bilde-overlegg

Smart start gir best resultat

For de aller fleste henger kjøp og salg av eiendom tett sammen – ny eiendom medfører som oftest at man overlater den gamle til nye eiere. De færreste kjøper og selger imidlertid eiendom eller hytte jevnlig, og trenger derfor råd for om hvordan man kommer i gang.

Eiendomsmegler Christer Vikebø i PrivatMegleren har gitt råd og oppfølging til eiendomsselgere i over tyve år. Han mener utvilsomt at en god start er nødvendig om du skal få et godt resultat.

– Noen har vært i samme situasjon en gang eller to tidligere – andre har kanskje aldri solgt en eiendom før. Uavhengig av hvor godt man kjenner salgsprosessen fra tidligere, er det lønnsomt å gjøre noen smarte grep allerede fra starten av. Slik leder resten av prosessen til et resultat du blir fornøyd med, sier Christer Vikebø i PrivatMegleren.

PrivatMegleren sin tydelige anbefaling er at du bør forvente litt mer av megleren din.

Du kjøper tross alt ikke et hyllevareprodukt, men en personlig rådgiver

Våg å være litt kresen

artikkel-bilde

Når du skal sette bort jobben med å forvalte din eiendomsformue til en megler mener Forbrukerrådet at du bør hente tilbud fra flere eiendomsmeglere, gjerne tre til fire. Det er også PrivatMeglerens anbefaling. På denne måten får du et godt sammenligningsgrunnlag, uten at du mister oversikten over prisene og vilkårene de ulike tilbyr.

– Du kjøper tross alt ikke et hyllevareprodukt, men en personlig rådgiver som skal gi deg en god og trygg prosess og et godt resultat. Derfor bør du vektlegge meglerens kunnskap og erfaring – kombinert med den personlige kjemien dere i mellom. Du kan med god grunn være litt kresen, forklarer Vikebø.

I dialogen bør du undersøke hvilken type eiendommer megleren har solgt tidligere, og hvordan megleren tenker å ivareta dine interesser, og ikke minst hva megleren kan gjøre for å fremme eiendommen din på den beste mulige måten.

Gjør et kvalifisert valg

Du undersøker ulike meglere og hvem som har solgt lignende eiendommer i nærheten, og hvordan de ulike presenterer eiendommer med bilder, video, tekster og annonser.

Du rådfører deg med venner og bekjente, leser anmeldelser og tilbakemeldinger fra tidligere kunder. Søket etter den riktige megleren snevres stadig inn, og du står igjen med et lite knippe alternativer. Hva gjør man så?

Når du har funnet noen meglere du ønsker å vurdere er det lurt å invitere dem på befaring. På befaringen kjenner du raskt hvem som gir et godt inntrykk gjennom å være godt forberedt. Hvilken statistikk har de fra tidligere salg i området, hvordan var interessen, og hvilket kontaktnett tilbyr de?

Typiske spørsmål du bør få svar på fra meglerne er hvem de vet ønsker å flytte til området, hvordan de planlegger å selge inn området til potensielle interessenter, og hvordan de vil jobbe for å sikre best mulig salg, og ikke minst hva de vil gjøre dersom de i første runde ikke klarer å innfri forventningene.

Som eiendomsselger er det som hovedregel ikke bindende og oftest uten kostnad å innlede dialog med eiendomsmeglere. De aller fleste tilbyr også befaring og utarbeider tilbud for oppdraget uten kostnad. Slik får du muligheten til å vurdere hver megler i ro og mak, og kan føle deg trygg på at du tar et riktige valg.

Komme i gang

artikke-bilde

I denne serien svarer PrivatMegleren og eiendomsmegler Thomas Klovland på alt du lurer på, fra start til solgt.

Til episode

Befaring

artikke-bilde

En befaring er ikke bare til for at megleren skal bli kjent med eiendommen din. Det er også en gyllen anledning for deg å erfare hvordan megleren presterer – allerede før oppdraget har startet.

Til episode

Bli kontaktet

Ønsker du å vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg?

Fyll ut skjemaet og en av våre meglere i ditt nærområde kontakt.

Personvernpolicy