Finansiering av bolig, fritidseiendom og næringseiendom

bilde

Med finansiering fra Nordea og eiendomsmegler fra PrivatMegleren, får du et skreddersydd tilbud som passer deg og dine behov. Sammen sikrer vi de beste valgene for deg og din eiendom.

Boliglånskalkulator

Med boliglånskalkulatoren fra Nordea, kan du enkelt få oversikt over hvor mye lånet vil koste.

Dette kan hjelpe deg med å ta gode valg som passer for din økonomi og livssituasjon.

Ta kontakt om du ønsker mer informasjon, så vil en av Nordeas rådgivere hjelpe deg med et skreddersydd tilbud som passer akkurat deg.

Loading...
Kjøpesum
3 800 000 kr
Egenkapital
1 140 000 kr
Netbetalingstid
25 år
Nominell rente
4.5 %

Dette lurer kundene på

Hvor mye egenkapital må jeg ha?

Hovedregelen er at du må ha spart 15 prosent av det boligen koster, men det finnes unntak hvis du er under 34 år. Da er det mulighet for å låne mer enn 85 % av kjøpesummen, så fremt du har betjeningsevne og at banken får tilleggssikkerhet. De strengere kravene i Oslo skyldes hovedstadens sterke boligprisvekst de siste årene. Alle eiendommer utover primærboligen din regnes som sekundærbolig. Det vil si at både en hytte og for eksempel en leilighet kjøpt til barna regnes som sekundærbolig. Bankene har lov til å gjøre unntak fra disse kravene, men det begrenses til maks. 8 % (Oslo) eller 10 % (resten av landet) av bankenes totale innvilgede lån

Hva er et finansieringsbevis, og hva brukes det til?

Med et finansieringsbevis fra Nordea har du en bekreftelse på hvor mye du kan låne hos oss slik at du vet hvor mye du kan kjøpe bolig for. Finansieringsbeviset tar utgangspunkt i din nåværende økonomi, verdien på eventuelt eksisterende bolig og din egenkapital, som er pengene du har spart selv. Det er lurt å gjøre seg opp en formening om hvor mye du trenger i lån før du søker om et finansieringsbevis. Hovedregelen er at du kan låne inntil 5 ganger inntekten din og du må kunne tåle en renteoppgang på 3 %-poeng. For at du skal være trygg på at du ikke låner mer enn din økonomi tåler så gjør vi en grundig vurdering av lånestørrelse og din økonomiske situasjon. Søker du om mer enn du kan få innvilget vil vi ta kontakt med deg for å finne en god løsning.

Hva vil det si å være realkausjonist?

Skal du stille som realkausjonist er det viktig at du er klar over hva det innebærer, og hvilke konsekvenser dette kan få for din økonomi. Har du inngått en kausjonsavtale i banken, kan du ikke trekke deg. Du bør derfor tenke deg godt om før du sier ja til å være realkausjonist for barnets lån. Som oftest vil banken kreve sikkerhet for lånet ved å etablere pant i boligen barnet kjøper. Det vil også gi en sikkerhet for deg som realkausjonist. Vær imidlertid oppmerksom på at et boligprisfall kan redusere sikkerheten. Dersom barnet ikke betaler tilbake hele eller deler av lånet sitt, vil banken kreve betaling av deg. Det vil derfor være smart å tenke gjennom hva situasjonen vil bli for deg dersom barnet ikke betaler renter og avdrag. Det er viktig at du ikke påtar deg kausjonsansvar hvis du ikke vil klare å betale kausjonsbeløpet. Videre er det viktig å tenke på at kausjoner ofte gjelder for mange år. Både din og barnets økonomi kan endre seg for eksempel ved sykdom, arbeidsledighet, skilsmisse og kraftig renteøkning som kan føre til betalingsproblemer.

Hva er mellomfinansiering?

Et mellomfinansieringslån ved kjøp og salg av bolig er i prinsippet det samme som et kortsiktig nedbetalingslån, hvor du kan velge å betale renter og avdrag i perioden, eller bare betale renter. Denne løsningen er aktuell ved boligkjøp dersom du har solgt, men ikke mottatt oppgjør, eller hvis du har kjøpt en ny bolig før du har solgt den du bor i nå.

Hvordan fungerer mellomfinansiering?

Mellomfinansiering innebærer at banken låner ut nok penger for at du skal kunne eie to boliger samtidig i en kortere periode. Under mellomfinansieringsperioden har du to parallelle lån - et mellomfinansieringslån som dekker det nye lånebehovet, og det gamle boliglånet. Du får litt høyere rente på den delen av lånet som er mellomfinansieringslånet. Når pengene fra salg av nåværende bolig kommer inn, vil ditt gamle lån og mellomfinansieringslånet bli slettet, og du vil sitte igjen med ditt nye langsiktige lån.

Mer om finansiering - lytt til Nordeas Podcast

Vil du vite mer om finansiering og hva som lønner seg ved kjøp og salg av bolig? Ta en lytt til Nordea’s podcast. Under kan du høre noen utvalgte episoder som handler om nettopp finansiering og eiendom.

  • 1.Nyttige råd til budrunden15:21
  • 2.Hvordan finne riktig eiendom for deg?11:13
  • 3.Alt du trenger å vite om nybygg12:27

PrivatMegleren i ditt nærområde

Utstyrt med markedets mest innovative løsninger, sammen med en dyptgående og grunnleggende tilnærming, er målet vårt å få flest mulig budgivere på enhver eiendom vi omsetter. Vi kjenner boligmarkedet til enhver tid. Vårt nettverk, erfaring og skreddersydde leveranse med optimal håndtering av alle interessenter, sikrer deg et godt salg og et riktig kjøp av eiendom.

Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å vite mer om hvordan din eiendom vil fremstå gjennom PrivatMegleren.

Eiendommer til salgs

Vurderer du å kjøpe en brukt bolig, nybygg eller fritidseiendom? Vi gir deg gjerne veiledning og tips om hvordan du kan utnytte din økonomi på best mulig måte.

Bli kontaktet