Personvernpolicy

Introduksjon

Det er viktig for oss at du vet hvilke opplysninger vi innhenter om deg, og at du føler deg trygg på at personvernet ditt er ivaretatt.

Under følger en forklaring på hvordan og hvorfor vi samler data om brukerne av nettsiden vår, samt til hvilket formål vi benytter denne informasjonen.

Hvem er behandlingsansvarlig?

PrivatMegleren, ved administrerende direktør, er ansvarlig for behandlingen av opplysninger som kan knyttes til deg som privatperson.

Hva er formålet?

Opplysningene som innhentes om deg benyttes til tekniske, analytiske og markedsføringsrelaterte formål.

  • For å kunne forbedre nettsidens funksjonalitet, brukeropplevelse og innhold, samler og analyserer vi data om din og andre brukeres nettadferd.
  • For å kunne gi deg relevante tilbud og tilpasset innhold i andre kanaler og annonsenettverk, som Facebook og Google, benytter vi informasjonskapsler utstedt av tredjepart.
  • Kunne ta kontakt med deg i forbindelse med salg eller kjøp av bolig i tråd med lov om eiendomsmegling

Hva er det rettslige grunnlaget?

Meglerbransjen er underlagt lovkrav som følger av lov og forskrift om eiendomsmegling: Lovens formål er å legge til rette for at omsetning av fast eiendom ved bruk av mellommann skjer på en sikker, ordnet og effektiv måte, samt å legge til rette for at partene i handelen mottar uhildet bistand.

Nettsiden tar imot personopplysninger fra forskjellige kanaler og distribuerer de til rett kontor/ansatt i Privatmegler-kjeden via kryptert e-post eller tipsportalen, slik at kunden og ansatt får utført sitt ønske om boligsalg, boligkjøp, eller salgsfremmende tiltak. Disse kanalene kan være via PrivatMeglerens hjemmeside (privatmegleren.no) via Webmegler (Fagsystemet) via meglere, finansrådgivere eller andre tjenester/tjenesteleverandører. For å få utført disse tjenestene må kunden akseptere at det samles inn et minimum av informasjon for å få utført tjenesten. Senere i prosessen kan det være behov for ytterligere informasjon som megler eller finansrådgivere trenger for å få utført tjenesten. Samtykke blir innhentet i alle tilfeller.

Hvilke personopplysninger behandles?

Informasjonen som lagres om deg som bruker, omhandler posisjonen din (IP-adresse), hvordan du navigerer på nettsiden og teknisk informasjon om nettleseren din og operativsystemet ditt.

Eksempler på opplysninger som lagres er:

  • Navn/Etternavn
  • Adresse
  • Postnummer
  • Poststed
  • Telefon/mobile
  • Epost
  • Kommentarer
  • Samtykker
  • Formål
  • Kilde for henvendelsen
  • Registreringsdato
  • Boligen du er interessert i

Hvor hentes opplysningene fra?

Når du besøker nettsiden vår, registrerer vi informasjon om deg i en såkalt cookie eller informasjonskapsel, og i noen tilfeller IP-adressen din. En cookie er en liten tekstfil som lagres i internminnet til nettleseren din. Videre innhenter og lagrer vi opplysninger fra eventuelle bestillings- og kontaktskjemaer du fyller ut.

Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?

Når du besøker nettsiden vår, vil du få mulighet til å godkjenne eller avvise bruken av informasjonskapsler.

Dersom du velger å ikke akseptere bruken av cookies, kan det føre til at nettsiden ikke fungerer optimalt.

Dersom du ønsker å bli kontaktet av en av våre eiendomsmeglere i forbindelse med salg eller kjøp av bolig, må du i våre skjemaer registrere kontaktopplysninger. Med kontaktopplysninger mener vi:

  • Navn/Etternavn
  • Telefon
  • Epost
  • Postnummer

Utleveres opplysningene til en tredjepart?

For å kunne gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår, samt relevant markedsføring i andre kanaler, som Facebook og Google, benytter vi informasjonskapsler utstedt av tredjepart.

Eksempler på slike tredjepartsaktører er Google, Facebook, Adform, Delta Projects, YouTube og DoubleClick.

PrivatMegleren er Nordeas eiendomsmeglerkjede. I kraft av denne tilknytningen utleverer vi følgende nøytrale opplysninger til Nordea i forbindelse med kundeopplysning og markedsføring: navn, kontaktopplysninger og hvilke tjenester/produkter du har inngått avtale om.

Under følger mer utfyllende informasjon om de aktuelle tredjepartsaktørene.

Google / Google Analytics / Google (Dynamic) Remarketing / Google Adwords Converter / DoubleClick Floodlight / YouTube / Hotjar

Et Google-script blir brukt for å levere relevante og tilpassede markedsføringskampanjer i Googles annonsenettverk.

Vi innhenter data om informasjonskapselen i nettleseren din, hvilke typer nettsteder du besøker, hvilke mobilapper du har på enheten din, innstillingene du har valgt i annonseinnstillinger, samt om du har besøkt domenet vårt tidligere.

Google registrerer også nettsteder og apper du har besøkt som tilhører bedrifter som annonserer med Google, tidligere interaksjon med annonser eller annonseringstjenester fra Google, samt Google-profilen din (inkludert aktiviteten din på YouTube og Google+)

Et Hotjar-script blir brukt for å analysere "varmekart" av brukersesjoner, dvs. bevegelse, museklikk og scrolling rundt på enkeltsider. Det brukes også til å kunne gjenskape disse brukersesjonene i ettertid.

Vi gjør ikke følgende: Kobler navn eller personlig identifiserbar informasjon til informasjonskapselen din uten samtykke fra deg. Vi knytter heller ikke informasjonskapselen din til sensitive emner som etnisitet, religion, seksuell legning eller helse uten samtykke fra deg.

Google Tag Manager

Benyttes til å organisere og styre script som kjører på vårt/våre domene(r).

Facebook Custom Audience

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å vise annonser på og utenfor Facebooks tjenester. Finn ut mer om hvordan Facebook bestemmer hvilke annonser du får se her: https://www.facebook.com/help/562973647153813

Hvis du ønsker å kontrollere og administrere hva slags annonser du ser på Facebook, kan du justere annonseinnstillingene dine. Les om Facebook sine retningslinjer for personvern, samt mulighetene for å hindre at Facebook registrerer ditt adferdsmønster her: https://www.facebook.com/about/ads/.

Google Tag Manager

Benyttes til å organisere og styre script som kjører på vårt/våre domene(r).

Adform og Delta Projects

Adform blir brukt for å gjennomføre markedsføringskampanjer. Vi henter data til brukerstatistikk, eksempelvis antall visninger og klikk på annonser. I tillegg bruker vi data for å skreddersy annonser mot spesifikke målgrupper.

Adform og Delta Projects samler ikke personlig identifiserbar data fra ditt besøk til sine domener, annet enn informasjon som du frivillig legger igjen.

Les mer om Adforms/Deltas retningslinjer for personvern og muligheten for å hindre disse fra å sette cookies og registrere ditt adferdsmønster under.

Adform: http://site.adform.com/privacy-policy/en/
Delta Projects: http://www.deltaprojects.com/privacy-policy/

Hotjar

Hotjar analyserer og lagrer anonyme brukermønstre via varmekart og opptak av brukersesjoner. Dette gjøres ved at det åpnes en "websocket"-kobling mellom din nettleser og Hotjar sine servere som så leser av hvordan du navigerer deg rundt på siden, samt dine musebevegelser og klikk i sanntid. Disse brukersesjonene kan så vises i et "varmekart" som viser oss de mest brukte elementene på nettsiden, eller spilles av på nytt slik at vi kan se om det er enkelt for deg som bruker å navigere rundt på siden.

Hotjar personvernpolicy: https://www.hotjar.com/privacy

Tredjeparts spørringer/third party requests

Google Analytics arbeider gjennom tredjeparts spørringer, som lagres av en bruker til en ekstern tjenesteleverandør. Til tross for at disse spørringene ikke setter cookies, kan de fortsatt overføre informasjon til en tredjepart. Ved hjelp av informasjonskapsler utstedt av tredjepart, kan du oppleve å motta markedsføring basert på undersider du har besøkt på nettstedet vårt. Disse informasjonskapslene inneholder kun aggregert informasjon, og ingen opplysninger som kan identifisere deg som bruker.

For enkel oppsummering og valg, gå til vårt Senter for personvern

Informasjonsklausul i avtale mellom eier av eiendom og megler:

Opplysninger knyttet til eiendommen (som adresse, gnr., bnr, eventuelt snr./fnr., eieform, boligtype, organisasjonsnummer, andelsnummer, antall rom, soverom, primærrom, bruksareal, etasje, byggeår, tomt, kommunenummer, takst, prisantydning, bilder av eiendom) vil bli utlevert til Oppdragstakers samarbeidspartner Eiendomsverdi AS.

Opplysningene vil bli brukt av Eiendomsverdi AS og Eiendomsverdi AS’ kunder for statistiske og informasjonsmessige formål.

Opplysningene vil bli tilgjengeliggjort for Eiendomsverdi AS sine kvalifiserte kunder gjennom Eiendomsverdi AS sine tjenester.

All behandling av eventuelle personopplysninger i tilknytning til opplysningene og bildene vil skje i samsvar med til enhver tid lovmessig krav til sikkerhet, konfidensialitet mv.

Opplysningene knyttet til eiendommene vil kun bli lagret og brukt så lenge det er nødvendig etter formålet.

Eiendomsverdi AS, PB 1052 Sentrum, 0104 Oslo, tlf. 23 00 28 20 er ansvarlig for bruken av opplysningene om eiendommene i sine systemer.

Oppdragsgiver har rett til å kreve innsyn i og endring ved eventuell feil i Oppdragsgivers eventuelle personopplysninger som inngår i opplysningene. Oppdragsgiver har også rett til å protestere mot behandlingen og har dessuten rett til å klage på behandlingen til Datatilsynet. Oppdragsgiver kan også har rett til sletting og begrensning av personopplysninger.

Grunnlaget for utlevering av slike opplysninger til Eiendomsverdi AS, er personopplysningsloven § 8f. Ved vurderingen av det rettslige grunnlaget, er det lagt vekt på at allmennyttige hensyn (som statistikk, verdivurdering ved finansiering mv.), overstiger eventuelle personvernulemper, samtidig som opplysningene stort sett uansett er offentlig tilgjengelig og ikke omfattende.

Klausul i avtale med fotograf

Fotografen samtykker til at bildene tatt av eiendommene i forbindelse med oppdrag for Oppdragsgiver kan utleveres og brukes av Oppdragsgivers samarbeidspartner Eiendomsverdi AS og Eiendomsverdi AS’ kunder i Eiendomsverdi AS’ systemer for statistiske og informasjonsmessige formål.

Bildene vil ikke bli brukt på annen måte, og vil heller ikke bli utlevert til eller brukt andre parter enn hva som følger av oppdragsavtalen forøvrig. Bildene vil ikke bli endret utover det som er absolutt nødvendig, og gjengivelsen av bildene i Eiendomsverdi AS’ systemer skal være lojal og ikke krenkende.

Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?

Skjemaer på nettsidene og bannere på finn.no (Reeltime Interactive AS)

Element Obligatorisk Hvor i bruk Kryptert Slettrutine Anonymisering
Navn/etternavnJaVed registering
Etter maks 12 mnd.
AdresseJaVed registering
Etter maks 12 mnd.
PostnummerJaVed registering
Etter maks 12 mnd.
Telefon/mobilJaVed registering
Etter maks 12 mnd.
EpostJaVed registering
Etter maks 12 mnd.
BoligenNeiVed registering
Etter maks 12 mnd.
SamtykkerJaVed registering
Etter maks 12 mnd.
FormålJaVed registering
Etter maks 12 mnd.
Kilde for henvendelseJaVed registering
Brukes til statistikk
RegistreringsdatoJaVed registering
Brukes til statistikk
KommentarerNeiVed registering
7 dager

Henvendelser i forbindelse med salgssum (Reeltime Interactive AS)

Element Obligatorisk Hvor i bruk Kryptert Slettrutine Anonymisering
Navn/etternavnJaVed registering
Etter maks 12 mnd.
Telefon/mobilJaVed registering
Etter maks 12 mnd.
BoligenNeiVed registering
Etter maks 12 mnd.
SamtykkerJaVed registering
Etter maks 12 mnd.
FormålJaVed registering
Etter maks 12 mnd.
Kilde for henvendelseJaVed registering
Brukes til statistikk
RegistreringsdatoJaVed registering
Brukes til statistikk
KommentarerNeiVed registering
7 dager

Visningsliste og befaringsverktøy Codegarden AS / Meglerfront AS

Element Obligatorisk Hvor i bruk Kryptert Slettrutine Anonymisering
Navn/etternavnJaDigitale meglerverktøy (ved befaring, overtagelse, strømbestilling og registrering av interessenter på visning).Nei (Passordbes kyttet)Manuell sletting/ anonymisering ved forespørselManuell sletting/ anonymisering ved forespørsel
AdresseJaDigitale meglerverktøy (ved befaring, overtagelse, strømbestilling og registrering av interessenter på visning).
Manuell sletting/ anonymisering ved forespørselManuell sletting/ anonymisering ved forespørsel
PostnummerJaDigitale meglerverktøy (ved befaring, overtagelse, strømbestilling og registrering av interessenter på visning).
Manuell sletting/ anonymisering ved forespørselManuell sletting/ anonymisering ved forespørsel
PoststedJaDigitale meglerverktøy (ved befaring, overtagelse, strømbestilling og registrering av interessenter på visning).
Manuell sletting/ anonymisering ved forespørselManuell sletting/ anonymisering ved forespørsel
Telefon / mobilJaDigitale meglerverktøy (ved befaring, overtagelse, strømbestilling og registrering av interessenter på visning).
Manuell sletting/ anonymisering ved forespørselManuell sletting/ anonymisering ved forespørsel
Fødselsnummer/datoJaDigitale meglerverktøy (ved befaring, overtagelse, strømbestilling og registrering av interessenter på visning).
Manuell sletting/ anonymisering ved forespørselManuell sletting/ anonymisering ved forespørsel
E-postJaDigitale meglerverktøy (ved befaring, overtagelse, strømbestilling og registrering av interessenter på visning).
Manuell sletting/ anonymisering ved forespørselManuell sletting/ anonymisering ved forespørsel
BoligenNeiDigitale meglerverktøy (ved befaring, overtagelse, strømbestilling og registrering av interessenter på visning).
Manuell sletting/ anonymisering ved forespørselManuell sletting/ anonymisering ved forespørsel
SamtykkerJaDigitale meglerverktøy (ved befaring, overtagelse, strømbestilling og registrering av interessenter på visning).
Manuell sletting/ anonymisering ved forespørselManuell sletting/ anonymisering ved forespørsel
FormålNeiDigitale meglerverktøy (ved befaring, overtagelse, strømbestilling og registrering av interessenter på visning).
Manuell sletting/ anonymisering ved forespørselManuell sletting/ anonymisering ved forespørsel
Kilde for henvendelseJaDigitale meglerverktøy (ved befaring, overtagelse, strømbestilling og registrering av interessenter på visning).
Manuell sletting/ anonymisering ved forespørselManuell sletting/ anonymisering ved forespørsel
RegistreringsdatoJaDigitale meglerverktøy (ved befaring, overtagelse, strømbestilling og registrering av interessenter på visning).
Manuell sletting/ anonymisering ved forespørselManuell sletting/ anonymisering ved forespørsel
KommentarerNeiDigitale meglerverktøy (ved befaring, overtagelse, strømbestilling og registrering av interessenter på visning).
Manuell sletting/ anonymisering ved forespørselManuell sletting/ anonymisering ved forespørsel

Mitt Boligkjøp (Knowit AS)

Element Obligatorisk Hvor i bruk Kryptert Slettrutine Anonymisering
Navn/etternavnJaVed registering
Manuell sletting ved forespørsel.
AdresseNeiManuelt lagt inn på "min side"
Manuell sletting ved forespørsel.
Postnummer til brukers bolig.NeiManuelt lagt inn på "min side"
Manuell sletting ved forespørsel.
PoststedNeiManuelt lagt inn på "min side"
Manuell sletting ved forespørsel.
Postnummer der bruker ønsker å lete etter boligNeiVed forespørsel om kontakt med megler.
Manuell sletting ved forespørsel.
Telefon/mobilNeiVed forespørsel om kontakt (megler, lånetilbud og befaring)
Manuell sletting ved forespørsel.
EpostJaVed registrering og ved forespørsel om kontakt (megler, lånetilbud og befaring)
Manuell sletting ved forespørsel.
BudsjettNeiVi lagrer budsjetts info til brukeren. Følgende data blir lagret: (Ønsket lånebeløp, egenkapital og ønsket betalingsperiode). Lagt til via «Min side»
Manuell sletting ved forespørsel.
BoligdataNeiLagrer Boligtype, størrelse, estimert verdi og kjøpesum på brukerens bolig om de legger dette inn via “min side”
Manuell sletting ved forespørsel.
RegistreringsdatoJaVed registering
Manuell sletting ved forespørsel.

Bestilling av salgsoppgave (Websystemer AS)

Element Obligatorisk Hvor i bruk Kryptert Slettrutine Anonymisering
Navn/etternavnJaVed registering / i oppdragssammenheng
Etter arkivplikt(ved sletteanmodning)
AdresseNeiVed registrering
Aldri
PostnummerNeiVed registrering
Aldri
PoststedNeiVed registrering
Aldri
Telefon/mobilJaVed registrering / i oppdragssammenheng
Etter arkivplikt(ved sletteanmodning)
EpostJaVed registrering / i oppdragssammenheng
Etter arkivplikt(ved sletteanmodning)
BoligenNeiVed registrering
SamtykkerJaVed registrering / i oppdragssammenheng
Etter arkivplikt(ved sletteanmodning)
FormålNeiVed registering
Aldri
Kilde for henvendelseNeiVed registering
Aldri
RegistreringsdatoNeiVed registering
Aldri
KommentarerNeiVed registering
Aldri

Søkeagent (Websystemer AS)

Element Obligatorisk Hvor i bruk Kryptert Slettrutine Anonymisering
Navn/etternavnJaVed registering
Etter arkivplikt(ved sletteanmodning)
AdresseNeiVed registrering
Aldri
PostnummerNeiVed registrering
Aldri
PoststedNeiVed registrering
Aldri
Telefon/mobilJaVed registrering
Etter arkivplikt(ved sletteanmodning)
EpostNeiVed registrering
Aldri
BoligenNeiVed registrering
Aldri
SamtykkerJaVed registrering
Aldri
FormålNeiVed registering
Aldri
Kilde for henvendelseNeiVed registering
Aldri
RegistreringsdatoNeiVed registering
Aldri
KommentarerNeiVed registering
Aldri

Nyhetsbrev (hbspr.no)

Element Obligatorisk Hvor i bruk Kryptert Slettrutine Anonymisering
EpostNeiVed registrering
Umiddelbart etter utsendelse

Eksterne skjemaer (heltprivat.no)

Element Obligatorisk Hvor i bruk Kryptert Slettrutine Anonymisering
AdresseJaVed registrering
Lagres ikkeLagres ikke
PostnummerJaVed registrering
Lagres ikkeLagres ikke
TelefonNeiVed registrering
Lagres ikkeLagres ikke
EpostNeiVed registrering
Lagres ikkeLagres ikke

Hvilke rettigheter har den registrerte og hvilket lands lovverk gjelder?

Den registrerte har krav på innsyn, retting og sletting av mangelfulle eller uriktige personopplysninger, såfremt dette ikke kommer i konflikt med norsk lov om eiendomsmegling.

Personopplysningsloven stiller krav til internkontroll i form av etablering og vedlikehold av planlagte og systematiske tiltak for å oppfylle kravene i eller i medhold av personopplysningsloven, herunder sikre personopplysningenes kvalitet. Dette kan oppsummeres som:

  • rutiner for oppfyllelse av virksomhetens plikter og de registrertes rettigheter
  • rutiner og tekniske tiltak for informasjonssikkerhet

Hvordan sikres opplysningen?

All kommunikasjon er basert på SSL. Secure Sockets Layer (SSL) er kryptografiske protokoller som tilbyr sikker kommunikasjon på Internett for nettlesing, e-post, lynmeldinger og andre dataoverføringer. Opplysningene blir lagret på sikre servere bak en streng fysisk brannmur som ivaretar våre krav til sikkerhet.

Kontaktinformasjon

Dersom du ønsker innsyn, retting eller sletting av dine personopplysninger gå inn på Senter for personvern eller ta kontakt med oss via e-post post@privatmegleren.no dersom du har spørsmål eller tilbakemeldinger knyttet til ditt personvern.

Ved et brudd eller mulig brudd på personvernet skal følgende varslinger utføres

Rolle Gjør hva Frist
Den som avdekker avvikMelder til Daglig leder og ansvarlig hos meglerkjedenUmiddelbart
Daglig lederMelder til Kundens ansvarligeUmiddelbart
Kundens ansvarlige / Daglig lederMelder til bruker om bruddet og hvilket tiltakt som settes i gangUmiddelbart
Kundens ansvarlige / Daglig lederMelder brudd til DatatilsynetInnen 72 timer

Om cookies

Dette er en standard teknologi de fleste nettsteder benytter i dag. En cookie er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne. Ved å sette en cookie kan vi lagre informasjon om hvordan du navigerer på nettsiden, og gi oss nyttig statistikk som vi bruker til å gjøre nettsidene våre bedre. Nettsiden benytter også informasjonskapsler for å skape og levere relevante og tilpassede markedsføringskampanjer i diverse annonsenettverk som f.eks. Google og Facebook. Du kan se en oversikt over hvilke cookies vi bruker.

De fleste nettlesere (som Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari og Opera) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Hvis du velger å ikke godta bruk av cookies, kan det føre til at nettsider ikke vil fungere optimalt.

Informasjonen vi samler inn, kan ikke identifisere deg som bruker, og vil heller ikke bli delt med tredjepart.

Cookies satt av privatmegleren.no

Navn Formål
Google AnalyticsStatistikk, markedsføring
Google Tag ManagerStatistikk, markedsføring
FacebookStatistikk, markedsføring
OptimizelyStatistikk, A/B-testing