bilde
bilde-overlegg

Fremhever kvalitetene som oppfyller drømmen om hytte

For de som vil realisere hyttedrømmen er mulighetene for både aktiviteter og rekreasjon vel så viktig som selve hytta. Det er derfor viktig med et grundig forarbeid for at fritidseiendommen skal appellere til flest mulig.

De erfarne eiendomsmeglerne Pia M. Murland og Gustav J. Sædberg forteller at fritidseiendom står sterkt i befolkningen. Samtidig understreker de at fritidseiendom ikke er et grunnleggende behov på samme måte som en eiendom – det er rett og slett ikke noe man må ha. Derfor er det viktig å skape den riktige følelsen hos kjøperen, og fremheve hvordan fritidseiendom du selger kan oppfylle drømmen.
Legger et godt grunnlag på befaringen

artikkel-bilde

Meglerne opplever at de fleste hytteeiere er ute i god tid før de skal selge. Det er en fordel, fordi det gir bedre tid til å sørge for at alt er på stell etter meglers befaring. Hvordan befaringen gjennomføres avhenger ofte av beliggenheten.

– Mange befaringer på fjellet foretas uten at selger er til stede, særlig om selger har lang reisevei. Rent praktisk får megler da tilgang til nøkkel, og har kontakt med selger på telefon om det er behov, sier Pia M. Murland i PrivatMegleren Lillehammer.

Hennes kollega Gustav forteller at det som regel er motsatt for hytter ved sjøen.

– Om hytta ligger i skjærgården er selger ofte med på befaringen, fordi man i større grad er avhengig av båt for å komme seg ut til eiendommen. Det er også nyttig at selger kan fortelle om det nære ved hytta og hvordan de har brukt eiendommen, forteller eiendomsmegler Gustav J. Sædberg i PrivatMegleren Sædberg & Lian.

Basert på funnene fra befaringen vil megleren gi deg anbefaling om hvilke grep man kan ta for å vise eiendommen fra sin beste side. De erfarne meglerne er samstemte om at det vanligvis er god nok tid til å prioritere utbedringer og sørge for å få alle detaljene på plass, ettersom mange selgerne planlegger godt for salget.

– Godt vedlikehold er et kvalitetstegn for kjøperne, og får de ikke den riktige følelsen kan de nærmest snu i døra. Selv små grep kan gjøre at hytta appellerer til flere. Om man får med seg en ekstra interessent inn i budrunden har det mye å si for den endelige prisen, forklarer Pia.

– Detaljene handler også om mer enn det visuelle. Det kan for eksempel finnes muntlige avtaler om slikt som parkeringsplass og båtplass, som bør formaliseres og nedtegnes skriftlig før salget. Da er det greit å ha god tid til papirarbeidet, utdyper Gustav.

Fremhever bruken

I presentasjonen av fritidseiendommen jobber meglerne aktivt for å gjenspeile hyttedrømmen. Også her finnes det forskjeller mellom hytter ved sjøen og på fjellet. Gustav trekker frem som eksempel at mange har et ønske om å være aktiv på hytter ved sjøen.

– Vi tilrettelegger slik at man får lyst til å bruke eiendommen med en gang, gjennom å vise frem bruken. Mange vil være aktive sammen med barna. Det er her barna lærer seg å svømme, fange krabber fra bryggekanten og drar på fisketurer sammen med de voksne. Da tar det seg bra ut vi har rigget båten klar ved bryggekanten, og redningsvestene henger klare i sjøboden, forklarer han.

Også på fjellet er det mange aktiviteter for store og små utenfor hyttedøra. Pia forteller imidlertid at potensielle kjøpere her oftest ser etter et rolig sted, med en varm, lun og koselig stemning innendørs.

– Det handler om å gi følelsen av at man kan trives der, bare fra å se på bildene. Hvert rom forberedes derfor godt, slik at ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Sengene er redd opp med sengeteppe, det er rent, ryddig og lys i vinduene. Pleddet ligger klar foran peisen, og alt er klargjort for ro og avslapning, forteller Pia.

Når hytta er klargjort for å vises frem fra sin beste side fanger PrivatMeglerens håndplukkede fotografer den gode stemningen på foto til bruk i annonseringen – også fra fugleperspektiv.

– Vi bruker ofte dronebilder for å gi riktig inntrykk av beliggenheten, størrelsen på eiendommen og avstand til ting i området. Et utvalg av informative symboler brukes for å merke av steder og aktiviteter i området, og gjør det lettere for interessenter å plassere hytta i nærområdet, sier Pia.

Visning med hvilepuls

Når eiendommen er gjort klar for å presenteres for markedet er det duket for visning. Meglerne forteller at det er en høyere andel privatvisninger av hytter enn ved salg av eiendom

– Folk er mye mer avslappet på hyttevisninger, og stiller gjerne i fritidsklær. Ofte kombinerer folk visningen med en utflukt i nærheten, slik at de kan bli bedre kjent i området. Det er ikke uvanlig at de som kommer på visning ikke har vært på stedet før. Da er det en fordel om megler har høy kunnskap om alt som rører seg i nærmiljøet, forklarer Pia.

– Vi opplever en del flere andregangsvisninger av fritidseiendom, hvor man kanskje også har med seg håndverker. I skjærgården må fellesvisning av hytter planlegges godt, blant annet fordi man må sørge for noen som kjører båt frem og tilbake, legger Gustav til.

Selv om det før visning er viktig å gjøre hytta nøytral for flest mulig vil små grep kunne forsterke idyllen kjøperne ser for seg.

– Det er gjerne de små tingene som teller. At skiene står utenfor og fyr i peisen, bidrar til den lune stemningen. I påsketiden er det gjerne pyntet med påskeliljer, appelsiner og nytraktet kaffe. Stemningen når man da kommer ut på verandaen i solskinnet er ubetalelig, beskriver Pia.

Høy lokalkunnskap

artikke-bilde

Stegene man går gjennom for å selge en fritidseiendom på fjellet eller ved sjøen har flere likhetstrekk med salg av annen eiendom. Sammenlignet med et eiendomssalg er det imidlertid store forskjeller ved prosessen kjøperen går gjennom. Forskjeller det er viktig å vite om når du skal velge megler.

Les mer

Fremhever kvalitetene

artikke-bilde

For de som vil realisere hyttedrømmen er mulighetene for både aktiviteter og rekreasjon vel så viktig som selve hytta. Det er derfor viktig med et grundig forarbeid for at fritidseiendommen skal appellere til flest mulig.

Les mer

Bli kontaktet

Ønsker du å vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg?

Fyll ut skjemaet og en av våre meglere i ditt nærområde kontakt.

Personvernpolicy