bilde
bilde-overlegg

Spesialister for enhver pris

Livet på hytta tilbringes gjerne i roligere tempo enn hverdagslivet hjemme. Sammenlignet med eiendomsmarkedet er det også ofte mindre hektisk ved salg av fritidseiendom, ettersom omsetningen av hytter i større grad følger årstidene. Å ta seg god tid kan lønne seg.

artikkel-bilde

Eiendomsmegler Gustav J. Sædberg i PrivatMegleren Sædberg & Lian kjenner godt til hyttemarkedet i skjærgårde

– Hyttene og skjærgården viser seg naturligvis fra sin beste side i perioden fra påsketider til høstferien. Slikt sett kan hytter ved sjøen oppleves som sesongvare. Fordi hytte ikke er noe man må ha, men gjerne vil ha, er min erfaring at mange tar seg god tid når de ser etter et sted å tilbringe fritiden i årene fremover, beskriver Gustav.

Tiden en fritidseiendom ligger tilgjengelig i markedet kan variere. I de store hyttefeltene, der hyttene ofte er mer like hverandre, bør man være forberedt på at det kan ta lengre tid å gjennomføre et salg. En hytte med unik utforming og plassering, egenskaper som kan oppfattes som et knapphetsgode, er derimot ofte mer ettertraktet og selges på kortere tid.

Pia M. Murland er eiendomsmegler i PrivatMegleren Lillehammer, og er spesialist på salg av hytter på fjellet. Hun legger til at det er flere årsaker til at hytter ofte ikke selges like raskt som eiendommer.

– Å dra på visning av hytte på fjellet eller ved sjøen er for de fleste mer omfattende enn å gå på visning av en ny eiendom i samme by. På grunn av avstanden mellom hjemmet og hyttene man vil se på, planlegger gjerne kjøpere hyttevisninger med en lengre tidshorisont, forteller hun.

Høy lokalkunnskap

artikke-bilde

Stegene man går gjennom for å selge en fritidseiendom på fjellet eller ved sjøen har flere likhetstrekk med salg av annen eiendom. Sammenlignet med et eiendomssalg er det imidlertid store forskjeller ved prosessen kjøperen går gjennom. Forskjeller det er viktig å vite om når du skal velge megler.

Les mer

Fremhever kvalitetene

artikke-bilde

For de som vil realisere hyttedrømmen er mulighetene for både aktiviteter og rekreasjon vel så viktig som selve hytta. Det er derfor viktig med et grundig forarbeid for at fritidseiendommen skal appellere til flest mulig.

Les mer

Bli kontaktet

Ønsker du å vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg?

Fyll ut skjemaet og en av våre meglere i ditt nærområde kontakt.

Personvernpolicy