Klikk for galleri

Toppleilighet med takterrasse på 21 kvm. Heis. 2 p-plasser i p-kjeller. Salg av kontraktsposisjon.

Toppleilighet med takterrasse på 21 kvm. Heis. 2 p-plasser i p-kjeller. Salg av kontraktsposisjon.

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Trøndelag - Trondheim-Sentrum

Kongens gate 27 videresalg kontrakt

Prisantydning8.870.000,-Felleskostnader2.589,-Primærrom76m2Bruksareal76m2Soverom3
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

PrivatMegleren avd. Benum & Johansen
v/ Benum & Johansen AS

Selger/Utbygger

Rune Øritsland Linn Marie Bjerkli

Betegnelse

Gnr. 403 Bnr. 311 i Trondheim kommune

Eiendommen skal seksjoneres. Endelig matrikkel vil foreligge innen overtagelse.

Byggeår

2022

Kvaliteter

Toppleilighet med egen takterrasse kan nå bli din!

Av mange gode kvaliteter ønsker vi spesielt å fremheve:
- Kvalitetskjøkken fra Huseby i grå tidsriktig utførelse
- Integrerte hvitevarer på kjøkken
- Vannbåren gulvvarme i alle rom utenom bod.
- Egen takterrasse på 21 kvm
- 2 p-plasser i p-kjeller
- Baderomsinnredning i hvit høyglans
- Duse og moderne fargevalg på vegger og gulv
- Fint fellesareal i lukket bakgård med utemøbler og sykkelstativ.
- Alle byggets etasjer, inkludert parkeringskjeller med sportsboder, vil være betjent med sentralt plassert heis.
- Trygge boforhold med sprinkelanlegg og sentral brannvarsling.
- 1 stk. sportsbod i parkeringskjelleren
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Lave felleskostnader.
- Bredt kollektivtilbud med trikk- og bussholdeplass like ved.
- Gangavstand til de fleste av byens studiesteder, Trondheim Torg, Solsiden og Bakklandet.

Beliggenhet

Prosjektet Leüthenhaven Bolig (www.leuthenhaven.no) ligger sentralt og fint til i Trondheim sentrum, med umiddelbar nærhet til alt du trenger. Leilighetene vil ligge fra 2 til 4 etg og ligger tilbaketrukket fra trafikkstøy. Mange vil nyte godt av den fantastiske utsikten mot Trondheimsfjordan, og noen vil få utsyn mot Nidarosdomen og Festningen. Samtlige leiligheter har heisadkomst fra enten gateplan, og/eller p-kjeller. Beboere har tilgang til felles bakhage og felles takterrasse for sammenkomster eller hyggelige avbrekk. De fleste leiligheter har i tillegg egen balkong og/eller takterrasse.

Shoppingsenteret Trondheim Torg ligger kun et steinkast unna, og tilbyr et stort utvalg av butikker, restauranter, apotek mm. 

NTNU Gløshaugen, Studentersamfundet, St.Olavs Hospital, Handelshøyskolen BI og Dronning Maud er en kort spasertur unna. Det er for øvrig svært gode bussforbindelser til Dragvoll og andre studiesteder. Bussene stopper i knutepunktet Prinsens gate og Kongens gate som er like ved. Flybussen stopper også her. Det er dessuten kort gangavstand til både sentralstasjonen og taxiholdeplass.

Fra eiendommen har man et fint utgangspunkt for fine og populære gå-/joggeløyper langs elvepromenaden og på Marinen. Det er også et idrettsanlegg med løpebane på Øya. Treningssenter, solstudio, flere frisører og tannlege m.m er innenfor 500m fra leiligheten. Det samme gjelder Prinsen kino, Trøndelag teater og Trondheim Torg som byr på mange butikker. Sentrum av Trondheim har et flott uteliv og mange gode restauranter. I tillegg er Solsiden et godt alternativ og i gangavstand. 

Kristiansten festning og festningens flotte parkområder ligger en spasertur fra eiendommen og er en populær sommerdestinasjon i Trondheim. Her kan man fint møtes for sosiale aktiviteter, grilling eller spise et bedre måltid på restauranten Kommandanten. Koselige Bakklandet med sine gamle ærverdige bygninger ligger kun ca. 12 min unna. Her finner du små søte restauranter, kaféer og butikker.

En kort sykkeltur fra eiendommen finner man flotte tur- og rekreasjonsmuligheter som Ladestien og Ladesletta (ca. 17 min på sykkel). Bade- og strandliv kan nytes i populære Korsvika, Ringvebukta eller Djupvika, som også er i sykkelavstand. Populære ladekaia byr på servering på sommerstid og ligger på Østmarknesset. Det gjør også Sponhuset som er fint egnet til grilling eller en kopp kaffe. Dette området er egnet for fisking og bading. Det er ca. 15 min på sykkel til City Lade og Haakon VIIs gate som tilbyr et bredt utvalg av ulike butikker og servicetjenester.

Bygninger

Prosjektet består av 2 leilighetsbygg i hvert sitt "skip" bygd ovenpå eksisterende forretning. Det er to separate bygningskropper med felles trapp- og heissjakt og med svalgang mellom bygningskroppene.

Byggemåte

Prosjektets utforming er utført i dialog med antikvariske myndigheter, i tett dialog med Byantikvar i Trondheim kommune. Byggene oppføres over eksisterende forretning og garasjeanlegg som er i betong. Boligprosjektet utføres med bærekonstruksjoner av stål og betong over eksisterende forretning. Bærekonstruksjon til leilighetsbygg vil være stål og betong og-/eller prefabrikkerte trekonstruksjoner. Det skal bygges etter TEK17. Se leveransebeskrivelse for fullstendig beskrivelse.

Arealer og fordeling per etasje

Leiligheten ligger i toppetasjen (4 bolig-etasje).

P-rom: 74 kvm
BRA: 74 kvm

Toppleiligheter har i tillegg adkomst opp til taket med egen takterrasse på 21 kvm.

P-rom består av:
entrè, 3 soverom, walk-in-closet, bad, stue og kjøkken.

Merknad areal:
Arealer er hentet fra arkitektens tegninger. De oppgitte arealer i markedsføringen er å betrakt som cirka areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5% mindre/større enn markedsført areal. Prosjektet BRA tilsvarer boligens primære og sekundære rom. Balkonger og terrasser er ikke medregnet i boligens BRA.

Utstyr

* Callinganlegg med TV skjerm
* Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
* Brannslukningsutstyr
* Sprinkleranlegg i tak
* Gulvvarme i alle p-rom
* Sikringsskap med automatsikringer
* Hvitevarer fra Siemens(steketopp, stekeovn, kjøl/frys, oppvaskmaskin)
* Altiboks fra NTE (kabel-tv/fibernett)
* Postkassestativ med postkasser

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å gjøre tilvalg i henhold til prosjektets endringsrutiner og leveransebeskrivelse. Kjøper kan ikke påregne å gjøre endringer for mer enn 15% av kjøpesummen. Det vil bli satt opp frister og eventuelle priskonsekvenser for slike endringsbestillinger.

Eiendommens historie

Kongens gate 27 - tidligere Hjorteapoteket, er en bygård i panelt tømmer. Bygningen ble brukt til apotek fra 1857 til 1954. Bygningen er tilbygd og ombygd flere ganger. Bygningen har to hvelvkjellere, oppført til ulik tid. Hjorteapoteket er trolig ett av byens eldste trehus. 

Nedkjøring til p-kjeller er ved siden av det gamle Hjorteapoteket.

Møblering

Alle illustrasjoner, skisser, møblerte plantegninger m.m. er kun ment for å danne inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan således ikke anses som endelig leveranse. Det vil fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen.

Oppvarming

Fjernvarme. Oppvarming av varmtvann og fyring er inkludert i månedlige felleskostnader iht eierbrøk.

Parkering / Garasje

P-kjeller vil bestå av totalt 29 p-plasser. 

Selger har kjøpt 2 p-plasser.
Pris pr stk var kr 290.000 + dokumentavgift + etableringsgebyr.

Estimert felleskostnad pr p-plass utgjør kr 300,- pr mnd, i tillegg til andel av eiendomsskatt (verdi er pt ikke beregnet).

Seksjonseiere som har kjøpt rett til parkeringsplass får rettigheten sikret ved tinglyst realandel og blir etter dette sameier i Leütenhaven Parkeringssameie. Sameierne i dette sameiet må forholde seg til de til enhver tid gjeldende vedtekter og budsjett.

Overskjøting av ideell andel i parkeringskjeller vil kunne finne sted først etter ferdigstillelse av alle boliger som skal ha rettigheter i p-kjeller. Kjøpesum for garasjeplass samt  dokumentavgift knyttet til denne delen, vil tilbakeholdes på meglers klientkonto, alternativt overført til tilsvarende oppdragspart som skal gjennomføre overskjøtingen inntil dette er gjennomført. Det er selgers ansvar å gjennomføre overskjøtingen.

Det gjøres oppmerksom på at kjøp av p-plass er i eksisterende p-kjeller. Noen plasser kan fravike fra dagens p-krav. Kjøper med behov knyttet til størrelse og manøvreringsarealer bes sjekke ut dette før kjøp.

For kjøpere med behov for el-bil lader kan dette bestilles via prosjektets tilvalgsprogram. Kostnaden dekkes av kjøper. Lader til el-bil er kun tilgjengelig for et begrenset antall plasser. Det skal tilrettelegges for el-bil lader på minimum 10% av plassene iht reguleringsbestemmelsene.

Parkeringsplass overtas samtidig med bolig. Parkeringskjeller anses som overtatt selv om hjemmel til realandel ikke er overskjøtet. Dette innebærer at utbygger forbeholder seg retten til å foreta pro et contra avregning for påløpte kostnader herunder offentlig gebyr, avgifter og eiendomsskatt.

Adkomst

se kart beskrivelse

Beskrivelse av tomt/hage

Uteoppholdsareal er felles for alle eiendommene i planområdet. Arealet benyttes til opphold, lek og sykkelparkering og er tilgjengelig for alle eiendommene i planområdet. Det etableres nytt dekke slik at uteoppholdsareal i bakgård ligger på bakkenivå. Dekket vil ha tilstrekkelig bæreevne for etablering av grøntanlegg. Uteoppholdsareal utformes i samsvar med prinsippene for universell utforming. Det etableres derfor løfteplattform ved siden av trapp fra påbygg i 2 etg til nytt dekke i bakgård sik at bakgården er tilgjengelig for alle. I tillegg etableres felles takterrasse for alle nye leiligheter i den vestlige delen av 4 etasje i nytt boligpåbygg. Takterrassen er nord-sør vendt og vil derfra ha gode sol- og utsiktsforhold.

Alle hageanlegg og fellesområder vil bli opparbeidet. Det etableres et dekke av hulldekke/betong som bakgård skal anlegges på. Utomhusplanen er veiledende og ikke ferdig detaljert fra utbyggeren. Endringer vil kunne forekomme i forbindelse med detaljprosjektering. Adkomst til hovedinngang er fast dekke fra eksisterende fortau. Det vil bli opparbeidet lekeplasser på egnet område i henhold til utomhusplanen. Opparbeidelse av utomhusområdene vil foregå på egnet årstid.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for panteheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Følgende er tinglyst som servitutt på eiendommen:

Dok.nr. 30776 tinglyst 25.11.1985
Erklæring/avtale
Eier av denne eiendom vedtar Retningslinjer for legging av varmekabler i offentlig fortau .Denne erklæring kan ikke slettes uten samtykke fra Kommunen, E-verket og Televerket.
Overført fra: 5001-403/196
Gjelder denne registerenheten med flere
Dok.nr. 222908 tinglyst 23.02.2021 21:00
Bruksrett
Rettighetshaver: Knr:5001 Gnr:403 Bnr:196
Bruksrett til bakgård

Dok.nr. 222908 tinglyst 23.02.2021 21:00
Forkjøpsrett på vilkår
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:196
Dok.nr. 222908 tinglyst 23.02.2021 21:00
Bestemmelse om parkering
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:196

Dok.nr. 222908 tinglyst 23.02.2021 21:00
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:196

Dok.nr. 222908 tinglyst 23.02.2021 21:00
Bestemmelse om vannledning
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:196

Dok.nr. 222973 tinglyst 23.02.2021 21:00
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:196
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:197
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:198
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:301
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:302

Dok.nr. 222973 tinglyst 23.02.2021 21:00
Bestemmelse om vannledning
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:196
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:197
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:198
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:301
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:302

Dok.nr. 223299 tinglyst 23.02.2021 21:00
Erklæring/avtale
Bestemmelse om port

Dok.nr. 223330 tinglyst 23.02.2021 21:00
Bestemmelse om bebyggelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra: TRONDHEIM KOMMUNE org.nr: 942110464
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:196


Følgende er tinglyst som rettighet på eiendommen:
Rettigheter på 5001-403/196
Rettigheter i eiendomsrett
Dok.nr. 223299 tinglyst 23.02.2021 21:00
Bestemmelse om adkomstrett
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:403 Bnr:311

Kjøper kan ikke motsette seg tinglysning av fremtidige servitutter eller rettigheter ifm utbygging av eiendommen. eks. vei- / adkomstretter, vann- og avløpsforhold, strøm, fiber o.l.

Kopi av servitutter vil følge som vedlegg til kontrakt.

Kjøper kan ikke motsette seg tinglysning av fremtidige servitutter eller rettigheter ifm utbygging av eiendommen.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.

Eiendommen er tilkoplet offentlig vann og kloakk, via private stikkledninger. Sameiet har ansvar for vedlikehold av private stikkledninger frem til offentlig punkt. Kostnader ved evt. utskiftinger av private ledninger fordeles iht eierbrøk, evt dekkes av oppsparte midler.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger må fremskaffe midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest før boligen kan overtas. Det anbefales å holde tilbake et tilstrekkelig beløp for gjenstående arbeider utomhus dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er omfattet av kommuneplanens arealdel, vedtatt 21.03.2013. Eiendommen er vist som sentrumsformål og ligger i hensynssone bevaring kulturmiljø.

Eiendommen er også omfattet av reguleringsplan R20100049, "Detalj regulering av Kongens gate 23, 27, 29 og 31", godkjent 18.10.2012. Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor.

Bygningsrådet behandlet søknad om rammetillatelse (sak 323/20) og fattet følgende vedtak:
- riving, renovering av eksisterende bygningsmasse, bruksendring, oppføring av ny bebyggelse og opparbeidelse av uteoppholdsareal.
Bygningsrådet godkjente rammesøknaden 26.01.2021, og innvilget dispensasjon fra reguleringsplan, kommuneplanensarealdel og TEK17. Tilleggskommentar til dispensasjoner som er gitt: Tiltaket har søkt, og fått innvilget, dispensasjon fra TEK17 §13-7 vedrørende tilfredsstillende dagslys. Dagslys og utsyn er problematisk fra nærliggende bygninger da spesielt mot svalgang. Det er gitt dispensasjon fra Kommuneplanens arealdel §28.2 - "Det tillates ikke ensidig belyste østvendte eller nordvendte boliger". Det er søkt, og fått innvilget, dispensasjon fra Reguleringsplanens bestemmelser §4.1 og §4.2. Kjøper skal være innforstått med dispensasjonene som er gitt og kan ikke i ettertid klage på fravik fra TEK17 og dispensasjoner gitt i byggesaken.

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Leütenhaven Bolig vil bestå av 34 eierseksjoner, hvor snr 1 og 2 er næringsseksjoner og seksjonene 3-34 er boligseksjoner.

Næringsseksjon 1 vil organiseres som et realsameie. Seksjonen vil bestå av parkeringsplasser. Seksjonseiere som har kjøpt rett til parkeringsplass får rettigheten sikret ved tinglyst realandel og blir etter dette sameier i Leütenhaven Parkeringssameie. Sameierne i dette sameiet må forholde seg til de til enhver tid gjeldende vedtekter og budsjett (ref. punkt om parkering).
Det vil gis eksklusiv bruksrett til 1 bod per boligseksjon. Boder ligger på kjellerplan ved p-kjeller. Bruksretten inntegnes i egen bruksrettsplan som vil følge som vedlegg til vedtekter til boligsameiet ved stiftelse.

Boligseksjonene 3-34 har tidsubestemt enerett til bruk av takterrasse og bakhage. Med enerett følger plikt til vedlikehold og drift.

Ved erverv av bolig blir kjøper sameier i et fremtidig eierseksjonssameie (Sameiet Leütenhaven Bolig), jfr. lov om eierseksjoner av 16. juni 2017 nr. 65. Boligsameiet administrerer fellesinteressene, herunder driften av fellesarealer; herunder også utomhusanlegg. Som sameier i et eierseksjonssameie har sameierne til enhver tid, rett og plikt til å følge eierseksjonsloven og de til enhver tid gjeldende vedtekter for sameiet.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jfr. eierseksjonsloven § 23, 1. ledd.

Styret skal forestå overtakelse av boligsameiets fellesarealer. Sameiets bygningsmessige fellesarealer skal overtas før eller samtidig med at seksjonene i boligsameiet overtas. Kjøper aksepterer at det valgte styret skal representere alle sameierne i forbindelse med overtakelsen av fellesarealene.

Det er utarbeidet utkast til vedtekter for boligsameiet. Vedtektene aksepteres av Kjøper slik de foreligger; dog må det aksepteres endringer i forhold til endelig fastsettelse av sameiebrøk, samt andre kontraktsmessige eller hensiktsmessige endringer. Evt. øvrige forslag til endringer kan fremmes iht. vedtektene og eierseksjonsloven på senere sameiermøte.

Som seksjonseier i Sameiet Leütenhaven Bolig påhviler det plikt til å svare andel av sameiets kostnader til drift og vedlikehold av eiendommen (felleskostnader) fra overtakelsestidspunktet. Stipulert budsjett / driftskostnader for sameiet følger vedlagt. Fordelingen er gjort iht. prinsippene i sameiervedtektene. Det gjøres oppmerksom på at antall seksjoner vil kunne endres, noe som vil kunne påvirke det stipulerte driftsbudsjettet.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i utkast til vedtekter og budsjett for sameiet som ligger vedlagt denne salgsoppgave.

Oppstarts kapitalen på kr. 10.000,- som innbetales til meglers klientkonto skal av megler overføres til en konto som er opprettet for sameiets bruk. Dette for å sikre en tilstrekkelig likviditet i sameiet i oppstartsfasen.

Etableringsgebyr på kr 2.500,- innbetales til forretningsfører ifm bistand til etablering av sameiet.

Faste, løpende kostnader

Felleskostnad for leil M-404 er stipulert til kr 2.589,- pr mnd.

Inkludert i felleskostnader:
kabel-tv/internett (NTE Altibox), fjernvarme (oppvarming og varmtvann), bygningsforsikring og drift av sameiet.

Fellesutgifter er estimert av Brauten Eiendom og ligger vedlagt salgsoppgaven. Priser er regnet ut ifra dagens priser i markedet, og kan endres frem til overtagelse.

Kjøper må i tillegg påregne kostnader for egen strøm, kommunale avgifter, innboforsikring og andre kostander som normalt følger ved å ha bolig.

Oppvarming og varmt vann fordeles iht eierbrøk.
Kommunale avgifter fastsettes av Trondheim kommune etter ferdigstillelse.

Felleskostnader er kun et estimat iht dagens priser. Kjøper må påregne at budsjett / felleskostnader øker på sikt iht dagens satser.

Andel fellesgjeld / formue

Eiendommen overtas uten gjeld og formue.

Oppgjør

Hele kjøpesummen inklusive bestilte tilvalg og omkostninger innbetales 3 dager før overtakelse.

Utbetaling av oppgjør til selger/utbygger forutsetter at megler har mottatt signert overtagelsesprotokoll, midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest, samt at fullt oppgjør er innbetalt og at hjemmel er overført til kjøper. Entreprenørgaranti (iht §12 i buofl.) må også være utstedt og gyldig ved overtagelsestidspunktet. Utbetaling av oppgjør til selger kan foretas før hjemmel er overført under forutsetning av at selger stiller garanti iht bustadoppføringslova §47. Kjøpers innbetaling blir i så fall å betrakte som et forskudd.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Kjøpesum kontrakt: kr 1 000 000,-
Opprinnelig kjøpekontrakt: kr 7 290 000,-
2 p-plasser: kr 580 000,-
Totalt: kr 8 870 000,-


Omkostninger
:
Dokumentavgift: kr 221 750,-
(forutsatt total kjøpesum kr 8 870 000,-)
Startkapital sameiet: kr 10 000,-
Etableringsgebyr sameiet: kr 2 500,-
Etableringsgebyr 2 p-plasser: kr 3 126,-
Tinglysningsgebyr pantedokument kr 585,-
Tinglysningsgebyr skjøte kr 585,-
Pantattest kjøper kr 199,50
Adm.gebyr utbygger kr 50.000,-
Totale omkostninger: kr 288 745,50

Total kjøpesum (inkl. omk.) kr 9 158 745,50

Det er full dokumentavgift på kjøpesum og p-plasser, da prosjektet etableres oppå eksisterende p-kjeller. Dokumentavgift er 2,5 % av kjøpesum inkl kostnad p-plass.

Dersom utbygger (opprinnelig selger) aksepterer at selger sitter igjen med 2 p-plasser, kan kjøper evt kjøpe leiligheten uten p-plasser.

Adgang til utleie (boligformål)

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn nitti døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil tretti døgn sammenhengende.

Boligen kan ellers fritt leies ut. Styret skal skriftlig underrettes med navn og kontaktinformasjon til leietaker. Eier er ansvarlig for at leietaker følger vedtatte husordensregler for sameiet.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjonsplikt eller odelsforhold knyttet til eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Byggestart ble varslet med oppstart 01.03.2022. Etter siste varsel fra selger datert 16.05.22, er forventet byggetid økt fra 12-14 mnd, til 15-18 mnd fra byggestart (dvs antatt overtagelse 3.kvartal 2023). Alle fremdriftsbrev fra selger følger i vedlegg til salgsoppgaven.

Det gjøres uttrykkelig oppmerksom på at tidsanslaget ovenfor ikke er å anse som en avtalt frist for overtakelse i henhold til buofl. § 10.

Kjøper er forpliktet til å overta boligen på det tidspunktet den er ferdigstilt. Endelig overtakelse vil bli varslet med 2 ukers skriftlig varsel.

Overtakelse kan ikke finne sted før fullt oppgjør inkludert omkostninger og eventuelle tilvalg er innbetalt til megler. Det samme gjelder så fremt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest ikke foreligger.

Selgers forbehold

Det tas følgende forbehold mtp gjennomføringen av prosjektet:
- Det kan bli endringer som følge av prosjektering, videre bearbeiding og detaljering av prosjektet ved arkitekt og rådgivere
- Det kan bli endringer som følge av krav fra offentlige instanser
- Selger kan inngå bindende avtaler på vegne av sameiet for å forestå driften av sameiets første driftsår. Det vil være mulig for sameiet etter at det er stiftet å tre ut av disse avtalene på normale vilkår.
- Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer og organisering av regulerte fellesarealer.
- Selger forbeholder seg retten til å bestemme material- og fargevalg på bygningsfasader og innvendige og utvendige fellesarealer.

Forkjøpsrett

Sameiet vil ikke praktisere forkjøpsrett.

Videresalg av kontrakt

Salg her gjelder videresalg av kontrakt / Salg av kontraktsposisjon. Kopi av kontrakten man trer inn i følger i vedlegg til salgsoppgaven.

Betingelser som legges til grunn:

Kjøper 1 transporterer samtlige rettigheter og plikter i henhold til Kjøpekontrakten til Kjøper 2.

Kjøper 1 har intet ansvar overfor Kjøper 2 for Selgers/ Utbyggers oppfyllelse i henhold til Kjøpekontrakten.

Dersom kjøper 2 selv avbestiller eller på annen måte annullerer kontrakten med utbygger, vil ikke kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av noen del av kjøpesummen for kontraktsposisjon. Det samme gjelder dersom Kjøper 2 misligholder kontrakten, og dette medfører at utbygger hever avtalen med Kjøper 2.

Kjøpesum for kontraktsposisjon iht. opprinnelig kontrakt, omkostninger og eventuelle tilvalg betales ved overtagelse av boligen jf., bestemmelsene i kontrakten som transporteres. Se vedlegg.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Garantier

Garanti som Selger/Utbygger har stilt i medhold av buofl. § 12 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som kjøper 1s rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd). 

Kjøper 2 er kjent med at garanti etter buofl. § 12, som minst lyder på 3 % av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtakelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum   (kr 7 290 000) mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til Kjøpekontrakten.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av Utbygger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Kjøper er innforstått med at tilfredsstillende finansieringsbekreftelse for hele kjøpesummen skal foreligge megler innen 14 dager etter selgers budaksept. Kjøper aksepterer også ved kjøp at disse opplysningene kan bli formidlet videre til utbygger / selgers byggelånsbank.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført. Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjon, tilrettelegging, forsikring og oppgjør: kr 66.250 pr leil. I tillegg betales kr 1.250 pr visning, samt direkte utlegg/tillegg/markedsføring. Vederlag der handel ikke er kommet i stand er direkte utlegg og kostnader ifm markedsføring.

Vedlegg til salgsoppgaven følger vedlagt og inneholder:
- Plantegning M-404
- Signert kontrakt mellom utbygger og kjøper 1
- Salgsoppgave med vedlegg (opprinnelig salgsoppgave)
- Vedlegg i forrige salgsoppgave:
-Leilighetstyper (plantegninger leil for leil)
-Plantegning pr etasje
-Prisliste
-Budsjett
-Leveransebeskrivelse
-Kjøkkentegninger
-Vedtekter boligsameiet
-Vedtekter p-kjeller
-Kabel tv
-Reguleringsplan med tilhørende bestemmelser
-Budskjema
-Budinfo

Salgsoppgave godkjent av selger 29.04.2021, sist rev. 03.05.21.