Klikk for galleri

INKLUDERT STRØM |Nyoppført hytte med eventylig beliggenhet | Meget høy kvalitet | Garasje & skistall | Ski inn/ut

INKLUDERT STRØM |Nyoppført hytte med eventylig beliggenhet | Meget høy kvalitet | Garasje & skistall | Ski inn/ut

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Vestfold og Telemark - Vinje - Rauland

Fugleleiken 20

Prisantydning6.490.000,-Primærrom180.3m2Bruksareal197m2Soverom4Rom5
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

201-22-0279

Eier

Hushovd Utvikling AS v. Ronny Hushovd

Eiendomstype

Hytte

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 153 Bnr. 910 Snr. 3 i Vinje kommune
Ideell andel: 1/1

Byggeår

2022

Areal

Primærrom: 180,30 kvm, Bruksareal: 197 kvm
Rom som er P-rom: U. Etasje: Entré, vaskerom og soverom 1. Etasje: Stue, kjøkken, 2 soverom og bad. 2. Etasje: Loftstue, bad og 2 soverom.

Antall rom

5

Tomtetype/areal

Fellestomt / 1365 kvm

Beliggenhet

Privatmegleren har nå gleden av å presentere Fugleleiken 20 - En meget gjennomført, lekker og nyoppført hytte med gjennomgående høy standard, smakfulle detaljer og innredninger som er tidsmessig riktige. Hytta ligger høyt i Holtardalen med en nydelig utsikt over belyste hytter, fjelltopper, vannspeil og alpinbakker. Eiendommen ligger tett på langrennsløyper, alpinbakker, Silkedalen og turområder. Hytta har en nydelig og vidstrakt utsikt over fjellrekkene. Med sin høytliggende plassering i Holtardalen, får hytta en luftig utsikt og en avslappet beliggenhet. Eiendommen har nord- vestvendt plassering og meget gode solforhold til sent på kveld.

Spenn på deg slalomskiene utenfor hyttedøren og skli inn i alpinanlegget med herlige skogsløyper for offpistkjørere og bakker i forskjellige vanskelighetsgrader. Velg mellom bakken i Holtardalen eller Rauland Skisenter. Kombinasjonen av disse to skianleggene gir deg totalt 29 nedfarter og 11 heiser å velge mellom. Hyttas plassering gjør det enkelt å skli tilbake på hytta etter endt dag. Når dagens aktiviteter er over og du ønsker å senke skuldrene etter en dag i bakken, kan Holtardalen friste med afterski og hygge. En av de største fordelene med beliggenheten er tilgang til hele Rauland Skisenter med alle 11 skiheisene og 26 nedfarter. I Holtardalen kan man gå/skli mellom hytta og bakkene som man vil. Her boltrer man seg fritt i området uten å være avhengig av skibuss eller bil.
En kort gåtur unna ligger den spektakulære Silkedalen som er kjent for sin vakre natur og milevis med preparerte langrennsløyper. Fra hytta ligger man midt i smørøyet både når man skal gå langrennsski og kjøre alpint. Fra hytta kan man rusle ut til langrennsløypene i høyfjellet, 1100 moh eller skli ned til langrennsløypene i lavlandet. Løypenettet er kjent for å være et av Norges største og mest varierte løypenett. Løypene ligger i variert terreng, ca. 60 kilometer skøytetrasé med ett klassisk spor, resten er preparert med to doble klassiske spor. Her er ca. 70 kilometer høyfjellsløyper og 80 kilometer skogsløyper.

Sommerstid ligger hytta ypperlig til for fjellturer, fiske/badevann og bærplukking. Ønsker du å oppleve villreinens rike, fantastiske fiskevann, eller vandre fra hytte til hytte, er Hardangervidda nasjonalpark en kort reise fra hytta. I hyttas nærområde er det utallige muligheter for toppturer, både i turstier og i urørt terreng. Det er i området anlagt traséer som skal asfalteres og legges tilrette for rulleski.

Rauland er kjent for sin snøsikkerhet, komfortabelt klima og store fjellområder tett opp mot Hardangervidda som gir et fortreffelig utgangspunkt for turer i viddetraktene på Rauland. Fra hytta er det ca. 10 minutter til Rauland sentrum med alle fasiliteter.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

- Ski inn/ut til Rauland Skisenter med 29 nedfarter og 11 heiser
- Gratis skibuss som går flere ganger om dagen mellom alle Raulands destinasjoner.
- 150 km med skiløyper utenfor hytta. 3 ulike steder med flomlyste skiløyper.
- Rauland Høgfjellshotell med restaurant.
- Heishuset med afterski hver helg
- Austbø Hotell med restaurant og nydelig atmosfære.
- Unike, Fjøllhalli Restaurant i gå/skli-avstand fra hytta.
- Rauland Sentrum med butikker og servicetilbud som; restauranter, bakeri, kaffebar, butikker, svømmebasseng, treningsrom og rulleski-bane.
- Rauland Ridesenter med weekend-tilbud og sommerleirer.
- Utallige toppturer og bade/fiskevann i umiddelbar nærhet.
- Hardangervidda og Mogen en kort kjøretur unna.
- Mini-ATVer og minisnøskutere for utlån.
- Snøskuter safari.
- Hundeslede-kjøring i høyfjellsterreng.
- Badstuer, brygge, kanoutleie ved Vierli
- Frisbee-golf, minigolf, stolpejakten, barnas seter, lekeplasser m.m

Bygninger

Frittliggende fritidsbolig med garasje under.

Byggemåte

Hytte oppført i 2022, over tre plan. Støpt betongplate på oppfylte masser og fast grunn. Grunnmur mot terreng i plass-støpt betong på baksiden og deler av sideveggene. Innvendig utlektet, isolert og kledd med plater. Grunnmuren er opplyst drenert med perforert drensledning lagt med fall under innvendig gulvnivå i underetasjen. Grunnmuren er beskyttet med grunnmursplast under terreng. Yttervegger av bindingsverk isolert med mineralull, kledd utvendig med stående dobbeltfalset kledning. Vinduer og ytterdører fra Nordan. Malt utførelse på karmer og ramtre. Sadlet takkonstruksjon tekket med torvtak. Yttertak bestående av torvtak, tekket med sveiset pappvare. Takrenner og nedløp i plastbelagt stål. Takrenner, nedløp og beslag i sort plastifisert stål. Underetasjen har bakvegg og deler av sidevegger mot terreng. Veggene er oppført i plass-støpt betong og utforet. Etasjeskiller av trebjelkelag, isolert med mineralull og med med undergulv av sponplater. I underetasjen er det støpt gulv innenfor grunnmurselementer og kledd innvendig. Peisovn montert i stue/kjøkken. Tilknyttet stålpipe ført over yttertak. Fritidsboligen har nye tekniske anlegg. Nytt elektrisk anlegg. Sikringsskap tilgjengelig i hobbyrom.

TG2 - Vesentlige avvik:
- Terrengforhold: Varierende fallforhold i bakkant av fjellskjæring og inn mot grunnmur. Terrenget er arrondert med fall der det lar seg gjøre.
- Ventilasjon: Det er valgt mekanisk ventilasjon, dette er ikke iht krav i gjeldende tekniske forskrift som krever ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

TG IU - Ikke undersøkt:
- Rom under terreng: Ettersom bygningen er nyoppført er det ikke gjort boringer i utforede grunnmursvegger.
- Bad: Det har ikke blitt utført kontroll i tilliggende konstruksjoner, ettersom dette ikke vil gi informativ verdi ettersom konstruksjonen er ny.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 180,30 kvm, Bruksareal: 197 kvm
Rom som er P-rom: U. Etasje: Entré, vaskerom og soverom 1. Etasje: Stue, kjøkken, 2 soverom og bad. 2. Etasje: Loftstue, bad og 2 soverom.

Underetasje: P-ROM 52,3 kvm / S-ROM 16,7 kvm / BRA 69 kvm
1.etasje: P-ROM 69,3 kvm / S-ROM 0 kvm / BRA 69,3 kvm
2.etasje: P-ROM 58,7 kvm / S-ROM 0 kvm / BRA 58,7 kvm
Totalt: P-ROM 180,3 kvm / S-ROM 16,7 kvm / BRA 197 kvm

Innhold

Entré
Man ankommer hytta via et praktisk, overbygget inngangsparti. Flott inngangsdør med sidefelt i glass som bringer naturen inn i rommet. Entré/hall er romslig, med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Lekkert, flislagt gulv med 60x60 cm fliser og varmekabler. Innfelte downlights i himlingen. Fra entréen er det en nydelig trapp med midtstilt underliggende vange som gir et luftig og moderne inntrykk.
Hyttas eiere ankommer hytta enkelt via parkering i garasjen. Fra garasjen er det direkte adkomst inn til et stort vaskerom kombinert med skistall - her er det mulighet for hele familien og gjster og plassere skiene sine, yttertøy og skistøvler såvel som å plassere smørebord, oppbevare ved og annet utstyr. Fra vaskerom/skistall er det direkte adkomst inn til hyttas entré. Her snakker man en planløsning med komfort.

Kjøkken med spiseplass
Svært innbydende og lekkert kjøkken med innredning i sort utførelse og fronter i eikestruktur. Kjøkkenet har en høyskapsvegg fra gulv til tak med hvitevarer i ergonomisk høyde, og en kjøkkenøy på hele 3 meter ut mot spisestue og stue. På kjøkkenøyen er det lagt opp strøm for kjøkkenmaskiner, nedfelt vask og induksjonsplatetopp med nedfelt ventilator! Kjøkkenet inneholder integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp med nedfelt ventilator og avsatt plass til inntil 2 kjøleskap og oppvaskmaskin. Videre er det god plass til spisegruppe i tilknytning til kjøkken. Her kan man nyte gode måltider og vakker utsikt ved spisebordet.

Stue
Flott stue med fantastisk utsikt. Lune materialvalg med panel på vegg og i tak, samt eikeparkett i samme fargenyanser. Dette skaper et moderne utrykk, samtidig som den gode hyttefølelsen er bevart. Rommet har god plass til både sitte- og spisegrupper. Fra stuen er det utgang til en svært romslig terrasse med gode sol- og utsiktsforhold. Sentralt i rommet står en lekker peisovn, hvor flammene kan sees fra store deler av rommet.

Bad I - III
Hytta har 3 baderom, fordelt med et i hver etasje. Baderommene utført med tidløse materialvalg og sorte detaljer og armaturer. Badene er i en gjennomført stil med innreninger i natur-eik med sort nedfelt vask og armaturer. Dusjnisjer med glassvegger og regnfall-armatur på alle 3 badene. Alle badene har frittstående toalett. Gjennomført, lekre grå 60x60 fliser på gulv og vegger. Varmekabler i gulv og innfelte downlights på alle badene. Badet i 1. etasje er et "en-suite" bad som ligger i tilknytning til hovedsoverommet.

Loftstue
Nydelig loftstue med stor møbleringsfrihet for flere soner som sofakrok, tv-stue ekstra sengeplasser eller hyttekontor. Rommet har vinduer fra gulv til tak med en fabelaktig utsikt over fjellene! Stuen er et perfekt sted for barn/ungdom å trekke seg tilbake til etter en lang og aktiv dag. Loftstuen har interiørbeisede tak og vegger i samme fargevalør samt listefritt tak og gulv. Lekker eikeparkett og downlights i himlingen.

Soverom I - IV
Hytta har 4 soverom av god størrelse. 1 av soverommene ligger i underetasjen og har god plass til dobbeltseng med tilhørende møblement. Hovedsoverommet ligger i 1. etasje med adkomst til eget bad. Hovedsoverommet er innredet med dobbeltseng, og har god plass til tilhørende møblement og garderober. Videre ligger det 2 soverom i 2. etasje med god plass til dobbeltsenger og kommoder for oppbevaring. Soverommene er lune og trivelige med panel på vegg og parkett på gulv. Downlights i himlingen.

Garasje & Skistall/vaskerom
Romslig enkeltgraasje med flislagt gulv og elektrisk garasjeport. Fra garasjen er det direkte adkomst inn til et stort vaskerom kombinert med skistall - her er det mulighet for hele familien og gjster og plassere skiene sine, yttertøy og skistøvler såvel som å plassere smørebord, oppbevare ved og annet utstyr. På vaskerommet er alt teknisk utstyr som sikringsskap, varmtvannstank og rør-i-rør skap plassert. Videre er det opplegg for vaskemaskin og plass til en stor innredning fra vegg til vegg med oppbevaringsplass for tursekker og turutstyr. Den ene langveggen er fri for tekniske innstallasjoner og er tiltenkt innredning for ski og eventuelt smørebord. Vaskerommet har lekre 60x60 cm flis på gulv med varmekabler og downlights i himlingen. Fra vaskerom/skistall er det direkte adkomst inn til hyttas entré, samt ut i garasje.

Oppvarming

Peisovn i hovedstue. Varmekabler i entré, vaskerom og på alle bad.

Eiendommen selges med strømavtale, hvor selger dekker strømutifter i 2 år fra kjøp/overtagelse. Her gir selger ny eier full forutsigbarhet de to første årene. Utbygger/selger dekker 90% av alle strømutgifter over 70 øre (Inntil 25 000 kwt per år).

Parkering / Garasje

Parkering på tomten. I tillegg er det garasjeplass i underetasjen, med plass til en bil.

Adkomst

Se vedlagt kart. Det vil bli skiltet med Privatmeglerens visningsskilt på oppsatt visningsskilt.

Beskrivelse av tomt

Opparbeidet fellestomt med gruset innkjøring og gårdsplass. Innkjøring og gårdsplassen er felles for de tre eierseksjonene med tilkomst til garasjeplass i underetasjen.  Støttemur i bakkant av gårdsplassen med naturlig høyfjellsterreng på oversiden. Ved inngangspartiet til hytta, på bakkeplan, er det en flott mulighet til å anlegge enda en solrik uteplass.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

2020/2607432-2/200 Erklæring/avtale. Tinglyst 17.06.2020 21:00
Rettighetshaver:Leirbekk Utbygging AS Org.nr: 859566162
Bestemmelse om vedlikehold og brøyting av veger, vann og avløpsanlegg
Bestemmelse om årlig avgift
Gjelder denne registerenheten med flere
- "Årlig veivedlikehold og brøyting skal utføres av Leirbekk Utbygging AS."

2020/2607432-3/200 Pliktig skiløypeavgift. Tinglyst 17.06.2020 21:00
Rettighetshaver:Rauland Turist AS Org.nr: 971160004
Gjelder denne registerenheten med flere
- "Skiløypeavgift til Rauland Turist AS eller tilsvarende organisasjoner/virksomheter som driver løypenettet i Rauland."

2020/2607432-4/200 Bestemmelse om vann/kloakk. Tinglyst 17.06.2020 21:00
Rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:150 Bnr:1
Rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:150 Bnr:94
Gjelder denne registerenheten med flere
- "Eier av gnr 150, bnr 1 og bnr 94 i Vinje kommune, har rett til å føre frem vann og avløp over eiendommen dersom dette er nødvendig for utviklingen i området."

2020/2607432-5/200 Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Tinglyst 17.06.2020 21:00
Rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:150 Bnr:1
Rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:150 Bnr:94
Overført fra: 3825-153/910
Gjelder denne registerenheten med flere
- "Eier av gnr 150, bnr 1 og bnr 94 i Vinje kommune, har rett til å føre frem kabler over eiendommen dersom dette er nødvendig for utviklingen i området."

2020/2607432-6/200 Erklæring/avtale. Tinglyst 17.06.2020 21:00
Rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:150 Bnr:1
Rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:150 Bnr:94
Bestemmelse om skiløyper og andre fellesanlegg
Gjelder denne registerenheten med flere
- "Eier av gnr 150, bnr 1 og bnr 94 i Vinje kommune, har rett til å føre frem skiløyper og andre fellesanlegg over eiendommen dersom dette er nødvendig for utviklingen i området."

2022/485143-1/200 Seksjonering. Tinglyst 05.05.2022 21:00
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/3
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
- "Seksjonering av fritidsboliger"

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp.
Privat vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for fritidsbolig, datert 08.07.2022.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse - konsentrert. Eiendommen ligger under reguleringsplan Detaljregulering Holtardalen III (PlanID 20120005). Reguleringsplanen har følgende formål: sikringssoner, faresoner, infrastruktursoner, soner med oppgjeve særlege omsyn, bandleggingssoner, busetnad og anlegg, samferdsel og teknisk infrastruktur, og grøntstruktur. BYA = 25%.
Selger opplyser om ledige tomter i Holtardalen som fremtidig vil bli bebygget. Forholdet kan medføre endringer i eiendommens omgivelser. Selger kjenner ikke til andre planer under arbeid.

Sefrak: nei
Vernestatus: nei

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Andre faste løpende kostnader

Strømforbruk estimeres av Rauland Kraftfornysingslag til å være mellom 10 - 25 000 kwt på større hytter. 
Kommunale avgifter Kr. 4 710,64 pr. år Gjelder vann, avløp, feiing og renovasjon. Fakturert beløp i 2021.
Forsikring i , kr ,- (polisenummer ).
Serviceavgift til Leirbekk utbygging for vedlikehold av veinett, ledningsnett og brøyting frem til hyttevegg ca. kr. 10 625,- per år. Appen "Hyttetjenester" benyttes til kommunikasjon mellom hytteeierene og brøytemannskapet.
Løypeavgift til Rauland Turist for preparering og vedlikehold av langrennsløypenett kr.1 000,- per år.
Påkoblingsavgift for fiber (engangsavgift) kr. 6 900,-. Fiberbredbånd 80/80 og TV fra Altibox til kr 659,- per måned. (Type abonnement/hastighet kan velges selv)

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 0,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum + omkostinger skal innbetales før overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

6 490 000,- (Prisantydning)


Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
10 425,- (Dokumentavgift av tomteverdi)

11 767,- (Omkostninger totalt)

6 501 767,- (Totalpris inkl. omkostninger)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie

Hele eiendommen kan leies ut om ønskelig. Det er ingen egen utleiedel i boligen.

Konsesjon / Odel

Vinje kommune har nedsatt konsesjonsgrense og kjøper må fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet for å bekrefte at eiendommen skal brukes til fritidsformål. Det er ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Kjøpsforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If.  Produktet inneholder boligkjøperforsikring,  hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring  i vedlagte materiell.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger er profesjonell part og kan ikke tegne boligselgerforsikring. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring, tilstandsrapport og salgsoppgave før det inngis bud på eiendommen.

Garantier

Garantiplikt for nyoppførte boliger gjelder for avtaler som inngås fra og med 1. januar 2019 og dersom det er mindre enn 6 måneder siden boligen ble ferdigstilt. Bestemmelsen retter seg mot salg fra person som gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet, og der kjøperen gjør avtalen som forbruker. Garantiforpliktelsen fremgår av avhendingsloven § 2-11 jf. bustadoppføringsloven § 12. Det vil stilles en garanti tilsvarende 3 % av kontraktssummen umiddelbart etter budaksept. Garantien trappes opp til 5 % av kontraktssummen fra overtagelsen. Selger kan alternativt deponere et tilsvarende beløp, jf. bustadoppføringsloven § 12. Dersom kjøper ikke anses å være forbruker, oppstår det ingen garantiforpliktelse for selgeren.

Garanti etter buofl. § 12 skal stilles dersom avtale inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare min 3 % av kjøpesum frem til overtagelse og minst 5 % i fem år etter overtagelse

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.


Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjon (forutsatt salgssum: 6 490 000,-) (Kr.97 350) Visning + overtagelse pr.stk (Kr.2 500) Servitutter 2 stk (Kr.388) utlegg på Fugleleiken 16,18 og 20 201-22-9010 (Kr.485) Kjøring foto (Kr.750) Godtgjørelse oppgjør (Oppgjørskostnad) (Kr.5 990) Markedspakke (Kr.22 900) Tilrettelegging (Kr.9 900) Visninger / overtagelse (Kr.4 000) Totalt kr. (Kr.144 263)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9 900,- + avtalte tillegg og utlegg.

Vedlegg til salgsoppgaven

Ferdigattest
Reguleringsplaner og bestemmelser
Budskjema
Energiattest
Tilstandsrapport
Meglers verdivurdering
Egenerklæringsskjema selger

Finn.no: Lokalområde

Holtardalen