Klikk for galleri

Nyoppført enebolig med TEK-17 standard. 3 soverom / 2 bad / 2 stuer / Sigdal kjøk / Dobbeltgarasje. Ferdig jan/feb 2023!

Nyoppført enebolig med TEK-17 standard. 3 soverom / 2 bad / 2 stuer / Sigdal kjøk / Dobbeltgarasje. Ferdig jan/feb 2023!

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Sogn

Åmotveien 30 Hus 1

Prisantydning15.490.000,-Felleskostnader1.500,-Primærrom130m2Bruksareal167m2Soverom3
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Privatmegleren Renommé AS / Kristoffer Sætrum

Selger/Utbygger

M3 Atlas Forbes AS
hjemmeside: https://atlasutvikling.no/

Betegnelse

Gnr. 59 Bnr. 197 snr. 1-3 i Oslo kommune
Eiendommen er under seksjonering.

Byggeår

2022 (estimert)

Beliggenhet

Eiendommen ligger idyllisk og skjermet til med nærhet til alle løypene innover Nordmarka, i et etterspurt og svært barnevennlig boligområde på Korsvoll. Eiendommen har nærhet til skoler, barnehager, god offentlig kommunikasjon, daglige servicetilbud, samt fantastiske tur- og rekreasjonsområder.

Nettopp nærheten til Nordmarka gjør Korsvoll til et populært område for barnefamilier. Det er milevis med turstier og skogsveier, samt flere idylliske tjern og vann for både bading og fisking. Om vinteren er det flotte oppkjørte løyper.

Området har et aktivt idrettsmiljø, hvor Korsvoll I.L. og Koll I.L har et bredt tilbud innen bl.a. fotball, håndball, innebandy, friidrett, ski, skøyter og kampsport med mer. Korsvollbanen ligger kun 300 meter fra boligen og her er det nye klubbhuset med full innendørs håndballbane og ny barnehage. Innen gangavstand ligger Korsvolltoppen (også kalt Tyskertoppen), som er en stor naturpark med panoramautsikt over byen og fjorden. Du finner alpinanlegg i Grefsenkleiva og flott tennisanlegg på Nordberg.

Maridalsvannet er den største innsjøen i Oslo og ligger en kort spasertur fra eiendommen. Like nedenfor ligger Brekkedammen med populære friområder og idylliske badeplasser. Videre finner du sammenhengende gang- og sykkelvei langs Akerselva ned til sentrum.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema Korsvoll. Frysja har et variert utvalg med bl.a. dagligvare, apotek, blomster, frisør, kafé/restaurant, lege og tannlege etc. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Storo Storsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Korsvoll som ligger ca. 700 meter fra boligen.

Eiendommen har kun 350 meter til Korsvoll barneskole, som siden 2002 har vært Olweusskole. Skolen kan vise til veldig gode faglige resultater. Det finnes flere ungdomsskoler og videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Bygninger

Eneboliger

Byggemåte

Boligen blir oppført i henhold til TEK17. Se forøvrig vedlagte leveransebeskrivelse. Yttervegger leveres med liggende beiset/malt panel. Saltak leveres med treverk eller som tekket tak etter arkitektens anbefaling. Gesimsbeslag i farge grå eller sort. Takrenner, rennekroker, bordtakbeslag, nedløpsrør og holdere for nedløpsrør leveres i pulverlakkert stål, farge grå eller sort. Glasstak leveres over hovedinngangsdøren der det ikke er annen overdekning.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 167 kvm.
Målt opp av takstmann 31.08.22.

Innhold

Underetasje: Entré, bad/vaskerom, innvendig bod og kjellerstue. Dobbeltgarasje og sportsbod.
1. etg.: Kjøkken, spisestue og stue. Adkomst fra trapperepo til terrasseplatting/hage.
2. etg.: Tre soverom og bad.

Standard

Entré
Boligene har adkomst via lys entré i underetasjen. Entreen er innredet med grå 60x60 fliser Evoque Sabbia på gulv og varmekabler. Fra entreen er det tilgang til et delikat bad/vaskerom, kjellerstue med store vindusflater mot hagen samt stilfull trapp med eiketrinn. Gjennomgående for hele boligen er listefritt ved overgangene mellom tak og vegg.

Kjøkken
Kjøkkenet får 1-stavs Vestheim hvit eikeparkett  og downlights i himling. Innredningen er fra Studio Sigdal modell Uno Snø med Implast benkeplate i sort skimmer. Det leveres  AEG Induksjonstopp med integrert  ventilator, 83 cm med avtrekk. Franke Maris servant og VikingBad Miri kjøkkenbatteri. Fra kjøkkenet er det åpen løsning inn mot spisestue og stue.

Stue
Boligene får en romslig, meget tiltalende stue med den samme flotte 1-stavs parketten som resten av boligen, elegant peisovn fra Peisselskabet type Curve 300 og god plass til flere sittegrupper. Stuen leveres i fargen Comfort grey (2703-Y19R), har store vindusflater som slipper inn rikelig med lys og gir en ekstra luftig romfølelse. Boligen er oppgradert med listefri overgang rundt vinduer i hele denne etasjen.

I underetasjen ligger boligens andre stue, med store vindusflater og tilknytning til hagen. Dette hyggelige rommet er perfekt som tv-stue, kontor eller ekstra soverom.

Bad/wc/vaskerom
Boligene får to delikate flislagte bad, hvorav det i under etasjen også fungerer godt som vaskerom. Alle badene får lekre 60x60 fliser fra Evoque Sabbia på gulv og vegger, elektrisk gulvvarme og speilbelysning. Det blir montert vegghengte toaletter, innfellbare dusjvegger, regnfallsdusj med armatur i krom, servant nedfelt i sort skapinnredning fra Vikingbad og armaturer fra Vikingbad. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Hovedbadet ligger i andreetasje og holder samme høye standard også her med 60x60 fliser fra Evoque Sabbiai lys grå, gulvvarme, vegghengt wc, dusjhjørne med innfellbare glassdører tilpasset dusjhjørnet og regnfallsdusj. Downligts i himling.

Soverom
Boligene får 3 soverom med godt lysinnfall og den samme gode standarden som resten av boligen. Alle soverommene er strategisk plassert i andre etasje og har god plass til garderobeløsninger. Skulle man ha behov for det så kan kjellerstuen med enkle grep tjene som soverom, slik at man får 4 soverom.

Hvorfor kjøpe nytt

- Boligen er i forskriftmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.
- Lav dokument avgift.

Oppvarming/Teknisk

Boligen får balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det elektriske anlegget vil ha automatsikringer og jordfeilbrytere.
Det leveres seriekoblete røykvarslere i alle etasjer samt ett brannslukningsapparat og en 200 liters varmtvannsbereder.
Videre leveres det med 30 downlights fordelt på ulike soner og opplegg/trekkerør for kabel-tv/bredbånd med ett koblingspunkt. Dørklokke monter ved hovedinngang. Egen frostfri utekran med kaldtvann montert på yttervegg.

Parkering / Garasje

Bolig har egen dobbeltgarasje integrert i boligen. Garasjeport med elektrisk portåpner/fjernkontroll leveres i tilnærmet samme farge som ytterdør. Farge kan avvike noe grunnet ulike materialer. Det legges trekkerør klargjort for elbil-lading fra garasje til sikringsskap.

Adkomst

Fra Åmotveien.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten blir pent opparbeidet med gruset innkjørsel/gårdsplass. Hagearealene leveres planert med toppjord som tilsås med gressplen der det er vist på utomhusplanen. Utvendige trapper, stier, repoer og plattinger leveres ubehandlet. Tomten for øvrig planeres med stedlige masser tilpasset den eksisterende naturlige topografien. Opprinnelig vegetasjon som ikke påvirkes av byggearbeidet vil etter utbyggers vurdering kunne bestå. Det blir en felles eiet tomt. Tomten er delt mellom de 3 boligene på tomten via vedtekter, se vedlagt utkast til seksjoneringskart i salgsoppgaven som viser avgrensningene mellom seksjonene. Hver av boligene vil få vedtektsfestet bruksrett til sin del av hagen. Innkjøringen vil bli fellesareal. Eiendommen har en meget god beliggenhet med flotte solforhold.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Tinglyste servitutter:
1941/8476-1/105 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST 27.08.1941
Løvenskjold servitutt som omhandler hva de tillot av bebyggelse og begrensninger for boligene i området.

1941/9323-1/105 BESTEMMELSE OM DELEFORBUD TINGLYST 17.09.1941
Bestemmelse om bebyggelse Med flere bestemmelser
Bestemmelse om veg / Bestemmelse om gjerde / Bestemmelse om vann/kloakkledning / Bestemmelse om benyttelse

1942/4367-1/105 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 25.04.1942
Rett til å anlegg VAV og koble seg til offentlig nett.

1949/1732-1/105 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST 16.02.1949
Bestemmelse om gjerde / Bestemmelse om kloakkledning

1958/4506-1/105 BEST OM GARASJE/PARKERING TINGLYST 25.04.1958
Gjelder tidligere garasje på eiendommen som nå er revet.

2021/1219929-1/200 Bestemmelse om veg 01.10.2021
Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE
Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven. Plikt til framtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn dersom Åmotveien utvides.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Brukstillatelse må foreligge før overtagelse og ferdigattest innen rimelig tid etter at alt arbeid er ferdigstilt. Dette er selgers ansvar å fremskaffe.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Området er regulert til bolig med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 og KDP-17. Se reguleringskart- og bestemmelser som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i områdets gjeldende regulering. Se også Kommuneplan 2015- Oslo mot 2030 - smart, trygg og grønn som er en del av områdets nye reguleringsplan. Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

S-4220: Reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (Småhusplanen). Plan- og bygningsetaten vedtar midlertidig forbud mot tiltak i påvente av ny regulering, jf. plan- og bygningsloven § 13-1.Forbudet gjelder for de arealene som er omfattet av reguleringsplan S-4220 (småhusplanen).

Det er søkt om oppføring av nye boliger i Åmotveien 28, samt Øvre Langåsvei 20-22. (Totalt 11 nye enheter).
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202205404
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201614961

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter og utomhuskart.

Seksjonseier har midlertidig, eksklusiv bruksrett til hageareal iht. vedlagte utomhusplan, i vedtektene omtalt som situasjons-/ tomtedelingsplan. Bruksretten gjelder i inntil 30 år. Ta gjerne kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Faste, løpende kostnader

Det legges i utgangspunktet  ikke opp til felleskostnader i sameiet. Dersom det blir prosjektert pumpekum til eiendommen vil kostander forbundet med drift og vedlikehold av denne bli delt likt på alle enhetene.

Strømforbruk er ikke estimert ettersom boligene ikke er ferdigstilt og tatt i bruk.

Kommunale avgifter vil tilkomme men er ikke fastsatt ettersom boligene ikke er tatt i bruk.

Eiendomsskatt: Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/ skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Andel fellesgjeld / formue

Det er ikke fellesgjeld eller formue.

Oppgjør

Betalingsplan og forskudd:
10 % av kjøpesummen for boligen skal innbetales ifb. med kontraktsinngåelse etter påkrav med syv dagers betalingsfrist så snart selger har stilt garanti iht. buofl. § 12.

For profesjonelle kjøpere utgjør beløpet 20 % av kjøpesummen og evt. garasje. Innbetalingen må være fri egenkapital. Beløpet blir stående på meglers klientkonto frem til overskjøting, med mindre selger stiller garanti etter buofl. § 47.

Frem til garanti etter buofl. § 47 stilles, anses beløpet som et depositum iht. buofl. § 46 (2). Ved utstedelse av forskuddsgaranti utbetales beløpet av megler til selger mot dokumentasjon av garanti. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til garanti etter § 47 er stilt, eller seksjonen er overskjøtet, forutsatt at de overstiger en ½ R. Resterende del av kjøpesummen, tilvalg/endringer og kjøpsomkostninger innbetales til megler senest 3 virkedager før overtagelsen. Selger forbeholder seg retten til å stille § 47-garanti også for sluttoppgjøret, altså i perioden fra overtakelse til tinglysing av skjøtet/den formelle hjemmelsovergangen.

Forsinkes betalingen med mer enn 30 dager, har selger rett til å heve kjøpet og foreta et dekningssalg. Selger vil holde kjøper ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av kjøpers mislighold. Selger har rett til dekning av sitt tilgodehavende i kjøpers eventuelle innbetalinger, herunder også for renter og andre omkostninger som påløper på grunn av kjøpers mislighold.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Hus 1: kr 15.950.000,- (Prisantydning)


Omkostninger
143 750,- (Dokumentavgift av andel tomtekostnad)
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

16 145 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om at avgiftsgrunnlaget godkjennes av statens kartverk tinglysningen.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen kan fritt leies ut i sin helhet.

Tilvalg

Det er ikke lenger mulig å gjøre tilvalg.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Det avtales ikke overtakelsestidspunkt ved kontraktsignering. Ferdigstillelse estimeres til Q4 2022/ Q1 2023. Overtagelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat og er ikke dagmulksutløsende. En senere igangsetting og/eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse.

Ved vedtatt byggestart estimeres et overtagelsesintervall på 4 måneder som ikke er dagmulktsutløsende. Det vil gis løpende informasjon om fremdriften underveis i byggeprosessen. Selger skal med minst 3 måneders varsel og innen den første måneden for tidligere varslet overtagelsesintervall angi estimert overtakelsesmåned til kjøper . Dette er ikke dagmulktsutløsende.

Endelig overtagelsesdato meddeles skriftlig minst 2 uker før overtagelse. Ved varsel om tidligere overtagelse enn det som tidligere har blitt estimert er det den varslede datoen for endelig overtakelse som er dagmulktsutløsende. Ved forsinket overtakelse etter denne dato kan kjøper kreve dagmulkt på 0,75 promille for hver dag forsinkelsen varer, begrenset til maksimalt 100 dager.

Selger kan kreve overtagelse inntil 5 måneder før det estimerte overtagelsesintervallet. Selger skal i så fall skriftlig varsle om estimert overtagelsesdato minimum 2 måneder før den nye overtakelsesdatoen. Endelig overtagelsesdato meddeles skriftlig minst 2 uker før overtagelse. Ved forsinkelse beregnes det dagmulkt fra den varslede datoen for endelig overtakelse.

Endringer i fremdrift pga. kjøpers endrings- eller tilleggsbestilling skal varsles kjøperen umiddelbart.

Estimatene ovenfor baserer seg på rasjonell fremdrift uten uforutsette hendelser. Selger har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene i bustadoppføringslova § 11 er oppfylt.

Selgers forbehold

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er beregnet av arkitekt.

Bruksareal (BRA) for en bruksenhet er det arealet av bruksenheten som ligger innenfor omsluttende vegger. I BRA medregnes areal som opptas av vegger, rør og ledninger, sjakter, søyler, innredningsenheter o.l. innenfor bruksenheten (NS3940).

NTA er arealet mellom innside vegger for omsluttende
bygningsdel (Takstbransjens retningslinjer).
P-romareal er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet av innvendige vegger mellom disse, minus boder og tekniske rom (Veileder NS3940).

Definisjoner og beregninger er basert på:
- NS3940: 2012
- Veileder til NS3940; "bruk av arealbetegnelser ved omsetning av bolig" fra 2012

- Eiendommen vil seksjoneres når rammetillatelse foreligger og det tas forbehold om endelig godkjennelse og justeringer.

- Alle forbehold gitt i leveransebeskrivelse gjelder for kjøpet.

- Selger er ikke ansvarlig for å arrangere interne avtaler mellom kjøpere av prosjektet.

- Boligene leveres uten garderobeskap og ovner.

Tekniske forskrifter av 2017 gjelder for utførelsen. Generelt leveres boligen med toileranseklasser iht NS-3420 med normalkrav for anliggende bygningsdeler.

Malte gipsplater leveres med sparklete skjøter og 2 strøk maling. Noe strukturforskjell i slepelys må påregnes.

Bygningsmaterialer påvirkes av fuktighet og uttørking. Det kan oppstå sprekker på grunn av bevegelse i materialene uten at dette medfører rett til reklamasjon. Beskrevet oppbygning av konstruksjonene angir kun et generelt konstruksjonsprinsipp. Dette kan avvike avhengig av hvilken entreprenør eller hus fabrikant som velges. Norske forskriftskrav gjelder.

Innredninger og møbler på tegninger er ikke inkludert hvis det ikke er i leveransebeskrivelse.

Det tas forbehold om endringer med tilsvarende kvalitet.

Stiplet linje på plantegninger viser forslag til løsninger og innredning som ikke inngår i leveransen. Garderober medfølger ikke i standardleveranse, selv om dette kan være illustrert.

Plassering av tekniske installasjoner er faste. Dersom kjøper har trukket ut hele eller deler av leveransen må kjøper selv stå for tilkoblinger og flytting av tekniske installasjoner (vann- og avløpsrør, opplegg for elektro, vifter etc).

Boligen overleveres byggerengjort. Boligen ryddes for byggeavfall, gulv støvsuges og skap støvtørkes. Øvrig vask av overflater og vinduer må utføres av kjøper.

Terrenglinjer på tegninger er kun illustrerende og derfor ikke retningsgivende.

Tegninger i kjøpsprospekt er nedkopiert og ikke måleriktige. Arealer på tegninger (selv om disse er angitt med desimaler) er omtrentlig angitt og arealavvik kan forekomme.

Skisser og illustrasjoner i salgsmateriell og annonser kan vise ting som avviker fra leveransen. Ved avvik gjelder denne leveransebeskrivelse.

Dataanimerte illustrasjoner er kun ment som en illustrasjon. Leveransen kan avvike fra dette både når det gjelder detaljer, materialvalg og farger. Omgivelser rundt husene er dronekjørt og 3D-manipulert. Bakgrunn, høyder og vinkler kan avvike.

Plantegninger viser ikke alle sjakter og føringer for tekniske installasjoner, herunder bla soilrør og ventilasjon. Dette vil bli plassert på egnede steder etter entreprenørens vurdering. Det kan forekomme innkassinger som ikke er merket på tegning.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås.

Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Godtgjørelse oppgjør (Oppgjørskostnad) pr stk (Kr.7 500)
Visninger (Kr.2 500) pr. stk.
Oppstart/etablering (Kr.12 500)
Markedspakke (Kr.29 900)
Provisjon 1,25% av salgssum pr. enhet.
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 18 625,- + direkte utlegg.
Vedlegg
Leveransebeskrivelse fra utbygger.
Romskjema fra utbygger.
Hustegninger.
Situasjonskart.
Utomhusplan.
Seksjoneringskart.
Utkast til vedtekter for eierseksjonssameiet.
Reguleringskart.
Reguleringsplaner og bestemmelser.
Kopi av tgl. bestemmelser.
Utkast til kjøpekontrakt.