Klikk for galleri

Ny 3-roms leilighet med moderne standard i 4.etasje med flott utsikt - Særegen takterrasse - Parkeringskjeller

Ny 3-roms leilighet med moderne standard i 4.etasje med flott utsikt - Særegen takterrasse - Parkeringskjeller

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Rakkestad

Storgata 18 - Leilighet 19

Prisantydning4.100.000,-Felleskostnader2.824,-Primærrom84m2Bruksareal87m2Soverom2 - 3
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Kursiv Eiendomsmegling AS / Bent Cato Kirkeng

Selger/Utbygger

Byggherre er Vinkelgata AS - som er et samarbeid mellom eiere bak Heiergården AS og Northman AS

TOTALENTREPRENØR

Kopperud og Murtnes Bygg AS

Betegnelse

Heiergården Terrasse skal bygges i kvartalet som avgrenses av Vinkelgata. Adressen vil bli Storgata 18, 1890 Rakkestad.

Eiendommen består i dag av 4 matrikler: Gnr./bnr. - 7/17 - 7/ 47 - 7/21 - 7 / 54 - 7 /83-83. Disse vil sammenføyes før overtagelse. Prosjektet vil bli levert ferdig seksjonert på eiet tomt. Det vil bli én seksjon pr. boenhet og en næringsseksjon

Byggeår

2021

Beliggenhet

Velkommen til Heiergården terrasse!

Her er det 25 attraktive selveide leiligheter midt i sentrum. Her er det gangavstand til alle sentrumsfasiliteter, som cafèer, restauranter, offentlige tilbud og et godt mangfold av butikker.

Rakkestad - Landsbysjarme og hjertevarme

Sentrum av Rakkestad
I Rakkestad sentrum fi nner du det du trenger i dagliglivet. Her legges det også opp til flere trivelige arrangementer i løpet av året. Rakkestad Handelstand arrangerer markedsdager; Julemarked, Hagemarkedet «Grønn Gate»,
Påskelørdag og mye mer.

Rakkestad ligger i Indre Østfold, på østsiden av Glomma og nordøst for Sarpsborg. Landlig og rolig, men likevel med kort avstand til de andre Østfold-byene. Østfoldbanens Østre linje går gjennom kommunen, og fra Rakkestad stasjon kan du ta tog til Oslo.

Rakkestad er den betydeligste jordbrukskommunen i Østfold etter størrelsen på jordbruksarealet, og driften er allsidig.

Rakkestad er virkelig et fint sted å bo hvis du er glad i naturen. Du kan boltre deg i store skoger som omgir kommunen eller kanskje du satser på fiskelykke i et av fiskevannene du finner rett i nærheten? Hva med for eksempel fottur til Linnekleppen - Nord-Europas høyeste bemannede branntårn?

Bygninger

Prosjektet "Heiergården Terrasse" består av ett bygg med næring i første etasje og 25 leiligheter fordelt i 2. 3. og 4. etasje.
Bygget vil ligge på hjørnet Storgata-Vinkelgata. På taket anlegges en felles, stor takterrasse til glede for alle beboerne. I underteasjen er det parkeringskjeller med heis til alle etasjer.

Byggemåte

Denne beskrivelse er utarbeidet for å orientere om byggets viktigste deler og funksjoner. Bygget oppføres iht. Byggteknisk forskrift (TEK 17).
Det kan forekomme avvik mellom byggebeskrivelse og plantegninger. I slike tilfeller er det byggebeskrivelsen som er retningsgivende. Denne
kan bli revidert i forbindelse med prosjektering hvor endelig materialvalg og konstruksjonsprinsipp blir valgt uten at dette endrer byggets
kvalitet og funksjon. Den videre beskrivelse er imidlertid basert på den nedenfor angitte konstruksjon. Enkelte illustrasjoner i tegninger og prospekt kan vise forhold som ikke inngår i leveransen, så som møblering, kjøkkenløsning, hvitevarer, garderobeinnredning, fargevalg, tepper, dør- og vindusform, bygningsmessige detaljer, for eksempel fasadedetaljer, detaljer på fellesarealer, materialvalg, bæring, beplantning etc.

Bygget utføres i betong og stål. Ved bruk av betongelementer i dekker vil himling ha synlige v-fuger.Verandaer leveres med overflate av brettskurt betong. Yttervegger vil bestå av ufyllende isolert bindingsverk.

Ytterkledning vil være en kombinasjon av sort tegl, liggende mørk panel, hvite og grå fasadeplater og cortenstål plater.

Felleserealer

Inngangsforhold
Leilighet nr. 8,9,17,18,24,25 har inngang fra svalgang, resten har inngang fra innvendig korridor. Hovedadkomst skjer via trappehus med
heis. I trapperom er det fliser på gulv, repos og inntrinn.

Sportsboder
Hver leilighet får 1 stk. sportsbod i garasjekjeller på min 5 m2. Boden leveres med nettingvegger og dør med hengelås. Byggherren forbeholder
seg retten til å forestå fordeling av boder.

Takterrasser
Det er en særegen flott felles takterrasse med beplantning i forskjellige soner, felles bod og HWC.

Arealer og fordeling per etasje

Arealer for den enkelte leilighet er angitt under leilighetsbeskrivelsene og i prislisten.
Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 96 kvm, Bruttoareal: 86 kvm - 145 kvm
Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 87 kvm

Innhold

Leiligheten går over ett plan og har en praktiske planløsning, moderne utforming og god standard.

Leiligheten inneholder en stor stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom, delikat baderom, teknisk rom/bod, entrè og gang.

Det føler også med en gitterbod i parkeringskjeller og det er mulighet for kjøp av en parkeringsplass.

Standard

Velkommen til Heiergaarden terrasse, leilighet nr.19!

Dette er en flott moderne leilighet midt i sentrum av Rakkestad med gangavstand til alt sentrum har å by på. Her har utbygger lagt stor vekt på en gjennomgående god standard og moderne løsninger. 

Leiligheten oppsummert:
- To soverom.
- Delikat baderom.
- Vannbåren gulvvarme
- Høy takhøyde i oppholdsrom.
- Lite innsyn, men god utsikt.
- Balkong på 20kvm.
- Heis i bygget.
- Stor særegen takterrasse.
- Egen bod i kjelleretasjen.
- Mulighet for parkeringsplass i kjelleretasjen.

Stue/kjøkken:
Leiligheten har en stor kombinert stue/kjøkkenløsning på hele 45kvm. Her er det god plass til å møblere med både sittegruppe og sofagruppe. Med god takhøyde og store vindusflater er dette ett luftig og behagelig rom å oppholde seg i. Det er moderne overflater med ett flott 3-stavs eikeparkett på gulv som har vannbåren gulvvarme i de fleste rom, hvitmalt gips og malt betong på vegger som er listefrie rundt alle vinduer og det er pusset og malt betong i himling. Tv og internett ligger klart til bruk og er inkludert i felleskostnadene.

Fra stuen har man også utgang til en balkong på 20kvm.

Kjøkkenet har en delikat grå innredning med slette fronter. Her er det godt med skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer fra Electrolux og kjøkkenventilator fra Røroshetta er inkludert. Det er en stilig laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum og det er installert watergaurd og komfyrvakt.

Garderobe:
Garderobeskap leveres i hvit glatt utførelse. Det leveres 1 m garderobeskap pr. sengeplass.

Innvendige dører:
Det er hvitmalte slette dører med hvite karmer. Dørene leveres ferdig behandlet fra fabrikk.

Bad:
Baderommet har en hvit baderomsinnredning, speil, vegghengt toalett og dusjhjørne med nedsenkede fliser. Ett-greps blandebatteri av god kvalitet. Vegger har keramiske fliser i størrelse 20x40 og gulv har fliser i størrelse 20x20 cm. Gulv leveres med elektriske varmekabler med mulighet for komfortvarme året rundt.

Vinduer/vindusdører:
Leveres ferdig malerbehandlet fra fabrikk innvendig og med aluminiumsbeslag utvendig. Det fores ut med gipsplater som er sparklet og malet sammen med vegg.

Inngangsdør til leilighet:
Inngangsdør er i fabrikkmalt utførelse med FG-godkjent sikkerhetslås.

Listverk:
I alle rom unntatt bad er det fotlister av eik. Det er gerikter rundt dører i glatt utførelse ferdig malt i en standard farge. Det leveres moderne listefrie løsninger rundt vinduer og i tak.

Utstyr

Ventilasjon
Det er montert balansert ventilasjon med varmegjenvinner. Inntak i yttervegg til hver leilighet og utkast via sjakt over tak. Avtrekk fra kjøkken og bad. Ventilasjonsaggregat er plasseret i bod/teknisk rom.

Elektro
Elektrisk anlegg ligger hovedsakelig skjult i leiligheten, bortsett fra enkelte framføringer til lys og stikk under overskap på kjøkken samt
eventuelle andre nødvendige synlige kabelføringer langs lydvegger/ brannvegger. Antall elektriske punkter iht. NEK400:2018 «Elektriske
lavspenningsanlegg - Installasjoner». Det benyttes lavtliggende kontakter. Utvendig leveres 1 stk. stikk og lys på veranda. Innvendig leveres belysning i bad, bod og under overskap på kjøkken. Det leveres porttelefon med svarapparat i hver leilighet. Det vil bli mulighet for elbillading ved hver parkeringsplass i kjelleren, som ett tilvalg.

Sanitær
Det monteres opplegg for vaskemaskin på bad. Tilkobling er ikke medtatt. Dersom tørketrommel monteres på bad forutsettes det benyttet
kondenstørketrommel.

Brannslukningsutstyr
Det monteres automatisk slokkeanlegg og pulverapparat i henhold til forskrifter.

TV/ Internett
Det leveres ett punkt for TV og internett i stue. Grunnpakke med TV og internett inkl. installasjon leveres via sameie
hvor grunnprisen er inkludert i felleskostnadene. Abonnement utover grunnpakken bestilles av kjøper.

Tegninger av tekniske anlegg
Tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på plantegninger som kjøper mottar ved kontraktsinngåelse. Endelig plassering av
disse bestemmes i forbindelse med tilvalgsprosessen, og tegnes inn på omforente brukertegninger før overtakelse. Vertikale føringsveier og sjakter kan bli endret noe i plassering og størrelse når endelige tekniske tegninger er utarbeidet.

Eierform

Prosjektet vil bli organisert som et eierseksjonssameie etter Eierseksjonsloven av 16.06.2017. Som seksjonseier i et sameie vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boenhet. Seksjonseierne får felles bruksrett tilsameiets fellesarealer. Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom sameierne, herunder fordeling av fellesutgifter, vedlikeholdsansvar, stemmerettsregler og arealer med enerett til bruk for henholdsvis bolig og næring. Disse kan fås utlevert hos megler. Selger tar forbehold om endringer som er hensiktsmessige eller nødvendige i perioden frem til overtagelse.

Gjennomføring av prosjektet

Selger tar sikte på oppstart av grunnarbeider i 4. kvartal 2019. Byggetid er anslått til ca. 18 måneder. Selger skal med ca. 3 måneders varsel angi antatt periode for overtagelse innenfor et tidsintervall på ca. 30 dager. Tidsintervallet er kun av veiledende karakter, og utløser ikke krav om tvangsmulkt ved eventuell forsinkelse. Endelig overtagelsesdato vil bli gitt med minst syv dagers varsel, jmfr. Bustadoppføringslova §15 første ledd. Ferdigstillelse av uteområder vil kunne bli utført etter overtagelse, avhengig av årstid. Prosjektet vil bli gjennomført og ferdigstilles hele bygget utvendig med full parkeringskjeller, takkterrassen og de leilighetene som fremkommer av dette salgsprospektet

Tilvalg / Endringer

Etter igangsetting vil det gis frister for tilvalg og endringer. Inngås kjøpsavtale etter igangsetting er kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått.

Oppvarming

Det leveres vannbåren varme i gulvene på stue, kjøkken og gang. I tillegg installeres elektriske varmekabler for komfortvarme på bad
gjennom hele året.

Parkering / Garasje

Alle som kjøper leilighet vil ha anledning til å kjøpe parkeringsplasser i kjelleren. Det leveres 1 stk. garasjeportåpner. Byggherren forbeholder seg retten til å forestå fordeling av p-plasser. Parkeringsplasser selges til pris oppgitt i prislisten.

Adkomst

Det blir skiltet ved felles visning.

Beskrivelse av tomt/hage

Det er en felles takterrasse med beplantning i forskjellige soner, felles bod og HWC.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Det blir offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtagelse. Manglende ferdigattest er allikevel ikke til hinder for overtagelse dersom de gjenstående arbeidene er av en slik karakter, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, at kommunen finner det ubetenkelig å
utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til Sentrumsformål ihht. Rakkestad sentrum reguleringsplan vedtatt 19.10.2016 ifølge. opplysninger fra Rakkestad kommune som ligger vedlagt i prospektet. Det er ikke konsesjon, eller odelsbelagt.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.
Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Priser

Priser for den enkelte leilighet er angitt i egen prisliste. Selger står fritt til å endre priser på usolgte enheter.
Det tas forbehold om trykkfeil i prislisten.

Faste, løpende kostnader

Fellesutgifter avhenger av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi.

Det er stipulerte kostnader til sameiets fellesutgifter på ca. kr 32,-/kvm pr. måned hvor driftskostnader som kabel-tv, internett,
bygningsforsikring, varmtvann og oppvarming er inkludert. Kjøper må påregne å innbetale 6 måneders oppstartskapital for å sikre sameiet nødvendig likviditet. Den enkelte seksjonseier må selv betale kommunale avgifter. Seksjonene selges uten fellesgjeld i Sameiet. Seksjonseier må i tillegg påregne kostnader til strøm. Noen av kostnadene vil bli fordelt etter sameiebrøk og noen likt på hver seksjon. Det understrekes at nevnte kostnader baserer seg på en stipulering og vil endres i takt med sameiets faktiske kostnader.

Budsjett med oppsett for fellesutgifter per leilighet ligger vedlagt i prospektet.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Det forutsettes at kjøper innbetaler 10% av kjøpesummen for leiligheten, samt 10% av kjøpesummen for eventuell garasjeplass til meglers klientkonto senest 14 dager etter at utbygger har stilt garanti etter bustadoppføringslova §12. Beløpet skal tjene som sikkerhet for kjøpers gjennomføring av handelen, jf. buofl. § 46 (2) og vil renteberegnes til fordel for kjøper. Utbyggeren kan fritt velge å stille forskuddsgaranti etter § 47 og få hele eller deler av beløpet utbetalt. Ved garantistillelse etter § 47, vil beløpet ikke lenger renteberegnes til fordel for kjøperen. Utbygger forbeholder seg også retten til å stille § 47-garanti for inntil hele kjøpesummen i perioden fra sluttoppgjør innbetales til meglers klientkonto, og frem til overskjøting har skjedd

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Ved kjøp av ny bolig får du gunstig, lav dokumentavgift. Dokumentavgiften er 2,5% og beregnes kun av anslått tomteverdi for hver seksjon. De totale kostnadene for kjøper er beregnet til å være ca. kr 20.000,-. Dette til dekning av dokumentavgift til staten og tinglysingsgebyrer.
4 100 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
102 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 9 300,- (Kjøpsforsikring IF (valgfritt))
113 169,50 (Omkostninger totalt)
4 213 169,50 (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Overskjøting

Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn.

Transport / Overdragelse før overtakelse

Transport/overdragelse før overtagelse krever selgers samtykke. Samtykke kan nektes på fritt grunnlag, og selger kan også stille betingelser for et eventuelt samtykke. Ved utbyggers eventuelle samtykke påløper et gebyr på kr 55.000,- inkl. mva

Avbestilling

Kjøper har avbestillingsrett etter Bustadoppføringslova §52 etter at bindende avtale er inngått. Ved kjøpers avbestilling reguleres erstatningen av Bustadoppføringslovas §53 slik at selger skal ha erstattet hele sitt økonomiske tap som følge av avbestillingen. Kjøper gjøres oppmerksom på at det økonomiske tapet kan bli betydelig, bl.a. avhengig av markedsutviklingen fra kjøpekontraktens inngåelse og fram til avbestilling.

Adgang til utleie (boligformål)

Alle seksjoner bygges med én boenhet. Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.
Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker før ferdigstillelse selges leilighetene etter bestemmelsene i Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Ved salg til annet enn forbruker, eller etter ferdig- stillelse, selges leilighetene etter bestemmelsene i Avhendingsloven. Prosjektets kjøpekontrakt fås utlevert hos megler. Kjøper plikter å sette seg inn i kjøpekontrakt før bud inngis.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Avtalevilkår / Budgiving

Boligene selges til fastpris.        

Alle kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert kjøpstilbud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper, samt om de vil akseptere salg av flere seksjoner til samme kjøper. Det er ikke tillatt å erverve mer enn 2 seksjoner. Aksjonærer hos utbygger, samt nåværende beboere i kvartalet, har rett til forhåndskjøp av seksjon.

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.

Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal

Meglers vederlag og utlegg


Omkostninger
til megler betales av selger. Meglers vederlag er avtalt til kr 35.000,- (eks. mva) pr. solgte enhet. I tillegg dekker selger alle meglers utlegg i forbindelse med salgsprosessen.