Klikk for galleri

Prosjektert, vertikaldelt tomannsbolig over tre plan. Barnevennlig og meget sentralt. Hage. Ferdigstilles 3.kvartal

Prosjektert, vertikaldelt tomannsbolig over tre plan. Barnevennlig og meget sentralt. Hage. Ferdigstilles 3.kvartal

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Nordstrand

Kittel-Nielsens vei 77 B og C

Prisantydning11.900.000,-Primærrom112m2 - 122.5m2Bruksareal136.5m2 - 147m2Soverom3
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Panorama Eiendomsmegling AS / Ole Kristian Braaten

Selger/Utbygger

Nord West Eiendom AS

Betegnelse

Gnr. 183 Bnr. 678 i Oslo kommune

Byggeår

2023

Presentasjon av Kittel-Nielsens vei 77 B og C

I Kittel-Nielsens vei 77 B og C skal det bygges en vertikaldelt og familievennlig tomannsbolig over tre plan. Byggherre er Nord West Eiendom AS, som står bak flere prosjekter i området. Boligene har en barnevennlig og meget sentral og lite trafikkert beliggenhet på Nordstrand i en populær sidegate med kort gangavstand til Sæter, offentlig kommunikasjon samt skoler og barnehager.

Boligene er tegnet i en klassisk stil og med arealeffektiv og god planløsning. Ønskes det individuelle tilpasninger og endringer for å skape ditt drømmehjem vil dette raskt kunne avklares med byggherre. Tomten seksjoneres som fellesareal, men begge enhtene får særskilt bruksrett til egen hage iht sameiets vedtekter og utenomhusplan. Parkering i garasje for to biler i hver bolig med bilheis.

Det er lagt vekt på å ha stue og kjøkken i samme etasje og gi etasjen den gode romfølelsen med et funksjonelt hjem for familien. Stuen og kjøkkenet har store vindusflater på tre vegger og utgang til balkong. Mulighet for stort kjøkken med god plass til både spisebord og sofagruppe. Anerkjente Sigdal kjøkken på Skøyen med et stort utvalg av kjøkkenmodeller er valgt som leverandør.

Begge boligene har i 2. etasje tre soverom, bad og TV-stue. Stuen og et soverom har også fransk balkong.

Underetasjen har i alle boligene en praktisk entré med skapplass. Videre er det separat wc, vaskerom og innvendig bod samt separat garasje med bilheis og bod i bakkant.

- Hagedeler med eksklusiv bruksrett til hver bolig
- Barnevennlig og meget sentralt
- Lav dokumentavgift (kun 2,5% av andel tomteverdi på kr. 3.700.000,-)
- Byggearbeider igangsatt - forventet ferdigstillelse i løpet av 3. kvartal 2023.
- Muligheter for kundetilpasninger etter egne behov og ønsker
- Tre soverom i samme etasje og to stuer
- 1.etasje har kun stue og kjøkken, noe som gir en god romfølelse
- Kjøkken etter fritt valg fra Sigdal Skøyen til kr. 175.000,- (inkl mva og montering)
- 16 stk downlights monteres etter eget ønske
- Peis av typen Curve 100 i stue/kjøkken
- Moderne 1-stavs parkett på gulv
- Listefrie overganger rundt vinduer og i overgang vegg/tak (ingen listverk eller foringer)
- Fritt valg av fliser til kr. 700,- pr. kvm fra Fagflis
- Balansert ventilasjon for behagelig inneklima og energieffektivitet
- Tilhørighet til Nordseter skole

Fordeler med ny bolig:
- Lavere kjøpsomkostninger
- Garanti i 5 år
- Energieffektivt
- Ingen behov for oppgraderinger på mange år
- Tilpasningsmuligheter. Mulighet for å forme sin egen bolig

Beliggenhet

Boligen har en attraktiv beliggenhet i et veletablert og svært barnevennlig boligområde i bydel Nordstrand. Her bor man sentralt, men samtidig tilbaketrukket i rolige omgivelser. Fra boligen er det kort vei til bl.a. skoler, barnehager, kollektivtransport, kjøpesenter og fritidsaktiviteter.

Sæter Torg ble åpnet høsten 2016 og har blitt et populært samlingspunkt for områdets beboere. Her finner du og spisesteder som blant annet Samson Bakeri, kaffebarer som Kaffebrenneriet, flere sushirestauranter og Joe & The Juice samt flere kles - og interiørbutikker, Beth's Beauty, frisør, bokhandel, apotek og blomsterbutikk. En kort biltur unna på Holtet har du delikatesseforretningen Jacobs, Åpent Bakeri og Lofthus samvirkelag med av byens beste pizza. I nærheten finner du også Lambertseter senter med over 70 forretninger og servicetilbud, caféer og restauranter, vinmonopol, bibliotek og Symra kino. I tillegg er det kort vei til Oslo sentrum med alt et rikt byliv kan tilby.

Området har svært god offentlig kommunikasjon med både buss, trikk, og tog i gangavstand fra boligen. Buss- og trikkeholdeplass ligger i umiddelbar nærhet lokalt på Sæter. Med trikk er det ca. 20 minutters reisetid til sentrum.

Området fremstår også som ideelt for barnefamilier med gang- og sykkelavstand til skoler i alle trinn og et rikt utvalg av barnehager. Det finnes for øvrig et mangfold av fritidsaktiviteter i nærmiljøet som bl.a. nye Nordstrandhallen med plass til 2000 tilskuere til bruk for håndball og fotball. I tillegg har man kunstgressbane på Niffen og Lambertseter idrettsanlegg med flott løpebane samt Lambertseter bad med svømmehall og treningssenter. Leirskallen turnhall, samt mange andre idrettslag og foreninger. Nedenfor Sæterkrysset finner du Nordstrand aktivitetspark med skateramper, klatrestein, basket og boule-bane. Nærmeste treningssenter er EVO på Sæter, Best helse på Holtet og Sats på Lambertseter.

Det er kort vei til glimrende bademuligheter ved fjorden med flere populære badeplasser langs Bunnefjorden, inkludert Nordstrand Bad, Katten og Sydstranda på Ulvøya. Brannfjell er et av de første skogsområdene i hovedstaden som blir bart om våren. Det er stier over hele åsen, alt fra brede lysløyper til trange skogstier og svabergpartier. Ballsletta er et yndet turmål med aktiviteter som minigolf og diverse andre muligheter for barna. Et svært populært fritidstilbud har de ved EKT Rideskole og Husdyrpark med både rideskole og besøksgård. Videre har du Ekebergparken med klatrepark, skulpturer og turstier. Her finner du bl.a. Ekeberg restauranten og Karlsborg spiseforretning. Fra parken er det flere utsiktspunkter hvor man kan nyte den spektakulære panoramautsikten over hele Oslo.

Bygninger

Prosjektet består av en vertikaldelt tomannsbolig over tre plan.

Arealer og fordeling pr. etasje

Bolig 1 - Kittel-Nielsens vei 77 C (vendt mot Kittel-Nielsens vei)
Type bolig: Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig
Størrelse: 147 m² bruksareal / 122,5 m² primærrom

Underetasje: 44 m² bruksareal / 19,5 m² primærrom
1. etg: 51,5 m² bruksareal / 51,5 m² primærrom
2. etg: 51,5 m² bruksareal / 51,5 m² primærrom


Bolig 2 - Kittel-Nielsens vei 77 B (vendt fra Kittel-Nielsens vei)
Type bolig: Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig
Størrelse: 136,5 m² bruksareal / 112 m² primærrom

Underetasje: 41,5 m² bruksareal / 17 m² primærrom
1. etg: 47,5 m² bruksareal / 47,5 m² primærrom
2. etg: 47,5 m² bruksareal / 47,5 m² primærrom

Innhold

Bolig 1 - Kittel-Nielsens vei 77 C (vendt mot Kittel-Nielsens vei)
Underetasje: Entré, WC, vaskerom, bod og garasje med bod.
1. etg: Stue og kjøkken.
2. etg: Tre soverom, TV-stue og bad.


Bolig 2 - Kittel-Nielsens vei 77 B (vendt fra Kittel-Nielsens vei)
Underetasje: Entré, WC, vaskerom, bod og garasje med bod.
1. etg: Stue og kjøkken.
2. etg: Tre soverom, TV-stue og bad.

Standard

Boligene leveres med nyboligstandard iht. vedlagte byggebeskrivelse. Last ned prospekt for fullstendig byggebeskrivelse.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredninger leveres fra Studio Sigdal på Skøyen. Kunden velger selv innredninger innenfor en ramme på kr 175.000,- inkl mva. Dette skal inkludere blant annet skap og skuffer, benkeplate, utslagskum, ventilator, hvitevarer og montering av leverandøren. Kjøkkenkran leveres av rørlegger og inngår ikke i rammen for kjøkkenleveransen (type A-collection ettgreps kjøkkenbatteri med høy tut og tilkobling for oppvaskmaskin nr 4228002).

Kjøper kan selv velge kjøkkenmodell og innhold i kjøkkenet hos Sigdal. Hos dem kan det også bestilles hvitevarer. Dersom kjøper velger et dyrere kjøkken enn beløpet som er avsatt i rammen, må kjøper betale ekstra (som tilvalg) for differansen mellom pris på valgt kjøkken og rammen på kr 175.000,- inkl mva + avtalt påslag.

Bad/wc/vaskerom og baderomsinnredninger:
Boligene inneholder baderom, separat wc og vaskerom. Rommene er flislagt med gulvfliser etter eget valg (se punkt om flis) med varmekabler og termostat.

Baderommet leveres med fliser på gulv og vegger samt gulvvarme med termostat. Innredning av typen Vikingbad Eli 100 servantskap i hvit og speil med lys. Det leveres blandebatteri av typen A-collection nrf 4225801. Vegghengt toalett fra Villeroy & Bosch, art. nr. 6023177 med betjeningspanel. Dusjhjørne i klart glass fra Vikingbad. Togrepsbatteri til dusj av typen A-collection Termostatbatteri nrf 4296701. Dusjgarnityr av typen A-collection EasySpray dusjsett m/stang. Hånddusj slange anr: 4501513

Separat toalett underetasje leveres med fliser på gulv med gulvvarme og termostat. Innredning av typen Vikingbad MIE 40, hvit, leveres med servant i støpemarmor og speil. Blandebatteri av typen A-collection nrf 4225801. Veggskål O`novo m/sete SC/QR DF Villeroy & Bosch, art nr 6023177.

Vaskerommet vil ha fliser på gulv med gulvvarme og termostat. Her vil varmtvannstanken på 300 liter bli plassert sammen med hovedstoppekran, trykktank og waterguard vannstopper. Praktisk utslagsvask med blandebatteri samt uttak/opplegg for vaskemaskin.

Alle husene leveres med frostfri utvendig vannkran, endelig plasseringer prosjekteres av rørlegger.

Alle rørleggerarbeider er inkludert i leveransen fra godkjent tilknytningspunkt. Bunnledninger leveres komplett i henhold til plantegninger.

Elektriske arbeid:
Elektriske installasjoner utføres som skjult anlegg i boligrom. Det leveres ett innvendig og ett utvendig sikringsskap, overbelastningsvern og jordfeilbryter.
Det leveres blant annet:
- 16 stk downlights innvendig som plasseres etter eget ønske.
- LED-lysarmatur og tomt trekkerør til elbillader i garasje.
- Stikkontakter av typen: Scala lav ICE (Etman).
- Utelamper av typen: SG Artes hvit.
- Panelovner av typen: Glamox TPA/TLO.
- Det leveres trekkrør for tv - og bredbåndskabler.
- Trådløs ringeklokke.
- Det leveres seriekoblet brannvarslingssystem ihht TEK 17.
- Varmekabel med termostat i rom med flis på gulv.
- Det leveres 2 stk TV/data-punkter.

Flis:
Fliser leveres etter ønske fra kjøper. Flisene kan velges fritt i utvalget hos Fagflis i Ole Deviks vei. Inklusive i leveransen er fliser til kr 700,- inkl mva/m² på veiledende priser. Ved spesielle valg av flis kan det medføre ekstra kostnader for arbeidet med leggingen av flisen (eksempelvis mosaikk).

Flislagte gulv leveres i rom som på plantegningene er benevnt som: Bad, WC, vaskerom (og bod innenfor vaskerom i underetasje) og entré (ved hovedinngang).

Det leveres fliser på veggene i rom som på plantegningene er benevnt som bad.

På vaskerom leveres det med sokkelflis og malte gipsvegger. I entré, bod innenfor entré og WC leveres det malte gipsvegger.

Overflater:
Øvrige rom blir levert med parkett av typen Parador Eik Living, 1-stavs eikeparkett med hvit mattlakk.

Veggplater males med Scotte 5 (matt 05 maling) fra Beckers i farge etter Kjøpers ønske. Himlinger i alle etasjer, males i hvit 03 matt utførelse. Fotlister og gerikter til innerdører males med ett toppstrøk med 40 glans i S0500-N, Klassisk hvit. Kjøper kan foreta tilvalg med inntil 3 ulike farger i huset, gitt at det ikke er ulike farger i samme rom, uten at dette medfører tillegg i prisen.

Ytterdør og vinduer leveres ferdigmalt fra fabrikk i S0500-N, Klassisk hvit. Innerdører leveres ferdigmalt fra fabrikk i S0500-N, Klassisk hvit.

Panel leveres grunnet og malt ett strøk fra fabrikk i farge S0500-N, Klassisk hvit. Utvendig rekkverk til trapper, verandaer, franske balkonger og lignende males/beises ikke. Dette leveres med vanlig impregnert trevirke. 

Trappen leveres fra Hagen Treindustri AS. Trappetypen er "Fauna" som leveres med eik i trinn med hvit lasur. Vanger, spiler, stolper og håndløpere leveres i S0500-N, Klassisk hvit. Det leveres tette trapper fra underetasje - 1. etg. og åpne trapper (ikke tette trinn) fra 1. etg - 2. etg.

Oppvarming / teknisk

Elektrisk oppvarming. Det er medregnet varmekabel med termostat i rom med flis på gulv. I rom uten varmekabel leveres det panelovner. Effektbehovet prosjekteres av elektriker. Det leveres peisovn med innvendig stålpipe av typen Curve 100 med klar glassplate på gulv fra Peisselskabet. Pipa vil være synlig i 1. etg, og kasses inn med gips i 2. etg. Peisovnen plasseres i henhold til plantegning i 1. etg.

Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Ventilasjonsaggregatet plasseres iht. prosjektering fra ventilasjonsleverandør, sannsynligvis innenfor bilheis i garasje eller på kaldtloft.

- Det leveres gulvvarme i rom med flis på gulv.
- 300 liters varmtvannsbereder.
- Elektriske punkter til boligen i henhold til tegninger som er utarbeidet for hver bolig inkl. tilpasset sikringsskap.
- Til garasjen leveres det LED-lysarmatur og tomt trekkerør til elbillader.
- Det leveres seriekoblet brannvarslingssystem ihht TEK 17.
- Det leveres trekkrør for tv - og bredbåndskabler fra tilknytningspunkt og inn til huset. Kjøper betaler selv for tilkobling til dette og er selv ansvarlig for bestilling samt å undersøke tilgang fra forskjellige leverandører iht. byggeleveranse.

Se vedlagt byggebeskrivelse/leveransebeskrivelse for ytterligere informasjon og detaljer.

Byggemåte / konstruksjon

Boligene bygges etter TEK 17 som gir strenge føringer for kvalitet og utførelse. Grunnmur leveres som sprøytemur, betongelementer, støpt betong eller tilsvarende, med støpte isolerte gulv i underetasje. Bilheisgrube leveres som sprøytemur, betongelementer, støpt betong eller tilsvarende. Det leveres grunnmursplast som avsluttes med topplist ca 10 cm over grovplanert terreng.

Etasjeskillene bygges opp med ferdige gipsplater, himlingslekter, bjelker, isolasjon, sponplater og gulv (parkett eller flis). I 1. etg og 2.etg benyttes det også 6 mm trinnlydsplate under parketten. Ytterveggene bygges med gipsplater, diffusjonstett plastfolie, justert bindingsverk m/isolasjon, vindtette plater og liggende panel. Utvendig panel leveres grunnet og malt ett strøk fra fabrikk i farge S0500-N, Klassisk hvit. Dimensjon kledning: 19x123 dobbelfals 60 grader. Dimensjon hjørnekasser: 22x73 og 22x98. Vegger mellom boligrom leveres med justert bindingsverk, isolasjon og gipsplater. Det kan forekomme noe høydeforskjell i overgangen mellom parkett og flislagte gulv.

Yttertak leveres med betongtakstein, steinlekter, sløyfer, takstoler/sperrer, stussbord, vindskier og forkantbord. Det leveres stigetrinn for feier. Det monteres snøfangere. Takstein leveres i sort utførelse. Takrenner og nedløpsrør leveres i hvit utførelse.

Vinduene leveres enten med fastkarm, utad- eller innadslående. Vinduene leveres i klassisk hvit med fargekode S0500-N både utvendig og innvendig. Plassering av sprosser vil ikke nødvendigvis samsvare med 3D - tegninger eller fasadetegningene, da prosjekteringen av vinduene ikke er bekreftet av vindusleverandøren. Vinduene må tilfredsstille krav til lufting, rømning osv.

Dekket på balkong leveres i vanlig impregnerte terrassebord med dimensjon 28x120.
Alle nødvendige utvendige rekkverk i prosjektet, både til trapper, balkong, etc, leveres i vanlig impregnert treverk. Rekkverkene leveres med stående spiler og males/beises ikke.

Se vedlagt byggebeskrivelse/leveransebeskrivelse for ytterligere detaljer rundt byggemåte.

Parkering / Garasje

Garasje integrert i boligens underetasje med bilheis som er plassert iht. tegninger. Nederste platå vil ha en frihøyde på minimum 180 cm. Bredden i garasjen vil være minimum 270 cm. Bredden på plattformene i bilheisen vil være minimum 250 cm. Det leveres innvendig leddport eller utvendig rulleport i hvit farge. Garasjeporten leveres med to stk fjernkontroller og tomt trekkerør til elbillader. Kunden må selv bekoste nødvendig kurs, sikring og ladeboks. Bilheisen betjenes med nøkkel og bryter på utsiden av garasjen.

Adkomst

Enkel adkomst til boligen fra Kittel-Nielsens vei.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 556,9 kvm som tilhører sameiet som fellesareal. Boligene har vedtektsfestet bruksrett til egen tomtedel i naturlig tilknytning til huset (se vedtekter med utenomhusplan som ligger som vedlegg til salgsoppgaven). Utomhusplan viser plassering av bygningene, veier og felles gårdsplass. Eiendommen har deler av snuareal inne på naboeiendommen iht. tinglyst avtale, arealet er markert i utomhusplanen til sameiet.

Tomten leveres planert med matjord. Kjøper må selv besørge såing av gress. Det som på bebyggelsesplanen er vist som veiareal, felles gårdsplass og standplass for søppelkasser leveres gruset. Overvann og vann fra takrenner dreneres til terreng. Det etableres standplass for søppelkasser. Det presiseres at sameiets interne fordeling av utearealet således avviker fra seksjoneringen.

Deler av tomten er regulert til vei. Dersom kommunen krever det i forbindelse med veiopparbeidelse av Kittel-Nielsens vei må sameiet vederlagsfritt gi fra seg tomteareal. Arealet er markert i utenomhusplanen og i dag opparbeidet til adkomst/grøntareal. Se tinglyst veierklæring.

Kjøper aksepterer at det kan gjenstå mindre utendørsarbeider pga. årstid ved overtagelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1948/159-4/105  Bestemmelse om veg 05.01.1948  
Overført fra: 0301-183/252/0/1,2
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten er ikke funnet i elektronisk grunnbok.
 
1948/1948-1/105  Bestemmelse om veg  25.02.1948 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-183/252/0/1,2
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten er ikke funnet i elektronisk grunnbok.
 
1948/11662-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 11.11.1948 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-183/252/0/1,2
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten er ikke funnet i elektronisk grunnbok.

1948/12679-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 03.12.1948 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-183/252/0/1,2
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten er ikke funnet i elektronisk grunnbok.
 
2021/1335778-1/200  Bestemmelse om bebyggelse 26.10.2021
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Midlertidig dispensasjon fra Vegloven
Overført fra: 0301-183/252/0/1,2
Gjelder denne registerenheten med flere

2021/1335833-1/200  Bestemmelse om veg 26.10.2021
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420
Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven
Plikt til å avstå nødvendig veggrunn
Overført fra: 0301-183/252/0/1,2
Gjelder denne registerenheten med flere
Kittel-Nielsens vei godkjennes i sin nåværende bredde inntil videre. Kommunen kan gjøre kravet om opparbeidelse av offentlig vei gjeldende og eier av gjeldende eiendom får da plikt til å opparbeide veien i regulert veibredde på egen bekostning. Se fullstendig vilkår i servitutt vedlagt.
 
2022/1016643-2/200  Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver 13.09.2022 
Rettighetshaver:NOROPPGJØR AS  
Org.nr: 986956204
Elektronisk innsendt


Rettigheter:
2022/927464-1/200  Bestemmelse om adkomstrett 23.08.2022 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:183 Bnr:678 
Bestemmelse om snuplass
Det er rett til snuplass på naboeiendom, gnr 183, bnr 678 som markert i gult på kart. Se vedlegg.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig vei, privat felles gårdsplass med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Hver seksjon er selv ansvarlig for egne rør. Ved behov for pumpekum til spillvann vil driftskostnader for denne tilfalle boligen(e) som bruker anlegget.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse må foreligge før overtagelse. Kjøper aksepterer overtagelse mot midlertidig brukstillatelse mot tilbakehold for mindre arbeider, utomhusarbeid mv. Selger er ansvarlig for å fremskaffe ferdigattest.

Verdi ved skattefastsetting

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.

Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligformål. Gjeldende regulering er S-4220, 15.03.2006, rev. 12.06.2013 og 17.03.2015. Sameiets eiendom grenser under bakken mot regulering S-4735 (trase for jernbane). Kopi av reguleringskart med bestemmelser er vedlagt salgsoppgaven.

Oslo kommune skal revidere gjeldende reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (S-4220), også kalt "småhusplanen". Når revidert småhusplan er vedtatt av bystyret, vil den gi nye juridisk bindende føringer og rammer for byggesaksbehandling i områdene der planen gjelder. I tidsrommet 4. april til og med 30. mai 2022 er et forslag til revisjon av småhusplanen på høring og til offentlig ettersyn.  Etter høringen vil vi bearbeide planforslaget før vi sender det til politisk behandling i løpet av fjerde kvartal 2022. Oppstart av arbeidet med revidert småhusplan ble varslet 7. juni 2021. Frist for innspill og bemerkninger til oppstarten var mandag 16. august 2021. Kommunen har nylig innført midlertidig bygge- og deleforbud i Oslo. Forlag til ny regulering inneholder bl.a. 16% utnyttelse og minimums tomt 600 kvm. Se Oslo kommune sine hjemmesider for mer informasjon.

Dette prosjektet er igangsatt og ikke omfattet av midlertidig bygge- og deleforbud.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Det vil opprettes et sameie med to seksjoner for eiendommen. Sameiets navn er "Sameiet Kittel Nielsens vei 77 B-C". Hver av seksjonene vil få sin bygningsmasse tilhørende sin seksjon. Hele eiendommens uteareal vil seksjoneres som fellesareal. Sameiets vedtekter har bestemmelser som viser hvilket hageareal den enkelte seksjon kan disponere. Det presiseres at sameiets interne fordeling av utearealet således avviker fra seksjoneringen. Kjøper må være innforstått med at dersom offentlig myndighet krever at vedtektene og bruksmønsteret på hagene må endres, kan man ikke under noen omstendighet kreve kompensasjon eller erstatning fra selger eller megler. Et slikt forhold vil ikke betraktes som en mangel i henhold til salgsoppgave og kjøpekontrakt.

Kostnader med eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenhet, skal fordeles likt mellom sameierne med mindre særlige grunner taler for å fordele kostnadene etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk.

Se vedlagte vedtekter og vedlegg til vedtekter for ytterligere informasjon om sameiet.

Andre faste løpende kostnader

Det er lagt opp til at den enkelte sameier selv betaler kostnader som naturlig kan knyttes til den enkelte seksjon, dette er kostnader som:

- TV og internett.
- Eget strømforbruk.
- Kommunale avgifter/eiendomsskatt.
- Bygningsforsikring.
- Serviceavtale til bilheis.
- Utvendig og innvendig vedlikehold av sin seksjon og tilleggsareal.

Det er ikke innhentet kostnadsoverslag på ovennevnte. Kommunale avgifter ligger historisk i størrelse omfang +/- kr 12 000,- til 15 000,- pr. husstand.

Kort om eiendomsskatt:
Bunnfradraget i Oslo er på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Det gis ikke bunnfradrag for eiendommer som ikke er boliger eller fritidsboliger. Skattesats er tre promille for alle eiendommer. Eiendomsskatten beregnes ut ifra eiendomsskattegrunnlaget. For boliger med boligverdi fra Skatteetaten er eiendomsskattegrunnlaget 70 prosent av boligverdien. Eiendomsskatten er knyttet til eiendommen, ikke person. For mer informasjon se Oslo kommune sine hjemmesider: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/om-eiendomsskatt-i-oslo/

Oppgjør

10% av kjøpesummen skal betales inn til meglers klientkonto senest 14 dager etter kontraktsignering. Beløpet skal tjene som sikkerhet for kjøpers gjennomføring av handelen, jf. buofl. § 46 (2) og vil renteberegnes til fordel for kjøper. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til § 47 garanti er stilt, eller skjøtet er tinglyst, forutsatt at de overstiger et 1/2 R. Selgeren kan fritt velge å stille forskuddsgaranti etter § 47 og få hele eller deler av beløpet utbetalt. Ved garantistillelse etter § 47, vil beløpet ikke lenger renteberegnes til fordel for kjøperen. Selger forbeholder seg også retten til å stille § 47-garanti for inntil hele kjøpesummen i perioden fra sluttoppgjør innbetales til meglers klientkonto, og frem til overskjøting har skjedd. Beløpet må være fri kapital, dvs. at det ikke kan være knyttet vilkår til innbetalingen som medfører at selger ikke kan disponere over beløpet Restkjøpesummen, tilleggsarbeider + omkostninger betales ved overtagelse. Oppgjør og eventuelt deloppgjør vil kun skje mot tinglyst skjøte eller mot garanti for tilsvarende beløp jf. bustadoppføringslova § 47

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. PrivatMegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. PrivatMegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

11 900 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
92 500,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
93 869,50 (Omkostninger totalt)
11 993 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Festeavtale

Nei, felles eiet tomt.

Tilvalg og endringer

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles. Tilvalg og endringer som krever offentlige tillatelser eller som påvirker utvendige fasader eller bærekonstruksjoner tillates normalt ikke.

Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsestidspunkt.

Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger.

Alle endringer må bestilles skriftlig til selger. Endringene prises av selger med et påslag på 20 % av endringsverdien.

Kommer kjøper tidlig inn i prosessen vil man få mulighet til å sette sitt personlige preg på boligen ved å gjøre endringer og tilvalg. I møtet med utbygger vil kjøper selv ha mulighet til å gjøre endringer og tilvalg.

Det vil være muligheter for å gjøre tilvalg på; Fliser og parkett, lister, trapper og innerdører, kjøkken, elektriske punkter og sanitærutstyr/baderomsinnredning, samt fargevalg på malte overflater.

Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.

Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbestillinger for 15 % av kjøpesummen.

Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Annen nyttig informasjon

Gress, beplantning, trær, hekker, gjerder, murer, garderobeskap, søppelskur og ellers det som ikke ovenfor er medtatt, medfølger ikke som del av leveransen.

Adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) så lenge utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier. Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggetekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Konsesjon / Odel

Nei.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Fremdrift / planlagt overtagelse

Forventet ferdigstillelse er 3. kvartal 2023.

Dette er forutsatt normal fremdrift uten utfordringer ifm. tilgang på materialer eller arbeidskraft. Det gjøres uttrykkelig oppmerksom på at tidsanslaget ovenfor ikke er  å anse som en avtalt frist for overtakelse i henhold til buofl. § 10. Selgeren kan kreve overtagelse inntil fire måneder før den avtalte fristen til å ha boligen klar til overtagelse. Selger varsler overtagelsesmåned ca. 2 måneder før overtagelse, og innkaller kjøper til overtagelsesforretning med minst 14 dagers varsel, jf. buofl. § 15.  Selger er ansvarlig for at det skrives overtagelsesprotokoll fra overtagelsesforretningen. Overtagelse nektes hvis ikke fullt oppgjør er innbetalt.

Selgers forbehold

Rammetillatelse
Det tas forbehold om at Selger kan tilpasse seg endringer i rammetillatelsen som følge av eventuelle endrede krav/vedtak fra kommunen eller Fylkesmannen. Ved slike tilfeller må Partene se på konsekvensene av de endrede kravene/vedtakene i forhold til et eventuelt prisavslag eller heving av avtalen, dersom det kreves vesentlige endringer i prosjektet. Kjøper gis ikke rett til erstatning ved slike forhold.   

Tegninger
Eventuelle tegninger i 3D - format er kun av illustrativ karakter og selger forpliktes ikke av 3D - tegningene. Det er byggetegningene og byggebeskrivelsen som forplikter selger, hvor byggebeskrivelsen går foran tegningene.

Det tas forbehold om at det kan forekomme avvik fra plantegningenes arealmål. Tegningene som er utarbeidet i forbindelse med rammesøknaden og som ligger til grunn i salgsprospektet, er tegninger av huset uten at det er ferdig prosjektert. Det betyr at det kun er husets utvendige mål som er forpliktende. Husene vil fortløpende prosjekteres og prosjekteringen i forhold til veggtykkelser, isolering og tiltak som er nødvendig for å tilfredsstille kravene til husenes energibehov, vil kunne påvirke romstørrelsene.  Plantegningene som foreligger baserer seg på mål fra stenderverk til stenderverk, uten at vegger og tak er ferdig prosjektert. Arealene vil allikevel gi en god indikasjon på rommenes størrelse, men er altså ikke absolutt korrekte og avvik kan forekomme. Kjøper kan ikke kreve kompensasjon/prisavslag for arealavvik som følge av ovennevnte.

Prosjektering/krav fra offentlige myndigheter
Nødvendige tiltak som følge av prosjektering eller krav fra offentlige myndigheter kan utføres av selger selv om løsningene ikke er beskrevet i byggebeskrivelsen eller vist på tegninger. Dette kan for eksempel være nødvendig tiltak for brannsikring, rømning og "sikkerhet i bruk" (rekkverk, ol).

Det som på plantegningene er beskrevet som boder, er byggemeldt som boder og anses dermed som sekundærrom av plan- og bygningsetaten. Sekundærrom er ikke godkjent for varig opphold.

Prosjektet blir byggeanmeldt ihht teknisk forskrift av 2017.

Det tas forbehold om at selger kan sette inn nødvendige innkassinger dersom dette er nødvendig under byggingen.

Valg av produkter/materialer
Selger kan levere andre materialer enn beskrevet i byggebeskrivelsen, såfremt de valgte materialene er av samme kvalitet som de beskrevne.

Uteområde
Trær fjernes dersom utbygger finner dette hensiktsmessig for utbyggingen.

Det er ikke medregnet noen støttemurer i prosjektet, utover det som eventuelt kommer frem på Utomhusplanen. Eventuelle høydeforskjeller i terrenget vil tas opp av mindre skråninger. Selger forbeholder seg likevel retten til å benytte støttemurer som ikke er tegnet inn, dersom man finner dette hensiktsmessig.

Selger forbeholder seg retten til å fjerne hele eller deler av eksisterende gjerder i forbindelse med byggearbeidene. Selger erstatter ikke manglende eller eventuelt ødelagte gjerder. Selger forplikter seg kun til å sette opp gjerde mot kommunal vei og står fritt til å velge mellom å sette opp allerede etablert gjerde eller flettverksgjerde. 

Trevirke og inneklima
Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av romtemperatursvingninger og luftfuktighet. Dette vil medføre at det kan oppstå sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold, og kjøper må påregne at småsprekker må tettes for egen regning.

Tregulvets vedlikehold og menneskets velbefinnende krever et sunt inneklima med en relativ luftfuktighet på ca. 50 % (min.35 % og maks 65 % i ganske korte perioder) og en romtemperatur på? ca. 20 °C. Faller luftfuktigheten i fyringssesongen, anbefaler vi å bruke en elektrisk luftfukter for å unngå en ekstrem uttørking av tregulvet. Selger fraskriver seg ansvar for oppsprekking, knirking og buling i parketten, som følge av at kjøper ikke sørger for riktig inneklima etter overtagelsen.

Utvendige detaljer
I forbindelse med montering av utvendig panel/kledning, hjørnekasser, rekkverk og lignende, kan det forekomme at det benyttes enkelte ubehandlede planker der snekkerne har måttet foreta noen tilpasninger. Det kan også være enkelte endeskjøter som fremstår ubehandlet. Panelet ellers blir stort sett levert grunnet og malt ett strøk fra fabrikk (dersom ikke annet er beskrevet i leveransebeskrivelsen). Kjøper må derfor regne med å male/beise huset etter ½ til 1 år etter overtagelsen. Selger foretar ikke under noen omstendighet utvendig maling/beising av huset eller dets komponenter på plassen. Forventninger om dette må i så fall avtales særskilt.

Alle nødvendige utvendige rekkverk og trapper i prosjektet leveres i treverk med impregnerte eller ubehandlet materiale, med mindre annet er presisert. Rekkverkene leveres med stående spiler og males/beises ikke.
 
Det tas forbehold om utvendige rekkverks/balkongers/trappers endelige utforming. Tegningene er av illustrativ karakter og kan endres etter behov.

Utvendig maling
Panel leveres grunnet og malt ett strøk med vannbasert beis eller maling fra fabrikk.
Det anbefales at kjøper maler/beiser huset etter ½ til 1 år etter overtagelse. Impregnerte materialer bør ikke males/beises før de har stått minimum 1 år. Det er viktig at det foretas en fuktmåling av treverket før det påføres beis eller maling.

Der kledning og/eller vinduer er i mørke farger, kan det forekomme utslag av kvae eller harpiks. Det er spesielt utsatt ved sterk varme fra solen. Slike utslag er ikke reklamasjonsberettiget, men løses selv ved litt skraping og maling.

Ventilasjon
Det kan forekomme behov for innkassinger av ventilasjonsrør der disse kommer i konflikt med eventuelle stål - eller bærekonstruksjoner eller andre rørføringer. 

Flis og våtrom
På gulv i våtrom der det benyttes "nedsenk" i dusjnisje vil det ikke leveres fall mot sluk, i særlig grad, på gulvet utenfor dusjnisjen. I dusjnisjen vil det leveres anbefalt fall mot sluk.

Kjøper må spesifikt be om fall mot sluk utenfor dusjnisjen dersom dette er ønskelig.
For bad og vaskerom kan det etableres terskel med høyde over 2,5 cm. 
Rørleggerleveranse
Innbygningsmodulene til de vegghengte toalettene kan trenge utforinger eller innkassinger. Vannrør kan ikke plasseres i yttervegg. Dersom vannrør plasseres mot yttervegg må veggen fores ut for at rørene skal være skjult.
Det tas forbehold om at oppgitte mål på innredninger og dusj kan benyttes. Prosjekteringstegninger må utarbeides og bredde på innredninger må eventuelt tilpasses ved behov.
Det kan komme avvik fra beskrevet leveranse og rørleggerens endelige leveranse. Byggebeskrivelsen vil være grunnlag for kvalitet og pris i forhold til det rørleggeren må levere. Eventuelle endringer i leveransen blir oversendt kjøper i forkant montering.
Selger forbeholder seg retten til å benytte pumpekummer i prosjektet dersom prosjekteringen tilsier at dette er nødvendig. Kjøper må i så fall ta hånd om vedlikehold av kummene, gjennom å inngå en vedlikeholdsavtale med aktuelle leverandører.

Bilheis
Prosjektet har bilheis og kjøper må være oppmerksom på at det medfører utvidet vedlikeholdsbehov, i tillegg til at det må bestilles periodisk sikkerhetskontroll hvert andre år fra kommunen. De fleste heisene krever jevnlig tilsyn og service, gjerne et par ganger i året. Kjøperne må derfor regne med å tegne en serviceavtale med leverandør av bilheisen for å sørge for et tilstrekkelig vedlikehold. Eventuelle reklamasjonskrav kan bli avvist eller avkortet dersom jevnlige servicer på bilheisene ikke er gjennomført.   

Det kan hende det må benyttes pumpekum i forbindelse med bilheisen. Kjøper må i så fall ta hånd om vedlikehold av kummene, gjennom å inngå en vedlikeholdsavtale med aktuelle leverandører.

Vinduer - termiske brudd
Når temperaturforskjellen mellom glassets randsone og midtsone overskrider en viss grense er det fare for termisk brudd. Dette fremstår som en sprekk i vinduet, gjerne vinkelrett ut fra kanten og sprer seg ut som stråler i glasset. Det er en rekke tiltak som kan gjøres for å unngå dette:
- unngå å sette eller montere noe tett inntil vinduene (sofaer, puter, sov)
- vær oppmerksom ved valg av solskjerming (bør ikke monteres for tett på vindu). Utvendig solskjerming er anbefalt. Ved innvendig solskjerming kan det ofte oppstå veldig høy varme mellom rute og skjerm, som kan gi store temperaturforskjeller i glasset i overgang fra kaldt om natten til sterk varme når solens står på. Det må derfor gjøres en risikovurdering i forhold til termiske sprekker ved montering av solskjerming.
- Unngå slagskygger. Det betyr at deler av glasset er skyggelagt, mens andre deler av glasset blir eksponert for sol.
- Søk gjerne opp mer informasjon om denne problemstillingen på https://www.glassportal.no/ eller andre informasjonssider som omtaler problemstillingen.

Termiske brudd i vinduene er ikke reklamasjonsberettiget.

Bruk av boligen
Selger har intet ansvar for eventuelle muligheter for utleie av hele eller deler av boligen. Selgers ansvar påvirkes ikke av hvordan boligen blir innredet, eventuelt tiltak som blir levert med tanke på å tilrettelegge for utleie.  Kjøper må selv foreta vurdering av reglene knyttet til utleie av hele eller deler av boligen.

Seksjonering
Selger gis rett til å foreta endringer i seksjoneringstegningene dersom kommunen krever dette i sin behandling av seksjoneringsbegjæringen. Kjøper kan ikke kreve prisavslag som følge av slike endringer.

Sameiet
Dersom sameiets vedtekter inneholder feil eller bestemmelser som ikke er relevante eller avviker fra gjeldende lover og regler, må sameiet innrette seg etter dette og endre vedtektene. Selger kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle feil og mangler i vedtektene.

Forkjøpsrett

Nei.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjon (Kr.120 000) Godtgjørelse oppgjør (Oppgjørskostnad) (Kr.7 500) Markedspakke (Kr.15 900) Totalt kr. (Kr.143 400)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger med kr 9.900,-, direkte utlegg og avtale tillegg.