Klikk for galleri

Stor, prosjektert leilighet | Rå fjordutsikt | Optimale solforhold | Heis, garasje, basseng+ | Salg av kontraktsposisjon

Stor, prosjektert leilighet | Rå fjordutsikt | Optimale solforhold | Heis, garasje, basseng+ | Salg av kontraktsposisjon

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Frogn - Drøbak Nord

Sorenskriver Ellefsens vei 28 - lnr 08

Prisantydning18.000.000,-Felleskostnader5.055,-Primærrom132.8m2Bruksareal132.8m2Soverom2Rom3
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

38-22-0391

Eier

Bjarte Grung Mai Britt Eggen Bakstad

Eiendomstype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 86 Bnr. 388 Snr. 8 i Frogn kommune

Etasje

-1

Byggeår

2023

Areal

Primærrom: 132,80 kvm, Bruksareal: 132,80 kvm

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Eiet tomt / kvm

Salg av kontraktsposisjon

Det gjøres oppmerksom på at dette er salg av kontraktsposisjon for en prosjektert leilighet i Grande Panorama. Det betyr at ny kjøper (kjøper 2) trer inn i den allerede etablerte kontrakten mellom opprinnelig selger og kjøper 1, og overtar kjøper 1 sine rettigheter og forpliktelser iht. kjøpekontrakt datert 23.08.2021. For leveransen av boligen må kjøper 2 derfor forholde seg til opprinnelig selger (Grande Panorama AS).

Prisantydning som er oppgitt gjelder opprinnelig kjøpesum + tilvalg + merverdi til kjøper 1 for videresalget.

Merverdi til selger: kr 219 458,- Dette utgjør prisen for kjøp av kontraktsposisjonen til kjøper 1. Kjøper 2 trer inn i avtalen kjøper 1 har med selger og overtar betalingsforpliktelsene.

Følgende innbetales umiddelbart etter avtaleinngåelse:
- Merverdi: kr 219 458,-
- Transportgebyr: kr 100 000,-
- 10% for § 12 garanti: kr 1 750 000,-
Totalt: kr 2 069 458,-

Resten av kjøpesummen og tilvalg innbetales i forbindelse med overtakelse av ferdigstilt bolig jf. opprinnelig kjøpekontrakt.

Det er stilt § 12 garanti for opprinnelig kjøpesum (kr 17 500 000,-). Det vil ikke blir stilt garanti for merverdien. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1's gevinst ved videresalget (merverdien) vil stå på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt boligen og fått rettsvern for sitt erverv.

Velkommen til Grande Panorama - Leil. 8

I nydelige omgivelser i gangavstand fra Drøbak sentrum planlegges det nå et helt unikt prosjekt. Her kommer 28 lekre og stilrene leiligheter med høy standard, deriblant leil. 8 som nå er lagt ut for resalg.

Adressen er Sorenskriver Ellefsens vei 28 og beliggenheten er upåklagelig. Eiendommen ligger usedvanlig vakkert til i åssiden ovenfor badeparken med deilige solforhold og vidstrakt utsikt over Oslofjorden og Oscarsborg festning. Det er gangavstand til alt sentrum har å by på, til fjorden, til offentlig kommunikasjon, skoler, barnehager og fantastiske turområder. Det er også kort vei til golfbane, fotballbane, skøytebane, lysløype, ridesenter og skiløyper med mer - her har du alt du trenger i umiddelbar nærhet.  I nærområdet finnes selvsagt også treningssenter og svømmehall, men mulig det er overflødig da sameiet får felles treningsrom, basseng og badstue.

Kort fortalt
- Salg av kontraktsposisjon
- 3-roms leilighet
- Parkering i felles garasjeanlegg m/heis
- Felles takterrasser treningsrom, badstue, basseng og lekeplass
- Solrike uteplasser med fjordutsikt
- Vakre materialvalg som eik og accoya
- Sigdal kjøkkeninnredning
- Integrerte hvitevarer fra Miele og vinskap fra Norcool
- Pergo eikeparkett
- Modena fliser
- To flotte bad, et i suiteløsning og et utvidet bad
- Vikingbad innredning m/badekar
- Armatur fra Tapwell
- Vannbåren bergvarme
- Felles varmtvann
- Balansert ventilasjon m/ varmegjenvinning
- Kjøling i stue/kjøkken og hovedsoverom
- Smarthussystem
- Innvendig solskjerming mot vest og syd
- Tilvalg for ca. kr 280 000,-

Hvorfor kjøpe i Grande Panorama?
- Et eksklusivt sameie på en av de flotteste tomtene i Drøbak.
- Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

Beskrivelse av nærområdet

Drøbaks hovedstrand, Badeparken, er en perle og ligger få minutters gange fra eiendommen. Badeparken har flere sandstrender, stupebrett, svaberg og en flott gresslette. Stedet strekker seg 650 meter nordover fra Drøbak havn og har sol hele dagen. Fine gangveier på kryss og tvers gjør det lett å komme seg rundt. Området har også et fint lekeanlegg for barn med husker, sklier og springvann.

Det er ellers kort vei til Sprostranda, og til Frognhallen og idrettsanlegg på Seiersten. Dette området er et fint utgangspunkt for turer innover i Seierstensmarka, hvor lysløypa prepareres for langrenn om vinteren. Drøbak golfbane med sine 18-hull ligger på Belsjø og er åpen fra mai til oktober.

Drøbak kan ellers skilte med et spennende akvarium og en sjarmerende båthavn.  Av kulturelle tilbud kan flere interessante gallerier, Follo museum, Julehuset og Julenissens postkontor anbefales. Det går også rutebåt til ærverdige Oscarsborg festning som absolutt er verdt et besøk.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Matkroken, Kiwi og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud, har handlesenteret Amfi Drøbak City et variert utvalg av butikker og servicetilbud. Handlegatene i Drøbak har blant annet flotte interiør- og motebutikker, gallerier, vinmonopol, bank, post og flere restauranter.

Offentlig transport
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, og busstoppet ligger rett ved eiendommen. Det er svært god bussforbindelse til Ås, Ski og Oslo. I rushtiden går det buss fra Drøbak til Oslo ca. hvert tiende minutt. I sommerhalvåret går det også rutebåt til Oslo og Son, med stopp på Oscarsborg og flere av de andre øyene i Oslofjorden. Med bil tar det ca. 15 min til Ås, 18 min til Ski, 31 min til Oslo S, 43 min til Sandvika og 56 min til Oslo Lufthavn.

Skoler og barnehager
Fra eiendommen er det gangavstand til Drøbak barneskole og Seiersten ungdomsskole, og det er også gangavstand til Drøbak Montessoriskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Arealer og fordeling pr. etasje

BRA 132,8 / P-ROM 132,8 / S-ROM 0 kvm.

Hele leiligheten utgjør P-ROM, ingen S-ROM.

Annet: Markterrasse på ca. 14 kvm og balkong på ca. 6 kvm, samt tilgang til felles takterrasser, gym med garderobe, basseng og egen ekstern bod.

Innhold

Entre, bad, gang, hovedsoverom med eget bad, soverom, bad, stue/kjøkken med foldedører og utgang til markterrasse på ca. 14 kvm og balkong på ca. 6 kvm.

Annet: En garasjeplass, tilgang til felles takterrasser og ekstern bod.

Standard

Leiligheten får en moderne arkitektur med store, flotte utsiktsvinduer, smakfull innredning og tidsriktige løsninger. Leilighet 8 ligger på hjørnet av bygget og kan nyte en fantastisk fjordutsikt. Det blir uteplasser i form av markterrasse på ca. 14 kvm og balkong på ca. 6 kvm. I tillegg bygges felles takterrasser hvor sol og utsikt kan nytes i skjønn kombinasjon.

Leiligheten får vannbåren varme på alle gulv, lekkert kjøkken fra Sigdal, eksklusive hvitevarer fra Miele, baderomsinnredning fra Vikingbad, enstavs eikeparkett fra Pergo og delikate fliser fra Modena. I tillegg leveres leiligheten med en nøye gjennomtenkt standard og appstyrt belysningsplan, samt et enkelt smarthussystem fra SG.

I tillegg vil sameiet få en deilig, felles velværeavdeling med trimrom, badstue og innendørs basseng. Det bygges også felles garasjeanlegg med romslige p-plasser og eksterne boder. Leiligheten har en ekstern bod på ca. 5 kvm, samt garasjeplass. Garasjegulv i asfalt og støvbundet plasstøpt betong vegger. Bodgulv leveres støpt og vegger i plasstøpt og støvbundet betong.

Entré
Bygningen får felles oppganger med blant annet trapp, heis, bod og wc-rom. Gulvene i oppgangen får store, pene fliser fra Modena, type Stone Look "My Stone Gris Fleury", og veggene males i lyse, rene farger. Det monteres felles dørcallinganlegg med video fra hovedinngangen i leilighetens entré.

Ytterdøren får Yale Doorman kodelås, praktisk for alle som er mye på farten. En innbydende entré ønsker deg velkommen inn i leiligheten. Entréen får vannbåren varme i gulvet, og det legges mørke, tidsriktige gulvfliser fra Modena type «Gris de Gent Taupe (60x60 cm). Fargeserien er ment å blende inn med naturlige farger, slik at støv og våte flekker fra sko ikke synes så godt.

Vegger og tak sparkles og males i fargen Smooth White fra Jotun (fargekode 8470). Fargen har en gyllen, gråhvit tone - myk og elegant.

Stue og kjøkken
Leiligheten får stue, spisestue og kjøkken i åpen løsning. Rommet får store vindusflater og stilige foldedører/skyvedører som bringer uterommet inn. Herfra er det fantastisk utsikt til fjorden - en utsikt som kan nytes både inne og ute.

Stue og kjøkken får nydelig, enstavs eikeparkett på vannbåren varmesystem. Parketten er en enstavs eikeparkett fra Pergo, type Falster Eik Nordlys som vil hellimes. Veggene sparkles og males i fargen Smooth White fra Jotun (fargekode 8470), og også her kan det velges andre farger som tilvalg. Eikespiler i himling samt belysning iht belysningsplan.

Leiligheter leveres som standard med eksklusiv kjøkkeninnredning fra Sigdal, modellene Amfi og Eikeli. Eikeli er en av Sigdals spennende nyheter og har mørke fronter i fargen Lakriz. I tillegg leveres det Caesarstone benkeplate med underlimt oppvaskkum. Merk at denne leiligheten har gjort tilvalg.

Hvitevarene integreres og er av høy kvalitet - stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys fra Miele. Platetoppen har integrert avtrekksvifte - en stilig, plassbesparende og eksklusiv løsning. I tillegg leveres det vinskap fra Norcool, type cave 60 Bu DZ med to temperatursoner. En lekker uttrekkskran fra Tapwell er også inkludert.

Bad/wc/vaskerom
Leiligheten får to delikate bad med stilren innredning fra Vikingbad og tidsriktige armaturer fra Tapwell. Begge baderommene får delikate, grå gulv- og veggfliser fra Modena i størrelse 59,5x59,5, type Pro Matrix. Flisene finnes også i tre andre tidsriktige, behagelige farger. På WC og vaskerom males vegger med Jotun sin farge Smooth White. Gulvene får oppvarming via vannbåren gulvvarme.

På det minste badet tilknyttet hovedsoverommet, har selgere ved tilvalg bla. utvidet dusjsonen og bestilt doble innfellbare dusjvegger. På det største badet er det bestilt badekar av  typen Westerbergs Sense i størrelse 160x73cm. Badet er utvidet, slik at deler av gangen inkluderes i badet og tilrettelegges med ny nisje for vask og tørk.

Bad innredes med sorte detaljer og får blant annet Vikingbads Ada - en heldekkende servant med sorte underskuffer. Det leveres speil med integrert belysning som monteres over servanten, og alle badene får vegghengt toalett. I tillegg får badene regnfallsdusj og hånddusj. Himling males i Smooth White.

Soverom og garderobe
Leiligheten får to store, luftige soverom. Rommene får enstavs eikeparkett, vannbåren gulvvarme og lysmalte vegger som standard. Det legges samme parkett og males i samme farger som resten av leiligheten. Alle soveromrom vil ha god plass for skap, kommoder og/eller lignende. Ellers blir det god lagringsplass i ekstern kjellerbod. Garderober er ikke inkludert. Selgere har ved tilvalg bestilt ekstra kjøleenhet på hovedsoverommet til glede på ekstra varme sommerdager.

Det henvises forøvrig også til vedlegg i salgsoppgave mht leveransebeskrivelse, romskjema, materialbeskrivelse og tilvalgslister.

Tilvalg
Selgere har allerede gjort følgende tilvalg på leiligheten:
- 4 x skyvedører (kr 64 000)
- Minste bad: Utvidelse dusjsone. Flytte plassering blandebatteri. Dobbelt innfellbar dusjvegg (kr 12 000)
- Stort bad: Opplegg for badekar inkl. badekar og armatur. Standard 20x20 sluk. Utvidelse bad med membran, sluk og flis på gulv, tilrettelegging for vask og tørk i "ny" nisje. Toalett og vask flyttes til motsatt side. (kr 59 000)
- Ekstra kjøleenhet master bedroom. ( kr 35 000)
- Droppe dør mellom entre og stue
- Omtegning og omprosjektering (kr 7 000)
- Tillegg skyvedør i farge sort inkl. låsemulighet. (kr 6 000)
- Kjøkkentilvalg (kr 17 479)

SUM tilvalg totalt inkl. mva og påslag: kr 280 542,-

Det er i utgangspunktet ikke anledning for ytterligere tilvalg.

Utstyr

En gjennomtenkt og moderne belysning som kan styres fra en app. Se vedlegg til salgsoppgave for oversikt. Vindusflater mot syd og vest får innvendig solskjerming. Det monteres et enkelt smarthus system fra SG. Avvik kan forekomme.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med vannbåren varme fra bergvarmeanlegg, og varmt forbruksvann leveres også herfra. I tillegg monteres det balansert ventilasjon med varmegjenvinning. I stue/kjøkken og hovedsoverom leveres en kjøleenhet.

Parkering/Garasje

Bygget har parkeringskjeller. Det medfølger 1 parkeringsplass til leiligheten. Det blir heisadkomst opp til alle etasjeplan, inkludert takterrasse. Garasjeplassene varierer i størrelse, det vises til plassering for hver leilighet i egen tegning.

Det vil bli installert elbil-lader på samtlige parkeringsplasser. Alle ladeboksene vil ha en effekt opp mot 22kw. Abonnementet for beboerne er satt til en fastpris fra kr. 199,- per måned.

Beskrivelse av tomt/hage

På eiendommen skal eksisterende bygg delvis rives og rehabiliteres og et nytt bygg med syv leiligheter bygges i bakkant. Byggene vil kobles via felles garasjeanlegg.

Felles uteområder blir parkmessig opparbeidet med plen, prydvekster og koselige lekeplasser. Her kan man møte naboer og slå av en prat mens barna koser seg på de romslige arealene. Som om ikke det var nok vil sameiet ha egen velværeavdeling med trimrom, badstue og innendørs svømmebasseng. Her er det lett å leve det gode liv, omgitt av sjø og vakker natur - kun en kort kjøretur fra hovedstaden.

Leiligheten får lekre foldedører/skyvedører fra stue/kjøkken ut mot solrike uteplasser, noe som blant annet åpner opp og gir større oppholdsrom sommerstid. Leilighet 8 får balkong og markterrasse, samt egen takparsell. Fra uteplassene vil man kunne nyte fantastisk fjordutsikt og meget gode solforhold. I tillegg bygges det flere felles takterrasser som har det beste av alt - for alle. Uteplasser leveres med terrassebord i Accoya.

Adkomst

Følg Osloveien mot Drøbak sentrum og ta inn Grandeveien til høyre rett etter Frogn Rådhus. Følg Grandeveien frem til rundkjøringen og ta fjerde avkjøring i rundkjøringen inn Sorenskriver Ellefsens vei.

Se ellers vedlagt kartskisse på høyre side i nettannonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til eiendommen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Eiendommen består i dag av to matrikkel nr./tomter. Det er planlagt at de skal sammenføyes til ett matrikkel nr (Gnr 86 og Bnr 338/342 skal sammenslås). Bnr 342 er i grunnboken opplyst med ukjent grunneier og tomten er vært festet av Frogn kommune. Frogn kommune har i avtale med selger avtalt at de skal innløse festekontrakten/tomten slik at sammenføyning kan skje.

Det foreligger en servitutt om bestemmelse om vei datert 08/10/2007. Servitutten gjelder adkomstrett for nabo.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har offentlig vei, vann- og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest på bygg av alders- og pleiehjem datert 20.10.1970 foreligger.
Ferdigattest på tilbygg til alders- og pleiehjem datert 18.09.1987 foreligger.
Ferdigattest på heis datert 20.12.2005 foreligger.

Ovenstående ferdigattester utgår.

Det er selgers ansvar å skaffe en ny ferdigattest når prosjektet er ferdigstilt. Kjøper forventes å kunne overta sin bolig ved brukstillatelse. Dersom kun brukstillatelsen er utstedt til overtagelse, kan kjøper gjøre et tilbakehold til ferdigattesten er på plass.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Det gjøres oppmerksom på at det er boplikt på Gnr 86.

Reguleringsforhold

Eiendommen er tidligere regulert til alders- og pleiehjem. Ny detaljregulering ble vedtatt i Frogn Kommune den 17.06.2019, "detaljregulering for Grande, Frogn kommune". Bestemmelsen inneholder generelle krav, krav til dokumentasjon, krav til funksjon og kvalitet m.m. kopi av detaljregulering ligger vedlagt salgsoppgaven. Eiendommen er regulert til boligbebyggelse blokkbebyggelse, samt div anlegg og veigrunn. På gnr 86 er det boplikt.

Rammetillatelse er gitt den 26/05/2021. Selger har fått igangsettingstillatelse til riving av deler av bygget og påstartet dette.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Andre faste løpende kostnader

Det er laget et foreløpig budsjett for leiligheter i Grande Panorama som inneholder følgende kostnader: Styrehonorar, revisjon, forretningsførsel, felles forsikring, strøm felles belysning, fjernvarme/bergvarme vv og varme - snitt, kommunale avgifter, vann & avløp - snitt, kommunale avgifter, renovasjon - snitt, TV og internett, drift svømmebasseng strøm, rensevesker, drift garasje, renhold, vaktmester, gartnerarbeid, fellesarealer/plenklipp, brøyting, vedlikehold, administrative kostnader og andre kostnader.

Endelige felleskostnader kan endres ut i fra prisendring samt evnt vedtak på generalforsamling. Budsjettet er satt opp med basis i 12 måneders drift, og med basis i erfaringstall pr. oktober 2020.

Faste utgifter:
Som beboer må følgende kostnader forventes i tillegg til fellesutgifter: Innboforsikring, strøm og andre mindre poster. Det er ikke innhentet tilbud på disse, kun stipulerte fellesutgifter.

Hver kjøper skal ved innflytting innbetale 3 ganger månedlige felleskostnader i ekstraordinært likviditetstilskudd. Selger forbeholder seg retten til å holdes utenfor denne innbetalingen ved evnt usolgte leiligheter ved ferdigstillelse.

Andel fellesgjeld / formue

Ingen gjeld eller formue.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

219 458,- (Prisantydning kontraktsposisjon)
17 500 000,- (Opprinnelig kjøpesum)
280 542,- (Tilvalg)

18 000 000,- (Totalpris eks. omkostninger)Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
450 000,- (Dokumentavgift 2,5 %)
100 000,- (Transportgebyr til utbygger/selger 1)

551 369,50 (Omkostninger totalt)

18 551 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Det tas forbehold om at utbygger må godkjenne transport av kontrakt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra opprinnelig prospekt.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Noen endringer fra opprinnelig prospekt vil forekomme.

Det er ikke anledning til å foreta visning på egen hånd.

Adgang til utleie

Eiendommen kan i sin helhet fritt leies ut til boligformål. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, så fremt arealet er godkjent for varig opphold iht. plan- og bygningsloven.

Konsesjon / Odel

Denne eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det kreves signert «Rød» egenerklæring om konsesjonsfrihet da eiendommen i dag er næringseiendom som skal omgjøres til boligformål og da det er boplikt på gnr. 86 i Frogn kommune.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Planlagt overtakelse er satt til Q2/Q3 2023 (merk at det er en endring fra den signerte kjøpekontrakten). Selger skal med ca. 3 måneders varsel angi antatt periode for overtakelse innenfor et tidsintervall på ca. 30 dager. Perioden gjelder ikke som bindende og dagmulktsbelagt frist.

Endelig tidspunkt for overtakelse (dato og klokkeslett) vil bli gitt med ca. 30 dagers varsel. Kopi av varselet sendes meglerforetaket. Dette tidspunktet vil være en dagmulktsbelagt frist i henhold til bustadoppføringslova.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Viktig informasjon om kontraktsposisjon

Kontrakten som ligger til grunn for kjøp av bolig under oppføring reguleres av bestemmelsene i bustadoppføringsloven. Fullførelses-og reklamasjonsgaranti jf. bustadoppføringslova § 12 som også er stilt av utbygger er basert på den opprinnelige kjøpesummen mellom utbygger og kjøper 1 i henhold til inngått kontrakt. Garanti kan gjøres gjeldende av kjøper 2, og garantist kan ikke ta forbehold som begrenser denne retten.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Digital annonsering (Kr.8 950) Garantiforsikringspremie (Kr.2 500) Visninger (Kr.2 250) Digitalt prospekt (Kr.245) Provisjon (forutsatt salgssum: 18 000 000,-) (Kr.558 000) Godtgjørelse oppgjør (Oppgjørskostnad) (Kr.7 500) Grunnpakke markedsføring (Kr.16 500) Megleropplysninger (Kr.3 000) Nabobrev/miniprospekt (Kr.750) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.10 000) Totalt kr. (Kr.610 280)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9900.

Vedlegg til salgsoppgaven

Tilvalg
Opprinnelig kjøpekontrakt
§ 12 Garanti
§ 47 Garanti
Nabolagsprofil
Opprinnelig salgsoppgave
Bud og budgivning

Finn.no: Lokalområde

Drøbak / Grande Panorama