Klikk for galleri

Rolvsrud Arena/Lørenskog | Godt førstegangskjøp/utleieobjekt | Nedfellbar seng | Overtagelse Q3-2024 | Kontraktsposisjon

Rolvsrud Arena/Lørenskog | Godt førstegangskjøp/utleieobjekt | Nedfellbar seng | Overtagelse Q3-2024 | Kontraktsposisjon

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Lørenskog

Rolvsrud Arena Trinn 1 - 1-208

Prisantydning2.990.000,-Felleskostnader2.072,-Primærrom28m2Bruksareal30m2
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Salg av kontraktsposisjon

Det gjøres oppmerksom på at dette er salg av kontrakt på leilighet 1-208 i prosjektet Rolvsrud Arena. Det betyr at kjøper trer inn i den allerede etablerte kontrakten mellom utbygger(selger 1) og selger(kjøper 1), hvor kjøper overtar selgers(kjøper 1s) rettigheter og forpliktelser i henhold til kjøpekontrakt datert 25.05.2022. Prisantydningen omfatter opprinnelig kjøpesum + merverdi til selger. Merverdien, kr. 610 000,- utgjør prisantydningen på kjøp av kontrakten. Totalprisen, som er oppgitt lenger ned i annonsen, omfatter kjøpesummen for leiligheten (opprinnelig kjøpesum), omkostninger iht. opprinnelig kjøpekontrakt, omkostning ved kjøp av kontrakten (transportgebyr kr. 40 000,-) og kjøpesum for å overta kontrakten (merverdi til selger). Ny kjøper trer inn i avtalen kjøper 1 har med utbygger og overtar betalingsforpliktelsene iht. kjøpekontrakten av 25.05.2022. Forskudd iht. opprinnelig kontrakt på kr 238 000,- + transportgebyr kr. 40 000,- innbetales omgående etter inngått avtale. Merverdien samt kjøpesum + omkostninger betales iht. opprinnelig kjøpekontrakt, i forbindelse med overtagelse av boligen (jfr. kjøpekontrakten).

Det er stilt garantier iht. opprinnelig kjøpesum kr. 2 380 000,-. Det vil ikke bli stilt garantier for merverdien.

Velkommen til Rolvsrud Arena

På Rolvsrud Arena kommer snart et nytt boligprosjekt som omkranser Rolvsrud Idrettspark. Dørstokken blir lav for både barn og voksne når man har aktiviteter rett utenfor døra. På Rolvsrud Arena har du blant annet idrettspark, store grøntområder, to kjøpesenter, caféer og Norges eneste innendørs skisenter i nærområdet.
Det er et godt utbygd nett av gang- og sykkelveier i Lørenskog og omegn.

Det er planlagt totalt ca. 289 leiligheter fordelt på 5 bygg. Trinn 1 består av 56 leiligheter.

Avstander:
Lørenskog bussterminal (850 m)
Metro senter (1 km)
Triaden kjøpesenter (1 km)
Oslo S (16 km)
Ahus (4 km)
IKEA Furuset (6 km)
SNØ (4 km)
Oslo lufthavn (40 km)

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 28 kvm, Bruksareal: 30 kvm

Standard

Leiligheten har åpen stue- og kjøkkenløsning med plass til seng og garderobeskap. Selger har valgt planløsning med skapseng. Romslig bad med plass til vaskemaskin, entre med plass til oppbevaring, og privat uteplass med utsikt over fotballbanen. Gulvene leveres med 1-stav lys eikeparkett og gulvvarme i alle rom. Leiligheten leveres i interiørstil "Salt & Pepper" hvor kontrasten mellom det sorte og hvite står i fokus.

SALT & PEPPER
Stilen bærer preg av store kontraster mellom det sorte og hvite, hvor sorte fronter på kjøkken møter hvitmalte vegger og nordisk lys parkett. Stilen passer godt med naturlige materialer og tekstiler, slik som bambus, grønne planter, lin og skinn - som utfyller hverandre godt. Stilen oppleves ren og delikat, og dine personlige eiendeler vil være med på å løfte frem stilen. Salt & pepper leveres som standard til alle 1- og 2-roms leiligheter.

Kjøkken
• Kvalitetskjøkken fra HTH
• Kjøkkenfronter type One, i sort trelook med sorte håndtak
• Kostnadsfritt å endre fronter til Next Hvit eller Grå, grepsfritt
• To cm benkeplate i laminat, farge sandsten
• Sort vask i kompositt
• Krom kjøkkenkran fra Tapwell med høy tut
• Takhøye skap
• LED-belysning under overskap integrert i gripelist
• Alle 3- og 4-roms leiligheter leveres med innbygningsskap
for ovn i høyskap
• Slimline ventilator fra Røroshetta

Bad
• Fire flispakker på bad kan velges uten kostnad
• Krom servantkran og dusjarmatur fra Tapwell
• Hvite LED-spotter i tak med dimmer Polarhvit

Generelt
• 1-stav lys hvitpigmentert eikeparkett
• Gulvvarme til alle oppholdsrom + bad.
• Fire malingspakker til innervegger kan velges uten kostnad
• Alle leiligheter leveres med en eller flere private uteplasser

Utstyr

Det leveres balansert ventilasjon i hver leilighet med desentralisert ventilasjonsaggregat plassert i leiligheten. Aggregat plasseres over himling i entre/bod/gang.
Det vil bli et eget vannfordelerskap for rør-i-rør system og vannbåren varme plassert innfelt i vegg med luke for inspeksjon og avlesning av målere. Plassering vil gjøres så lite sjenerende som mulig, men må samtidig være lett tilgjengelig for avstengning av vann dersom en lekkasje skulle oppstå.

Det legges fiber for TV-signaler og internett frem til eget svakstrømskap i hver leilighet. Dette skapet plasseres et hensiktsmessig sted i leiligheten hvor det er tilgjengelig. Utbygger inngår avtale med en leverandør for TV og data.

Oppvarming

Det leveres vannbåren varme i gulv i entre, bad, kjøkken og stue. Vannbåren varme i soverom og garderoberom er tilgjengelig som tilvalg. Energi til produksjon av varmtvann og oppvarming av leilighetene leveres fra fjernvarme. Det monteres måler i hver leilighet som måler forbruket av varmtvann til forbruk og oppvarming.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av opprinnelig prospekt og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse foreligger ikke ved markedsføringstidspunkt. Dette er selgers (utbyggers) ansvar å påse at foreligger senest ved overtagelse. Dersom dette ikke foreligger ved overtagelse er det å anse som en mangel og kjøper har rett til å holde tilbake et rimelig beløp.

Verdi ved skattefastsetting

Verdi ved skattefastsetting (tidligere ligningsverdi) er p.t. ikke fastsatt. Verdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke skatteetaten eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon.

Reguleringsforhold

Reguleringsplan er godkjent 19.06.2019.
Rammetillatelse for hus 1 er godkjent 02.07.2021.

Beskrivelse av sameiet

Hus 1 organiseres som et sameie. Som seksjonseier vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin leilighet. Eneretten til bruk omfatter også tilhørende balkong/takterrasse eller privat uteareal for leiligheter på bakkeplan. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesarealer.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets utkast til vedtekter.

Andre faste løpende kostnader

Kr. 2 072,- pr. Mnd.
Fellesutgifter dekker bl.a. vaktmester/renhold, kabel-TV/internett, a konto fjernvarme, honorar til styret, forretningsførsel, bygningsforsikring (ikke innbo), fellesstrøm, vedlikeholdsfond og lignende, basert på et foreløpig budsjett utarbeidet av forretningsfører. Det tas forbehold om at endelige kostnader kan avvike fra de stipulerte kostnadene i det foreløpige budsjettet. Kostnader til drift av realsameienes fellesareal og parkeringskjeller belastes i tillegg via sameiets felleskostnader.

Andre faste utgifter vil bl. a. være:
Strøm, kommunale avgifter, eiendomsskatt:, innboforsikring.

Oppgjør

1) Det forutsettes en innbetaling på kr. 238 000,- for forskudd + 40 000,- i transportgebyr som selger krever at kjøper innbetaler som en kostnad ved kontraktssignering. (Selger / utbygger har stilt garantier i samsvar med budstadoppføringslova § 12 på opprinnelig kjøpesum.) Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si forutsetter ikke pant i den leilighet som kjøpes og skal innbetales til meglers klientkonto (Privatmegleren Lillestrøm)

2) Merverdi på kr. 610 000,- betales til meglers klientkonto (Privatmegleren Lillestrøm) samtidig med opprinnelig kjøpesum senest 3 dager før overtakelse.

3) Resterende del av opprinnelig kjøpesum iht. opprinnelig kjøpekontrakt inkl. omkostninger, skal innbetales til prosjektmegler/oppgjørsmegler senest 3 dager før overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

610 000,- (Merverdi til selger)
2 380 000,- (Opprinnelig kjøpesum)
_____________________________
2 990 000,- (Prisantydning)
40 000,- (Transportgebyr til utbygger- omkostning)


Omkostninger
iht. opprinnelig kontrakt
        6 216,- (Oppstartskapital til sameiet)
        1 350,- (Etableringsgebyr)
        8 370,- (Dokumentavgift)
           585,- (Tingl.gebyr obligasjon)
           585,- (Tingl.gebyr skjøte)

     17 106,- (Omkostninger totalt)


3 047 106,- (Totalpris inkl. merverdi, transportgebyr og omkostninger)
_____________________________________________________


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra opprinnelig prospekt.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Det forutsettes at kjøper har gått gjennom opprinnelig prospekt før budgivning. Ta kontakt med megler hvis det er spørsmål.

Adgang til utleie

Intet hinder for utleie av boligen i sin helhet.

Konsesjon / Odel

Det er ingen krav til konsesjon eller odel knyttet til salg av denne boligen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Boligen planlegges ferdigstilt i perioden mai til og med juli 2024, dog senest den 31.07.2024 som er å regne som en siste bindende frist for å ha boligen klar for overtagelse for Kjøper (jfr. Bustadoppføringslova).

Budgiving

Eiendommen selges til fast pris, ingen budrunde, men førstemann til mølla. Vi må ha skriftlig bud selvom det er fast pris. Budet kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Viktig informasjon om kontraktsposisjon

Kontrakten som ligger til grunn for kjøp av bolig under oppføring reguleres av bestemmelsene i bustadoppføringsloven. Fullførelses-og reklamasjonsgaranti jf. bustadoppføringslova § 12 som også er stilt av utbygger er basert på den opprinnelige kjøpesummen mellom utbygger og kjøper 1 i henhold til inngått kontrakt. Garanti kan gjøres gjeldende av kjøper 2, og garantist kan ikke ta forbehold som begrenser denne retten.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Kjøpesum for kontraktsposisjon (merverdi) betales samtidig som rest kjøpesum iht. opprinnelig kontrakt, omkostninger og eventuelle tilvalg som fortsatt ikke har forfalt til betaling, ved overtagelse av boligen jf, bestemmelsene i kontrakten som transporteres. Se vedlegg.

Forskudd:
Ved signering av transportavtalen må kjøper 2 innbetale til eiendomsmegler det forskudd som kjøper 1 har betalt til utbygger. Beløpet kommer i tillegg til den avtalte kjøpesum for kontrakten. Utbygger har stilt de garantier som er pålagt i medhold av bustadoppføringslova §12 (og eventuelt §47). Forskuddsbeløpet utgjør kr. 238 000,-.
Kjøper 2 gjøres oppmerksom på at dette beløpet vil kunne disponeres til fordel for Kjøper 1 så snart Transportavtalen er signert av alle parter.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Vedlegg til salgsoppgaven

Budskjema
Opprinnelig kjøpekontrakt med vedlegg
Opprinnelig prospekt
Transportavtalen