Klikk for galleri

Sundts veg | Flott 2-roms leilighet under oppføring | Vestvendt | Vannbåren gulvvarme | Ferdigstillelse sommeren 2023 |

Sundts veg | Flott 2-roms leilighet under oppføring | Vestvendt | Vannbåren gulvvarme | Ferdigstillelse sommeren 2023 |

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Vestland - Bergen-Fana

Sundts veg - Parkhuset - A303

Prisantydning3.490.000,-Felleskostnader1.130,-Primærrom47m2Bruksareal51m2Soverom1Rom2
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

194-23-0008

Eier

Duero AS

Eiendomstype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 40 Bnr. 220 og Gnr. 40 Bnr. 1732 i Bergen kommune

Etasje

3

Byggeår

2023

Areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 51 kvm
P-rom er nettoarealet av rom beregnet for varig opphold inkludert innvendige delevegger.

Primærrom består av: stue, kjøkken, soverom, bad og gang/entre.
Sekundære rom består av: Innvendig bod.

Da prosjektet ikke er oppført, har megler ikke hatt mulighet til å kontrollmåle areal. Oppgitte arealer baserer seg utelukkende på arkitekts/utbyggers arealberegninger.

Antall rom

2

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 7275 kvm

Forretningsfører

BOB BBL

Beskrivelse av nærområde / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny Nesttun og Rema 1000 Skjold. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Lagunen Storsenter med ca. 130 virksomheter og bybanen integrert i senteret. Senteret regnes for å være Bergens største motehus.

Legg gjerne turen til Amfi Nesttun med sitt varierte utvalg av butikker og gode parkeringsmuligheter under tak. Her har bybanen holdeplass utenfor sentret, og flere bussruter stopper på Nesttun Terminal like bortenfor.

Eiendommens nærmeste holdeplass er Skiparvik snuplass som ligger i kort gange fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Lagunen Storsenter, 6 min til Amfi Nesttun, 12 min til Bergen sentrum og 15 min til Bergen Lufthavn Flesland.

Fra eiendommen er det ca. 2 km til Skjold barneskole og ca. 3,5 km til Rådalslien ungdomsskole. Ellers har Steinerskolen på Skjold elevplasser fra 1. trinn til og med videregående trinn. Det finnes også flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Slåtthaug vgs., samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Beliggenhet

Prosjektet har en sentral, attraktiv og meget barnevennlig beliggenhet på Nesttun i bydel Fana i Bergen. Fellesområdene vil bli opparbeidet med store naturskjønne arealer, og attraktive aktiviteter for både store og små. Det er ca. 5 min gange til bussholdeplassen og fin sykkelavstand til bybanen.
Det er flere barnehager i nabolaget, kort vei til skoler i alle alderstrinn og ca. 15 min inn til bysentrum.

Med Nordåsvannet "rett utenfor stuedøren" er det kort vei til strender, bading og muligheter for båtliv. Idylliske Skjoldabukta ligger ikke langt fra boligene, og byr på sandstrand, langgrunn badebukt til glede for de minste barna, samt stupebrett, gressplen og toalettområde. Selvfølgelig står også sjøsport, fiske og krabbefiske på menyen.

Nesttun idrettspark ligger få minutters gange fra boligen og benyttes i all hovedsak av Fana IL. For den aktivitetslystne byr idrettslaget på fotball, håndball, alpin, orientering, langrenn/skiskyting og skøyter, for å nevne noe. Om man ønsker å ta et slag golf, har Fana golfklubb tilhold på Rådal. Her er det 18-hulls park- og skogsbane i vakre omgivelser rundt Skeievannet.

Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder med flere ferskvann. Rundt Tranevatnet er det planlagt en gang- og sykkelvei, og langs deler av Myrdalsvatnet er det en familievennlig turløype på ca. 3,2 km. Det er gode fiskemuligheter i vannet. Smøråsfjellet er også godt tilrettelagt for turgåere og barnefamilier med blant annet badevann, grillplasser, utskårne dyr og troll i Eventyrskogen.

Byggemåte

Boligene bygges etter byggeteknisk forskrift - TEK 17 og ferdigstilles i henhold til NS 3420, normal standard. Forskriften setter krav til tiltak innenfor alle viktige områder som visuell kvalitet, universell utforming, sikkerhet mot naturpåkjenning, uteareal, ytre miljø, konstruksjonssikkerhet, sikkerhet ved brann, planløsning, miljø, helse og energi.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 51 kvm
Rom som er P-rom: Entré, 2 soverom, bad, stue og kjøkken.

P-rom er nettoarealet av rom beregnet for varig opphold inkludert innvendige delevegger.
Primærrom består av: stue, kjøkken, soverom, bad og gang/entre.
Sekundære rom består av: Innvendig bod.

Da prosjektet ikke er oppført, har megler ikke hatt mulighet til å kontrollmåle areal. Oppgitte arealer baserer seg utelukkende på arkitekts/utbyggers arealberegninger.

Standard

Leiligheten på 51 kvm får en svært god planløsning med ett soverom, innvendig bod, bad, entré, åpen løsning med stue og kjøkken samt en vestvendt balkong på ca. 10 kvm.

Entréen blir flislagt i ett grått betong design, med elektrisk gulvvarme. Videre i gangen og resten av boligen blir det lagt en fin hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett lakkert i matt utførsel og hvit farge på vegg. Fra gangen har man tilgang til boligens soverom, bad og åpne stue/kjøkkenløsning.

Badet blir helfliset med elektriske varmekabler i gulv. Det blir levert gulvflis av type Vitra Kinetic Grey str. 20x20 og nedsenket dusjnisje i str 10x10 samt veggflis av type Cipreste Branco Opaco, Hvit Blank str 30x60. Badet får dusjhjørne med glassdører, vegghengt toalett, baderomsmøbel med speil og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Videre har boligen en romslig åpen stue/kjøkkenløsning med en takhøyde på hele 2,7 meter. Kjøkkenet leveres fra HTH med hvite fronter, ett overskap med vitrine glass og heltre benkeplate. Det leveres lyslist under overskap. Kjøkkenet leveres komplett med hvitevarer fra Siemens. Herunder får du integrert oppvaskmaskin, kombiskap, stekeovn og induksjonstopp. Stuen får gode vindusflater som slipper inn godt med naturlig daglys, som forsterker den ellers gode følelsen i leiligheten. Det leveres vannbåren gulvvarme i stue/kjøkken.

Fra stue har man utgang til en vestvendt balkong på ca. 10 kvm. Det blir levert trykkimpregnert trevirke som dekke, samt lyspunkt og strømuttak.

Soverommet er på ca. 12 kvm og har god plass til dobbeltsengen og tilhørende møblement. Fra soverommet har man tilgang til boligens praktiske innvendige bod, som også kan benyttes som walk-in garderobe. Det leveres 1-meter garderobeskap per sengeplass.

Det medfølger i tillegg 1 stk. ekstern sportsbod i underetasje.

Se vedlagt leveransebeskrivelse for mer informasjon om standard.

Utstyr

- Fjernvarme fra BKK for varmtvannsforsyning til oppvarming av leilighetene samt tappevann
- Leilighetene varmes opp med vannbåren gulvvarme i stue/kjøkken
- Balkonger og terrasser leveres med trykkimpregnert trevirke som dekke og glassrekkverk. Lyspunkt og strømuttak leveres på alle balkonger
- Netto takhøyde i oppholdsrom i leilighetene, ca. 2,7 m
- Stue, kjøkken og soverom i leilighetene leveres med hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett lakkert i matt utførelse
- Stilren og tidløs kjøkkeninnredning fra HTH
- Demping på alle dører, samt full uttrekk og demping på skuffer
- Benkeplate i heltre eik med avrundet forkant
- Integrerte hvitevarer fra Siemens. Hvitevareleveransen inneholder: stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys
- Helflisede, plassbygde bad
- Det leveres 1 meter garderobeskap til hver sengeplass, skaphøyde 206cm med fronter i Atrium hvit og hvit knott.
- Innendørs sykkelparkering i parkeringsetasjen
- Høyhastighetsfiber føres frem til ett kontaktpunkt i den enkelte leilighet. Fiber leverer signal til TV, data og telefoni
- El-anlegget bygges i henhold til gjeldende forskrifter NEK 400:2014 og NEK 399-1
- Det leveres innfelte LED spotter i gang og belysning bak lyslist under overskap på kjøkken
- Leilighetene sprinkles ihht brannkonsept, og leveres med husbrannslange eller brannslukningsapparat
- Balansert ventilasjonssystem
- Skjoldneshagen er planlagt med felles søppelsuganlegg

Oppvarming

Varmeanlegget løses iht. "varmenormen", "prenøk", "vannbaserte oppvarmings systemer". Det leveres fjernvarme fra BKK for varmtvannsforsyning til oppvarming av leilighetene samt tappevann. Det monteres ikke varmtvannsbereder i leilighetene.

Leilighetene varmes opp med vannbåren gulvvarme i stue/kjøkken. Badegulv og entregulv utføres med elektrisk gulvvarme, med gulvføler og termostat. I leiligheten monteres mekanisk energimåler som registrerer energiforbruket til oppvarming av den enkelte leilighet.

For ordens skyld gjøres det oppmerksom på at det ikke leveres varmekilder i alle rom.

Parkering / Garasje

Det medfølger ikke parkering til denne bolig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Det vil bli tinglyst seksjoneringsbegjæring.

Gnr. 40 Bnr. 1732
2022/174781-1/200 Erklæring/avtale tinglyst 14.02.2022
Rettighetshaver: BERGEN KOMMUNE Org.nr: 964338531
Bestemmelse om rett til å føre overløp fra avløpspumpestasjon
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2005/18636-1/106 Registrering av grunn tinglyst 09.06.2005 
Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1

2022/36576-1/200 Arealoverføring tinglyst 11.01.2022
Areal overført fra: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 318
2022/36597-1/200 Arealoverføring tinglyst 11.01.2022
Areal overført fra: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1235

2020/2198889-1/200 Bestemmelse om vannledning tinglyst06.03.2020 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra: BERGEN KOMMUNE Org.nr: 964338531
Rettighetshaver:Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 55
Rettighetshaver:Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 220  
Rettighetshaver:Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 805  
Rettighetshaver:Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1228  
Rettighetshaver:Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1235
Rettighetshaver:Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1731  
Rettighetshaver:Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1732  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

Gnr. 40 bnr. 220
1946/300218-2/106 BESTEMMELSE OM GJERDE TINGLYST 22.01.1946

1947/302005-1/106 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST 23.04.1947
RETIGHETSHAVER: E.V. ERPECOM
Gjelder denne registerenheten med flere

1978/306083-1/106 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 15.03.1978
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 221

1978/306083-2/106 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST 15.03.1978
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 221
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1258

1981/28108-4/106 BESTEMMELSE OM VANNRETT TINGLYST 02.12.1981
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1343
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Feilregistrert
Rettet etter tingl. §18
16.03.2021. Arkivref. 21/09637-1

1985/4166-1/106 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 06.02.1985
SOLIDARISK ANSVAR FOR REP. OG VEDL.HOLD AV FELLESLEDNINGER
Gjelder denne registerenheten med flere

2022/174781-1/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 14.02.2022 21:00
RETTIGHETSHAVER: BERGEN KOMMUNE Org.nr: 964338531
Bestemmelse om rett til å føre overløp fra avløpspumpestasjon
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1946/900202-1/106 REGISTRERING AV GRUNN TINGLYST 23.01.1946
DENNE MATRIKKELENHET OPPRETTET FRA: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1

1949/303701-1/106 REGISTRERING AV GRUNN TINGLYST 01.07.1949
UTSKILT FRA DENNE MATRIKKELENHET: Knr: 1201 Gnr: 40 Bnr: 277

1966/307454-1/106 REGISTRERING AV GRUNN TINGLYST 08.11.1966
UTSKILT FRA DENNE MATRIKKELENHET: Knr: 1201 Gnr: 40 Bnr: 882

1981/28106-1/106 REGISTRERING AV GRUNN TINGLYST 02.12.1981
UTSKILT FRA DENNE MATRIKKELENHET: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1343

EIENDOMMEN ER UTSKILT FRA FLERE BRUKSNUMMER BNR 220 OG BNR 279

1985/36157-1/106 REGISTRERING AV GRUNN TINGLYST 15.11.1985
UTSKILT FRA DENNE MATRIKKELENHET: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1440
EIENDOMMEN ER UTSKILT FRA FLERE BRUKSNUMMER

1985/36158-1/106 REGISTRERING AV GRUNN TINGLYST 15.11.1985
UTSKILT FRA DENNE MATRIKKELENHET: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1439

1990/23486-1/106 REGISTRERING AV GRUNN TINGLYST 09.08.1990
UTSKILT FRA DENNE MATRIKKELENHET: Knr: 1201 Gnr: 40 Bnr: 1480
Midl.forr. over bnr. 1480 utskilt fra bnr. 220 med ca. areal
300 m2.

1946/300218-1/106 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST 22.01.1946
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 220
Bestemmelse om kloakkledning

1978/6083-5/106 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST 15.03.1978
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 220
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 221
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 258
Med flere bestemmelser

1978/6083-6/106 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 15.03.1978
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 220
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 221
Med flere bestemmelser

1978/6083-7/106 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST 15.03.1978
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 220
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 221
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser

1978/306083-4/106 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST 15.03.1978
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 220
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1258
Gjelder denne registerenheten med flere

1978/306083-5/106 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST 15.03.1978
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 220
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2198889-1/200 BESTEMMELSE OM VANNLEDNING TINGLYST 06.03.2020 21:00
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA: BERGEN KOMMUNE Org.nr: 964338531
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 55
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 220
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 805
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1228
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1235
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1731
RETTIGHETSHAVER: Knr: 4601 Gnr: 40 Bnr: 1732
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

1946/300218-1/106  Bestemmelse om veg timglyst 22.01.1946 
Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:220  
Bestemmelse om kloakkledning

Boligen selges med tinglyste rettigheter og forpliktelser. I tillegg kan utbygger tinglyse
bestemmelser vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene.

Kartverket har lagt om grunnbokens inndeling slik at det ikke lengre vil skilles mellom
prioritet for pengeheftelser og servitutter. Kjøpers bank vil herunder få den best mulige
prioritet, som vil kunne være etter diverse servitutter. Det vil ikke være pantedokumenter
med bedre prioritet enn kjøpers bank når sluttoppgjøret er avsluttet

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det vil innen overtagelse foreligge ferdigattest evt midlertidig brukstillatelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 741 326,- pr 31.12.21
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 668 774,- pr 31.12.21

Ligningsverdien er estimert på skatteetatens ligningskalkulator fra år 2021. Avvik kan forekomme.

Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Boligens boligverdi er lik boligens areal multiplisert med kvadratmeterpris basert på statistikk over omsatte boliger. Beregningen bygger på opplysninger om boligens areal, beliggenhet, alder og type. Formuesverdien er en gitt prosentandel av denne boligverdien. For 2019 og 2020 settes formuesverdien av primærboliger til 25 prosent av boligverdien (90 prosent for sekundærboliger). Normalt vil opplysninger om boligens areal, byggeår og type bolig, fremgå av skattemeldingen. Du må likevel sjekke i skattemeldingen at forhåndsutfylte opplysninger om eiendommen din er korrekte. Skulle noen opplysninger være feil eller ufullstendige, må du korrigere dette i skattemeldingen.

Reguleringsforhold

Reguleringsplaner på grunnen:

Plannavn FANA. GNR 40 BNR 55 MFL., SKJOLDNES BOLIGOMRÅDE
PlanID 17340000. Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttrådt 18.06.2012. Saksnr 200005069. dekningsgrad 100,0 %.

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
Reguleringsformål 1113 - Boligbeb. - blokkbebyggelse
Reguleringsformål 1690 - Annet uteoppholdsareal
Reguleringsformål 2016 - Gangveg - gangareal - gågt.
Reguleringsformål 2011 - Kjøreveg
Reguleringsformål 1112 - Boligbeb. - konsentrert småhusbebyggelse
Reguleringsformål 111 - Frittliggende småhusbebyggelse
Reguleringsformål 110 - Boliger
Reguleringsformål 720 - Felles gangareal

Andre planer i området som berører eiendommen noe:
Plannavn Fana, del av gnr.40, skjold. Planid 958000. Formål boliger
Plannavn Fana gnr.40, bnr.94, mfl. Planid 9585000. Formål felles gangareal.

Reguleringsplaner under grunnen:
Plannavn FANA. GNR 40 BNR 55 MFL., SKJOLDNES BOLIGOMRÅDE
PlanID 17340000. Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttrådt 18.06.2012. Saksnr 200005069 Dekningsgrad 38,8 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen)
Reguleringsformål 1119 - Garasjeanl. for bolig- og fritidsbeb.

Kommuneplan:
Plannavn KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
PlanID 65270000. Ikrafttrådt 19.06.2019. Dekningsgrad 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
Arealformål 1001 - Bebyggelse og anlegg. Ytre fortettingssone. Områdenavn Y
Dekningsgrad 100%

Hensynssoner: Gul støysone i kommuneplanen. Beskrivelse Vei støy - gul sone
Dekningsgrad 56,0 %

Kommunedelplan:
Plannavn FANA. KDP NY-PARADIS, HOP, NESTTUN, NESTTUN VEST.  PlanID 15700000
Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttrådt 15.01.2001.

Arealformål i kommunedelplan
Arealformål 110 - Boligområder. PlanID 15700000

Restriksjonsområder i kommunedelplan
Restriksjonstype 111 - Krav om reguleringsplan

Planer i nærheten av eiendommen
Plannavn YTREBYGDA/FANA. GNR 119 MFL., ENDRING AV REGULERINGSPLAN E 39/RV 580 RÅDAL - SØRÅS. PlanID 62000000. Saksnr 201912940
Plannavn YTREBYGDA/FANA. GNR 119 MFL., ENDRING AV REGULERINGSPLAN E 39/RV 580 RÅDAL - SØRÅS. Saksnr 201912940. PlanID 17480000

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Det er diverse godkjente bygg innenfor planområdet samt på tilliggende eiendommer.

Området og nærområdet er således generelt under stor utvikling og fornying. Det må påregnes ulike nye bygg og prosjekter i nærområdet. Herunder vil endring av utsikts- innsyns- og solforhold påregnes. Videre vil det forekomme anleggsarbeid etter ferdigstillelse av dette prosjektet. Plankart for angivelse av utvikling/bebyggelse i området følger vedlagt salgsoppgaven. Det må også påregnes utvikling av eiendommer som ligger utenfor planområdet.

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Skjoldneshagen, Parkhuset, bygg A.

Bygg A er prosjektert med 21 leiligheter som er planlagt å bli et eget eierseksjonssameie. Utbygger tar dog forbehold om at sameiet kan bli etablert med et annet antall seksjoner og inneholde flere bygg.

Det er utarbeidet utkast til vedtekter for sameiet som følger vedlagt. Vedtektene er å betrakte som foreløpige og det tas forbehold om endringer i forbindelse med innsendelse av endelig seksjoneringsbegjæring, prosjektendringer, mv. Utbygger forbeholder seg retten til å foreta alle slike endringer. Vedtektene blir bindende for kjøperne.

Det foreligger forslag til budsjett for sameiet, disse er estimert basert på dagens prisnivå på tjenester og ut ifra forventet omfang av forbruk. Man må påregne at dette vil kunne bli justert før innflytning og etter at sameiet har vært i drift.

Kjøperne vil etter at de fleste leiligheter og fellesarealet er overtatt bli informert fra Skjoldnes Hage AS om overtagelse av den alminnelige driften av sameiet. Herunder må det blant eierne velges et styre i sameiet for å ivareta sameiets rettigheter og forpliktelser.

Sameiet vil være regnskapspliktig og sameiet skal registreres i foretaksregisteret.

Det gjøres oppmerksom på at man kun kan erverve 2 seksjoner i sameiet iht. lov om eierseksjoner, § 23.

Andre faste løpende kostnader

Kr. 1 130,- pr. måned

Avgift er ikke fastsatt pr. dags dato da byggene er prosjektert og ikke ferdigstilt. Kjøperne må delta andelsmessig i felleskostnad fra overtagelse. Felleskostnadene vil normalt bestå av bl.a. forsikring av sameiets bygninger, strøm til fellesarealene, fellesinstallasjoner, kabel tv, bredbånd, velforeningsavgift, tjenester og øvrige driftskostnader.

Vedlagt følger foreløpig budsjett og oversikt over felleskostnader. De endelige felleskostnadene fastsettes av sameierne i felleskap etter overtagelse.

Internett og TV:
Det vil bli levert fiberkabel fra Canal Digital eller tilsvarende leverandør. Fremlegg for et punkt i hver leilighet. Det forutsettes en 3 års avtale med signal leverandør i prosjektet. Selger vil søke å fremforhandle markedsmessige gode avtaler og sameierne vil være forpliktet til å delta i grunnpakke ved betaling av denne. Grunnpakke på TV og internett er inkl. i felleskostnadene.

Sameiet er ikke tilknyttet sikkerhetsordning for tap av felleskostnader. Sameierne hefter for felleskostnader etter sin sameiebrøk. Herav hefter man ikke for andre sameieres ubetalte fellesutgifter, men man kan likviditetsmessig måtte legge ut for nødvendige kostnader som sameiet pådrar seg for å opprettholde forsvarlig drift. Slike utlegg vil i så fall være sikret ved 1. prioritetspant i slik seksjon som tilhører den som ikke har betalt sin andel av fellesutgifter.

Andre faste utgifter:
"Strøm og "vann til oppvarming" etter forbruk
"Innbo forsikring
"Fellesutgifter - se prisliste for fellesutgifter pr. leilighet
"Kommunale avgifter - se eget punkt for estimert størrelse
"Fellesutgifter p-anlegg - (estimert fellesutgift parkeringsanlegg vil kun tilkomme for de som kjøper parkeringsplass)
"Fellesutgifter velforening - estimert og inkludert i oppgitte fellesutgifter

Oppgjør

Kjøper skal betale kr. 349.000,- i forskudd. Forskuddet skal betales innen 7 dager etter at avtale er signert forutsatt at innbetaling er sikret med § 47 garanti og § 12 garanti er stilt. Innbetalingen foretas til meglers klientkonto som overfører beløpet ihht. kjøpekontrakt.

Resterende del av kjøpesum samt omkostninger betales til meglers klientkonto før overtagelse. Megler vil når betingelsene for overføring ihht budstadoppføringslova og kontrakten er oppfylt overføre den delen av kjøpesum som skal til utbygger og den delen av kjøpesummen som skal til selger til selger.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

3 490 000,- (Prisantydning)


Omkostninger
6 000,- (A-kontoinnbetaling sameie)
19 470,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 779 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

26 812,- (Omkostninger totalt)

3 516 812,- (Totalpris inkl. omkostninger)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Det tas forbehold om at utbygger må godkjenne transport av kontrakt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra opprinnelig prospekt.
 
Illustrasjoner brukt i denne annonsen er lånt fra prosjektet Skjoldneshagen og gjelder ikke spesifikt leilighet A303.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Byggearbeidene har gått raskere enn antatt og utbygger ser mulighet for ferdigstillelse i sommeren 2023. Konferer megler.

Ihht. kontrakt planlegges boligen ferdigstilt innen 4. kvartal 2023.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Bustadoppføringsloven

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør:
Meglerprovisjon: 89.655,- ink. mva.

Dersom eiendommene ikke blir solgt skal selger betale kr. 14.900,-

Vedlegg til salgsoppgaven

"Kjøpekontrakt mellom selger og utbygger
"Plantegning
"Kjøkkentegning
"Vedtekter
"Budsjett
"Komplett salgsoppgave og vedlegg for prosjektet Skjoldneshagen -Parkhuset

Salgsoppgaven er ikke komplett uten alle vedlegg.