Klikk for galleri

Son, Store Brevik - Sjønær, stor enebolig i et idyllisk område. Solrik beliggenhet.

Son, Store Brevik - Sjønær, stor enebolig i et idyllisk område. Solrik beliggenhet.

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Vestby - Vestby Son

Ringveien 58

Prisantydning13.500.000,-Primærrom193m2Bruksareal247m2Soverom5
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

116-22-0049

Eiendomstype

Enebolig

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 132 Bnr. 1182 i Vestby kommune
Ideell andel: 1/1

Byggeår

2022

Areal

Primærrom: 193 kvm, Bruksareal: 247 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 826 kvm

Beliggenhet

Eiendommen ligger usjenert og barnevennlig til på populære Brevik i Son. Her vil du bo i et veldig hyggelig nabolag, mye på grunn av det rolige området, med nærhet til sjø og skog.
Barnehage, ungdomsskole og Brevik skole ligger ikke langt unna. Det er godt med fritidstilbud for barn- og unge med blant annet tennisbaner, ridesenter, aktivt håndball -og fotballmiljø, seileforening og på Stavnes er det golfbane med driving range.
Det er mange fine turområder nærmest rett utenfor døren og fra eiendommen er det kort vei til badestrand. Det er flere fine badesteder i området, som blant annet Brevikbukta og Sonsstranda. I Grevlingen finnes flott lysløype som benyttes flittig både sommer som vinter.
Fra eiendommen er det sykkelavstand til idylliske Son sentrum. Dette koselige tettstedet sjarmerer med sitt maritime miljø med trange smug og hvite Sørlandshus. Her finner du er rikt utvalg av restauranter, galleri, vinmonopol, bank, brygger og et yrende båtliv om sommeren. Son kan også by på slalåmbakke, tennisbaner osv.
Ved Sonsveien stasjon er det stor pendlerparkering og toget til Oslo S tar ca. 40 minutter.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Son er et tettsted i den sørlige delen av Vestby kommune. Området har et maritimt miljø, med et særpreg som skiller seg ut her på østlandsområdet. Son er særlig kjent for sin gamle bebyggelse fra 1600-1700 tallet, med trehus og trange smug som gir et særpreg som man gjerne forbinder med byer langs kysten av Sørlandet. Son har også en populær småbåthavn.

Skole/barnehage
Barn i skolepliktig alder sokner til Brevik skole og grendesenter. Skolen er en treparallell skole for 1 .- 7.trinn. Skolen er bygget med klasserom for 1. - 4. trinn på en side av bygget og klasserom for 5. - 7.trinn på motsatt side av bygget. I midten av bygget ligger hovedinngangen med et stort amfi og administrasjonen. Skolen ble tatt i ble tatt i bruk august 2018. Det er for skoleåret 2021/2022 ca 260 elever fordelt på 13 klasser og 50 ansatte. SFO har rundt 100 barn som er fordelt på tre baser.
Det er to ungdomsskoler i nærheten av Son; Grevlingen skole og Vestby ungdomsskole.

I henhold til kommunens hjemmesider finnes det 8 kommunale barnehager og 13 private barnehager å velge mellom.

Shopping etc.
Du behøver heller ikke å dra langt for å finne nærmeste dagligvarehandel. 800 meter unna finner du nemlig Rema 1000 Son.
Ca. 5 km til Kiwi butikk i Son sentrum. Her finner du også kafeer, restauranter, fiskehandel, lege og apotek m.m.
Et bredere utvalg av forretninger finner du på Mosseporten kjøpesenter. Hit kommer du med bil på ca. 13 minutter.
Mer urbane Moss sentrum er kun få kilometer unna med kafeer, restauranter, uteliv, kino, forretningssenter, gågate, m.m.
I motsatt retning kommer du til Vestby Storsenter på ca. 17 minutter.

Kommunikasjon
Det er gode forbindelser når det gjelder kollektiv transport i området. Kort vei til Sonsveien stasjon samt god kommunikasjon til E6.
Ca. 40-45 minutter med bil eller tog til Oslo.

Aktiviteter/rekreasjon/kultur
Vestby kommune har i tillegg til sine naturgitte fortrinn som nærhet til fjorden, et flott kulturlandskap, store skogsområder og gamle, pittoreske ladesteder, et rikt, variert og spennende kunst, kultur og fritidstilbud. Son er spesielt kjent for et rikt kyst- og kulturliv.
Det er flere gallerier, utøvere av tradisjonsrike håndverk, museum, koselige spisesteder og kystkultursenter i Son.
Quality Spa og Resort ligger like utenfor sentrum i Son. Her er det spaavdeling og treningsmuligheter.
I kommunen er det både kommunale og private anlegg; idrettshaller, svømmehall, stadionanlegg med løpebaner, flere naturgressbaner, kunstgressbane, grusbaner, ballbane, balløkker, ridesentra og seilsportanlegg. I tillegg finnes flotte tur- og skiløyper, lysløype, skileikanlegg og barnealpinanlegg.
Ødemørk er kommunes natur- og friluftssenter. Herfra er det kort vei til tur- og skiløyper i Mossemarka. Golfbane ved Stavnes noen hundre meter nord for Son sentrum. Hestesenter på Sletta gård. Langs kysten er det flere småbåthavner, og øyene utenfor Son er populære utfartsmål for fritidsbåt-folket. Tvers i gjennom kommunen går det en helårs ridesti, og en spennende kyststi er under opparbeidelse fra Son til Drøbak. Kommunen har ypperlig rekreasjonsområder langs fjorden, 10 badestrender, flotte områder for sportsfiske, og store utmarksområder.

Bygninger

Bebyggelsen rundt består hovedsakelig av frittliggende eneboliger og fritidsboliger.

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte er hentet fra leveransebeskrivelse datert 24.05.2022.
Boligene oppføres etter gjeldende byggeforskrift TEK 17.

Det foretas forundersøkelser for å konstatere grunnens bæreevne og beskaffenhet.
Fyllinger under bærende konstruksjoner utføres som kvalitetsfyllinger med drenerende masser.
Kjellermur leveres i sprøytebetong, denne har en ruglete overflate. Synlige deler av mur vil bli malt i farge 0394 varmgrå.
Det sørges for at alle nødvendige fundamenter, såle og punktfundamenter armeres og støpes på setning- og telesikret underlag.
Det isoleres forskriftsmessig iht. til nyeste krav som trådte i kraft 01.01.2017.
Gulv isoleres, armeres og avrettes. Betonggulv leveres med avtrukket overflate og isolert iht. forskrift.
Det leveres kombinert stålpipe med nødvendige beslag og takhatt. Pipa er blendet, klargjort for tilkobling av ovn. Det blir levert gassrørføring fra pipe til yttervegg slik at man kan koble til både vanlig peis og gasspeis.
Over bakkenivå leveres yttervegger med liggende panel iht. tegninger.
Takets konstruksjon bygges opp etter gjeldende forskrifter og standarder. Takdekke leveres med grå overflate. Det leveres takstein type Carisma Benderit flat mellomgrå eller tilsvarende.
Takrenner/nedløp: skjøtefrie takrenner type Kaizer i farge sort eller tilsvarende. Vannbrett: sort.
Dørtype: Swedoor Bering, RAL7016 Antrasittgrå. Lik farge inne og ute. Dørhåndtak: i børstet stål med FG (forsikringsgodkjent) låssystem.
Balkong- / terrassedør: Farge: RAL9005 Jet Black (fabrikkmalt) med sorte vridere. Karm leveres i grunnet furu, 3 lags energiglass,
håndtak i børstet stål og ekspagnolettlås.
3-lags super energiglass. Fabrikkmalt/grunnet utforing. Samme farge innvendig og utvendig, RAL9005 Jet Black med sorte vridere. Brystningshøyde som vist på tegninger. Åpningsvinduer leveres glidehengslet med barnesikring. Vindusbeslag leveres i sort, RAL9005. Takvindu leveres i aluminium fra Velux.
Utvendig takterrasse i trykkimpregnert trevirke leveres iht. tegning. Glassrekkverk på terrasse leveres med stolper mellom glassfeltene, samt en overligger i aluminium.

Arealer og fordeling pr. etasje

Den prosjekterte eneboligen har BRA på 247,6 m². Primærrom: 193 m²

1.etasje: BRA = 115,6 m². Primærrom: 69 m².
2.etasje: BRA = 85,8 m². Primærrom: 85,8 m².
3.etasje: BRA = 46,2 m². Primærrom: 38,2 m².

Mindre arealavvik mellom tegninger og ferdig bygg kan forekomme. Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger og tegninger som er presentert i prospektet og den endelige leveransen. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse og vil ikke gi kjøper rett til prisavslag eller erstatning.

Innhold

1.etasje: Dobbeltgarasje, hall, teknisk rom/vaskerom, omkledningsrom, bad, bod under trapp, treningsrom/multimediarom/bod, gang og to soverom.
2.etasje: Omkledningsrom, soverom, bad og kombinert stu/kjøkken med utgang til terrasse.
3.etasje: Soverom/stue, bod, kontor/soverom og terrasse.

Standard

Vi har har gleden av å kunne presentere denne flotte eneboligen med en attraktiv, solrik og sjønær beliggenhet i nærheten av fantastiske Son.
Drømmer du om å flytte inn i et helt nytt hjem? I et hjem der ingen andre har bodd tidligere og satt sitt preg på boligen? Dette er bare en av mange fordeler med et nybygg.

Ytterligere fordeler:
- Boligen er i forskriftsmessig stand, med 5 års reklamasjonsfrist.
- Den har energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Den er innflyttingsklar uten at du må ofre en eneste tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.
- Lav dokumentavgift. Du betaler kun 2,5% dokumentavgift av tomteverdien, ikke av hele kjøpesummen som ved kjøp av brukt bolig. Her kan det være mye å spare.

Standarden i boligene er meget god med balansert ventilasjon, varmefolie, varmekabler, integrerte hvitevarer, parkett, fliser, downlights m.m.
Denne lekre, gjennomførte eneboligen er myntet på familier med høye krav til kvalitet, funksjonalitet og utforming. Det er valgt moderne løsninger, miljøriktige materialer og god teknisk kvalitet. Planløsningen er åpen og enkel, med godt planlagt lysinnslipp via store vindusflater.

Alle rommene er malt i enkle fargepaletter, på vegger og tak, som gjør at du kan innrede akkurat slik du ønsker.

Det er åpne overganger mellom oppholdssonene noe som gir en romslig og god atmosfære. Med et åpent allrom får hele familien plass til å gjøre ulike aktiviteter samtidig.
Fra stuen i 2.etasje er det direkte utgang til terrasse på ca. 38 m². Terrassen er perfekt til å sole seg på, og ypperlig når man skal dele en kveld med god mat med gode venner.

De hyggelige måltider kan man fint lage i fellesskap på det svært så funksjonelle og innholdsrike kjøkkenet.
Kjøkkenet fra Sigdal, i modell Vidde, er særdeles pent og holdt i et stilrent design som passer utmerket til boligen. Innredningen har mørk grå fronter og får følge med Duo laminert benkeplate i farge kull, med sort nedfelt vask. Det leveres videre induksjonstopp, innbyggingsovn, helintegrert oppvaskmaskin og integrert kombifrys/kjøleskap fra Siemens samt vifte fra Rørosmetall.
Komplett beskrivelse av standardleveransen finnes i eget vedlegg utarbeidet av kjøkkenleverandør.

Med fem soverom i en god romløsning kan denne boligen være et attraktivt alternativ for en moderne familie.
Soverommet i 2.etasje utgjør det naturlige hovedsoverommet og er rikt utstyrt med tanke på garderobeplass, i tilknyttet omkledningsrom. Her finner du også hovedbadet, et utpreget stort bad, som foruten å by på komforten av mye plass også er rikt utstyrt med blant annet dusjhjørne og en dobbelservant som åpner for samtidig bruk.
I 1.etasje finner du ytterligere to soverom, beliggende vegg-i-vegg. Oppholdsrommet ved siden av kan fort bli populært dersom man har tenåringer i huset.
De siste to soverommene finner du i 3.etasje her finner man også boligens tredje bad. Her i toppetasjen har du også tilgang til en herlig takterrasse på ca. 14 m², med fantastisk utsikt over Oslofjorden. Boligens ulike terrasser gir stor valgfrihet og mulighet for variasjon.
Det presiseres at forslag til plassering av garderober/skap som fremgår av plantegninger kuner ment som illustrasjoner. Skap inkluderes ikke i standardleveranse.

Soverom 1 - 13,5 m² i 2.etasje.
Soverom 2 - 13,4 m² i 1.etasje.
Soverom 3 - 10,2 m² i 1.etasje.
Soverom 4 - 12,1 m² i 3.etasje.
Soverom 5 - 26,2 m² i 3.etasje.

Denne innholdsrike boligen har hele tre bad, utstyrt med baderomsinnredning Alterna Malin Høyglans, hvit farge, som standard og Alterna Atina speil med sidelys.
På bad i 1.etasje er det enkel vask og to skuffer
På bad i 2. etasje leveres dobbelservantmøbel.
På bad i 3. etasje leveres 60 cm servantmøbel.
Vikingbad Mats dusjhjørne rett krom leveres i bad i 1. og 2. etasje.
Vikingbad Liam fastfelt rett 80/90 cm krom leveres i bad i 3. etasje, 90 cm bredde, 193 cm høyde

Overflater
Tak med malt gips. Listefritt mot tak.
Vegger på bad er med fliser og øvrige vegger med malt gips. Overflater av gips leveres ferdig sparklet og malt med 2 strøk maling.
Gulv i entre, bad og vaskerom/teknisk med fliser og øvrige gulv med 1 stavs parkett. Bad leveres listefritt, vaskerom/teknisk og entre med sokkelflis og øvrige rom med FE06 list.
Dørtype serie: Swedoor Unique 01L Hvit, eller tilsvarende. Dørhåndtak, låsskilt og skyvedørsbeslag i børstet stål. Gasstett dør leveres mellom garasje og vaskerom/teknisk. Glatt utførelse og hvit farge.
Trapp leveres fra Nor-Trapp av type Tind, med hvite trinn/vanger og rekkverk med vertikale runde spiler. Trappen leveres som tett trapp (over bod) fra første til andre etasje og med åpne trinn med barnesikring videre opp. Trappetrinn opp/ut til terrasse i 3. etasje leveres i hvit utførelse.

Tilvalg
Kjøper vil få mulighet til å gjøre endringer/tilvalg, som avtales og koordineres direkte med hovedentreprenør (Follohus AS), innenfor følgende kategorier:
• Parkett og listverk
• Trapp
• Dører
• Fliser
• Garderober/skap
• Farger innvendige vegger
• Kjøkkeninnredning/hvitevarer
• Baderomsinnredning
• Elektro installasjon
• Sanitærutstyr
• Oppvarming
Evt. pristillegg utarbeides som et tilbud fra entreprenør til kjøper. Det skal for hvert enkelt tilvalg foreligge en endringsordre som definerer endringsbeskrivelse, prisendring (fratrekk standardleveranse med tillegg for endringsleveranse), evt. tidskonsekvens. Det kan ikke avtales endringer som forsinker øvrig framdrift i prosjektet.

Utstyr

Det medfølger 3 nøkkelsett til inngangsdør.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinner.
Sentralstøvsuger leveres komplett med slangesett og med ett uttak i hver etasje.
Det leveres ett stk. utvendig el-skap med strømmåler, samt ett innvendig sikringsskap med jordfeilautomater og automatsikringer.
Det legges tomme trekkerør for Data/kabel-TV fra tomtegrense til utvendig el-skap i hver bolig. Kabel, tilknytningsavgift og øvrige kostnader relatert til oppkobling betales av kjøper som selv er ansvarlig for installasjon av TV og internett i boligen. Telenor har fiber i området, og det vil bli lagt klart for fiber til huset. Kjøper settes i kontakt med leverandør for å avklare prosess og kostnader relatert til oppkobling.
Det leveres seriekoblede brannvarslere.
Komfyrvakt leveres.
Det leveres 17 stk runde, hvite LED-spotter og 4 dimmere fordelt på kjøkken og bad.
Det monteres 3 stk. utelamper, type Artes LED, sort. Plassert ved inngangsdør samt garasje og terrassedør.
Det benyttes rør i rør system for vanntilførsel.
Varmtvannsbereder (Høiax 300 liter).
Fordelerskap.
Waterguard.
Frostfri utekran.
Varmtvannssirkulasjonspumpe.
Utvendig panel leveres malt/beiset med et strøk fra fabrikk.

Oppvarming

Det leveres varmekilder varmefolie (VF), varmekabler (VK) og panelovn (PO).

Parkering / Garasje

Parkering i dobbelgarasje, i sokkeletasjen. Ellers parkering på egen tomt.
Garasjen leveres klargjort for lader til EL-bil og med elektrisk garasjeportåpner med fjernkontroller.

Det er forøvrig tre tomter som har felles innkjøring til eiendommene.

Beskrivelse av tomt

Tomten er på ca. 826 m² og leveres ferdig opparbeidet med gressplen på egnede områder rundt boligene.
Plen, finplanering, beplantning, hekk og evt steinarbeider foretas av anleggsgartner som engasjeres av byggherre i forbindelse med byggeprosjektet

Det gjøres oppmerksom på at plenarealene vil planeres og opparbeides på forskjellige nivåer da tomten skråner og har høydeforskjeller og at noe av plenarealene kan skråne, evt. planeres for å møte eksisterende terreng mot naboeiendommer. Innkjørsel og gårdsplass blir ferdig
opparbeidet og asfaltert. Øvrige deler av tomten vil være naturtomt med vegetasjon.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Servitutter ifølge grunnboken:
Dok.nr.6044. Erklæring/avtale. Tinglyst 28.07.1976. Byggeforbud på nærmere angitt avstand.
Servitutten sier at eier av gnr.132/*bnr.122 tillater eier av gnr.132/bnr.123 å plassere hytte nærmere den felles eiendomsgrense enn 4 meter.

Dok.nr.777535. Tinglyst 18.05.2018. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Rettighetshaver: Elvia AS. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg. Bestemmelse om beplantning i nærhet av kabler/ledninger.
Servitutten omhandler Hafslund Nett AS og Falco eiendom AS sin overenskomst om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av kabelanlegg med driftsspenning på lavspennings og/eller høyspenningsnivå.

Dok.nr.777535. Tinglyst 18.05.2018. Bestemmelse om adkomstrett. Rettighetshaver: Elvia AS.

Dok.nr.1517126. Tinglyst 07.11.2018. Erklæring/avtale. Kan ikke slettes uten samtykke fra Vestby kommune. Bestemmelse om avståelse av veigrunn i henhold til vedtatt reguleringsplan.
Servitutten sier noe om at eiere av gnr.132/bnr.122 avstår vederlagsfritt deres andel av regulert offentlig veigrunn i henhold til vedtatt reguleringsplan, når vei blir bygget til og forbi deres eiendom. Skråninger som er nødvendige for bygging av veianlegget tillates anlagt på eiers eiendom.

Dok.nr.2314273. Tinglyst 06.04.2020. Bestemmelse om vann/kloakk. Kan ikke slettes uten samtykke fra Vestby kommune. Rettighetshaver: Gnr.132. Bnr.119. Bestemmelse om solidaransvar.
Servitutten omhandler eiendommen gnr.132/bnr.119 sin rett til legging, drift og vedlikehold av stikkledninger for vann og avløp frem til eksisterende private ledningsnett. Grunneier og utbygger er solidarisk ansvarlig for dreift og vedlikehold av den del av ledningen som er felles for eiendommene.

Dok.nr.2314284. Tinglyst 06.04.2020. Bestemmelse om vann/kloakk. Kan ikke slettes uten samtykke fra Vestby kommune. Rettighetshaver: Gnr.132. Bnr.275. Bestemmelse om solidaransvar.
Servitutten omhandler eiendommen gnr.132/bnr.275 sin rett til legging, drift og vedlikehold av stikkledninger for vann og avløp frem til eksisterende private ledningsnett. Grunneier og utbygger er solidarisk ansvarlig for dreift og vedlikehold av den del av ledningen som er felles for eiendommene.

Dok.nr.2356995. Tinglyst 21.04.2020. Bestemmelse om veg. Kan ikke slettes uten samtykke fra Vestby kommune. Rettighetshaver: Gnr.132. Bnr.122.
Servitutten omhandler gnr.132/bnr.122 sin bruksrett til trafikkareal og adkomstvei frem til offentlig vei over gnr.132/bnr.1181. Brukerne av vei og trafikkareal har felles ansvar for drift og vedlikehold av disse. 

Dok.nr.2357025. Tinglyst 21.04.2020. Bestemmelse om veg. Kan ikke slettes uten samtykke fra Vestby kommune. Rettighetshaver: Gnr.132. Bnr.1182.
Servitutten omhandler gnr.132/bnr.1182 sin bruksrett til trafikkareal og adkomstvei frem til offentlig vei over gnr.132/bnr.1181. Brukerne av vei og trafikkareal har felles ansvar for drift og vedlikehold av disse. 

Dok.nr.2357033. Tinglyst 21.04.2020. Bestemmelse om vann/kloakk. Kan ikke slettes uten samtykke fra Vestby kommune. Rettighetshaver: Gnr.132. Bnr.122.
Servitutten omhandler eiendommen gnr.132/bnr.122 sin rett til legging, drift og vedlikehold av stikkledninger for vann og avløp frem til offentlig ledningsnett.

Dok.nr.2357044. Tinglyst 21.04.2020. Bestemmelse om vann/kloakk. Kan ikke slettes uten samtykke fra Vestby kommune. Rettighetshaver: Gnr.132. Bnr.1182.
Servitutten omhandler eiendommen gnr.132/bnr.1182 sin rett til legging, drift og vedlikehold av stikkledninger for vann og avløp frem til offentlig ledningsnett.

Dok nr: 295459. Tinglyst 16.03.2022. Bestemmelse om spillvann/dresvann/stikkrenner. Kan ikke slettes uten samtykke av Vestby kommune. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettighet på Gnr.132. Bnr.122:
Dok.nr.2356963. Tinglyst 21.04.2020. Bestemmelse om veg. Kan ikke slettes uten samtykke fra Vestby kommune. Rettighetshaver: Gnr.132. Bnr.1182.
Servitutten omhandler gnr.132/bnr.1181 sin bruksrett til trafikkareal og adkomstvei frem til offentlig vei over gnr.132/bnr.122.

Vei / Vann / Avløp

Det er offentlig vei, vann og avløp.
Ledningsanlegg for vann og avløp bygges i samsvar med kommunale normer og krav. Husene blir koblet på eksisterende privat felles stikkledning for nr. 50-62. Det er felles vedlikeholdsansvar på denne delen av ledningen, ihht tinglyst avtale.

Eiendommen har adkomst via kommunal vei med felles vedlikeholdsansvar. Veien driftes av Ringveien veilag, med en kontigent på kr. 1.500,- per år, samt dugnadsplikt (dugnadsplikten kan kjøpes ut med kr. 700,-) Stikkveien opp til tomten er på kommunalt tomt, men drift og vedlikehold påhviler alle brukerne av veien.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse. I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligene. Kjøper er gjort oppmerksom på at slik ferdigattest ofte foreligger en tid etter overtagelse og avhenger av blant annet årstid for opparbeidelse av utomhusareal. Midlertidig brukstillatelse gir imidlertid kjøper anledning til å ta boligen i bruk. Manglende ferdigattest skal ikke være til hinder for selgers oppgjør i forbindelse med overtagelsen.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i regulert område.
Kommuneplan KP Vestby 2019 - 2030. Formål: Boligbebyggelse.
Reguleringsplan: Søndre Brevik. ID 0119. Vedtaksdato 16.06.2003.

Utdrag fra reguleringsplan:
§ 2 Byggeområde for boliger
2.1 Type bebyggelse
I byggeområdene B1-B11, skal det oppføres frittliggende eneboligbebyggelse med tilhørende anlegg. En sekundærleilighet på inntil 70 m2 kan tillates til hver enebolig. Næringsvirksomhet eller allmennyttige formål kan tillates som en mindre del av eneboligen dersom virksomheten ikke vil være en vesentlig belastning for boligområdet.

2.2 Utforming og plassering
Bebyggelsen i byggeområde B1-B9 skal ha saltak og møne i bygningens lengderetning.
Garasje, uthus o.l. kan tillates med et bruksareal på inntil 50 m2. Størrelse, form og materialbruk skal være tilpasset boligen. På hver tomt skal det være plass til en garasje. Ved garasje plassert vinkelrett på vei, skal det være minst 5 meter mellom garasje og regulert veigrunn. Garasje plassert parallelt med vei kan tillates plassert inntil 1,5 meter fra regulert veigrunn.

2.3 Tomteareal og grad av utnytting
Tillatt bebygd areal %-BYA = 20 %.
For alle byggeområder B1-B11 skal det, dersom det ikke er oppført garasje, carport eller parkering under terreng, reserveres 36 m2 bruksareal (BRA) pr. tomt for eventuell senere oppføring.

2.4 Høyde
Innenfor byggeområdene B1-B11 er maksimal gesimshøyde 4,5 meter og maksimal mønehøyde 7,0 meter. For garasje, uthus o.l. er maksimal gesimshøyde 2,4 meter og maksimal mønehøyde 4,5 meter. Høyden måles fra gjennomsnittsnivå på planert terreng rundt bygningen.

Vi er kjent med at det er planlagt gang- og sykkelvei fra Vardeveien mot Ringveien.
Samt at denne tomten avstår vederlagsfritt deres andel av regulert offentlig veigrunn i henhold til vedtatt reguleringsplan, når vei blir bygget til og forbi deres eiendom. Skråninger som er nødvendige for bygging av veianlegget tillates anlagt på eiers eiendom.

Forøvrig er vi ikke gjort kjent med planer i området som har innvirkning på eiendommen.

Andre faste løpende kostnader

Kjøper må forvente faste løpende kostnader for:
•Strømforbruk.
•Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift.
•Forsikring, bolig og innbo.
•Abonnement bredbånd og TV.

Kostnader for kommunale avgifter i kommunen:
Vann:
Fastgebyr vann, pr. år, kr. 1.838,-
Forbruksgebyr vann kr. 24,65,- pr m3

Avløp:
Fastgebyr avløp, pr. år, kr. 1.584,-
Forbruksgebyr avløp kr. 28,01,- pr m3.

Feieravgift:
Pr. år pr. pipeløp for helårsbolig kr. 621,-.

Standard helårs renovasjonsutstyr:
Restavfall - 1x140 liter beholder
Papp, papir og drikkekartong - 1x240 liter beholder
Glass- og metallemballasje fra mat- og drikkevarer - 1x140 liter beholder
Plastemballasje - Sekker                                  
Total sum pr. år for dette er kr. 3.836,- inkl. mva.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

13 500 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 500,- (Dokumentavgift av tomteverdi)
93 869,50 (Omkostninger totalt)
13 593 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Konsesjon / Odel

Boligen har ikke krav om konsesjon og er ikke omfattet av odelsretten.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Planlagt ferdigstillelse er 2-3 kvartal 2023. Endelig overtagelsesdato av boligen vil bli gitt med 6 ukers forutgående skriftlig varsel fra selger.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Betalingsbetingelser
1) Det forutsettes at depositum på 10 % av kjøpesum betales innen 15 dager etter signering av kjøpekontrakt. Innbetalingen skal være fri egenkapital.

2) Resterende del av kjøpesummen inkl. omkostninger betales uoppfordret innen kl. 16 to dager før overtagelse.

3) Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøte er tinglyst på kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti iht. buofl § 47. Kjøper aksepterer at utbetaling kan finne sted til selger før overskjøting mot at § 47 garanti blir stilt. Totalprisen på boligen er prisen iht. prisliste med tillegg for omkostninger spesifisert nedenfor.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selger og utgjør: Meglerprovisjon 1 % eks.mva av total salgssum. Markedspakke kr. 11 920,-. Oppgjørshonorar kr. 4 600,-. Utlegg utgjør kr. 585,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale et rimelig honorar kr. 25 000,- pluss oppgjørshonorar, markedspakke og utlegg.

Vedlegg til salgsoppgaven

Leveransebeskivelse
Plantegning med fasade
Kjøkken tegninger
Matrikkelkart
Situasjonskart
Regulering/bestemmelser
Servitutter