Klikk for galleri

BARK/Blystadlia | Toppleilighet | Maksimalt med sol og utsikt | Takterrasser | Park. i gar.kjeller | Salg av kontrakt

BARK/Blystadlia | Toppleilighet | Maksimalt med sol og utsikt | Takterrasser | Park. i gar.kjeller | Salg av kontrakt

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Rælingen - Blystadlia

BARK - leil: A-51

Prisantydning6.600.000,-Fellesgjeld4.200.000,-Felleskostnader18.060,-Primærrom114.6m2Bruksareal114.6m2Soverom2Rom3
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Salg av kontraktsposisjon

Det gjøres oppmerksom på at dette er salg av kontrakt på leilighet A-51 i prosjektet BARK. Det betyr at kjøper trer inn i den allerede etablerte kontrakten mellom utbygger(selger 1) og selger(kjøper 1), hvor kjøper overtar selgers(kjøper 1s) rettigheter og forpliktelser i henhold til kjøpekontrakt datert 10.05.2021. Totalprisen som er oppgitt omfatter kjøpesummen for boligen (opprinnelig kjøpesum), omkostninger og kjøpesum for å overta kontrakten (merverdi til selger). Merverdi til selger kr. 300 000,- utgjør prisantydningen på kjøp av kontrakten. Ny kjøper trer inn i avtalen kjøper 1 har med utbygger og overtar betalingsforpliktelsene iht. kjøpekontrakten av 10.05.2021. Forskudd iht opprinnelig kontrakt på kr 100 000,- + transportgebyr kr. 50 000,- innbetales omgående etter inngått avtale. Merverdien samt kjøpesummen for boligen + omkostninger betales iht. opprinnelig kjøpekontrakt i forbindelse med overtagelse av boligen (jfr. kjøpekontrakten).

Det er stilt garantier iht. opprinnelig kjøpesum kr. 10 500 000,- (inkl. andel fellesgjeld). Det vil ikke bli stilt garantier for merverdien.

Velkommen til BARK!

Navnet BARK er inspirert av vår nærmeste nabo - den vakre, ville naturen i Østmarka. I tillegg vil halvparten av fasaden bli bygget i tre. Du har kort vei til Strømmen og Lillestrøm, og kun 2 mil til Oslo. En rask spasertur unna finner du bussen, som tar deg til Oslo, Strømmen eller Lillestrøm hvert 10. minutt.

Link til opprinnelig prospekt:
https://e.issuu.com/embed.html?d=prospekt_bark_08.04.21_lop&u=sissel-involve

Link til hjemmeside:
https://bark-borettslag.no/

Blystadlia og området rundt har et rikt aktivitetstilbud, for barn, unge og voksne. Og med nærhet til Strømmen, Lillestrøm og Oslo har du alt du trenger innen sport og idrett, rekreasjon, shopping, bespisning og kunst/kultur.

MARIKOLLEN idrettspark har alt! Fotballbaner, alpinanlegg som nå bygges ut med flere nedfarter, hoppbakker, langrennsanlegg, skatepark, idrettshall, klubbhus og en stor nærmiljøpark. Du kan faktisk gå på ski til Marikollen fra BARK via et godt utbygget løypenett i området.

I ØSTMARKA finner du et fantastisk skogsområde midt i den urbane kjernen, med stort opplevelsespotensiale for alle som er interessert i turer og naturopplevelser - sommer som vinter.

SNØ er verdens råeste innendørs helårsarena for snøopplevelser, og ligger i Lørenskog. Langrenn og alpint. Her kan du velge mellom familie-, racing- eller nybegynnerbakken, blåpark og big jump.

ÅMOTDAMMEN - et mye brukt område for sportsfiske og friluftsliv. Rundt vannet er det også anlagt flere fine badeplasser.

SANDBEKKHALLEN består av flerbrukshall og svømmehall. Her finner du også en flott fotballbane. Flerbrukshallen benyttes hovedsakelig til håndball og innebandy på kveldstid, mens skoleaktivitet fyller anlegget på dagtid.

Kort fortalt

* Toppleilighet
* 2 takterrasser på tilsammen 59 kvm
* 1 balkong på 26 kvm - overbygd
* Stue/kjøkken på 65 kvm
* Soverom med walk-in og eget bad
* Utgang til takterrasse fra begge soverommene
* Parkering i garasjekjeller
* Lave omkostninger ved kjøp
* Flotte turområder
* Lillestrøm 10 min. med bil

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 114,60 kvm, Bruksareal: 114,60 kvm

Standard

Kjøkken:
Leveres iht. plantegninger med underskap/skuffer og overskap med foring til tak. Foringer til tak leveres i samme farge som kjøkkenfronter. Kjøkkenfronter i hvit utførelse, med benkeplate i grå laminat. Håndtak i rustfritt stål, softclose på skuffer og skapdører. Kjøkken leveres med integrerte hvitevarer som inkluderer stekeovn, keramisk platetopp med induksjon, oppvaskmaskin, kombinert kjøle- og fryseskap, samt kjøkkenventilator.

Bad:
Bad leveres med veggmontert servantskap, heldekkende servant med ettgrepsarmatur og speilskap, i henhold til tegning. Det leveres glassdører
til dusjnisje. Dusj leveres med ettgrepstermostat og dusj på stang. Veggmontert hvitt toalett med softclose sete.
Det er avsatt plass med opplegg for vaskemaskin og kondens-tørketrommel.

Vegger:
På bad leveres lysgrå (evt hvite) keramiske matte fliser 600x300 mm. På ekstra WC leveres det sparklede/malte vegger (NCS S0502-Y).
Innvendig bod leveres med tett bodveggsystem, i kombinasjon med malte overflater i betong eller gips/ osb. Øvrige vegger i leiligheten leveres som
sparklet/ malt gipsplate/betongvegg malt i brukket, hvit farge.

Gulv:
På bad og eventuelt WC skal det leveres grå keramiske fliser 100X100 mm. Øvrige gulv i leiligheten leveres med hvitlasert 1- stavs eikeparkett.

Se leveransebeskrivelse i opprinnelig prospekt.

Utstyr

Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Eget aggregat til hver leilighet.
Det installeres anlegg for kabel-tv og bredbånd. Det leveres en grunnpakke for TV og bredbånd fra Canal Digital/GET eller tilsvarende.
Tomme trekkerør for PC/mm til stue og alle soverom vil bli ført fram.

Oppvarming

Leilighetene får oppvarming med vannbåren gulvvarme. Badene leveres med varmekabler.

Parkering / Garasje

Det medfølger 1 p-plass i garasjeanlegg.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en god stund etter overtagelse.
Dersom ferdigattest ikke foreligger gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdi ved skattefastsetting (tidligere ligningsverdi) er p.t. ikke fastsatt. Verdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig. Området er omfattet av detaljregulering for Elgtråkket i Blystadlia. Gnr.103 bnr.415, m.fl., med bestemmelser, vedtatt 12.12.2018. Mindre endringer vedtatt av planutvalget i sak PS 12/2019, den 12.03.2019. Se vedlagt i opprinnelig prospekt.

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets utkast til vedtekter og budsjett.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Andre faste løpende kostnader

Kr. 18 060,- pr. Mnd.
Felleskostnader dekker bl.a. vaktmester/renhold, kabel-TV/internett, oppvarming, honorar til styret, forretningsførsel, bygningsforsikring (ikke innbo), fellesstrøm, vedlikeholdsfond, renter/avdrag på andel fellesgjeld, se utkast budsjett.
Ved overtagelse ligger avdrag og renter (kr. 12 732,-) på andel fellesgjeld i felleskostnadene.
Hvis fellesgjelden innbetales i sin helhet (IN-ordning) er felleskostnadene stipulert til kr. 5 327,-/mnd.

I tillegg til felleskostnader vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, osv.

Det tas forbehold om at endelige kostnader kan avvike fra de stipulerte kostnadene i det foreløpige budsjettet.

Renter fellesgjeld:
Det er lagt til grunn flytende rente på 2%. Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 4 200 000,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.
Andel fellesgjeld har nedbetalingstid over 40 år. Se månedlig beløp på avdrag og renter under felleskostnader.

Oppgjør

1) Ved signering av transportavtalen må kjøper 2 innbetale til eiendomsmegler det forskudd som kjøper 1 har betalt til utbygger. Forskuddsbeløpet utgjør kr. 100 000,- og er avdrag på kjøpesummen for boligen. I tillegg skal transportgebyret til utbygger på kr. 50 000,- betales i forbindelse med signering av transportavtalen. Innbetalingen skal være fri egenkapital, hvor det forutsettes at det ikke skal tas pant i den boligen som kjøpes. Beløpet skal innbetales til meglers klientkonto (Privatmegleren Nyeboliger Romerike) iht. transportavtalen.

2) Merverdi på kr. 300 000,- betales til meglers klientkonto (Privatmegleren Nyeboliger Romerike) ved overtakelse.

3) Resterende del av opprinnelig kjøpesum iht. opprinnelig kjøpekontrakt inkl. omkostninger, skal innbetales til prosjektmegler/oppgjørsmegler senest 3 dager før overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

300 000,- (Merverdi til selger)
      50 000,- (Transportgebyr til utbygger)
6 300 000,- (Opprinnelig kjøpesum)
4 200 000,- (Andel fellesgjeld)


Omkostninger
iht. opprinnelig kontrakt
      10 000,- (Andelskapital i borettslaget)
            480,- (Tingl.gebyr obligasjon)
            480,- (Tingl.gebyr eierskifte)
        1 285,- (Dekning av etablering av brl.)
      15 231,- (Dokumentavgift, 2,5 % av tomteverdi)

      27 476,- (Omkostninger totalt)


10 877 476,- (Totalpris inkl. merverdi, transportgebyr og omkostninger)
_______________________________________________________


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra opprinnelig prospekt.
Tilvalgsprosessen har startet. Dobbeltsjekk med megler hvis det er spesielle ønsker om tilvalg
Det er IN-ordning i prosjektet/borettslaget. Det betyr at fellesgjelden kan innbetales delvis eller i sin helhet noe tid etter overtagelse.
Det oppfordres til å gå gjennom opprinnelig kjøpekontrakt og opprinnelig prospekt som er vedlegg til salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Adgang til utleie

Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. Hele boligen kan leies ut med styrets godkjenning etter bestemte vilkår ihht. vedtektene punkt 4-2 og borettslagsloven §§5-3 til 510. Borettslagsloven sier følgende om utleie: Med godkjenning frå styret kan andelseigaren overlate bruken av heile bustaden til andre for opp til tre år dersom andelseigaren sjølv eller ein person nemt i §5-6 første ledd nr. 3, har butt i bustaden i minst eitt av dei to siste åra. Godkjenning kan berre nektast dersom brukarens forhold gir sakleg grunn til det. Godkjenning kan nektast dersom brukaren ikkje kunne blitt andelseigar. Jf. §5-5.

Konsesjon / Odel

Det er ingen krav til konsesjon eller odel knyttet til salg av denne boligen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Estimert overtagelse Q2-2023 iht. opprinnelig prospekt.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for medlemmer i Bori.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Viktig informasjon om kontraktsposisjon

Kontrakten som ligger til grunn for kjøp av bolig under oppføring reguleres av bestemmelsene i bustadoppføringsloven. Fullførelses-og reklamasjonsgaranti jf. bustadoppføringslova § 12 som også er stilt av utbygger er basert på den opprinnelige kjøpesummen mellom utbygger og kjøper 1 i henhold til inngått kontrakt. Garanti kan gjøres gjeldende av kjøper 2, og garantist kan ikke ta forbehold som begrenser denne retten.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Kjøpesum for kontraktsposisjonen (merverdien) innbetales samtidig som kjøpesum iht. opprinnelig kontrakt + omkostninger ved overtagelse av boligen jf, bestemmelsene i kontrakten som transporteres. Se vedlegg.

Forskudd:
Ved signering av transportavtalen må kjøper 2 innbetale til eiendomsmegler det forskudd som kjøper 1 har betalt til utbygger. Beløpet kommer i tillegg til den avtalte kjøpesum for kontrakten. Utbygger har stilt de garantier som er pålagt i medhold av bustadoppføringslova §12. Forskuddsbeløpet utgjør kr. 100 000,-.
Kjøper 2 gjøres oppmerksom på at dette beløpet vil kunne disponeres til fordel for Kjøper 1 så snart utbygger har signert Transportavtalen.

Vedlegg til salgsoppgaven

Budskjema
Opprinnelig kjøpekontrakt
Opprinnelig prospekt
Utkast budsjett
Transportavtalen