Klikk for galleri

Hafjell Mosetertoppen! Nyoppført, lekker og innflytningsklar hytte med veldig god standand og planløsning! Ski inn/ut!

Hafjell Mosetertoppen! Nyoppført, lekker og innflytningsklar hytte med veldig god standand og planløsning! Ski inn/ut!

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Innlandet - Øyer

Kronrøysa 19

Prisantydning11.000.000,-Primærrom113m2Bruksareal121m2Soverom5Rom6
bilde fra galleri
Visning
lørdag 10.1215:30 - 16:30
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

55-22-0389

Eier

Anders Grevstad Marie Brodal Grevstad

Eiendomstype

Hytte

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 17 Bnr. 272 i Øyer kommune
Ideell andel: 1/1

Byggeår

2022

Areal

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 121 kvm
Rom som er P-rom: 1. etg.: gang, hall m/trapp, stue, kjøkken, 2 bad, 3 soverom Hems: hemsstue, 2 soverom

Antall rom

6

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1201 kvm

Destinasjon

Velkommen til Hafjell og Mosetertoppen!

Hafjell er i stadig utvikling og det er store planer også fremover.  På Mosetertoppen finner man blant annet skistadion som blir det nye knutepunktet her. Det skal bygges ny restaurant, ny sportsbutikk og ny dagligvareforretning. Dette vil gjøre tilbudet enda mer komplett.

Den nyeste 6-seters boblestolheis med setevarme med start på Mosetertoppen (Gondolens endestasjon) og opp til Hafjelltoppen med et nytt toppunkt på 1057 moh gir skigjestene en høyfjellsopplevelse og 360° utsikt over dalen og høyfjellet.

Et familievennlig skiområde med 5 kilometer slake og fine løyper finner man på toppen av stolheisen. Løypene gir tilgjengelighet til hele resten av anlegget videre nedover fjellsiden. Perfekte løyper  for barnefamilien, men også for den erfarne skikjøreren som ønsker gode og fine løyper.

Sommertid har du det perfekte utgangspunktet for turer og stisykling innover Øyerfjellet og downhillsykling i Hafjell Bike Park, en av Europas beste sykkelparker. På Mosetertoppen finner du også restaurant Skavlen som med sine 230 sitteplasser, uteservering og kulinariske godbiter er verdt et besøk. For de som ønsker middagen servert på hytta kan restauranten også bidra med dette. Hafjell har et imponerende aktivitetstilbud året rundt, og Mosetertoppen og toppen av Gondolen er utgangspunktet for mange av dem.

Det er få kilometer til Øyer sentrum med dagligvare, sportsbutikk, hoteller, "Lilleputthammer" m.m. Ca 8 km til Hafjell golfbane på Nermo. Kort kjøreavstand til Hunderfossen Familiepark med attraktive severdigheter og aktiviteter for hele familien både sommer og vinter. Avstand fra Lillehammer med alt av fasiliteter ca 20 km. Fra Oslo bruker man ca 2,5 time til hytta.

Mosetertoppen er allerede utbygd med serviceanlegg som restaurant Skavlen, Hafjellparken for familier og unge. Moseterheisen gir mulighet for skifolket å ta siste steget opp i høyden etter Gondolheisen, og gir problemfri ski inn og ski ut. Mostertoppen har dessuten direkte tilgang til løypenettet inn i fjellheimen om vinteren og til det velutbygde sykkelnettverket som er etablert innover høyfjellet.

For mer informasjon se www.mosetertoppen.no og www.hafjell.no.

Beliggenhet

Flott fritidseiendom beliggende i et svært attraktivt hytteområde. Høyt og fritt beliggende bortenfor "Utsikten" på Mosetertoppen, like i nærheten av Skavlen og Mosetertoppen skistadion. Ski in/ski out, tilfartsløypa rett utenfor hyttedøren. Fra Mosetertoppen går skiløypene som leder ut i de fantastiske skiløypene i Øyerfjellet. Et løypenett som gang på gang har blitt kåret til Norges beste.

Hafjell og Kvitfjell utgjør sammen Norges største skidestinasjon. Mosetertopppen ligger i knutepunktet på toppen av Hafjell- gondolen. Ved skistadion som ligger bare noen hundre meter lenger nord så kommer det restaurant, sportsbutikk og dagligvareforretning.

Fra hytta er det flott og vidstrakt utsikt over Gudbrandsdalen og fjellheimen. Dette er stedet når man skal finne roen og for å puste inn den rene og friske fjelluften. Hyttetomta grenser til tilfartsløypa/lysløypa ned til alpinbakkene eller langrennsløypa ut i fjellet. Her tilbys det totalt 600 km med flotte langrennsløyper. Hafjell Alpinsenter har totalt 30 nedfarter og 15 skiheiser, inkludert. Gondolen som betjener 835 høydemeter, fra dal til fjell.

I Øyerfjellet finner man velpreparerte langrennsspor, ca 250 km løyper som binder sammen områdene fra Hornsjø, Nordseter og Sjusjøen.

Sommerstid er Hafjell et supert utgangspunkt for turer, enten til fots eller på sykkel. Fine turstier innover Øyerfjellet og mot Sjusjøen og Nordseter. Fine aktivitetsmuligheter på Hunderfossen Familiepark eller Hafjell Lekeland. Avstand til Lillehammer er ca 18km, og til Øyer ca 4km. Øyer sentrum kan by på 3 matbutikker, sportsbutikk, vinmonopol, pizza restaurant + diverse andre butikker.

Bygninger

Nyoppført hytte over ett plan med innredet hems.

Byggemåte

Nyoppført hytte fra Telemarkshytter - modell "Urus". Oppført i trekonstruksjoner og fundamentert på ringmur i betong og støpt plate på mark. Videre oppført i bindingsverk kledd med stående Norsk limtrepanel/rett design (furu 28x35) som er førbehandlet med svart beis. Hytta er beiset et ekstra strøk på stedet av Maler'n Karlsen. Dører og vinduer med malte karmer i fargen Dempet Sort. Mønet takkonstruksjon av fabrikkerte lofttakstoler med innredet hemseetasje. Tak tekket med torv, noe som er påbudt i hyttefeltet. Innvendig skråtak i stuen. Terrasse i impregnerte materialer.

For ytterligere opplysninger om byggemåte, se vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann Stian Ekern, datert 16.11.2022, samt selgers egenerklæringsskjema som følger som vedlegg til prospektet.

En bygningssakkyndig vurderer en eiendoms tilstand gjennom tilstandsgrader (TG) med karakter fra 0-3. Vi gjør oppmerksom at en bygningsdel kan ha flere tilstandsgrader. På denne eiendommen er det kun gitt TG1 og TG0.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 121 kvm, Grunnflate: 1 201,50 kvm
Hems har ikke målbart areale pga takhøyde men har et gulvareal på hele 44 kvm.

Innhold

PrivatMegleren Lillehammer har gleden av å presentere denne nyoppførte hytta over ett plan med innredet hems som inneholder:

- Gang
- Hall m/ trapp
- Stue
- Kjøkken
- 2 bad
- Badstue
- 3 soverom

Hems (ikke målbart areal):
- Stue
- 2 innredede rom

Standard

Velkommen til Hafjell og denne lekre nyoppførte hytta i Kronrøysa 19. Hytta holder en meget høy standard med gjennomtenkte løsninger og en stilsikker utføring. Det er valgt høykvalitets materialer. Gulvene er av typen1-stavs Hardpine Pearl 25/183 Dalafloda. Alle vegger i hytta er av limtre U-fas Drivved. Dører og vinduer med fargen Dempet Sort, med sorte dørvridere fra Habo, type Lexington. Lysbrytere er sorte av typen Elko plus/Plaid og klargjort for Future Home; styring med mobilen.

Man ankommer hytta via et inntrukket inngangspartiet med doble inngangsdører og inn til en romslig gang med flislagt gulv av typen Walks 1.0 Black soft 30x60. Trapp opp til hemsen er plasser i gangen.

Videre inn til en stor og flott stue og kjøkken i åpen løsning. Store vindusflater mot vest gir gode solforhold og slipper godt med dagslys inn i det store rommet. Skråtak i rommet gir en god romfølelse. En flott peis, type Davos U høy Nordpeis varmer godt på kalde dager. Det er god plass til sofagruppe og langbord med stoler. Pendler over spisebord fra Nortronic er fastmonterte og medfølger. Utgang til en flott terrasse med god plass til utemøbler, grill m.m.Kjøkken:
Flott kjøkken med innredning fra Kistefos, modell "Ultra" malt i fargen Dempet Sort. Heltre skrog og glatte malte fronter. Heltre benkeplate med nedfelt sort vask i silgranitt og bred induksjonstopp (80 cm). Integrert kjøl-/fryseskap, kombiovn og stekeovn med pyrolyse. Helintegrert oppvaskmaskin og 30 cm bredt vinskap under benk fra Røros Metall. Alle hvitevarer er levert av Whirlpool. Praktisk kjøkkenøy med stikkontakt og mulighet for lading av mobiltelefonen. Ventilator type Luna i børstet kobber fra Røros Metall.

Bad:
Hytta har to lekre bad med overflater på gulv av 30x60 fliser, mens vegger har overflater av trepanel. Flislagt dusjsone med nedsenket gulv. Dusjdører i herdet glass og dusjarmatur fra Tapwell i krom montert på vegg. Baderomsinnredning fra Vikingbad, modell "Mie" i sort. Heldekkende servant med Tapwell kran. Rundt speil med integrert lys over vasken. Vegghengt toalett.

Det andre badet er i lik utførelse som førstnevnte. Innenfor dette badet er det badstue, som er deilig etter en herlig dag utendørs. Vegger i gran og innredning i osp, plassbygde benker utført av Passbygg.

Soverom:
Det er tre gode soverom i 1. etasje. Her er det god plass til dobbeltsenger på to av rommene og en enkel seng, evt køyeseng på det minste.

Bod:
Ved siden av inngangsdøren er det dør inn til en bod for praktisk lagring av ski og annet utstyr. Gulv av type Berry Alloc.

I tillegg er det en innvendig bod/teknisk rom med flis på gulvet med varmekabler, panel på vegger og tak. Varmtvannsbereder med ekstra power SX 300 3+3 KW Oso Saga Express er plassert her. Rommet har opplegg for vaskemaskin og stoppekranen er plasser her. I tillegg vannfordelingsskap med rør-i-rør system, samt sikringsskap med automatsikringer.

Utstyr

- "Alt lys av" bryter
- Utekran
- Smarttermostater

Eiendommens historie

Hytta er nyoppført av Familiehytta

Møblering

Hytta selges umøblert, men kan selges med møbler og inventar slik den fremstår på bildene og ved visning.
Tilbud og avtale om dette avtales direkte med stylingbyrået Maximera. Kontaktinformasjon kan fås ved henvendelse til megler.

Oppvarming

Hytta varmes opp via vedfyrt peis på stue. Det er lagt varmematter under parkett i gang, bad og stue. Forøvrig elektrisk oppvarming med panelovner.

Parkering / Garasje

Parkering på egen gårdsplass.
Det er installert el-billader type "Easee", 11 kw.

Adkomst

Adkomst på nordsiden av Hafjell Alpinsenter. Ta av E6 ved Lilleputthammer, kjør til Aaslettvegen til du kommer inn på Gamlevegen. Ta deretter til venstre forbi Nermo hotell og inn til høyre på R361. Følg den ca. 1 km til du kommer nesten til tunellen. Siste kryss før tunell ta til høyre og følg skilting mot Mosetertoppen. Det er bomstasjon ved foten av Mosetertoppen. Følg Mosetervegen oppover og når man kommer til betonglokket merket "Utsikten" ta så til høyre. Hytta ligger som nr 2 på høyre side. merket med tilsalgs plakat fra PrivatMegleren.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt i vestvendt terreng. Bratt skråning mot veien og på baksiden av hytta. Forøvrig flatt terreng rundt hytta som er opparbeidet med matjord, hvor det foreløpig ikke har begynt å vokse gress på. Gruset adkomst og biloppstillingsplass.

Selger opplyser om at det bygges en større fritidsbolig på nabotomten (Kronrøysa 21) hvor forblending i natursteinmateriale av endevegg i betong mot Kronrøysa 19 ikke vil bli utført før etter vinteren 2022/23. Det gjenstår også fylling av masser foran denne veggen.

Det er tinglyst en erklæring som gjelder en byggeforbud på deler av på nordsiden av hytta. Se situasjonskart som vedlegg til prospektet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.
I henhold til grunnboksutskrift datert 16.09.2022 er følgende tinglyst på eiendommen:

2012/72395-1/200 Erklæring/avtale
Tinglyst 25.01.2012
Rettighetshaver: ØYER/TRETTEN IDRETTSFORENING
Org.nr: 971535415
Rett til å opparbeide/etablere og ha liggende en moderne skiløype med lys
Overført fra: 3440-17/50
Gjelder denne registerenheten med flere

2021/276156-2/200 Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening
Tinglyst 05.03.2021 21:00
Rettighetshaver: MOSETERTOPPEN VELFORENING
Org.nr: 913893433

2021/276156-3/200 Bestemmelse om fiber-, data- og telekabel
Tinglyst 05.03.2021 21:00
Rettighetshaver: ALPIN INFRA AS
Org.nr: 986694463

Ovennevnte dokumenter følger som vedlegg til prospekt. Grunnboksutskrift kan fås ved henvendelse til megler.

I tillegg er det sendt inn erklæring om byggeforbud på deler av tomten. Denne vil bli tinglyst.
Det vises til vedlagte kart hvor byggeforbudet er inntegnet.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei.
Offentlig tilknytning vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 06.12.2022. Denne følger som vedlegg til prospektet.

Verdi ved skattefastsetting

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt.

Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Reguleringsforhold

Gjeldende plan for området er "Mosetertoppen FB9" vedtatt 06.02.1918 og ligger i et område avsatt til fritidsbebyggelse. Kopi av reguleringsplanen følger som vedlegg til prospekt.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Energiattest følger som vedlegg til prospektet.

Andre faste løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til:

* Kommunale avgifter er foreløpig ikke beregnet.
Iflg Øyer kommune er det estimert et beløp på ca kr 17 700,- pr. år.

* Strøm; foreløpig ikke beregnet da hytta ikke har vært i bruk siden den sto ferdig.

* Mosetervegen Velforening kr 3 000,- i 2022.
På Kabel-TV var prisen på kr 2 475,- (utgår i løpet av 2023 da det blir bredbånd)
I 2023 så er det blitt sagt ja til kollektiv bredbåndsavtale som da koster kr 449,- pr mnd., da kr 5.388,- pr år.
Dette vil bli fakturert pr halvår på egen faktura da i januar og i juni.

* Brøyteavtale med Hafjell Maskin kr 3 357,- pr. sesong.
Da brøytes det torsdag - søndag ved snøfall, og øvrige dager etter avtale/behov.
Muligheter for å bestille strøing av nedkjørsel til hytta
for kr 1 472,- pr. sesong.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

11 000 000,- (Prisantydning)


Omkostninger
275 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 000 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
16 500,- (Kjøpsforsikring IF (valgfritt))

292 842,- (Omkostninger totalt)

11 292 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument
og at eiendommen selges til prisantydning.

Sammendrag fra selgers egenerklæring

Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
Ferdig montert og klar til bruk.
Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ønsker å tinglyse klausul om byggeforbud (garasje/anneks) mellom yttervegg nord og tomtegrense
.
Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Besluttet kollektiv fibernettverk i Mosetertoppen velforening i august 2022, gjeldende fra 1.januar 2023 på kr 6.000,- pr år pr hytte.
Tillegges årlig velavgift.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner på utleie.
Hytter i dette området kan innbringe gode leieinntekter om man ønsker å leie den ut. Leier man ut i jul/nyttår, vinterferie, påske og høstferie kan man forvente en god del høyere leieinntekter.

Konsesjon / Odel

Øyer kommune stiller krav til kjøpere om at de må signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Kjøpsforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If.  Produktet inneholder boligkjøperforsikring,  hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring  i vedlagte materiell.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør: 2,0 % av oppnådd totalpris, minimum kr 54 900,- inkl. mva. Sum tillegg stipulert til kr 55 688,-. Direkte utlegg kr 585,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale kr 14 900,- + tillegg/utlegg.

Vedlegg til salgsoppgaven

Meglers verdivurdering
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæringsskjema
Energiattest
Byggetegninger
Eiendomsopplysninger fra Øyer kommune, herunder kartutsnitt, målebrev, ferdigattest, reguleringsplan med bestemmelser og øvrig kommunal informasjon vedr eiendommen
Informasjon fra Mosetertoppen Velforening;
  - protokoll fra årsmøte 13.04.2022
  - protokoll fra ektraordinært årsmøte 27.08.2022
  - vedtekter for Mosetertoppen Velforening
Byggtegninger
Tinglyste dokumenter fra Statens Kartverk