Klikk for galleri

Gjennomgående 4-roms leilighet med balkong - 2 bad - Garasjeplass - Est. overtagelse mars 2023 - Salg av kontrakt

Gjennomgående 4-roms leilighet med balkong - 2 bad - Garasjeplass - Est. overtagelse mars 2023 - Salg av kontrakt

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Helsfyr-Sinsen

Malerhaugveien 25 leilighet N02-H204

Prisantydning8.000.000,-Primærrom84m2Bruksareal86.5m2Soverom3Rom4
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

316-22-0111

Eier

Rizwan Ahmed Hira Aftab

Eiendomstype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 130 Bnr. 79 i Oslo kommune

Etasje

2

Byggeår

2023

Areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 86,50 kvm
Rom som er P-rom: Entre, Stue, Kjøkken, Bad/wc, Bad/wc og 3xSoverom

Antall rom

4

Tomtetype/areal

Eiet tomt / kvm

Byggemåte

Bygningen utføres med bærekonstruksjon i prefabrikkert og plasstøpt betong. Generelt er det plasstøpte betongkonstruksjoner mot grunn, mens alle betongvegger inne i kjeller, samt over bakken er prefabrikkerte. Utbygger står dog fritt til å utforme bærende vegger i stål, plasstøpt eller prefabrikkert betong etter hva han finner formålstjenlig. Fasadeveggene utføres i bindingsverk, isolert med mineralull. Utvendige fasader er planlagt med tegl, trepanel og/eller plater. Balkongflater leveres i ubehandlet betong. Disse er som en utvendig konstruksjon å anse og mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå på gulvflaten og i evt. renner etter regnvær. Det vil forekomme drypp fra overliggende balkong. Innvendige vegger er i hovedsak av stålstendere som kles med gipsplater. Enkelte vegger med overflate i betong, som for eksempel mot trappesjakter og mellom leiligheter, ifm. bærende vegger/bæresystemet. Takkonstruksjon bygges av betong. Utvendig tak er flatt med innvendig nedløp

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 86,50 kvm
Rom som er P-rom: Entre, Stue, Kjøkken, Bad/wc, Bad/wc og 3xSoverom

Standard

Under er et utdrag fra leveransebeskrivelse fra utbygger. Se komplett leveransebeskrivelse vedlagt i salgsoppgaven.
Fristen for å gjøre tilvalg er utløpt.

GULV:
Alle rom bortsett fra bad leveres med 13-14 mm hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett som standard. Lister tilpasses type parkett i overgang mellom gulv og vegg.

VEGGER:
Innvendige vegger i leilighet leveres malt i NCS-S 2005-y10R (dempet beige).

TAK, HIMLINGER:
Innvendig tak består generelt av sparklet og hvitmalt betongelementer med v-fuge i elementoverganger. Unntak er gang som får sparklete og malte gipshimlinger og bad som får hvitlakkerte stålplater for å skjule tekniske føringer. Enkelte tekniske inspeksjonsluker i nedforede tak og innkassinger må påregnes. Takhøyde generelt blir ca. 2,5 meter. I rom med nedforet himling blir høyden ca. 2,2 meter. Taket sparkles og males i hvit farge. Der hvor det er betongtak blir det synlige V-fuger for ca. hver 1,2 meter. Det leveres T-profilhimling eller sparklet og malt betong i bod i leilighet.

INNKASSINGER
I tillegg til rom med nedforet himling nevnt i punktet over vil det mellom enkelte rom være behov for å legge ventilasjonskanaler og sprinklerrør. Disse legges i så fall i overgang mellom vegg og tak, på egnet sted, og blir kasset inn. Innkassinger overflatebehandles som overflaten i rommet forøvrig. Høyden under innkassinger blir minimum ca. 2,2 meter. Over overskap på kjøkken er det innkassing av ventilasjonsrør fra ventilator til aktuell ventilasjonssjakt. Dette utføres i hvitt ferdig overflatebehandlet materiale fra kjøkkenleverandør.

KJØKKEN
Kjøkkenleverandør er ikke endelig valgt, men det vil bli valgt en anerkjent leverandør som HTH, Sigdal eller tilsvarende. Kjøkkentypen under er angitt som referanse for type utseende og kvalitet. Det leveres moderne kjøkkeninnredning med hvitlakkerte glatte mdf-fronter med stålhåndtak. Det leveres demping på dører og skuffer. Laminat benkeplate i farge surface 597 (mørk grå) med nedfelt stålvask med 1 kum og ettgreps blandebatteri. Eventuelt annen leverandør med tilsvarende eller likeverdige produkter kan bli valgt som leverandør. Kjøkkeninnredningen leveres med hvitevarepakke med kjøl/ frys, oppvaskmaskin, integrert stekeovn og platetopp. Det vil bli mulighet til å bestille andre typer hvitevarer som tilvalg. Det leveres 25 ampers strømuttak for induksjonstopp. Ventilatorhette av type volumhette medfølger i alle leiligheter. Benkelysarmatur med eller uten stikk, avhengig av kjøkkenløsning, monteres under overskap og styres med bryter på vegg. Det presiseres at kjøkken og antall skap leveres iht. egen kjøkkentegning. Enkelte endringer i kjøkkenløsning kan komme i forbindelse med detaljprosjekteringen, dette gjelder spesielt plassering av hvitevarer og sjakt.

GARDEROBE
Avsatt plass til garderobeskap er angitt på kontraktstegning med stiplet strek. Viste skap på salgstegninger er kun ment som illustrasjon. Sprinkler i leiligheten tilpasses den viste plassering. Det leveres ikke garderobeskap, men dette kan bestilles som tilvalg fra kjøkkenleverandør.

INNVENDIGE DØRER
De leveres hvite glatte dører, med vridere i stålutseende og hvite karmer og gerikter. Geriktene gjæres og får synlige stiftehoder. Standard eiketerskel.

BAD/SANITÆR
Hovedsakelig leveres prefabrikkerte baderomskabiner, men utbygger forbeholder seg retten til å bruke plassbygde bad dersom dette viser seg hensiktsmessig. Grå keramiske fliser på gulv 30x30 cm, i dusjsone 5x5 cm. Selger forbeholder seg retten til å velge endelig farge og format. Hvite keramiske fliser på vegg bad. Format 10 cm x 30 cm, liggende. Selger forbeholder seg retten til å velge endelig farge og format. Det garanteres ikke at fuger mellom gulv og vegg vil sammenfalle. Veggmontert toalett med skjult sisterne. Dusjarmatur montert på vegg. Det leveres dusjhjørne/dusjvegger i klart glass med profiler med forkrommet eller matt utseende. Ett-greps blandebatteri på alle vasker. Nedfelt servant med servantskap. Innfelt eller utenpåliggende speil over servant, med lys over. Det er avsatt plass for vaskemaskin og tørketrommel med ferdig opplegg for vann og avløpstilkobling. Det må benyttes kondenstørketrommel. Dimmbar downlightsbelysning i tak. Alt sanitærutstyr blir levert i hvit utførelse. Der hvor det er hensiktsmessig forbeholder selger seg retten til mindre korreksjoner på badets mål i forbindelse med å standardisere antall typer baderomskabiner. Dette vil dog ikke gå på bekostning av funksjonalitet eller total størrelse på leiligheten. Samleskap for vannrør plasseres på vegg og/eller i himling. Samleskap for varmerør til gulvvarme plasseres enten på vegg på bad eller på vegg i annet rom. Dette vil avhenge av planløsning og detaljprosjektering.

VINDUER/BALKONGDØRER
Vinduer med energiglass. Enkelte vinduer er faste og kan ikke åpnes. Disse vinduene må pusses fra terrasse/balkong. Enkelte andre vinduer vil ha åpningsbare felt for vask. Det gjøres oppmerksom på at nye, moderne vinduer, med høy isolasjonsevne kan dugge på utsiden i enkelte værtyper.

HOVEDINNGANGSDØR TIL LEILIGHET
Hovedinngangsdør er brann- og lydkvalifisert iht. forskriftene. Dørene leveres med sylinderlås, kikkehull og eiketerskel.

FOTLISTER/GERIKTER
I rom med eikeparkett leveres fotlister i eik. Synlige skruer/stifter. Overgang vegg/tak i hovedsak uten list. Dersom et rom listes skal hele rommet ha lister. Alle gerikter og foringer rundt vinduer og dører er ferdig malt fra fabrikk i hvit farge. Alt listverk er gjæret i hjørnene og har synlige stiftehoder. Det leveres lister/gerikter rundt vinduer, balkongdører og dører.

DIVERSE UTSTYR
Røyk-/brannvarsler(-e) og pulverapparat i hver leilighet i henhold til gjeldende forskrifter.

VENTILASJON
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Luft blåses inn i stue og soverom og trekkes ut fra bad og kjøkken. Kjøkkenhetten har lys og eventuelt funksjoner for styring av avtrekk/ventilasjon. Ventilasjonsaggregatet er plassert sentralt enten på taket eller i underetasjen og regulerer kapasiteten automatisk når kjøkkenhetten er i bruk. Alle ventilasjonskanaler er skjult med unntak av eventuelle kanaler i bod. Nødvendige inspeksjonsluker i nedforede himlinger og kasser må påregnes.

ELEKTRISK
Leilighetene er godt utstyrt iht. NEK 400 gjeldende norm. Elektriske fremføringer ligger generelt skjult i leiligheten. Dette gjelder ikke på betongvegger, samt fremføringer til lyspunkt i tak og stikk under overskap på kjøkken og i den innvendige boden. For lyspunkt i himling leveres stikkontakt i overgang mellom tak og vegg med tilhørende bryter på vegg. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter iht. NEK 400. Det leveres belysning med stikk eller uten stikkunder overskap på kjøkken, som styres med bryter på vegg. Antall avhenger av kjøkkenløsning. På baderom leveres det dimmbar innfelt downlightsbelysning i tak og lys over speil. Det leveres dimmbar downlightsbelysning i gang. Det leveres ikke stikkontakt i bod i kjeller. Det leveres sikringsskap på vegg i leilighet. Plassering ikke avklart.

TV/RADIO/TELEFON
Leiligheten leveres ferdig med 1 stk. TV/data-punkt i stue tilknyttet til kabel-TV via lokal leverandør. Tilknytning til kabel-TV er obligatorisk. Det leveres ikke egen telefonkontakt i leiligheten. Det forutsettes at eventuelt telefonabonnement må gå som et IP-abonnement tilknyttet kabel-TV/dataleverandør.

BRANNSIKRING/SPRINKLING
Bygningen brannsikres etter forskriftenes krav. Bygget fullsprinkles etter gjeldende forskriftskrav og boligene boligsprinkles (personsikring). Det vil være synlige sprinklerhoder i vegger/himlinger i leilighetene og i fellesarealer. Rørføringer for sprinkling legges skjult/ innkasset bortsett fra i bod, så langt dette lar seg gjøre.

ENERGIMERKE
Alle leiligheter energimerkes.

TERRASSER/BALKONGER

GENERELT
Alle leiligheter har balkong, fransk balkong eller terrasse. Det blir montert stikkontakt på vegg ute på balkong/terrasse (privat side). Det blir noe nivåforskjell mellom gulv inne og terrasser/balkonger ute. Terrasser/ balkong ligger noe lavere enn dekke / gulv inne. Dette løses i så fall med skrå kant. Solskjerming tilbys eventuelt som tilvalg.

BALKONGER
Rekkverk utformes som stål/aluminium med spiler, glass eller perforerte plater. Eventuelt håndløper i metall. Det prosjekteres med avrenning over kant. Dekke på balkonger i ubehandlet betong, takterrasser med tremmegulv i impregnert treverk. For dekker av betong må det påregnes noe mindre vannansamlinger på dekke etter regnvær. Ved behov vil skille mellom balkonger til to leiligheter som ligger inntil hverandre bli med skillevegger i tre/plater/glass e.l.

TERRASSER OG TAKTERRASSER
Rekkverk som for balkonger. Det leveres ikke rekkverk på terrasser i 1. etg. Skille mellom privat område og fellesområde vil bli etablert med beplantning/blomsterkasser eller lignende. Skille mellom to terrasser blir med skillevegg i tre, stålplater og/eller glass. Endelig utforming og materialvalg for skjerming avgjøres av selger (ref. pkt. om utomhusarealer). På terrasser legges tremmegulv i impregnert treverk.

FELLESAREAL

INNGANGPARTI
Fliser på gulv i hovedinngangsparti. Alle leiligheter har egen inngangsdør fra trappesjakt/korridor.

HEIS
Heis med stolmål BxL ca. 1,1 x 2,1 meter direkte opp fra kjeller til alle etasjer.

TRAPPER/TRAPPEROM
Vegger i trapperom males. Trappene er prefabrikkert i betong. Det legges flis i inntrinn og opptrinn, samt sokkelflis/vaskekant i overgang mot vegg.

KORRIDOR
Vegger males og det legges fliser, belegg eller teppefliser på gulv.

PARKERING
Parkering i kjeller. P-huset er bygget som et lukket p-hus med asfalt eller betong dekke. Vegger og tak i malt/støvbundet betong. Laveste frie kjørehøyde i p-hus er ca. 2,10 meter. Det er direkte forbindelse fra parkering til leilighetene i alle etasjer. Egen innkjøring til p-hus fra offentlig vei. Det vil bli avsatt plass til felles sykkelparkering innendørs, og noen utendørs i tilknytning til fellesarealer.

GARASJEPLASSER
Garasjeplass medfølger ikke. Ved ønske om kjøp av garasjeplass konferer megler. Se prisliste og egen kjøpekontrakt for betingelser. Eventuelt usolgte parkeringsplasser eies av selger og kan bli leiet ut til eksterne leietakere. Automatisk åpning av garasjeport med portåpner eller mobiltelefon.

UTOMHUSAREALER
Utomhusområdet er lokalisert på bakkeplan. Fellesareal vil bli parkmessig opparbeidet. Endelig utomhusplan er ikke ferdigbehandlet og er på dette tidspunkt kun utarbeidet for illustrasjon. Utomhusplan vil bli utarbeidet i forbindelse med videre utvikling av prosjektet. Selger forbeholder seg her retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg. Uteareal vil bli ferdigstilt i den grad det er mulig i forhold til årstid og utbygging av området i sin helhet.

UTBYGGERS FORBEHOLD
Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, likevel slik at den generelle standard og utførelse ikke forringes eller vesentlig endres. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer, samt rett til å foreta endringer i planløsninger, størrelser samt antall enheter på de boligene som ikke er solgt.
Det tas forbehold om mindre endringer av oppgitte areal på leiligheter og balkonger/terrasser, som følge av at endelig plassering av sjakter/kanaler ikke er avklart pr. d.d. Dette vil ikke medføre krav om prisreduksjon eller prisavslag.

Det gjøres oppmerksom på at dersom det er avvik mellom leveransebeskrivelsen og tegninger i prospektet, annonse eller på hjemmeside, er det den endelige leveransebeskrivelsen som gjelder.

Det gjøres oppmerksom på at eventuelt oppsprekking i materialer og treverk på grunn av normal opptørking/krymp av materialene ikke anses som reklamasjonsberettiget (sprekker i listverk, listverk mot vegg, himling, gjæringer, materialoverganger m.m.)I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, i maling ved skjøter og sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker i materialoverganger og mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard. Se ellers kjøpekontrakt mellom utbygger og selger for nærmere informasjon.

Det tas forbehold om skrivefeil.
Det henvises til prosjektets nettside og leveransebeskrivelse i salgsoppgaven for ytterligere dokumentasjon: https://www.malerhaugveien25.no/

Oppvarming

Vannbåren varme fra fjernvarme. Det legges vannbåren gulvvarme i gang, stue og kjøkken. Det leveres ikke varme i soverom. Ved store vindusflater kan det oppleves en kaldrasfølelse, med mindre man plasserer en løs varmekilde på gulvet under vindu. I badegulv leveres det vannbåren gulvvarme med termostat. Varme fra sentralt anlegg. Forbruket blir ikke målt per leilighet, men fordelt ut i fra en brøk fastsatt av sameiet. Det leveres samleskap for vann og varmerør i leilighet. Plasseres i vegg/tak på bad eller annet sted i leiligheten.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge skriftlig før overtagelse kan finne sted.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.rag]

Reguleringsforhold

Det er gitt rammetillatelse for prosjektet. Eiendommen er detaljregulert til bolig/ forretning/annen off. eller privat tjenesteyting. Vedtatt januar 2020. Hele Ensjøområdet er i ferd med å transformeres fra industri, lager og næringsdrift til et attraktivt boligområde med handel og servicetilbud. Naboeiendommer er, eller vil bli gradvis søkt og omregulert til boligformål.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Andre faste løpende kostnader

Kr. ,- pr. .
Fellesutgifter som inkluderer:

Månedlige felleskostnader er gjennomsnittlig stipulert til ca. kr. 28,- pr. kvm. BRA som inkluderer bygningsforsikring, vedlikehold og drift av felles anlegg, trappevask/renhold, forretningsførsel, strøm i fellesarealer m.m. Dette vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi.

Forbruk av varmt tappevann og gulvvarme avregnes etter areal pr. leilighet og kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader. De er stipulert til ca. kr. 14,- pr. kvm. Strøm betales iht. eget forbruk. TV/Internett kommer også i tillegg til felleskostnadene. Det henvises til budsjett som viser et stipulert gjennomsnitt over felleskostnadene pr. leilighet for første driftsår. Felleskostnadene fordeles på hver seksjon etter sameiebrøken.

Andre faste utgifter:
Strøm, innboforsikring m.m.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 0,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

1) Det forutsettes en innbetaling på kr. 704 000,- for forskudd + 55 000,- i transportgebyr som selger krever at kjøper innbetaler som en kostnad ved kontraktssignering. (Selger / utbygger har stilt garantier i samsvar med budstadoppføringslova § 12 på opprinnelig kjøpesum.) Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si forutsetter ikke pant i den leilighet som kjøpes og skal innbetales til meglers klientkonto (Privatmegleren Kvartal)

2) Merverdi på kr. 960 000,- betales til meglers klientkonto (Privatmegleren Kvartal) ved overtakelse.

3) Resterende del av opprinnelig kjøpesum ihht opprinnelig kjøpekontrakt inkl. omkostninger, skal innbetales til prosjektmegler/oppgjørsmegler senest 3 dager før overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

8 000 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
200 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 000 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
201 369,50 (Omkostninger totalt)
8 201 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Det tas forbehold om at utbygger må godkjenne transport av kontrakt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra opprinnelig prospekt.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Viktig informasjon om kontraktsposisjon

Kontrakten som ligger til grunn for kjøp av bolig under oppføring reguleres av bestemmelsene i bustadoppføringsloven. Fullførelses- og reklamasjonsgaranti jf. bustadoppføringslova § 12 som også er stilt av utbygger er basert på den opprinnelige kjøpesummen mellom utbygger og kjøper 1 i henhold til inngått kontrakt. Garanti kan gjøres gjeldende av kjøper 2, og garantist kan ikke ta forbehold som begrenser denne retten.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808) Markedspakke (Kr.12 900) Oppgjørskostnad (Kr.6 500) Provisjon (Kr.48 917) Tilrettelegging (Kr.19 875) Totalt kr. (Kr.89 000)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr .....

Vedlegg til salgsoppgaven

Budskjema Reguleringsplaner og bestemmelser Utkast til vedtekter for borettslaget og sameiet Utomhusplan Opprinnelig kjøpekontrakt Opprinnelig prospekt