Klikk for galleri

Sagene Trevare. Tre arealeffektive & meget lekre townhouse. Sentral beliggenhet, bergvarme & takterrasse. UTSOLGT.

Sagene Trevare. Tre arealeffektive & meget lekre townhouse. Sentral beliggenhet, bergvarme & takterrasse. UTSOLGT.

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Sagene-Torshov

Sarpsborggata 1

Prisantydning13.200.000,- - 13.400.000,-Primærrom117m2 - 119m2Bruksareal126m2 - 128m2Soverom4
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Horisont Eiendomsmegling AS / Espen Tønsaker Aas

Selger/Utbygger

Gode Boliger AS

Betegnelse

Gnr. 222 Bnr. 159 i Oslo kommune

Byggeår

2021

Beliggenhet

Boligene ligger i et sentralt, veletablert og attraktivt boområde på Sagene / Bjølsen  i Oslo. Like i nærheten finnes en rekke trendy kafeer, spisesteder og kjøpesenter. Videre er det gangavstand til St Hanshaugen og Grünerløkka med shoppingmuligheter og uteliv.

Av treningstilbud finner du bl.a. Sats, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov. Her har man tilgang til treningssenteret, Oslo Squash og Klatreverket. Rett over gaten ligger Voldsløkka med friområde med kunstgressbaner, ballbinge, sandvolleyballbaner, turstier og solrik gresslette.

I nærheten finner du også flotte rekreasjons- og friluftsområder som Bjølsenparken, Myraløkka og Torshovparken. Like ved ligger også Akerselva, hvor man kan gå langs elven til Maridalsvannet og Nordmarka via Nydalen, eller følge elven ned til sentrum.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Extra og Joker. I nærområdet finnes kafeer og restauranter som Kaffebrenneriet, Sagene Lunsjbar, Helt rått (sushi) m.m. I tillegg er det skjønnhetssalonger, frisør, treningssenter og små, hyggelige butikker med både mote, interiør og blomster. Det er også kort vei til Storo Storsenter.

Området har et godt kollektivtilbud via buss og trikk. Nærmeste holdeplass er Voldsløkka som ligger i umiddelbar nærhet. Med bil fra Sagene tar det ca. 5 min til Storo, 5 min til Nydalen, 6 min til Majorstuen, 10 min til Oslo S og 41 min til Oslo lufthavn.


Fra eiendommen er det gangavstand til Sagene barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Det er kort vei til Universitetet i Oslo (Blindern), BI i Nydalen, OsloMet - Storbyuniversitetet, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen.

Bygninger

Hovedsakelig blokkbebyggelse i området.

Byggemåte

Se detaljer beskrivelse i salgsoppgaven.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 117 kvm - 119 kvm, Bruksareal: 126 kvm - 128 kvm
Rom som er P-rom: Entrè, fire soverom, stue, kjøkken, to bad, vaskerom, mezanin, gjeste toalett.

Primærrom: 117 kvm - 119 kvm, Bruksareal: 126 kvm - 128 kvm
Rom som er P-rom: Entrè, fire soverom, stue, kjøkken, mesanin, to bad, gjestetoalett og vaskerom.

Bolig 1 (Enderekkehus mot vest)
Areal BRA: 128 m2
Areal P-rom: 119 m2

Bolig 2 (Midterste rekkehus)
Areal BRA: 126 m2
Areal P-rom: 117 m2

Bolig 3 (Rekkehus mot øst)
Areal BRA: 126 m2
Areal P-rom: 117 m2

Plan 1: 2 soverom, bad, vaskerom/teknisk rom, bod/teknisk rom.
Plan 2: 2 soverom, bad, seperat wc.
Plan 3: Kjøkken, stue/spisestue.
Mesanin: Mesanin med utgang til takterrasse.

Innhold

Entrè, fire soverom, kjøkken, stue/spisestue, to bad, separat wc, mesanin og takterrasse samt vaskerom og bod.

Standard

Sentralt beliggende på Bjølsen byr Sagene Trevare på spennende bomuligheter i urbane og frodige omgivelser.

Prosjektet er tegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter og består av tre innholdsrike townhouse i kjede med et særegent arkitektonisk uttrykk. Hver bolig blir på ca. 126-128 m2 BRA og har fire soverom, to bad og et gjestetoalett, samt stue og kjøkken - alt fordelt over tre plan og en mesanin.

Hver bolig får egen inngang på bakkeplan og vil disponere godt med lagringsplass i bod på plan 1. På øverste plan kombineres stue og kjøkken i en åpen og sammenhengende løsning for å fremheve den generøse takhøyden. Fra stuen har man adkomst til en privat sydvendt terrasse som er tilknyttet mesaninen. Dette gir romslige og effektive boliger som egner seg godt for familier i ulike livsfaser.

Snekkerverkstedet som eiendommen tidligere huset, la rammene for prosjektet, og det har blitt lagt vekt på bruk av materialer som gjenspeiler eiendommens tidligere bruk.
Innvendig kombineres mektige vegger i helstøpt betong med en arkitekttegnet spiletrapp i eik. I tillegg vil gulvet legges i en en-stavs eikeparkett, som sammen med trappen skaper en varmere kontrast. Utvendig vil hver enkelt bolig få en unik farge som tar utgangspunkt i fargepaletten til Oslos eldre murgårdsbebyggelse. Dette bidrar til en mer nyansert opplevelse av den totale bygningsmassen og et lekent fasadeutrykk.

Sagene Trevare består av tre arealeffektive townhouse i kjede med sentral beliggenhet i et frodig og tilbaketrukket bymiljø på Bjølsen / Sagene.

Kort fortalt.
- Tre townhouse i kjede tegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter
- Romslige boliger med fire soverom, to bad, en wc, bod samt åpen kjøkken / stue løsning
- Privat sydvendt terrasse på øverste plan
- Arealeffektive løsninger fordelt over tre plan og en mesanin
- Stort en-suite soverom
- Spisestue med generøs takhøyde og mesanin
- Lekent fasadeuttrykk i tradisjonelle Oslo-farger
- Gjennomgående høy standard med aktivt bruk av eik og rå betong
- Arkitekttegnet spiletrapp og sambatrapp i eik fra Melby / Made by Wood
- Skreddersydd kjøkken fra Hamran
- Sentral beliggenhet i grønne- og harmoniske omgivelser
- Umiddelbar nærhet til skoler, barnehager, parker og pulserende byliv


Entré
Boligene får inngang til en entré på et mellomplan mellom plan 1 og 2. Derfra fører arkitekttegnede trapper i eik fra Melby Snekkerverksted/Made by Wood videre til øvrige nivåer.

Kjøkken
Kjøkkenet blir en naturlig del av stuen, med kjøkkeninnredning plassert på den ene veggen og fin spiseplass i direkte tilknytning. Innredningen arkitekttegnes, produseres etter mål og leveres av Hamran/Made by Wood. Kjøkkenet blir i malt MDF og heltre sørlandsk eik, med tofargede, moderne fronter.
Det blir takoppbygde overskap og godt med lagringsplass under heltre kjøkkenbenk. Vaskekummen er fra Blanco og hvitevarer leveres av Miele, deriblant induksjonstopp. Kjøkkenventilator kommer fra Røroshetta eller tilsvarende leverandør.

Stue og mesanin
Stuen blir liggende i plan 3 som et luftig, åpent rom, der en stor vindusflate slipper lyset inn til hver krok. Rommet får enstavs eikeparkett på gulv og vegger i eksponert betong i kombinasjon med malt gips. Det blir stilrent med listefrie overganger til tak. En arkitekttegnet, stilig trapp blir montert til mesaninen. Fra mesaninen har man dør til takterrassen som henger som en boks i stuen og slipper lys inn i det store åpne rommet.

Bad/wc/vaskerom
Boligene får to bad, hvorav ett i plan 1, og ett i plan 2 i direkte tilknytning til hovedsoverommet. Begge badene får Led downlights i tak, gulvvarme og hvite 5x5 cm hvite fliser, type Villeroy & Boch Pro Architectura. I tillegg er det et gjestetoalett i plan 2 noen trinn opp fra entré. Det blir vaskerom i plan 1.

Det blir servantinnredning fra INR eller tilsvarende på hovedbadet og veggmontert servant fra Duravit eller tilsvarende til HC-bad i underetasjen. Ellers får rommene speil, regnfallsdusj fra Tapwell og vegghengt toalett fra Duravit, type Starck 3. Det blir opplegg for vaskemaskin i vaskerom.

Soverom og garderobe
Hver bolig får to gode soverom i sokkeletasjen og to soverom i første etasje, derav et stort hovedsoverom med eget bad. Soverommene i plan 1 kan alternativt slås sammen til stue, eller man kan innrede det ene rommet som kontor.
Soverommene får enstavs eikeparkett på gulv og vegger med malt gips. Det er god plass til garderobeløsninger.

Uteområde
Boligene får her sin herlige takterrasse på ca. 6 kvm, hvor det monteres utelys på veggen. Terrassene får tremmegulv av type Møre Royal eller lignende, og glassrekkverk. Her blir det mulighet for stoler og bord, og man kan nyte utsyn til omkringliggende, frodige omgivelser. Felleseiendommen får ny/gammel brostein og /eller belegningsstein.

Oppvarming

Boligene er oppvarmet med vannbåren gulvvarme, tilknyttet bergvarmeanlegg og varmekabler på bad. Det blir balansert ventilasjon med varmegjenvinning (HERU 160 T EC eller lignende). Det blir Led downlights på bad, hovedsoverom og gang, og det monteres takpunkter i oppholdsrom for pendler i plan 3. Uttak for tv/internett monteres i stue.

Parkering / Garasje

Parkering i offentlig vei etter gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Enkel adkomst. Se vedlagt kartskisse på høyre side i nettannonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til eiendommen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Sameiets tomt er på 454.7 m2. Eiendommen vil bli bebygd og reseksjonert i henhold til siste godkjente rammetillatelse. Uteareal vil bli opparbeidet i henhold til endelig utomhusplan. Utomhusplanen er under revidering og tegninger av denne er kun
en foreløpig illustrasjon. Grunnbokutskrift ligger som vedlegg i meglers salgsoppgave.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.
Se oversikt i salgsoppgave eller konferer megler.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.
Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse. Selger er ansvarlig for å fremskaffe ferdigattest. Ferdigattest utstedes av kommunen når sluttdokumentasjon og erklæring om ferdigstillelse er mottatt og behandlet. Det opplyses om at ferdigattest vil kunne foreligge en tid etter overtagelse. I et slikt tilfelle skal ikke forsinkelsen være til hinder for oppgjør ved overtagelsestidspunkt

Verdi ved skattefastsetting

Eiendomsskatten utgjør tre promille av boligverdien (ligningsverdi x 4 x 0,8) med et bunnfradrag på inntil 4,6 millioner kroner. Eiendomsskatten fastsettes årlig av bystyret og vil derfor kunne variere fra år til år. Eiendomsskatten er ikke beregnet grunnet at
salget gjelder nyoppført bolig. Formuesverdien på eiendommen er p.t. ikke fastsatt.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk Sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Formuesverdien er ulik for primærbolig og sekundærbolig. For primærbolig (der boligeier er folkeregistrert pr 1. januar) utgjør formuesverdien 25% av kvadratmeterprisene og 90 % for sekundærboliger (alle andre boliger). Ved førstegangs verdsetting skal formuesverdi av ubebygget tomt hverken overstige 80 prosent av eiendommens kostpris eller 80 prosent av eiendommens markedsverdi. Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til 'Bolig m. tilh. anlegg og fellesareal - lek/opphold' i gjeldende reguleringsplan S-2358 og ligger innenfor område avsatt til bebyggelse og anlegg i gjeldende kommuneplan. Reguleringsplan S-3812 med bestemmelser ligger som vedlegg i meglers salgsoppgave. Megler kan også kontaktes for ytterligere forespørsler angående reguleringer. Forgården i sameiet er oppført på Byantikvarens gule lister.
Det gjøres oppmerksom på følgende pågående byggesaker i tilgrensende området:
Sarpsborggata 3 - naboeiendom. Se byggesak 202101504 på Oslo.kommune.no/
saksinnsyn Det gjøres oppmerksom på at dersom det blir gitt tillatelse for bygging i Sarpsborggata 3 vil det medføre økt kjøring / støy i byggeperioden. Kjøper kan ikke motsette seg tiltaket i den form det er søkt inn, eller ved eventuelle senere revideringer/søknader.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt. Utgiftene skal blant annet dekke drift
og vedlikehold av fellesareal og tekniske installasjoner, samt forretningsførsel, kommunale avgifter og felles forsikring. Estimat angir at fellesutgifter vil tilsvare cirka 22-28 NOK per m2 per måned. Fellesutgifter må sees i sammenheng med alle boligene i Sarpsborggata 1 og sameiets vedtekter. 

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av Selger. Etter overtagelse vil
eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge
innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.
Dersom det skulle inntreffe brann eller annen skade under byggetiden som dekkes
av forsikringen, eller som skyldes forhold utenfor Selgerens kontroll, skal avtalen likevel
opprettholdes fullt ut idet skadeerstatningen tilfaller Selger, som på sin side plikter å foreta
gjenoppbyggingen etter opprinnelige tegninger innen rimelig tid. Selger vil ved tilfelle som nevnt her ikke ha noe ansvar for Kjøpers forsinkede innflytting. jf. buofl. § 17.


Andel fellesgjeld / formue

Ingen fellesgjeld eller felles formue.

Oppgjør

Garanti etter Bustadoppføringslova Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/ sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

13 400 000,- (
NB: prisen er fast)
Omkostninger

13 400 000,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Spesifikasjon av lån

Estimert fellesgjeld og fellesformue er null.

Annen nyttig informasjon

Rammetillatelse & Igangsettingstillatelse. Rammetillatelse ble innvilget i 27.11.2020. Igangsettingstillatelse ble gitt 18.02.2021. Rammetillatelsen ble stadfestet av Statsforvalteren 22.06.2021. Rammetillatelsen ligger som vedlegg i meglers
salgsoppgave.

Adgang til utleie (boligformål)


Konsesjon / Odel

Nei /Nei

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Ferdigstillelse & Overtagelse

Det foreligger igangsettingstillatelse og byggestart er igangsatt. Selger tar sikte på ferdigstillelse og overtagelse av Eiendommen Q4 2021.. En lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse. Ca. 2 måneder før forventet ferdigstillelse vil selger varsle Kjøper om antatt tidspunkt for overtakelse innenfor et tidsintervall på ca. 30 dager. De her angitte tidsrom/tidspunkt er selgers plan for  leveranse og er ikke å anse som avtalt overtakelsestidspunkt iht. Bustadoppføringsloven §10. Endelig overtakelsestidspunkt (dato og klokkeslett) vil bli gitt med minimum 7 dagers
varsel. Det tidspunkt som da blir angitt er å anse som avtalt overtakelsestidspunkt, jfr. Bustadoppføringsloven § 10.

Selgers forbehold

1.             Selgers forbehold Sagene Trevare - Sarpsborggata 1
a)            Tillatelser og andre tiltak

Rammetillatelse for tiltaket ble innvilget i 27.11.2020 og Igangsettingstillatelse ble gitt 18.02.2021.
Rammetillatelsen ble stadfestet av Statsforvalteren 22.06.2021.

Det er søkt om rammetillatelse for Byggetrinn 2 som omfatter tre rekkehus på naboeiendommen Sarpsborggata 3 gnr. 222 bnr. 162. Kjøper fraskriver seg rettighetene til å klage på nåværende tiltak eller eventuelt senere reviderte tiltak for nybygg på naboeiendommen Sarpsborggata 3 gnr. 222 bnr. 162.

b)            Priser og bud

Prisen for hver enkelt bolig fremgår av separat prisliste. Selger forbeholder seg retten til uten varsel
å endre prisene på usolgte boliger i prosjektet.

Selger forbeholder seg retten til å akseptere eller forkaste ethvert bud/kjøpetilbud på fritt grunnlag. Selger kan velge å tildele boliger uten å begrunne tildelingen og uten forutgående varsel til andre som har lagt inn bud på samme bolig. Videre har selger anledning til å avvise bud fra interessenter som måtte motsette seg å anvende eller kreve endringer i standard kjøpekontrakt. Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn. Hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysing av skjøtet, må det tas forbehold om dette i bud.

Transport av kjøpekontrakt før overtagelse skal på forhånd aksepteres av utbygger og kan nektes på fritt grunnlag. Ved eventuell transport av kontrakt fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr.

c)             Om salgsmaterialet

Det gjøres oppmerksom på at generelle beskrivelser om boligene ikke passer for alle boligene i
prosjektet. Kjøper oppfordres særskilt til å vurdere solforhold, utsikt, beliggenhet mv. i forhold
terreng og omkringliggende eksisterende og fremtidig bygningsmasse mm. før kjøpstilbud inngis.

Det forutsettes at kjøper setter seg inn i fullverdig salgsoppgave med vedlegg før bud inngis. Internettannonse er ikke å anse som fullverdig salgsoppgave. Det tas forbehold om skrivefeil i salgsoppgave, internettannonse eller øvrig markedsføring av prosjektet. Ved eventuell avvikende informasjon er det alltid leveransebeskrivelsen fra selger som er gjeldende. Omfanget av leveransen er begrenset til dette.

d)            Illustrasjoner, tegninger mv.

Illustrasjoner og tegninger i salgsprospektet og ellers i markedsføringen er kun ment som
illustrasjoner og er i detaljer mht. møbler, innredning, busker, trær mv. ikke bindende for selger.
Selger vil levere innredning, utstyr og utearealer slik som beskrevet i leveransebeskrivelsen
(teksten). Inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke, så som f.eks. lamper, og det vil derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Kjøper gjøres spesielt oppmerksom på at plantegningene i salgsprospektet ikke er i målestokk og derfor ikke kan benyttes til måltaking eller arealberegning. Plan 1 leveres som vist i alternativ 1 for alle boligene.

Prospektet inneholder flere perspektiver, utsiktsbilder og datagenererte bilder som kan avvike fra endelig oppførelse med hensyn til arkitektur, tekniske løsninger, byggenes plassering på tomten og utsiktsforhold. Alle illustrasjoner må dermed betraktes som omtrentlige og skissepregede.

e)            Arealer

Partene aksepterer at arealavvik for eiendommens tomteareal, så fremt det ikke er vesentlig, ikke er
gyldig reklamasjonsgrunn eller at slikt avvik ikke kan gi grunnlag for endring av den avtalte kjøpesum.

Selger tar forbehold om mindre avvik (+/- 2 %) i de oppgitte boligarealene (BRA/P-rom), da
arealberegningene er foretatt på tegninger før byggene er oppført.

f)              Svinnriss mv.

I nye bygg vil det normalt oppstå noe svinnriss, sprekker i sammenføyninger/ skjøter i tapet, fuger, maling, bygningsdeler mv. på grunn av bl.a. uttørking av materialer og bevegelser i/mellom bygningsdeler. Mindre sprekker i slike overganger og mellom himling og vegg kan ikke forlanges utbedret med mindre disse innebærer avvik fra vanlig godt håndverk.

g)            Konstruksjon og materialvalg

Boligene er ved salgsstart ikke ferdig detaljprosjektert. Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer og justeringer i detaljprosjekteringen, herunder bl.a. for å etablere nødvendige bæresystemer og føringsveier for tekniske installasjoner, samt eventuelt innkassing av disse. Selger tar forbehold om at det blir gitt tillatelse til boring av energibrønn for bergvarmeanlegg.

Alle opplysninger i leveransebeskrivelsen er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at selger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av tekniske anlegg, mindre endringer av boligens areal eller liknende. Selger tar forbehold om endringer pålagt av offentlige myndigheter som kan få betydning for prosjektets gjennomføring.

Selger tar også forbehold om endringer i materialvalg og tekniske løsninger som er nødvendige eller
hensiktsmessige, såfremt den generelle standarden og kvaliteten som er beskrevet i
leveransebeskrivelsen ikke forringes. Selgeren har rett til å foreta endringer i utomhusanlegg, fellesareal, konstruksjoner, rørføringer og materialvalg mv, uten at dette gir rett til endring av avtalt pris, forutsatt at endringene ikke reduserer utearealene og boligens kvalitet. Slike endringer er ikke å anse som mangler, og gir derfor ikke kjøper rett til prisavslag, retting eller andre mangelsbeføyelser. Selger skal, så langt det er mulig, informere kjøper om endringer som nevnt over.

Hver kjøper vil ved overtakelse få tildelt en FDV-dokumentasjon som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i boligen i tillegg til adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firma som er ansvarlig for de forskjellige arbeider og vedlikehold.

Eventuelle endringer på boligen som kjøper skal stå for i egen regi og for egen regning, må normalt utføres først etter at ferdigattest foreligger.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Oppgjør
Det henvises til megler for nærmere informasjon angående overskjøting og oppgjør i henhold til kjøpskontrakt.

Garanti etter Bustadoppføringslova Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/ sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Lovpålagte krav
Bustadoppføringslova setter premissene for de overordnede bestemmelsene som regulerer kjøpers rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av nybygg egnet til bolig samt kjøp av fast eiendom hvor bygning ikke er fullført i det avtale mellom kjøper og selger inngås. Ytterligere gjelder Lov om eierseksjoner for sameiet og driften av sameiet.

Avbestillingsrett
Bustadsoppføringslova Kapittel VI gir kjøper rett til å avbestille, men kan bli erstatningsansvarlig for de kostnader og det økonomiske tap selger påføres.

Avtaler & Forhold
Gode Boliger AS innehar friheten til å avslå eller akseptere et hvert tilbud tilknyttet kjøp. Gode Boliger AS kommer til å bruke en standardisert kjøpskontrakt for alle salg i prosjektet. Kontrakten ligger som vedlegg i meglers salgsoppgave. Gode Boliger AS tar forbehold om å kunne foreta endringer i denne kontrakten som følge av offentlige krav med mer. Interessenter gjøres oppmerksom på at det forutsettes at bud legges inn i henhold til kjøpskontrakten. Skulle det forekomme en eventuell aksept på kjøpstilbud aksepterer Gode Boliger AS dette under de samme forutsetningene.

Forbehold
Liste over Selgers forbehold ligger vedlagt i meglers / utbyggers salgsoppgave.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene i Sagene Trevare selges til Fastpris.

Hus nr 3 er solgt.
Fastpris hus 2 etter prinsippet "Førstemann til mølla"
Hus nr 1 er solgt.
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Utlegg selger inkl.mva. Til salgs banner i hht avtale. laget av LOS Digital (Kr.2 775) Markedspakke - Klikk (Kr.11 900) Annonsering dn (Kr.18 750) Annonsering i dn (Kr.6 250) Totalt kr. (Kr.39 675)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 50.000,- direkte utlegg som nevnt ovenfor.