Klikk for galleri

Bo på vakre Trondenes | ny leilighet | 2 soverom | nydelig utsikt | innglasset terrasse | parkering | utebod |

Bo på vakre Trondenes | ny leilighet | 2 soverom | nydelig utsikt | innglasset terrasse | parkering | utebod |

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Troms og Finnmark - Harstad Bergseng/Sama/Blåbærhaugen/Trondenes

Trondenesveien 104

Prisantydning2.790.000,-Fellesgjeld1.882.588,-Felleskostnader9.042,-Primærrom74m2Bruksareal82m2Soverom2Rom3
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

187-22-0115

Eier

Peab utbygging AS

Eiendomstype

Andelsleilighet

Eierform

Borettslag

Betegnelse

Andelsnr. 12 Orgnr. 928685373 i Harstad kommune
Ideell andel: 1/1

Etasje

1

Byggeår

2022

Areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 82 kvm

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Fellestomt / 2931 kvm

Forretningsfører

Agio Forvaltning AS

Meglers vurdering

Er du ute etter en enklere hverdag med en leilighet på ett plan med god standard, 2 soverom, innglasset balkong og nydelig utsikt så må du lese videre. Dette er en helt ny 3-roms leilighet med meget attraktiv beliggenhet på vakre Trondenes. Ingen har bebodd denne leiligheten før så her kjenner du fortsatt lukten av ny leilighet.

Trinn 2 av dette flotte boligprosjektet består av et leilighetsbygg som ligger like ved siden av 1. trinn. Det er totalt 20 leiligheter i trinn 1 og trinn 2. Når man akommer lelighetsbygget kan man parkere på egen parkeringsplass rett foran bygget. Det er kort vei til heisen som tar deg ned til leiligheten. Den ligger på 1. plan og det er kjempefin utsikt fra stuen og kjøkkenet. Inne i gangen er det fine fliser på gulvet og de slette veggene er malt i moderne farger. Det er ellers parkett på gulvene i gangen, stuen og soverommene. Begge soverommene ligger ved siden av badet og det er fin størrelse med god plass til dobbelsenger på rommene. Veggene er også her malt i moderne farger som er lyse. Badet er flislagt med mørke delikate fliser på gulvet og hvite 30x60 liggende fliser på veggen. Baderomsinnredningen er i hvitt med stort sminkespeil med spotter. To solide innskyvbare glassdører beskytter mot vannsøl når man dusjer. Toalettet er vegghengt slit at rengjøringen blir enklere. Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning og er helt i front. Kjøkkeninnredningen er i helhvitt med grå benkeplate. Hvitevarene er integrerte og følger med i handelen. Nedover mot havet er det store stuevinduer som forsterker utsikten og gir godt lys inn. Det er dør ut fra stuen til en innglasset terrasse. Selv om den ikke er isolert blir den som en stue nr. 2 og er virkelig koselig.

Utbygger skriver følgende i sin salgsbrosjyre:

"Det er noe i begrepet «nytt er nytt». Du får det aller mest moderne når det gjelder isolasjon, balansert ventilasjon og det siste innen tekniske løsninger. Med andre ord et hjem som gir deg en hverdag uten bekymringer, verken for vedlikehold eller tiden dette tar. 

Alle leilighetene har åpen stue/kjøkkenløsning som gir optimal arealutnyttelse. Åpen løsning mellom stuen og kjøkkenet gir også god flyt i rommet og skaper naturlige soner for spisestuemøblementet og sofakroken. De store vindusflatene og lune lyse gulv i tre-stavs eikeparkett, gir leilighetens viktigste rom en trivelig atmosfære.

Kjøkkenet leveres i hvit utførelse med slette og renholdsvennlige overflater og pene integrerte hvitevarer som er praktisk plassert i innredningen. Vi har lagt vekt på plassbesparende og smarte løsninger for å gi deg et godt utgangspunkt for kulinariske opplevelser med venner og familie. Forestill deg dufter av hjemmebakst og deilige varme og kalde retter fra kjøkkenet ditt. Det kalles hverdagslykke!"

Beliggenhet

Det er et privilegium å ha nordnorsk natur, og en velsignelse å ha den rett utenfor inngangsdøren. Hver dag kan du velge et nytt turmål og du trenger ikke være topptrent for å bruke naturen på Trondeneshalvøya. Mange bruker området daglig til mosjon, avkobling og naturopplevelser sammen
med sine. Sjekk ut dyrelivet på Trondenes. Sitt på terrassen og oppdag oteren som åler seg av gårde opp fra havet, eller se ørna glide over
havet på jakt etter fisk. På beite ved Laugen finner du sau og geiter tett på de fineste utfluktsområder i Altervågen.

Beliggenheten er idyllisk plassert i historiske Trondenes, med spektakulær utsikt og naturomgivelser. Landlig og sentralt med kort vei til alt du måtte ønske deg. Ønsker du å nyte vårsola med utsikt ut i et levende maleri, kan drømmen gå i oppfyllelse.

Beskrivelse av bebyggelsen

Leilighetsbygg.

Bygninger

Byggetrinn 2 består av 2 leilighetsbygg med totalt 20 leiligheter.

Byggemåte

Informasjon om byggemåte og generell informasjon er hentet fra salgsbrosjyren til utbygger. I dag er leiligheten ferdig og evnt. endringer er gjort.

Utbygger informerer om følgende leveransebeskrivelse:

GENERELT:
Denne beskrivelsen samt romskjema gjelder for leilighetsbyggene bo på Trondenes. Dersom det skulle forekomme at denne leveransebeskrivelsen og romskjema er i motstrid, gjelder romskjema foran leveransebeskrivelse. Denne leveransebeskrivelsen og romskjema gjelder foran tegninger.
Etter å ha lest denne beskrivelsen, heretter kalt leveransebeskrivelse, skal kjøper vite hvordan bygningen skal bygges, og hvilke arbeider, materialer og tjenester som inngår i leveransen. Sammen med kontraktstegninger, kontrakt og øvrige vedlegg utgjør dette dokumentasjonen på din leilighet.
Dersom det ønskes endringer i leveransen fra denne leveransebeskrivelsen avtales dette i egen tilleggsavtale direkte med utbygger eller entreprenør. Det gjøres oppmerksom på at alle endringer av standard leveranse vil medføre pristillegg. Det forbeholdes retten til å foreta mindre endringer av konstruksjon og materialvalg forutsatt at dette ikke medfører vesentlig endringer i kvalitet. Slike endringer medfører ikke prismessige konsekvenser. Fast innredning inngår i leveransen kun i den utstrekning de er medtatt i denne leveransebeskrivelsen. Eventuelle fast innredninger som er på tegninger, men ikke medtatt i denne beskrivelsen, inngår ikke i leveransen. KJØPERS ANSVAR: Avklare eventuelle endringer med utbygger/entreprenør før fastsatte frister. Pristillegg for tilvalg gjøres opp ved overtakelse.  Abonnement på strøm.  Abonnement på tv/telefon. Innboforsikring fra overtakelse. EIENDOMMEN: To blokker med 10 leiligheter hver. Totalt i prosjektet blir det inntil 20 leiligheter som organiseres som borettslag. OVERFLATER: BYGGET/INNREDNINGER/UTSTYR: Bærekonstruksjoner og fasader: Blokkene oppføres med bærekonstruksjon i stål og betong. Fasader leveres hovedsakelig med plater. Takkonstruksjon i betong med kompakt tak m/fallisolasjon og taksluk med innvendig nedløp.
Balkonger: Balkonger leveres med dekke i betong og innglassing i front. Innglassede balkonger er ikke fullisolert, så balkongen anses som et uterom. Innvendige vegger: Vegger i oppholdsrom leveres med overflate av skjøtesparkel gips/betong som males i lys farge. Bad leveres med fliser.
Skillevegger mellom leiligheter blir utført i betong eller doble stålstendervegger med gipsplater iht. gjeldende brann- og lydkrav. Elektriske føringer legges på utsiden av leilighetsskilleveggene for ikke å svekke lydtekniske egenskaper. Himlinger: Himlinger leveres med overflate av skjøtesparklet gips/betong som males hvit. Synlige v-fuger vil forekomme. Det vil være behov for noe nedforinger og noe innkassinger for nødvendige tekniske installasjoner. Dette vil føre til lavere takhøyde. Gulv: Gulv belegges med parkett i alle arealer bortsett fra bad, wc/vaskerom, entre og sportsbod. Bad og entre flislegges, mens wc/vaskerom får våtromsbelegg. Sportsbod får betonggulv. INNREDNINGER: Kjøkken: Leilighetsplanene viser kun omfanget av kjøkkeninnredningen, dvs. samlet lengde på underskap og overskap. Det vil bli fremlagt kjøkkentegning for hver enkelt leilighet. Det vil ikke være mulig å flytte funksjonene i kjøkkenet. Utbygger forbeholder seg retten til å bytte leverandør. Hvitevarer: Integrerte hvitevarer på kjøkken som koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap av anerkjent fabrikat er inkludert. Bad: Det leveres baderominnredning i hvit utførelse
med enkel vask og speilskap med belysning. Alle bad får dusjvegger med vegghengt armatur, sluk og vegghengt toalett. Toalettrom: Det leveres vask og speil med belysning, samt gulvmontert toalett. Vaskemaskin eller andre hvitevarer leveres ikke. Garderobe: garderobeløsninger inngår ikke som en del av standardleveransen. Der det på tegninger er vist garderobe, er dette ment som en illustrasjon på plass til garderobeskap/løsninger.
ELEKTRO: Anlegget omfatter tekniske punkter iht. Nek 400, siste forskrift. Dette gir meget god fordeling av punkter i tillegg til uttak for tv, data og telefon. Det vil være skjult anlegg med unntak av installasjon ved lyd og betongvegger/himling. Sikringsskap vil plasseres i gang eller dertil egnet
sted. Det installeres elektriske varmekabler på bad og i entre. Brann- og røykvarslere i alle leiligheter iht. Forskrifter. Det leveres ringeklokke og lys ved inngangsdør. VARME/VENTILASJON/VARMEGJENVINNING. Leilighetene leveres med balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Temperert og filtrert friskluft tilføres oppholdsrommene samtidig som luft trekkes ut fra kjøkken og våtrom. Ventilator over kokeplater har eget avtrekk som har direkte utkast til friluft. VANN OG AVLØPSANLEGG: De største leilighetene leveres med 200 liters varmtvannsbereder og de minste leilighetene leveres
med 120 liters varmtvannsbereder. For tilkomst til koblingspunkter for vanninntak og fordelerskap vil det komme synlige luker i vegg. Vann og spillvann via kommunalt ledningsnett. VEI OG PARKERING: Det blir adkomst fra Trondenesveien. Det er 18 parkeringsplasser i felles carportanlegg og to parkeringer uten carport. Uteområde bli opparbeidet iht. godkjent utomhusplan. FELLESAREALER I BLOKKENE: Inngangsparti leveres med fliser på gulv Trapper og trappesatser med belegg på gulv, malt betong på vegger. SPORTSBODER: Hver leilighet får egne sportsboder i forbindelse med carport. De to leilighetene som får parkering ute på fellesområde vil også få sportsboder i nærheten. Sportsboden er på ca. 5 m². Sportsbod er beregnet som en utebod og har ingen oppvarming. Dette forutsetter at ting som oppbevares tåler temperaturforskjeller. RENOVASJON: Det leveres felles dypoppsamlingssystem av Molok eller tilsvarende. POSTKASSER: Postkasser med lås leveres til hver bolig og plasseres hensiktsmessig.
BYGNINGSMESSIG INFORMASJON: GRUNN OG FUNDAMENTER: Bygget er fundamentert på peler til fjell med vegger i underetasjene i plasstøpt betong. YTTERVEGGER: I underetasjen er det betongvegger. I øvrige etasjer er det puss og plater. Isolasjonstykkelse er 25 cm i yttervegger.
VINDUER OG DØRER: Alle vinduer og dører til leilighetene leveres med lavenergiglass og skal tilfredsstille forskriftsmessige krav til støy- og brannklasse. Vinduer og dører leveres med malte overflater. Foringer og listverk leveres hvitmalt med synlige spikerhoder. Inngangsdører til leilighetene leveres med forsikringsgodkjent lås. Dørene leveres i malt utførelse med samme farge utvendig og innvendig. Farge og type
håndtak spesifiseres av arkitekt i detaljprosjekteringen. Det tilrettelegges for montasje av utvendige persienner eller screen etter tilvalg.
INNVENDIG VINDUER OG DØRER: Innvendige dører leveres i slett utførelse med hvite karmer. Både vinduer og dører får gerikter (lister) innvendig av
hvitmalt tre og med synlige spikerhoder. LISTVERK: Gulvlister, taklister og gerikter leveres ferdig malt, med synlige spikerhoder. BLIKKENSLAGER:
Beslag leveres i plastbelagt stål. TV, TELE OG DATA: Moderne nettløsning bestilles som et felles abonnement for borettslaget. Selger tar forbehold om bindingstid i 3 år fra ferdigstillelse. Den enkelte driftsenhet (borettslag) står deretter fritt til å forhandle frem avtaler med andre signalleverandører enn de som er tilknyttet eksternt etter at anlegget er overlevert fra selger. Vi gjør oppmerksom på at kabelanlegget internt i byggets fellesarealer eies av huskjøperne i fellesskap og ingen signalleverandør har noen form for eierskap eller fortrinnsrett i anlegget etter at det har gått 3 år fra ferdigstillelse. Kjøper må selv bestille abonnement for telefon og TV. Evt. nettabonnement utover grunnpakken bestilles og betales av hver enkelt.
ANDRE INSTALLSJONER: Heis: Det leveres heis. Heisen går fra underetasje opp til øverste etasje. Heisen har tilgjengelighet fra alle leilighetsplan.
Porttelefon: Til leilighetene monteres ringetablå ved hovedinngangsdør med porttelefon, samt fjernstyrt låsåpner til hovedinngangsdør. TOMTEARBEIDER: Tomtearealer blir opparbeidet iht. situasjonsplan. FORBEHOLD: Alle bygningsmessige arbeider og installasjoner skal
tilfredsstille myndighetenes anvisninger og gjeldende forskrifters krav til utførelse (tek17 m.fl) Selger tar forbehold om rett til endringer av form og
utførelse i denne beskrivelsen forutsatt at den generelle standarden ikke forringes. Det tas forbehold om feil i beskrivelsen. Selger forbeholder seg retten til å fordele bod og p-plasser. Ved overtakelse vil det bli gjennomført byggvask av boligene. Det presiseres at byggvask ikke er det samme som rundvask og at noe egenvask ved innflytting må påregnes.
Dato: 6. juli 2020 53.

Vi tar forbehold om mulige feil i leveransebeskrivelsen.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 82 kvm

1.Etasje: Gang, 2 soverom, bad, stue/kjøkken, bod/teknisk rom.

Når det gjelder arealer er det utbyggers mål som er brukt og den er ikke oppmålt av takstmann.

Innhold

Romskjema:

Entré Flis, 30x30 grå m/ varmekabler. Vegg: Gipsplater, skjøtesparklet og malt. Himling: Gipsplater skjøtesparklet og malt. Elektro: 1 stk dobbeltstikk
1 stk taklys m/ armatur. Termostatstyrt varmekabler.

Gang: Gulv: 13 mm 3-stavs eikeparkett. Vegg: Gipsplater, skjøtesparklet og malt. Himling: Gipsplater skjøtesparklet og malt. Elektro: 1 tk.dobbeltstikk
1 stk taklys med armatur.

Kjøkken: Gulv: 13 mm 3-stavs eikeparkett. Vegg: Gipsplater, skjøtesparklet og malt. Himling: Betong med synlige vfuger - sparklet og malt. Elektro: 1 stk taklys m/armatur. 1 stk opplegg for benkebelysning.1 stk LED-lysarmatur m/bryter og stikkontakt (benkelys) montert under overskap. 1 stk stikk for kjøleskap. 1 stk stikk for komfyr. 1 stk stikk for oppvaskmaskin. 1 stk kursopplegg for kjøkkenventilator. 1 stk dobbelt stikkontakt ekstra. NEK-400 skal oppfylles. Sanitær: 1 stk benkebatteri og oppvaskkum. Avstengningskran og avløp for oppvask-maskin. Annet: Kjøkken-innredning som vist
på tegninger for hver enkelt leilighet. Stue: Stue 13 mm 3-stavs eikeparkett. Vegg: Gipsplater, skjøtesparklet og malt. Himling: Betong med synlige v-fuger - helsparklet og malt. Elektro: 1 stk lyspunkt i tak m/bryter. 1 stk stikk pr 4 kvm påbegynte gulv 2 stk varmeovn med termostat. 2 stk dobbelt stikk ved tak. Nek 400 skal følges. Bad: Gulv: Flis, 10x10. Farge: grå. Vegg: Flis, 30x60. Farge: hvit. Himling: Gipsplater skjøtesparklet og malt. Elektro: Termostatstyrte varmekabler. 1 dobbelt stikk på vegg. 6 stk innfelte spot. 1 stikk for vaskemaskin. 1 stikk for tørketrommel. Sanitær: Dusjvegger 90 cm x 90 cm med vegghengt armatur. Vegghengt toalett med standard toalettskål. Kran og avløp for vaskemaskin. Annet: Baderoms-innredning på 80 cm serventskap m/armatur og speilskap m/lys. Toalettrom: gulv: Våtroms-belegg. Vegg: Gipsplater, skjøtesparklet og malt. Himling: Gipsplater skjøtesparklet og malt. Elektro: 1 dobbelt stikk på vegg. 1 stk opplegg for taklys med bryter på vegg. 1 stk takarmatur. Sanitær: 1 stk gulvmontert toalett. 1 stk vask med speil og belysning. Soverom: Gulv: 13 mm 3-stavs eikeparkett. Vegg: Gipsplater, skjøtesparklet og malt. Himling: Betong med synlige v-fuger - helsparklet og malt. Elektro: 1 stk opplegg for taklys med bryter på vegg. 1 stk takarmatur. 3 stk doble stikk (hvorav 1 stikk under vindu sammen med varmeovn med termostat). Balkong: Gulv: Betongdekke 1 stk opplegg for utebelysning. Elektro: 1 stk armatur. 1 stk dobbeltstikk. Annet: Innglasset. Innvendig bod. Gulv: 13 mm 3-stavs eikeparkett. Vegg: Gipsplater, skjøtesparklet og malt. Himling: Gipsplater skjøtesparklet og malt. Elektro: 1 stk opplegg for taklys med bryter på vegg. 1 stk takarmatur. 1 stk kursopplegg for ventilasjonsaggregat. Sanitær: varmtvannsbereder.
Sportsbod/Utebod ved carport: Gulv: Betonggulv . Vegg: Ubehandlede plater. Himling:  Åpent sperretak. Elektro: 1 stk takarmatur med bryter. Annet: Bod er ikke isolert, så utstyr som settes i boden må tåle temperaturforandringer.

Standard

Leiligheten holder god standard og er ny og ubebodd.

Møblering

Det er gode møbleringsmuligheter.

Oppvarming

Elektrisk.

Parkering / Garasje

Denne leiligheten har utvendig parkeringsplass som er merket.

Adkomst

Det er enkel adkomst til eiendommen med bakkefri innkjøring.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

På oversiden er det meste av tomten asfaltert. På nedsiden er det anlagt en fin gressplen som er felles for beboerne. Det er ogaå anlagt en lekeplass på nedsiden av bygget.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen. 
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest datert 20.09.2022

Verdi ved skattefastsetting

Formuesverdien på eiendommen er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk Sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Formuesverdien er ulik for primærbolig og sekundærbolig. For primærbolig (der boligeier er folkeregistrert pr 1. januar) utgjør formuesverdien 25% av kvadratmeterprisene og 90 % for sekundærboliger (alle andre boliger).

Reguleringsforhold

REGULERINGSBETEMMELSER: Plannavn: Trondenes boligpark 2.  Plannr.: 662.  Sist revidert: 26.09.17.  Vedtatt: 02.11.17

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Det er inngått IN-avtale som gir seksjonene mulighet til individuell innbetaling av gjeld. Dette kan gjøres pr. juni og desember hvert år.
 Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Det er intern forkjøpsrett i dette borettslaget.

Borettslaget har vedtektsfestet forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag har vedtektsfestet at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Energiforbruk og strømkostnad

Da leiligheten er ny er det ingen erfaringstall på strømforbruk.

Andre faste løpende kostnader

Kr. 9 041,73,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Fellesutgiftene dekker: Kapitalkostnad avdrag 1 819,21, Kapitalkostnad rente 3 933,12, Vedlikeholdsfond 170,00, Internett 269,00, Andel felleskostnader 2 850,40, Totale fellesutgifter pr. mnd. 9 041,73. Felleskostnadene inkluderer bla: Kommunale avgifter, renovasjon, forsikring på bygget, forretningsførsel, renhold fellesarealer, snøbrøyting, internett, og andre driftsutgifter iht. budsjett.

Andre faste utgifter:
Strøm, ca kr. Dette er en ny og hittil ubebodd leilighet og derfor er det ingen erfaringstall på strømforbruk.

Kommunale avgifter: Inkludet i fellesutgiftene.

Forsikring i Gjensidige Forsikring, kr ,- (polisenummer 91324742.)
Andre utgifter:


Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

2 790 000,- (Prisantydning)
1 882 588,27 (Andel av fellesgjeld)

4 672 588,27 (Pris inkl. fellesgjeld)


Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
8 900,- (Kjøpsforsikring IF (valgfritt))
41 132 (omkostninger etablering sameie, bidrag fjernvame, andelskapital.

51 214,- (Omkostninger totalt)

4 723 802,27 (Totalpris inkl. omkostninger)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Beskrivelse: 2240 - Lån 1636.52.78257 - D
NB
Geldende rente: 3,00%
Registrert lånebeløp: 43 152 000,00
Lånetype: Annuitetslån
Årlige terminer: 4
Registrert utløpsdato: 05.07.2072

Andel av fellesgjeld pr. 27.09.2022: kr. 1 882 588,27.
Det betales renter og avdrag.

Sammendrag fra selgers egenerklæring

Da dette er en ny leilighet er det ikke utarbeidet takstrapport eller egenerklæring.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra utbyggers salgsprospekt.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie

Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. Hele boligen kan leies ut med styrets godkjenning etter bestemte vilkår ihht. vedtektene punkt 4-2 og borettslagsloven §§5-3 til 510. Borettslagsloven sier følgende om utleie: Med godkjenning frå styret kan andelseigaren overlate bruken av heile bustaden til andre for opp til tre år dersom andelseigaren sjølv eller ein person nemt i §5-6 første ledd nr. 3, har butt i bustaden i minst eitt av dei to siste åra. Godkjenning kan berre nektast dersom brukarens forhold gir sakleg grunn til det. Godkjenning kan nektast dersom brukaren ikkje kunne blitt andelseigar. Jf. §5-5.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Kjøpsforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If.  Produktet inneholder boligkjøperforsikring,  hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring  i vedlagte materiell.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Garantier

§ 2-11. Garanti for oppfylling av avtalen

Ved sal av ny eigarbustad eller fritidsbustad som vert seld innan seks månader etter fullføringa av bustaden, skal seljaren stille garanti i samsvar med bustadoppføringslova § 12, såframt seljaren har gjort avtalen som ledd i næringsverksemd og kjøparen er forbrukar.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Oppgjørskostnad inkl. factoring (Kr.6 900) Provisjon (Kr.60 500) Tilrettelegging (Kr.8 000) Visninger (Kr.3 000) Styling (Kr.15 000) Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808) Digital annonsering (Kr.4 500) Fotografering (Kr.4 500) Garantiforsikringspremie (Kr.3 990) Kommunale opplysninger (Kr.2 100) Markedspakke (Kr.16 000) Totalt kr. (Kr.125 298)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9900 + utlegg.

Vedlegg til salgsoppgaven

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse Reguleringsplaner og bestemmelser Opplysningsbrev fra forretningsfører Vedtekter og eventuelle husordensregler Årsregnskap / budsjett Budskjema Energiattest Tilstandsrapport Meglers verdivurdering Egenerklæringsskjema selger Viktig informasjon til kjøper og selger