Klikk for galleri

Kikut/ Solhovda - Ny moderne hytte under oppføring. Ski inn - ski ut.

X
Viken – Hol-Geilo

Solhovda 19

Viken – Hol-Geilo

Solhovda 19

Prisantydning
5.800.000,-
Primærrom
90m2
Bruksareal
98m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Salgsoppgave
Lukk

Jannike Seljevoll Herleiksplass

Daglig Leder/Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Herleiksplass & Partnere
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

315-20-0046

Eiendomstype

Hytte

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 66 Bnr. 869 i Hol kommune

Byggeår

2020

Areal

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 98 kvm, Bruttoareal: 112 kvm
Rom som er P-rom: Alle rom er inntatt i p-rom med unntak av bod

Antall rom

4

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1879 kvm

Beliggenhet

Velkommen til Kikut!

Beliggende solrikt i naturskjønne omgivelser og grensende mot friarealet fnner du denne nye hytten som er under oppføring. Beliggende i et eksklusivt og attraktivt område for fritidsbolig med gode solforhold både sommer og vinter.
Ta på langrennsskiene ved hytteveggen og hele langrennsnettet med preparerte og merkete løyper venter. Kikut har løyper tilpasset alle. Småturer eller lengre til bla. Ruperanden, Tuva eller Ustaoset.
Fra hytten er det kort vei til bussstoppet til Kikutbussen som har flere daglige avganger tur/retu Geilo i helger og ferier.
Beliggenhet på Kikut gir muligheter for feriedager både vår, sommer og høst med unike naturopplevelser.
Du kan legge turen rett inn i fellheimen langs merkede løyper enten du sitter på sykkelsete eller du vil gå til fots. Ta gjerne med fiskestang, og prøv lykken i et av de mange større og mindre vannene i området, meld deg på elgsafari eller besøk en støl.
Fra Kikut er det snaue 10 minutter til Geilo sentrum med alle fasiliteter som hoteller med spa, treningssenter, og bademuligheter. Her fnner du også afterski og flere restauranter. Geilo kan også by på et hyggelig sentrumsområde med flere butikker, et variert tilbud for store og små. Her ligger også jernbanestasjonen som er stasjon for Bergensbanen. Det er med andre ord veldig enkelt å komme seg til Geilo med tog både fra Bergen og fra Oslo.

Byggemåte

Grunnmur er isoporelement med betongkjerne, utvendig fasadeplater i fibersement. Hel betongplate som er armert og isolert. Yttervegger er utført i bindingsverk, isolert. Saltak i tre, sperretak og takstoler, isolasjon, undertak. Taktekking med torv, membran. Takrenner med nedløp.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 98 kvm, Bruttoareal: 112 kvm
Alle rom er inntatt i p-rom med unntak av bod.

Arealene er hentet fra takstrapport for lik hytte som allerede er oppført. Det er ikke gjort arealoppmåling av denne hytten under oppføring.

Innhold

Velkommen til Solhovda 19. Ny hytte under oppføring med overbygget inngangsparti, hall, romslig allrom med kjøkken, spisestue og kjøkken. Det skal bygges en flott peis i allrommet med peisinnsats som hev/ senk funksjon. Videre har hytten 3 soverom, bad samt ekstra gjestetoalett. Bod med dør direkte ut på terreng

Standard

Flott hytte under oppføring med gjennomgående gode kvalilteter.

Kjøkkeninnredning type form fra Marbodal. Heltre benkeplate. Integrert oppvaskmaskin, stekeovn, koketopp med avtrekk, kjøl/frys.

Bad er innredet med servantskap i laminat skrog og mdf profil fronter med malt overflate. Håndvask.
Speil med overlys. Toalett og dusj med glassdører.

Gjestetoalett har toalett, håndvask og speil med overlys

På gulvene er det lagt eikeparkett og fliser. Det er børstet trepanel med behandlet overflate på veggene. Bad og toalett har fliser på gulv. I himling er det børstet trepanel med behandlet overflate, en del røstede himlinger.

Oppvarming

Peisovn i stuen.
Hovedoppvarming er varme i gulv.

Parkering / Garasje

Det opparbeides parkering på eiendom jfr. reguleringsplan.

Adkomst

Adkomst fra Fylkesvei 40 over åpen parkeringsplass ved avkjøringen til Hakkesettstølen. Hold til venstre over parkeringsplassen. Følg videre Solhovda rett frem og ta så første til venstre. Ta første til venstre en gang til og man vil få eiendommen på høyre side.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Forvaltning, drift og vedlikehold av den felles infrastruktur som er etablert i Solhovda (veinett, vann- og avløpsledninger mv), skal forestås av Solhovda Velforening. Kjøper og de øvrige tomteeiere på Solhovda plikter å være medlem i nevnte velforening. Vedtekter for velforeningen er inntatt i vedlegg til salgsoppgaven, og kjøper plikter å rette seg etter disse. Dette innebærer blant annet at kjøper skal dekke en forholdsmessig andel av kostnader knyttet til drift og vedlikehold av den felles infrastruktur som er etablert i området, dvs at kostnadene fordeles likt mellom alle tomte- og hytteeierne i Solhovda (uavhengig av beliggenhet).

Det er på hovedbølet tinglyst erklæring omhandlende infrastruktur, samt enkelte andre heftelser som gjelder for tomten og området for øvrig. Erklæringen er inntatt i vedlegg til salgsoppgaven. Når det gjelder kjøpers plikt til å betale et bidrag til dekning av leie av grunn til løyper og stier, preparering av skiløyper, vedlikehold av turstier mv, utgjør dette per dd. ca NOK 1 000 pr år, jf erklæringens punkt 3.

Kjøper kan koble seg på fiberanlegg i Solhovda forutsatt at det inngås separat avtale om dette med selger. Anleggsbidrag for tilkobling utgjør per dd. NOK 15 000.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

2016/162651-1/200  Registrering av grunn  
24.02.2016 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3044 Gnr:66 Bnr:114

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet privat vei.
Vann og avløp: Vil bli tilknyttet offentlig nett.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det skal foreligge ferdigattest fra Hol kommune før overtakelse.
I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar.

Reguleringsforhold

Eiendommen er en del av detaljreguleringen for Aasremmenden.
Reguleringsformål; Fritidsbebyggelse frittliggende.

Faste, løpende kostnader

FORSIKRING
Eiendommen er fullverdig forsikret frem til overtakelse.
Kjøper tegner egen forsikring fra overtakelse.

OFFENTLIGE AVGIFTER
Kommunal avgifter og eiendomsskatt fastsettes ved ferdigstillelse:
Vil omfatte; Forbruk og fatsleff vann og avløp. Renovasjon, feiing, branntilsyn og eiendomsskatt.

FASTE LØPENDE UTGIFTER
Kommunale avgifter og eiendomsskatt, kostnader til veglag og velforening for bl.a. brøyting og vedlikehold av vei. Løypebidrag.  Forsikring, strøm og nettleie, tv/ internett og evt. andre personlige abonnementer osv.

FORMUESVERDI
Det året en fritidseiendom står ferdig, skal formuesverdien settes til 30 prosent av eiendommens kostpris inkludert grunn eller 30 prosent av eiendommens markedsverdi.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Kjøper er ikke forpliktet til å innbetale noen del av kjøpesummen før utbygger har stilt garanti etter bestemmelsene i bustadoppføringslovas §12.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
50 000,- (Dokumentavgift (av tomteverdi kr. 2.000.000,-))
--------------------------------------------------------
51 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 851 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Adgang til utleie (boligformål)

Dette er en selveiende eiendom og eiendommen kan fritt leies ut.

Konsesjon / Odel

Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet som må bekreftes av kommunen før tinglysning kan finne sted og oppgjør kan utbetales selger.

Planlagt overtagelse

Forventet ferdigstillelse og overtakelse er medio/slutten april 2020. men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt.

Selger skal innkalle til overtakelsesforretning etter bustadoppføringslova § 15. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende Selger er ansvarlig for at det skrives protokoll fra overtakelsesforretningen.

Dersom hytten ferdigstilles tidligere enn antatt og boligen er klare for overtakelse, kan selger kreve at overtakelse fremskyndes tilsvarende. Slik fremskyndet overtakelse skal varsles kjøper minimum 2 måneder før overtakelsestidspunktet.

Kjøper svarer fra overtagelsen for alle eiendommens utgifter og oppebærer eventuelle inntekter.

Selger skal overlevere eiendommen til kjøper i ryddig og byggerengjort stand, uten leieforhold av noen art, slik at hele eiendommen leveres ledig for kjøper. Eiendommen skal ha ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse før overlevering til kjøper.

Ved overtakelse mot midlertidig brukstillatelse, for eksempel der utearealene ikke er ferdigstilt, er selger forpliktet til å fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før midlertidig brukstillatelse er utløpt på tid. Skulle denne situasjonen oppstå, er megler forpliktet etter eiendomsmeglingsloven til å gjøre kjøper oppmerksom på at det bør etableres tilstrekkelig sikkerhet for kjøpers krav. Megler skal deretter bistå partene med å etablere et tilfredsstillende sikkerhetsarrangement som ivaretar kjøpers interesser.

Risikoen for eiendommen går over på kjøper når kjøper har overtatt bruken av eiendommen. Overtar kjøper ikke til fastsatt tid, og årsaken ligger hos ham, har kjøper risikoen fra det tidspunktet eiendommen kunne vært overtatt.

Når risikoen for eiendommen er gått over på kjøper, faller ikke kjøpers plikt til å betale kjøpesummen bort ved at eiendommen blir ødelagt eller skadet som følge av en hendelse som selger ikke svarer for.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

OVERDRAGELSE/RESALG/TRANSPORT AV KJØPEKONTRAKT
Ønsker kjøper å selge kjøpekontrakten (boligen) videre før prosjektet er ferdigbygget og kjøper har overtatt boligen, forbeholder selger seg retten til å godkjenne enhver overdragelse. Ved selgers eventuelle godkjennelse av en slik transport, skal kjøper betale et administrasjonsgebyr på kr.50.000,- inkl. mva. til selger.  I tillegg kommer utgifter, ved bruk av megler ved videresalg.
Påkrevde endringer av garantier ved et evt. videresalg/transport bekostes ikke av selger/utbygger. Disse må eventuelt dekkes av kjøper.

KOSTNADER VED AVBESTILLINGER
Kjøper kan avbestille i henhold til reglene i bustadoppføringslova. Ved avbestilling etter vedtatt byggestart kan selger kreve erstatning for sitt økonomiske tap som følge av avbestillingen  etter § 53. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i sin helhet.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Fritidsboligen selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Markedspakke (Kr.16 900)
Oppgjørskostnad (Kr.5 980)
Kommunale opplysninger (Kr.8 900)
Tilretteleggingshonorar (Kr.15 900)
Tinglysningsgebyr (Kr. 585,-)
Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 5 800 000,-) (Kr.116 000)
Totalt kr. (Kr.164 265)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr . 10.000,- samt avtalete tillegg og utlegg.