Klikk for galleri

Lekker 2-roms selveier med flotte tilvalg. Sørvendt balkong mot gårdsrom. Ferdig Q1 2023. Salg av kontraktsposisjon.

Lekker 2-roms selveier med flotte tilvalg. Sørvendt balkong mot gårdsrom. Ferdig Q1 2023. Salg av kontraktsposisjon.

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Helsfyr-Sinsen

Malerhaugveien 25

Prisantydning4.300.000,-Felleskostnader1.638,-Primærrom38m2Bruksareal39m2Soverom1Rom2
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

306-22-0205

Eier

Øyvind Lygren

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 130 Bnr. 79 i Oslo kommune

Etasje

2

Byggeår

2023

Areal

Primærrom: 38 kvm, Bruksareal: 39 kvm
Rom som er P-rom: Entré, stue, kjøkken, soverom og bad/wc.

Antall rom

2

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 12118 kvm

Salg av kontraktsposisjon

Velkommen til Malerhaugveien 25 på Ensjø! Helt ny 2-roms under oppføring. Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og holder gjennomgående høy standard. Verdt å nevne er pent HTH-kjøkken med integrerte hvitevarer, lekker 1-stavs parkett med vannbåren gulvvarme og bad med store keramiske fliser på gulv og vegger. Fra stue er det utgang til sørvendt balkong på 4,5 kvm med gode solforhold vendt mot parkmessig bakgård.

Prosjektet består av moderne bebyggelse i 6. etasjer med flotte fellesarealer. Mellom bebyggelsen blir det attraktive uteområder med privat park på tre mål. I parken legges det opp til både lek, trening og samvær. Det vil også bli felles takterrasse, felles sykkelbod og mekke-/vaskestasjon.

For ytterligere illustrasjoner, leilighetens plassering i bygget m.v - se: www.malerhaugveien25.no

Kort fortalt
  • Høy standard.
  • Solrik sydvendt balkong på 4,5 kvm.
  • Kjøkken med integrerte hvitevarer.
  • Bad påkostet med tilvalg på fliser, speilskap, servantskap med skuffer og oppgradert toalett.
  • Tilvalg på farge - NCSS2005-Y10R - Mørk sandstrand på alle rom.
  • Felles takterrasse med utsikt.
  • Parkmessige uteområder.
  • Planlagt ferdigstillelse 1. kvartal 2023.

Området
Leiligheten har en sentral og svært attraktiv beliggenhet midt mellom Ensjø og Helsfyr. Området er i stor utvikling og er blitt attraktivt for både unge, voksne, eldre, par og barnefamilier. "Bo naturbant" sies det om denne bydelen og det er akkurat det du gjør! Sykkel-og gangveier, frodige parker, energivennlige bygninger under oppføring og et godt kollektiv tilbud. Dette bidrar til at du bor sentrumsnært, mens du har flotte opparbeidede grøntområder i umiddelbar nærhet. Du finner "alt" du måtte trenge innen kort avstand, og hvis du trenger utvidet tilbud tar T-banen deg til sentrum før du vet ordet av det. For å lese mer se http://www.ensjobyen.no.

Servicefasiliteter
Innen umiddelbar avstand har du både KIWI og Rema 1000 på Ensjø, som er åpent hver dag med svært gode åpningstider (06-24 hverdag og lørdag, samt søndag 09-21). Med andre ord blir ikke dagligvarehandelen noe problem! Du finner også et apotek, to frisørsalonger og to skjønnhetssalonger i Gladengveien og Ensjøveien.

Safe as Milk i Gladengveien serverer deilig pizza og slår til med quiz en gang i uken. Dersom noe søtt frister kan Boulangerie M og Nabobakeriet tilby deilige bakevarer og noe godt i koppen. På Kampen Bistro får du servert solide, tradisjonelle måltider i lune og hjemmekoselige omgivelser. De har også et intimt konsertområde, og inne finner du faktisk et Elvis-alter.

For utvidet tilbud er ikke turen lang til en rekke andre tilbud. Grünerløkka, Tøyen, sentrum med Karl Johan eller Aker Brygge? Mulighetene er mange og turen er kort.

Treningsmuligheter
SATS Kampen ligger ca 10 minutters gange unna leiligheten og Fresh Fitness like så. Her kan du enten ta morgentrimmen før du drar videre til dagens gjøremål, eller en liten tur på kvelden - kanskje med en treningspartner? Jordal Idrettspark og Idrettshall er like i nærheten av leiligheten og her er det både ishockey, lacrosse, amerikansk fotball, håndball osv. På vinterstid er området supert å ake i for barna!

Rekreasjonsområder
En rekke grøntområder i området for en fin spasertur en søndags formiddag. For en ordentlig tur kan du gå til Etterstad og følge Alnaelva videre, eller til Valle Hovin med Hovindammen. En kortere tur kan for eksempel være bort til Kampen Park med vannspeil på toppen og bordtennisbord stående hele året. Her kan turen gå videre til Tøyenparken eller Botanisk Hage, eventuelt Muchmuseet for kulturelle opplevelser. Ellers er en rolig tur langs gatene på Kampen veldig hyggelig, blant trehusbebyggelsen i Oslos "Kardemommeby".

Kollektiv transport
Ensjø og Helsfyr T-bane ligger i nærheten. Herfra kommer du deg enkelt rundt i byen! Til sentrum tar det faktisk bare knappe 10 minutter! Ellers går busslinje 37 fra Etterstadgata som ligger noen få minutters gange unna, som tar deg rundt i hele byen og går hele døgnet.

Byggemåte

Bygningen utføres med bærekonstruksjon i prefabrikkert og plasstøpt betong. Generelt er det plasstøpte betongkonstruksjoner mot grunn, mens alle betongvegger inne i kjeller, samt over bakken er prefabrikkerte. Utbygger står dog fritt til å utforme bærende vegger i stål, plasstøpt eller prefabrikkert betong etter hva han finner formålstjenlig.

Fasadeveggene utføres i bindingsverk, isolert med mineralull. Utvendige fasader er planlagt med tegl, trepanel og/eller plater. Balkongflater leveres i ubehandlet betong. Disse er som en utvendig konstruksjon å anse og mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå på gulvflaten og i evt. renner etter regnvær. Det vil forekomme drypp fra overliggende balkong. Innvendige vegger er i hovedsak av stålstendere som kles med gipsplater. Enkelte vegger med overflate i betong, som for eksempel mot trappesjakter og mellom leiligheter, ifm. bærende vegger/bæresystemet. Takkonstruksjon bygges av betong. Utvendig tak er flatt med innvendig nedløp.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 38 kvm, Bruksareal: 39 kvm
Rom som er P-rom: Entré, stue, kjøkken, soverom og bad/wc.

Alle leiligheter får privat sportsbod i tilknytning til fellesarealer. Sportsboden er ikke klimatisert. Sportsboder leveres med gittervegger og dør som kan låses med hengelås. Hengelås leveres ikke. Overflater i felles bodrom vil være støvbundet hvite vegger (ikke sparklet) og gulv som er transparent støvbundet.

Det blir tilrettelagt for sykkel både i form av store sykkelboder og egen mekke- og vaskestasjon.

Standard

LEVERANSEBESKRIVELSE
GULV:
Alle rom bortsett fra bad leveres med 13-14 mm hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett som standard. Lister tilpasses type parkett i overgang mellom gulv og vegg.

VEGGER:
Innvendige vegger i leilighet leveres hvitmalte. Overflatebehandling etter estetisk klasse K2.

TAK, HIMLINGER:
Innvendig tak består generelt av sparklet og hvitmalt betongelementer med v-fuge i elementoverganger. Unntak er gang som får sparklete og malte gipshimlinger og bad som får hvitlakkerte stålplater for å skjule tekniske føringer. Enkelte tekniske inspeksjonsluker i nedforede tak og innkassinger må påregnes. Takhøyde generelt blir ca. 2,5 meter. I rom med nedforet himling blir høyden ca. 2,2 meter. Taket sparkles og males i hvit farge. Der hvor det er betongtak blir det synlige V-fuger for ca. hver 1,2 meter. Det leveres T-profilhimling eller sparklet og malt betong i bod i leilighet.

INNKASSINGER
I tillegg til rom med nedforet himling nevnt i punktet over vil det mellom enkelte rom være behov for å legge ventilasjonskanaler og sprinklerrør. Disse legges i så fall i overgang mellom vegg og tak, på egnet sted, og blir kasset inn. Innkassinger overflatebehandles som overflaten i rommet forøvrig.
Høyden under innkassinger blir minimum ca. 2,2 meter. Over overskap på kjøkken er det innkassing av ventilasjonsrør fra ventilator til aktuell ventilasjonssjakt. Dette utføres i hvitt ferdig overflatebehandlet materiale fra kjøkkenleverandør.

KJØKKEN
Kjøkkenleverandør er ikke endelig valgt, men det vil bli valgt en anerkjent leverandør som HTH, Sigdal eller tilsvarende. Kjøkkentypen under er angitt som referanse for type utseende og kvalitet. Det leveres moderne kjøkkeninnredning med hvitlakkerte glatte mdf-fronter med stålhåndtak. Det leveres demping på dører og skuffer. Laminat benkeplate i farge surface 597 (mørk grå) med nedfelt stålvask med 1 kum og ettgreps blandebatteri.

Eventuelt annen leverandør med tilsvarende eller likeverdige produkter kan bli valgt som leverandør. Kjøkkeninnredningen leveres med hvitevarepakke med kjøl/frys, oppvaskmaskin, integrert stekeovn og platetopp. Det vil bli mulighet til å bestille andre typer hvitevarer som tilvalg. Det
leveres 25 ampers strømuttak for induksjonstopp. Ventilatorhette av type volumhette medfølger i alle leiligheter. Benkelysarmatur med eller uten stikk, avhengig av kjøkkenløsning, monteres under overskap og styres med bryter på vegg. Det presiseres at kjøkken og antall skap leveres iht. egen
kjøkkentegning. Enkelte endringer i kjøkkenløsning kan komme i forbindelse med detaljprosjekteringen, dette gjelder spesielt plassering av hvitevarer og sjakt.

GARDEROBE
Avsatt plass til garderobeskap er angitt på kontraktstegning med stiplet strek. Viste skap på salgstegninger er kun ment som illustrasjon. Sprinkler i leiligheten tilpasses den viste plassering. Det leveres ikke garderobeskap, men dette kan bestilles som tilvalg fra kjøkkenleverandør.

INNVENDIGE DØRER
De leveres hvite glatte dører, med vridere i stålutseende og hvite karmer og gerikter. Geriktene gjæres og får synlige stiftehoder. Standard eiketerskel.

BAD/SANITÆR
Hovedsakelig leveres prefabrikkerte baderomskabiner, men utbygger forbeholder seg retten til å bruke plassbygde bad dersom dette viser seg hensiktsmessig. Grå keramiske fliser på gulv 30x30 cm, i dusjsone 5x5 cm. Selger forbeholder seg retten til å velge endelig farge og format. Hvite keramiske fliser på vegg bad. Format 10 cm x 30 cm, liggende. Selger forbeholder seg retten til å velge endelig farge og format. Det garanteres ikke at fuger mellom gulv og vegg vil sammenfalle. Veggmontert toalett med skjult sisterne. Dusjarmatur montert på vegg. Det leveres dusjhjørne/dusjvegger i klart glass med profiler med forkrommet eller matt utseende. Ett-greps blandebatteri på alle vasker. Nedfelt servant med servantskap. Innfelt eller utenpåliggende speil over servant, med lys over. Det er avsatt plass for vaskemaskin og tørketrommel med ferdig opplegg for vann og  avløpstilkobling. Det må benyttes kondenstørketrommel. Dimbar downlightbelysning i tak. Alt sanitærutstyr blir levert i hvit utførelse.

Der hvor det er hensiktsmessig forbeholder selger seg retten til mindre korreksjoner på badets mål i forbindelse med å standardisere antall typer baderomskabiner. Dette vil dog ikke gå på bekostning av funksjonalitet eller total størrelse på leiligheten. Samleskap for vannrør plasseres på vegg og/eller i himling. Samleskap for varmerør til gulvvarme plasseres enten på vegg på bad eller på vegg i annet rom. Dette vil avhenge av planløsning og detaljprosjektering.

VINDUER/BALKONGDØRER
Vinduer med energiglass. Enkelte vinduer er faste og kan ikke åpnes. Disse vinduene må pusses fra terrasse/balkong. Enkelte andre vinduer vil ha åpningsbare felt for vask. Det gjøres oppmerksom på at nye, moderne vinduer, med høy isolasjonsevne kan dugge på utsiden i enkelte værtyper.

HOVEDINNGANGSDØR TIL LEILIGHET
Hovedinngangsdør er brann- og lydkvalifisert iht. forskriftene. Dørene leveres med sylinderlås, kikkehull og eiketerskel.

FOTLISTER/GERIKTER
I rom med eikeparkett leveres fotlister i eik. Synlige skruer/stifter. Overgang vegg/tak i hovedsak uten list. Dersom et rom listes skal hele rommet ha lister. Alle gerikter og foringer rundt vinduer og dører er ferdig malt fra fabrikk i hvit farge. Alt listverk er gjæret i hjørnene og har synlige stiftehoder. Det leveres lister/gerikter rundt vinduer, balkongdører og dører.

DIVERSE UTSTYR
Røyk-/brannvarsler(-e) og pulverapparat i hver leilighet i henhold til gjeldende forskrifter.

VENTILASJON
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Luft blåses inn i stue og soverom og trekkes ut fra bad og kjøkken. Kjøkkenhetten har lys og eventuelt funksjoner for styring av avtrekk/ventilasjon. Ventilasjonsaggregatet er plassert sentralt enten på taket eller i underetasjen og regulerer kapasiteten
automatisk når kjøkkenhetten er i bruk. Alle ventilasjonskanaler er skjult med unntak av eventuelle kanaler i bod. Nødvendige inspeksjonsluker i nedforede himlinger og kasser må påregnes.

ELEKTRISK
Leilighetene er godt utstyrt iht. NEK 400 gjeldende norm. Elektriske fremføringer ligger generelt skjult i leiligheten. Dette gjelder ikke på betongvegger, samt fremføringer til lyspunkt i tak og stikk under overskap på kjøkken og i den innvendige boden. For lyspunkt i himling leveres stikkontakt i overgang mellom takog vegg med tilhørende bryter på vegg. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter iht. NEK 400. Det leveres belysning med stikk eller uten stikkunder overskap på kjøkken, som styres med bryter på vegg. Antall avhenger av kjøkkenløsning. På baderom leveres det dimbar innfelt downlightsbelysning i tak og lys over speil. Det leveres dimbar downlightsbelysning i gang. Det leveres ikke stikkontakt i bod i kjeller. Det leveres sikringsskap på vegg i leilighet. Plassering ikke avklart.

OPPVARMING
Vannbåren varme fra fjernvarme. Det legges vannbåren gulvvarme i gang, stue og kjøkken. Det leveres ikke varme i soverom. Ved store vindusflater kan det oppleves en kaldrasfølelse, med mindre man plasserer en løs varmekilde på gulvet under vindu. I badegulv leveres det vannbåren gulvvarme med termostat. Varme fra sentralt anlegg. Forbruket blir ikke målt per leilighet, men fordelt ut i fra en brøk fastsatt av sameiet. Det leveres samleskap for vann og varmerør i leilighet. Plasseres i vegg/tak på bad eller annet sted i leiligheten.

TV/RADIO/TELEFON
Leiligheten leveres ferdig med 1 stk. TV/data-punkt i stue tilknyttet til kabel-TV via lokal leverandør. Tilknytning til kabel-TV er obligatorisk. Det leveres ikke egen telefonkontakt i leiligheten. Det forutsettes at eventuelt telefonabonnement må gå som et IP-abonnement tilknyttet kabel-TV/dataleverandør.

BRANNSIKRING/SPRINKLING
Bygningen brannsikres etter forskriftenes krav. Bygget fullsprinkles etter gjeldende forskriftskrav og boligene boligsprinkles (personsikring). Det vil være synlige sprinklerhoder i vegger/himlinger i leilighetene og i fellesarealer. Rørføringer for sprinkling legges skjult/ innkasset bortsett fra i bod, så langt dette lar seg gjøre.

TERRASSER/BALKONGER
Alle leiligheter har balkong, fransk balkong eller terrasse. Det blir montert stikkontakt på vegg ute på balkong/terrasse (privat side). Det blir noe nivåforskjell mellom gulv inne og terrasser/balkonger ute. Terrasser/ balkong ligger noe lavere enn dekke / gulv inne. Dette løses i så fall med skrå kant. Solskjerming tilbys eventuelt som tilvalg.

BALKONGER
Rekkverk utformes som stål/aluminium med spiler, glass eller perforerte plater. Eventuelt håndløper i metall. Det prosjekteres med avrenning over kant. Dekke på balkonger i ubehandlet betong, takterrasser med tremmegulv i impregnert treverk. For dekker av betong må det påregnes noe mindre
vannansamlinger på dekke etter regnvær. Ved behov vil skille mellom balkonger til to leiligheter som ligger inntil hverandre bli med skillevegger i tre/plater/glass e.l.

TERRASSER OG TAKTERRASSER
Rekkverk som for balkonger. Det leveres ikke rekkverk på terrasser i 1. etg.Skille mellom privat område og fellesområde vil bli etablert med
beplantning/blomsterkasser eller lignende. Skille mellom to terrasser blir med skillevegg i tre, stålplater og/eller glass. Endelig utforming og materialvalg for skjerming avgjøres av selger (ref. pkt. om utomhusarealer). På terrasser legges tremmegulv i impregnert treverk.

INNGANGPARTI
Fliser på gulv i hovedinngangsparti. Alle leiligheter har egen inngangsdør fra trappesjakt/korridor.

HEIS
Heis med stolmål BxL ca. 1,1 x 2,1 meter direkte opp fra kjeller til alle etasjer.

TRAPPER/TRAPPEROM
Vegger i trapperom males. Trappene er prefabrikkert i betong. Det legges flis i inntrinn og opptrinn, samt sokkelflis/vaskekant i overgang mot vegg.

KORRIDOR
Vegger males og det legges fliser, belegg eller teppefliser på gulv.

PARKERING
P-huset er bygget som et lukket p-hus med asfalt eller betong dekke. Vegger og tak i malt/støvbundet betong. Laveste frie kjørehøyde i p-hus er ca. 2,10 meter. Det er direkte forbindelse fra parkering til leilighetene i alle etasjer. Egen innkjøring til p-hus fra offentlig vei. Det vil bli avsatt plass til felles sykkelparkering innendørs, og noen utendørs i tilknytning til fellesarealer.

GARASJEPLASSER
Garasjeplass medfølger ikke. Eventuelt usolgte parkeringsplasser eies av selger og kan bli leiet ut til eksterne leietakere. Automatisk åpning av garasjeport med portåpner eller mobiltelefon.

UTOMHUSAREALER
Utomhusområdet er lokalisert på bakkeplan. Fellesareal vil bli parkmessig opparbeidet. Endelig utomhusplan er ikke ferdigbehandlet og er på dette tidspunkt kun utarbeidet for illustrasjon. Utomhusplan vil bli utarbeidet i forbindelse med videre utvikling av prosjektet. Selger forbeholder seg her retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg.Uteareal vil bli ferdigstilt i den grad det er mulig i forhold til årstid og utbygging av området i sin helhet.

BODER
Enkelte leiligheter leveres med innvendig bod. Dette er i så fall vist på tegning. Innvendig boder leveres med 13-14 mm hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett på gulv, hvitmalte vegger og hvit T-profil himling i tak eventuelt sparklet og malt gips eller betong. Alle leiligheter får privat sportsbod i tilknytning til fellesarealer. Sportsboden er ikke klimatisert. Sportsboder leveres med gittervegger og dør som kan låses med hengelås. Hengelås leveres ikke. Overflater i felles bodrom vil være støvbundet hvite vegger (ikke sparklet) og gulv som er transparent støvbundet.

PORTTELEFON
Ringetablåer og audiocalling-anlegg (med skjerm) og automatisk lås/døråpner ved hovedinngangspartier. Ringeknapp utenfor hver leilighet.

Utstyr

Følgende tilvalg er gjort:
- Maling, mørk sandstrand - NCSS2005-Y10R.
- Tilvalg fliser vegg bad, grå 300x600.
- Servantskap med skuffer, mørk grå.
- Overskap med speil tilpasset servant.
- Oppgradert toalett.

Se forøvrig leveransebeskrivelse for standardleveranse. Boligen leveres umøblert og uten garderobeskap.

Oppvarming

Vannbåren varme fra fjernvarme. Det legges vannbåren gulvvarme i gang, stue, kjøkken og baderom. Det leveres ikke varme i soverom. Ved store vindusflater kan det oppleves en kaldrasfølelse, med mindre man plasserer en løs varmekilde på gulvet under vindu. I badegulv leveres det vannbåren gulvvarme med termostat. Varme fra sentralt anlegg. Forbruket blir ikke målt per leilighet, men fordelt ut i fra en brøk fastsatt av sameiet. Det leveres samleskap for vann og varmerør i leilighet. Plasseres i vegg/tak på bad eller annet sted i leiligheten.

Parkering / Garasje

Det er parkering i eget garasjeplan under boligene. Garasjeplass medfølger ikke.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1957/7355-1/105  Bestemmelse om veg  
26.06.1957 
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

1957/8031-1/105  Erklæring/avtale  
08.07.1957 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

1957/15678-2/105  Bestemmelse om veg  
17.12.1957 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Gjelder denne registerenheten med flere

1958/4569-1/105  Bestemmelse om vannledn.  
26.04.1958 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:102  
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1958/10018-1/105  Bestemmelse om vannledn.  
04.09.1958 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1958/14570-1/105  Bestemmelse om gjerde  
05.12.1958 
Gjelder denne registerenheten med flere

1960/2507-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
01.03.1960 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1960/9760-1/105  Bestemmelse om vannledn.  
17.08.1960 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:105  
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1965/17520-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
09.12.1965 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:93  
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1967/990192-1/105  Bestemmelse om gjerde  
09.01.1967 
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

1973/21159-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
07.11.1973 
Bestemmelse om tilfluktsrom

1977/17191-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
10.08.1977
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:80  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1977/27128-1/105  Erklæring/avtale  
29.11.1977 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

2018/1470394-1/200  Bestemmelse om adkomstrett  
29.10.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Rettighetshaver allmennheten

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtagelse kan finne sted.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Tomt

Antatt tomteareal vil være på ca. 12.118 kvm iflg. selger. Det kan bli justeringer på tomtearealet.

Da eiendommen skal bygges ut i flere byggetrinn, kan eiendommen måtte reseksjoneres ved ferdigstillelse av nye bygninger. Alle seksjonseiere er forpliktet til å samtykke til eventuell reseksjonering, samt medvirke for å få gjennomført prosjektet som forutsatt.

Det tas forbehold om endring i ovennevnte plan om oppdeling og organisering av byggene og garasjen dersom kommunen ønsker det annerledes, eller dersom dette av andre grunner fremstår som hensiktsmessig. Det vil derfor på et senere tidspunkt avklares om det blir ett sameie pr. bygg eller ett felles sameie for begge byggene.

Kjøper aksepterer at utomhusarealet først ferdigstilles samtidig med siste byggetrinn. Selger forplikter seg til å gjøre ferdig alt byggearbeid så snart som mulig etter at bebyggelsen/feltet er ferdig utbygget. Avhengig av årstiden kan ferdigstillelse av utomhusarelene bli utført etter overtakelse av leilighetene. Blir ferdigstillelse på høsten er det naturlig at beplantning og plen blir ferdigstilt våren etter. I såfall vil kjøper ha rett til å holde tilbake en forholdsmessig andel av kjøpesummen for uferdig utomhusareal pr. overtakelsen. Fellesarealene overtas formelt når man overtar boligen. Styret vil

ha fullmakt til å gå ferdigbefaring av fellesarealene samt fullmakt til å frigi eventuelt tilbakeholdt beløp som tjener som sikkerhet for uferdig arbeid på fellesareal.

Reguleringsforhold

Det er gitt rammetillatelse for prosjektet. Eiendommen er detaljregulert til bolig/ forretning/annen off. eller privat tjenesteyting. Vedtatt januar 2020. Hele Ensjøområdet er i ferd med å transformeres fra industri, lager og næringsdrift til et attraktivt boligområde med handel og servicetilbud. Naboeiendommer er, eller vil bli gradvis søkt og omregulert til boligformål.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Andre faste løpende kostnader

Kr. 1 638,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: A-konto varmtvann/fyring, felles byggforsikring, trappevask, forretningsførsel, strøm til fellesarealer m.m.

Månedlige felleskostnader er gjennomsnittlig stipulert til ca. kr. 28,- pr. kvm. BRA som inkluderer bygningsforsikring, vedlikehold og drift av felles anlegg, trappevask/renhold, forretningsførsel, strøm i fellesarealer m.m. Dette vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi.

Forbruk av varmt tappevann og gulvvarme avregnes etter areal pr. leilighet og kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader. De er stipulert til ca. kr. 14,- pr. kvm. Strøm betales iht. eget forbruk. TV/Internett kommer også i tillegg til felleskostnadene. Det henvises til budsjett som viser et stipulert gjennomsnitt over felleskostnadene pr. leilighet for første driftsår. Felleskostnadene fordeles på hver seksjon etter sameiebrøken.

Andre faste utgifter:
Strøm, innboforsikring m.m.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 0,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Dette prospektet beskriver en konkret bolig under oppføring. Boligen er solgt, men den opprinnelige kjøper ønsker å selge sin kontraktsposisjon med utbygger (hovedkontrakt) som gir rett og plikt til å overta boligen når den er ferdigstilt. Hovedkontrakten som er inngått mellom utbygger/opprinnelig selger av prosjektet og opprinnelig kjøper (selger av kontraktsposisjonen) påvirkes ikke av denne handelen.

Ved kjøp av kontraktdisposisjon trer kjøper inn i en allerede inngått avtale, med alle rettigheter og forpliktelser som følger av denne. Det forutsettes at kjøper setter seg inn i avtalevilkår.

Hovedkontrakten overtas uendret og den regulerer alle forutsetninger for leveransen av boligen, med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Hovedkontrakten forutsettes nøye gjennomlest før kjøpetilbud avleveres. Hovedkontrakten uttrykker fastpris (dvs opprinnelig totalpris) for den aktuelle bolig. Fastpris i hovedkontrakten er kr. 3 350 000,- + omkostninger.

Det stilles krav til fremleggelse av  finansieringsbevis/dokumentasjon ved kjøp.

Merverdi til selger for salg av kontraktsposisjon for N02 - H0202 utgjør kr. 950 000,- ved salg til prisantydning. Opprinnelig innskudd (forskudd på 10%) kr. 335 000,- innbetales 14 dager etter gjennomført kontraktsmøte. Merverdi kr. 950 000,- (ved salg til prisantydning), resterende av opprinnelig kjøpesum kr. 3 015 000,-  + omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest 3 virkedager før overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

4 300 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
19 970,- (Dokumentavgift 2,5% av tomteverdi) 4 914,- (Oppstartskapital - 3x mnd. felleskostnader) 24 100,- (Tilvalg) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 55 000,- (Transportgebyr utbygger)
105 353,50 (Omkostninger totalt)
4 405 353,50 (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Det tas forbehold om at utbygger må godkjenne transport av kontrakt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra opprinnelig prospekt.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt for denne eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Selger tar sikte på fysisk oppstart av byggearbeidene for byggetrinn 2 første halvår 2021. Selger tar sikte på å overlevere boligene i løpet av første kvartal 2023. Byggetid for prosjektet er estimert til ca. 20 mnd.

Dette gjelder ikke som en bindende frist for å ha boligen klar for overtakelse, herunder ikke grunnlag for å kreve dagmulkt. En senere igangsetting og/eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse.

Etter at selgers forbehold er bortfalt skal selger skriftlig meddele til kjøper dagmulktsbelagt ferdigstillelsesintervall. Selger skal med minst 3 måneders varsel angi overtakelsesmåneden til kjøper innen den første måneden for tidligere varslet intervall. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 6 ukers varsel.

Selger kan kreve overtakelse inntil 4 måneder før det opprinnelige ferdigstillelsesintervallet. Selger skal i så fall skriftlig varsle om dette minimum 2 måneder før den nye overtakelsesdatoen. Ved forsinkelse beregnes det dagmulkt fra den nye overtakelsesdatoen. Endringer i fremdrift pga. kjøpers endrings- eller tilleggsbestilling skal varsles kjøperen umiddelbart.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Viktig informasjon om kontraktsposisjon

Kontrakten som ligger til grunn for kjøp av bolig under oppføring reguleres av bestemmelsene i bustadoppføringsloven. Fullførelses-og reklamasjonsgaranti jf. bustadoppføringslova § 12 som også er stilt av utbygger er basert på den opprinnelige kjøpesummen mellom utbygger og kjøper 1 i henhold til inngått kontrakt. Garanti kan gjøres gjeldende av kjøper 2, og garantist kan ikke ta forbehold som begrenser denne retten.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Meglers vederlag og utlegg

Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.404) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 300 000,-) (Kr.43 000) Reannonsering finn.no (Kr.2 500) Factoring/ Betalingsutsettelse (Kr.2 800) Godtgjørelse oppgjør (Oppgjørskostnad) (Kr.4 400) Markedspakke (Kr.6 500) Sikkerhetsstillelse (Kr.2 500) Totalt kr. (Kr.62 104)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger for påløpte utlegg.

Vedlegg til salgsoppgaven

Prospekt fra utbygger
Garantibevis
Grunnbok
Opprinnelig kjøpekontrakt

Finn.no: Lokalområde

ENSJØ