Klikk for galleri

Helt ny, lekker selveier med 2 bad og 3 soverom. Garasje, balkong og flott utsikt. Idyllisk og sentralt. Lav dok.avgift.

Helt ny, lekker selveier med 2 bad og 3 soverom. Garasje, balkong og flott utsikt. Idyllisk og sentralt. Lav dok.avgift.

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Rogaland - Stavanger - Åsen/Hillevåg/Auglend

Consul Sigval Bergesens vei 200

Prisantydning9.750.000,-Felleskostnader2.936,-Primærrom122m2Bruksareal122m2Soverom3Rom4
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

317-22-0215

Eier

Kulimport eiendomsutvikling as

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 22 Bnr. 374 Snr. 32 i Stavanger kommune
Ideell andel: 1/1

Etasje

7

Byggeår

2022

Areal

Primærrom: 122 kvm, Bruksareal: 122 kvm
Rom som er P-rom: 7.et: Entré, gang, bad/vaskerom 3 soverom, stue/kjøkken, omkledningsrom og bad.

Antall rom

4

Tomtetype/areal

Fellestomt / 1153 kvm

Forretningsfører

Bate Boligbyggelag

Beliggenhet

Leiligheten har en super beliggenhet nær Stavanger sentrum. Her bor du i idylliske omgivelser med umiddelbar nærhet til Hillevågvannet. Nyt bølgeskvulp sammen med morgenens første kaffekopp på balkongen, eller ta med deg kaffen og gå en tur langs vannet.

Området er under stadig utvikling, og urbane tilbud ligger i kort avstand  - kino, kaffebarer, topplistede restauranter og en rekke kulturtilbud med mer. I tillegg er det kort vei til idrettsplasser, Stavanger universitetssykehus og idylliske turområder.

Rett ved Byparken finner du Fisketorget, flere trendy kafeer og spisesteder. Stavangers kulturelle storstue, konserthuset fra 2012, ligger i Sandvigå. Er du interessert i historie er det også kort vei til Rudlåparken, et frodig område kjent for sine helleristninger. Vakre Bjergsted kulturpark ligger en kort sykkeltur fra boligen, og det er ca. 3 km til Stavanger Stadion.

Rett over vika ligger Strømvig sjøbad, samt Godalen - en av Stavangers fineste turstier. I motsatt retning ligger Mosvatnet med flott tursti som passer godt for både joggere, turgåere og familier på tur. I tillegg kan runden rundt store Stokkavatnet og Hålandsvatnet anbefales. Stavanger Golfklubb ligger ved Store Stokkavatnet og kan by på utfordringer for alt fra nybegynnere til mer profesjonelle.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi, Extra og Rema 1000. Kilden kjøpesenter ligger 6 min gange fra leiligheten. Stavanger sentrum med sitt mangfoldige servicetilbud ligger godt innen rekkevidde. Her finnes blant annet Magasin Blaa og Arkaden Torgterrassen, dersom du ønsker alt samlet på en plass

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Hillevågstunnelen som ligger like ved boligen. Paradis stasjon ligger ca. 7-8 min gange fra leiligheten. Ved å benytte bil tar det ca. 18 min til Sandnes og 15 min Stavanger Lufthavn Sola.

Fra eiendommen er det gangavstand til Kvaleberg og Våland barneskole, Ullandhaug og St. Svithun ungdomsskole og Godalen videregående skole. Det er heller ikke langt til Rudolf Steinerskolen. Det finnes også et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i nærheten.

Byggemåte

Da bygget er ferdigstilt i 2022, er ikke innhentet komplett tilstandsrapport, men en arealoppmåling. Arealoppmålingen er utført av Sæve Takst og er datert 31.10.22

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 122 kvm, Bruksareal: 122 kvm
Rom som er P-rom: 7.et: Entré, gang, bad/vaskerom 3 soverom, stue/kjøkken, omkledningsrom og bad.

7.etasje: P-rom: 122 kvm / BRA: 122 kvm.

Det er en oppstillingsplass for bil i lukket anlegg og en sportsbod. Balkong ut fra stue på ca 19 m2 med rekkverk i glass.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Innhold

7.etasje: Entré, gang, bad/vaskerom, 3 soverom, stue/kjøkken, omkledningsrom og bad.

Godkjente tegninger er innhentet og følger vedlagt.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er opplyst i salgsoppgaven. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for  den aktuelle bruken.

Standard

Leiligheten har adkomst fra et felles, flislagt inngangsparti og heis til et teppebelagt etasjeplan. Entreen ligger sentralt plassert og gir en god forsmak på den lekre leiligheten. Entreen har enstavs parkett på gulvet, type Karelia Eik Natur Vanilla Move Matt, og mellomgrå veggfarge - en stil som er gjennomgående. Rommet kan møbleres med enkelt oppbevaringsmøblement.

Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning med gulvvarme og er et luftig, innbydende samlingssted. Rommet har store vindusflater som lar dagslyset flyte fritt, og byr på formidabel utsikt til sjø og nabolag. Skyvedører åpner opp til en balkong, om utsikten skal nytes i frisk luft.

Fargevalget er moderne i grå nyanser, det er listefrie overganger og enstavs parkett på gulvet, type Karelia Eik Natur Vanilla Move Matt. Takhøyden er på ca. 2,55 meter, og gulvarealet er mer enn stort nok til både spisegruppe og romslig sofamøblement.

Kjøkkenet er fra Norema og består av en romslig kjøkkenøy, samt benk- og takoppforede overskap med mye oppbevaringsplass. Innredningen har kledelig gråfarge, dempere på alle fronter og påkostet benkeplate i sort skimmer med sort kjerne kompaktlaminat.

Kjøkkenet har underlimt stålkum, glassplate på vegg bak kokesone, strømstikk og benkebelysning. Innredningen har kildesorteringssystem, komfyrvakt og opplegg for integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin.

Leiligheten har to delikate bad. Det ene badet har lysebrune gulvfliser, kombinert med lysegrå mosaikkfliser på gulvet i dusjhjørnet. Veggene har lysegrå fliser bortsett fra én vegg som har fliser i mørkebrunt. Rommet er utstyrt med gulvvarme og downlights. Badet har stilren, hvit servantseksjon fra Norema, innfliset speil og vegghengt toalett med softclose. Det er rette dusjdører til dusjhjørnet og både håndholdt dusj og deilig regnfallsdusj.

Det andre badet har store, gråbrune veggfliser og beige gulvfliser, med mosaikkfliser på gulvet i dusjhjørnet. Rommet er utstyrt med gulvvarme, downlights, håndholdt dusj og regnfallsdusj. I tillegg er det vegghengt toalett med softclose, speil, belysning og en stilren, hvit servantseksjon fra Norema. Badet har strømstikk til vaskemaskin og tørketrommel.

Leiligheten har tre pene soverom, hvor to ligger til en skjermet gang med bad. Hovedsoverommet har inngang via walk-in closet, og ligger i behagelig suiteløsning med eget bad. Soverommet har nydelig gråblå veggfarge og fine vindusløsninger mot et enda blåere hav. Det er lagringsplass i en disponibel sportsbod i underetasjen.

Sameiet har også knyttet seg til Heime - en app som setter naboene i kontakt med hverandre og skaper en hyggelig nabolag. Her arrangeres alt fra vinsmaking til strikkekvelder. I denne appen kan man også booke den elektriske bilen som er i sameiet.

Møblering

Eiendommen selges umøblert.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med varmekabler på bad og vannbåren gulvvarme i stue/kjøkken. Oppvarming og varmtvann er tilknyttet fjernvarme fra Lyse. Boligen har balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med eget aggregat. I fellesgang er det sikringsskap med automatsikringer. Begge bad har Led downlights, og det er dørcalling i entré. Lyse/Altibox er leverandør av fiber/tv. Bygget har heis.

Parkering / Garasje

Leiligheten har parkeringsplass i felles garasjeanlegg, og det er mulighet for å installere Smartly elbil-lader. Leilighet 702 er tildelt stor HC p-plass. Skulle noen i sameiet ha HC behov vil p-plass byttes med vanlig størrelse. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

På finn.no kan du se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med PrivatMegleren visningsskilt på visningsdagen.

Tilliggende fasiliteter

Stuen har utgang til en balkong med morgen- og kveldssol på ca. 19 kvm som strekker seg rundt to sider av bygget. Balkongen har glassrekkverk for uhindret utsyn, utebelysning, strømstikk, overbygg og impregnert tregulv. Herfra har man formidabel utsikt over sjøen og godt utsyn til nærliggende bebyggelse og nabolag. Balkongen kan møbleres med sittegruppe i ulike soner.

Beboerne har tilgang på et felles selskapsrom/møterom med sjøutsikt i underetasjen. I forbindelse med rommet er det det wc og et kjøkken med hvitevarer. I tillegg har sameiet et flott felles uteområde med grøntarealer, internveier, beplantning, lekeplasser og sykkelparkering. I naboblokken ferdigstilles 2 gjesteleiligheter og delingsrom ila Januar 2023, som vil være disponible for alle i sameiet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

2020/3081052-1/200  Bestemmelse om nettstasjon  
25.09.2020 21:00 
Rettighetshaver:LNETT AS  
Org.nr: 980038408
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: 1103-22/374
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/3081052-2/200  Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler  
25.09.2020 21:00 
Rettighetshaver:LNETT AS  
Org.nr: 980038408
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: 1103-22/374
Gjelder denne registerenheten med flere

2022/332999-1/200  Bestemmelse om adkomstrett  
25.03.2022 21:00 
Bestemmelse om tilgang for redningspersonell og vaktselskap e.l
Gjelder denne registerenheten med flere

2022/333022-1/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening  
25.03.2022 21:00 
Gjelder denne registerenheten med flere

1945/205-1/102  Erklæring/avtale  
23.01.1945 
Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB
Overført fra: 1103-22/374
Gjelder denne registerenheten med flere
Kan ikke levere dokumenter fra før 1.1.1951.
 
1945/206-1/102  Erklæring/avtale  
23.01.1945 
Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB
Overført fra: 1103-22/374
Gjelder denne registerenheten med flere
Kan ikke levere dokumenter fra før 1.1.1951.

Tinglyst heftelse ligger vedlagt til prospektet. Interessenter oppfordres til å lese dokumentet.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp.

Tilkomst til eiendommen skjer via offentlig og privat vei (22/328, 22/365, 21/1234 Bane Nor SF, 22/202 Skanska Eiendomsutvikling AS, 22/12 Kulimport Eiendomsutvikling AS).

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for gnr/bnr 22/374 - Boligblokk (BB4) og parkeringskjeller datert 22.09.2022 iflg Stavanger kommune.
Det foreligger revidert midlertidig brukstillatelse for gnr/bnr 22/374 Boligblokk (BB4) og parkeringskjeller datert 29.03.2022 iflg Stavanger kommune.
Det foreligger midlertidig brukstillatelse for gnr/bnr 22/374 Boligblokk (BB4) og parkeringskjeller datert 24.03.2022 iflg Stavanger kommune.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 281 609,- pr 31.12.21
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 4 613 793,- pr 31.12.21
Ligningsverdi er innhentet fra Skatteetaten.no og må kun sees på som et estimat.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig/blokkbebyggelse.

Kommuneplaner
Id: KPL-1103
Navn: Kommuneplanens arealdel 2019-2034
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 09.12.2019
Delarealer: Delareal 1 041 m
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende
Delareal: 113 m
Arealbruk: Friområde,Nåværende
Kommunedelplaner: Id 116K
Navn: Kommunedelplan for Paradis - Hillevåg
Plantype: Kommunedelplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 19.09.2005
Delarealer: Delareal 1 041 m
Arealbruk: Boligområde,Framtidig
Områdenavn: H44
Delareal: 113 m
Arealbruk: Park/turvei,Framtidig
Områdenavn: H45

Reguleringsplaner
Id: 2605P
Navn: Detaljregulering for Kulimportkaien. Hillevåg bydel
Plantype: Detaljregulering
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 11.03.2019
Delarealer: Delareal 1 031 m
Bestemmelsesområde vilkår for bruk av arealer, bygninger og anlegg
Delareal: 682 m
Formål: Boligbebyggelse-blokkbebyggelse
Feltnavn: BB4
Delareal: 471 m
Formål: Boligbebyggelse-blokkbebyggelse
Feltnavn: BB3

Reguleringsplaner under arbeid
Id: 2731
Navn: Hillevåg
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Områderegulering

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter)
Id: 2731
Navn: Hillevåg
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Områderegulering
Det skal etableres et tydelig grep for en ny grønnstruktur, med større sammenhengende grønne flater og et robust og variert program, som muliggjør flere boliger i området. •De interne grøntarealene skal knyttes bedre sammen og forbindelsene til den overordnede grønnstrukturen skal styrkes. Grepet skal gi en kvalitet til bydelen, og fungere samlende og identitetsskapende.

Id: 2623
Navn: Bussvei Haugåsveien-sentrum-Sundekrossen
Status: Planforslag
Plantype: Detaljregulering
Hensikten med planen er å etablere en høykvalitets bussvei på strekningen mellom Mosvatnet og Olav Vs gate. Bussveien skal bedre framkommelighet og forutsigbarhet for busstrafikk og gi bussen best mulig betingelser i konkurranse med bilen. Samtidig skal forhold for syklister og gående bli bedre.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter A

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Consulens Brygge 1 består av 63 boligseksjoner og 5 næringsseksjoner fordelt på 2 stk boligblokker. Felleslokalene eies av Velforeningen Consulens brygge. Drift og vedlikehold av felles lokaler er regulert i vedtektene til Velforeningen som skal driftes av Heime. I sameiet Consulens Brygge 1 skal det til enhver tid være minimum en stk delebil.

Styreleder er Per Magne Tjora, e-post: cb@styretmitt.no.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Eierseksjonsloven § 30: For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameierbrøk. Dette innebærer at sameieren har såkalt proratarisk ansvar for sameiets forpliktelser.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Styregodkjennelse

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Energiforbruk og strømkostnad

Energiforbuk er ikke oppgitt av selger. Vil variere ved forbruk.

Andre faste løpende kostnader

Kr. 2 936,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Fiber-aksess, utvendig boligforsikring, vedlikehold av fellesområdene, utgifter til forretningsfører og revisor.

Sameiet er nylig etablert og det foreligger ikke regnskap eller budsjett. Det kan derfor forekomme endringer angående hva som er inkludert i månedlige felleskostnader. Kostnader til varmtvann, oppvarming og evt. andre energikostnader fordeles etter forbruk til den enkelte seksjonseier.

Ved fiberaksess kan eier selv bestemme hvorvidt man ønsker TV og internett. Hver enkelt av sameierne må selv kjøpe og betale for abonnoment på både TV og internett. Avregning fjernvarme via Lyse - faktura sendes hver enkelt.

Kommunale avgifter (eiendomsskatt, feiing, renovasjon, vann og avløp) Kr. 7 490
Forsikring i IF Skadeforsikring,  (polisenummer SP0004052820)
Andre utgifter: Strøm, internett og innboforsikring. Kostnader er ikke opplyst av selger og vil variere ut ifra valg av leverandør og avtaletype.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Sameiet er nylig stiftet. Det er pt ikke tatt opp noe felles lån for sameiet. Det foreligger ikke informasjon om andel felles formue pr. 12.10.22.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

9 750 000,- (Prisantydning)


Omkostninger
38 100,- (Dokumentavgift (Beregnet av tomteverdi Kr 1 524 000))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

39 442,- (Omkostninger totalt)

9 789 442,- (Totalpris inkl. omkostninger)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Det gjøres oppmerksom på at interiørbildene som fremgår av annonsen er av lelighet 802. Leiligheten er i dentisk og har helt lik utforming som denne leiligheten.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at boligen har vært møblert (som fremvist) og brukt i visningssammenheng med eventuelt påfølgende slitasje.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.


Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 dager årlig er ikke tillatt. Det er for øvrig ikke tillatt med korttidsutleie av et omfang som innebærer utøvelse av næringsvirksomhet eller som medfører skade eller ulempe for sameiets beboere. Det er heller ikke tillatt å leie ut boligseksjon til tredjepart som driver kortidsutleie av boliger i næringsvirksomhet.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen. Det hefter ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Kjøpsforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If.  Produktet inneholder boligkjøperforsikring,  hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring  i vedlagte materiell.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger er et firma og har således ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 115)
Provisjon (forutsatt salgssum: 9 750 000,-) (Kr.97 500)
Godtgjørelse Oppgjør (Oppgjørskostnad) (Kr.3 900)
Innhentingsgebyr kommunal info (Kr.5 950)
Megleropplysninger til forretningsfører (Kr.4 100)
Boligstyling (Kr.1 550)
Foto (utlegg) (Kr.9 000)
Grunnpakke markedsføring (Kr.21 850)
Panterett med urådighet fast eiendom elektronisk (Kr.540)
Tilrettelegging (Kr.12 900)
Totalt kr. (Kr.163 405)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger utlegg til fotograf, innhenting av opplysninger og tilretteleggingsgebyr.

Vedlegg til salgsoppgaven

Tilstandsrapport
Energiattest
Egenerklæringsskjema
Vedtekter
Kommuneplankart
Reguleringsplankart
Bestemmelser
Grunnkart
Eiendomskart
Kommunale opplysninger
Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Tegninger
Servitutter / seksjonering
Løsøre og tilbehør
Bud og budgivning
Salgsoppgaven er ikke komplett uten alle vedlegg.

Finn.no: Lokalområde

Consulens Brygge