Klikk for galleri

Lekker 1/2 tomannsbolig over 2 plan under oppføring - Svært innholdsrik- Dobbelgarasje- Solrik eiendom m. nydelig utsikt

Lekker 1/2 tomannsbolig over 2 plan under oppføring - Svært innholdsrik- Dobbelgarasje- Solrik eiendom m. nydelig utsikt

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Bærum Øst - Eiksmarka

Vollsveien 155

Prisantydning18.000.000,-Primærrom214m2Bruksareal255m2Soverom4
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Velkommen til Vollsveien 155

Velkommen til Vollsveien 155, en lekker 1/2 tomannsbolig over 2 plan, i enden av en blindvei. Det blir moderne fasiliteter, uteplasser og flott utsikt fra eiendommen. Boligen er under oppføring.

Boligen kan skilte med blant annet 4(5) soverom, 3 bad pluss vaskerom, 2 stuer, stor balkong og stor hage. Det er mulig å etablere praktkantdel i stuen i underetasjen som har egen inngang. Det blir funksjonelle rom og gode løsninger, særpreg og moderne standard. For eksempel blir det takhøyde på opptil 4,5meter og store vindusflater med utsikt fra stuen på nesten 70kvm. I tillegg er det godt med lagringsplass. Det blir integrert dobbelgarasje med direkte tilgang til 1.etg, og det er mulig å parkere på tomten.

PS: Her har du muligheten til å velge mellom to planløsninger som kan passe forskjellige situasjoner. Se de ulike løsningene i bildekarusellen.

Boligen ligger i et attraktivt og populært område. Eiendommen har en solrik beliggenhet med flott utsikt, tilbaketrukket fra vei - innerst i privat stikkvei.

Området er veletablert, meget barnevennlig og har flotte grøntarealer i umiddelbar nærhet. Kort gangavstand til offentlig kommunikasjon (buss fra Stallkroa, T-bane fra Eiksmarka). Kort kjøreavstand til marka, med fristende turmuligheter hele året. Gangavstand til barnehager og skoler samt kort gangavstand til Eiksmarka senter, som har et rikt utvalg av forretninger og serveringssteder. Flotte bade- og turmuligheter i Bærumsmarka og på Kalvøya og nye Kadettangen.

Kort fortalt:
- En rålekker 1/2 tomannsbolig skal bygges. 
- Moderne og familievennlig planløsning.
- Integrert dobbelgarasje med direkte tilgang til boligen.
- God takhøyde i begge etasjer.
- Gulvvarme i oppholdsrom i hele U.etg.
- Mulighet for praktikantdel.
- Tregulv i herdet eik.
- Balansert ventilasjon.
- Mulighet for peis.
- Stor balkong og stor hage.
- Gode solforhold.
- Flott utsikt.
- Grønne omgivelser.
- Få min gangavstand til busstopp.
- Kort gangavstand til skoler og barnehage.
- Kort gangavstand til buss og T-bane.

Hvorfor nybygg?
- Du får en tilpasset bolig etter moderne behov.
- Boligen er i forskriftsmessig stand med 5 års reklamasjonsfrist.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.
- Lavere kjøpsomkostninger.
- Mulighet for endringer/tilvalg - skap ditt eget drømmehjem!

Ta gjerne kontakt for en hyggelig prat og ytterligere informasjon om prosjektet.

Oppdragsnummer

159-22-0605

Eiendomstype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 36 Bnr. 304 i Bærum kommune

Byggeår

2023

Areal

Primærrom: 214 kvm, Bruksareal: 255 kvm

Tomtetype/areal

Fellestomt / 1418 kvm

Beliggenhet

BUSS, T-BANE, TOG OG TRIKK
Fra Stallkroa går 140-bussen mellom Bekkestua og Skøyen, går du av ved Lysaker togstasjon kan du hoppe på Linje 1som går mellom Spikkestad og Lillestrøm. I Ruglandsbakken finner du buss 212 mellom Østerås og Bekkestua. Det er bare 11 minutters gange til Eiksmarka T-bane med avganger på linje 2 mellom Østerås og Ellingsrudåsen. Fra Røa T-banestasjon går også buss 41 til Sørkedalen og rute 32 til Kværnerbyen via Nationaltheatret. På Jar kan du ta 13-trikken til Bjørvika og Grefsen, og T-bane linje 3 mellom Kolsås og Mortensrud. Alternativt kan du ta båten mellom Fornebu og Aker Brygge.
Via Lysaker kjører du inn til Oslo Sentralbanestasjon på 20 minutter, mens du når ut til OSL Gardermoen på 54 minutter.

DAGLIGVARER, KJØPESENTER, KULTUR
Av dagligvarehandel har du flere valgmuligheter, nærmest er lokalbutikken Ekstra, 2 min fottur unna. Videre har du Kiwi ved nye Eiksmarka senter i 11 minutters gangavstand og Meny Jarhuset som gode alternativer. Eiksmarka senter ble utvidet og modernisert i 2018, med stor dagligvarebutikk,  spisesteder og flere butikker. Eiksmarka senter har pizza og en flott sushi restaurant, og det er hyggelig tilbud ved Grini hjemmebakeri og gårdsutsalg.

Tilknyttet Røa senter finner du apotek, vinmonopol, butikker, helserelaterte virksomheter og hyggelige spisesteder. Kort vei også til Bekkestua sentrum med et godt utvalg av butikker og spisesteder m.m. Enkel tilgang til Oslo sentrum med alt av storbyens fasiliteter innen kultur og handel. Det er kort vei til Bærum bibliotek og Østerås fritidssenter, med aktiviteter for barn fra 8. klasse og oppover. Det er fine bevertningssteder i området.

MARKA OG TRENING
Eiksmarka skole har aktivitetshall, ballspillsoner og fotballbane. Området rundt er det rene golfeldorado, med nærhet til tre velrennomerte golfklubber. Her er også tennisklubb, et stort idrettsanlegg på Fossum, og 140-bussen tar deg direkte til bademuligheter ved Nadderudhallen. Østern Brug Ridesenter har ulike ridekurs og oppstalling for 85 hester. Nærhet også til Evo treningssentre, Sats Røa, yoga kurs og Galla treningssenter.

Eiksmarka grenser til Bærumsmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Er du en skientusiast finner du skiløypene ved Grini, eller du kan ta den 4,5 km lange lysløypa fra Fossum. Løypesystemet starter ved klubbhuset, og tar deg også videre inn mot Østernvann. Østernvann er attraktivt også på varme sommerdager, med badebrygge i øst og strand i sør-enden. Bogstadvannet har sandstrand, toaletter og grillfasiliteter. For forfriskende fjordbad drar du enkelt ut på Fornebu eller til Kadettangen ved Sandvika.

SKOLE, BARNEHAGE
Nærmeste tilbud for de minste er Ruglandsveien barnehage, Grav barnehage og Lindebergveien barnehage. For barn i barneskolealder ligger oppdaterte Eiksmarka barneskole bare en 12 minutters spasertur unna. Skolen har tilgang til flotte friområder, og inngangen til marka på andre siden av Griniveien. Ved endestasjonen på Østeråsbanen ligger Østerås skole med tilbud på ungdomstrinn. Skolen ble fullstendig rehabilitert i 2008, og har innbydende utearealer med mange aktivitetselementer. Du sykler hit på 6 minutter. Kort vei til Eikeli videregående skole. Det er også nærhet til Steinerskolen i Bærum og Norges Toppidrettsgymnas.

Byggemåte

Boligen bygges etter teknisk forskrift TEK17, med toleransekrav for utførelse iht. NS 3420.
Fasade/Yttervegg leveres med kledning i gran. Grunnet og malt 1 strøk i sort/mørk farge.
Yttertak med sort dobbeltkrum takstein.
Det leveres fabrikkmalte vinduer/balkongdører/terrassedører i tre i fargen dempet sort eller liknende.
Boligen leveres med sort ytterdør fra Harmonie av typen Vera i sort farge.
Ringmur med såle, betongplate og thermomur, utvendig trapp i tre eller betong. Hulldekke eller tilsvarende er beregnet i garasjen.
Boligen vil oppføres som en vertikaldelt tomannsbolig, denne delen skal tilbygges eksisterende bolig og eksisterende bolig renoveres utvendig i samme stil.
Se leveransebeskrivelse for utfyllende informasjon.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 214 kvm, Bruksareal: 255 kvm

Valgfri planløsning:
Planløsning A: P-rom: 214 kvm.
1.etasje: Vindfang, gang med garderobe, bad, soverom. Kjøkken og stue med utgang til balkong. Integrert dobbelgarasje.
U.etasje: Gang, (wc ved tilvalg), 3 soverom hvorav hovedsoverommet er i "Ensuite-løsning" med eget bad og walk-in, vaskerom og bod. Stue med egen inngang og bad.

Planløsning B: P-rom: 211 kvm.
1.etasje: Vindfang, bod, gang med garderobe, bad, soverom. Kjøkken og stue med utgang til balkong. Integrert dobbelgarasje.
U.etasje: Gang, 3 soverom, kontor, bad og walk-in, treningsrom/disp.rom, vaskerom og bod. Stue med egen inngang og bad.

Standard

Entré:
Her kommer en inn i en flott entre med god plass avsatt til garderobeskap. I tillegg blir det WC i direkte tilknytning, en praktisk løsning for familien. Fra vindfanget er det også innvendig tilgang til garasje. Det er egen inngang til underetasjen, og mulighet for etablering av praktikantdel her.

Stue:
Det blir flere gode oppholdssoner for familien.
I 1. etasje blir stuerommet med åpen kjøkkenløsning nesten 70 kvm og får et nydelig utsyn. Det blir et naturlig samlingspunkt og et flott rom med svært god takhøyde samt gode innredningsmuligheter. Store vindusflater åpner rommet opp og slipper naturlig lys inn. Det blir opptil 4,5 meter under taket og svært god plass til spisebord, sofagrupper og det en ønsker av møblement. Fra stuen blir det utgang til en romslig balkong på omtrent 20kvm.
Videre blir det stue i U. etasje. Denne kan benyttes som praktikantdel eller master. Takhøyden i underetasjen er også god, med høyde opptil 2,6 meter.
Peis leveres ikke som standard, men kan bestilles som tilvalg. VisionLIne B40 fra Peiseselskabet er illustrert.
Lys leveres av Light House Company. Det er designet en lekker lysplan med lamper som også kan leveres av Light House Company, denne er illustrert i illustrasjonene, og kan kjøpes som tilvalg.

Uteplass:
Balkongen i 1. etasje er perfekt for å enkelt ta middagen ute. Her blir det impregnert terrassebord og rekkverk med liggende spiler. Med omtrent 20 kvm er det plass til utemøblement som spisebord, lounge, grill m.m. Fra underetasjen er det skyvedør ut til den store hagen. Her kan det leveres platting som tilvalg, og en får fine utearealer å boltre seg på med ca. 400kvm uteareal.

Kjøkken:
Det leveres et lekkert kjøkken fra Drømmekjøkken eller lignende kvalitetsleverandør.
I dette inngår hvitevarer:
• Induksjonstopp med innebygd ventilator, stekeovn, helintegrert oppvaskmaskin og integrert kombiskap kjøl/frys.
Hvitevarer leveres av Siemens eller av annen leverandør med tilsvarende kvalitet.
Videre leveres kjøkkenet med slette fronter i fargen Østersbeige og med laminat benkeplate med kjøkkenvask i rustfritt stål og armatur i krom. Benkeplate i annet materiell kan levers som tilvalg, se egen tilvalgsliste.

Bad:
Det blir delikate og moderne bad, hele 3 stykker fordelt i boligen, med mulighet for en ekstra WC og badstue i underetasjen.
Innredningen blir levert fra Vikingbad eller lignende kvalitetsleverandør.  Av flis leveres 60x60 cm på gulv, og vegg i dusjsonen, av type Bera Beren fra Bergersen Studio i ønsket farge. Det blir 10x10 eller 60x60 fliser på gulv i dusjsonen, etter hva som er hensiktsmessig mtp fall til sluk. Resten av baderommet får slette malte vegger.
Se komplett leveranse i leveransebeskrivelse. Det vil være mulig å gjøre tilvalg på baderom, samt badstue.

Bad 1: Baderommet leveres med 120 cm servantskap med valnøtt finerfront og dobbel servant. Over servantskap blir det speil med LED belysning. Slim porselensklosett med softclose. Moderne og dobbel rainshowerdusj med skillevegg i glass og badekar.

Bad 2 og 3: Baderommet leveres med 60cm servantskap, singel servant, og speil LED belysning. Slim porselenklosett med softclose. Romslig dusjhjørne med armatur.

Vaskerom: Det leveres fliser i størrelsen 60x60 cm på gulv.

Det kan etableres WC eller bad i underetasjen ved tilvalg.

Soverom:
Det blir 4 gode soverom, 3 praktisk plassert i underetasjen og ett i 1. etasje. Hovedsoverommet i planløsning A blir i ensuite-løsning med eget bad og walk-in. Alle rommene har plass til seng, garderobe og nattbord. Det er mulighet for 5 soverom om en benytter stuen i underetasjen for soverom for eksempel. Stuen i underetasjen har egen inngang.

Dører: 1 speil i massivt tre fra Harmonie eller tilsvarende kvalitet.
Lister: Det er oppgradert til listefritt tak/vegg overgang, samt rundt vinduer og terrassedører.
Gulv: Det leveres som standard 1-stavs wide-plank i herdet eik fra EcoWood. Tregulvet er ekstra slitesterkt. EcoWood sine gulv er også tilpasset et tørrere inneklima, noe som vil si det er bedre skikket mot oppsprekking og kuving. Det er flere tilvalgsmuligheter.
Vegger: Vegger leveres med gipsplater som er sparklet og malt med Hvit Te fra Jotun eller valgfri NCS-farge (dette gjelder samme farge i hele boligen). Det er flere tilvalgsmuligheter.
Himling: Gips, sparklet og malt.

Tilvalg:
Kommer kjøper tidlig inn i prosessen vil man få mulighet til å sette sitt personlige preg på boligen ved å gjøre endringer/tilvalg. I møte med entreprenør, utbygger eller tilvalgsportal vil kjøper selv ha mulighet til å endre/oppgradere følgende:
• Fliser
• Lister
• Gulv
• Trapp
• Kjøkken
• Elektriske punkter
• Lekker lysplan (som illustrert)
• Baderomsinnredning
• Sanitærutstyr
• Fargevalg på overflater
• Innerdører
• Terrasseplatting
• Gasspeis
• Vedfyrt peis

Se leveransebeskrivelse og romskjema som er en del av denne salgsoppgaven for utfyllende informasjon.

Utstyr

Balansert ventilasjonsanlegg fra Villavent eller lignende.
Komplett EL leveranse iht. NEK 400.
Det leveres 15 downlights fordelt på ulike soner. Downlights plasseres etter eget ønske i møte med utbygger.
Det leveres 1 stk. tv-/datapunkt pr. bolig. Ekstra uttak kan bestilles som tilvalg.
Det leveres sprinkleranlegg i hele boligen iht. gjeldende brannkrav.

Oppvarming

Boligen leveres med elektrisk oppvarming med varmekabler på samtlige rom i underetasjen bortsett fra bod. Det blir varmekabler i vindfang og bad i første etasje.
Peis kan bestilles som tilvalg.

Parkering / Garasje

Dobbel garasje og parkering på terreng.
Garasjen leveres med garasjeport RF Slett port fra Harmonie lakkert i samme farge som vinduskarmer. Gulv i garasje leveres som ubehandlet støpt betong med fall. Epoxy på gulv kan leveres som tilvalg.

Beskrivelse av tomt

Utomhusplan leveres som vist i vedlegg. Hagen leveres planert med stedlige masser, klargjort for såing eller ferdiggress. Lagt ferdiggress leveres som tilvalg. Det planlegges også å tilby oppgradert utomhusplan utarbeidet av landskapsarkitekt. Mer informasjon om dette kommer senere. Utomhusarealer blir ferdigstilt så snart årstid og fremdrift tillater det.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1949/1865-2/100  Bestemmelse om deleforbud 25.03.1949 
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser.
Oppsummering: Parsellen skal ikke deles.
Skal bebygges villamessig og ikke inneholde mer enn to etasjer og to leiligheter. Det må ikke innredes beboelsesrom for leieboer. Senere tilbygging eller nybygging er underkastet samme bestemmelser. Det må ikke drives sjenerende virksomhet på eiendommen. Det kan ikke bli hold kyr eller griser på eiendommen. Det er gjerdeplikt mot vei og nabo. Kjøper plikter for en halvdel å vedlikeholde og om vinteren holde farbart  det veistykke- eller veistykker. som fører forbi parsellen, inntil veien overtas av kommunen eller velforening. Det må kunne legges nødvendige rør og installasjoner for el, vann, kloakk og lys på eiendommen for naboer. Søppel må håndteres uten sjenanse for naboer. Selger kan sløyfe gamle veier om parsellen har fått ny brukbar adgang. Punkt 1,2 og 3 oppstilte klausuler forbeholder selgeren eller rettsetterfølger seg enerett til ved salg av andre parseller av hovedeiendommen å forandre eller lempe de oppstilte klausuler. Kjøper må tåle Øvrevollbanens anlegg.
 
1999/13076-1/100  Erklæring/avtale 07.06.1999
rettighetshaver:Knr:3024 Gnr:36 Bnr:706
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. bygg i avstand 3 meter fra grensen. - oppsummering: Gir Bnr 706 samtykke til å oppføre bygg 3m fra tomtegrensen. Kan  medføre brannsikringstiltak på egen tomt senere.

1999/13078-1/100  Best. om vann/kloakkledn. 07.06.1999 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. - Oppsummering: vann- og spillvansledning til denne eiendom er tilknyttet private felles vann- og avløpsledninger. Forplikter å vedlikeholde ledningsanleggene iht reglement. Fellesskapets eiendommer har rett til å ha liggende felles ledninger på eiendommen, og tillatelse til all nødcendig reparasjon og ettersyn, evt. omlegging av disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig. Private stikkledning/vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest på boligen. Dersom det ved overtagelsestidspunkt gjenstår mindre vesentlig arbeid og kommunen finner det ubetenkelig, kan det utstedes midlertidig brukstillatelse for hele eller deler av tiltaket. I midlertidig brukstillatelse skal det framgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. Ferdigattest kan bli utstedt en tid etter overtakelsen uten at dette påvirker overtakelse eller gir kjøper krav på tilbakehold.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Området er regulert til bolig med tilhørende reguleringsbestemmelser Plannummer 1943007 FOR ØVRE VOLL. Se reguleringskart- og bestemmelser som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i områdets gjeldende regulering. Se også KOMMUNEPLAN 2017-2035 og 2022-2042 som er en del av områdets nye reguleringsplan.

Nabohuset i Vollsveien 153 har søkt om og fått tillatelser til å gjøre endringer på huset. Det meste er innvendig, men det er noen utvendige endringer, bla ett vindu som skal flyttes, av det megler kan se på søknaden. Byggesak - 2021/3776.

Eilins vei 34, nabo på sydsiden, er regulert til bolig men er ubebygd. Ingen byggesaker på eiendommen p.t.

Beskrivelse av sameiet

Boligsameiet vil bli organisert etter eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Sameiet vil bestå av totalt 2 boligseksjoner, som hver utgjør 1/2 av sameiet. Husene vil bli seksjonert. Seksjonsnr. kan endres før tinglysning.

Tomten blir fellesareal. Alle bruksretter som blir omtalt i denne salgsoppgaven er vedtekstfestede:
Varigheten av en eksklusiv enerett til bruk som følger av denne bestemmelsen er fastsatt til 30 år fra vedtektenes vedtakelse og kan ikke endres uten tilslutning fra de seksjonseiere som blir berørt ved endringer i perioden. Etter 30 år går bruksretten tilbake til sameiet som da vil disponere arealet og bruksretten kan ikke fornyes.

Kjøper er kjent med at det ikke er estimert månedlige fellesutgifter for kommunale avgifter, snøbrøyting osv. Evt felleskostnader eller avtaler må kjøper stå for å arrangere, dette kan f.eks. være intern snømåking o.l.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter.

Andre faste løpende kostnader

Det legges ikke opp til felleskostnader i utgangspunktet. Dersom det blir prosjektert pumpekum og andre, felles tekniske installasjoner til eiendommen vil kostander forbundet med drift og vedlikehold av disse bli delt likt på alle enhetene, som utgangspunkt.

Strømforbruk er ikke estimert ettersom boligene ikke er ferdigstilt og tatt i bruk.

Kommunale avgifter vil tilkomme men er ikke fastsatt ettersom boligene ikke er tatt i bruk.

Andel fellesgjeld / formue

Ingen fellesgjeld eller formue.

Oppgjør

Betalingsplan og forskudd:
10 % av kjøpesummen for boligen skal innbetales ifb. med kontraktsinngåelse etter påkrav med syv dagers betalingsfrist så snart selger har stilt garanti iht. buofl. § 12. For profesjonelle kjøpere utgjør beløpet 20 % av kjøpesummen og evt. garasje. Innbetalingen må være fri egenkapital. Beløpet blir stående på meglers klientkonto frem til overskjøting, med mindre selger stiller garanti etter buofl. § 47.

Frem til garanti etter buofl. § 47 stilles, anses beløpet som et depositum iht. buofl. § 46 (2). Ved utstedelse av forskuddsgaranti utbetales beløpet av megler til selger mot dokumentasjon av garanti. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til garanti etter § 47 er stilt, eller seksjonen er overskjøtet, forutsatt at de overstiger en ½ R. Resterende del av kjøpesummen, tilvalg/endringer og kjøpsomkostninger innbetales til megler senest 3 virkedager før overtagelsen. Selger forbeholder seg retten til å stille § 47-garanti også for sluttoppgjøret, altså i perioden fra overtakelse til tinglysing av skjøtet/den formelle hjemmelsovergangen.

Forsinkes betalingen med mer enn 30 dager, har selger rett til å heve kjøpet og foreta et dekningssalg. Selger vil holde kjøper ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av kjøpers mislighold. Selger har rett til dekning av sitt tilgodehavende i kjøpers eventuelle innbetalinger, herunder også for renter og andre omkostninger som påløper på grunn av kjøpers mislighold.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

18 000 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
168 750,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 6 750 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
170 119,50 (Omkostninger totalt)
18 170 119,50 (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Ingen felles lån.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen.
Det er ikke odel.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og avtalen skal redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperen kan ikke kreve å få utført endrings- eller tilleggsarbeid som endrer kjøpesummen med mer enn 15 %.

Kjøperen kan ikke kreve å få utført endringer eller tilleggsarbeider:
a) som vil endre kontraktsummen med 15% eller mer
b) som ikke står i sammenheng med selgers ytelse, eller
c) som vil medføre ulemper for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet.

Selger skal skriftlig klargjøre for kjøperen de kontraktsmessige og tidsmessige konsekvensene av de endringene eller tilleggsarbeidene kjøperen krever. Selgeren kan kreve at kjøper betaler forskudd for endringer og tilleggsarbeider såfremt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47 er stilt. Alternativt kan selgeren kreve at kjøperen stiller sikkerhet for selgerens krav på tilleggsvederlag. Dersom det ikke er stilt §47 garanti skal tilleggsvederlaget betales til meglers klientkonto ved overtakelsen. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

Ved avbestilling av boligen må alle tilvalg og endringer uansett dekkes av kjøper.

Planlagt overtagelse

Det avtales ikke overtakelsestidspunkt ved kontraktsignering. Estimert byggetid fra vedtatt byggestart er anslått til ca. 12-14 måneder. Et eksempel kan være, forutsatt tilstrekkelig forhåndssalg og forbehold for oppstart, anslås ferdigstillelse til Q4 2023/Q1 2024 ved oppstart Q4- 2022. Overtagelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat og er ikke dagmulksutløsende. En senere igangsetting og/eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse.

Ved vedtatt byggestart estimeres et overtagelsesintervall på 4 måneder som ikke er dagmulktsutløsende. Det vil gis løpende informasjon om fremdriften underveis i byggeprosessen.

Selger skal med ca. 3 måneders varsel og innen den første måneden for tidligere varslet overtagelsesintervall angi estimert overtakelsesmåned til kjøper. Dette er ikke dagmulktsutløsende.

Endelig overtagelsesdato meddeles skriftlig minst 7 dager før overtagelse. Ved varsel om tidligere overtagelse enn det som tidligere har blitt estimert er det den varslede datoen for endelig overtakelse som er dagmulktsutløsende. Ved forsinket overtakelse etter denne dato kan kjøper kreve dagmulkt på 0,75 promille for hver dag forsinkelsen varer, begrenset til maksimalt 100 dager.

Selger kan kreve overtagelse inntil 5 måneder før det estimerte overtagelsesintervallet. Selger skal i så fall skriftlig varsle om estimert overtagelsesdato minimum 2 måneder før den nye overtakelsesdatoen. Endelig overtagelsesdato meddeles skriftlig minst 14 dager før overtagelse. Ved forsinkelse beregnes det dagmulkt fra den varslede datoen for endelig overtakelse.

Endringer i fremdrift pga. kjøpers endrings- eller tilleggsbestilling skal varsles kjøperen i tråd med reglene i Bufl.

Estimatene ovenfor baserer seg på rasjonell fremdrift uten uforutsette hendelser. Selger har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene i bustadoppføringslova § 11 er oppfylt.

Selgers forbehold

Prosjektet har fått ramme- og igangsettingstillatelse.
Det tas forbehold om at rammetillatelse og igansetningstillatelsen godkjennes av statsforvalteren dersom disse blir påklagd. Det må også tas forbehold om at vedlagte tegninger kan bli justert grunnet kommunale krav, og evt endringer vil bli varslet.

Det tas forbehold om at det foreligger offentlige tillatelse i samsvar med byggesøknaden. Dersom en klage fører frem hos Statsforvalteren, vil utbygger forbeholde seg retten til å kunne omprosjektere boligene. Partene vil kunne fristilles fra alle rettigheter og forpliktelser under inngått kjøpsavtale. Kjøper vil da få tilbakebetalt forskudd sammen med opptjente renter.

Alle forbehold gitt i leveransebeskrivelse gjelder for kjøpet.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er beregnet av arkitekt.

Bruksareal (BRA) for en bruksenhet er det arealet av bruksenheten som ligger innenfor omsluttende vegger. I BRA medregnes areal som opptas av vegger, rør og ledninger, sjakter, søyler, innredningsenheter o.l. innenfor bruksenheten (NS3940).
NTA er arealet mellom innside vegger for omsluttende bygningsdel (Takstbransjens retningslinjer).
P-romareal er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet av innvendige vegger mellom disse, minus boder og tekniske rom (Veileder NS3940).
Definisjoner og beregninger er basert på:
- NS3940: 2012
- Veileder til NS3940; "bruk av arealbetegnelser ved omsetning av bolig" fra 2012

- Eiendommen vil bli seksjonert og det tas forbehold om endelig godkjennelse og justeringer.

Det tas forbehold om åpning av byggelån og tilfredsstillende finansiering for selger.
Dette forbeholdet gjelder også for utsettelse av plikt for §12 garanti.

- Selger er ikke ansvarlig for å arrangere interne avtaler mellom kjøpere i prosjektet.

- Det gjøres oppmerksom på at endelig type kledning og retning på denne ikke bestemmes før husene er ferdig prosjektert.

- Boligene leveres uten garderobeskap og ovner.
- Det leveres ikke kantstein, busker, hekker, trær eller planter, selv om dette kan være illustrert.
- Utbygger leverer ikke avfallshåndtering. Dette bestiller kjøper evt. fra kommunen.

- Det tas forbehold om at tegninger, 3D, og illustrasjoner i annonsen er kun ment som illustrasjonstegninger og vil kunne avvike fra ferdig leveranse og ikke gir uttrykk for hva Selger plikter å levere, eller hvordan endelig utforming vil bli. Omgivelsene rundt husene er manipulert.

- Utomhusplanen i prospektet er av en slik karakter at den ikke kan anses som et kart, men en illustrasjonsskisse fra arkitekt. Utomhusplanen er utarbeidet for å illustrere tomtens planlagte opparbeidelse, men er ikke endelig fastsatt og kan bli justert i forbindelse med detaljprosjekteringen.

- Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet samt nedbøying og krymp. Dette vil medføre at det kan oppstå retningsavvik / sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater, +/- 10mm glipper mellom tak og vegg vil forekomme. Slike forhold kan ikke påberopes som mangler. I perioder med lav luftfuktighet vil det kunne oppstå knirk i gulv og trapp.

- Kjøper plikter å samtykke til nødvendige dokumenter for fremtidig utvikling av området herunder deling, seksjonering, adkomstrettigheter, erklæringer, servitutter mm. Kjøper er også pliktig til å videreføre denne plikten til fremtidige kjøpere.

- Dersom ikke annet er avtalt, er det leveransebeskrivelsen og dens forbehold som legges til grunn for kjøpet og ferdigstillelse. Selger gjør oppmerksom på at illustrasjoner inneholder blant annet hekker, trær, planter, asfalt, belegningsstein, kantstein, støttemurer, biler, møbler, terrasser og lamper, dette medfølger ikke handelen. Stiplede ting på tegningssett leveres ikke og er kun ment som forslag og ideer.

- Alle illustrasjoner, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av et ferdigstilt prosjekt, og gir ikke uttrykk for hva som skal leveres. Inntegnet utstyr/inventar er ment som illustrasjoner og medfølger ikke. Videre kan det derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, likevel slik at den generelle standard og utførelse ikke forringes eller endres vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempel på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, mindre endringer av boligens areal og lignende. Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger og tegninger som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning. Ved vesentlige endringer har kjøper rett til å heve avtalen, og kreve kjøpesummen tilbakeført. Kjøper kan ikke kreve erstatning utover dette. Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt/internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne.

- Plantegninger viser ikke alle sjakter og føringer for tekniske installasjoner og annet, herunder blant annet ventilasjon, termineringsskap for vann, vannvarme og strøm. Dette vil bli plassert på egnede steder etter entreprenørens vurdering. Det kan forekomme innkassinger som ikke er merket på tegning som også kan gi arealavvik. Ventilasjonsanlegget kan plasseres i bod, vaskerom eller på kaldt loft, avhengig av konstruksjon på det enkelte hus. Plassering av ventilasjonsaggregat og evt. sentralstøvsuger gjøres i forbindelse med detaljprosjektering.

- Det tas forbehold om at ferdig terreng og utomhusareal kan avvike fra utomhusplanen og arkitekttegninger, og ikke gir uttrykk for hva Selger plikter å levere, eller hvilke innretninger som vil måtte bli plassert hvor. Selger står fritt til å fordele endelig areal og plassere tekniske innretninger etc.

- Utbygger har rett til å plassere og etablere drens- og pumpekummer og elektro- og fiberskap, samt andre installasjoner der byggherre finner det hensiktsmessig. Tilsvarende kan det bli etablert nedsenket terreng og andre tiltak ifm overvannshåndtering. Felles tekniske installasjoner vil bli koblet til fellesanlegget. Service- og driftskostnaden fordeles av sameiet.

- Detaljerte plantegninger med mål blir ikke levert ut før overlevering.

- Utbygger kan ta 20% påslag på merkostnaden ved kjøpers tilvalg/endringer for administrasjon, fortjeneste og garantiansvar, samt entreprenørens tilvalgskostnader.

- Tegninger i kjøpsprospekt er nedkopiert og ikke måleriktige. Arealer på tegninger (selv om disse er angitt med desimaler) er omtrentlig angitt og arealavvik kan forekomme.

- Selger har rett til å gjøre endringer i konstruksjon, tekniske installasjoner og materialvalg som ikke reduserer boligens kvalitet, uten at dette gir kjøper rett til endring av avtalt kjøpesum. Kjøper gjøres oppmerksom på at detaljprosjektering av bygget ikke er gjennomført ved salgsstart og dette kan medføre mulige endringer for å blant annet møte offentlige krav.

- Det blir lagt tomrør inn til huset fra vei/tomtegrense, klargjort for trekking av bredbåndskabel. Røropplegg for TV og bredbånd er lagt fra fordelingspunkt i huset frem til uttak i stue. Tilkobling og kabelabonnement må bestilles hos kabeloperatør og besørges av kjøper.

- På tidspunktet for inngåelse av denne kjøpekontrakt pågår det krig i Ukraina og det er innført sanksjoner som kan få konsekvenser for bygg - og anleggsbransjen generelt og for prosjektet. I tillegg pågår det fortsatt pandemi med koronaviruset og risiko for at myndigheter kan iverksette nye tiltak for å bekjempe viruset. Krigen, koronapandemien og deres konsekvenser har usikker varighet og kan medføre blant annet manglende eller forsinkede leveranser av materiell, mangel på nødvendig arbeidskraft  m.v., noe som igjen kan medføre forsinket ferdigstillelse av prosjektet. Per kontraktsinngåelse har ikke selger  informasjon om at det vil bli forsinkelser i prosjektet. Dersom utførelse av arbeid eller prosjektets fremdrift for øvrig påvirkes av krigen, koronapandemien eller deres konsekvenser, gis dette rett til forlengelse av alle frister i kontrakten, herunder frist for ferdigstillelse av arbeid og endelig overtagelsesdato. Dette gjelder også dersom utførelse eller leveranse fra underleverandør eller annen leverandør påvirkes. Fristene justeres automatisk.

- Dersom det i byggetiden skulle inntreffe streik, pandemi, lockout eller gjøre seg gjeldende andre forhold som medfører forsinkelser og som ligger utenfor selgers kontroll, kan kjøper med grunnlag i dette ikke kreve dagmulkt eller erstatning, heve eller påberope seg gunstigere betalingsbetingelser.

- Det tas forbehold om at tekniske punkter nødvendigvis ikke kan flyttes ved tegning av kjøkken. Det legges ikke tregulv under kjøkkenøy.

- Kjøpekontrakten kan ikke selges/transporteres uten skriftlig forhåndssamtykke fra Selger. Samtykke kan nektes på fritt grunnlag. Ved transport av kjøpekontrakten vil det ikke være mulig å endre tilvalg som opprinnelig kjøper har gjort. Dersom kontraktposisjonen transporteres før ferdigstillelse, påløper det kr 70,000,- i transportgebyr for merarbeid for Megler og Selger.

- Ved videresalg av kontraktsposisjon før ferdigstillelse må Privatmegleren v/ Jørgen Ek benyttes for salg.

- Ved behov for pumpekum til overvann/avløp vil dette bli installert, anlegget vil da bli koblet til fellesanlegget. Service og driftskostnaden fordeles av sameiet.

- Boligen overleveres byggrengjort etter følgende standard. Boligen ryddes for byggeavfall, gulv støvsuges og skap støvtørkes. Øvrig vask av overflater og vinduer må utføres av kjøper.

- Kjøpekontrakten som ligger vedlagt salgsoppgaven er den som ligger til grunn for handelen. Dersom kjøper ønsker endring i kjøpekontrakten må det dette medtas i innlevert budskjema som et forbehold. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m. Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn, hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i midlertidig kjøpsavtale/bud. Selger har rett til å endre selgerselskap.

- Kjøper har avbestillingsrett etter buofl. § 52 etter at bindende avtale er inngått gjennom bud og budaksept. Ved kjøpers avbestilling reguleres erstatningen av buofl. § 53, slik at selger skal ha erstattet hele sitt økonomiske tap som følge av avbestillingen. Kjøper gjøres oppmerksom på at det økonomiske tapet kan bli betydelig, bl.a. avhengig av markedsutviklingen. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider må uansett betales i sin helhet.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjonssats: 1%
+ avtalte utlegg.
Markedsføring ihht egen avtale.
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 19.900 + utlegg.

Finn.no: Lokalområde

Eiksmarka / Jar