Klikk for galleri

Prosjektert vertikaldelt tomannsbolig - 2 stuer - 2 bad - Smarthussystem fra Kardia - Solrik eiendom - Flott beliggenhet

Prosjektert vertikaldelt tomannsbolig - 2 stuer - 2 bad - Smarthussystem fra Kardia - Solrik eiendom - Flott beliggenhet

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Øvre Eiker - Darbu

Åleveien 45A og 45B

Prisantydning4.950.000,-Primærrom135.9m2Bruksareal145.6m2Soverom3
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Liavaag Eiendom AS / Morten Liavaag

Selger/Utbygger

Kapi AS

Betegnelse

Gnr. 154 Bnr. 154 i Øvre Eiker kommune

Byggeår

2022

Presentasjon av Åleveien 45A og 45B

I rolige og likevel sentrale omgivelser på Darbu har du nå mulighet til å kjøpe en helt ny bolig av høy kvalitet. Det skal bygges en vertikaldelt tomannsbolig over to etasjer, og en av boligene kan bli familiens nye hjem. Beliggenheten er barnevennlig og fredelig med gangavstand til barnehage, skole, idrettsanlegg, butikk, buss og tog. I tillegg er det umiddelbar nærhet til flotte turområder.

Boligene oppføres som smarthus med moderne løsninger og smakfull innredning av høy kvalitet. Her får du blant annet balansert ventilasjon, varmegjenvinning, sentralstøvsuger, delikate fliser, eksklusivt kjøkken fra Ballingslöv Kök og hvitevarer fra Siemens. Både lys og varme kan styres med en app tilknyttet smarthus-systemet. I tillegg har appen en rekke andre funksjoner som bidrar til å gjøre hverdagen litt enklere.

I boligens første etasje er det entré, gang, bad, vaskerom/sportsbod, stue og kjøkken. Stue og kjøkken ligger i en moderne, åpen løsning - et nydelig rom med store vindusflater og utgang til en solrik uteplass. Midt i rommet monteres det peisovn, og kjøkkenet får stilren innredning. I andre etasje får du en romslig tv-stue, samt bad og tre fine soverom.

Tilvalg
De fleste ønsker å sette sitt personlige preg på boligen, og her er det er mange kvalitetsløsninger å velge mellom. Avhengig av hvor langt vi har kommet i byggeprosessen når avtale om kjøp inngås, er det mulighet for tilpasninger innenfor visse rammer.

Du kan blant annet velge farger, garderober, ferdigplen, markterrasse med mer. Ta gjerne kontakt med megler for en hyggelig prat og ytterligere informasjon.

Hvorfor kjøpe nytt?
- Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
- Utbygger stiller med garantier i inntil fem år.
- Lavere dokumentavgift.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Tidsriktige materialer og høy bokomfort.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

Eiendommens kvaliteter
- Prosjektert vertikaldelt tomannsbolig.
- Boligene oppføres som Smarthus.
- Moderne løsninger og høy kvalitet.
- Listefri løsning på vegger og tak.
- Solrik eiendom med fin boltreplass.
- Stor terrasse kan leveres som tilvalg.
- Det leveres balkong i andre etasje.
- Parkeringsmuligheter på felles tomt.
- Gangavstand til både buss og tog.
- Det er også gangavstand til skole.
- Innbydende entré med gulvvarme.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Stemningsfull peisovn i stuedelen.
- Lekkert kjøkken fra Ballingslöv Kök.
- Integrerte hvitevarer fra Siemens.
- Romslig tv-stue i andre etasje.
- Tre fine soverom, ett med balkong.
- To delikate bad og eget vaskerom.
- Bod i tilknytning til vaskerommet.
- Lys, varme og luft styres med app.
- Ventilasjon med varmegjenvinning.
- Boligene får også sentralstøvsuger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig, nyere etablert og barnevennlig boligområde på Darbu/Fiskum i Øvre Eiker kommune. På Fiskum er det barnehage, barneskole, folkehøgskole og dagligvarebutikk. Det er kort vei ned til idylliske Fiskumvannet, og det er enkel adkomst til motorvei retning Kongsberg og Drammen.

Ved barneskolen er det lekeplass og et nytt, supert idrettsanlegg med 11`er-kunstgressbane, løpebane og hoppegrop. Fiskum har et aktivt idrettslag innen sykkel, fotball, innebandy, padling og allidrett. Fiskumrittet blir arrangert hver vår - et populært ritt for terrengsykler. Forøvrig har stedet eget skytterlag som gjør det meget bra på landsbasis, samt barne- og ungdomsteater som setter opp årlig forestilling. Teatergruppa holder til i lokaler på folkehøgskolen.

Det er flotte turområder i marka, og vinterstid prepareres det ca. 220 km med skiløyper rundt om i kommunen. Søndagsturen kan legges til den sjarmerende Hallhytta med åpen servering. Løypenettet strekker seg også mot Kongsberg. Om man virkelig vil på langtur er det løyper forbi Hoensvannet og mot naturskjønne Holtefjell med Øvre Eikers høyeste punkt, Myrehogget.

Legg gjerne badeturen til Sundhaugen (ca. 4 km), et herlig friluftsområde med restaurant, strender, turveier og fiskebrygge. Kjennerudvannet, Åletjenn og Junger er også populære badeplasser. Fiskumvannet og Eikeren er et yndet sted for båteiere og har gode fiskeforhold. Eventuelt kan fisketuren legges til Hellefossen, som er viden kjent for sitt eventyrlige laksefiske. Det kan nevnes at

Fiskumvannet naturreservat er et fuglereservat med rikt fugleliv og flere, rødlistede arter.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker Darbu hvor du finner det meste du trenger. Er det noe du savner gjør de sitt beste for å skaffe det. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Kongsberg med alle bymessige fasiliteter. Eiker Senter, Hokksund sentrum og Buskerud storsenter ligger også godt innen rekkevidde.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, og nærmeste bussholdeplass ligger ca. 400 meter fra eiendommen. Det er litt over en kilometer til Darbu stasjon. Fra stasjonen tar toget deg til Kongsberg på 20 min og til Oslo på litt over en time. Ved å benytte bil tar det ca. 13 min til Kongsberg, 8 min til Vestfossen, 15 min til Hokksund, 19 min til Mjøndalen og 33 min til Drammen.

Fra eiendommen er det gangavstand til Darbu barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Vestfossen ungdomsskole. Det finnes barnehage på Darbu og Buskerud folkehøgskole ligger i området. Videregående skoler ligger i Kongsberg og Hokksund.

Bygninger

Halvpart av verikaldelt tomannsbolig over 2 plan under oppføring

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 135,90 kvm, Bruksareal: 145,60 kvm

1.Etasje:
BRA: 72,6 kvm
P-rom: 62,9 kvm. Her inngår: Entre, bad, gang, kjøkken og stue.
S-rom: 9,7 kvm. Her inngår: Sport/teknisk rom

2.Etasje:
BRA: 73 kvm.
P-rom: 73 kvm. Her inngår: Gang, 3 soverom, bad og stue.

Innhold

Planløsning
1. etasje: Entre, bad, sport/teknisk rom, gang, kjøkken og stue.
2. etasje: Gang, 3 soverom, bad og stue.

Standard

Entré
Boligene får inngang i første etasje. Entreen leveres med lysegrå fliser i størrelsen 60x60, og veggene males i en tidsriktig farge (kan velges). Rommet får også gulvvarme, downlights og plass for skap. Det leveres ikke skap/garderobeløsning som standard, men dette kan velges som tilvalg. Fra entreen er det direkte tilgang til både bad. Boligene leveres med hvite, glatte innerdører, og trappen mellom etasjene leveres i hvitmalt ask, med hvit malte vanger og  trinn tilpasset til laminat. Ytterdør med gassfelt i midten.

Stue og kjøkken
Stue og kjøkken vil ligge i en delvis åpen løsning i første etasje - et nydelig rom med store vindusflater og utgang til uteplass. Midt i rommet monteres det en stemningsfull peisovn. Stuedelen blir ca. 30,5 kvm og kjøkkendelen blir ca. 12,9 kvm. Rommet leveres med laminatgulv fra Berry Alloc, og veggene sparkles og males i standard eller valgt farge. Det leveres listefritt mellom vegger og tak.

Kjøkkenet leveres med en stilren innredning fra Ballingslöv Kök (samme produsent som Drømmekjøkken),  med peppergrå, glatte fronter og laminert benkeplate. Benkeplaten leveres fra Drømmekjøkkenet, og oppvaskkum og tilbehør leveres av Franke. Alle hvitevarer leveres integrert og består av stekeovn, induksjonstopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøle/fryseskap fra Siemens.

Stue i 2.etg.
I tillegg får boligene en koselig stue i andre etasje, noe som gir litt ekstra spillerom for familien. Loftstuen er på ca. 17,8 kvm og ligger praktisk plassert mellom soverommene. Det legges laminat på gulvet, og veggene males i standard eller valgt farge.

Bad/wc/vaskerom
Boligene får to bad, ett i hver etasje. Det blir også vaskerom i første etasje. Vaskerommet får grå fliser på gulvet i størrelsen 30x30, med gulvvarme, og veggene sparkles og males. Innredning leveres fra Ballingslöv Kök og består av en praktisk arbeidsbenk med underskap og skyllekum. Rommet får selvfølgelig også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, og deler av rommet blir sportsbod.

Begge badene får lysegrå fliser på gulvet i størrelsen 60x60, og lysegrå fliser på veggene i størrelsen 30x60. Andre fliser kan velges som tilvalg. Rommene får også gulvvarme, downlights og veggmontert toalett, samt dusjhjørne med regnfallsdusj, hånddusj og innfellbare glassdører.

Innredningen består av en heldekkende servant med hvite underskuffer. Servantinnredning leveres i størrelsen 60 cm på badet i første etasje, og 90 cm på badet i andre etasje. Det leveres ettgreps blandebatteri, og over servantene leveres det speil med integrert belysning.  

Soverom og garderobe
Boligene får tre soverom, alle i andre etasje, på henholdsvis ca. 8,5, 11,1 og 15,1 kvm. Rommene får laminatgulv, malte vegger og god plass for møblement. Det største soverommet får i tillegg utgang til balkong på ca. 6,3 kvm. Garderobeløsninger kan leveres som tilvalg, både på soverom og i entreen. Ellers vil boligene ha gode lagringsmuligheter i innvendig bod.

Oppvarming - Teknisk
Boligene blir levert med varmekabler i alle rom i 1.etg og på bad i 2.etg. Det monteres peisovn i stuen av type BLK100. I tillegg får boligene balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Det monteres downlights i hele 1.etg. (utenom vaskerom/sportsbod) og på bad 2.etg. Internett tilkobling fra Nextgentel.
Det elektriske anlegget monteres i henhold til NEK 400, og boligene får også sentralstøvsuger. Det leveres varmtvannsbereder fra Kardia, og det leveres frostfri utekran med kaldt vann.

Boligene leveres med smarthussystem fra Kardia - en komplett smarthusleverandør. Smarthus er et begrep som samler automatiserte og intelligente funksjoner som er med på å bidra til bedre komfort og helse, lavere energiforbruk, et høyere sikkerhetsnivå og til syvende og sist et enklere liv. Smarthus gir deg kontroll over hjemmets tekniske enheter via en app, og du kan blant annet styre lys, varme, måle luftkvalitet, ha adgangskontroll med mer.

Enkelte illustrasjoner i underlaget viser forhold som ikke er med i leveransen, så som møblering, tepper, materialvalg, produkter, tilvalg, bygningsmessige detaljer, f.eks. fasadedetaljer, detaljer på fellesarealer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, etc.

Parkering

Det er avsatt 2 biloppstillingsplasser pr. bolig.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

Uteområde

Uteområde grov planeres med stedliggende masser. Adkomst/parkering med subus eller grus.
Fellestomt iht. seksjoneringen. Vedtekter viser at hver seksjon har enerett på sin "hage" i 30 år. Se vedlagt seksjoneringsbegjæring for ytterligere informasjon.
Eiendommen har gode solforhold og det blir flere muligheter for fine uteplasser. Fra boligenes andre etasje blir det utgang til balkong på ca. 6,3 kvm, og fra stuen i første etasje blir det utgang.  Markterrasse kan leveres som tilvalg og vil ligge delvis overbygd av balkongen over. Her blir det god plass for grill, utemøbler med mer, og i hagene blir det rikelig med boltreplass for de minste.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter på 3048-154/153
Rettigheter i eiendomsrett

2022/263496-1/200  Bestemmelse om adkomstrett  
rettighetshaver:Knr:3048 Gnr:154 Bnr:152  
rettighetshaver:Knr:3048 Gnr:154 Bnr:154  
rettighetshaver:Knr:3048 Gnr:154 Bnr:155  
rettighetshaver:Knr:3048 Gnr:154 Bnr:156  
rettighetshaver:Knr:3048 Gnr:154 Bnr:157  
Bestemmelse om vedlikehold

2022/263496-2/200  Erklæring/avtale  
rettighetshaver:Knr:3048 Gnr:154 Bnr:152  
rettighetshaver:Knr:3048 Gnr:154 Bnr:154  
rettighetshaver:Knr:3048 Gnr:154 Bnr:155  
rettighetshaver:Knr:3048 Gnr:154 Bnr:156  
rettighetshaver:Knr:3048 Gnr:154 Bnr:157  
Rett til tilknytning av felles privat ledningsnett
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

Tinglyste rettigheter vil ifølge Statens Kartverk etter seksjonering, kun vises på grunnboken til eiendommen rettigheten hefter i.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen har adkomst fra privat avstikker fra offentlig vei. Tilknyttes felles privat vann og avløp som legges frem til offentlig knutepunkt.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse av boligene. I motsatt fall anbefaler megler at overtakelse utsettes og Kjøper ikke overtar. Det er Selgers ansvar å fremskaffe midlertidig brukstillatelse/ferdigattest på boligene. Kjøper er gjort oppmerksom på at slik ferdigattest ofte foreligger en tid etter overtakelse og avhenger av blant annet årstid for opparbeidelse av utomhusareal. Midlertidig brukstillatelse gir imidlertid Kjøper anledning til å ta boligen i bruk. Manglende ferdigattest skal ikke være til hinder for Selgers oppgjør i forbindelse med overtakelsen.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN
Kommuneplan for Øvre Eiker 2015 - 2027
Arealformål i kommuneplan: Bolig.

REGULERINGSPLAN
3048-0653 Prestegårdsskogen fase 2, stf. 04.09.13
Formål med reguleringen: Bolig.

Reguleringsbestemmelser til reguleringsplan for Del av Gnr. 154 /Bnr.1 samt Gnr. 154/ Bnr. 37 Prestegårdsskogen i Darbu er vedlagt i salgsoppgaven. Kommuneplan for Øvre Eiker 2015-2027 er ikke vedlagt i salgsoppgaven men kan sees på kommunens egen hjemmeside. Ta ev. kontakt med eiendomsmegler.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Det er søkt om seksjonering. Det foreligger ingen regnskap til sameiet. Sameiet består av to seksjoner på felles tomt. Vedtekter ligger sammen med seksjonseringsbegjæringen.
Sameiebrøk: 1/2. Søknad om seksjonering ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Andre faste løpende kostnader

Årlig utgifter/avgifter:
- Forbruk av vann.
- Forbruk av kommunalt avløp.
- Årsgebyr renovasjon iht. kommunens satser.
- Det må påregnes kostnader til strøm, tv, internett, innboforsikring, bygningsforsikring og evt fasttelefon.
- Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc.
- Det må påberegnes kostnader til feiegebyr.
- Pliktig medlemskap i velforeningen for området med velforeningskontingent.

Andel fellesgjeld / formue

Det er ingen andel fellesgjeld eller formue.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Det er videre avtalt 10 % forskudd av total kjøpesum ved kontraktsinngåelse, som skal innbetales med 14 dagers frist så snart garanti iht. bustadoppføringslovas § 12 er stilt på vegne av Selger. For Kjøpere som Selger vurderer som profesjonelle aktører er forskudd avtalt å utgjøre 20 % av total kjøpesum. Innbetalingen må være fri egenkapital.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

4 950 000,- (
NB: prisen er fast)
Omkostninger
25 000,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,50 (Pantattest kjøper)
26 369,50 (Omkostninger totalt)
4 976 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Ferdigstillelse ca. 1 .kvartal 2023.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.