Før du velger megler: Dette bør du se etter

Styr unna de klassiske tabbene når du velger eiendomsmegler. Her er tipsene som sikrer deg et godt resultat.

Skal du selge bolig på nyåret? Å velge riktig megler er gull verdt.

- For flertallet utgjør eiendom den største delen av formuen, derfor er det viktig at man som boligselger er trygg på at man velger den megleren som ivaretar denne verdien, sier megler i PrivatMegleren, Christer Vikebø.

DEN VIKTIGE VISNINGEN

Vikebø understreker viktigheten av å velge riktig person til salgsjobben:

 - I dagens marked er mennesket viktigere enn firmaets logo. Hvem som står på visningen din kan bli helt avgjørende for resultatet. Du ønsker en megler som selger boligen, ikke en saksbehandler, påpeker Vikebø, som selv er blitt omtalt som Norges beste selger. 

Han foreslår at du gjerne kan gå på en visning hos aktuelle meglere før du inngår en avtale:

 - Stol på magefølelsen. Den du selv får best kontakt med, er sannsynligvis en som utstråler nødvendig tillit og vil fungere godt på din visning. Det å kjøpe bolig henger til syvende og sist sammen med magefølelsen til den som kommer på visningen.

IKKE GULL ALT SOM GLITRER

- Forbrukerrådet anbefaler at du henter inn 2-3 meglere, det er et svært godt råd. Riktignok må du hente inn megleren fysisk. Du kan tape mye på å i stedet «shoppe» megler gjennom anbudstjenester, advarer han.

I tillegg ber han deg om å stå i mot fristende tilbud:

 - Sjekk totalprisen. Hva som er inkludert og ikke minst, hva er ikke inkludert. Vil for eksempel eiendomsmegleren være tilstede på visningen? Har du tilstrekkelig markedsføring, eller har du kun et minimum som finn.no og enkel annonsering i sosiale medier? 

I «Boligboken» listet Vikebø opp noen tips til valg av megler, her er et utdrag. 

* Hør med venner og bekjente. Har de en eiendomsmegler de vil anbefale? Selger noen meglere mye i ditt nabolag?

* Ta en tur på visninger. Meglere du selv får god kontakt med vil sannsynligvis også fungere godt på din visning.

* Hent inn tilbud fra 2-3 meglere du selv har valgt (ikke anbudstjenester). La meglerne befare eiendommen og presentere sin strategi for ditt salg. Kjenn på magefølelsen.

 * Ikke bit på kampanjer eller tilbud som virker for god til å være sann. At du sparer noen titusen, er en mager trøst dersom boligen ikke oppnår den beste prisen.

* Sjekk totalpris og vilkår. Er alt inkludert i prisen? Hva med styling og annonsering? Holder megleren de viktige visningene? Hva må du betale om du ikke får solgt eller ønsker å bytte megler?


Tilbud på eiendomssalg?

Skal du selge eiendom bør du ikke legge den for salg før du har mottatt et tilbud fra en av våre eiendomsmeglere. Legg igjen kontaktinformasjon. Vi gir deg med glede et uforpliktende tilbud.

Andre nyheter

Treff alle potensielle kjøpere

En undersøkelse gjennomført av Respons Analyse, viser at andelen som oppgir å være aktivt på eiendomssøk er 8%, mens 33% er passive.

Les mer

Fra usolgt til solgt

Selv etter flere visninger og fem nedprisinger, satt selger av en leilighet i Fredrik Meltzers vei igjen med ingen bud og en usolgt leilighet. Da ble Mona Larsen i PrivatMegleren Syd kontaktet. Kort tid etter var leiligheten solgt.

Les mer

Selger flest boliger i Damsgårdssundet

I PrivatMegleren jobber man målrettet for å skape den aller beste kundeopplevelsen. Undersøkelser viser da at man lykkes. Faktisk er hele 9 av 10 nye kunder anbefalt av en eksisterende kunde å benytte PrivatMegleren.

Les mer

Opplever høy etterspørsel etter boliger i dette området

Frekhaug er en perle som har utviklet seg til et av de mest ettertraktede områdene for boligkjøpere i Nordhordland. – Boligmarkedet på Frekhaug opplever jeg som svært velfungerende.

Les mer

Maritim perle i sjøkanten

Når man leter etter det ideelle hjemmet, kan en spesiell egenskap utgjøre hele forskjellen. Lønnevågvegen 151 på Nordstrøno er definitivt en slik eiendom – en maritim skatt ved sjøkanten, med en enestående kombinasjon av panoramautsikt, solrik plassering og en imponerende brygge.

Les mer

Få din drømmebolig ved sjøen - kun 20 minutter fra Bergen sentrum

Mange drømmer om å bo ved sjøen med mulighet til å bade og dra ut med båt fra egen brygge. Det er imidlertid sjeldent at slike eiendommer kommer for salg i Bergen, og da gjerne med en høy prislapp. Nå har du muligheten til å sikre deg nettopp en slik eiendom, kun 20 minutter fra Bergen sentrum.

Les mer

God rådgivning ga resultater

Mange boligselgere utsetter meglervalget til etter de har kjøpt ny bolig. Eiendomsmeglerne i PrivatMegleren ser tydelig forskjellen mellom et grundig planlagt boligsalg og det som skjer i hastverk.

Les mer

– Føles nesten som å bo i en skog midt i byen

På idylliske Nordnes er det sjelden du kommer over boliger med sjenerøs størrelse. Blant unntakene er den romslige leiligheten i Haugeveien 11, som er fylt med historisk sjarm og karakter.

Les mer

Når utleie gjør boligdrømmen mulig

Når to blir til tre og etter hvert kanskje fire blir det gjerne behov for ny bolig. Noen ganger blir også to familier én. Det kan være mye å holde orden på når man skal finne riktig bolig og beliggenhet.

Les mer

Mer enn 90 personer på visning

Eiendomsmegler Mona Larsen kunne konstatere at over 90 personer var innom dørene og at budrunden endte 1,2 millioner kroner over prisantydning. Markedsføringen av funkisboligen på Milde var helt avgjørende for interessen, mener hun.

Les mer

Klassisk bygårdsperle på Møhlenpris

– Det finnes ikke mange leiligheter på denne størrelsen i Bergen sentrum lenger. Her er det også mer sjel og sjarm enn det du finner i moderne bygg, forteller Christer Vikebø, eiendomsmegler i PrivatMegleren.

Les mer

Mer enn 90 personer på visning

Eiendomsmegler Mona Larsen kunne konstatere at over 90 personer var innom dørene og at budrunden endte 1,2 millioner kroner over prisantydning. Markedsføringen av funkisboligen på Milde var helt avgjørende for interessen, mener hun.

Les mer

Garantert solgt! Det skulle bare mangle

PrivatMegleren er så trygge på sin leveranse at de like greit garanterer at de klarer å selge boligen din til en pris du er fornøyd med. Klarer de det ikke, betaler du ingenting – og det helt uten bindingstid.

Les mer

Garantert solgt! Det skulle bare mangle

PrivatMegleren er så trygge på sin leveranse at de like greit garanterer at de klarer å selge boligen din til en pris du er fornøyd med. Klarer de det ikke, betaler du ingenting – og det helt uten bindingstid.

Les mer

Helt i toppen i Norge

Terese Helle er blant de tre beste eiendomsfullmektigene i hele PrivatMegleren. Den engasjerte megleren har gjennom 2022 vist hvorfor hun har gjort seg fortjent til prisen.

Les mer

Tre råd å ta med seg inn i et nytt boligår

Boligprisen endte opp 0,5 prosent i Bergen i 2022. – Vi har hatt en god start på 2023. Basert på tidligere år mener vi at bunnen er bak oss, forteller eiendomsmegler i PrivatMegleren, Christer R. Vikebø.

Les mer

Langt mer for pengene

I et boligmarked hvor mange opplever usikkerhet rundt sitt eget boligsalg, er det spesielt et område hvor det stadig slås nye prisrekorder og hvor etterspørselen er stor, særlig etter familieboliger.

Les mer

Hvordan velger jeg rett megler?

Er du som boligselgere flest så er du opptatt av å oppnå høyest mulig pris for boligen. De fleste boligselgere gjør som Forbrukerrådet anbefaler – henter inn tilbud fra flere meglere for å sammenligne. Det å deretter velge den riktige megleren, er derimot ikke alltid like enkelt.

Les mer

Klassisk bygårdsperle på Møhlenpris

– De bygger ikke leiligheter helt som dette lenger, så enkelt er det. Ordene tilhører Christer Vikebø, eiendomsmegler i PrivatMegleren. Den drevne megleren har solgt noen av byens flotteste leiligheter gjennom mer enn to tiår.

Les mer

Perfekt for den som vil bytte ut eneboligen

– Svært mange leter etter leilighet i bykjernen når tiden er inne for å selge eneboligen. De høye kvadratmeterprisene medfører at mange må inngå kompromiss både på størrelse og antall rom.

Les mer

Toppleilighet i attraktive Møllendal

Området Møllendal har hatt en fantastisk utvikling de senere år – og i årene som kommer vil det bare bli enda bedre.

Les mer

Hvordan blir høstens boligpriser?

– Det er fortsatt knapphet på boliger i Bergen, forteller eiendomsmegler Christer Vikebø i PrivatMegleren. Etter en sommer med høye boligpriser kommer Vikebø nå med sine tanker om høstens boligmarked.

Les mer

Med Byfjorden som nærmeste nabo

Med sjeldne mellomrom kommer det ekstra ettertraktede boliger ut på markedet. Måseskjærveien 16 i Sandviken er blant dem.

Les mer

En av Bergens beste utsikter til salgs

Det er ytterst sjeldent det dukker opp en bolig til salgs på Lyngberget. Boligene med den spektakulære utsikten videreføres ofte i generasjoner, men nå er muligheten til å sikre seg en av Bergens beste utsikter her.

Les mer