Klikk for galleri

Nyoppført delt bolig over tre plan med høy standard - Dobbel garasje - Umiddelbar nærhet til Asker sentrum

Nyoppført delt bolig over tre plan med høy standard - Dobbel garasje - Umiddelbar nærhet til Asker sentrum

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Asker-1384

Trollhaugen 25 D

Prisantydning9.950.000,-Primærrom140.7m2Bruksareal184.9m2Soverom3
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Eier

Hukenveien 15 AS

Betegnelse

Gnr. 2 Bnr. 547 Snr. 2 i Asker kommune

Byggeår

2022

Beliggenhet

Eiendommen har en flott beliggenhet i et attraktivt og familievennlig villaområde på Trollhaugen i Asker. Tilbaketrukket og landlig, samtidig sentralt med kun en kort spasertur til Asker sentrum.

Nærområdet er under stor utvikling med utbygging på Høn/Landås/Fusdal og blir stadig mer tilknyttet sentrumsområdet. Det er planer om ny skole for sentrumsområdet i nærheten, samt idrettsplass, gangstier med mer.

Området sokner til Jansløkka barneskole og Solvang ungdomsskole. Det er flere barnehager i området, bl.a. Asker Gård barnehage, Solgården barnehage og Læringsverkstedet Bjørndalen.

Boligen ligger pendlervennlig med kort vei til Asker togstasjon. Asker stasjon er et knutepunkt når det kommer til buss- og togforbindelser. Fra Asker går det hyppige avganger retning Oslo og Drammen. Til Oslo S bruker man kun 22 minutter med toget fra Asker.

Fra boligen er det kort vei til både Asker sentrum (400 meter i luftlinje) og Holmensenteret. Asker sentrum har et rikt utvalg av servicetilbud og kan by på et moderne og urbant handelssentrum med flott arkitektur, hyggelige gågater og sosiale møteplasser. Her finner man en rekke servicebedrifter som frisør, leger, hudpleie, tannlege, dagligvare og vinmonopol. Holmensenteret har også et bredt og spennende utvalg av butikker og restauranter. Det er også kort vei til Sandvika og populære Sandvika storsenter med alle fasiliteter.

Asker sentrum har de senere år vært i stor utvikling og blitt en levende småby med flere nye serveringssteder og spennende butikker. Her finner du bl.a. Fuji Sushi, TukTuk med autentisk Thailandsk mat og Rå smak med både butikk og servering. Her kan du svinge innom Spiseriet for et deilig måltid, eller kjøpe med noen gode råvarer hjem. Pop vinbar i Strøket og ikke minst populære Porfavor Tapas & Vinbar i Wesselkvartalet. Strauss, Askers lokale sportsbar med uteservering på sommerstid, Delikatessebutikken Petra og dagligvarebutikken Handlekraftig med kortreist og økologisk mat. For øvrig har Trekanten senter et godt tilbud med sine totale 75 butikker. Senteret har en god balanse mellom kjede- og nisjebutikker, så her er det noe for enhver smak.

I Asker sentrum finnes også et blomstrende kunst- og kulturliv med bla. Asker kulturhus som har stor teater/konsertsal, kino, galleri og bibliotek. I løpet av året arrangeres aktiviteter som Spis for 100, Mat & Drikkefestival, Sommerdag, Askerdager, Kulturfestival, Det gode liv, Julegrantenning og Bondens marked.

Fra eiendommen er det kort vei til flotte nærområder som Hvalstrand, Holmen Fjordhotell og Leangbukta med strand, marina, kyststi, skogsti og skiløype. Det er kun en kort sykkeltur til vakre Semsvannet, idylliske Vollen Marina og Asker Sentrum med alle fasiliteter. Nærområdet er under stor utvikling med utbygging på Høn/Landås/Fusdal og blir stadig mer tilknyttet sentrumsområdet. Det er planer om ny skole for sentrumsområdet i nærheten, samt idrettsplass, gangstier med mer.

I nærområdet finnes det spennende muligheter for aktiviteter som små og store kan nyte godt av. Kun en sykkeltur fra boligen ligger den nye og moderne Askerhallen, samt Risenga med svømmehall, fotballbaner, skøytebane med mer. Holmen svømmehall og Holmen idrettspark, et av Asker og Bærums flotteste og mest rikholdige idrettsanlegg er tilgjengelig med bil eller sykkel. Parken byr på flere fotballbaner, ishall, fjellhall og tennisanlegg. Innenfor området ligger også en lysløype, skileikområde og Tuftepark samt gode turmuligheter. I umiddelbar nærhet til idrettsparken ligger Holmen Svømmehall og Holmenskjæret badeplass med fine bademuligheter, sandvolleyballbaner, ballbinge og minigolfbane. For golf entusiasten ligger Asker golfklubb ca. 10 minutters kjøring fra boligen.

Asker er et flott sted for den aktive familien, med kort vei til både marka og sjøen som kan friste med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Det er en rekke gang- og sykkelstier i området som tar deg langs sjøen, eller inn mot Vestmarka. Det er flere flotte turmuligheter rundt Semsvannet eller ved Skaugumsåsen. Semsvannet er en populær friluftsperle som ble valgt til Askers tusenårssted ved tusenårsskiftet. Rundt vannet er det anlagt en flott turvei som er farbar med både barnevogn og sykkel. Dette er med andre ord et perfekt utgangspunkt for flotte turopplevelser for hele familien, året rundt.

Bygninger

Fire nyoppførte boliger med en arealeffektiv planløsning, et moderne arkitektonisk utrykk og funksjonelle løsninger.

Prosjektet vil bli solgt som selveierboliger seksjonert i separate enheter med tillegg av fellesarealer. Standard vedtekter vil bli utarbeidet for sameiet ifbm overtagelse. Disse kan etter overtagelse endres blant sameierne i fellesskap.

Byggemåte

Prosjektering og utførelse er i overenstemmelse med god norsk byggeskikk og for øvrig etter allment aksepterte normer. Boligene er bygget etter seneste Teknisk forskrift av 2017 (TEK 17). Er ikke kvalitetskrav til materialer angitt, gjelder slike kvalitetskrav som er vanlig for tilsvarende arbeider.a) Generelt:
Alle malte flater innvendig, innvendige dører og vindusdetaljer er levert med Hvitmalt ramme innvendig gr.: RAL 9010 Renhvit, utvendig II gr.: RAL6013 Sivgrønn Profile system: Schüco.

b. Yttervegger:
Yttervegger over terreng har isolerte vegger i tre med grunning og ett strøk beis fra fabrikk, ytterligere overflatebehandling anbefales utført i løpet av to år.

c. Vinduer og ytterdører:
Vinduer, balkong- og terrassedør med energiglass. Hvitmalt ramme innvendig g I gr.: RAL 9010 Renhvit, utvendig II gr.: RAL6013 Sivgrønn Profile system: Schüco.

Ytterdør er levert fra anerkjent leverandør, med FG (forsikringsgodkjent) låssystem. Dørvridere i børstet stål. Håndtak innv.: Push w-handle C0 IW.

d. Innvendige vegger:
Innvendige lettvegger er levert med gipsplatekledning og 98 mm isolasjon. Enkelte vegger rundt baderom og kjøkken er tykkere og forsterket med OSB-plater for oppsetting av veggfliser og kjøkkeninnredning.

e. Innerdører:
Dører innvendig i boligen er av typen hvit malt slett type.

Dørvridere og låsskilt leveres i børstet stål. Håndtak innv.: Push w-hdle C0 IW
Karm/vindussmyg, listverk og dørlist er levert med malt/lakkert utførelse. Synlig spikring. Vindusforinger er levert uten listverk.

f. Gulv, etasjeskiller:
Gulv på grunn i betong.

Etasjeskiller over første og andre etasje i trebjelkelag med overliggende sponplater og underliggende nedlekting og himling av gips.

På alle våtrom er gulvet lektet ned og påført flytsparkel med termostatstyrte varmekabler.

g. Tak:
Bærekonstruksjon i tak er levert med takstoler produsert på fabrikk.

h. Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra HTH kjøkkenet type l hvit med Farge på dører - NEXT GRÅ 2300, S5000N
Det medfølger 60 cm induksjonstopp som er integrert i benkeplate, ventilator over induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap m. frysedel. Alt fra Siemens .

i. Baderom:
Baderomsinnredning (skap/skuffer og benkeplate) type Lind Luxury .
j. Vegghengte toaletter i hvitt porselen fra V&B subway 2,0.
i. En servant pr. bad .
ii. Blandebatteri fra Hansgrohe Talis E 110 Servantbatteri 71710670 (Matt Sort).
iii. Det er levert prosjektfliser av normal god kvalitet på baderom/vaskerom fra Flisekompaniet AS . Vaskerom standard flis RAK LOTUS GREY RT.R10/B 30X30
FL2 på gulv med sokkelflis og malte vegger. Bad vegger; FK PRO UNI WHITE
MA.RECT.29,8X59,8 WAKV4104(L.B.) FL2, Bad gulv: RAK LOTUS GREY RT.R10/B 30X30
FL2 Bad dusjgulv EPOCA ART DECO DARK GREY 5X5, Slukrister SLUKRIST NT 20X20 BLANK børstet stål.
iv. Dusjdør i glass på alle bad.
v. Utslagsvask, og opplegg til vaskemaskin på vaskerom.

k. Garderober:
Det leveres ikke garderobeskap som standard.

l. Annet:
Veggflater i beboelsesrom, boder og vaskerom er sparklet og malt gips. Vegger på bad er flislagt. Det er levert hvit, moderne slett list rundt dører med synlige spikerhull.

Himling er sparklet og malt gips uten taklist.

Gulv i beboelsesrom er levert med PARKETT CELLO EIK 1-S HVITK BØR CAPPUCHINO RUST MATT.
Hvit slett fotlist, med synlige spikerhull, i alle rom.
Flislagte gulv på bad, WC og vaskerom.
Terrasser levers ikke, men utvendige trapper er i impregnert tre.

Innvendige trapper med farge AMC Smoke gelender, vanger, og trinn.

Garasje/bod er levert med ubehandlet betong på gulv og vegg, og umalte gipsplater der det er benyttet.

Farger:
Dører og vinduer utvendig : RAL6013 Sivgrønn
Dører og vinduer innvendig: RAL 9010 Renhvit
Garasjeport utvendig : JOTUN 8426 DAWY GREEN
Garasjeport innvendig: RAL9010
Utvendig kledning. JOTUN 10734 Brunsvart
Takstein : Sort
Utvendig beslag: Sort
Omramming rundt vinduer og dører /vindskier: JOTUN 10734 Brunsvart

4. Sanitærinstallasjoner:
a. Generelt:
Vann og avløp er offentlig tilknyttet.

Generell leveranse:
i. Stoppekran og ev. innfelt koblingsskap for rør i rør system.
ii. Sluk på gulv i våtrom.
iii. Varmtvann fra varmtvannsbereder (200 l/ 120l).
iv. Vegghengt klosett med sete og lokk på alle bad og WC i hvit farge.
v. Overliggende hvite vasker/servanter på bad med ettgreps batteri.
vi. Termostat dusjbatteri med takdusj til dusjnisje.
vii. Dusjvegger i glass. Hengslet.
viii. Utslagsvask i stål på vaskerom med ettgreps blandebatteri
ix. Kran og avløp for vaskemaskin i vaskerom.
x. Ettgreps kjøkkenbatteri.
xi. Opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk.
xii. 1 stk. utekran til hver boenhet.

5. Ventilasjon:
Balansert ventilasjon med varmegjenvinner tilpasset boligens størrelse og volum fra Øsberg Heru 160 T CE-y Rex 2 stk og Heru 100 T CE-y RE 2 STK . Ventilasjonsaggregat er montert i bod eller vaskerom.

6. Elektroinstallasjoner:
a. Generelt:
Det er innlagt fiber fra leverandøren Altibox. Det er inngått 1 års abonnement med 1.års bindingstid som overføres kjøper.

Utvendig belysning ved inngangspartier, garasje og på uteareal.

Fra teknisk rom (inntaksskap) legges det trekkerør i bakken ut til vei for tilkobling fiber for opplegg for kabel TV og ADSL. Etablering, abonnement og tilknytningsavgift bestilles og betales av kjøper.

b. Fordelingsanlegg:
Hovedfordeling med målere er plassert i fordelingsskap i teknisk rom. 1 stk. fordelingstavle med jordfeilbryter og automatsikringer innfelt i vegg.

Alle stikkontakter bortsett fra for komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin er levert som doble standard stikk fra ELKO .

Det elektriske anlegget er levert som skjult anlegg. Dog må det understrekes at evt. punkter på lyd- og/eller brannvegger må legges åpent.

Det er levert varmematter under parkett i entre, kjøkken og stue i hovedetasje og varmekabler på vaskerom og bad.
Det leveres tomme rør og bokser til 1 stk. TV-/data-/telefonkontakt i stue, og til 1 stk soverom. Kabel-TV-/bredbåndleverandør legger kabel.

Ringeklokke ved hovedinngangsdører.

Overspenningsvern er levert og montert i sikringsskap, og komfyrvakt for å hindre overoppheting av komfyr med dertil brannfare er også montert.

Nye forskrifter NEK 400:2010 regulerer hvor mange elektriske punkter som skal monteres i hvert enkelt rom i nye boliger. Det vil således bli levert forskriftsmessig antall punkter i form av stikkontakter, brytere, lampepunkter, varmekabelregulatorer og jording tilhørende tekniske kurser.

Downlights på bad og i vindfang. Utebelysning på garasje, ved inngangsdør og på uteareal.

c. Varmeutstyr:
- Elektriske varmekabler i alle baderom, vaskerom og varmematter i entre, kjøkken og stue i hovedetasje med termostat og gulvføler.
- Panelovner leveres ikke.

7. Garasje:
Utførelse som vist på tegninger.

Grovstøpt gulv og vegger, med ubehandlede gipsplater der det ikke er benyttet betong. Garasjen er levert uten ventilasjon og varmekilde.

8. Andre installasjoner:
a. 1 stk. Stålpipe og peisovn Leverandør Schiedel PEISOVN SIRIUS 1.
b. Røykvarsler og slukningsutstyr i tråd med myndighetenes krav.
c. Det medfølger 3 nøkkelsett.

9. Postkasse:
Det leveres postkasser i mørk farge som monteres på garasjevegg.

10. Avfallshåndtering:
Det er avsatt et plant område for plassering av avfallsbeholdere. Kjøper må selv inngå nødvendige avtaler med Asker kommune for levering av avfallskasser og henting av avfall.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 140,70 kvm, Bruksareal: 184,90 kvm

Trollhaugen 25 D: BRA 184,90 kvm, hvorav 140,70 kvm beregnes som P-rom og 44,20 kvm som S-rom.

Arealene som er oppgitt er bruksareal (BRA), som er boligens areal innvendig mål ved boligens omsluttede vegger, inklusiv innvendige vegger, boder og sjakter, men ikke medregnet yttervegger. Det tas forbehold om at mindre arealavvik kan forekomme.

De oppgitte romstørrelser på plantegningene samsvarer ikke med boligens totale BRA som følge av at innvendige vegger ikke er medregnet i denne sammenheng.

Innhold

Første etasje:
P-rom: Entré, kontor, stue og bad.

Andre etasje:
P-rom: Gang, kjøkken, spisestue, tre soverom og bad.

Underetasje:
P-rom: TV-stue og vaskerom.
S-rom Bod.

Garasje:
S-rom: Garasjerom.

Oppvarming

- Elektriske varmekabler i alle baderom, vaskerom og varmematter i entre, kjøkken og stue i hovedetasje med termostat og gulvføler.
- Panelovner leveres ikke.

Parkering / Garasje

Dobbel garasje med elbil lader.

Beskrivelse av tomt

Tomten leveres ferdig planert og horisontale områder tilsådd for plen. Adkomst garasjer og interne adkomstveier/stier er levert med vanngjennomtrengelig grusbelagt dekke. Bearbeiding av utomhus arealene for øvrig med eventuelle hekker, trær, markterrasse etc. inngår ikke i leveransen..

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1958/401408-2/100  Bestemmelse om bebyggelse  
06.03.1958 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3025-2/547
Gjelder denne registerenheten med flere

1961/1380-2/100  Best. om vann/kloakkledn.  
04.04.1961 
Overført fra: 3025-2/547
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Vann og avløp er offentlig tilknyttet.

Som spillvannsledninger er det lagt PVC-rør i grunnen. Avløpsopplegg innomhus som lyddempende plast PP type "Stilla" i sjakter (der dette kreves) pga. lyd- og brannkrav. Vannledninger er lagt skjult i lettvegger som "rør i rørsystem" med strategisk plasserte fordelerskap. For øvrig er  sanitæranlegget utført av autorisert rørlegger etter gjeldende forskrifter.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Brukstillatelse vil foreligge ved overtakelsen. Selger fremskaffer Ferdigattest ved endelig ferdigstillelse av prosjektet. Kjøper overtar boligen mot midlertidig brukstillatelse

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligformål. Kommuneplanen kan fås ved forespørsel til megler. Resten av kommunale opplysninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Nærområdet er under stor utvikling med utbygging på Høn/Landås/Fusdal og blir stadig mer tilknyttet sentrumsområdet. Det er planer om ny skole for området i nærheten, samt idrettsplass, gangstier med mer.

Andre faste løpende kostnader

Følgende satser for kommunale avgifter er gjeldende i Asker kommune for 2022:

Gebyr for vann og avløp betales etter eget forbruk.
- Vann pr. m3 kr. 17,50,-
- Fastbeløp vann kr. 1.473,-
- Avløp pr. m3 kr. 23,70,-.
- Fastbeløp avløp kr. 1.574,-.
- Feiegebyr: ca. kr. 338,- pr. år.
- Renovasjon, grunnbeløp: ca. kr. 2.117,-  pr. år.
Se detaljert prisliste: https://www.asker.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/avtaler-og-priser-renovasjon/

Andre faste utgifter man må påregne er : Strøm, forsikring, internett etc.

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved garantistillelse iht. Bustadoppføringsloven §12. Den del av kjøpesummen som forfaller til betaling ved kontraktsinngåelsen og for øvrig før overtagelse vil bli innsatt på meglers klientkonto. Depositum går over til å være forskudd som kan utbetales selger mot at selger stiller tilfredsstillende selvskyldnergaranti iht. bustadoppføringslova § 47. Dersom selvskyldnergaranti ikke etableres vil oppgjør med selger først finne sted etter at kjøper har fått tinglyst skjøte. Forskuddet skal være fri egenkapital og det kan ikke tas pant i kjøpt eiendom for forskuddsbeløpet.

Resterende oppgjør ved overtagelse.

Se salgsoppgave for mer informasjon om oppgjøret.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

9 950 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 3 900 000,-))
98 869,50 (Omkostninger totalt)
10 048 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Bildene er hentet fra lik bolig i Trollhaugen 25 A. Denne boligen er speilvendt fra 25 A. Plantegningene er riktige. Bildet er kun ment som en illustrasjon.

Adgang til utleie

Eiendommen kan i sin helhet fritt leies ut til boligformål.

Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, så fremt arealet er godkjent for varig opphold iht. plan- og bygningsloven og har forsvarlig radonnivå.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Kjøpsforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If.  Produktet inneholder boligkjøperforsikring,  hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring  i vedlagte materiell.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Byggestart februar 2022 .
Overlevering november 2022.

Boligen leveres byggvasket. Dette må ikke forveksles med vanlig husvask/hovedrengjøring, slik at finvask må påregnes. Dette da det ved byggeslutt fremdeles i flere uker vil kunne finnes noe byggstøv i omløp, og således være tilnærmet umulig å oppnå støvfritt resultat ved overlevering.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Garantier

Garantiplikt for nyoppførte boliger gjelder for avtaler som inngås fra og med 1. januar 2019 og dersom det er mindre enn 6 måneder siden boligen ble ferdigstilt. Bestemmelsen retter seg mot salg fra person som gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet, og der kjøperen gjør avtalen som forbruker. Garantiforpliktelsen fremgår av avhendingsloven § 2-11 jf. bustadoppføringsloven § 12. Det vil stilles en garanti tilsvarende 3 % av kontraktssummen umiddelbart etter budaksept. Garantien trappes opp til 5 % av kontraktssummen fra overtagelsen. Selger kan alternativt deponere et tilsvarende beløp, jf. bustadoppføringsloven § 12. Dersom kjøper ikke anses å være forbruker, oppstår det ingen garantiforpliktelse for selgeren.

 

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

 

Meglers vederlag og utlegg

Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.585)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr. 9.900,- samt påløpte kostnader.