Klikk for galleri

Elvely - Vestvendt 4-roms topp/endeleilighet - Salg av Kontraktsposisjon - 2 balkonger - Heis - Garasje

Elvely - Vestvendt 4-roms topp/endeleilighet - Salg av Kontraktsposisjon - 2 balkonger - Heis - Garasje

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Asker-1383

Kirkeveien 220

Prisantydning8.617.000,-Fellesgjeld2.018.000,-Felleskostnader7.188,-Primærrom97.3m2Bruksareal98.5m2Soverom3Rom4
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

18-22-0211

Eier

Sven Hars Mari Hars

Eiendomstype

Andelsleilighet

Eierform

Borettslag

Betegnelse

Gnr 2, Bnr 56, Lnr B2 L4-02 i Asker kommune.
Det vil bli tildelt andelsnummer og orgnr. i forbindelse med tinglysing og registrering av Borettslaget.

Etasje

4

Byggeår

2024

Areal

Primærrom: 97,30 kvm, Bruksareal: 98,50 kvm

Antall rom

4

Tomtetype/areal

ElvelyAsker skal føres opp på reguleringsfelt E2 beliggende på gnr. 2 og hele eller deler av bnr. 56, 346 og 385 i Asker kommune. Samlet tomteareal for Eiendommen er cirka 5.264 m².

Forretningsfører

OBOS EIENDOMSFORVALTNING

Salg av kontraktsposisjon

Salg av kontraktsposisjon som gir rett til kjøp av leilighet B3 L4-02, på nærmere angitte vilkår. Selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen har inngått avtale med utbygger/boligselger om kjøp av ovennevnte bolig under oppføring. Ved kjøp av kontraktsposisjon trer kjøper 2 inn i ovennevnte kjøpekontrakt og overtar de rettigheter og forpliktelser som selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen har i henhold til ovennevnte kjøpekontrakt. Kjøpekontrakten på boligen følger vedlagt i salgsoppgaven. Kjøp av kontraktsposisjon forutsetter samtykke fra utbygger/boligselger. Dette er gitt skriftlig av utbygger. Ved videresalg av kontrakt fra forbruker stilles det ikke garanti for overskytende beløp (merverdi) av opprinnelig kontraktssum.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 97,30 kvm, Bruksareal: 98,50 kvm

4.etasje: 97,30 kvm P-rom:  Entre, 2 stk bad/wc, 3 soverom, kjøkken og stue.
Teknisk rom 0,9 kvm er Sekundærrom.
Det følger 1 stk kjellerbod i underetasjen, minimum 5 kvm.
Det følger 1 garasjeplass i underetasjen.
Det etableres 2 stk felles takterrasser i Hus B.

Standard

Leiligheten har en god og gjennomtenkt planløsning, god takhøyde (2,60 der tak ikke er senket), store vindusflater som gir mye lys og god romfølelse.
Leiligheten har et naturlig skille mellom stue og spiseplass. Kjøkkenet har en mørk og trestrukturert overflate, og skaper et delikat uttrykk. Kjøkkenet er planlagt med halvøy og god skapplass. Det følger hvitevarer.
Baderommet blir delikat med storformatfliser og innredning som står i stil til kjøkkenet. Leiligheten har to baderom, hvor ett er i tilknytning til hovedsoverom. På hovedbadet vil man få plass og opplegg for vaskemaskin.
Leilighetene har et romslig hovedsoverom med plass til garderobeskap, videre er det to ekstra soverom perfekt for kontor, gjesterom eller barnerom. Disse med plass til garderobe eller skrivebord.

Leiligheten har utgang til stor vestvendt balkong 13,2 kvm og østvendt balkong mot gårdsrom 3,2 kvm.

1-stavs eikeparkett, naturfarge, matt lakk.
Vegger blir sparklet og malt, farge: NCS 1603 Y31R kalk.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning fra HTH Modell «One».
Overskap: integrert LED-gripelist kombinert håndtak. Underskap: HTH Line sort.
Benkeplate: HTH Laminat Glitter Bianco.
Vask: nedfelt type, Intra fra Omina.
Blandebatteri: Tapwell Arman ARM184, krom.
Ventilator: Slimline i rustfritt stål, type Røros eller tilsvarende.
Hvitevarer: oppvaskmaskin, ovn, koketopp og kjøleskap fra Siemens eller tilsvarende.

BAD
Fliser: Grespor, Milestone Taupe. M16622 60 x 60 cm.
Mosaikk i dusjsone: Grespor Milestone Taupe 5 x 5 cm.
Nedsenket dusjsone.
Fug: 2 mm fug (farge tilnærmet lik flis).
Sluk: Joti Purus Aquare Tile Insert med samme flis som på gulv i dusj.
Baderomsinnredning fra HTH, modell "One";
Servantskap: servant med skuffer eller skapdører og hylleplater iht. plantegning. Tegning med baderomsinnredning for de enkelte leiligheter vil bli utarbeidet i forbindelse med detaljprosjekteringen og oversendes hver enkelt kjøper i forbindelse med tilvalgsprosessen.

Speil: samme bredde som innredningen med lyskuppel over.
Servantbatteri: Tapwell EVO071, krom (NRF: 4230083)
Toalett: vegghengt, V&B Subway 2.0 med softclose sete.
Spyleknapp: TECE NOW, blank krom. Dusjarmatur: Tapwell TVM7200 NRF: 4230403
Dusjhjørne: Celeste rett dusjhjørne eller lignende. 90 x 90 , dusjsett med regndusj. I enkelte leiligheter følger skyvedør til dusj. Se plantegning for hvilke leiligheter det gjelder.
Opplegg for vaskemaskin og stikkontakt for tørketrommel leveres på ett bad.
Innerdør Easy fra Swedoor, fargekode NCS S 0500-N. Dørhåndtak i børstet stål.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme, via lokal el kjele i kjelleren. Det er også tilrettelagt for fremtidig fjernvarme fra Asker kommune, eller annen leverandør hvis det foreligger. Det leveres vannbåren gulvvarme på badegulv.

Parkering / Garasje

1 garasjeplass følger.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen. 
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:

1985/1204-1/100  Erklæring/avtale  
14.01.1985 
BEST. OM BRUKSRETT OG / ELLER DISPOSISJONSRETT
RETTIGHETSHAVER: ASKER KOMMUNE
PARKERINGSAREALE
Gjelder denne registerenheten med flere

1985/1204-2/100  Best om garasje/parkering  
14.01.1985 
Med flere bestemmelser
1985/4693-2/100  Best. om vann/kloakkledn.  
14.02.1985 
rettighetshaver:Knr:3025 Gnr:2 Bnr:56  

2019/1277138-1/200  Pantedokument  
28.10.2019 21:00 
BELØP: NOK 8.000.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817
Gjelder denne registerenheten med flere

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse før overtakelse. Manglende ferdigattest er ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeidene er av en slik karakter, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, at kommunen utsteder midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse vil det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse.
For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom søknadspliktige utomhusarbeider ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig.
Det er også selgers ansvar å sørge for ferdigattest når prosjektet er ferdigstilt.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig og næring.
I reguleringsbestemmelsene for felt E2 som prosjektet ligger i, står det at «at arealene i plan 1 skal utformes slik at de er velegnet for utadvendt virksomhet som eksempelvis forretning, bevertning eller servicevirksomhet». Det betyr at det planlegges for og må kunne påregnes at det etableres næring som driver f. eks. butikker, kafévirksomhet eller tilsvarende. Det kan medføre at næringen bruker noe av arealet utenfor virksomheten sin til servering. Med næring følger det også noe varelevering inn via Torg 5 eller ved adkomst til parkeringskjeller.

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Andre faste løpende kostnader

Månedlige drifts- og vedlikeholdskostnader for Borettslaget det første driftsåret er stipulert til ca. kr 30 til kr 35 per m² BRA per måned, hvor blant annet forsikring på byggene, vedlikehold og drift av Borettslagets fellesarealer, vaktmester, renovasjon, forretningsførsel, snømåking, styrehonorar, forsikringer, renhold og strøm på fellesarealer er inkludert, samt en andel av drifts- og vedlikeholdskostnadene for Sameiet Elvely.

Drifts- og vedlikeholdskostnadene fordeles etter areal (BRA) av hovedenhetene.

Kostnader til oppvarming og varmt tappevann måles individuelt for hver leilighet. À kontoinnbetaling til sameiet med ca. kr 9 per kvm BRA per måned kommer som tillegg til felleskostnaden, med individuell avregning etter forbruk.

Stipulerte månedlige driftskostnader for Borettslaget inkluderer ikke kommunale avgifter knyttet til vann og avløp. Dette forutsettes fakturert direkte hver enkelt andelseier fra Asker kommune.

Videre kommer kostnader til digital-TV/bredbånd i tillegg til felleskostnadene. Kostnaden er stipulert til kr 299 per måned for grunnpakke.

I tillegg kommer også drifts- og vedlikeholdskostnader for Elvely Parkeringssameie for de som kjøper parkeringsplass. Kostnaden er stipulert til ca. kr 150 per måned.

Andel fellesgjeld / formue

Kjøpesummen for leiligheten består av innskudd/kontantdel på 80 % og andel av borettslagets fellesgjeld på 20 %. Innskuddet pantesikres i borettslagets eiendom. Størrelsen på innskudd og andel fellesgjeld for hver leilighet fremgår av prislisten.

Renter og avdrag på fellesgjeld betales av borettslaget via andelseiernes månedlige felleskostnader. 

Det er i budsjettet/prislisten lagt til grunn at fellesgjelden er finansiert med et annuitetslån som har avdragsfrihet de 10 første årene, nedbetalingstid over 40 år (inkludert perioden med avdragsfrihet) og en flytende rente på p.t 1,50 %. Lånevilkår er basert på mottatt indikativt lånetilbud fra Obos Banken per oktober 2020.

Borettslaget vil søke om å inngå avtale med OBOS om IN-ordning (individuell nedbetaling fellesgjeld).

Borettslaget vil søke om å inngå avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader.

Oppgjør

1) Det forutsettes en innbetaling på kr. 1.048.000,- for forskudd + 55.000,- i transportgebyr som selger krever at kjøper innbetaler som en kostnad ved kontraktssignering. (Selger / utbygger har stilt garantier i samsvar med budstadoppføringslova § 12 på opprinnelig kjøpesum.) Innbetalingen skal være fri egenkapital, det vil si forutsetter ikke pant i den leilighet som kjøpes og skal innbetales til meglers klientkonto (Privatmegleren Solli & Partnere AS)

2) Merverdi på kr. 155.000,- betales til meglers klientkonto (Privatmegleren Solli & Partnere AS) ved overtakelse.

3) Resterende del av opprinnelig kjøpesum ihht opprinnelig kjøpekontrakt inkl. omkostninger, skal innbetales til prosjektmegler/oppgjørsmegler senest 3 dager før overtagelse.

OPPSUMMERT TOTAL KJØPESUM for KJØPER 2 etter bud på prisantydning kr 10.635.000,- vil være:

Forskuddsbetaling kr 1.048.000,-. Betales ved kontraktsignering. 
Restsum av opprinnelig kjøpesum kr 7.414.000,-
Overtagelse av fellesgjeld kr 2.018.000,-
Merverdi til kjøper 1. kr 155.000,-

Sum 10.635.000,-


Omkostninger
Kjøper skal betale følgende omkostninger i tillegg til Kjøpesummen:
Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
Eventuelt gebyr for tinglysning av pant/heftelse (inkl. pantattest) kr 687,-
Andelskapital kr 5.000,-
Etableringskostnader kr 18.500,-

Til sammen kr. 24.667,-

Transportgebyr kr 55.000,- Betales ved kontraktsignering. 

TOTALT kr 10.714.667,-

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energimerke

Alle nye leiligheter skal energimerkes. Energimerking av leiligheten utføres av selger før overtakelse. Energimerkingen må foreligge for å få utstedt ferdigattest. Selger antar at prosjektet vil oppnå minimum energiklasse C - lys grønn. Energiklasse beregnes før overtakelse.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra opprinnelig prospekt.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Adgang til utleie

Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. Hele boligen kan leies ut med styrets godkjenning etter bestemte vilkår ihht. vedtektene punkt 4-2 og borettslagsloven §§5-3 til 510. Borettslagsloven sier følgende om utleie: Med godkjenning frå styret kan andelseigaren overlate bruken av heile bustaden til andre for opp til tre år dersom andelseigaren sjølv eller ein person nemt i §5-6 første ledd nr. 3, har butt i bustaden i minst eitt av dei to siste åra. Godkjenning kan berre nektast dersom brukarens forhold gir sakleg grunn til det. Godkjenning kan nektast dersom brukaren ikkje kunne blitt andelseigar. Jf. §5-5.

Konsesjon / Odel

Nei

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Viktig informasjon om kontraktsposisjon

Kontrakten som ligger til grunn for kjøp av bolig under oppføring reguleres av bestemmelsene i bustadoppføringsloven. Fullførelses-og reklamasjonsgaranti jf. bustadoppføringslova § 12 som også er stilt av utbygger er basert på den opprinnelige kjøpesummen mellom utbygger og kjøper 1 i henhold til inngått kontrakt. Garanti kan gjøres gjeldende av kjøper 2, og garantist kan ikke ta forbehold som begrenser denne retten.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 28 797 000,-) (Kr.86 170) Totalt kr. (Kr.86 650)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 19900,-

Vedlegg til salgsoppgaven

Budskjema Reguleringsplaner og bestemmelser Utkast til vedtekter for borettslaget og sameiet Utomhusplan Opprinnelig kjøpekontrakt Opprinnelig prospekt

Finn.no: Lokalområde

Asker sentrum