Klikk for galleri

UTSOLGT! Vettakollen - 3 moderne rekkehus | Garasje | Balkong | Hage | Grenser til Marka | Solrikt | Barnevennlig

UTSOLGT! Vettakollen - 3 moderne rekkehus | Garasje | Balkong | Hage | Grenser til Marka | Solrikt | Barnevennlig

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Vinderen

Trosterudveien 63 A-C

Prisantydning14.800.000,- - 15.800.000,-Primærrom155m2 - 189m2Bruksareal167m2 - 204m2Soverom3 - 4
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Allé Eiendomsmegling AS / Lillian Ch. Nerlinger

Selger/Utbygger

Nord West Eiendom AS

Betegnelse

Gnr. 41 Bnr. 798 i Oslo kommune. Eiendommen er under seksjonering og vil få snr. 1-3.

Byggeår

2021

Beliggenhet

Eiendommen grenser til Marka, og ligger i et særdeles attraktivt og veletablert villastrøk på Vettakollen. Solrik tomt med usjenert beliggenhet i rolige og grønne omgivelser. Eiendommen sogner til nyeoppussede Slemdal barneskole. Godt utvalg av barnehager i området.

Flotte muligheter i Marka for ski- sykkel, løpe, bade- og skogsturer. Fine turområder også opp mot Båntjern, Vettakollen og inn grusveien til Sognsvann. Kort vei også til Tryvann/Oslo Vinterpark som både har alpinanlegg og aktiviteter for barn i alle aldere. Eiendommen ligger i Hemingland, som har bl.a. nytt treningssenter, eget innendørs tennisanlegg, idrettshall og fotballbaner. I nærområdet har ligger også Heming Tennis som har åpne baner både sommer og vinter.

Kort vei til både Slemdal og Vinderen sentrum hvor det finnes en rekke servicetilbud som ulike dagligvareforretninger, restauranter, kaféer, post, apotek, treningssenter, sportsforretning, Vinmonopol m.m.

Gode kollektivmuligheter i område med T-bane på Gråkammen som tar deg til Majorstuen på kun 13 minutter.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 155 kvm - 189 kvm, Bruksareal: 167 kvm - 204 kvm

Seksjon 1
Inneholder per etasje
1. etasje: Bod, Stue/kjøkken med utgang til balkonger.
2. etasje: Gang, vaskerom, bad/wc, tre soverom, stue.
U. etasje: Entré, bod/teknisk rom, separat wc.

P-rom per etasje
1. etasje: Stue/kjøkken.
2. etasje: Gang, vaskerom, bad/wc, tre soverom, stue.
U. etasje: Entré og separat wc.

S-rom per etasje
1. etasje: Bod.
U. etasje: Bod/teknisk rom.

Bruksareal per etasje
1. etasje: 72,5 kvm
2. etasje: 74,5 kvm
U. etasje: 20 kvm
Totalt: 167 kvm

Seksjon 2
Inneholder per etasje
1. etasje: Kjøkken/stue med utgang til hage..
2. etasje: Stue, tre soverom, to bad/wc. Det ene badet har inngang fra hovedsoverom.
U. etasje: Entré, vaskerom, separat wc, stue, bad/wc, bod, teknisk rom.

P-rom per etasje
1. etasje: Kjøkken/stue.
2. etasje: Stue, tre soverom, to bad/wc.
U. etasje: Entré, vaskerom, separat wc, stue, bad/wc.

S-rom per etasje
U. etasje: Bod, teknisk rom.

Bruksareal per etasje
1. etasje: 69,5 kvm
2. etasje:69,5 kvm
U. etasje: 65 kvm
Totalt: 204 kvm

Seksjon 3
Inneholder per etasje
1. etasje: Entré, separat wc, stue/kjøkken.
2. etasje: Stue, 3 soverom, bad/wc
U. etasje: Gang, vaskerom, bad/wc, stue, bod, teknisk rom.

P-rom per etasje
1. etasje: Entré, separat wc, stue/kjøkken.
2. etasje: Stue, 3 soverom, bad/wc.
U. etasje: Gang, vaskerom, bad/wc, stue.

S-rom per etasje
U. etasje: Bod, teknisk rom.

Bruksareal per etasje
1. etasje: 64,5 kvm
2. etasje: 66 kvm
U. etasje: 61,5 kvm
Totalt: 192 kvm

Kjøper gjøres oppmerksom på at det kan forekomme mindre avvik i BRA. Blant annet så er det tenkelig at noen interne vegger må utvides i forbindelse med rørføringer etc. Bruttoareal er ikke beregnet.

Leveransebeskrivelse

Boligene bygges iht. TEK-17.

Grunnarbeider
Tomten leveres grovplanert med matjord. Kjøper må selv besørge såing av gress. Det som på bebyggelsesplanen er vist som veiareal og biloppstillingsplasser leveres gruset. Overvann og vann fra takrenner dreneres til terreng. Utomhusplan viser plassering av bygningene, veier og biloppstillingsplasser. Det etableres en standplass for søppelkasser ved innkjøringen til eiendommen. Standplassen leveres med grus.
Hekker, gress og beplantning leveres ikke av selger.

Mur, betong og pussarbeider
Grunnmur leveres som sprøytemur, betongelementer, støpt betong eller tilsvarende, med støpte isolerte gulv i kjeller. Det leveres grunnmursplast som avsluttes med topplist ca 10 cm over grovplanert terreng.

Oppbygning gulv og vegg
Etasjeskillene bygges opp med ferdige gipsplater, himlingslekter, bjelker, isolasjon, sponplater og gulv (parkett eller flis). Det benyttes 6 mm trinnlydsplater eller 3 mm parkettunderlag.

Ytterveggene bygges med gipsplater, diffusjonstett plastfolie, justert bindingsverk med isolasjon, vindtette plater og liggende panel. Utvendig panel leveres grunnet og malt ett strøk med vannbasert beis fra fabrikk med fargekode 0675, seterbrun.

Dimensjon kledning: 19x123 dobbelfals 60 grader.

Dimensjon hjørnekasser: 22x73 og 22x98.

Vegger mellom boligrom leveres med justert bindingsverk, isolasjon og gipsplater.

Det kan forekomme noe høydeforskjell i overgangen mellom parkett og flislagte gulv.

Yttertak
Yttertak leveres med betongtakstein, steinlekter, sløyfer, takstoler/sperrer, stussbord, vindskier og forkantbord. Det leveres stigetrinn for feier. Det monteres snøfangere. Takstein leveres i sort utførelse. Takrenner og nedløpsrør leveres i sort utførelse.

Vinduer
Vinduene leveres enten med fastkarm, utad- eller innadslående. Vinduene leveres i svart, både utvendig og innvendig. Plassering av sprosser vil ikke nødvendigvis samsvare med 3D - tegninger eller fasadetegningene, da prosjekteringen av vinduene ikke er bekreftet av vindusleverandøren. Vinduene må tilfredsstille krav til brannmotstand, lufting, rømning osv.

Utvendige trapper (fra ytterdør og verandadør etc) leveres i impregnert trevirke
Alle utvendige rekkverk i prosjektet, både til trapper og balkonger, leveres i impregnert trevirke. Rekkverkene leveres med stående spiler. Alt impregnert trevirke vil ikke behandles (males eller beises) av selger etter montering. Det vil monteres flere utfellbare rømningsstiger med ryggbøyler på "anlegget". Plasseringen av disse fremkommer ikke på tegninger, da brannprosjekteringen ikke er ferdigstilt.

Utvendig beising
Panel leveres grunnet og malt ett strøk med vannbasert beis fra fabrikk med fargekode 0675, seterbrun. Vindusbelistning leveres grunnet og malt ett strøk med vannbasert beis fra fabrikk med fargekode 0675, seterbrun. Utvendig rekkverk til trapper, verandaer, franske balkonger og lignende males/beises ikke. Dette leveres i impregnert trevirke. Det anbefales at kjøper maler/beiser huset etter ½ til 1 år etter overtagelse. Impregnerte materialer bør ikke males/beises før de har stått minimum 1 år. Før utvendig panel males/beises må det foretas fuktmåling av treverket for å undersøke om treverket har tørket tilstrekkelig til ytterligere behandling.

Bad/wc
Leveres med innredning og speil fra Vikingbad, og toalett fra Villeroy og Boch. Baderomsinnredninger leveres fra rørleggeren. Se rørleggerbeskrivelse under punkt 12. Det tillates ikke egne leveranser.

Vaskerom
Leveres med vegghengt utslagsvask, og veggmontert blandebatteri med uttak for vaskemaskin.

Utvendig vannkran
Det leveres 1 stk utvendige vannkraner til hver seksjon. Plassering må prosjekteres av rørlegger. Utvendige vannkraner skal ha en inspeksjonsluke fra innsiden. Det vil derfor kunne bli en luke i veggen på innsiden av der utekrana bli plassert. Det kan også forekomme at det må bli en liten "kasse" i tilknytning til inspeksjonsluka.

Kjøkkeninnredning
Leveres fra Studio Sigdal på Skøyen. Kunden velger selv innredninger innenfor en ramme på kr 175.000,- inkl mva. Dette skal inkludere blant annet skap og skuffer, benkeplate, utslagskum, ventilator, hvitevarer og montering av leverandøren. Kjøkkenkran leveres av rørlegger og inngår ikke i rammen for kjøkkenleveransen. Kjøper kan selv velge kjøkkenmodell og innhold i kjøkkenet hos Sigdal. Hos dem kan det også bestilles hvitevarer. Dersom Kjøper velger et dyrere kjøkken enn beløpet som er avsatt i rammen, må kjøper betale ekstra (som tilvalg) for differansen mellom pris på valgt kjøkken og rammen på kr 175.000,- inkl mva + avtalt påslag. Dersom kjøper ønsker å kjøpe kjøkken hos andre leverandører, kan kjøkken trekkes ut av leveransen. Kjøper får da fradrag for kr 175.000,- som avregnes ved overtagelsen. Kjøper er da selv ansvarlig for kjøkkenleveransen, både i forhold til bestilling, montering og eventuelle reklamasjoner av kjøkkenet. Kjøper vil gis tilgang til å montere kjøkkenet i byggeperioden i henhold til selgers fremdriftsplan.

Innvendig gulv
Det leveres enten parkett eller flis på alle innvendige gulv. Flislagte gulv leveres i rom som på plantegningene er benevnt som: Bad, WC, vaskerom og entré (kun hovedinngang). Øvrige rom blir levert med parkett.

Innvendig trapp
Trappen leveres fra Hagen Treindustri AS. Trappetypen er "Fauna" som leveres med eik i trinn med hvit lasur. Vanger, spiler, stolper og håndløpere leveres hvite - S0502-Y. Det leveres tette trapper fra kjeller til 1. etg. Det leveres åpne trapper fra 1. til 2. etg.

Garderober
Garderober leveres ikke.

Rørlegger og baderomsinnredninger
Alle rørleggerarbeider er inkludert i leveransen fra godkjent tilknytningspunkt. Bunnledninger leveres komplett i henhold til plantegninger.

Det leveres følgende sanitærutstyr:
Husene har noe ulik planløsning og inneholder ulike rom. Som vedlegg til byggebeskrivelsen følger en detaljert oppstilling over hva som følger med i hvert enkelt rom i hver enkelt seksjon.

Det leveres 1 stk utvendige vannkraner til hver seksjon. Plassering må prosjekteres av rørlegger. Utvendige vannkraner skal ha en inspeksjonsluke fra innsiden. Det vil derfor kunne bli en luke i veggen på innsiden av der utekrana bli plassert. Det kan også forekomme at det må bli en liten "kasse" i tilknytning til inspeksjonsluka.

• Se eget skjema for rørleggerleveranse som ligger vedlagt salgsoppgave.

Elektriker
Elektriske installasjoner utføres som skjult anlegg i boligrom, bortsett fra installasjoner som plasseres mot brannskillevegg mellom seksjonene. Det leveres ett innvendig og ett utvendig sikringsskap, overbelastningsvern og jordfeilbryter. Det leveres elektriske punkter til boligen i henhold til tegninger som er utarbeidet for hver enkelt seksjon.

Det leveres følgende produkter:
- Downlights av typen: Sparrow 2 7W
- Stikkontakter av typen: Scala lav ICE (Etman)
- Utelamper av typen: Redy - X1 small i farge svart
- Panelovner av typen: Glamox TPA/TLO - effekt prosjekteres av elektriker ut fra rommenes størrelse.

Det leveres trekkrør for tv - og bredbåndskabler fra tilknytningspunkt og inn til huset. Kjøper må selv bekoste tilknytningen av tv- og data kabler fra kabelleverandør i forbindelse med bestilling av ønsket abonnement hos den aktuelle leverandøren. Det er kabelleverandøren som da trekker kablene inne i huset. Kjøper må selv undersøke hvilke krav kabelleverandøren har til trekkrør i huset, ut fra ønsket leveranse. Trekkrørene til tv - data leveres med diameter på 20 mm ferdig trukket med 2 stk cat 5-kabel og 1 stk coax-kabel med mindre annet blir bestilt av kjøper.

Det er medregnet varmekabel med termostat i rom med flis på gulv. I rom uten varmekabel leveres det panelovner. Effektbehovet prosjekteres av elektriker.

Det leveres seriekoblet brannvarslingssystem ihht TEK 17.

Det leveres trådløs ringeklokke.

Det leveres 16 stk downlights til hver seksjon.

Det leveres utelamper til hver seksjon som plasseres ved kjellerinngangsdør, inngangsdør, verandadør, balkonger og garasjeport.

Vedlagt følger tegninger som viser plassering av elektriske punkter og installasjoner som tilfredsstiller kravene i NEK-400.

I garasjen leveres det tomt trekkerør til elbillader.

• Se for øvrig punktskjema fra elektriker som ligger vedlagt salgsoppgave.

Flis
Fliser leveres etter ønske fra kjøper. Flisene kan velges fritt i utvalget hos Fagflis i Ole Deviks vei. Inklusive i leveransen er fliser til kr 550,- inkl mva/m2 på veiledende priser. Ved spesielle valg av flis kan det medføre ekstra kostnader for arbeidet med leggingen av flisen (eksempelvis mosaikk). Flislagte gulv leveres i rom som på plantegningene er benevnt som: Bad, WC, vaskerom og entré (kun hovedinngang). Det leveres fliser på veggene i rom som på plantegningene er benevnt som: Bad.  På vaskerom leveres det med sokkelflis og malte gipsvegger. I entré og WC leveres det malte gipsvegger.

Innvendig maling
Veggplater males med Scotte 5 (matt 05 maling) fra Beckers i farge etter Kjøpers ønske. Himlinger i alle etasjer, males i hvit 03 matt utførelse.  Fotlister og gerikter til innerdører males med ett toppstrøk med 40 glans i bomull utførelse. Kjøper kan foreta tilvalg med inntil 3 ulike farger i huset, gitt at det ikke er ulike farger i samme rom, uten at dette medfører tillegg i prisen.

Ytterdør og vinduer leveres ferdigmalt fra fabrikk med farge svart.

Innerdører leveres ferdigmalt fra fabrikk i bomull (S0502-Y).

Ventilasjon
Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Ventilasjonsaggregatet plasseres ihht prosjektering fra ventilasjonsleverandør, sannsynligvis i bod/tekn eller vaskerom kjeller.

Byggevarer
- Hovedytterdør - Ina med 3 glass fra Harmonie i farge svart.
- Andre ytterdører - Glassdører
- Innerdør - Slett (formpresset) fra Harmonie i standard hvit (S0502Y) uten dempelist.
- Fotlist - 15x058 furu fot rund kant malt hvit i S0502-Y
- Gerikt (innerdører) - 15x058 furu karm rund kant malt hvit i S0502-Y
- Gerikt (vinduer) - Ingen foringer eller listverk rundt vinduer. Det benyttes gips.
- Parkett - Parador Eik Living, 1-stavs eikeparkett fra Skau AS. Hvit mattlakk.
- Dørvrider - Amsterdam fra Habo på innerdører
- Denver fra Habo på ytterdør

Parkett kan velges fra Skau AS. Det gis et fradrag for standard parkett på kr 500,-/kvm inkl. mva. ved valg av annen parkett.

Tilvalg
Alle endringer må bestilles skriftlig til selger. Endringene prises av selger med et påslag på 20 % av endringsverdien.

Ikke med i leveransen
Gress, beplantning, trær, hekker, gjerder, murer, plattinger, garderobeskap, søppelskur og ellers det som ikke ovenfor er medtatt.

Se byggebeskrivelsen som ligger vedlagt salgsoppgaven som spesifiserer hva som følger hver seksjon.

Oppvarming

Varmekabler med termostat i rom med gulvfliser, ellers panelovner. Peis i stue i 1. etg.

Peis og pipe plasseres i henhold til markeringer på plantegningene. Endeseksjonene har utvendig stålpipe og det leveres der Contura 556 i svart utførelse med klar glassplate på gulv fra Varmefag.  Seksjon 2 leveres det innvendig stålpipe av typen Contura 556 i svart utførelse med klar glassplate fra Varmefag. Pipa blir synlig, og det vil kunne bli nødvendig med bend ("knekk") på pipa.

Parkering / Garasje

Boligen har to parkeringsplasser i bilheis som er plassert ihht. plantegninger og vedlegg til vedtekter.

Nederste platå vil ha en frihøyde på minimum 170 cm. Bilheisen betjenes med nøkkel og bryter på utsiden av garasjeporten. Utvendig rulleport eller innvendig leddport i svart farge med to stk fjernkontroller til hver seksjon.

Garasjedekke leveres med støpt betong, asfalt eller lignende. Vegger av støpt betong, sprøytebetong eller trevirke og gips. Dekke over garasje leveres med støpt betong, betongelementer eller trebjelkelag. Belysning leveres med led, lysarmaturer eller tilsvarende.

Adkomst

Adkomst fra Trosterudveien.

Beskrivelse av tomt/hage

Sameiets tomt er på totalt 1 009 kvm.

Hagen er definert som fellesareal iht. seksjoneringsbegjæringen. Seksjonseier har midlertidig, eksklusiv bruksrett til hagearealer iht. vedlagte vedtekter og utomhusplan. Bruksretten gjelder i inntil 30 år fra ferdigstillelse av boligen. Seksjon 2 (Hus B) har vederlagsfri adkomstrett over hagearealet til seksjon 1 (Hus A) for nødvendig frakt av gressklipper og annet tungt/stort utstyr til sin hage. Se forøvrig vedtektene.

Tomten leveres grovplanert med matjord. Kjøper må selv besørge såing av gress. Hekker, gress og beplantning leveres ikke av selger.

Naboeiendommen gnr. 41 bnr. 516 har rett til å benytte grensen mot nord som passasje til Marka fra sin eiendom.

Det som på bebyggelsesplanen er vist som veiareal og biloppstillingsplasser leveres gruset.

Overvann og vann fra takrenner dreneres til terreng. Utomhusplan viser plassering av bygningene, veier og biloppstillingsplasser.

Det etableres en standplass for søppelkasser ved innkjøringen til eiendommen. Standplassen leveres med grus.

I Oslo kommune skal alt overvann håndteres på egen grunn, dette kan medføre vannansamlinger på de laveste punktene.

Tekniske installasjoner for vann, avløp og strøm til boligene vil bli plassert der det er hensiktsmessig på sameiets tomt. Kjøper aksepterer plassering av synlige kumlokk og andre tekniske installasjoner i hage. Dette gjelder også innenfor områder der seksjonseiere har bruksrett.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Servitutter i grunn:
1973/20892-1/105 Erklæring/avtale
Tidligere veierklæring hvor Trosterudveien er godkjent i sin daværende bredde på 6 meter.

1974/7396-2/105 Best. om vann/kloakkledning
Vann- og kloakkvesenet har når som helst rett til å stenge og forsegle den utvendige stoppekranen.

1974/7399-1/105 Erklæring/avtale
Eier av eiendommen forplikter seg til å forbinde eiendommens overvannsavløp til offentlig overvannskloakk når som helst kommunen måtte forlange det.

1976/11100-1/105 Erklæring/avtale
Tidligere eier av Trosterudveien 63 A-C har godkjent at eiendommen gnr. 41 bnr. 516 har bebygd sin eiendommen 3,65 m fra grensen til Trosterudveien 63 A-C.

2020/2965209-1/200 Bestemmelse om veg
Trosterudveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Hvis kommunen ønsker å utvide veien plikter eier til vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune.

Rettighet i grunn:
1974/7396-1/105 Best. om vann/kloakkledning
Trosterudveien 63 A-C har rett til å ha vann- og kloakkledning liggende over eiendommen gnr. 41 bnr. 516, samt adkomstrett for vedlikehold av disse.

Servitutter og rettighetene ligger vedlagt salgsoppgaven.

Adkomstretten over naboeiendommen til Trosterudveien er tinglyst på naboens eiendom.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er iht. plan- og bygningslovens bestemmelser ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er likevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeider er mindre vesentlige, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, og kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. Kommunen kan kreve at det stilles sikkerhet for at gjenstående arbeider blir rettet. Ved overtagelse på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse bortfaller kjøpers krav på dagmulkt for dette forhold. I tillegg kan det bli holdt tilbake et forholdsmessig beløp til sikkerhet for de gjenstående arbeidene som må utføres for at ferdigattest skal bli utstedt.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig etter S-4220 - reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (småhusplanen), vedtaksdato 15.03.2006. Innenfor planområdet opprettholdes gjeldende reguleringsplaner for andre formål enn byggeområder for boliger. Hensikten med reguleringsplanen er å legge til rette for utvikling i planområdet med bebyggelse med småhuskarakter, og å opprettholde og styrke småhusområdenes kvaliteter. Planen skal ivareta områdenes estetiske, funksjonelle, kulturminnefagelige og miljømessige kvaliteter knyttet til eksisterende bebyggelse, landskap, vegetasjon og biologisk mangfold. Maks 24 % bebygd areal på den enkelte tomt.

Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Beskrivelse av sameiet

Eiendommen vil bestå av totalt tre boligseksjoner fordelt over ett rekkehus.

Kjøper er kjent med at det ikke er estimert månedlige fellesutgifter for kommunale avgifter, snøbrøyting osv. De nye seksjonseierne må også sammen vurdere hvorvidt det ønskes stiftelse av et sameie. Selger har ingen forpliktelser til å bistå i eventuell stiftelse av sameie eller oppnevnelse av forretningsfører/regnskapsfører.

Det vil opprettes et sameie med 3 seksjoner for eiendommen. Hver av seksjonene vil få sin bygningsmasse tilhørende sin seksjon. Hele eiendommens uteareal vil seksjoneres som fellesareal. Sameiets vedtekter har bestemmelser som viser hvilket hageareal og hvilke parkeringsplasser den enkelte seksjon kan disponere. Det presiseres at sameiets interne fordeling av utearealet således avviker fra seksjoneringen.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Faste, løpende kostnader

Eiere av hver seksjon skal betale for sin del av kommunale avgifter.

Da seksjonene ligger i samme bygg og har garasjer i samme bygningsmasse anbefales det at kjøpere tegner felles forsikring. Innboforsikring tegnes av hver enkelt beboer.

Det er opp til det eventuelt fremtidige sameiet hvorvidt de ønsker fastsettelse av månedlige fellesutgifter for betjening av løpende felleskostnader.

Da dette gjelder salg av bolig under oppføring er ikke kommunale avgifter og eiendomsskatt estimert av kommunen.

Strømutgifter for seksjonene er ikke kjent.

Driftsavtale for garasjeheisen er antatt å koste ca. kr 2 500-5 000,- per seksjon per år.

Eiendommen er forsikret i IF med polisenr. 400414 frem til overtagelse.

Eiendomsskatten utgjør tre promille av boligverdien (ligningsverdi x 4 x 0,7) med et bunnfradrag på inntil 4 millioner kroner. Eiendomsskatten fastsettes årlig av bystyret og vil derfor kunne variere fra år til år.

Oppgjør

Kjøper skal betale 10 % ved kjøpesummen ved kontraktsignering. Innbetalingen må være fri egenkapital og forutsetter at selger har stilt garanti i henhold til § 12 i buofl. Delbetalingen er å anse som depositum og vil tilhøre kjøper og være under kjøpers instruksjonsrett fram til hjemmelsoverføring, eller inntil selger har stilt forskuddsgaranti i henhold til § 47 i buofl. Dersom selger stiller forskuddsgaranti i henhold til buofl. § 47 blir beløpet å anse som forskudd, og kan utbetales selger. Dette avviker fra prinsippet om ytelse mot ytelse. Resterende beløp pluss omkostninger betales ved overtakelse til meglerforetakets klientkonto.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Hus 1
14 800 000,- (Prisantydning)


Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
100 000,- (Dokumentavgift andel tomteverdi)

101 369,50 (Omkostninger totalt)

14 901 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Hus 2
15 600 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
100 000,- (Dokumentavgift andel tomteverdi)

101 369,50 (Omkostninger totalt)

15 601 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Hus 3
15 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
100 000,- (Dokumentavgift andel tomteverdi)

101 369,50 (Omkostninger totalt)

15 901 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen kan fritt leies ut i sin helhet.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Estimert ferdigstillelse er 4. kvartal 2021. Det gjøres uttrykkelig oppmerksom på at tidsanslaget ikke er å anse som en avtalt frist for overtakelse i henhold til buofl. § 10.

Selgers forbehold

Rammetillatelse
Det tas forbehold om at Selger kan tilpasse seg endringer i rammetillatelsen som følge av eventuelle endrede krav/vedtak fra kommunen eller Statsforvalteren i Oslo. Ved slike tilfeller må Partene se på konsekvensene av de endrede kravene/vedtakene i forhold til et eventuelt prisavslag eller heving av avtalen, dersom det kreves vesentlige endringer i prosjektet. Kjøper gis ikke rett til erstatning ved slike forhold.   

Tegninger
Eventuelle tegninger i 3D - format er kun av illustrativ karakter og selger forpliktes ikke av 3D - tegningene. Det er byggetegningene og byggebeskrivelsen som forplikter selger, hvor byggebeskrivelsen går foran tegningene.

Det tas forbehold om at det kan forekomme avvik fra plantegningenes arealmål. Tegningene som er utarbeidet i forbindelse med rammesøknaden og som ligger til grunn i salgsprospektet, er tegninger av huset uten at det er ferdig prosjektert. Det betyr at det kun er husets utvendige mål som er forpliktende. Husene vil fortløpende prosjekteres og prosjekteringen i forhold til veggtykkelser, isolering og tiltak som er nødvendig for å tilfredsstille kravene til husenes energibehov, vil kunne påvirke romstørrelsene.  Plantegningene som foreligger baserer seg på mål fra stenderverk til stenderverk, uten at vegger og tak er ferdig prosjektert. Arealene vil allikevel gi en god indikasjon på rommenes størrelse, men er altså ikke absolutt korrekte og avvik kan forekomme. Kjøper kan ikke kreve kompensasjon/prisavslag for arealavvik som følge av ovennevnte.

Prosjektering/krav fra offentlige myndigheter
Nødvendige tiltak som følge av prosjektering eller krav fra offentlige myndigheter kan utføres av selger selv om løsningene ikke er beskrevet i byggebeskrivelsen eller vist på tegninger. Dette kan for eksempel være nødvendig tiltak for brannsikring, rømning og "sikkerhet i bruk" (rekkverk, ol).

Det som på plantegningene er beskrevet som boder, er byggemeldt som boder og anses dermed som sekundærrom av plan- og bygningsetaten. Sekundærrom er ikke godkjent for varig opphold.

Prosjektet blir byggeanmeldt ihht. teknisk forskrift av 2017.

Det tas forbehold om at selger kan sette inn nødvendige innkassinger dersom dette er påkrevet under byggingen.

Valg av produkter/materialer
Selger kan levere andre materialer enn beskrevet i byggebeskrivelsen, såfremt de valgte materialene er av samme kvalitet som de beskrevne.

Uteområde
Trær fjernes dersom utbygger finner dette hensiktsmessig for utbyggingen.

Det er ikke medregnet noen støttemurer i prosjektet, utover det som eventuelt fremkommer på Utomhusplanen. Eventuelle høydeforskjeller i terrenget vil tas opp av mindre skråninger. Selger forbeholder seg likevel retten til å benytte støttemurer som ikke er tegnet inn, dersom man finner dette hensiktsmessig.

Selger forbeholder seg retten til å fjerne hele eller deler av eksisterende gjerder i forbindelse med byggearbeidene. Selger erstatter ikke manglende eller eventuelt ødelagte gjerder. Selger forplikter seg kun til å sette opp gjerde mot kommunal vei og står fritt til å velge mellom å sette opp allerede etablert gjerde eller flettverksgjerde. 

Trevirke og inneklima
Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av romtemperatursvingninger og luftfuktighet. Dette vil medføre at det kan oppstå sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold, og kjøper må påregne at småsprekker må tettes for egen regning.

Tregulvets vedlikehold og menneskets velbefinnende krever et sunt inneklima med en relativ luftfuktighet på ca. 50 % (min.35 % og maks 65 % i ganske korte perioder) og en romtemperatur på ca. 20 °C. Faller luftfuktigheten i fyringssesongen, anbefaler vi å bruke en elektrisk luftfukter for å unngå en ekstrem uttørking av tregulvet. Selger fraskriver seg ansvar for oppsprekking, knirking og buling i parketten, som følge av at kjøper ikke sørger for riktig inneklima etter overtagelsen.

Utvendige detaljer
I forbindelse med montering av utvendig panel/kledning, hjørnekasser, rekkverk og lignende, kan det forekomme at det benyttes enkelte ubehandlede planker der snekkerne har måttet foreta noen tilpasninger. Det kan også være enkelte endeskjøter som fremstår ubehandlet. Panelet for øvrig blir stort sett levert grunnet og malt ett strøk fra fabrikk (dersom ikke annet er beskrevet i leveransebeskrivelsen). Kjøper må derfor påregne å male/beise huset etter ½ til 1 år etter overtagelsen. Selger foretar ikke under noen omstendighet utvendig maling/beising av huset eller dets komponenter på plassen. Forventninger om dette må i så fall avtales særskilt.

Alle nødvendige utvendige rekkverk og trapper i prosjektet leveres i treverk med impregnerte eller ubehandlet materiale, med mindre annet er presisert. Rekkverkene leveres med stående spiler og males/beises ikke.
 
Det tas forbehold om utvendige rekkverks/balkongers/trappers endelige utforming. Tegningene er av illustrativ karakter og kan endres etter behov.

Utvendig maling
Panel leveres grunnet og malt ett strøk med vannbasert beis eller maling fra fabrikk. Det anbefales at kjøper maler/beiser huset etter ½ til 1 år etter overtagelse. Impregnerte materialer bør ikke males/beises før de har stått minimum 1 år. Det er viktig at det foretas en fuktmåling av treverket før det påføres beis eller maling.

Der kledning og/eller vinduer er i mørke farger, kan det forekomme utslag av kvae eller harpiks. Det er spesielt utsatt ved sterk varme fra solen. Slike utslag er ikke reklamasjonsberettiget, men løses selv ved litt skraping og maling.

Ventilasjon
Det kan forekomme behov for innkassinger av ventilasjonsrør der disse kommer i konflikt med eventuelle stål - eller bærekonstruksjoner eller andre rørføringer. 

Flis og våtrom
På gulv i våtrom der det benyttes "nedsenk" i dusjnisje vil det ikke leveres fall mot sluk, i særlig grad, på gulvet utenfor dusjnisjen. I dusjnisjen vil det leveres anbefalt fall mot sluk.

Kjøper må spesifikt be om fall mot sluk utenfor dusjnisjen dersom dette er ønskelig. For bad og vaskerom kan det etableres terskel med høyde over 2,5 cm. 

Rørleggerleveranse
I kjøkkenskap monteres vann og avløp, oppvaskmaskin tilkobles dersom kunden har bestilt oppvaskmaskin gjennom Sigdal/selger. Dersom kjøper har trukket ut kjøkkenleveransen og hvitevarer ikke skal settes inn før etter overtagelsen, bortfaller rørleggers leveranse av tilkobling av oppvaskmaskin. Kjøper kan da bestille rørlegger direkte for å utføre denne jobben. Innbygningsmodulene til de vegghengte toalettene kan trenge utforinger eller innkassinger. Vannrør kan ikke plasseres i yttervegg. Dersom vannrør plasseres mot yttervegg må veggen fores ut for at rørene skal være skjult.

Det tas forbehold om at oppgitte mål på innredninger og dusj kan benyttes. Prosjekteringstegninger må utarbeides og bredde på innredninger må eventuelt tilpasses ved behov. Det kan komme avvik fra beskrevet leveranse og rørleggerens endelige leveranse. Byggebeskrivelsen vil være grunnlag for kvalitet og pris i forhold til det rørleggeren må levere. Eventuelle endringer i leveransen blir oversendt kjøper i forkant montering.
Selger forbeholder seg retten til å benytte pumpekummer i prosjektet dersom prosjekteringen tilsier at dette er nødvendig. Kjøper må i så fall besørge vedlikehold av kummene, gjennom å inngå en vedlikeholdsavtale med aktuelle leverandører.

Bilheis
I prosjekter hvor det er benyttet bilheis i forbindelse med parkeringsløsningen, må kjøper være oppmerksom på at det medfører utvidet vedlikeholdsbehov, i tillegg til at det må bestilles periodisk sikkerhetskontroll hvert andre år fra kommunen. De fleste heisene krever jevnlig tilsyn og service, gjerne et par ganger i året. Kjøperne må derfor påregne å tegne en serviceavtale med leverandør av bilheisen for å sørge for et tilstrekkelig vedlikehold. Eventuelle reklamasjonskrav kan bli avvist eller avkortet dersom jevnlige servicer på bilheisene ikke er gjennomført.   

Det kan hende det må benyttes pumpekum i forbindelse med bilheisen. Kjøper må i så fall besørge vedlikehold av kummene, gjennom å inngå en vedlikeholdsavtale med aktuelle leverandører.

Bruk av boligen
Selger har intet ansvar for eventuelle muligheter for utleie av hele eller deler av boligen. Selgers ansvar påvirkes ikke av hvordan boligen blir innredet, eventuelt tiltak som blir levert i forhold til å tilrettelegge for utleie. Kjøper må selv foreta vurdering av reglene knyttet til utleie av hele eller deler av boligen.

Sameiet
Dersom sameiets vedtekter inneholder feil eller bestemmelser som ikke er relevante eller avviker fra gjeldende lover og regler, må sameiet innrette seg etter dette og endre vedtektene. Selger kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle feil og mangler i vedtektene.

Vask
Boligen leveres ryddet og "byggevasket". Med "byggevasket" menes det at det er foretatt en utvasking av bygget, men at det kan forekomme noe smuss, som kjøper kan fjerne ved en normal rengjøring.

Tilknytningsavgift
Tilknytningsavgift for telefon og kabel-tv er ikke inkludert i leveransen.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

Da selger er profesjonell etter lovens forstand, kan forskriftenes regler om frist kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning fravikes. Det anbefales således å sette en fornuftig akseptfrist, slik at selger har tid til å vurdere budet og eventuelle forbehold. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos PrivatMegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført. Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Ved kjøp av eiendom gjennom PrivatMegleren Allé forutsettes det at vår standardkontrakt legges til grunn. Kopi kan fås på forespørsel til megler.

Meglers vederlag og utlegg

Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (prosjekt) (Kr.585) Prosjektannonse (Kr.15 000) Provisjon (Kr.177 750) Oppgjørshonorar (Kr.6 950) Innhenting av opplysninger (kommunen) (Kr.5 000) Enkeltannonse Finn pr enhet (Kr.1 000) Grunnbok/elektronisk tinglysing (Kr.1 150) Annonse sosiale medier (Kr.14 900) Totalt kr. (Kr.222 335)

Finn.no: Prosjektets beskrivelse

Tre rekkehus under oppføring i et fredelig og veletablert villastrøk på Vettakollen. Boligene ligger godt tilbaketrukket fra vei og grenser til Marka. Flotte solrike uteområder. Boligene går over 3 etasjer og to garasjeplasser medfølger hvert hus.

Husene får romslige hovedetasjer med lyse stuer og kjøkken. Peisovn i stue i 1. etg. i alle husene.

Hus 2 og 3 får to innganger og utgang til hage fra hovedetasje.

Bygging har startet. Estimert ferdigstillelse 4. kvartal 2021.

Hus 1 / seksjon 1 vil få adresse Trosterudveien 63 A - prisantydning 14 800 000,-.

Hus 2 / seksjon 2 vil få adresse Trosterudveien 63 B - prisantydning 15 500 000,-.

Hus 3 / seksjon 3 vil få adresse Trosterudveien 63 C - prisantydning 15 800 000,-.

Se prisantydning inkl. omkostninger under "Totale kostnader".

Introduksjonstekst for digitale flater (Digital salgsoppgave og privatmegleren.no)

Tre rekkehus under oppføring i et fredelig og veletablert villastrøk på Vettakollen. Boligene ligger godt tilbaketrukket fra vei og grenser til Marka. Flotte solrike uteområder. Boligene går over 3 etasjer og to garasjeplasser medfølger hvert hus.

Husene får romslige hovedetasjer med lyse stuer og kjøkken. Peisovn i stue i 1. etg. i alle husene.

Hus 2 og 3 får to innganger og utgang til hage fra hovedetasje.

Bygging har startet. Estimert ferdigstillelse 4. kvartal 2021.

Hus 1 / seksjon 1 vil få adresse Trosterudveien 63 A - prisantydning 14 800 000,-.

Hus 2 / seksjon 2 vil få adresse Trosterudveien 63 B - prisantydning 15 500 000,-.

Hus 3 / seksjon 3 vil få adresse Trosterudveien 63 C - SOLGT!

Se prisantydning inkl. omkostninger under "Totale kostnader".