Klikk for galleri

12 selveierleiligheter under oppføring | Høy kvalitet | Inntil 4 sov | Mulighet for garasje | Moderne og gode løsninger

12 selveierleiligheter under oppføring | Høy kvalitet | Inntil 4 sov | Mulighet for garasje | Moderne og gode løsninger

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Vestfold og Telemark - Vinje - Rauland

Leiligheter i Rauland sentrum

Prisantydning4.590.000,-Primærrom98m2Bruksareal103m2Soverom2 - 3
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

PM Telemark AS / Lene Killingtveit

Selger/Utbygger

Åmot Eigendom AS v. Geir Åsmund Hommo

Betegnelse

Gnr. 149 Bnr. 41 i Vinje kommune

Byggeår

2023

Fasiliteter og avstander

Lega Bakeri og Ysteri - 50-100 meter.
Handelshuset Rauland med matbutikk, interiør, bank og post - 400 meter.
Rauland barne- og ungdomskole inkl svømmehall og kino - 600 meter.
Rauland Barnehage - 900 meter.
Rauland Pub - 700 meter.
Raulandsstoga café - 600 meter.
Esso Rauland - 600 meter.
Raulandsakademiet -
Attføringssenteret på Rauland -
Rulleskibane og skiskytter arena - 600 meter.
Lekeplass, fotballbane, ballbinge m.m - 600 meter.
Preparerte skiløyper - 0 meter.
Lysløyper - 200 meter.
Badestrand Fiskebuviki - 2,4 km.
Badestrand Fagersand - 2,3 km.

Beliggenhet

Leiligheter under oppføring i et  veletablert, barnevennlig og naturskjønt boligområde på Rauland. Området har nærhet til skoler, barnehager og Rauland sentrum via gang- og sykkelvei. Rauland sentrum byr på flere restauranter, butikker, lekeplass, fotballbane, ny rulleski-arena, skøytebane, skiløyper med flombelysning m.m. Kort vei til Rauland attføringssenter, Akademiet og Rauland ridesenter. Flere nydelige sandstrender og bademuligheter.

Skole og barnehage
Fra eiendommen er det kort gåavstand til Rauland Skole. Rauland Skole består av 1-10.klasse og har totalt ca. 135 elever på skolen. Rauland Skole er en mobilfri skole som har fokus på inkluderende skolemiljø. Hvert år arrangeres det en høsttur og en vintertur på hvert skoletrinn, hvor man benytter seg av de vakre områdene på Rauland. Skolen arrangerer i tillegg leirskole i Kragerø, vinterskole på Songa og Polentur for 10.klasse. Alle elevene får servert gratis skolemat hver dag. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. i Rjukan og på Dalen (Vest-Telemark videregående). Rauland barnehage består av 5 ulike avdelinger hvor barna kan utfolde seg i store, flotte uteområder.

Raulandsakademiet som tilbyr overnatting, men først og fremst som Norsk senter for folkekultur, arrangerer rundt 40 kurs i året. Temaet ligger innenfor bl.a. mat- og musikktradisjoner, tekstilkunst og byggeskikk, og høyere utdanning innenfor Folkekunst. Høgskolen i Telemark, Institutt for folkekultur er tilknyttet akademiet og gir masterutdanning i tradisjonskunst. Som en bygningskontrast til akademiets arkitektonisk kraftige, og i sin tid moderne materialbruk med betong, bjelker og store glassflater, ligger Telemarkstunet tett inntil med lafta hus, bygd som et tradisjonelt tun. Sommerstid og i juleforberedelsene er laftetunet åpent for alle og levende i bruk til verksted, produksjon og utsalg avbakevarer, handverkskunst, røkt kjøtt og fisk m.m.

Sommerstid
I Rauland sentrum har man fotballbane, sandvolleyball, utendørs treningspark, asfalterte løyper for rulleski og flere aktivitetsområder. Svømmehallen på Rauland ble bygget i 2008 og holder en god standard, har flere basseng, boblebad og badstue.

På Raulandsfjell er det både volleyballbane, stolpejakten og freesbee-golf. Forøvrig tilbyr Rauland et stort utvalg av turområder, toppturer, multemyrer og mange gode fiskevann.

Ca. 35 minutter med bil i retning Rjukan, ankommer man Skinnarbu Nasjonalparkhotell. Rett ved hotellet ligger også havna hvor båten Fjellvåken tar deg med inn til Hardangervidda. Fjellvåken går inn til Morgen turisthytte som er en populær base for fotturer innover viddene. Hardangervidda regnes som Nord-Europas største høgfjellsplatå og er Norges størstenasjonalpark.

Vinterstid
Vinterstid er det mange muligheter Rauland. Nede på Totak går den oppmerkede snøscooter-trasséen som leder ut i et godkjent løypenett som er 180 km langt. Fra boligen er det kun 3 minutter kjøring til bla. Rehabiliteringssenteret AIR, Rauland Ridesenter og Rauland sentrum. Begge steder har man preparerte skiløyper og flombelyste skiløyper frem til kl.22.00. Skiløypene på Rauland regnes for å være et av Norges beste og meste varierte løypenett på totalt 150 km.

Rauland Skisenter kan by på fantastiske alpinopplevelser, med hele 29 nedfarter og 10 heiser totalt. På Rauland Skisenter er de flinke til å arrangere aktiviteter, konserter og opplevelser for barna. I julen, påske og nyttårsaften er det fakkeltog, julenissen og påskeharen kommer med gaver og opplevelser til alle barna som møter opp.

Rauland sentrum
Rauland sentrum har flere fasiliteter som restaurant/spisesteder (4 stk), to matbutikker, sportsbutikk, jernvareforettning, blomsterbutikk, interiørforretninger, bensinstasjon, svømmehall og idrettsanlegg, skole og barnehage m.m. Rauland sentrum er hyggelig handelssentrum med gåavstand mellom alle de ulike forretningene.

Noen stikkord om byggetrinnet

- 6 selveier leiligheter
- Areal mellom 82 - 103 kvm BRA.
- Soverom fra 2 til 3(4) + hems.
- TEK17
- Vannboren varme (bergvarme)
- Barnevennlig og populært boområde.
- Romslige uteplasser.
- Vestvendt beliggenhet som sikrer ettermiddagssol.
- Gode parkeringsmuligheter.
- Mulighet for å kjøpe garasjeplass med sportsbod.
- Mulighet for tilvalg.
- Kort og trygg gangvei til barnehage, skole og fasilitetene i sentrum.

Lettstelt og moderne hjem

Boligene har fått en utforming og størrelser som gjør at de treffer en bred kjøpegruppe. Leilighetene vil appellere til både unge par på jakt etter sin første bolig og mer voksne som ønsker å bytte ut eneboligen med noe enklere og mer lettstelt. De største leilighetene har 3 soverom og 2 stuer og kan dermed være aktuelle for både barnefamilier og andre som ønsker et plasseffektivt og moderne hjem.

Bygninger

Området består av to bygninger med 6 selveier leiligheter i hvert bygg - tre leiligheter i første etasje og tre leiligheter i andre etasje.
Byggene lanseres i to byggetrinn. Bygg 1 nærmest Lega blir først påstartet.

Leilighet A, B og C:
Leilighetene i første etasje har en romslig hall på 10 kvm, innvendig bod, stort bad med plass til vaskemaskin og tørketrommel, 2-3 soverom og åpen stue/kjøkken-løsning. Hjørneleilighet A har 3 soverom (alternativt ekstra tv-stue). Leilighet nr.C har 3 soverom + ekstra tv-stue og i tillegg ekstra hems på 7,9 kvm. Det er skyvedør fra stue og ut til et vestvendt uteområde. Adkomst via overbygget svalgang.

Leilighet D, E og F:
Leilighetene i andre etasje har en romslig hall på 10 kvm, innvendig bod, stort bad med plass til vaskemaskin og tørketrommel, åpen stue/kjøkken-løsning og 2 soverom + loftststue eller soverom nr.3 (20,5 kvm oppstue). Det er skyvedør fra stue og ut til et vestvendt balkong. Adkomst via overbygget svalgang.

Stikkord om leveransen

Dette er et prosjekt med mange kvaliteter. I boligleveransen inngår blant annet:

• Pergo Laminat Eik i 1-stav. Slett fotlist 15x50mm.
• Vegger i behandlet panel.
• Tak i behandlet panel.
• Listefrie vinuder. Gulv, tak og dører har lister.
• Store gulvfliser, 30x60 cm, i hall, på bad og bod.
• Vinduer i antrasitt-grå innvendig og utvendig.
• Stort og moderne fra Strai, med integrerte hvitevarer.
• Downlights i entré og bad.
• Det leveres taklampe i bod, og takpunkter uten lampe i øvrige oppholdsrom.
• Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
• Det leveres vannbåren varme via borrehull/bergvarme som varmes opp via varmepumpe. Dette vil være i alle gulv i første etasje (Stue, kjøkken, hall og bad i 2.etasje).
• Carport med sportsbod er tilvalg.

Byggemåte

Bygg leveres i henhold til teknisk forskrift 2017 (TEK 17). Enheter i leveransen med lydisolerende konstruksjonsoppbygning, med lyddempende etasjeskiller, samt lydisolerende seksjonsvegger iht. TEK 17.

Kledning med stående retning som vist på fasadetegning - ferdig behandlet.

Se forøvrig leveransebeskrivelsen i prospektet for utfyllende beskrivelse av byggemåte.

Arealer per leilighet

Primærrom: 78 kvm - 98,50 kvm, Bruksareal: 83 kvm - 103 kvm

Bygg 1 - Første etasje:
Leilighet A: BRA 96 kvm. P-ROM 91 kvm.
Leilighet B: BRA 83 kvm. P-ROM 78 kvm.
Leilighet C: BRA 103 kvm. P-ROM 98 kvm. (+ hems på 7 kvm)

Bygg 1 - Andre etasje:
Leilighet D: BRA 102,5 kvm. P-ROM 98 kvm.
Leilighet E: BRA 102,5 kvm. P-ROM 98 kvm.
Leilighet F: BRA 102,5 kvm. P-ROM 98 kvm.

Innhold

Entré/hall
Man ankommer leilighetene via en praktisk, utvendig svalgang. Videre kommer man inn i en romslig hall på 10 kvm med plass til garderobeløsning langs hele langveggen. Rommet blir innredet med moderne fliser(Volkano) i 30x60cm format. Vegger i behandlet panel. Downlights i himling og vannbåren varme i gulv.

Kjøkken og spisestue
Alle leilighetene har nydelige kjøkken i åpen løsning til stue og spisestue. De store vindusflatene bringer naturen inn i rommet og gir en behagelig atmosfære. Leilighetene i 2.etasje har i tillegg full takhøyde i stue/kjøkken, noe som gir en ekstra god romfølelse. Fra alle leilighetene er det direkte adkomst ut til markterrasse eller balkong fra stue/kjøkken. Kjøkkenet leveres fra Strai og det kan velges mellom to varianter:
Alternativ 1: Strai Kjøkken i modellen Lyngen, med fronter i Sort. 19 mm nitrogenherdende malt MDF. Benkeplater : Laminat rettkant 30 mm
Alternativ 2: Strai Kjøkken i modellen Tromsø med fronter i Dempet Sort. 16 mm malt MDF. Benkeplater : Laminat rettkant 30 mm.
Kjøkkenet leveres med komplette hvitevarer.

Stue
Leilighetene har svært gode oppholdsrom. Stuene har store vindusflater i flere himmelretninger og skyvedører i glass ut til markterrasse eller balkong. Leilighetene leveres med Pergo Laminat Eik, 1 stavs. Vannbåren varme i alle gulv. Endeleilighetene i første etasje har også en egen fløy med separat tv-stue og nydelig utsikt over naturen, alternativt soverom nr.3 og 4. Leilighetene i 2.etasje har stue på 20,5 kvm i tillegg.

Bad
Leilighetene får romslige bad på over 8 kvm, innredet med alle fasiliteter. Badene vil inneholde servant i innredning, speil, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, dusjkabinett og gulvmontert toalett.

Soverom
Leilighetene har 2-3 soverom, hvor alle rommene er av gode størrelser, fra 7,7kvm - 13,2 kvm. Alle soverommene har plass til dobbeltsenger. En av leilighetene har i tillegg hems på 7 kvm. Leilighet C har potensiale for 4 soverom.

Boder og garasje
Alle leilighetene leveres med innvendige boder på 4,8 kvm. Alle leilighetene har mulighet til å kjøpe carport mot en tilleggspris. Anlegget vil bestå av carporter med praktiske sportsboder bakenfor.

Tilvalgsmuligheter

Boligene byr på en ramme som åpner for gode muligheter til å dyrke en personlig stil. Til boligene er det valgt materialer som er i tiden og som harmonerer med byggenes moderne arkitektoniske uttrykk. Rommene er preget av arealeffektive utformingsløsninger. Vi er i tillegg behjelpelig med å finne andre løsninger - om det er ønskelig. Som kjøper gis du god anledning til å gjøre individuelle tilvalg til standardleveransen mot pristillegg.

Dette gjelder følgende deler av leveransen:
• Kjøkkeninnredning.
• Baderoms innredning.
• EL-leveranse inkludert belysning.
• Ladestasjon for el-bil.
• Garderober.
• Innerdører.
• Listverk og gerikter.
• Parkett.
• Utførelse av innvendige overflater.
• Carport.

Tilvalg avtales og bestilles av utbygger/selger. Dette blir gjennomgått i et tilvalgsmøte.
Ved tilvalg tilkommer det et påslag på 15% av total tilvalgskostnad (materialkost + arbeidstimer), for administrasjon m.m.

Oppvarming

Vannboren varme i alle gulv i leilighetene i første etasje. Vannboren varme i hall, stue/kjøkken og bad i 2.etasje. Vannboren varme leveres fra borrehull med varmepumpe, noe som gir god energieffektivitet. Det leveres i tillegg komplett balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
Peisovn er tilvalg, og kan monteres på de fleste av leilighetene dersom det er ønskelig.

Parkering / Garasje

Det medfølger 2 stk parkeringsplasser per leilighet.
Det vil være en opsjon for kjøp av garasje med sportsbod for de som ønsker det. Hver garasjeplass er en tilleggskostnad på 250 000,- ink mva.

Adkomst

Se vedlagt kart.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.


1908/900069-1/34  Bestemmelse om beiterett. Tinglyst 25.02.1908
rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:149 Bnr:2  
Overført fra: 3825-149/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 

1933/900079-1/34  Utskifting. Tinglyst 05.09.1933
Overført fra: 3825-149/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 

1955/1173-1/34  Erklæring/avtale. Tinglyst 31.12.1955
Bestemmelse om felles vannverk/ledninger
Overført fra: 3825-149/1
Gjelder denne registerenheten med flere

- Avtale om felles vannforsyningsanlegg, og om retten til vannet og deling av bygge- og vedlikeholdskostnader.

1967/450-10/34  Jordskifte. Tinglyst 13.04.1967
Overført fra: 3825-149/1
Gjelder denne registerenheten med flere1970/401-3/34  Bestemmelse om veg. Tinglyst 23.03.1970
rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:149 Bnr:23  
Overført fra: 3825-149/1
Gjelder denne registerenheten med flere

- "Kjøperen av gnr 149 / bnr ... har rett til å bruke gardsveg til Li mot å bære del av kostnader til brøyting og vedlikehold.

2004/176-1/34  Jordskifte. Tinglyst 15.01.2004
Sak nr 18/2000
Bestemmelse om veg
Overført fra: 3825-149/1
Gjelder denne registerenheten med flere

- Bestemmelse om veg. Se vedlegg for hele bestemmelsen. 

2017/423303-1/200  Elektriske kraftlinjer. Tinglyst 26.04.2017 21:00
Rettighetshaver:RAULAND KRAFTFORSYNINGSLAG SA  
Org.nr: 915317898
Rettighetshaver:RK NETT AS  
Org.nr: 925017809
Omfattet av områdekonsesjon/fornyet tillatelse fra NVE gyldig inntil 01.04.2024.
Kraftledningen Rauland Kraftforsyningslag 22 kV nett
Overført fra: 3825-149/1
Gjelder denne registerenheten med flere

- Rauland kraftforsyningslag har tinglyst rett til å bygge og drive elektriske distribusjonsanlegg, som berører en rekke eiendommer.

2022/131650-1/200   ** Transport. Tinglyst 02.02.2022 21:00
Fra:RAULAND KRAFTFORSYNINGSLAG SA  
Org.nr: 915317898
Til:RK NETT AS  
Org.nr: 925017809

- Tinglyst rett overført fra Rauland kraftforsyningslag til RK Nett AS.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp. Privat vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Utbygger har startet prosessen med å søke om igangsettingstillatelse for prosjektet. Ved kjøp forutsettes det at det blir gitt IG på viste tegninger og leveransebeskrivelse.

Det vil foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Selger er iht. plan- og bygningslovens bestemmelser ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er likevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeid er mindre vesentlige, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, og kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. Kommunen kan kreve at det stilles sikkerhet for at gjenstående arbeid blir rettet. Sikkerhet blir stilt i en tilfeldig utvalgt enhet som gjelder for alle enhetene. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom utomhus arbeider som planering, tilsåing, beplantning etc. ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig. Ved overtakelse på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse bortfaller kjøpers krav på dagmulkt for dette forhold. I tillegg vil det bli holdt tilbake et forholdsmessig beløp til sikkerhet for de gjenstående arbeidene som må utføres for at ferdigattest skal bli utstedt.

Kjøper er innforstått med at de utvendige fellesarealer vil - avhengig av årstid - kunne bli ferdigstilt etter kjøpers overtakelse av boligen. Arbeidet med ferdigstillelse av fellesarealer er i henhold til bustadoppføringslova å anse som gjenstående arbeider som skal ferdigstilles innen rimelig tid, jf. buofl. § 32 tredje ledd., se for øvrig pkt. 13 tredje ledd. Det gis styret i borettslaget fullmakt til å godkjenne ferdigstillelsen av utomhus og eventuelt fristille tilbakeholdt beløp i forbindelse med utstedelse av ferdigattest.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse, under detaljregulering Leiligheter Rauland sentrum 149/1 (PlanID 20210007). Reguleringsplanen har følgende formål: Bebyggelse og anlegg, samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur, og grøntstruktur. BYA = 30%.
Detaljregulering under bakken: Vatn- og avlaupsanlegg på Rauland (PlanID 20140010). Planen har følgende formål: Bebyggelse og anlegg, samferdselsanlegg og infrastruktur, landbruks-, natur- og friluftsformål, bruk og vern av sjø og vassdrag, og omsynssoner.

Sefrakregistrert: nei
Vernestatus: nei

Andre faste løpende kostnader

Når bygget er ferdigstilt vil det bli opprettet et sameie, hvor det vil være naturlig å ha en felleskostnad inn til sameiet / forretningsfører for byggforsikring, brøyting og eventuelt fibernett (pakkepris).

I tillegg til dette vil den enkelte måtte betale kommunale avgifter, strøm og innboforsikring.
Det er ikke eiendomsskatt i Vinje Kommune.

Oppgjør

Oppgjør for leilighetene utføres i tre deloppgjør;
1. Forskudd på 10% av kjøpesum ved kontraktsinngåelse (iforfaller til betaling når §12 ihht. buopfl er stilt)
2. Innbetaling på 40% av kjøpesum ved ferdig bygg utvendig.
3. Innbetaling av resterende 50 % + omkostninger ved ferdigstilt leilighet, og senest 3 virkedager før overtagelse.

Renter for forskudd tilfaller kjøper, inntil selger evt. stiller garantier i henhold til bustadoppføringslovens § 47 for det til enhver tid innbetalte beløp. Råderett over og renter for forskuddet tilfaller selger fra det tidspunkt § 47-garanti er stilt. Forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontrakts-inngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Priser fra 3 590 000,- til 4 590 000,- (
NB: prisen er fast)


Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
2 375,- (Dokumentavgift av tomteverdi)

3 597,- (Omkostninger totalt)
3 593 597,- til 4 593 597,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Adgang til utleie

Hele eiendommen kan leies ut om ønskelig. Det er ingen egen utleiedel i boligen.

Konsesjon / Odel

Vinje kommune har nedsatt konsesjonsgrense og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut (boplikt).
Det hefter ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Forventet ferdigstillelse er 12 mnd etter at grunnarbeidene er gjennomført, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt. Når selger har opphevet forbeholdene stilt i avtalen skal selger fastsette en overtagelsesperiode som ikke er lenger enn 3 måneder.


Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Senest 10 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor vertakelsesperioden.

Selgers forbehold

Fra salgsstart og en periode på 12 måneder tar selger følgende forbehold for realisering av prosjektet og beslutning om byggestart:
• At det er inngått bindende salgsavtaler på minimum 50% av av leilighetene i det aktuelle byggetriinnet. Selger har anledning til å beslutte byggestart på et lavere salgstall.
• At det gis igangsettingstillatelse, samt øvrige offentlige tillatelser med de rammer som er forutsatt av selger.

Så snart forbeholdene er løftet, vil kjøper motta en skriftlig melding fra selger. Dersom selger ikke løfter forbeholdene innen fristen kan begge parter kreve seg fristilt fra avtalen. Selger skal da tilbakebetale forskuddsbeløpet inklusive opptjente renter. Utover dette har partene ingen krav mot hverandre.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.
 

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Tilrettelegging per leil (Kr.9 900) Markedspakke (Kr.22 900) Visningskost per byggetrinn (Kr.10 000) Godtgjørelse oppgjør (Oppgjørskostnad) per leil (Kr.5 990) Meglerhonorar per leil (Kr.70 000) Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (prosjekt) (Kr.585) Fakturagebyr (factoring) (Kr.2 500) Totalt kr. (Kr.121 875)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr. 9 900,- per enhet samt avtalte utlegg og tillegg.