Klikk for galleri

NY BOLIG TIL NESTE SOMMER? Lekker halvpart tomannsbolig med gangavstand til tog/buss, skole og barnehage

NY BOLIG TIL NESTE SOMMER? Lekker halvpart tomannsbolig med gangavstand til tog/buss, skole og barnehage

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Nordre Follo - Skotbu

Mørkveien 22 A og B

Prisantydning7.250.000,-Primærrom154m2Bruksareal154m2Soverom4Rom6
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Frontline Follo AS / Benjamin Schrøder

Selger/Utbygger

Soldi AS

Betegnelse

Gnr. 53 Bnr. 57 i Nordre Follo kommune

Byggeår

2022

TILBUD

Kjøp før 01.01.23 og få med oppgradert kjøkken fra KVIK, til en verdi av ca kr 200 000,-!

Velkommen til Mørkveien 22 A og B

Benjamin Schrøder v/ Privatmegleren Ski-Ås ønsker velkommen til Mørkveien 22 A og B - en topp moderne halvpart av tomannsbolig som bygges i 2022/23 med innholdsrik utforming og familievennlig planløsning. Tomannsboligen strekker seg over to etasjer, og inkluderer blant annet fire soverom, to bad, vaskerom, flere romslige oppholdsrom og flott balkong/terrasse.

Tomannsboligen har en flott plassering i terrenget med gode solforhold og idyllisk utsikt. Gårdsplassen er pent opparbeidet, og seksjonen disponerer egen sportsbod inne i huset på ca. 5kvm samt egen carport. Et herlig hjem for hele familien!

Hjemmet har en familievennlig og idyllisk beliggenhet i hjertet av Slotbu rett ved Skolen og et hyggelig og naturnært område med den gode fordelen av kort vei til skole, barnehage, togstasjon, busstopp, handlesenter og vakre turområder.

- Flott terrasse med gode solforhold
- Idyllisk og åpent utsyn
- Skjermet og familievennlig beliggenhet
- Carport med bod
- Dekorativ, klassisk og flott fargepalett
- Moderne peisovn
- Omfangsrikt kjøkken fra Kvik med stilrent preg og integrerte hvitevarer
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinner
- Pent opparbeidet gårdsplass
- Kort vei til skole, barnehage og flotte turområder!
- Nærhet til dagligvare samt handlesenter
- Gangavstand til togstasjon og buss
- Sportsbod på ca. 5kvm inne i huset

Beliggenhet

Mørkveien 22 har en tilbaketrukket og familievennlig beliggenhet på Skotbu, kort vei unna alt av hverdagslige fasiliteter. Innenfor gangavstand finner du både barnehage, barneskole, og kort kjøretur til dagligvare og nærsenter.

Det er kort gang- og sykkelavstand bort til Skotbu stasjon. Fra stasjonen tar toget deg videre inn til Oslo S på cirka 34 minutter. Du tar deg enkelt ut på E18, og kjøretiden inn til sentrum av Oslo er på cirka 30 minutter utenom rushtid.

Servicetilbud
Dagligvarene kan du handle på MENY i Ski som har en svært praktisk beliggenhet kort vei unna hjemmet. Til sentrum av Ski kjører du på cirka 9 minutter, her venter større shoppingmuligheter på Ski Storsenter med hele 145 forretninger og spisesteder samt kino og alle helsetilbud.

Rekreasjonsområder
I nærområdet finner du et rikt sti- og løypenett med mange turmuligheter, blant annet lysløype og mange andre flotte stier og veier som tar deg rundt omkring i Nordre Follo. Like ved hjemmet kan du dra ut i omfangsrike Østmarka med sykkel eller skiene fastspent vinterstid. En ettermiddagstur rundt i Skotbu og Kråkstadskogene er også å anbefale, og en fin sykkeltur unna finner du Vientjern med bademuligheter.

Tar du bilen fatt, er det kort vei til herlige tur- og lysløyper tilgjengelige fra Oppegård golfbane, og sommerstid er idylliske friområder som Ingierstrand og Breivold badestrand herlige steder å tilbringe solrike dager.

Skole og barnehage
Innenfor få minutters gange finner du Mørk barnehage og barneskole. Rett i nærheten ligger
Mørk skole med tilhørende fasiliteter.

Mørk skole ble åpnet i 1860. Skolens verdier er omsorg, ansvar og respekt.
Skolefritidsordningen (SFO) har åpningstider fra kl. 07.15 til 17.00 med fokusområder på fysisk aktivitet og lek, natur og miljø, kunst og kultur samt mat og helse.

Hvorfor kjøpe nytt?

- Boligen er i forskriftsmessig stand med 5 års reklamasjonsfrist
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først
- Svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid
- Lave omkostninger da dokumentavgiften kun er av tomteverdi
- Du har god tid til å forberede flyttingen og eventuelt salg av egen bolig
- Mulighet for å sette personlige preg på boligen ved tilvalg

Byggemåte

Gulv på grunn: Ringmur oppført i isolerte elementer. Armert og isolert betongplate på mark fundamentert til faste stabile masser. Isolasjonsplater av polystyren og trykkfast mineralull virker som et kapillærbrytende lag under betonggulvet. Under isolasjonen er et drenerende lag. Minst 80mm betong mot plastisolasjon.

Drenering: Takvann føres til terreng via takrenner og nedløp.

Yttervegger: Yttervegger bestående av bindingsverk av tre, isolasjon, vindtetting og utvendig liggende kledning.

Utvendige overflater: Utvendige kledning i liggende og beiset utførelse i farge trebitt jernvitrol eller noe lignende.

Vinduer: Vinduer med rammer og karmer i tre med 3 lags isolerglass. Farge Sort.

Takkonstruksjoner: Isolert takkonstruksjon i tre, og utvendig tekket med vanntett belegg.
Nødvendige beslag, takrenner og nedløp montert. Pipehatt tekket med blikk.

Balkonger, terrasser ol.: Terrasse utført i imprignert trevirke på gulvoverflater. Rekkverk i glass.

Gulvsystemer: Betonggulv på grunn underetasje tekket med parkett og flis. Etasjekiller i tre med sponplater og parkett. Flislagte gulvoverflater på bad, vaskerom, bod og inngangsparti 1 etg.

Arealer og fordeling pr. etasje

Bruksareal: 154 kvm
Rom som er P-rom: Første etasje: Gang, stue, trapp, ett soverom, bad, kjøkken og vaskerom/bod. Andre etasje: Stue/Lek, bad, tre soverom hvor ett master bedrom er med walk in.

Arealer er hentet fra tegninger og kan avvike.

Innhold

Mørkveien 22 er en moderne og stilig bolig bygget i funkisstil. Liggende panel og bruk av glass gir et eksklusivt uttrykk.

Et gjennomtenkt interiør, designet av arkitekt og interiørdesigner. Moderne, trendy og tidsriktige valg dekker behovene til selv den kresne!
Med fokus på Dansk design på kjøkkenet og "nordiske" farger på gulv og vegger, er det tatt høyde for kvalitet og planløsning som skal gjenspeile behovene til dagens kjøper.

Stue og Kjøkken
Hjemmet inkluderer en stor sosial sone bestående stue, spisestue og kjøkken. Her kan hele familiens samles til både hverdagsmiddager og sosiale sammenkomster, og store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig dagslys samtidig som man får følge av et idyllisk utsyn mot det frodige nærområdet.

Veggene er flott malt i en behagelige fargetoner, og gulvet er belagt med lyst 1-stavs parkett. Et herlig hjem med attraktive fasiliteter. Legg også merke til den moderne peisovnen som vil bidra med god varme i vinterhalvåret.

Kjøkkeninnredningen fra Kvik er flott utformet med rikelig av oppbevaringsplass i skap og skuffer. Den praktiske utformingen gjør at kjøkkensonen nærmest oppleves som et eget rom, og er det god plass til at flere kan samarbeide når middagen skal tilberedes. Integrerte hvitevarer sørger for en stilren finish - her er stekeovnen plassert i god arbeidshøyde.

Spisestuen fungerer som en forlenge av kjøkkensonen med god plass til spisebord. I tillegg kan man nyte de mer raske måltidene ved kjøkkenøyen.

Bad og Vaskerom
Hjemmet inkluderer to stilrene baderom som er smart plassert i hver sin etasje. Badene er innredet med flislagte gulv og vegger m/varmekabler og inkluderer topp moderne baderomsmøbler. Begge rommene har et svært dekorativt uttrykk. Baderomsinnredning og servant fra Kvik.

Vaskerom
Det tekniske rommet/vaskerommet har inngang fra entréen i førsteetasjen og er et smart og praktisk rom med god plass til vaskemaskin og tørketrommel. Her kan de ukentlige gjøremålene gjennomføres enkelt og effektivt, og det er god plass til skap og innredning for øvrig.

Soverom
Tomannsboligen inkluderer totalt fire soverom, hvor tre er plassert i andre etasjen og et stort "master bedrom" i første etasje. Alle soverommene er av gode størrelser, og er pent malt i tidsmessige fargetoner. Hoved soverommet er spesielt romslig med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap.

Terrasse
Hjemmet har en fin plassering, som gjør at terrassen får den gode fordelen av et hyggelig og langstrakt utsyn mot det idylliske nærområdet. Her er det god plass til utemøbler, og uterommet er moderne opparbeidet med stilrent design. Et flott uterom som vil være gull verdt i det varme sommerhalvåret!

Standard

Gulv: Innvendige gulvoverflater i ett-stavs parkett type Parkett. Baderom første etasje i flislagt utførelse 60 x 60 cm størrelse i flotte tidsriktige farger. Inngangsparti i flislagt utførelse 60 x 60. Vaskerom med flislagte overflater på gulvene også 60 x 60. Bad i første etg. i flislagt utførelse. Bod/vaskerom har fliser på gulv.

Innervegger: Innvendige veggoverflater i malt utførelse. Flislagte veggoverflater på begge bad. Listverk i overgang gulv-vegg, rundt dører. Ellers listefritt.

Himling: Malte takflater. Listefri overgang vegg-tak.

Kjøkken fra Kvik: Kjøkken innredning med fabrikkmalte glatte mørkmalte fronter fra merkeleverandør. Integrert kjøl/frys med glatte fronter. Høyskap. Oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp med veggmontert avtrekkshette over. Integrert komfyr og oppvaskmaskin. Laminat benkeplate.

Bad 1. etasje: Veggmontert wc med tilhørende trykknapp. Veggmontert servant med underskap og speil over. Dusj med glassdører. Veggmontert dusjarmatur.

Bad 2. etasje: Veggmontert wc med tilhørende trykknapp. Veggmontert servant med underskap og speil over. Dusj med glassdører. Veggmontert dusjarmatur.

Vaskerom: Opplegg til vaskemaskin.

Tilvalg

Tilvalgsliste er under utforming. Ta kontakt med megler for mer info.
Etter husmontering vil det ikke lenger være anledning for tilvalg eller endringer.
Kjøperen kan ikke kreve å få utført endrings- eller tilleggsarbeid som endrer kjøpesummen med mer enn 15 %. Det er heller ikke mulig å fjerne eller flytte på vegger (endring av planløsning), omlegging av rør osv.
Utvendige endringer er ikke mulig, og boligene vil bli levert i sort farge.
Frist for tilvalg vil være 4 uker etter igangsettelse.

TV/Internett

Det legges tomme trekkerør for Data/kabel-TV fra tomtegrense til utvendig el-skap i hver bolig. Kabel, tilknytningsavgift og øvrige kostnader relatert til oppkobling betales av kjøper som selv er ansvarlig for installasjon av TV og internett i boligen. Kjøper oppfordres til å kontakte ønsket leverandør (f.eks. Telenor Fiber, Canal Digital, Viken Fiber/Altibox) for å avklare prosess og kostnader relatert til oppkobling. Det tas forbehold om at lokale leverandører kan levere tjenestene.

Søppel/Post

Kjøper er selv ansvarlig for bestilling av Renovasjonsdunker fra Nordre Follo kommune, og plassert ihht retningslinjer fra renovasjonstjenesten.
Postkasse må beskaffes av kjøper og plassers ihht retningslinjer fra Posten.

Teknisk

Brannslokking, generelt: Brannvarsler montert. Brannslokningsapparat.

Luftbehandling, generelt: Balansert Ventilasjons anlegg med varmegjenvinner. Ventilasjonssystem tilfører filtrert, ren og frisk uteluft til sove og oppholdsrom, og trekker ut forurenset luft fra våtrom. Varmen i den brukte luften gjenvinnes i ventilasjonsaggregat. Systemet styres fra egen styringsbryter som er plassert
tilgjengelig i bolig. Separat avtrekk fra kjøkkenhetten.

Lys, generelt: Downlights i deler av 2 etg. og 1. etg. Downlights på baderommene. Tak og vegg punkter.

Oppvarming

Hyggelig og effektiv vedovn montert i stue.

Varmekabler i inngangsparti, og på baderommene.

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Parkering / Garasje

Parkering i egen carport, i tillegg parkering på felles tomt.

Adkomst

Se kartutsnitt.

Beskrivelse av tomt

Tomten vil opparbeides med ferdigplen, kantstein og gruset adkomst/gårdsplass.

Det er felles eiet tomt på 1061kvm. Uteplassene er ikke seksjonert eller vedtekstfestet. Det vil bli opp til nye eiere å vedtekstfeste bruksrett, begrenset til 30 år. Det er ment at skille på uteplassen skal gå paralelt med skillet i bygnigskroppen, hvor enheten i nord vil få adkomstrett over enheten i sør.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Adkomst fra offentlig vei til egen eiendom.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.
Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det foreligger ferdigattest på boligen senest på overtakelsesdagen. Det kan imidlertid bli aktuelt at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse fordi arbeider ikke er ferdigstilt. Av midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som må ferdigstilles før ferdigattest kan gis. For å sikre ferdigstillelse av gjenstående arbeid har kjøper rett til å deponere en tilpasset andel av kjøpesummen på meglers klientkonto inntil ferdigattest foreligger. Det kan ikke holdes tilbake mer enn det som er nødvendig for å sikre ferdigstillelse av avtalte arbeider.

Kjøper kan ikke ta boligen i bruk dersom ferdigattest/midlertidig brukstillatelse ikke foreligger og har rett til å nekte overtagelse frem til den er utstedt.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse ihht eldre reguleringsplan: RØISFELTET I SKOTBU. Ikrafttredelse 22.11.1978. ID 91.

Området er avsatt til nåværende boligbebyggelse med delareal til ras- og skredfare ihht kommuneplan: KOMMUNEPLA NORDRE FOLLO 2019-2030 Arealdel Ski. Ikrafttredelse 12.06.2019. ID0213KPLAN2019.

Eiendommen er omfattet av følgende hensynssoner i kommuneplanen: ras- og skredfare. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500m):
Planlegging igangsatt av detaljregulering: Gang og sykkelvei Skotbu. ID+ 201909.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Det er p.t. ikke etablert sameie. Det blir opp til nye eiere hvorvidt man ønsker å etablere dette.

Andre faste løpende kostnader

Kjøper må påregne kostnader til:
 
- TV og internett
- Privat strømforbruk
- Kommunale avgifter
- Forsikringer
- Andre normale utgifter
 
Det er ikke innhentet kostnadsoverslag på ovennevnte. Kommunale avgifter ligger historisk i størrelse omfang +/- kr 12 000,- pr. husstand, og strømforbruket i størrelse omfang +/- kr 20 000,- i året. Oppgitt strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen. Strøm- og forsikringskostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype.
Øvrige kostnader må kjøper undersøke selv.
 
Vedrørende felles innkjøring/adkomst må nye eirene selv bli enige om en fremtidig vedlikeholdsplan, snømåking og lignende.


Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

7 250 000,- (Prisantydning)


Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
37 500,- (Dokumentavgift/Tomteverdi (avgiftsgrunnlag: 1 500 000,-))

38 869,5 (Omkostninger totalt)

7 288 869,5 (Totalpris inkl. omkostninger)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Det gjøres oppmerksom på at illustrasjonsmateriell/prospekt kan og vil avvike noe i forhold til virkelig utførelse, både utvendig og innvendig. Fargevalg på utvendig kledning i prospektet vil nødvendigvis ikke samsvare med farge på utvendig kledning som leveres til boligen. Tegninger og 3D bilder i prospektet er å anse som en illustrasjon og kan/vil avvike noe i forhold til den endelige utførelsen. Utsyn gjennom vinduer er kun illustrasjon. 

Husets ytre grenser er gitt og er endelig. Arealer kan dog variere på grunn av tykkelser av isolasjon/rørgjennomføringer og lydvegger, dette gir ikke rett til prisavslag. Forbehold om mulige feil ved tegningsmaterialet og beskrivelse. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Det tas forbehold om mindre justering av størrelse av enheten. Kjøper aksepterer uten prisjustering at byggherre har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, i forbindelse med nye isoleringskrav, plassering og størrelse på trappegang etc., mindre endring av boligens areal eller liknende. Dersom den endelige godkjennelsen for tiltaket slik det er beskrevet ikke blir gitt kan byggherre velge å fratre avtalen uten videre. Plantegninger i prospekt samsvarer nødvendigvis ikke med leveransebeskrivelsen.

Transport av kjøpekontrakt før overtagelse skal på forhånd aksepteres av utbygger og kan nektes på fritt grunnlag. Ved eventuell transport av kontrakt fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr 75.000,-. Eventuell endring krever utbyggers samtykke. 

Boligen leveres uten utvendig rengjøring. Tomten leveres ryddet. 

Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet. Dette vil medføre at det kan oppstå sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater, glipper mellom tak/list kan forekomme.

Husk å bestille salgsoppgave via eiendommens hjemmeside eller finn annonse. Nettannonse er kun et utdrag av salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Eiendommen kan i sin helhet fritt leies ut til boligformål.
Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, så fremt arealet er godkjent for varig opphold iht. plan- og bygningsloven og har forsvarlig radonnivå.

Boligen har ingen egen utleiedel eller hybel.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Estimert overtagelse ca 7-9 måneder etter at første enhet er solgt.

Selger skal med ca. 3 måneders varsel angi antatt periode for overtakelse innenfor et tidsintervall på ca. 30 dager. Perioden gjelder ikke som bindende og dagmulktsbelagt frist. Merk at endelig tidspunkt for overtakelse (dato og klokkeslett) vil bli gitt med ca. 30 dagers varsel. Kopi av varselet sendes meglerforetaket. Dette tidspunktet vil være en dagmulktsbelagt frist i henhold til bustadoppføringslova.

Selgers forbehold

Selger forbeholder seg retten til å gjøre endringer på konstruksjoner og evt. materialer som er hensiktsmessige og nødvendige uten at den generelle standarden eller verdien forringes eller medfører endring i pris eller kvalitet. Kasser og nedforing der det er hensiktsmessig ift. ventilasjon og rørføringer.

Selger tar forbehold om at oppgitte kvadratmeter kan avvike det faktiske målet.

"Selger tar ikke ansvaret for skjeggkre i boligen. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende."

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

1. års befaring gjennomføres av LST Invest.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Markedspakke (Kr.30 000) Visninger per stk (Kr.1 000) Godtgjørelse oppgjør (Oppgjørskostnad) (Kr.6 250) Tilrettelegging (Kr.12 500) Provisjon ved salg til kr 7 250 000,- (Kr.54 375) Totalt kr. (Kr.104 125)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9 900,-