Klikk for galleri

Vestheia Hageby - Kjøp før jul og få møbelpakke til kr 25.000,- Kun 7 ledige!

Vestheia Hageby - Kjøp før jul og få møbelpakke til kr 25.000,- Kun 7 ledige!

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Agder - Arendal Hisøy

Kirkeveien 57

Prisantydning2.650.000,- - 4.450.000,-Primærrom58m2 - 92m2Bruksareal62m2 - 96m2Soverom1 - 3
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Agder Eiendomsmegling AS / Silje Frøyshol Kristiansen

Selger/Utbygger

Kirkeveien 57 AS

Betegnelse

Gnr. 307 Bnr. 111 i Arendal kommune

Byggeår

2023

Beliggenhet

Vestheia Hageby får en svært sentral beliggenhet i nærheten av Hisøys høyeste punkt. Ved det gamle vanntårnet finner du Arendals kanskje aller beste utsikt, kun ett minutt eller tos gange fra leiligheten. Går du i omtrent en kilometer kommer du til Kolbjørnsvik med sin  flotte trehusbebyggelse og koselige gater. Herfra er det fergeforbindelse til Arendal Sentrum med hyppige avganger. I Kolbjørnsvik finner du lokalpuben Moringen som har åpent hver fredag og har årlige sommerkonserter i forbindelse med musikkfestivalen Canal Street. Du finner forøvrig bussforbindelse like ved, og den søndagsåpne dagligvarebutikken med postfilial benyttes flitting av de lokale beboerne.

Vestheia er et veletablert boligområde som består hovedsakelig av eneboliger og oppleves som et rolig og familievennlig område det er godt å bo i.
Det går lyssatt gangvei gjennom skogen til Hisøy skole (1-10) og idrettsanlegg med kunstgressbane, treningssenter, padel-bane og idrettshall.

Det er et rikt nettverk av skogsstier på Hisøy og flotte turmuligheter langs både sjø og i skog. I nærheten finnes også flere flotte badestrender som Stølsviga, Graudviga og Havsøysund.

Noen få minutters kjøring tar deg til nydelige badeplasser i sjø som Stølsviga og i elv på Nidelv Camping. Her finner du også den populære sommerrestauranten Nidelv Brygge. Arendal sentrum ligger under 10 minutters kjøring fra eiendommen.

Vestheia Hageby vil ligge sydvest-vendt og høyt i terrenget som gir flotte solforhold for alle leiligheter.

Bygninger

18 prosjekterte selveierleiligheter beliggende 1. til 3. etasje. I underetasjen blir det boder tilknyttet leilighetene, samt parkeringsplasser
og sykkelparkering. Her kan du ta heisen fra garasjeplassen til din drømmeleilighet.

Byggemåte

Bygningsmessige arbeider utføres iht kravspesifikasjoner i TEK 17. Det bygningsmessige utføres av HSH Entrepenør Arendal AS.

Yttertak blir tekket med takfolie/papp med listetekking på synlig del av taket.
Yttervegger utføres som bindingsverksvegger i tre.

Bærende konstruksjoner som etasjeskiller, kjellervegger, skillevegger mellom leiligheter, trapper, heis- og trappesjakter utføres i betong. 

Se vedlagte romskjema samt komplett leveransebeskrivelse under "standard".

Arealer og fordeling pr. etasje

Arealene som er oppgitt på tegninger i denne salgsoppgaven og i prisliste, er angitt som Bruksareal (BRA). BRA er det areal av bruksenheten
som ligger innenfor omsluttende vegger. I BRA medregnes også areal som opptas av vegger, rør og ledninger, sjakter, søyler, innredningsenheter
o.l. innenfor bruksenheten (NS3940:2012). Primærrom (P-rom) er primærrommenes nettoareal og arealet av innvendige vegger mellom
disse, minus boder og tekniske rom med omsluttende vegger. Arkitekt har inkludert alle sjakter innenfor omsluttende leilighetsvegger i
P-rom, på samme måte som i BRA.

Standard

Leveransebeskrivelse:

Inngangsdør leveres antrasittgrå, med glassfelt.

Vinduer i tre leveres ferdig behandlet fra fabrikk, med utvendig antrasittgrå aluminiumsbeslag, hvitmalt tre innvendig.

Skyvedører i tre leveres ferdig behandlet fra fabrikk, med utvendig antrasittgrå aluminiumsbeslag, hvitmalt tre innvendig.

Solskjerming leveres ikke, men det legges trekkerør for strømtilførsel som avsluttes utvendig ved himling/vindu for eventuell senere montasje.

Innvendige vegger mellom leilighetene utføres som malte betongvegger. Vegger internt i leilighetene utføres som lettvegger i
stenderverk og gips. Hulrom fylles med isolasjon.

Innvendige dører leveres i hvit slett utførelse.

Kjøkken leveres fra HTH i hvit utførelse med integrerte hvitevarer fra Gorenje, Siemens eller tilsvarende. Kjøkken leveres med kullfiltervifte. Det medfølger avfallssystem og demping av skap/skuff. For ytterligere detaljer henvises det til kjøkkentegninger i vedleggsheftet.

Bad leveres med grå fliser 20x20 beregnet for våtrom på gulv. På vegger leveres hvite fliser 20x40. Himling er hvit malt. Tilkopling for vaskemaskin og tørketrommel med vann inn/ut samt stikk. Det må benyttes kondenstørketrommel.

Garderobeskap er ikke en del av leveransen. Dette leveres eventuelt som tilvalg. Skap som er stiplet på tegninger leveres ikke og er å anse som møbleringsforslag.

Gulv i stue, kjøkken og soverom leveres med 14 mm 1-stavs eik matt hvitpigmentert parkett. I entré leveres grå fliser 20×20 cm.

Himlinger i leilighetene blir gips som sparkles og males i alle rom. Enkelte partier kan få lavere himlings-høyde pga tekniske installasjoner. Innboksinger av kanaler og rør kan forekomme i tilknytting til tekniske installasjoner, kjøkken og bod.
Overganger tak/vegg fuges og overmales uten bruk av taklister. Det må påregnes mindre sprekker i overgang vegg/tak pga temperatur og fuktvandring i materialene. Slike sprekker (overgang vegg/tak og belistning) vil ikke bli utbedret på 1 års-befaringen, men må evt utbedres av den enkelte leilighetskjøper selv.

Verandaer utføres i tre med terrassebord. Det leveres skillevegg i tre mellom verandaer hvor disse ligger inntil hverandre (leilighet 03/04/05).

Rekkverk til verandaer samt til svalgang i 2. og 3. etasje leveres som glassrekkverk.

TV/data leveres med fiberlinje med uttak i stue i den enkelte leilighet. I tillegg leveres trekkerør til uttak i valgfritt soverom.

Elektrisk anlegg leveres som skjult anlegg og antall uttak leveres iht NEK400: «Elektriske installasjoner i boliger». Det blir individuell strømmåler for hver leilighet. Det leveres taklamper i alle soverom og innv. bod. I stue leveres takboks eller stikk ved tak. På bad leveres elektriske varmekabler på gulv. I fellesarealene vil deler av anlegget være åpent anlegg. Strømforbruk i fellesarealer som garasje, boder, utearealer tilkoples abonnement som en del av felleskostnader. Nødvendig utvendig belysning ved innganger og på bygget vil bli etablert. Søppelhåndtering for boligene blir i eget søppelskur.

Trapperom utføres med belegg på gulv. Svalganger fra trappehus til leilighetene utføres med betongoverflate. Vegger blir sparklet og malt i betong eller gips. Betonghimlinger eller gipstak på hovedrepo i trapperom.

Personheis installeres i trapperom fra parkeringskjeller til 3. etasje. Heisen utstyres med nødtelefonforbindelse.

Låssystem installeres slik at hver leilighet kun benytter én nøkkel til alle de dører som skal kunne åpnes, bortsett fra boder som leveres
med hengelås. Det leveres 3 stk. nøkler til hver leilighet. Garasjeport leveres med trådløs åpning og kodedisplay. Det blir porttelefon til
den enkelte leilighet med intercom og døråpner.

Parkering etableres i P-kjeller under bakkeplan. Det blir 2 plasser tilpasset HC-krav. Gulv i betong. Det må påregnes noe vannansamling på gulv i de periodene der snø og regn dras inn med bilene. Vegger og himling i lys støvbundet betong. Annen utførelse kan også bli aktuelt. Synlige tekniske installasjoner og rør blir ubehandlet.

Elbillading i P-kjeller tilrettelegges som tilvalg (trekkerør). Hver eier av parkeringsplass kan få installert 16 A enfas CEE stikk for ladeboks tilkoplet måler for resp. leilighet.
Sykkelparkering vil bli tilrettelagt i P-kjeller.

Utomhusområdet leveres komplett med plen og lekeplass.
Sportsbod på ca 5 m2 til hver leilighet blir i kjeller med inngang fra P-kjeller. Yttervegger i felles bodrom utføres i betong, mellom boder
blir det tre, plater eller gittervegger. Det leveres en stikkontakt og lys i tak i hver bod. Synlige rørføringer og kanaler i boder må påregnes.

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning installeres i hver leilighet. Kjøkkenventilator leveres med kullfilter.

Varmepumpe med bergvarme produserer varmtvann til vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken, gang og WC. Det leveres ikke oppvarming i soverom.

Bygget brannprosjekteres og sprinkles iht. dagens forskriftskrav.

Boligsprinkling leveres i alle leiligheter. For hver enkelt leilighet leveres ett håndslokkeapparat.

Postkasser leveres ved hovedtrapp, plassering og utførelse iht. postens regulativ.

Tilvalg/endringer er mulig etter avtale ved flere leveranser. Totalentreprenør vil kalle inn til tilvalgsmøte for det enkelte byggfag. Muligheten for tilvalg er styrt av fremdriften i prosjektet, og når man som kjøper tiltrer kjøpekontrakt i byggeprosessen.
Kontakt megler for informasjon om dette.

Leveransebeskrivelsen sammen med romskjema beskriver de valgte materialer og løsninger i prosjektet. Da noen løsninger fremdeles ikke er valgt og detaljprosjektering pågår, kan det forekomme mindre endringer til endelig sluttprodukt. De beskrevne leveranser kan bli endret i detaljprosjekteringen under forutsetning av at tiltenkt funksjon og kvalitet opprettholdes. Det kan forekomme innkassinger/tilpasninger i vegg/himling, spesielt med tanke på føringsveier for tekniske anlegg. Det tas forbehold om at detaljprosjektering kan medføre mindre bygningsmessige endringer i bygning/leilighet. Alle opplysninger er dermed gitt med forbehold om utbyggers rett etter kjøpekontrakten til å foreta mindre endringer/justeringer. Det må påregnes synlige inspeksjonsluker for tekniske anlegg. Areal pr. rom, balkong og terrasse, samt
vindusinndeling, kan variere på plantegningene etter at endelig detaljprosjektering er gjennomført. Mindre avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning. Alle prospekt, tegninger, modeller og 3D bilder som er illustrert i prospektet er kun av illustrativ art, og er ikke det nøyaktige innhold eller omfang av selgers leveransebeskrivelse.
I den endelige kontrakt med kjøper, vil leveransebeskrivelse har forrang. Det tas forbehold om trykk- og skrivefeil.

Oppvarming

Varmepumpe med bergvarme produserer varmtvann til vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken, gang og WC. Elektriske varmekabler i bad.

Parkering / Garasje

Det avsettes 18 parkeringsplasser i hovedbyggets underetasje. I tillegg vil det bli gjesteparkeringsplasser.
Alle enheter gis rett til å kjøpe parkeringsplass i dette anlegget for kr 260.000,- pr plass.
Selger forbeholder seg retten til å avgjøre hvordan organisering av parkeringsanlegget og bodene vil bli. Dette kan bli søkt organisert som tilleggsdel(er) til Kjøpers boligseksjon, skilles ut som en egen eiendom, eller bli lagt som fellesareal med vedtektsfestet bruksrett.
Dersom det velges en løsning der dette er fellesareal med vedtektsfestet bruksrett gjøres det oppmerksom på at en slik tilknytning kan gjøres for inntil 30 år i henhold til eierseksjonsloven. Det gjøres videre oppmerksom på at vedtektene kan endres ved kvalifisert flertall
(2/3 deler) på årsmøte. Det vil være handicap-plasser tilgjengelige i sameiet. Disse tildeles beboere som har behov for det, dersom de har kjøpt p-plass. De beboerne som eventuelt får tildelt HC-plass uten å ha særskilt rett til slik plass, forplikter seg til å måtte avgi denne mot tildeling/bytte til en alminnelig plass, dersom styret i sameiet finner grunn til å tildele HC-plassen til beboer med offentlig dokumentert behov for HC-plass.
Eventuelle overskuddsplasser/-boder skal tilhøre selger, som fritt kan omsette eller leie ut disse. Alle enheter vil få tildelt 1 sportsbod som er inkludert i kjøpesummen. Størrelsen på sportsbodene varierer iht krav i TEK 17.

Adkomst

Følg RV 420 til His og ta av mot Hisøy Kirke, kjør til venstre ved kirken, ta siste avkjørsel i rundkjøringen og følg deretter Kirkeveien og følg veien helt til du har vanntårnet på venstre side. Du tar så av til høyre ved Joker matbutikk og du finner leilighetsbygget. Velkommen.

 

Beskrivelse av tomt

Tomten leveres opparbeidet med plen, mur, renovasjon, lekeplass etc. ihht utomhusplan. Se situasjonsplan/utomhusplan inntatt i prospektet for detaljer.

Eiendommene som utgjør utbyggingstomtene er opplyst å være totalt 3 742 kvm. Tomten vil bli delt i 2 parseller. Arealet etter fradeling er ikke oppmålt. Prosjektet ligger i dag på gnr 307, bnr 111 i Arendal kommune. Før overtakelse vil Selger gjøre de nødvendige fradelinger i forbindelse med butikkbygget, og prosjektet kan få et annet gnr/bnr. Eiendommen vil seksjoneres etter lov 16.juni 2017 nr. 65 om eierseksjoner
(eierseksjonsloven) og leilighetene tildeles så seksjonsnummer.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.
 

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1967/4248-2/36 Bestemmelse om bebyggelse
2008/428610-1/200 Elektriske kraftlinjer. Rettighetshaver Agder Energi Nett AS. Org.nr. 982974011. Bestemmelse om ryddebelte.
Med flere bestemmelser.

Selger forbeholder seg retten til å tinglyse avtaler pålagt av offentlig myndighet på eiendommen. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt
fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/ avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.
Grunnboken for eiendommen er et vedlegg til salgsoppgaven og er tilgjengelig hos megler.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen tilknyttes offentlig vann og kloakk.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det skal foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen.
Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet.
Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det forutsettes uansett at det i så fall foreligger midlertidig brukstillatelse i et slikt tilfelle.
Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig
takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig - blokkbebyggelse iht plan for del av Vestheia, planident 09062015-7. Det er gitt rammetillatelse for prosjektet 05.07.2019, mrf endring for butikkbygget 22.09.2020.

Bnr 373 på andre siden av Kirkeveien har reguleringsplan under arbeid. Det planlegges to kommunale boliger til personer med begrenset boevne.
https://www.arendal.kommune.no/tjenester/plan-bygg-og-eiendom/reguleringsplaner/reguleringsplaner-under-arbeid/kirkeveien-del-av-305-373.23582.aspx

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l. Utkast til vedtekter kan sees hos megler.

Andre faste løpende kostnader

Kostnader til drift og vedlikehold av sameiets fellesarealer påhviler sameierne i fellesskap i henhold til de enkeltes sameiebrøker.
Driftskostnader kjeller vil bli fordelt mellom brukerne. Felleskostnadene utgjør ca. kr. 31,- pr. kvm BRA pr. mnd iflg. budsjett.
Budsjett over felleskostnader kan fås ved henvendelse til megler. Det gjøres oppmerksom på at dette er ett utkast og kan, dersom sameiet ønsker det, endres på flere punkter. Felleskostnader er planlagt å dekke kommunale avgifter, renovasjon, forsikring av bygningene, lys i fellesarealer, forretningsførsel, heisdrift, snørydding, vaktmestertjenester, trappevask og andre driftskostnader. Felleskostnadene vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi. Eiendomsskatt blir fakturert den enkelte seksjonseier direkte og beregnes ikke som del av felleskostnader. For beregning av eiendomsskatt for den enkelte leilighet, henvises til Arendal kommune for nærmere info.

Beløpet inkluderer ikke abonnement til tv/data. Det legges opp til at sameiet (ev at utbygger gjør en avtale som gjelder fra innflytting) inngår
felles avtale om levering av tv- og internett tjenester med en leverandør. Selger svarer for fellesutgifter for eventuelle usolgte enheter etter ferdigstillelse. Selgeren vil engasjere forretningsfører for sameiet før overtakelsen. Forretningsfører vil innkalle sameierne til et konstituerende sameiermøte med valg av nytt styre, samt vedtakelse av budsjett og vedtekter før boligene er ferdigstilt/overtatt. Kostnader knyttet til konstituerende
møte og forretningsførsel vil belastes sameiet.

Oppgjør

Kr 100.000,- av kjøpesum forfaller 14 dager etter mottatt betalingsanmodning fra megler.
Beløpet må være såkalt fri egenkapital, dvs. at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår
som fremgår av nærværende kontrakt. Restbeløp samt omkostninger betales etter regning før overtagelse. Det vil kunne kreves fremlagt
finansieringsbevis før kontraktsinngåelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Ved kjøp av ny/prosjektert bolig skal det betales dokumentavgift på 2,5 % av tomteverdi. Dokumentavgift blir fordelt pr. kvm. Dokumentavgiften
utgjør kr 56 per kvm BRA. Den samlede dokumentavgift per leilighet vil derfor variere med leilighetsarealet, og utgjør ca kr 3 444,- for den minste leiligheten, og ca kr 6 188,- for den største leiligheten. Tinglysningsgebyr for skjøte utgjør p.t kr. 585,-
Tinglysningsgebyr for eventuelle pantobligasjoner utgjør p.t. kr. 585,- Det tas forbehold om at beregningsgrunnlaget for dokumentavgiften godkjennes hos Statens Kartverk, samt eventuell endring i de oppgitte offentlige gebyrer.
I tillegg kommer et beløp tilsvarende kr 50,- per kvm BRA, som oppstarts-likviditet til sameiet.
Beløpet faktureres fra forretningsfører sammen med første faktura for felleskostnader. Dersom eiendommen kjøpes etter at bygget er
ferdigstilt, skal beløpet innbetales til meglers klientkonto samtidig med kjøpesummen.

Annen nyttig informasjon

Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige. Alle perspektiver,
modeller, illustrasjoner og møblerte planskisser er kun ment å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse, og det fremkommer da elementer som ikke inngår i den kontraktsmessige leveranse. Illustrasjoner utarbeidet for prosjektet viser ikke plassering av stikk-kontakter. Leilighetene overleveres i bygge-rengjort stand. I nyoppførte bygninger må det forventes i noen grad svinn og krymping av materialer, for eksempel svinnriss i mur, mindre riss i maling ved skjøter, hjørner og sammenføyninger som følge av krymping av trevirke og betong o.l. Slike forhold er ikke å anse som mangler
ved den leverte ytelse.

Reparasjoner som går inn under vanlig vedlikehold, sprekkdannelser som oppstår som følge av naturlig krymping når materialvalg og materialbehandling har vært forsvarlig fra selgersside og skader som oppstår ved uforsvarlig eller feilaktig bruk av boligen med utstyr.
Kostnader ved videresalg og navneendring: Dersom kontrakten ønskes videresolgt før overtakelse, vil det påløpe et gebyr fra Selger
på kr. 20.000,- inkl. mva. for merarbeid i forbindelse med salget. Dette kan faktureres/innkreves av Privatmegleren. I tillegg kommer
eventuelle utgifter ved bruk av megler, som f.eks. meglerprovisjon og gebyrer. Videresalg kan ikke gjøres uten selgers samtykke.
Selger kan nekte uten å måtte begrunne sin avgjørelse. Det er kun mulig å samtykke til videresalg av opprinnelig avtale, dersom
opprinnelig kjøper er forbruker og har kjøpt boligen for selv å bo der eller til noen i sin familie. Slikt videresalg skjer ved transport
av kontrakten, og ervervet vil kunne tinglyses direkte til tredjemann. For at selger skal godta slik transport må man benytte selgers "Avtale
om transport av kjøpekontrakt" som fås hos selger. Transport av kontrakt godkjennes ikke de siste 6 uker før overtagelse.
For øvrige videresalg (videresalg fra næringsdrivende eller fra forbruker på spekulasjon) kan ikke kontraktsposisjonen selges, jfr. bufl. § 1b.
Ved eventuell endring i eierskap/navneendring fra Kjøpers side etter bud/aksept, vil det påløpe et administrasjonsgebyr på kr. 8 000,- inkl.
mva. som innbetales til meglers driftskonto etter påkrav fra megler. Eventuell endring krever selgers forutgående samtykke.


Avbestilling
Dersom Kjøper avbestiller etter at igangsettingstillatelse er gitt, gjelder Bustadoppføringslovens regler, jfr. §§52 og 53. Kjøper vil være ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av avbestillingen, herunder nødvendige prisavslag ved videresalg. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider må uansett betales i sin helhet.

Kjøpekontrakter
Avtale om kjøp forutsettes inngått på selgers standard kjøpekontrakt, eller midlertidig kjøpekontrakt som vil bli benyttet ved salg.

Kjøpers undersøkelsesplikt
Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsprospekt, reguleringsplaner, byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som
kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig, bes Kjøper henvende seg til megler. Kjøper har ingen
rett til å reklamere på grunnlag av forhold som Kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt
å sette seg inn i. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med megler dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer
finner sted før bindende avtale om kjøp av bolig inngås.

Selgers rett til endringer
Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjonen, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser samt andre offentlige tillatelser. Selger skal så langt det er praktisk mulig, informere Kjøper om slike endringer.

Adgang til utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne. Iht. bestemmelser i lov om eierseksjoner av 2017 har
sameiet adgang til å begrense omfang av kortidsutleie. Det er ikke boplikt i Arendal kommune.

Konsesjon / Odel

Ingen konsesjon/odel. Det er ikke boplikt i Arendal kommune.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Q2 2023.

Selgers forbehold

Selger eller bank forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere. Eiendomsmeglere ble fra 06.03.09 underlagt bestemmelsene
i Hvitvaskingsloven. Dette innebærer blant annet at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige
transaksjoner.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

Meglers vederlag og utlegg

Fastpris pr. enhet kr 40.000,- + mva
Tilrettelegging kr 15.900,-
Inndekning av garantiforsikringspremie kr 5.600,-
Digital annonsering kr 15.900,-
Oppgjørshonorar kr 3.900,- per enhet.