Klikk for galleri

SOLGT! Ullevål - Leil. o/2 plan i ærverdig bygning | Sydvendt have | Høy standard | Garasje |

SOLGT! Ullevål - Leil. o/2 plan i ærverdig bygning | Sydvendt have | Høy standard | Garasje |

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - St. Hanshaugen

Sognsveien 9 A

Prisantydning17.850.000,-Felleskostnader5.584,-Primærrom153m2Bruksareal153m2Rom3
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

186-21-9006

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 47 Bnr. 342 i Oslo kommune

Etasje

1

Byggeår

1919 / modernisert 2022

Areal

Primærrom: 153 kvm, Bruksareal: 153 kvm

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 5499 kvm

Beliggenhet

I sydspissen av Norges største hageby ligger Villa Ullvin. Tilbaketrukket og omkranset av løvtrær og frodig vegetasjon. Grundige uteromsplaner sørger for at villaens grøntareal vil fremstå som en sjenerøs videreføring av hagebyens attraktive karakter.
Villa Ullvin er i umiddelbar nærhet til det aller meste; bakerier, kafeer, restauranter, treningssentre, tennisbaner, kollektivtilbud, blomsterhandler og flere spesialbutikker. Med plaskedam og egen fontene, parker og mange boltreplasser, fremheves området ofte som et prakteksempel på god byplanlegging

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 153 kvm, Bruksareal: 153 kvm
Rom som er P-rom: Gang, soverom, bad, stue og kjøkken/ spisestue.

Innhold

Villa Ullvin i Sognsveien 9A, ble oppført i 1919 etter tegninger av arkitekt Victor Nordan. Bygget som bolig for overleger ved Ullevål Sykehus, i jugendstil med nyanser av nyklassisisme og nordisk nybarokk. Villa Ullvin står nå ovenfor en omfattende rehabilitering, som innebærer gjennomgående oppgraderinger for å ivareta byggets opprinnelige kvaliteter og forsterke boligens identitet. I tett dialog med byantikvaren og Grape Architects utvikler Fredensborg Bolig 8 fantastiske liebhaber-leiligheter.

Leil.nr. 102 er en romslig leilighet fordelt over to plan, 1.etasje og underetasje. Deilig spisekjøkken med karnapp. Doble dører til hyggelig stue. Soverom og dusjbad/wc. I underetasje finnes stue og masteravdeling med soverom og eget tilhørende bad/wc.

Garasjeplass med elbil-lader medfølger boligen.

Forventet byggestart er 2. kvartal 2022 og estimert byggetid utgjør ca. 16 mnd.

Standard

Høy standard og interiørarkitektene Paulsen & Nielsen har satt sitt preg på standarden.

Kjøkkeninnredning og badersominnredning leveres av anerkjente Nordiska Kök. Innredningen får fronter i ramtre og en mer moderne vri på de klassiske frontene med grønnmalt eik. Integrerte hvitevarer fra Siemens.

Delikate bad
Badene vil generelt få en høy grad av komfort. Dette blir lyse og freshe bad, med kombinasjoner og kontraster mellom det klassiske, det stramme og det moderne.  Badegulvene og veggfliser er delikate med fliser fra Topcer. Armaturer leveres fra kvalitetsleverandøren Dornbracht. Speil og dusjvegger leveres av INR.

Unike gulv
Gulvene er unike for hver leilighet og utførelsen kan være ulik fra rom til rom innenfor samme leilighet, se den enkelte plantegning. Du vil finne en variasjon av heltre fiskebein, rutestav og 1-stavs bord. Gulvene vil bli gjenskapt for å sikre holdbarhet - både fiskeben, såkalte «hollandske squares» og engelsk, mønstrete parkett.

Takhøyde
Himlinger av gips, med stukkaturer og rosetter i enkelte rom. Innvendig takhøyde varierer for de ulike etasjene. Høydene kan avvike noe grunnet oppretting samt oppbygging av rehabiliterte etasjeskillere. Takhøyde varierer mellom 2,4 meter til 3,2 meter.

Fredet
Villa Ullvin er fredet gjennom kulturminneloven. Det vil av den grunn være begrensede tilvalgsmuligheter. Alle kjøpere vil bli kontaktet av en kunderådgiver for veiledning gjennom tilvalgsprosessen

Oppvarming

Leilighetene oppvarmes med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. Radiatorene blir nye, men utformes som stilkopier av de gamle radiatorene. I leilighetene i underetasjen og på bad blir det gulvvarme. Tappevann kommer fra sentral(e) varmtvannsbereder(e) i kjeller.
Endelig varmekilde avklares under detaljprosjekteringen.

Parkering / Garasje

1 stk garasjeplass er inkl. i kjøpesum. Ladestasjon til elbil er inkludert.

Adkomst

Enkel adkomst fra Sognsveien.

Beskrivelse av tomt/hage

Det er ikke bare innendørs dere vil trives i Villa Ullvin. Også utomhus skiller dette boligprosjektet seg ut på en helt spesiell måte.

Fire av leilighetene i første etasje vil få gleden av sine egne private hager -med rom for å nyte varme dager, i solstolen, med en god bok, skjermet fra storbyen. I Villa Ullvin får dere i tillegg svært gode fellesskapsløsninger like utenfor boligen - løsninger som tilrettelegger for et godt, sosialt samliv med familie, naboer og venner. En felles bocciabane inviterer til vennskapelige konkurranser på fine kvelder, i helger og ferier.

Et felles utekjøkken med pergola gjør det mulig å utføre sine kokkekunster og servere de gode måltidene under åpen himmel. Og foran hovedinngangen er det mulig å nyte en rolig stund i en av de koselige sittegruppene.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er likevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeider er mindre vesentlige, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider. I midlertidig brukstillatelse skal det
fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er avsatt til hovedformål bebyggelse og anlegg i kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030, vedtatt 23.09.2015.
Tidligere reguleringsplan S-2255, vedtatt 28.07.1977 er delvis opphevet, jf. vedlegg 5 i kommuneplanen. Underformålet offentlig bygning med tilhørende anlegg blir videreført uten tilhørende bestemmelser, jf. kommuneplanen kap. 15 pkt. 15.3.
Det er gitt dispensasjon fra reguleringsformål offentlig bygning med tilhørende anlegg i reguleringsplan S-2255, datert 28.07.1977. Dispensasjonen omfatter bl.a. bruksendring fra kontor til boligformål. Hovedbygningen på eiendommen er fredet etter kulturminneloven. Reguleringskart med bestemmelser er tilgjengelig hos megler.

Faste, løpende kostnader

Kr. 5 584,- pr. Mnd.
Felleskostnader består av drifts- og vedlikeholdskostnader for sameiet. Stipulerte månedlige felleskostnader for hver enkelt leilighet fremkommer av prislisten.Drifts- og vedlikeholdskostnadene vil avhenge av hvilke tjenester Sameiet Villa Ullvin ønsker utført i felles regi.

Månedlige felleskostnader for sameiet det første driftsåret er stipulert til ca. kr 36 per m² BRA per måned, hvor blant annet kommunale avgifter, forsikring på byggene, vedlikehold og drift av sameiets fellesarealer, vaktmester, renovasjon, forretningsførsel, snømåking, styrehonorar, renhold og strøm på fellesarealer er inkludert. Kostnader for drift- og vedlikehold fordeles etter areal (BRA). Kostnader til oppvarming og varmt tappevann måles individuelt for hver leilighet. À konto innbetaling til sameiet med ca. kr 9 per m² BRA per måned kommer som tillegg til felleskostnaden, med individuell avregning etter forbruk.

Kostnader til digital-TV/bredbånd kommer i tillegg til felleskostnadene. Kostnaden er stipulert til kr 349 per måned for grunnpakke.

I tillegg kommer også drifts- og vedlikeholdskostnader for parkeringsplass. Kostnaden er stipulert til ca. kr 100,- per måned per parkeringsplass for første driftsåret. Kostnadene betales av de som eier parkeringsplass. Strømkostnader for lading av elbil inklusive eventuelle abonnementskostnader belastes den enkelte bruker i henhold til forbruk.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

17 850 000,- (Prisantydning)
Omkostninger

17 850 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Adgang til utleie (boligformål)

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen. Det hefter ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Selger tar sikte på fysisk oppstart av arbeidene i løpet av 2. kvartal 2022. Forventet tidsbruk for rehabiliteringen er cirka 16 måneder fra oppstart. En senere igangsetting av arbeidene, eller en lengre tidsbruk for rehabiliteringen enn forventet, kan medføre en senere overtakelse.

Selgers forbehold

Selger tar forbehold om igangsettingstillatelse fra Oslo kommune for omsøkt prosjekt, og at tillatelsene blir gitt uten vilkår eller krav om endringer av vesentlig betydning for prosjektet og de enkelte leilighetene.
Selger tar forbehold om salg av 60 % av leilighetenes totalverdi for iht. prisliste, og åpning av byggelån.
Selger tar forbehold om tilfredsstillende kontrakt med entreprenør.
Selger tar forbehold om nødvendige tillatelser fra byantikvar fra fredningen som er nødvendig for å gjennomføre prosjektet.
Selger tar forbehold om at selgers styre godkjenner gjennomføringen av prosjektet.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag utgjør 1% inkl. mva. av Kjøpesum pr enhet. I tillegg tilkommer oppstartshonorar på kr 50 000.
Oppgjør belastes med kr 6 950 per oppgjør. Utlegg dekkes av selger.

Vedlegg til salgsoppgaven

Budskjema Egenerklæringsskjema selger Energiattest Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse Reguleringsplaner og bestemmelser Informasjon og eventuelle vedtekter fra velforening eller liknende Viktig informasjon til kjøper og selger

Finn.no: Lokalområde

Ullevål