Torpo i Viken

Attraktive høyfjellstomter m/utsikt og sol på Torpoåsen,midt mellom Ål og Hemsedal,flott turterreng

Attraktive høyfjellstomter m/utsikt og sol på Torpoåsen,midt mellom Ål og Hemsedal,flott turterreng året rundt! 2 SOLGT

Priser

1.190.000,- til 1.190.000,-

Meld deg på visning

Velkommen til Syninglie!

Her ligger flotte fritidstomter naturskjønt og solrikt til, i flotte omgivelser ved Syningen på Torpoåsen i Ål kommune,  ca 1000 moh. Fra hyttefeltet er det vidstrakt utsikt og god skue utover den vakre fjellheimen og man kan skimte Hallingskarvet i horisonten. Lenger inn på Torpoåsen finner man gullrekka med fjelltoppene Blåbergji, Lauvdalsbrea, Reineskarvet, Satå og Grytingene, som ligger på rekke og rad. Her kan man senke skuldrene og finne den gode roen.

Nærområdet består av et vilt og vakkert terreng med snaufjell og skog, multemyrer og fjellvann. Friluftsmulighetene er mange og varierte til alle årstider.

På sommerstid kan man velge mellom mange aktiviteter som gå- og sykkelturer, jakt og fiske, toppturer og bading i fjellvann. Området er også rikt på plante- og dyreliv og har gode bærforekomster.

I Ål kommune er det mange flotte stier, rundturer og toppturer. Ål kommune og Ål utvikling har i samarbeid lagd en oversikt over 52 vandreturer og noen sykkelturer  hvorav enkelte med kulturminner, som ofte er merket og beskrevet. Torpo sine fjellområder er delt opp i Oppheimsåsen, Torpoåsen og Ridalen.

På www.aal52.no får man turtips på bl.a. Torpo med turskildring, kart og høydeprofil. Flere av turene er med i vandreprogrammet "10 turfavorittar i Ål".
I fjellområdene på Torpo finner man alt fra korte enklere turer til mer krevende turer. Mange av turene ender opp på en fjelltopp med flott utsikt.  I tillegg er det mange gamle ferdselsveier fra Torpo til områdene ved Syninglie.

Det er etablert et godt utbygget stinett for sykling, der man kan ta seg gjennom store fjellområder. Stiene er lagt til rette for alle nivåer av syklister. Torpoåsen har med andre ord utallige muligheter tilrettelagt for hele familien!

Fra juni til oktober arrangeres stolpejakten, som er et gratis og spennende aktivitetstilbud for alle. I denne perioden er det satt ut stolper også i Torpoområdet som hele familien kan jakte etter.

På Syningen vil det snart kunne tilbys ulike aktiviteter og attraksjoner som alle kan få glede av. "Livet på Langstølen" er et stort konsept som nå er igangsatt og vil bli en flott reise tilbake til det gamle gårdslivet i Hallingdal med et moderne preg. Her skal det bygges en hovedgård, heimstøl og langstøl med ulike tun som byr på forskjellige attraksjoner og aktiviteter.
Heimstølen og Langstølen er nå igangsatte prosjekter, hvor det på Heimstølen skal bygges et unikt underjordisk serverings- og konferanselokale. På Langstølen skal det tilrettelegges for turistvirksomhet, kiosk, seterdrift og dyrehold samt ulike aktiviteter.

På vinterstid er Ålingsfjellene et vintereldorado med over 400 km preparerte langrennsløyper, 2 alpinanlegg og Norges største kjelkeanlegg.

Skiløypene på Torpoåsen er brede og har både dobbeltspor og plass til skøyting. Her tråkkes det løyper kontinuerlig fra sesongstart til sesongslutt. Løypenettet strekker seg fra Gol/Hemsedal i nordøst til Hol i vest. Det er til sammen ca. 60 km med skiløyper som blir kjørt opp i nærområdet.

Fra Syninglie er det direkte adkomst til velpreparerte skiløyper i skogs- og fjellterreng, som passer for alle og enhver. Fra hyttefeltet er det tilknytning til et stort løypenett, som strekker seg i flere retninger. Skiløypene er varierte med lange, slake partier og noe kupert terreng. Løypene passer for både kortere og lengre turer.
Her kan man gå seg en flott runde rundt hyttefeltet eller fortsette på lengre turer i løypenettet som går videre innover i vakkert og mektig høyfjellsterreng. Fra Syninglie kan man gå til fine plasser som Øknin, Nystølane og Gaurhovd hvor det også er åpen kiosk i påsken. Det er også mulig med lengere skiturer som blant annet kan ta deg helt bort til toppen av Hemsedal skisenter.
For mer løypeinfo, gå inn på: https://skisporet.no (Oppheim, Torpo og Ål).

Dersom du for dagen ønsker mer fart og spenning er det kort kjøretur til både større og mindre alpinanlegg. Fra hyttefeltet er det ca. 30 minutters kjøretur til Ål Skisenter eller Skagahøgdi skisenter som ligger på Gol. Ål Skisenter har 4 skitrekk, 1 barnetrekk og 6 løyper som har varierende vanskelighetsgrader fra svært lett til krevende. Skianlegget byr også på blant annet skiskoler, skiutleie og varmestue. I Skagahøgdi skisenter finner du 3 skitrekk og 25 varierte løyper for alle ferdighetsnivåer.
For større skianlegg er det ca. 50 minutters kjøretur til Geilo eller Hemsedal. Geilo byr på 21 heiser og 45 løyper. Hemsedal, også omtalt som Skandinavias alper byr på 53 nedfartsløyper, 21 heiser, snowparker, skicrossarena og Valleland, et stort barneområde. Alle skianleggene er en del av Vinterlandet sesongkort, som er et felles sesongkort.

Også verdt å nevne er Skarslia ski- og akesenter som ligger 45 minutters kjøretur unna hyttefeltet. Skarslia ski- og akesenter regnes som Norges største ski og akesenter. Virkelig en opplevelse for alle! Skarslia har 2 av Norges lengste kjelkebakker på 1,3 km og 1,6 km og Norges største kjelkepark. Du kan leie spesiallagde kjelker som er både enkle og doble. Det er også satt opp 2 grillhytter med plass for tilsammen 50 personer. Her kan du få servering av enten speketallerken eller småmat med lefsekling.

I Torpo sentrum (ca. 9 km) finner man dagligvarebutikk. I Ål sentrum (ca. 20 km) finner man kjøpesenter med ulike butikker, lege/apotek, vinmonopol, bensinstasjon, kino etc. Andre veien ligger Gol Sentrum (ca. 22 km) som også har et stort utvalg av butikker og servicetilbud. Ål kommunene ligger sentralt i Hallingdal med grenser mot bl.a. Hol/ Geilo, Hemsedal og Gol. Hemsedal og Geilo er ca. 50 km unna.

Gå inn på syninglie.no for å se tomtevelger, prisliste m.m.

For ytterligere informasjon kan du gå inn på disse nettsidene:
aal.kommune.no
aalski.no
skisporet.no (Oppheim, Torpo, Ål)
aal52.no
stolpejakten.no
torpoil.no
ut.no

Avstander:
Oslo: 190 km - ca. 3 timer
Drammen: 188 km - ca. 3 timer
Bergen: 290 km - 4 timer og 30 min.

Bergensbanen har stasjon både på Ål og Gol.