Klikk for galleri

Familieboliger med dyllisk beliggenhet nær Os sentrum. 4 soverom og 2 bad. Kampanje før jul, smarthus fra Futurehome.

X
Hordaland – Os (Hordaland)

Osstølen BK07 Tomannsbolig

Hordaland – Os (Hordaland)

Osstølen BK07 Tomannsbolig

Prisantydning
4.590.000 - 4.890.000,-
Primærrom
129.1m2 - 129.1m2
Bruksareal
135.8m²
Visning
Onsdag 11.12 – 16:30-17:30
Visning
Onsdag 11.12
16:30 - 17:30
skjema her?
Eiendomsmegler / Daglig leder
92 80 63 43
skjema her?
Salgsoppgave
Lukk

Arild Vikøyr

Eiendomsmegler / Daglig leder
PrivatMegleren Vikøyr & Brandt

Heidi Fugleberg

Eiendomsmegler
PrivatMegleren Vikøyr & Brandt
 

Informasjon om prosjektet

Eier

Block Watne AS

Betegnelse

Gnr. 55 Bnr. 387 i Os (Hordaland) kommune

Byggeår

2019

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral beliggenhet, men ligger samtidig tilbaketrukket og er omringet av vakker natur. Det er gangavstand til Os barne- og ungdomsskole, barnehage og Os sentrum. Videre er det få minutter i bil til Amfi kjøpesenter, eller Kuventræ med idrettsplass og badeland. Nærmeste matbutikk er Rema 1000 kun noen hundre meter unna over haugen. Bussholdeplass med hyppige bussavganger like nede i hovedveien.  Er du av den aktive sorten, er det fint å bo i et slikt område med et eldorado av tur- og naturopplevelser i nærheten. Populære turområder som Hesteløypen med Knutabrua over Oselven til Nordmarka og opp mot Borgafjellet, eller rundt Ulvenvannet og opp mot Liafjellet ligger ikke langt unna.

Når ny E39 mellom Os og Fana står ferdig vil eiendommen ligge få minutter unna tunellutløpet på Os-siden, og dermed vil det bli vesentlig kortere reisetid til både Bergen sentrum og Flesland.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Osstølen ligger sentrumsnært med nærmeste dagligvarebutikk bare rundt 300 meter unna. Det er 1,2 km til Os sentrum, og her finner man restauranter, apotek, vinmonopol, frisører og treningssenter med mer.
Like ved sentrum ligger kultursenteret Oseana som tilbyr kulturtilbud for både barn og voksne. For ytterlige shoppingmuligheter ligger AMFI Os 1,7 km unna, og har over 40 butikker med blant annet dagligvarebutikker, klesbutikker, sportsbutikker, kafé, apotek, frisør og butikker til hus og hjem.
I Os sentrum finner man både barnehage og ungdomsskole. Fra boligen er det trygg og kort vei til Os barneskole og ungdomsskole. Det er i tillegg kort vei til Os gymnas som kun ligger 600 meter unna. Os VGS er ca. 3,3 km unna.

Området har mange fine turmuligheter i kort avstand. Via Stemmevegen spaserer man på kort tid til foten av Liafjellet hvor det går fine turstier til toppen 259 m.o.h. Liafjellet er et populært turmål blant store og små hvor man fra toppen nyter fin utsikt over store deler av Os. Man kan også ta seg relativt enkelt til Borgafjellet som er nok et populært turmål. Om man foretrekker flatere terreng er både "Hesteløypen" og "Kyststien" gode alternativer.

Området har også meget godt aktivitetstilbud. Kun rundt 1,6 km fra boligen ligger idrettsanlegget på Kuventræ. Her finner man det populære Osbadet med svømmebasseng, barnebasseng, stupetårn, vannrutsjebaner, samt treningssenteret Actic. I tillegg er det idrettsanlegg med idrettshall, fotballbaner og friidrettsanlegg. Det er heller ikke langt til Sprek & Blid ved Osøyro.

Det er meget gode kollektivtilbud i nærheten. Like ved innkjørselen til Osstølen er nærmeste busstopp med hyppige avganger mot Osøyro og Bergen sentrum. Fra Osøyro er det bussavganger til hele Os.

Bygninger

Prosjektet består av 3 tomannsboliger (6 enheter) og 2 rekkehus (10 enheter).

Byggemåte

Boligene bygges ihht tekniske forskrifter TEK 17.
For nærmere info se vedlagt leveransebeskrivelse.

Arealer og fordeling per etasje

Tomannsbolig BK7 (HUS 7-12):

BRA: 135,8 kvm / P-ROM: 129,1 kvm / S-ROM: 6,7 kvm.

Fordeling per. etasje:
1. etasje: BRA: 67,9 kvm /p-rom: 61,2 kvm / s-rom: 6,7 kvm.
2. etasje: BRA: 67,9 kvm /p-rom: 67,9 kvm.

Alle areal er hentet fra vedlagte plantegninger fra Block Watne AS datert 03.09.2019, avvik kan forekomme.

Innhold

Tomannsboligene har inngang i 1. etasje, hvor du har et romslig baderom med plass til vaskemaskin, 3 soverom hvor ene soverommet har inngang til bod,  og en bod til. I 2.etasje er det et soverom med adkomst til baderom, og en stor åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong.

1. etasje: Gang/trapp, 3 soverom, 2 boder og baderom. 
2. etasje: Stue/kjøkken, soverom og baderom.

Alle rom inngår i p-romsarealet utenom bodene.

Standard

Planløsningen er moderne, svært effektiv og gjennomtenkt.
Boligene leveres nøkkelferdige med god standard. Kjøkken og bad er boligens kanskje viktigste rom. Derfor kommer Block Watnes boliger med stilren kvalitetsinnredning fra HTH og Svedbergs. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer fra Siemens eller tilsvarende. Entréen er flislagt med varmekabler i gulv, og det er parkett i alle rom utenom våtrom som leveres med keramiske fliser.
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning sikrer en jevn, stabil innetemperatur i samtlige rom. Her vil du bo i en kvalitetsbolig som er både bærekraftig, luftig og med en planløsning som slipper inn mye lys på alle plan.

For mer detaljert leveranse, se vedlagt leveransebeskrivelse datert 25.09.2019.

Skreddersy ditt nye hjem
Påvirk utformingen av din nye bolig ved å skreddersy både standarder og farger. Hvor store valgmuligheter du har avhenger ofte av hvor langt byggeprosessen har kommet. Noe kan endres, annet kan ikke.

Utstyr

Leveres sentralstøvsuger med 1 uttak i hver etasje.
Leveres digitalt nettverk for TV, telefon og bredbånd. Bredbånd leveres med 1 uttak i stue. Det foreligger abonnement forpliktelser på TV/data med GET.
Leveres en 200 liters varmtvannsbereder utstyrt med stillbar termostat.

Møblering

Det leveres ikke garderobeskap som standard.

Oppvarming

Det leveres veggmonterte elektriske varmeovner i varige oppholdsrom.
I baderom leveres det varmekabler innstøpt i betonggulv.
Det leveres vedovn med stålpipe. Plassering i henhold til tegning.

Det er ikke varmekilder i alle oppholdsrom.

Parkering / Garasje

2 parkeringsplasser til hver enhet.

Adkomst

Fra Osøyro følger du Byvegen mot Bergen ca. 1 km frem til du ser Rema 1000 på høyre hånd. Like etter Rema 1000 tar du første avkjørsel til høyre, og følg veien rett frem forbi innkjøringen til Rema 1000.  Følg veien et par hundre meter til toppen av "bakken". Når du er på toppen ligger eiendommen rett frem fra veien.

Beskrivelse av tomt/hage

Stier, veier og tilkomst mot parkeringsplass blir asfaltert. Grønt områder blir sådd med gressfrø. Busker og trær blir levert tilnærmet utomhusplan. Størrelse på alle planter, trær og busker vil være små (dvs størrelse på utomhusplan er ikke retningsgivende). Det vil bli en grusrenne inn mot husvegg. Det vil bli levert rulleplen på arealene nærmest boligene, restarealer med sollet jord og isådd.

Eiendommen skal seksjoneres.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Se punktet under for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

HEFTELSER

2015/605036-2/200  Urådighet  
 02.07.2015 
Rettighetshaver:Rime Karen Margrethe  
Fnr: 30056246815
Matrikkelenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver

Vei / Vann / Avløp

Privat stikkvei til offentlig vei. Felles forpliktelser.
Det leveres VA-anlegg utført etter kommunalt godkjent plan. Det er private stikkledninger til offentlig vann og avløp.
Takvann føres til terreng. Det leveres drensledninger der dette vurderes som nødvendig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det presiseres at boligen ikke kan overtas og oppgjør ikke kan finne sted før det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen.

Oppgjør til selger kan ikke finne sted før hjemmel til eiendommen er overført til kjøper eller utbygger har stilt garanti i samsvar med Bustadoppføringslova § 47.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til konsentrert småhus, lekeplass, kjørevei, fortau, gangvei, parkering og annen veggrunn.
Ifølge de overordna planene er arealbruken for eiendommen fastsatt til bolig-og friområde.

Det er ikke kjente offentlige eller private planer i området av betydning for boligen.

Energimerking

Utbygger har foreløpig ikke energimerket boligene.

Utbygger plikter å energimerke boligene før overtagelse.

Sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets utkast til vedtekter som er vedlegg til salgsoppgaven.
Selger vil fungere som midlertidig forretningsfører til enhetene er solgt. Det vil så bli opp til kjøperne å danne et styre og velge forretningsfører etc.

Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sameiebrøk. 
Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Kjøper er gjort kjent med at han/hun kun kan erverve to seksjoner i sameiet iht. lov om eierseksjoner, § 23, første ledd.

Faste, løpende kostnader

Det må påregnes årlige utgifter til kommunale avgifter, fellesutgifter, energi/strøm og forsikring.

Estimerte kostnader:
Kommunale avgifter: ca. kr 12 000,- pr år for tilsvarende boliger i kommunen.
Renovasjon: ca. kr 2 500,- (varierer etter bruk)
Strøm / Energi: ca. kr 15 000,-
Fellesutgifter: ca. kr 19 200,-
Totalt ca. kr 48 700,-

Det er estimert kr 1 600,- per mnd i fellesutgifter til blant annet vedlikehold og drift av fellesareal og forsikring av bygg.

Energiforbruk
Selger har ikke bebodd eiendommen. Estimert energiforbruk på ca. kr 15 000,- per år.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10 % - av kjøpesummen når selger har stilt garanti iht. Bustadoppføringsloven § 12, og resten ved overtagelse. Det kan ikke tas pant i kjøpt eiendom for forskuddsbeløpet.
Forskuddsbetaling avviker fra prinsippet om ytelse mot ytelse, og kjøper og selger gir med dette megler fullmakt til å benytte forskuddsbetalingen så snart sikringspanterett har oppnådd rettsvern ved tinglysing og selger har stilt garanti iht. bustadoppføringsloven § 12 og § 47.  Det må ikke være knyttet forutsetninger til forskuddsbetaling fra/ på vegne av kjøper.
Se vedlagt betalingsplan.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. PrivatMegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. PrivatMegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Eksempel
4 590 000,- (NB: prisen er fast)

Omkostninger
15 002,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 600 080,-))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.begyr skjøte)
--------------------------------------------------------
4 606 224,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Annen nyttig informasjon

Kjøper forplikter seg til å signere erklæring om solidarisk ansvarlig ovenfor privat vann og avløpsledninger.

Offentlige tillatelser
- Godkjent rammeløyve fra Os kommune.

Fremdriftsplan og overtagelse
- Bygningsarbeidet er starter så snart 50 % av enhetene er solgt. 
- Estimert ferdigstillelse og overtagelse er 18 måneder etter igangsettelsesdato.

Lovverk
- Handelen reguleres av Bustadoppføringsloven, som gir forbrukere rettigheter som ikke kan innskrenkes ved avtale.
- Dersom kjøper ikke er forbruker, kan man ikke kreve å få kjøpekontrakt som bygger på Bustadoppføringslova sine bestemmelser.
- Oppdragsgiver er ikke forbruker, og regelen om budfrist kl 12 neste virkedag etter siste annonserte visning kommer ikke til anvendelse.
- Dersom boligen er ferdigstilt på kjøpstidspunktet reguleres handelen av Avhendingsloven. Loven kan ikke fravikes til ugunst for kjøperen ved forbrukerkjøp av nyoppført eierbolig som ikke har vært brukt som bolig i mer enn ett år på avtaletida, når seljaren har gjort avtalen som ledd i næringsvirksomhet.

Sikkerhetsstillelse / garanti
- Selgeren må ved byggestart stille sikkerhet for oppfyllelsen av sine forpliktelser etter kontrakten, herunder eventuelt forsinkelsesansvar, i samsvar med Bustadoppføringslova § 12.

Begrensninger i endrings- og tilleggsarbeider
- Det kan ikke kreves utført endrings- eller tilleggsarbeid utover 15 % av kontraktssummen.

Videresalg før ferdigstillelse
- Forbruker har ikke rett til å overdra kontrakten til tredjeperson. Boligen skal således overleveres og overskjøtes til Forbruker.
- Dersom det ikke selges nok enheter kan kjøper fristilles fra kjøpsavtalen etter 12 mnd.

Dokumentavgiftsgrunnlag
- Dokumentavgift til staten blir beregnet ut fra tomteverdi.

Forbehold
- Det tas forbehold om endelig byggetillatelse.
- Det tas forbehold om endelig godkjent seksjonering.
- Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke.
- Det tas forbehold om endelig godkjenning av byggelånsfinansiering.
- Spesifiserte produkter eller løsninger på bygg eller utomhus beskrevet i denne leveransebeskrivelsen kan bli endret av utbygger under byggeprosessen. Slike endringer skal ikke medføre verdiforringelse av eiendommen eller innebære en vesentlig endring av boligens funksjon og standard. Der det er angitt alternative løsninger eller materialbruk foretar utbygger det endelige valg.
- Selger tar forbehold om endring av pris på usolgte enheter.
- Utbygger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming av felles - og utearealer.

- Alle bilder i salgsoppgaven er kun illustrasjonsbilder. Boligen leveres med grunnet umalt kledning, umøblert og uten utendørs beplanting.

Utleie
- Eiendommen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

Avbestilling
Dersom forbrukeren avbestiller før det er gitt igangsettingstillatelse, betaler forbrukeren avbestillingsgebyr, jf. buofl. § 54. Avbestillingsgebyret fastsettes til 5 % av vederlaget inkludert merverdiavgift, jf. 5.1, som utgjør kr. 250.000,00.
Dersom forbrukeren avbestiller etter at igangsettingstillatelse er gitt, fastsettes selgerens krav på vederlag og erstatning i samsvar med buofl. §§ 52 og 53.

- Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte leveransebeskrivelser og bygningstegninger, samt kommunen.
- Salgsoppgaven er basert på utbyggers opplysninger gitt til megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen / prosjektet godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.
- Dersom der er misforhold mellom beskrivelse av eiendommen og leveransebeskrivelsen, er det leveransebeskrivelsen som går foran.

Denne type eiendom er ikke underlagt regler om konsesjon og odel.

Planlagt overtagelse

Estimert ferdigstillelse og overtagelse er 18 måneder etter vedtatt igangsettelsesdato.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett eller styregodkjennelse i dette sameiet.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.       

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.

Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Vedlegg til salgsoppgaven

Situasjonsplan
Bygningstegninger
Leveransebeskrivelse med romskjema
Kjøkkentegninger fra HTH
Utkast til vedtekter
Utkast kjøpekontrakt
Nabolagsprofil
Oversiktskart
Budskjema

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten vedleggshefte.
Ta kontakt med megler dersom du mener at noen av vedleggene mangler.

Meglers vederlag og utlegg

Grunnkostnader for prosjekt, inklusiv markedsføring, eks. mva.:
Kr 72 525,-

Kostnader per enhet eks. mva.:
Kr 48 600,-

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale: Kr 0,- "Intet salg, ingen regning".