X
Vestland – Os (Hordaland)

Hjellemarka II B11

Vestland – Os (Hordaland)

Hjellemarka II B11

Prisantydning
3.750.000,-
Primærrom
86m2
Bruksareal
90m²
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
skjema her?
Eiendomsmegler / Daglig leder
92 80 63 43
skjema her?
Salgsoppgave/dokumenter
Lukk

Arild Vikøyr

Eiendomsmegler / Daglig leder
PrivatMegleren Vikøyr & Brandt

Heidi Fugleberg

Eiendomsmegler
PrivatMegleren Vikøyr & Brandt
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Bjørnefjorden AS / Arild Vikøyr

Selger/Utbygger

BØE & LEPSØY UTBYGGING AS

Betegnelse

Gnr. 61 Bnr. 238 i Bjørnafjorden kommune

Byggeår

2018

Innledning

Velkommen til Gåsakilen sameie!

Nydelig beliggende like ved vannet får du ingen foran deg og naturen rett inn i stua. Dette er kanskje det beste tomtearealet i området og som siste hus i veien er det ingen trafikk forbi boligen. Her er det gode badetemperaturer om sommeren og raskt skøyteis om vinteren når kuldegradene kommer krypende. Svært gode solforhold med kveldssol.

I første byggetrinn er det 4 leiligheter hvor en er opptatt så langt. Her får du gode 86 kvadratmeter i primærrom og 3 soverom av god størrelse. Med parkeringsanlegg under  og trappefri adkomst til alle leilighetene er dette tilrettelagt for både barnefamilier og de godt voksne.


Eller går du med tanker om å selge eneboligen og vurderer å investere penger i en ny leilighet? Da bør du rette blikket mot dette prosjektet.


Kjenn på forventningen og drømmen om blanke ark, kjenn på følelsen av å være den første!


Når nye E39 står klar blir det enda kortere reisetid til Lagunene / Bergen og vi tror dette kan få positiv betydning for boligprisene i området. I dag er det rundt 20 minutter kjøring til Kokstad og ca 15 til Lagunen.

Beliggenhet

Eiendommen har nydelig beliggenhet fremst på kanten mot vannet Gåsakilen. Boligene ligger fritt og usjenert til med friområde mellom tomten og vannkanten. Sol- og utsiktsforholdene er upåklagelige med sol lagt på kveld sommerstid. Her bor du i naturskjønne, landlige og barnevennlige omgivelser, samtidig er prosjektet sentralt plassert enten du skal til Os eller mot Nesttun. Hjellemarka er et nyere boligområde med folk i alle aldre. Her er det tilpasset hver og en.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Fasiliteter og servicetilbud:
På Søfteland finnes det mange fasiliteter og servicetilbud. Nærmeste dagligvare er Joker Søfteland, som holder søndagsåpent og har Post i Butikk. Bare noen minutters gange i retning Søfteland Skole finner man pizzarestauranten Memos Pizza, og om man skulle trenge en klipp, befinner det seg en lokal frisør i samme bygg. I tillegg har Søfteland et møbelhus hos Sælen Møbler, som ligger på andre siden av elven ved fotballbanen på Søfteland. Ved grensen til Bergen kommune, ca. 4 km unna, ligger en bensinstasjon, ER-AN Auto, med bilverksted, og like over veien finner man den amerikansk-inspirerte ER-AN Veikro. På kroen serveres det mat og drikke for barn og voksne, alt fra softis til burger. Her arrangeres det jevnlig artige arrangementer.

Til Osøyro er det ca. 10 minutters kjøring, og til Bergen ca. 30 minutters kjøring. På Osøyro finner man tilbud som restauranter, kafé, apotek, vinmonopol, dagligvarebutikker, frisører og mye mer. I tillegg har man kultursenteret Oseana som tilbyr kulturtilbud for både barn og voksne. Like ved Osøyro ligger også den flotte golfbanen på Bjørnefjorden Golfklubb. For større shoppingopplevelser er AMFI Os kun 3,6 km unna, med over 40 butikker i alle mulige bransjer. På senteret blir det arrangert aktivitet, underholdning og promotering av annet som skjer i Os. Det er heller ikke lang reisevei til Nesttun eller Lagunen Storsenter.

Skole og barnehage:
Søfteland skole ligger sentralt på Søfteland i fine omgivelser. Her kan barna boltre seg i skog, fritidsanlegg, ballbaner og skatepark. Skolen har klasser fra 1. til 7. klasse. Søfteland skole hadde frem til 2014 ungdomsskole, men i dag går skoleelevene videre til Os ungdomsskole, som ligger i sentrum av Os. Av videregående skoler i området er Os videregående skole og Os gymnas det nærmeste alternativene, men det er også enkelt å ta seg til videregående skoler i Bergen med hyppige bussavganger like ved.

Hjellemarka FUS-barnehage er nærmeste barnehage og ligger bare noen hundre meter unna.

Naturopplevelser og aktivitetstilbud:
Det er rikelig med turmuligheter i nærheten. Her kan en starte dagen med tur i grønne omgivelser, eller kanskje en forfriskende dukkert i vannet rett utenfor stuevinduet ditt. En populær tur er gamle postveien. Dette er en kjempefin tursti for familier, som går rundt Gåsakilen. I tillegg er det tursti fra Hetleflaten til skolen langt vannet. Det er også gode fiskemuligheter og skiløyper i nærområdet.

Om man tar turen inn til Gåssand går det fine turstier til fjelltoppene i området. Her går det blant annet sti til toppen av Møsnuken som byr på praktfull panoramautsikt 639 m.o.h. Man kan også ta turen gjennom Langedalen til Lysekloster hvor det går tursti til toppen av Lyshornet. På sommerstid er det fint å spasere ned til Vindalsvatnet hvor det er en populær badestrand.

Det er godt aktivitetstilbud i området. Søfteland turn og idrettslag startet i 1919, og har grupper innen fotball, turn og kappgang. Like i nærheten ligger Søfteland idrettsplass med kunstgressbane, og ved skolen er det ballbinge, volleyballbane, basketballbane, skatepark og et nytt friidrettsanlegg av miniatyr.

På bensinstasjonen Er-An Auto kan man leie kanoer. Kanoene ligger ved vannet på nedsiden av Kroen, og her kan man padle hele 5 km oppover mot Rossviken. Er-An Auto selger i tillegg fiskekort for de som vil fiske på turen. De forskjellige fiskearter som finnes i dette vannet er ørret, røye, laks, sjøørret gjedde og ål. 

Like ved Os sentrum, 6,6 km unna, ligger idrettsanlegget på Kuventræ. Her finner man det populære Osbadet med svømmebasseng, barnebasseng, stupetårn, vannrutsjebaner, samt treningssenteret Actic. I tillegg er det idrettsanlegg med idrettshall, fotballbaner og friidrettsanlegg.

Kollektivtransport:
Det er svært godt kollektivtilbud i området. Fra busstoppet Storestraumen kun ca. 500 meter unna går det hyppige avganger til både Osøyro og Bergen sentrum. Fra Osøyro er det gode kollektivtilbud med bussavganger til hele Os.

Bygninger

Prosjektet vil bestå av to firemannsboliger, Bygg A og Bygg B, tilsammen 8 enheter.

Byggemåte

Boligene bygges etter byggeteknisk forskrift - TEK 10. Forskriften setter krav til tiltak innenfor alle viktige områder som visuell kvalitet, universell utforming, sikkerhet mot naturpåkjenning, uteareal, ytre miljø, konstruksjonssikkerhet, sikkerhet ved brann, planløsning, miljø, helse og energi.

Arealer og fordeling per etasje

Leilighet A-C: BRA: 89,5 kvm / P-ROM: 86 kvm / S-ROM: 3,5 kvm.

Det er i tillegg utvendig sportsbod på ca. 5 kvm.

Innhold

Bygg A og bygg med B inneholder begge 4 leiligheter. Hver leilighet er like stor med samme planløsning.

Bygg  A Leilighet A-C: Gang (ca. 4,8 kvm), bad (6,7 kvm), WC (1,8 kvm), bod/vaskerom (3,5), 3 soverom (12,7 kvm, 8,2 kvm og 7,2 kvm), stue/kjøkken (ca. 40,2 kvm).

P-rom:
Alle rom utenom bod/vaskerom inngår i p-rom.

Standard

Alle leilighetene i prosjektet Hjellemarka B11 er planlagt med optimal plassutnyttelse og god standard.

Leilighetene levers blant annet med:

- Eikeparkett på alle gulv unntatt gang, bad og bod/vaskerom hvor det er fliser. Utvendig sportsbod leveres med betonggulv. Man kan selv velge parkett evt. med betaling av mellomlegg på de fleste gulv i huset med unntak av våtrom.

- Kjøkkeninnredning fra kvalitetsleverandøren HTH med flere fargevalg. Leveres også hvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr og platetopp med induksjon iht leveransebeskrivelse.

- Helfliset baderom, med varmekabler i gulv. Det leveres 20 x 20 cm mørke fliser på badegulv, 20 x 40 cm hvite fliser på badevegger.

- Vaskerom/bod med fliser på gulv. Det leveres 20 x 20 cm mørke fliser.

- WC gjest med fliser og varmekabler i gulv. Det leveres 20 x 20 cm mørke fliser.

- Gang med fliser på gulv og varmekabler i gulv. Det leveres 30 x 60 cm mørke fliser.

- Hvitmalte vegger (eller andre farger om en ønsker det) i gips i hele huset med unntak av baderom hvor det er fliser.

- Hvitmalt gips i tak i hele boligen. 

- Eget balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning for hver leilighet.

- Egen luft til luft varmepumpe for hver leilighet.

- Aluminiums belagte vinduer og terrassedør.

For fullstendig leveranse se vedlagt romskjema og leveransebeskrivelse.

Utstyr

Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Kjøkkeninnredning fra HTH. Det foreligger tegninger på standard kjøkken inkl. hvitevarer.

Baderomsinnredning fra Hundven & Monsen VVS AS (120 cm eller 60 cm baderomsmøbel).

Oppvarming

Det leveres egen luft til luft varmepumpe for hver leilighet.
Varmekabler i gulv i bad, WC gjest og gang.

Det leveres ikke varmekilder i alle oppholdsrom.

Parkering / Garasje

Det bygges felles parkeringsanlegg i underetasje i bygg B. Hver leilighet får tildelt 1 parkeringsplass i parkeringsanlegget.
Det er også 1 parkeringsplass på felles parkeringsplass/gjesteparkering per enhet, dette er felles for alle beboerne som ikke har 2 faste parkeringsplasser.

Adkomst

Fra Bergen:
Følg E39 til sørover forbi Søfteland. Ta til høyre ved overgangsfeltet i Storestraumen. Følg veien, og like før bakketoppen ved busslommen ta til høyre nedover mot vannet. I enden av veien på høyre side ligger eiendommen

Fra Os:
Følg E39 mot Bergen, ta til venstre i 70-sone og inn i Storestraumen. Følg veien like over bakketoppen og ta til venstre etter leilighetsbygget ned mot vannet. I enden av veien på høyre side ligger eiendommen.

Beskrivelse av tomt/hage

Os (Hordaland) kommune gnr. 61 bnr. 238.

Sameiets tomt skal opprettes med egen matrikkel, og eiendommen vil bli seksjonert. Sameiets tomteareal er på 1732,9 kvm og blir felleseiet. Sameiet må definere bruken av fellesarealene selv etter de har tatt i bruk eiendommen, gjerne gjennom vedtekter. 
Hver seksjon vil bestå av en sameieandel ihht. oppdelingsbegjæringen.
Endelig adresse foreligger ikke på salgstidspunktet, men vil bli fastsatt før overtagelse.

Tomten opparbeides med jordslått, og mest mulig tilbakeføring av terreng opp mot byggegrop.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Se punktet under for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

HEFTELSER

1989/7399-2/50  Bestemmelse om veg  
01.06.1989 
 Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: 1243-61/59
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/46006-1/200  Erklæring/avtale  
17.01.2013 
Rettighetshaver:Bkk Nett As  
Org.nr: 976944801
Rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse av jordkabelanlegg
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 1243-61/59
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/46030-1/200  Erklæring/avtale  
17.01.2013  
Rettighetshaver:Bkk Nett As  
Org.nr: 976944801
Rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse av frittstående nettstasjon og tilhørende kabelanlegg
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 1243-61/59
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/336232-1/200  Erklæring/avtale  
15.04.2016  
Rettighetshaver:Bkk Nett As  
Org.nr: 976944801
Rett til å bygge, drive, vedlikeholde og fornye et jordkabelanlegg
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 1243-61/59
Gjelder denne registerenheten med flere

GRUNNDATA

2017/910223-1/200  Registrering av grunn  
23.08.2017 21:00
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1243 Gnr:61 Bnr:59

Vei / Vann / Avløp

Gjennomgående veier i området er kommunal. Lokal vei inn i sameiet er sameiets driftsansvar.
Det er private stikkledninger til offentlig vann og avløp. Felles forpliktelser.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det presiseres at boligen ikke kan overtas og oppgjør ikke kan finne sted før det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen.

Oppgjør til selger kan ikke finne sted før hjemmel til eiendommen er overført til kjøper eller utbygger har stilt garanti  i samsvar med Bustadoppføringslova § 47.

Verdi ved skattefastsetting

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Beregnet ligningsverdi for 2017 på skatteetaten.no:
Ligningsverdi er kr 707 073,- for 2017 som primærbolig ifølge Skatteetaten.
Ligningsverdi er kr 2 545 461,- for 2017 som sekundærbolig ifølge Skatteetaten.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig.

Ifølge de overordna planene er arealbruken for eiendommen fastsatt til boligområde.

Det er ikke kjente offentlige eller private planer i området av betydning for boligen.

Rammetillatelse for prosjektet er godkjent av Os kommune 26.09.2016.

Beskrivelse av sameiet

Sameiet vil bestå av 8 enheter.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Den daglige driften vil blir organisert som seksjonssameie iht. lov av 23. mai 1997, nr. 31, eierseksjonsloven.
Hver seksjon utgjør en sameieandel med tilknyttet enerett bruk av en bruksenhet og rett til bruk av sameiets fellesarealer. Det er ikke tillatt å eie mer enn 2 seksjoner i sameiet, iht. lov om eierseksjoner, § 22, tredje ledd.

Sameiet er pliktig til å avholde årlige sameiermøter hvor regnskap og budsjett fremlegges. Det vil så bli opp til kjøperne å danne et styre og velge forretningsfører etc. Sameiets styre har ansvaret for at eiendommen forvaltes etter retningslinjer og vedtekter som fastsettes av sameiermøtet. Videre er det sameiermøtet som beslutter om det skal utarbeides husordens-/trivselsregler for sameiet. Hver seksjon har en stemme i sameiermøtet.

Det vil bli opprettet et felles sameie/velforening/veilag for drift av felles veier og parkering, felles bossamling, lekeplasser, og øvrige fellesarealer som ikke er en del av de enkelte sameiene. Sameiet vil være pliktig til å knytte seg til dette, og ta sin del av kostnadene som påløper.

Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Utomhusarealene på området ferdigstilles samtidig med ferdigstillelse av de enkelte byggene eller så snart årstiden tillater det.

Faste, løpende kostnader

Det må påregnes årlige utgifter til kommunale avgifter, fellesutgifter, energi/strøm og forsikring.

Estimerte kostnader:
Kommunale avgifter: ca. kr 12 000,- pr år for tilsvarende boliger i kommunen.
Renovasjon: ca. kr 2 500,- (varierer etter bruk)
Strøm / Energi: ca. kr 10 000,- (varierer etter bruk)
Fellesutgifter: ca. kr 23 196,- (estimert pris)
Totalt ca. kr 43 696,-


Kommunale avgifter
Faktureres direkte fra kommunen til den enkelte beboer.

Renovasjon
Faktureres direkte fra BIR til den enkelte beboer.

Energiforbruk
Selger har ikke bebodd eiendommen. Estimert energiforbruk på ca. kr 10 000,- per år.

Fellesutgifter
Det er estimert kr 23 196,- per år i fellesutgifter. Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles ihht. vedtektene. Selger har estimert fellesutgiftene til kr. 1 458,-/Mnd. for forsikring, strøm i fellesarealer, vedlikehold av trafikkarealer etc., TV/Internett ca. kr. 475,-/Mnd.  Tilsammen ca. kr 1 933 i fellesutgifter per måned.

Oppgjør

Hele kjøpesummen skal betales ved overtagelse. Det forutsettes at kjøpesum og omkostninger skal være registrert på meglers klientkonto før overtagelse av boligen.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

3 750 000,- (NB: prisen er fast)

Omkostninger*
12 500,- (Dokumenavgift (Avgiftsgrunnlag: 500 000,-))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)

--------------------------------------------------------
3 763 722,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til bestemmelser i Bustadoppføringslovas § 12 når byggestart er vedtatt. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Annen nyttig informasjon

Offentlige tillatelser
- Godkjent rammeløyve fra Os kommune datert .26.09.2016.
- Selger opplyser at igangsettelsestillatelse for hus B ble gitt 20.03.2017. Hus A omsøkes med det første.

Fremdriftsplan og overtagelse
- Bygningsarbeidet starter så snart 4 av boligenhetene i dette prosjektet er solgt.
- Estimert ferdigstillelse og overtagelse er 8 måneder etter igangsettelsesdato. Senest overtagelse 9 måneder og tidligst 6 måneder etter byggestart. Dersom boligene ferdigstilles tidligere forplikter kjøper seg til å overta med 4 ukers varsel fra selger. (Ved beslutning om oppstart før 01.06.2018 vil innflytning kunne settes til 4. kvartal 2018 eller 1. kvartal 2019.)
- Dersom det ikke selges nok enheter er kjøper er bundet til avtalen i 6 måneder, og minimum frem til 31.12.2018.

Lovverk
- Handelen reguleres av Bustadoppføringsloven, som gir forbrukere rettigheter som ikke kan innskrenkes ved avtale.
- Dersom kjøper ikke er forbruker, kan man ikke kreve å få kjøpekontrakt som bygger på Bustadoppføringslova sine bestemmelser.
- Oppdragsgiver er ikke forbruker, og regelen om budfrist kl 12 neste virkedag etter siste annonserte visning kommer ikke til anvendelse.
- Dersom boligen er ferdigstilt på kjøpstidspunktet reguleres handelen av Avhendingsloven. Loven kan ikke fravikes til ugunst for kjøperen ved forbrukerkjøp av nyoppført eierbolig som ikke har vært brukt som bolig i mer enn ett år på avtaletida, når seljaren har gjort avtalen som ledd i næringsvirksomhet.
- Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
- Kjøper er gjort kjent med at han/hun kun kan erverve to seksjoner i sameiet iht. lov om eierseksjoner, § 22, tredje ledd.

Sikkerhetsstillelse / Garanti
- Selgeren må ved byggestart stille sikkerhet for oppfyllelsen av sine forpliktelser etter kontrakten, herunder eventuelt forsinkelsesansvar, i samsvar med Bustadoppføringslova § 12.

Forutsetninger for overtakelse og oppgjør
- Det gjøres oppmerksom på at boligen ikke kan overtas og oppgjør ikke kan finne sted før det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Oppgjør til selger kan ikke finne sted før hjemmel til eiendommen er overført til kjøper eller selger har stilt garanti i samsvar med Bustadoppføringslova § 47.

Begrensninger i endrings- og tilleggsarbeider
- Det kan ikke kreves utført endrings- eller tilleggsarbeid utover 15 % av kontraktssummen.

Videresalg før ferdigstillelse
- Kontrakten kan videreselges av kjøper før ferdigstillelse mot et vederlag til selger kr. 50 000,-. Utbygger forbeholder seg retten til å godkjenne ny kjøper.

Dokumentavgiftsgrunnlag
- Dokumentavgift til staten blir beregnet ut fra dagens tomteverdi.

Utleie
- Boligen har ingen egen utleieenhet. Boligene kan fritt leies ut til boligformål så lenge vedtektene ikke sier noe annet.


Avbestilling
- Kjøpers rett til avbestilling av kontrakten følger Bustadoppføringsloven § 52 - 54

Forbehold
- Det tas forbehold om endelig godkjent seksjonering.
- Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke.
- Det tas forbehold om endelig godkjenning av byggelånsfinansiering.
- Spesifiserte produkter eller løsninger på bygg eller utomhus beskrevet i denne leveransebeskrivelsen kan bli endret av utbygger under byggeprosessen. Slike endringer skal ikke medføre verdiforringelse av eiendommen eller innebære en vesentlig endring av boligens funksjon og standard. Der det er angitt alternative løsninger eller materialbruk foretar utbygger det endelige valg.
- Selger tar forbehold om endring av pris på usolgte enheter.
- Utbygger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming av felles - og utearealer.

- Utearealer er ikke nødvendigvis ferdigstilt til overtagelse, dette beror på vær og årstid om det lar seg ferdigstille parallelt med leilighetene.
Dersom vesentlige arbeider gjenstår kan kjøper kreve tilbakehold fram til dette er utført.

Annet
- Alle bilder i salgsoppgaven er kun illustrasjonsbilder. Boligen leveres med beiset kledning, umøblert og uten utendørs beplanting.
- Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte leveransebeskrivelser og bygningstegninger, samt kommunen.
- Salgsoppgaven er basert på utbyggers opplysninger gitt til megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen / prosjektet godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.
- Dersom der er misforhold mellom beskrivelse av eiendommen og leveransebeskrivelsen, er det leveransebeskrivelsen som går foran.

- Bøe og Lepsøy Utbygging endrer i disse dager (20.03.2018) org.nr fra 990 413 398 til org.nr 832 952 982.

- Kjøper forplikter seg til å signere erklæring om solidarisk ansvarlig ovenfor privat vann og avløpsledninger.

- Denne type eiendom er ikke underlagt regler om konsesjon og odel.

- Det tas forbehold om trykkfeil.

Adgang til utleie (boligformål)


Planlagt overtagelse

Estimert ferdigstillelse og overtagelse er 8 måneder etter igangsettelsesdato. Senest overtagelse 9 måneder og tidligst 6 måneder etter byggestart. Dersom boligene ferdigstilles tidligere forplikter kjøper seg til å overta med 4 ukers varsel fra selger.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett eller styregodkjennelse i dette sameiet.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger, gjennom Protector forsikring. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Vedlegg til salgsoppgaven

Bygningstegninger
Romskjema
Leveransebeskrivelse
Kjøkkentegninger Fra HTH standard med info
Info Leie før eie
Utkast vedtekter
Utkast kjøpekontrakt
Reguleringsplankart
Reguleringsføresegner
Oversiktskart
Basiskart
Nabolagsprofil
Budskjema

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten vedleggshefte.
Ta kontakt med megler dersom du mener at noen av vedleggene mangler.

Meglers vederlag og utlegg

Grunnkostnader for prosjekt, inklusiv markedsføring, eks. mva.:
Antatt Kr. 90 285,-

Kostnader per enhet eks. mva:
Kr. 12 710,-

Provisjon:
Salg:
Fastpris per enhet eks. mva.:
Kr. 50 000,-

Leie:
Fastpris per enhet eks. mva:
Kr. 29 000,-
Dersom leie kjøper boligen før innflytting eks. mva:
Kr. 34 000,-
Dersom de kjøper boligen før opsjonsavtalen utløper eks. mva:
Kr. 25 000,-

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale: Kr 0,- "Intet salg, ingen regning".