Klikk for galleri

Arkitekttegnet enebolig med moderne utforming. Takterrasse, utsikt, utleiemulighet og andel i naust/kaiområde. Garasje.

Arkitekttegnet enebolig med moderne utforming. Takterrasse, utsikt, utleiemulighet og andel i naust/kaiområde. Garasje.

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Vestland - Askøy

Engevikvegen Hus A

Prisantydning11.900.000,-Primærrom205m2Bruksareal250m2Soverom4Rom7
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

170-20-0150

Eiendomstype

Enebolig

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 10 Bnr. 1030 i Askøy kommune

Byggeår

2023

Areal

Primærrom: 205 kvm, Bruksareal: 250 kvm
Rom som er P-rom: 1. etasje: Trappegang, bi-entré, stue, soverom og bad. 2. etasje: Stue, to bad og to soverom 3. etasje: Entrè, gang, kjøkken/stue, soverom, bad og vaskerom

Antall rom

7

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1394 kvm

Beliggenhet

Velkommen til Engeviken og maritim idyll. Her får man muligheten til å bo helt i sjøkanten med tilgang til felles kai og andel av naust. Med beliggenhet på en halvøy med fine turstier like utenfor ytterdøren får man det beste fra to verdener, både flott natur og maritim idyll. Her er det tilrettelagt for et fint liv med sjøen.

Boligen er energieffektiv og det vil bl.a være balansert ventilasjon med varmegjenvinning, kjøkken fra kvalitetsleverandøren Sigdal el., fire helflisede bad, store glassvinduer og glassrekkverk på altaner/terrasser. Det er også mulig med tilvalg/oppgraderinger. Tomten har strandlinje og vil være noe opparbeidet, men hovedsakelig levert som naturtomt. Det vil også være gangvei til naust og kaiområde.

Kaiområdet vil bli et fint sted for familiene i de tre boligene å samles på fine dager og vil være felles for de 3 boligene. Her kan man sole seg, bade og fiske. Boligen vil få eierdel av naust (1/3) som er perfekt for oppbevaring av f.eks kajakk, badeleker, redningsvester m.m. Kaiområdet blir opparbeidet, dekket med betong og naustet vil bli pusset opp.

Det er flere kjente badeperler i nærheten, som gangavstand til Strusshamn badeplass "Stolpaskuret", Basneset på Hetlevik og friluftsområde i Kollevågen, begge innenfor båt- og bil avstand. Det er heller ikke så langt med båt til fantastiske Cornelius Sjømatrestaurant m/takeaway. Ønsker man å trene samtidig som man får en fantastisk naturopplevelse er en padletur langs sør- spisse av Askøy er virkelig å anbefale. For de aktive er det treningssenter på Strusshamn og mange flotte turløyper i området. For en lengre løype enn turstiene i Engeviken er det varierte løyper i Folleseåsen.

Det er kort avstand til flere barnehager og skoler. Nærmest er Strusshamn barnehage og Strusshamn skole. Dagligvarehandelen gjør man i Strusshamn. For en utvidet handletur er det kort kjøreavstand til Kleppestø senter og AMFI Askøy. Det er kort vei til nærmeste bussholdeplass, i Skarholmvegen. Et lite stykke videre, like ved Askøybroen, er det bussterminal med hyppige avganger til Kleppestø og Storavatnet terminal. Fra Kleppestø kai går det også hurtigbåt til Strandkaien. Det er gratis å parkere på Kleppestø kai.

Det blir også opparbeidet ny vei inn til område hvor boliger skal bygges etter kommunal standard.

Kort oppsummert:
- Moderne enebolig med lekkert design og delikate kvaliteter
- Lav dokumentavgift (kun kr 72 500,- i omkostninger)
- Energieffektive boliger
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Barnevennlige omgivelser
- Kort vei til skole og barnehage
- Praktfull utsikt og sjøkanten som nærmeste nabo
- Integrert garasje
- 1/3 andel i naust og tilgang til felles kaiområde.

Bygninger

Enebolig med integrert dobbel garasje.
Andel 1/3 av naust.
Kaiområde blir felles for de 3 boligene.

Byggemåte

Boligen oppføres i samsvar med Byggeteknisk forskrift (TEK17), av 01.07.2017 med endringer av 11.06.2018. Forskriften setter krav til tiltak innenfor alle viktige områder som visuell kvalitet, universell utforming, sikkerhet mot naturpåkjenning, uteareal, ytre miljø, konstruksjonssikkerhet, sikkerhet ved brann, planløsning, miljø, helse og energi. For ytterligere informasjon vedrørende byggemåte henvises til vedlagte leveransebeskrivelse datert 22.03.2022.

KONSTRUKSJON:
Bygningen utføres med bærekonstruksjon i betong, stål og tre, med hovedvekt på trematerialer. Fasadene bygges opp som isolerte stendervegger og kles utvendig med en kombinasjon av liggende og stående trepanel, og pusset ventilerte plater.
Balkonger og terrasser/takterrasse får tremmegulv. Utformingen av rekkverk vil være i metall og glass. Drypp fra overliggende balkong og rekkverk må påregnes ved regnvær.

STANDARD INNVENDIG:
Innvendige vegger utføres i stenderverk, kledd med malte gipsplater.

Fliser:
Fliser blir levert av Flisekompaniet Studio Bergersen.
Serien Extra i størrelsen; gulvflis 30x30, 30x60 eller 60x60, og 10x10 i dusjområde. Veggflis 30x60.

Gulvflisen leveres i totalt 6 farger, uten priskonsekvens:
Black, dark grey, light grey, brown grey, ivory og white.

Veggflis leveres i totalt 3 farger, uten priskonsekvens:
Dark grey, white grey og white beige.

Det kan for øvrig gjøres tilvalg utover flisene i standardleveransen, hos Flisekompaniet Studio Bergersen på Midtun.

Gulv:
Stue, kjøkken, soverom og bod leveres med 1-stavs parkett i eik natur som standard. Det vil bli anledning til å velge 1-stavs hvitlasert eik, eller 3-stavs mørk eik uten tillegg i pris (forutsetter bytte i hele huset og innen nærmere fastsatte frister).

I entré/adkomst leveres fliser i format 60x60 cm, evt. 30x60 cm.:

På bad, vaskerom og bod med sluk leveres fliser 30x60, evt. 30x30 cm.

I nedsenket dusj sone på bad leveres tilsvarende flis som gulv for øvrig i format ca. 10x10 cm.

Selger forbeholder seg retten til å velge flistype av tilsvarende kvalitet fra annen anerkjent leverandør.

Vegger:
Innvendige vegger av gips sparkles og males i lys farge. Det kan velges mellom åtte utvalgte standardfarger, begrenset til én farge pr. rom.
Spilevegger kan leveres som tilvalg (ref. illustrasjon soverom)

Himlinger:
I boligrom leveres sparklet og malt gips. Rørføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger og som helt eller delvis nedforede gipshimlinger, fortrinnsvis i entré, bad og over kjøkkenskap, nedforing også i områder der dette er nødvendig av hensyn til isolasjonskrav eller tekniske føringer, se også informasjon om takhøyde.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning type Sigdal Uno malt som standard. Farge kan velges blant standardfargene. Det vil også bli anledning til andre innredninger fra Sigdal etter avtalt pris.

Som benkeplate leveres hvit kompaktlaminat benkeplate, alternativt Sigdal 40 mm laminat benkeplate med rett forkant. Det vil være anledning til å velge mellom en rekke andre laminat benkeplater i 40 mm tykkelse fra Sigdal uten tillegg i pris.

Overskap på kjøkken leveres i standard høyde.
Det leveres underlimt stålvask, ettgreps uttrekksarmatur, samt avsatt plass og opplegg for oppvaskmaskin, kjøleskap og stekeovn.

Kjøkkenet leveres forberedt for integrerte hvitevarer, med hel benkeplate uten hulltaking for platetopp, stekeovnsskuff/skap for innbygging av stekeovn, samt skrog og fronter til oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap.
Hvitevarer leveres ikke som standard, men kan bestilles i forbindelse med tilvalgs prosessen.

Kjøkken i "utleiedel" kan leveres av typen Sigdal Uno som tilvalg etter kjøpers ønske. Avtales i tilvalgs prosessen.
Egen kjøkkentegning i bolig vil bli utarbeidet og overlevert i forbindelse med tilvalgs møte.

Alternativene over tilbys under forutsetning om at kjøkkenløsningen ikke endres i tilvalgs prosessen.

GARDEROBE
Skap med fronter i type hvit glatt. Det leveres 1 meter skap pr. sengeplass i henhold til plantegning. Det leveres ikke skap eller innredning i gang/entré, vaskerom eller boder, med mindre dette spesifikt er tekstet "inkludert" på kontraktsdekning (illustrasjoner kan forekomme).
Endelig plassering av garderobeskap er ikke bestemt, og kan avvike fra plantegningene.  

INNVENDIGE DØRER
Innvendige dører type Swedoor Unique hvit eller tilsvarende med lav terskel, med hvite karmer og dørvridere i blank eller børstet utførelse. Swedoor Unique med glassfelt kan bestilles (mot tillegg) i forbindelse med tilvalgs prosessen.

BAD
På alle bad leveres innredning type Sigdal Lilje, med valgfri farge innenfor standardfargene. Underskap i bredde som vist på salgstegning og kontraktstegning.
På bad leveres heldekkende hvit servant. Videre leveres ettgreps servantbatteri, speil som del av baderomsinnredning, stikk på vegg ved innredning, LED downlights i himling, samt vegghengt toalett med dempet toalettsete i hvit porselen.
Dusjvegger i glass/hardplast, ettgreps dusjbatteri og dusjarmatur. Dusjsone er nedsenket ca. en flishøyde. (Badekar ikke vist i plantegninger)

På bad leveres innredning med underskap i bredde 60 cm. Selger kan velge å levere baderomsinnredning i tilsvarende kvalitet fra annen leverandør.

Det kan bli terskel/nivåforskjell fra bad til tilliggende rom.

Det er avsatt plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel (forutsetter kondenstørketrommel).

VASKEROM
Vaskerom utføres med sluk i gulv, fliser på gulv og sokkel samt malte gipsvegger.

VINDUER / VINDUSDØRER
Det leveres trevinduer med utvendig aluminium og energiglass iht. isolasjonskrav. Det leveres skyvedører fra oppholdsrom til balkonger og terrasser. Karmer og utforinger leveres ferdig malt fra fabrikk.

HOVEDINNGANGSDØR LEILIGHET
Hovedinngangsdørtype Swedoor Character Dice Eco. Dør leveres med FG-godkjent lås.

LISTVERK
I rom med eik natur parkett leveres det natur eik gulvlister. I rom med hvitlasert eikeparkett leveres hvitlaserte eikelister. Gerikter rundt vinduer og dører leveres ferdig malt fra fabrikk med synlige stifter. Overgang mellom vegg og tak fuges uten taklister.

VENTILASJON
Det installeres balansert ventilasjon med varmegjenvinning for hele huset. Separat aggregat i mulig utleieleilighet kan leveres (tilvalg). Avtrekk fra bad, bad og kjøkken med overstrømning over terskel.
Tilluft til øvrige rom.

ELEKTRISK
Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i leiligheten. Nedforede himlinger leveres med lampepunkt i tak. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker krav etter NEK 400:2018. Det leveres belysning i bod. På bad, gjestebad, bad og i entré leveres LED downlights i tak. Ledbelysning under overskap på kjøkken.
- Som tilvalg kan det velges ekstra punkter og/eller innfelte takskinner. Det vil bli montert stikkontakt forberedt for vaskemaskin og tørketrommel.

Videre leveres utebelysning på husvegg i tilknytning til balkonger, terrasser, og garasje, samt takspotter i kiste/takutstikk over inngangsparti.

SANITÆR
Det monteres opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og opplegg for vaskemaskin på bad/vaskerom som vist på tegning. Frostsikkert vannuttak utvendig.

OPPVARMING
Energibehov dekkes delvis av luft til luft varmepumpe.
Det leveres elektriske varmekabler på bad og entré.
- Frittstående ildsted med tilhørende rør/pipe kan levers som tilvalg.

TV / RADIO / TELEFON / BREDBÅND
Selger vil tilstrebe å ha internett (fiber) i drift ved innflytting med ferdig kablet internettanlegg frem til hovedfordeling/hovedpunkt
Som tilvalg kan det levers trekkerør for internett i alle stuer, arbeidsrom og soverom.

TAKHØYDE
Det leveres generelt innvendig takhøyde på 2,70 m. Det kan være nedforet himling med lavere takhøyde i entré, bad, samt enkelte boder.

TEGNINGER AV TEKNISKE ANLEGG
Alle tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt, men det utarbeides punktplaner for elektro. Det tas forbehold om endringer på plantegninger for fremføring av sjakter for tekniske føringer.

ENTRÉ
Det leveres flis på gulv i format 60*60 cm.

TRAPPER
Trapper bygges i tre med rekkverk i glass. Trapp leveres i eik, samme materiale som parkett.

GARASJE
Til hver garasje leveres 2 stk. portåpner for åpning av garasjeport.
I parkering leveres ubehandlet betonggulv. Vegger av malte OSB-plater.

Fri kjørehøyde minimum 2,1 meter.

UTOMHUSARBEIDER
Utomhusarealene vil bli opparbeidet med asfalterte tilførselsveier/parkering med utgangspunkt i utomhusplan i prospektet. Selger forbeholder seg imidlertid retten til å foreta endringer med hensyn til terrengtilpasning, utforming og materialvalg. Kantstein langs asfaltkant kan leveres som tilvalg.

Tilvalg vil være opparbeiding av grøntområder og stier/grusplasser.
 - Grøntområder nær huset kan leveres med plen av ferdiggress. Gangstier i hvit grus og/ellegressarmering.
Store deler av tomten vil framstå som naturtomt, primært mot sjøen.

DIVERSE UTSTYR
Brannslukningsutstyr i henhold til forskriftskrav.

TILVALGSMULIGHETER
Utover de valgalternativer som er beskrevet i prospektet, vil det bli gitt mulighet for å gjøre enkelte individuelle tilpasninger etter avtale med selger innenfor avtalte frister. Frist for tilvalgs muligheter er innen to måneder etter kontraktsignering.

Det er ikke anledning til å flytte på vinduer, elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel.

FORBEHOLD:
- Det tas forbehold om at selger får igangsettelsestillatelse innen 4 måneder etter budaksept. dersom dette ikke oppnås heves avtalen uten ytterligere omkostninger for noen av partene.
- Selger forbeholder seg rett til å levere kjøkken i tilsvarende kvalitet fra annen leverandør.
- Selger forbeholder seg retten til å velge flistype av tilsvarende kvalitet fra annen anerkjent leverandør.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 205 kvm, Bruksareal: 250 kvm
Rom som er P-rom: 1. etasje: Trappegang, bi-entré, stue, soverom og bad. 2. etasje: Stue, to bad og to soverom 3. etasje: Entrè, gang, kjøkken/stue, soverom, bad og vaskerom

1.Etasje: 55 kvm. jf. vedlagte tegninger
2.Etasje: 77 kvm. jf. vedlagte tegninger
3.Etasje: 72 kvm. jf. vedlagte tegninger
P-rom er nettoarealet av rom beregnet for varig opphold inkludert innvendige delevegger.

Primærrom består generelt av: stue, kjøkken, soverom, bad/wc/vaskerom og gang/entre.
Sekundære rom består generelt av: Innvendig bod, evt. teknisk rom og garasje.

Da prosjektet ikke er oppført, har megler ikke hatt mulighet til å kontrollmåle areal. Oppgitte arealer baserer seg utelukkende på arkitekts arealberegninger. For mer informasjon om areal pr. bolig og hvilke rom som inngår i arealet se vedlagte plantegninger.

Innhold

1. etasje: Entré (3 kvm), gang/trappegang (12,7 kvm), stue (20,9 kvm), soverom (10 kvm), bad (5,9 kvm).
Bod (4,2 kvm) medregnes i bruksareal.

2. etasje: Stue (31,6 kvm), bad (5,3 kvm), wc-rom (3,3 kvm), to soverom hhv. (16,2 og 12,8 kvm)

3. etasje: Entré (9,3 kvm), omkledningsrom/garderobe (3,2 kvm), gang (8 kvm), stue/kjøkken (27,9 kvm), soverom (9 kvm), bad (4 kvm), vaskerom (2,5 kvm).
Bod (5 kvm), garasje (35,7 kvm) medregnes i bruksareal.

For nærmere informasjon om innhold se vedlagte tegninger og leveransebeskrivelse.

Det opplyses om at 3D og 2D-tegninger er illustrasjoner og at så vel uteareal som innvendig areal kun er illustrert og ikke på noen måte danner grunnlaget for avtalen eller er bindende for selger. For data som danner grunnlaget for avtalen se leveransebeskrivelse datert 22.03.2022.

Standard

Boligene leveres med gjennomgående god standard og det er lagt vekt på gode kvaliteter. Det kan nevnes kvaliteter som:

- Malt gips på vegger og i tak.

- Enstavs parkett i Eik natur i tørre rom. Fliser på gulv i vindfang, bad og vaskerom.

- Helflisede bad med vegghengt toalett og slette hvite baderomsmøbler fra Sigdal type Liljer. 30x60 fliser.

- Kjøkken fra kvalitetsleverandøren Sigdal, type Uno til en verdi av kr 161.135,- inkl.mva.

- Trapp med eiketrinn i hvit lasur.

- Boligen leveres med kombinasjon av liggende og stående tre kledning - ferdig malt.

- Glassrekkverk på altan og takterrasse.

Ved tilvalg så gjøres det oppmerksom på at kjøper vil bli innkalt til endringsmøte av selger, hvor kjøper og selger går igjennom boligen og man har anledning til å endre på standardleveransen. Endringsmøte må holdes innen to måneder etter kontraktsignering. Det signeres en endringsavtale direkte med Engevika Boliger AS, og kjøper vil bli fakturert direkte av totalentreprenør om det velges kvaliteter utover standardleveransen.

Se vedlagte leveransebeskrivelse datert 22.03.2022 og byggetegninger datert 05.03.2022 for mer informasjon.

Utstyr

Utstyr

- Det leveres 1 meter garderobeskap pr sengeplass.

- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

- Varmekabler i gulv i entré, gang i 1.etasje, bad og vaskerom.

- Elektrisk anlegg leveres i henhold til gjeldende forskrift - NEK 400.

- Vannledninger legges som rør i rør system

- 1 utvendig spylekran.

- Glassrekkverk på altan og takterrasse.

- 1 elbil lader i garasje.

Oppvarming

Energibehov dekkes delvis av luft til luft varmepumpe.
Det leveres elektriske varmekabler på bad, og wc og atkomst.
- Frittstående ildsted med tilhørende rør/pipe kan leveres som tilvalg.

Forøvrig gjøres det oppmerksom på at det ikke leveres varmekilder i alle rom.

Parkering / Garasje

Integrert garasje på 35,7 kvm. Ellers plass til flere biler på tunet.

Adkomst

Ta av til høyre etter Askøybroen og ta så av til venstre i rundkjøring, til Skarholmsvegen. Ta så av andre avkjørsel til venstre, inn Engevikvegen. Følg denne gjennom tunellen og ta av til høyre, så første til venstre igjen. Følg vegen inn gruset privat vei og tomten kommer på venstre hånd.

På finn.no kan du alternativt se vedlagt kartskisse på høyre side i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

Det vil bli skiltet med PrivatMegleren visningsskilt på annonserte fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt.

Utomhusarealene vil bli opparbeidet med asfalterte tilførselsveier/parkering og kantstein med utgangspunkt i utomhusplan i prospektet. Selger forbeholder seg imidlertid retten til å foreta endringer med hensyn til terrengtilpasning, utforming og materialvalg.

Det leveres ikke ytterligere opparbeiding av tomt i standard leveranse med dette kan bestilles som tilvalg. Herunder kan man f.eks bestille tilvalg på opparbeiding av plen, grøntområder og stier/grusplasser.
Store deler av tomten vil framstå som naturtomt, primært mot sjøen.

Tilliggende fasiliteter

SKOLER OG BARNEHAGER:
Strusshamn skole 1-7 klasse 25 min gange.
Kleppestø barneskole 1-7 klasse 7 min med bil.
Kleppestø ungdomsskole 8-10 klasse 7 min med bil.
Askøy videregående skole - 8 min med bil.
Olsvikåsen videregående skole - 13 min med bil.
Espira Stongafjellet 0-6 år 22 min gange.
Strusshamn barnehage 0-5 år 5 min med bil.
Kleppestø barnehage 3-5 år 7 min med bil.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

08.04.1954/2747-1/50  Elektriske kraftlinjer  
Dokument angående avståelse av fri grunn,
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
06.01.1936/27-1/50  Registrering av grunn  
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4627 Gnr:10 Bnr:6
 
01.01.2020/1893484-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  

Rettigheter på andre eiendommer:
Rettigheter på 4627-10/6
06.01.1936/27-2/50  Bestemmelse om veg  
rettighetshaver:Knr:4627 Gnr:10 Bnr:146

Det vil bli tinglyst:
Erklæring om vei, vann og avløp med bruksnummer 1028, 1029, 1030 og 6 som rettighetshavere. Rett i å anlegge og bruke vei, vann og avløp og felles drifts- og vedlikeholdsansvar. Se vedlagte erklæring.
Erklæring om vei, vann og avløp med bruksnummer 1028, 1029, 1030, 146, 316 som rettighetshavere. Rett i å anlegge og bruke vei, vann og avløp og felles drifts- og vedlikeholdsansvar. Se vedlagte erklæring.
Erklæring om naust, felles kaiområder og gangrett fram til naust og kai. Bnr. 1028, 1029 og 1030 har bruksrett til 1/3 hver av naustet. Bnr. 1028, 1029 og 1030 har bruksrett til felles kai og ingens bruk kan hindre de andres bruk. Bnr. 1028, 1029 og 1030 har gangrett over de andres eiendommer fram til naust og kaiområde. Drifts og vedlikeholdsutgifter deles mellom brukerne med 1/3 hver.

Selger kan la tinglyse ytterligere erkløringer som er nødvendig for naboforhold, krav fra kommunen ifbm. utbygging, o.l.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei.
Privat avløpsanlegg - Engevika Avløpsanlegg

Tilkoblet offentlig vann.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. I særlige tilfeller kan selger kreve og kjøper ikke nekte å gjennomføre overtagelse mot midlertidig brukstillatelse. Herunder f.eks. dersom utenomhus ikke lar seg ferdigstille pga. tele i bakken, at kommunen krever at alle bygg er ferdige før ferdigstillelse gis, og lignende I slike tilfeller har kjøpere krav på å holde tilbake en forholdsmessig del av vederlaget til sikkerhet for at ferdigattest gis. Alternativt kan selger stille § 47 garanti til sikkerhet for dette forholdet. Overtagelse mot midlertidig brukstillatelse medfører at man har overtatt og følgelig ikke har krav på dagmulkt etter overtagelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse ihht. reguleringsplanen:
Id: 154
Navn: Ytre Skarholmen
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 26.05.2005

Kommuneplaner:
Id: 9001
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2012- 2023
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 13.12.2012

Delarealer:
Delareal: 5 m2
Arealbruk: Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone,Nåværende

Delareal: 1 397 m2
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende

Kommuneplaner under arbeid:
Id: 9002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2018-2030
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Kommuneplanens arealdel

Deler av eiendommene befinner seg i strandsone hvor det er strenge restriksjoner for bygging, endring og tiltak.

Det kjennes ikke til ytterligere private eller offentlige planer som kan ha betydning for eiendommen.

Det skal bygges tre eneboliger på hhv. bnr. 1028, 1029 og 1030 som fremkommer av vedlagte sityasjonskart og veikart.
I nærområdet, herunder rett ovenfor denne boligen mot vest er det planlagt et leilighetsprosjekt.
det er også andre ubebygde tomter i nærområdet som må påregnes at kan bli bebygget.

Andre faste løpende kostnader

De tre prosjekterte boligene i Engevikvegen, hhv. hus A, B og C, vil ha enkelte felles funksjoner som naust, kaiområde, tilkomtsvei og gangveier. Dette må man drifte og vedlikeholde i sammen. Det er vedlagt er forslag til budsjett hvor man tar utgangspunkt i at kjøpere av boligene betaler kr 10.000,- hver som engangssum. Når alle tre boliger er solgt bør eierne organisere en årlig avgift. Man bør ha med forsikring på naust, snørydding på privat vei og avsetting til vedlikehold av naust, vei og kai.
Når det blir utbygget nytt prosjekt mot vest vil det tilkomme andre fellesområder som man må delta til vedlikehold av, f.eks. lekeplass.

Det vil tilkomme kommunale avgifter for hver enkel enebolig. Avgift er ikke fastsatt pr. dags dato da byggene ikke er tatt i bruk. Eiendommen vil være tilkoblet offentlig vann og privat avløpsnett - Engevika Avløpsanlegg. Avløpsnettet blir overført Askøy kommune seinest i 2028. For tilsvarende boliger i Askøy kommune vil kommunale avgifter etter dagens satser og system bli på ca. kr 16.899,-. Det stipulerte beløpet vil avvike fra faktiske avgifter etter ferdigstillelse grunnet det kun er vann som er tilkoblet Askøy kommune, samt er avhengig av årlig vedtak på kommunale avgifter fra kommunen.

Stipulerte årlige kostnader for privat avløpsnett er kr. 6.000,- til 8.000,-. Her avhenger det av forbruk/tømming. Til info tar Engevika Avløpsnett ingen gevinst for avløpsnettet.

Andre faste utgifter:
Eget forbruk av strøm
Villaforsikring
TV/Internett
Velforening området

Oppgjør

Kjøper er forpliktet til å betale kjøpesummen etter følgende betalingsplan:

10 % av kjøpesum 7-14 dager etter kontraktsunderskrift                     kr 1.190.000,- basert på prisantydning.

Før overtagelse                                                                                             Resterende kjøpesum + omkostninger + evt. tilvalg

Innbetalingen forutsetter at selger har stilt lovpålagte garantier etter bustadoppføringsloven. Herunder skal selger før innbetalingen av de 10 % har stilt § 12 garanti. Kjøpers delbetaling 7 dager etter kontraktsinngåelse er et depositum stillet av kjøper til sikkerhet for alle krav som selger måtte få mot kjøper på bakgrunn av avtalen. Beløpet vil bli stående på meglers klientkonto. Kjøper frafaller gjennom denne deponeringen retten til å kreve delbetalingen utbetalt til seg eller andre enn selger så lenge avtalen ikke er hevet av en av partene. Rentene på delsinnbetalingen tilfaller kjøper frem til overskjøting, dette gjelder likevel bare dersom utbygger ikke stiller § 47 garanti jfr.  Bustadoppføringslova. Det kan ikke tas pant eller være knyttet forutsetninger til delbetalingen fra/på vegne av kjøperen for beløpet. (eks. kjøpers bank). Dersom selger stiller § 47 garanti vil delinnbetalingen gå over til å være selgers midler fra tidspunktet for garantistillelse.

Når det gjelder oppgjøret av resterende kjøpesum er det en forutsetning at selger har stilt § 12 garanti. Beløpet vil stå på meglers klientkonto inntil overtagelse og overskjøting har funnet sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

11 900 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 2 900 000,-))
73 842,- (Omkostninger totalt)
11 973 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tekniske beskrivelse og arkitekttegninger. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å nøye gjennomgå leveransebeskrivelse, tegninger og prospekt før kjøpetilbud inngis.

Selgeren har rett til å foreta mindre endringer i konstruksjon og materialvalg, uten at dette gir rett til endring av avtalt pris, under forutsetning av at dette ikke reduserer boligens kvalitet. Endringer som nevnt skal, så langt det er praktisk mulig informeres om til kjøper.

Utbygger forholder seg retten til å prisjustere usolgte boliger.

Arbeidene utføres etter plan-/og bygningsloven og slike tekniske forskrifter som gjelder for byggearbeidene.

Boligene leveres i byggrengjort stand. Kjøper må påregne utvask før egen innflytning.

I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, maling mv. ved skjøter og sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker i materialoverganger og mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard.

Med dagens tette boliger og miljøvennlige malingstyper kan det være fare for heksesot inne i boligene. Alle boliger bør derfor ventileres godt den første vinteren/året, og man bør være forsiktig med gassbruk og levende lys innvendig.

Det settes vilkår om at kjøper ikke kan bestille mer enn 15 % tilleggsarbeider. Dette ihht bustadoppføringslova § 9.

Det er vilkår for oppgjør at eiendommene er fradelt, det foreligger § 12 garanti, det foreligger midlertidig brukstillatelse/ferdigattest og at boligene er overskjøtet. Videre at øvrige kontraktsforhold er avklart.

Enkelte boliger kan bli ferdigstilt før andre boliger i prosjektet. Kjøpere kan måtte overta før alt byggearbeid er ferdig og må herunder akseptere at det vil kunne forekomme bygging og anleggsaktivitet en tid etter overtagelse.

Adgang til utleie

Hele boligen kan leies ut.
Store deler av 1. etasje kan brukes som utleiedel av egen bolig.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon i forbindelse med overdragelsen. Det er ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Det foreligger rammetillatelse fra Askøy kommune. Det tas forbehold om at selger får igangsettelsestillatelse innen 4 måneder etter budaksept.

Stipulert byggetid er 12-15 måneder etter at igangsettelsestillatelse er gitt og etter at grunnmur er oppført. Planlagt innflytting 3 kvartal 2023.

Innen 30 dager etter at igangsettelsestillatelse er gitt skal selger skriftlig meddele om tidspunkt for byggestart og en maksimal frist til å ha boligen klar for overtagelse, maksimal frist skal ikke være lengre enn 15 måneder fra dato for varselet.

Selger skal sende skriftlig orientering til kjøper om overtakelsestidspunkt med 2 måneders frist. Videre sendes det innkalling til forhåndsbefaring 2 - 6 uker før endelig fastsatt overleveringstidspunkt.

Kjøperne er uansett forpliktet til å overta 2 måneder etter at selger varsler om dato for at boligene er ferdigstilt selv om dette er tidligere enn maksimal byggetid. Dog slik at kjøper likevel ikke er forpliktet til å overta tidligere enn 4 måneder før maksimal byggetid.

Kjøper vil kunne ha krav på forlengelses av byggetid etter bustadoppføringslovens § 11, herunder er det en uoversiktlige situasjon i leveranser fra utlandet som følge av Korona, m.m. og seøger tar forbehold om fristforlengelse dersom dette skulle medføre forsinkelser som er utenfor selgers kontroll.

Selgers forbehold

- Det tas forbehold om at selger får igangsettelsestillatelse innen 4 måneder etter budaksept. dersom dette ikke oppnås heves avtalen uten ytterligere omkostninger for noen av partene.
- Selger forbeholder seg rett til å levere kjøkken i tilsvarende kvalitet fra annen leverandør.
- Selger forbeholder seg retten til å velge flistype av tilsvarende kvalitet fra annen anerkjent leverandør.
- Det tas forbehold om at det blir gitt igangsettelsestillatelse.
- Det tas forbehold om at to boliger må selges før byggeprosjektet starter.
- Det tas forbehold om at dersom byggekostindeksen øker med mer enn 5 % fra 8. april 2022 (økning fra 11,9 - 16,9 % siden Mars 2021) tilfaller økt pris på byggekost kjøper. Pris på hus i hht. avtale og kjøpekontrakt kan dermed stige før overtagelse grunnet økt byggekost i hht. byggekostindeksen. Se link: https://www.ssb.no/priser-og-prisindekser/byggekostnadsindekser/statistikk/byggjekostnadsindeks-for-bustader

Indeksregulering:
Vederlaget, eksklusive vederlag for tomten, skal indeksreguleres ved bruk av:

- Statistisk sentralbyrås indeks for "Einebustader i tre, i alt". Indeksreguleringen skjer frem til den 15. i den måneden selgeren starter betongarbeidene, herunder arbeidene med permanent isolasjon av grunnen.

Endringer i lønninger, priser eller sosiale utgifter etter det aktuelle tidspunktet gir ikke rett til endring av kontraktens priser.
Indeksreguleringen skjer ved bruk av følgende formel:

e = A x t-t0 / t0
der e er indekstillegget, A er vederlaget, t er indekstallet i den måneden selgeren starter sine arbeider, og t0 er indekstallet som kontraktens priser er basert på. Dette indekstallet er mars 2022 ( t0).  Dette indekstallet skal dog ikke være eldre enn tre måneder regnet fra selgerens underskrift av kontraktsdokumentet. Dersom det oppgitte indekstallet er eldre enn tre måneder, skal indekstallet korrigeres tilsvarende uten regulering av vederlaget.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Handelen reguleres og gjennomføres etter bustadoppføringsloven.

Kontrakter vil utformes i samsvar med bustadoppføringsloven og forutsetningene ved kjøpet. Det blir ikke benyttet NS /
NBR kontrakt.

Med mindre annet er avtalt før aksept, forutsettes det at eiendommen overskjøtes til kjøper.

Selger aksepterer at kontraktsposisjonen selges / transporteres. Ved transport av kontrakt før overtagelse påløper det transportgebyr stort kr. 50 000,- som betales av selger til utbygger. Det opplyses om at dersom boligen er kjøpt med henblikk på å ikke overta og bebo denne, herunder som et videresalgsobjekt vil videresalget reguleres av bustadoppføringslova. Herunder vil selger måtte oppfylle vilkår i bustadoppføringslova ved evt. videresalg. Konferer megler for ytterligere informasjon.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges boligen etter følgende regler: Bustadoppføringslovens regler kommer i utgangspunktet ikke til anvendelse ved denne transaksjonen. Partene er dog enig om at Lov om avtaler med forbrukar om oppføring av ny bustad m.m. av 13.6.1997 nr. 43 Bustadoppføringslova kommer til anvendelse på kontraktsforholdet med følgende unntak: Bestemmelser i bustadoppføringsloven som ikke er gjeldene mellom partene og således ikke kan påberopes: §§ 8, 12, 16, 18, 24, 31, 47, 49, 51, 52, 53 og 54. Dersom andre paragrafer i bustadoppføringsloven inneholder bestemmelser om at de ovennevnte paragrafer kan påberopes, vil også slike bestemmelser ikke være gjeldende mellom partene

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Ved overtagelse må kjøper selv besørge villaforsikring.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Markedspakke (Kr.15 900) Gebyr betalingsutsettelse (Kr.2 450) Godtgjørelse oppgjør (Oppgjørskostnad) (Kr.6 980) Provisjon (forutsatt salgssum: 11 900 000,-) (Kr.119 000) Tilrettelegging (Kr.14 400) Andre inntekter inkl. mva (Kr.6 500) Digital annonsering - KLIKK (Kr.9 800) Totalt kr. (Kr.175 030)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger for utlegg.

Vedlegg til salgsoppgaven

Leveranse-beskrivelse
Egenerklærings-skjema
Tegninger
 Rammetillatelse
 Rammetillatelse hus A
Sigdal kjøkken tegninger
Veikart
Erklæring om rettighet i fast eiendom - vei
Kommunal info
Kontrakt 
Løsøre og tilbehør
Bud og budgivning

Finn.no: Lokalområde

Engeviken/Strusshamn - Prosjektert enebolig - Idyll i sjøkanten