Klikk for galleri

Austefjorden - Skjærgårdshytter i idylliske omgivelser med båtplass i felles flytebrygge. Beliggende like ved Panorama fjordhotell. En perle hvor både store og små vil trives! Ring for visning!

Austefjorden - Skjærgårdshytter i idylliske omgivelser med båtplass i felles flytebrygge. Beliggende like ved Panorama fjordhotell. En perle hvor både store og små vil trives! Ring for visning!

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Vestland - Øygarden - Sund

Austefjorden

Prisantydning2.850.000,- - 3.190.000,-Primærrom91m2Bruksareal99m2Soverom3Rom4
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Vest Eiendomsmegling AS / Anders Sagenes

Selger/Utbygger

B Telle Eigedom AS v. Per Erling Tellnes

Betegnelse

Gnr. 115 Bnr. 277 i Øygarden kommune

Byggeår

2020

Beliggenhet

Velkommen til en sjelden anledning - Velkommen til Austefjorden
 
Austefjorden hytteområde ligger i idylliske omgivelser sør i Sund kommune. Her er havet nærmeste nabo, og man har en nydelig utsikt mot Austefjorden, samt Korsfjorden og innseilingen til Bergen. Like utenfor hyttedøren har man flotte fiskeplasser og bademuligheter. Området er også kjent som et eldorado for dykking.

Lyngheiene og svabergene inviterer gjerne til gåturer om sommeren, og i nærområdet er det mange merkede turstier. Førdesveten som er det høyeste fjellet i Sund, innbyr til flotte fjellturer med nydelig utsikt over havet. En kort biltur unna finnes området rundt Fjell festning med mange turstier og faste visninger av festningsanlegget. På Kolltveit, ca 20 min kjøring fra hytteområdet, har Sotra Golfklubb en flott 9.hulls bane.

Panorama hotell som ligger i gåavstand fra hytten tilbyr en rekke aktiviteter som havkajakk, ørnsafari og sykkelutleie. Man kan også legge middagen til hotellets restaurant eller benytte seg av buffeten på søndager. Hotellet har også egen velværeavdeling. En særdeles attraktiv beliggenhet som må oppleves!


Ledige hytter:
Tomt nr 7 Pris kr 2.990.000,- ( Ferdig - klar for snarlig overtagelse)


Bestill salgsoppgave for mer informasjon!

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Ca 12 min kjøring til Skogsvåg og Sund senter. Ca 25 min kjøring til Sartor Storsenter. Ca 40 min kjøring til Bergen sentrum. Gangavstand til Panorama fjordhotell. I dette området er det også flotte turstier i idylliske omgivelser.

Bygninger

Prosjektet Austefjorden vil ferdig utbygget bestå av 24 enheter, hvorav 23 hytter er solgt og tatt i bruk.
Vi har nå igjen kun 1 hytte. Hytte nr 7 er innflyttingsklar sommer 2020.

Fritidsboligene leveres nøkkelferdige

Byggemåte

Boligene bygges etter byggeteknisk forskrift - TEK 97 og ferdigstilles i henhold til NS 3420, normal standard. Forskriften setter krav til tiltak innenfor alle viktige områder som visuell kvalitet, universell utforming, sikkerhet mot naturpåkjenning, uteareal, ytre miljø, konstruksjonssikkerhet, sikkerhet ved brann, planløsning, miljø, helse og energi. For ytterligere informasjon vedrørende byggemåte henvises til vedlagte leveransebeskrivelse datert 10.05.2017

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 99 kvm

BRA 99 m2 jf. vedlagte tegninger
P-ROM 91 m2 jf. vedlagte tegninger
P-rom er nettoarealet av rom beregnet for varig opphold inkludert innvendige delevegger.
Primærrom består generelt av: stue, kjøkken, soverom, bad/wc/vaskerom og gang/entre.
Sekundære rom består generelt av: Innvendig bod, evt. teknisk rom.

Da prosjektet ikke er oppført, har megler ikke hatt mulighet til å kontrollmåle areal. Oppgitte arealer baserer seg utelukkende på arkitekts arealberegninger, og det kan forekomme mindre avvik.

For mer informasjon om areal pr. rekkehus vennligst se vedlagte prisliste. For hvilket rom som inngår i arealet se vedlagte plantegninger.

Innhold

1.etasje inneholder: entré/gang, bad m/dusj, soverom, åpen stue/kjøkkenløsning.
2.etasje inneholder: 2 soverom, loftstue og bad m/dusj.
Utvendig sportsbod mellom hyttene.

For nærmere informasjon om innhold, se vedlagte tegninger og leveransebeskrivelse. Det opplyses om at 3D og 2D-tegninger er illustrasjoner og at så vel uteareal som innvendig areal kun er illustrert og ikke på noen måte danner grunnlaget for avtalen eller er bindende for selger. For data som danner grunnlaget for avtalen kan utfyllende leveransebeskrivelse datert 10.05.2017 benyttes.

Standard

I alle tørre rom leveres 1-stavs eikeparkett. Gipsvegger er sparklet og malt i hvit farge. Bad får fliser på gulv og vegg. Kjøkken leveres fra Norema for verdi av kr 50.000,- inkl mva. Standard kjøkken har hvite fronter og laminert benkeplate. Se vedlagte leveransebeskrivelse for ytterligere informasjon.

Oppvarming

Varmekabler i 1.etasje, samt på bad i 2.etasje. Det leveres pipe og peis i stuen i 2.etasje.

Parkering / Garasje

Parkeringsplass med gjesteparkering i tilknytning til området.

Adkomst

Fra Bergen sentrum, følg skilting mot Sotra. Kjør RV 555 og ta til venstre i rundkjøring mot Sund og Sotra. Følg Skjærgardsvegen i ca 20 km. Ta så til høyre og følg skilting mot Panorama fjordhotell. Etter hotellet svinger man til venstre like før den nedlagte ferjekaien. Asfaltert vei fører inn til hyttefeltet.

Det vil bli skiltet med PrivatMeglerens sine visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt/hage

Eiet tomt. Hver hytte har eget målebrev og eget bruksnummer.

Veier og oppstillingsplasser blir asfaltert i henhold til utomhusplan. Rundt bygningskroppen blir det lagt grus. Det opparbeides ingen hage eller beplantning. Mellom tomtene vil det bli opparbeidet grøntarealer.

På området er det en flott badestrand.

Det er oppført et felles naust i tilknytning til flytebryggen. Hver hytte får tildelt en liten oppbevaringsplass i dette naustet.

Det medfølger båtplass i felles flytebrygge. Båtplassene er fra 2,4 til 2,6 meter i bredde og har plass til en båt på maksimalt 22 fot.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen blir tilknyttet offentlig avløpsnett og vann via privat pumpestasjon og stikkledninger. Adkomst til prosjektet skjer via kommunal til privat vei, ifølge Sund kommune.

Alle tilknytningsavgifter er inkludert i kjøpesum. Eventuell beplantning m.m. må vedtas av bekostes av sameierne etter overtakelse.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det vil foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse før overtagelse. For hyttene som er ferdigstilt, foreligger det ferdigattest fra Sund kommune.

Reguleringsforhold

Plannamn:
Reguleringsplan Austefjorden gnr. 15 bnr. 277  21.06.05
Føremål: Fritidsføremål

Faste, løpende kostnader

Faste løpende kostnader:
Strøm etter forbruk
Forsikring
Fellesutgifter sameiet
Kommunale avgifter og eiendomsskatt

Kommunale avgifter:
Det vil tilkomme kommunale avgifter for hver enkelt fritidsbolig. Avgift er ikke fastsatt pr. dags dato da byggene er prosjektert og ikke ferdigstilt. I følge Sund kommune vil kommunale avgifter etter dagens satser og system bli på ca. kr. 13774,- pr. år pr. hytte. Det stipulerte beløpet vil kunne avvike fra faktiske avgifter etter ferdigstillelse og er avhengig av årlig vedtak på kommunale avgifter fra kommunen.

Ifølge Sund kommune er årlig eiendomsskatt ca 2100,- pr hytte for 2017. Denne varierer noe på bakgrunn av tomtestørrelse pr hytte. Satsene for eiendomsskatt kan bli endret i 2018.

Det blir inngått egen tomteavtale og det er pliktig medlemskap i velforening. Tomteavtale ligger vedlagt salgsoppgave.

Felleskostnader fastsettes av velforeningen gjennom valgt styre og i forhold til de kostnader som skal betales. Faste kostnader er normalt; vedlikehold av fellesområder, pumpestasjoner, felles strøm og felles forsikring.

Det forutsettes at kjøper ved overtagelse innbetaler kr 3000,- i startinnskudd til velforening.

Det er utarbeidet utkast til standard vedtekter for sameiet som følger vedlagt. Slike blir bindende for kjøperne. Sameiets eiere må etter overtagelse selv sette sitt preg på vedtekter. Videre kan sameiet utarbeide husordensregler. Dog må slike være innenfor eierseksjonslovens grenser. Det foreligger forslag til årlig felleskostnad på kr 10000,-. Dette er estimert basert på dagens prisnivå på tjenester og ut i fra forventet omfang av forbruk. I tillegg til den årlige felleskostnaden, tilkommer kostnad til Canal Digital for TV og internet.

Oppgjør

Kjøper er forpliktet til å betale kjøpesummen etter følgende betalingsplan:
7-14 dager etter kontraktsunderskrift: Kr. 100.000,-
Før overtagelse: Resterende av kjøpesum

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

2 990 000,- (Prisantydning)
Omkostninger

2 990 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

                
Garantistillelse:
Entreprenøren har tatt forbehold om salg av et bestemt antall boliger før byggestart. Straks etter at forbeholdene er falt bort skal selger stille garanti etter bustadoppføringslovens § 12. Entreprenøren skal i alle tilfeller stille garanti før byggearbeidet starter, selv om forbehold ikke er avklart. Dersom entreprenør ikke stiller garanti rettidig kan forbrukeren gi entreprenøren et skriftlig varsel med en frist på minst ti virkedager til å rette forholdet. Har entreprenøren heller ikke innen denne fristen dokumentert at det er stilt garanti i samsvar med nærværende avsnitt her, har forbrukeren rett til å heve avtalen.

Garantien skal gjelde frem til 5 år etter overtagelsen av eiendommen. 
For krav som kjøperen fremsetter mot selgeren før overtagelsen, skal garantien utgjøre
3 % av avtalt kjøpesum. For krav som fremsettes senere, skal garantien utgjøre 5 % av avtalt kjøpesum. Det vises til Bustadoppføringslova § 12.

Innbetalingen av depositumet på 10% til meglers klientkonto forutsetter ikke at selger har stilt lovpålagt garanti etter Bustadoppføringslova § 12 dersom ikke selgers forpliktelse til å stille garanti er inntrådt etter bustadoppføringsloven. Før innbetalingen til klientkonto hva gjelder resterende del av kjøpesum forutsettes det at det er stilt § 12 garanti. 

Kjøpers delbetaling 7 dager etter kontraktsinngåelse er et depositum stillet av kjøper til sikkerhet for alle krav som selger måtte få mot kjøper på bakgrunn av avtalen. Beløpet vil bli stående på meglers klientkonto. Kjøper frafaller gjennom denne deponeringen retten til å kreve delbetalingen utbetalt til seg eller andre enn selger så lenge avtalen ikke er hevet av en av partene. Rentene på delsinnbetalingen tilfaller kjøper frem til avtalt overtagelse/overskjøtning, dette gjelder likevel bare dersom utbygger ikke stiller § 47 garanti jfr. Bustadoppføringslova. Det kan ikke tas pant eller være knyttet forutsetninger til delbetalingen fra/på vegne av kjøperen for beløpet. (eks. kjøpers bank).

Sikkerhetsstillelse etter Bustadoppføringslova § 47, tredje ledd, vil i utgangspunktet ikke gis ved innbetaling til meglers klientkonto. Dersom selger stiller § 47 garanti vil delinnbetalingen gå over til å være selgers midler fra tidspunktet for garantistillelse og beløpet kan utbetales til selger.

Eventuelle endringsarbeider/tilleggsarbeider faktureres direkte fra selger til kjøper. Forfallstid skal være etter overtagelse og overskjøtning.
Ugjenkallelig bankgaranti skal inkludere renter for delinnbetalinger i henhold til denne avtale.

Diverse:
Prosjektet er på et tidlig stadium og kjøper må akseptere et mindre vesentlig avvik i arealer for boligen. Dette gjelder også byggets plassering, hva gjelder koordinat og høyde samt at det kan bli foretatt endringer som følge av pålegg i forbindelse med byggetillatelsen, optimalisering av sjakter, kanaler og fellesanlegg etc. Kjøper kan ikke kreve prisavslag/erstatning dersom det fremkommer avvik i forhold til forannevnte men dog slik at ovenfor nevnte ikke forringer boligens verdi.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte leveransebeskrivelse og arkitekttegninger. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å nøye gjennomgå leveransebeskrivelse datert 10.05.2017, tegninger og prospekt før kjøpstilbud inngis.

Det tas forbehold om feil eller endringer i prislisten. Utbygger kan uten varsel justere priser og vilkår i den vedlagte prislisten.

Dersom kjøper ønsker å trekke ut enkelte leveranser for å få disse utført av andre enn de leverandører som er kontrahert i prosjektet vil dette medføre at prosjektet i sin helhet ikke kan drives planlagt rasjonelt. Kostnader tilknyttet dette vil bli meddelt og avkrevd kjøper ifbm. ønsket endring/fravalg og kjøper må etter dette ta stilling til om man likevel ønsker endring/fravalg.

Arbeidene utføres etter plan- og bygningslov og slike tekniske forskrifter som gjelder for byggearbeidene

Boligene leveres i byggrengjort stand. Kjøper må påregne utvask etter egen innflytning.

I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, maling mv. ved skjøter og sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker i materialoverganger og mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard.

Med dagens tette boliger og miljøvennlige malingstyper kan det være fare for heksesot inne i boligene. Alle boliger bør derfor ventileres godt den første vinteren/året, og man bør være forsiktig med gassbruk og levende lys innvendig.

Kjøper er kjent med at utenomhusarbeider, avhengig av årstid, vil kunne bli ferdigstilt og overtakelsesforretning for disse avholdt etter forbrukerens overtakelse av boligen.

Fritidsboligen kan benyttes som visningshytte inntil overlevering.

Ved motstrid mellom leveransebeskrivelsen og tegninger gjelder leveransebeskrivelse datert 10.05.2017

Dersom kjøper unnlater å møte til befaringen og overtakelse uten gyldig grunn, kan selger avholde denne alene. Unnlatelse fra å møte gir ikke kjøper rett til å nekte overtakelse.


Særskilte vilkår / forbehold:

Utbygger tar følgende forbehold:

-               Tilstrekkelig forhåndssalg
Bygging starter når 1 av 2 dobbelhytter er solgt.


Utbygger skal skriftlig varsle kjøper når bygging igangsettes (byggestart). Arbeider med og på eiendommen som gjøres før slikt varsel foreligger er ikke å regne for byggestart i forhold til kontrakts bestemmelsene her.

Selger informerer om at det kan forekomme, og kjøpere må akseptere, mindre endringer i forhold til arkitekttegninger og byggebeskrivelse. Kjøpere er likevel ikke forpliktet til å akseptere endringer som vesentlig forringer verdien av boligen.

Det er et vilkår for oppgjør at eiendommen er fradelt, det foreligger § 12 garanti, det foreligger brukstillatelse og at boligen er overskjøtet. Videre at øvrige kontraktsforhold er avklart.

Ved overtakelse har kommunen stilt som vilkår for å utstede ferdigattest / midlertidig brukstillatelse at deler av øvrig fellesområde i byggefeltet er ferdigstilt iht. kravene i reguleringsplan for de enkelte tomter. Dersom slike arealer ikke er ferdigstilt vil kjøperne kunne holde tilbake midler til sikkerhet for ferdigstillelse evt. at det stilles § 47 garanti av B Telle Eigedom AS. Det skal minimum foreligge midlertidig brukstillatelse for at overtagelse skal kunne finne sted.

Tilvalg/Endringer:
Selger setter vilkår om at kjøper ikke har krav på å bestille mer enn 15 % tilleggsarbeid. Dette iht. bustadoppføringslovens § 9.

Endringsarbeid avtales direkte mellom kjøper og selger. Avtaler om endringsarbeid krever skriftlighet. Vederlag for endringsarbeid betales etter faktura. Forfall på faktura skal ikke være før overlevering av boligen.
Selger utarbeider en tilvalg-/endringsmeny som angir aktuelle muligheter for endringer og tilleggsarbeider.
Kjøper har ikke rett til å kreve endringer og tilleggsarbeider som ikke står i sammenheng med ytelser som er avtalt, og som i omfang eller karakter skiller seg vesentlig fra den avtale ytelsen og/eller er til hinder for rasjonell gjennomføring av byggearbeidene. Selger er heller ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil føre til ulempe for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringer eller tilleggsarbeider. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv. jf. Bustadoppføringslova § 44.
Etter igangsetting vil det gis frister for tilvalg og endringer. Inngås kjøpsavtale etter igangsetting er kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått. Kjøper er oppfordret til å ta forbehold i kjøpstilbudet dersom prosjektet er igangsatt, og kjøper har krav til tilvalg/endring som kjøper forutsetter skal være mulig å få levert av utbygger/selger.

Planlagt overtagelse

Ferdigstillelse /overlevering av prosjektet er stipulert til ca. 12 måneder etter igangsatt byggestart.
Dette er kun stipulert og faktisk ferdigstillelse kan avvike fra dette. Herunder vil overlevering senere enn dette tidspunkt ikke gi kjøper rett på dagmulkt eller andre misligholdsbeføyelser.

Ferdigstillelse og overtagelse skal senest finne sted innen 365 kalenderdager etter at det er skriftlig varslet om byggestart/igangsettelse. Byggestart/igangsettelse skal ikke være satt senere enn 30 dager etter at varselet er sendt fra selger. Fristen forlenges for hver fellesferie (21 kalenderdager), juleferie (7 kalenderdager) og påskeferie (7 kalenderdager) som blir berørt av arbeidene. Forlengelsene gjelder selv om det eventuelt utføres arbeid i feriene.

Kjøperne er uansett forpliktet til å overta 2 måneder etter at selger varsler om dato for at boligene er ferdigstilt selv om dette er tidligere enn maksimal byggetid. Dog slik at kjøper likevel ikke er forpliktet til å overta tidligere enn 4 måneder før maksimal byggetid.

Endelig overtakelsestidspunkt blir fastsatt av selger. Selger skal sende skriftlig orientering til kjøper om overtakelsestidspunkt, samt innkalling til forhåndsbefaring 2 - 6 uker før endelig fastsatt overleveringstidspunkt.

Ferdigstillelse og overlevering av boligene til boligkjøperne vil kunne skje trinnvis. Deler av utomhusanlegget vil først bli ferdigstilt sammen med de boligene som ferdigstilles sist. Herunder må interessenter påregne byggeaktivitet og anleggsvirksomhet innenfor regulert område KS 1, 2, 3 og 4 med naturlige konsekvenser av dette en tid etter at man har overtatt boligen.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 0,-.

Introduksjonstekst for digitale flater (Digital salgsoppgave og privatmegleren.no)

Gjelder digital salgsoppgave og privatmegleren.no.