Klikk for galleri

Øystre Slidre/Robølshøvda Hyttegrend - Høystandardtomter fra kr 490.000,- Byggingen av de første hyttene er snart i gang

X
Oppland – Heggenes

Robølshøvda Hyttegrend

Oppland – Heggenes

Robølshøvda Hyttegrend

Prisantydning
490.000 - 850.000
Tomtareal
1040 m2
Visning
Lørdag 05.10.2019 – 12:00-14:00
Visning
Lørdag 05.10.2019
12:00 - 14:00
skjema her?
Eiendomsmegler / Partner
99 45 53 05
Salgsoppgave
Lukk

Ida Follinglo

Eiendomsmegler / Partner
PrivatMegleren Valdres
 

Informasjon om prosjektet

Eier

Jotunheimen Utvikling AS v/ Ove Brenden

Betegnelse

Gnr. 26 Bnr. 253 i Øystre Slidre kommune

Hver tomt blir endelig oppmålt og tildelt eget bnr. før overtagelse.

Pris for oppmåling er inkl. i salgssum

Tomtetype / Areal

Eiet tomt

Størrelse varierer fra ca. 1040 kvm - ca. 1950 kvm.

Last ned salgsoppgaven for å få oversikt over tomtenes beliggenhet og priser.

Alle arealangivelser er hentet fra reguleringskart og er ca. areal, avvik kan forekomme ved digital oppmåling.

Eierform

Selveier

Beliggenhet

Tomtene ligger i Robølshøvda, Øystre Slidre kommune.

Ca. 20 min fra Beitostølen og ca. 25 min fra Fagernes.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Harmoni i Jotunheimens forgård!!

Et vakkert støls- og hytteområde som kan by på mange flotte naturopplevelser alle årstider.

Om sommeren er det er det mange muligheter for flotte sykkel- eller fotturer mellom fjellene, og man kan ta en topptur til en av de mange fjelltoppene i nærområdet. Eksempelvis Skaget (1685 m.o.h), Rundemellin (1345 m.o.h) og Skarvemellin (1267 m.o.h)

Sommeråpen stølsvei fra Robølsbygde til mektige Langsua nasjonalpark i storslagen natur med variert dyre- og planteliv i et område som strekker seg over 537 km2

Man kan kjøpe fiskekort i Øystre Slidre statsallmenning som gir fine og varierte fiskemuligheter i 80(!) vann og 10 mil med bekker og åer.

Om vinteren er dette et eldorado for de som liker å gå på langrennski. Det er preparerte skiløyper i området, og disse forgrener seg videre helt til Beitostølen, Kruk, Aurdalsåsen m.m. De preparerte løypene holder høy standard. Videre går det løyper fra bl.a. Rolistølen, Vangsjøen og Yddin.

Nærmeste alpinanlegg er på Beitostølen (ca. 20 minutters kjøring fra eiendommen) hvor du finner Beitostølen Skisenter og Beito Alpinsenter.

Beitostølen er forøvrig porten til Jotunheimen, her ligger hele 255 av Norges 300 fjelltopper over 2000 meter. Galdhøpiggen (2469 m.o.h), Besseggen (1743 m.o.h) og Rasletind (2105 m.o.h) er de mest populære. Bitihorn (1607 m.o.h) er også en populær topp for hele familien, turen starter kun få minutters kjøring fra Beitostølen.

En av de siste tilvekstene i området, er Via Ferrata. Interessen for dette har eksplodert blant turister, og bare 12km fra Beitostølen ligger Via Ferrata Synshorn, som byr på spektakulære opplevelser og utsikt mot Jotunheimen.

Båtturen fra Bygdin til Eidsbugarden er en eksotisk reise og er en av Nord-Europas høystgående båtruter. I mer enn 100 år har M/S Bitihorn gått i fast rute mellom Bygdin og Eidsbugarden på innsjøen Bygdin (1060 m.o.h). Et annet alternativ er Rutebåtene Gjende III og Gjendine som tar deg med inn i villeste Jotunheimen med eventyrlige omgivelser og fantastiske turalternativ, bl.a. den populære Besseggen. Avganger fra Gjendesheim til Memurubu og Gjendebu.

I tillegg kan Beitostølen by på en rekke shoppingmuligheter, spisesteder, utesteder m.m.

Det er ca. 5 km ned til Heggenes som er kommunesenteret i Øystre Slidre, med legesenter, helsestasjon, dagligvarebutikk, kafe og diverse butikker.

Ca. 25 min unna ligger Fagernes som fikk bystatus i 2007, og er administrasjonssenteret i Nord-Aurdal kommune. Stedet har et rikt utvalg av butikker og serveringssteder samt kino og treningssenter.

Valdres Lokalmedisinske senter ble åpnet i 2015 med legesenter, tannlege, røngten, fysioterapi og andre helsetilbud.

Med hytte i Robølshøvda er du sikret flotte naturopplevelser gjennom alle fire årstider.

Velkommen til vakre varierte Valdres!

Eiendommens historie

De 6 grunneierne er alle fra Robølsbygda, og gleder seg til å ønske deg som hytteeier hjertelig velkommen til "den fineste bygda i Valdres" 

Under presenterer de seg på følgende måte:

Robølshøvda Hyttegrend er en hyttegrend "med hjartet på rette staden", den drives under mottoet "En for alle - alle for en". Vi er 6 grunneiere som har slått oss sammen, og vi har en kultur som er preget av åpenhet og glede.

Ove Brenden: 

Gården "Nørre-Robøle" (29/6) ble kjøpt i 1934 av Ove`s besteforeldre. Ove overtok gården av sine foreldre i 2001 og er nå 3. generasjon som eier den.

Driften har bestått av kjøtt- og melkeproduksjon fram til og med 2014. Fra 2015 er driften bortleid.

Ove driver firmaet "Maler Ove Brenden AS" som utfører maling, byggtapetsering og flisarbeid.

Arne Robøle:

6`te generasjon gårdbruker på "Brøtin" (30/9), tømrer og sauebonde.

Knut Jørgen Rudi:

Født og oppvokst på Heggenes. Kjøpte gården "Langedal[ (28/2) i 1974. Har drevet med melkeproduksjon i 31 år, men har nå slutta med det, og driver nå med gravemaskin og snøbrøyting.

Roar Aasen:

Jeg er 43 år gammel og bor på gården "Langedal" (28/1) i Heggenes, sammen med min kone Bodhild, og våres tre barn.

Vi kjøpte gårdsbruket i 2000 av en i Bodhilds familie, og har siden da drevet med kjøttproduksjon.

Har utdannelse som tømrermester, og har i tillegg fagbrev i betongfaget. Ved siden av gårdsdriften er jeg ansatt  i ett byggmester- og entreprenørselskap, med virkeområde hovedsakelig i Valdres.

På fritiden liker jeg å drive med jakt og fiske. Ellers har gården støl i Store Skag, og her prøver vi og være så mye vi kan!

Øyvind Robøle:

Gården "Robøle" (29/5) ble kjøpt i 1899 og eies nå av fjerde generasjon.

Drev med mjølkekyr fram til 1988 og sau til 2001. I dag blir jorda leid ut.

Øyvind jobber som byggmester og kona Anita Hoberg jobber som fysioterapeut på Beitostølen Helsesportsenter.

Anne Knutsdotter

Jeg bor på "Haugen" gård. Det er en av de eldste gårdene i nordre del av dalføret Øystre Slidre. Jeg driver med gris på naturlig vis, fordi jeg vil at mine griser skal få leve et ordentlig griseliv, hvor de kan leve ut sine naturlige instinkter, som å bygge bo, rote i jorden og ta et forfriskende gjørmebad.

I løpet av dagen beveger de seg mye, derfor vokser de saktere og smakene i kjøttet modnes mer. Kjøttet fra mine naturgriser selger jeg via nettbutikken min og på Bondens marked i Oslo.

Velkommen til oss her i Valdres!!

Parkering / Garasje

"Opparbeidd biloppstillingsplass skal inngå i grad av utnytting (%- BYA). Det skal vere minimum BYA=36 m2, tilsvarande 2 parkeringsplasser, pr. bueining, anten i garasje/carport, biloppstillingsplass utomhus, eller som integrert del av hytta.

Parkeringsplassar skal vere ferdig til bruk før ferdigattest eller mellombels bruksløyve vert gjeve."

Opplysninger er hentet fra gjeldende reguleringsplan.

Adkomst

Fra Fagernes, kjør 21,3 km på fylkesvei 51 i retning Beitostølen. Sving høyre i Heggenes, inn på Robølsvegen. Følg denne i ca. 3,5 km før du tar til høyre inn på Skagsvegen (bom kr 50,-) mot Sandbakkadn. Følg deretter skilting inn mot tomteområdet.

Nord: 6782196,59

Øst: 504303,01

System: EPSG:32632

Beskrivelse av tomt

Lett skrånet skogsterreng.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Heftelser:

Dagboknr. 2649 fra 9.7.1997 - Jordskifte

Dagboken kan fås ved henvendelse til megler

Det vil bli tinglyst klausul om pliktig medlemskap i Robølshøvda Grendelag og årlig bidrag til Yddin og Javnlie løypelag (denne plikten skal også gjelde for evt. etterfølgende løypelag og plikten blir videreført til evt. videresalg av tomteenheten.)

Medlemmene må vedkjenne seg de til enhver tid gjeldende vedtektene.

Kjøper må akseptere at det kan legges strøm, vannledninger o.l over tomtene, og gi adgang til vedlikehold/utskiftninger.

Vei / Vann / Avløp / Strøm

Vei: Privat vei. Hver tomtekjøper blir andelseier i Robølshøvda Grendelag. 

Vann: Kommunalt. Kjøper må selv legge stikkledning fra fordelingspunkt til tomt. Se vedlagt brev "Robølshøvda hytteområde - vassforsyning til tomt 1-37" datert 26.6.2018. Hver tomteeier har selv ansvaret for privat vannledning fra kum og inn til hytta.

Avløp: Kommunalt. Grendelaget har ansvar for felles avløpsledninger, fra kum til og med forgreining og frem til tomtegrense. Hver tomteeier har ansvaret for privat avløpsledning fra tomtegrense og inn til hytta.

Tilknytningsavgift for vann og avløp betales til Øystre Slidre Kommune etter gjeldende regler ved byggesøknad.

Anleggsbidrag for strøm: Ca. kr 10 000,- pr. tomt + graving fra tomtegrense og inn til hytte. Opplysninger gitt av Valdres Energi.

Strøm er fremført og VA til tomtefeltet fremføres i.l.a. 2019

Reguleringsforhold

Eiendommene følger reguleringsplan for Robølshøvda del 1 (planID 201909) vedtatt 4.7.2019 av Øystre Slidre kommune.

TU: I område regulert til fritidsbygg, frittliggande kan det på kvar tomt førast opp bygg hytter/ fritidshus og parkering med samla bebygd areal (BYA) lik inntil 15 %.

Opparbeidd biloppstillingsplass skal inngå i grad av utnytting (%- BYA). Det skal vere minimum BYA=36 m2, tilsvarande 2 parkeringsplasser, pr. bueining, anten i garasje/carport, biloppstillingsplass utomhus, eller som integrert del av hytta.

Parkeringsplassar skal vere ferdig til bruk før ferdigattest eller mellombels bruksløyve vert gjeve.

Fullstendig reguleringsplan ligger vedlagt salgsoppgaven.

Faste, løpende kostnader

Kommunale avgifter påløper fra godkjent byggesøknad. 

Eiendomsskatt: Kommunen innførte dette i 2018 og startet med 2 promille. Denne promillen kan bli endret fra 2020.

Årlig avgift til grendelaget er ikke fastsatt pr. dags dato. Stipulert kostand er kr 6 000,- pr. år.

Avgiften vil dekke veivedlikehold, brøyting/grusing og vedlikehold av felles private avløpsledninger.

Henviser for øvrig til vedlagte vedtekter for Robølshøvda Grendelag.

Løypebidrag: Pliktig årlig deltagelse i Yddin og Javnlie løypelag.

Avgift pr. 2018 er kr 1 000,- pr. år.

Satsene kan bli endret

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Fra kr 490 000,- til kr 1 000 000,-

Omkostninger

11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))

2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))

199,50 (Pantattest kjøper)

525,- (Tingl.gebyr pantedokument)

525,- (Tingl.gebyr skjøte)

12 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 490 000,-) (Priser fra 490.000 - 1 000.000,-))

--------------------------------------------------------

27 399,50 (Omkostninger totalt)

--------------------------------------------------------

517 399,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Ligningsverdi

Vil bli fastsatt på et senere tidspunkt.

Annen nyttig informasjon

Alle tomtekjøpere blir pliktig andelseiere i Robølshøvda Grendelag. Det betales en tilknytningsavgift til grendelaget av hver tomtekjøper. Stipulert beløp er kr 6 000,- Endelig beløp er ikke fastsatt pr. dags dato. Satsen kan bli endret.

Vedtekter for grendelaget ligger vedlagt denne salgsoppgaven.

Grendelaget har ansvar for veg og avløp.

Konsesjon / Odel

Ny eier må signere egenerklæringsskjema for behandling hos kommunen som videresender til Statens Kartverk.

Ingen odel.

Adgang til utleie

Oppført eiendom kan leies ut til fritidsformål

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen har mangel i følgende tilfelle: 1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt. 2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide. 3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers provisjon: Kr 35 000,- inkl. mva pr. solgte enhet

Tilretteleggingshonorar: Kr 45 000,- inkl. mva

Visninger: Kr 1 500,- inkl. mva pr. visning

Markedspakke: Kr 25 000,- inkl. mva

Oppgjør: Kr 4 500,- inkl. mva pr. solgte enhet

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 45 000,- inkl. mva i tillegg til markedspakke, visninger og ev andre direkte utlegg Wangensten & Partners AS har hatt i forbindelse med oppdraget.

Vedlegg til salgsoppgave

Grunnbok

Reguleringsbestemmelser

Robølshøvda hytteområde - prinsippgodkjenning av plan for framføring av vatn og avløp

VA - plan

Vedtekter for Robølshøvda Grendelag med brev (Robølshøvda hytteområde - vassforsyning til tomt 1-37) fra Øystre Slidre kommune 26.6.18 (kartvedlegg) og presisering til vedtekter

Matrikkelkart / Plankart / Situasjonskart

Budskjema