X

PrivatMegleren Valdres har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Øystre Slidre – Beitostølen

Møsasvøo 6

Øystre Slidre – Beitostølen

Møsasvøo 6

Prisantydning
2.600.000
Primærrom
57m²
Bruksareal
58m²
Soverom
3 rom
Rom
4 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
41 43 62 55
Salgsoppgave

Marit Wangensten

Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
PrivatMegleren Valdres
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

71-18-0246

Eier

Trine Krogh Hall

Eiendomstype

Fritidseiendom

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 3 Bnr. 911 Snr. 1 i Øystre Slidre kommune

Byggeår

2005

Areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 58 kvm

Antall rom

4

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1105 kvm ifølge matrikkelkart fra Øystre Slidre kommune.

Introduksjon til salgsoppgaven (maks 4 linjer)

Fritidsleilighet beliggende i naturskjønne omgivelser på Beitostølen
Turområder alle fire årstider for liten og stor - Kom til fjells og kjenn roen

Megler Marit Wangensten presenterer denne eiendommen, ta kontakt for å avtale tid for visning

Beliggenhet

Møsasvøo 6 ligger fint til på Beitostølen med rolige omgivelser, men alikevell sentrumsnært. Flotte turmuligheter alle fire årstider. Skiløypene går ca 20 meter fra leiligheten. Kort vei til alpinanlegget.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Beitostølen er den komplette og urbane fjelldestinasjonen. Alle årstider er spennende og vakre, og aktivitetene står i kø for både liten og stor. Det som gjør Beitostølen så spesiell er nærheten til fjellet og den intime atmosfæren. Her er alpinbakker, restauranter, puber, butikker og andre severdigheter samlet på ett sted, alt innenfor gangavstand.

Det skjer mye positivt i sentrum nå; Butikker bygges om, nye uteplasser/restauranter og leiligheter bygges. Beitostølen har fokus på at hele familien kan utføre aktiviteter alle årstider. Beitostølen Trail Arena hadde åpning av sykkelløype oppe på Garli - Heisstopp i høstferien. Et virkelig flott tiltak som alle kan glede seg over. Opplev den spektakulære fjellheimen og viddene rundt på sykkel i de fine opparbeidede løypene. Se også https://youtu.be/17qJAjLclzY

Beitostølen er porten til unike Jotunheimen. Galdhøpiggen (2469 m), Besseggen (1743 m) og Rasletind (2105 m) er de mest populære. Bitihorn (1607 m) er også en populær topp for hele familien, turen starter kun få minutters kjøring fra Beitostølen.

En av de siste tilvekstene i området, er Via Ferrata. Interessen for dette har eksplodert blant turister, og bare 12km fra Beitostølen ligger Via Ferrata Synshorn, som byr på spektakulære opplevelser og utsikt mot Jotunheimen.

Båtturen fra Bygdin til Eidsbugarden er en eksotisk reise og er en av Nord-Europas høyestgående båtruter. I mer enn 100 år har M/S Bitihorn gått i fast rute mellom Bygdin og Eidsbugarden på innsjøen Bygdin (1060 m.o.h). Et annet alternativ er Rutebåtene Gjende III og Gjendine som tar deg med inn i villeste Jotunheimen med eventyrlige omgivelser og fantastiske turalternativ, bl.a. den populære Besseggen.

Beito Aktiv og skiskole arrangerer aktiviteter som fjellturer, rafting, bueskyting, fjellklatring, viltaften og mye mer. I aktivitetsparken er det duket for fart og moro. Her kan man kjøre kjelke i bobbane, olabil i bane eller hoppe av glede på gyrotrampolinen. Hundespannkjøring, kanefart og ridning i vakkert fjellandskap, dette er en flott opplevelse for hele familien. Det er mange aktiviteter som tilbys året rundt.

Beitostølen Skistadion er Nord-Europas mest komplette langrenns- og skiskytterarena, det er her bl.a World-Cup og årlig sesongåpning for langrenn arrangeres, og stadion er godkjent for alle skiskytterdistanser av IBU. Beitostølen og Øystre Slidre har milevis med fantastiske skiløyper som knytter seg med traseen som går helt til Aurdalsåsen. De forskjellige løypene er merket med farger, noen runder er mer krevende og andre passer for de helt ferske og minste.

Trollrock, Vårspretten, Beitosprinten, Fjellmaraton, Vinjerock, Trubadurfestivalen og Fjelljazz er bare noe av det faste som skjer i Valdres i tillegg til andre konserter, show og events i helger året rundt.

Velkommen til Beitostølen og Valdres!

Bygninger

Fritidsleilighet

Byggemåte

Bygning, generelt:
Taksert leilighet er seksjon nr 1 ligger i 1.etg. Sørvendt beliggende med sol hele dagen og ettermiddagen. Leiligheten er da selveiet del av tremannsbolig. Bygget er bygd i 2005 og oppført i en etasje med tillegg av tverrstilt oppstueløsning samt hems over seksjon 1 tilhørende 2.etg.
Som byggemetode er det valgt støpte platefundamenter til etablert og tilrettelagt grunn, forøvrig oppført som en stav/laft bygning, hvor denne leiligheten ligger i 1.etg/stavdelen med ifyllende ordninært bindingsverk forøvrig i 1.etg. 2.etg med 8'' laftet svilltømmer. Utvendige fasader da med dels noe tømmerfasader, dels stående trekledning, svalgangsløsning. Saltak tekket med torv. Innvendig med støpte gulv med fliser i vindfang, støpt og med fliser på bad og badstue samt oppforede heltre gulv forøvrig. Effektive planløsninger med bla stort oppholdsrom med kjøkken og spiseplass, tre soverom mm. Ihht stedlige måltagniger, måler leiligheten 58 kvm innvendig bruksareal og består av vindfang, entré, tre soverom, bad med badstue. Kjøkken og stue i åpen løsning. Adkomst ut til åpen markterrasse.

Bod:
Boden er etablert som mindre del av etasjen, felles adkomst utenfra.

Grunn og fundamenter:
Utgravd, drenert og oppkultet byggegrube. Plasstøpt betongringmur med støpt, isolert og armert betongsåle og plate som fundamenter. Det beregnes at byggegruben er tilrettelagt og etablert for påstående bygning. Antas noe markisolering av byggegrunnen. Det forutsettes at klimadata for termisk dimensjonering og frostsikring er lagt til grunn ved utførelsen. Tilstandsgrad er ikke vurdert da det ikke er foretatt grunnundersøkelser.

Drenering: Tg 2
Ukjent om det er etablerte dreneringsrør rundt muren. Normal tid før utskifting av drenssystem med drensledninger er 20 - 60 år. Normal tid før vedlikehold av drenssystem med drensledninger er 1 - 5 år. Hvis dreneringen er utført i samsvar med preakseptert løsning og at det i tillegg er fylt inntil muren med drenerende masser vil valgt dreneringsmetode med valgte materialer ha en forholdsvis lang levetid, da spesielt hvis det er muligheter for etterspyling av rør for å holde disse åpne og lett gjennomstrømbare. Tilstandsgrad er ikke vurdert da det ikke er foretatt grunnundersøkelser.

Yttervegger: Tg 1
Yttervegger i 1.etg forøvrig oppført i stav/laft med tradisjonelt reis/bindingsverk, - isolerte konstruksjoner jfr. gjengs løsning - ref: byggeår. Yttervegger i 2.etg oppført i laftet tømmer - 8'' svilltømmer i furu. Det er ikke foretatt loddavvik på ytter og innervegger. Utvendige fasader med stående tømmermannspanel med profilert kledningsamt tømmerfasader i 2.etg. Normal tid før reparasjon av bindingsverk av tre er 40 - 80 år. Stabile fundamenter. Trekonstruksjonen er lukket, ikke mulig å kommentere tilstand inne i vegg. Utvendige overflater virker i generell god stand. Ut fra byggeår velges tilstandsgrad 1 jfr., alder/over 5 år. Samlet tilstandsgrad settes til 1.

Bærende innervegger: Tg 1
Byggets innvendige vegger beregnes å være bærende, dels noe lettvegger. Ikke påvist noe avvikende forhold ved besiktigelsen, men det henvises til byggeår og de dimensjoner som da var gjeldende. Tilstandsgrad: 1 vurdert ut fra alder - påvist noe uttørking i tømmeret.

Vinduer: Tg 1
2 lags energivinduer med trerammer og smårutet inndeling i ytre ramme/sprosse. Haspelåsninger og sidehengslinger. Normal tid før kontroll og justering av vinduer, hengslede er 2 - 8 år. Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. De tilfeldig valgte funksjonstestede vinduer fungerte tilfredsstillende ved besiktigelsen. Vinduer fremstår som bra vedlikeholdte. Tilstandsgraden vurderes til 1 ut fra levetid jfr. byggeår/alder på vinduer.

Ytterdører og porter: Tg 1
Isolert ytterdør med vindu samt isolert terrassedører med 2-lags glass. Normal tid før utskifting av tredører og aluminiumsdører er 20 - 40 år. Normal tid før kontroll og justering av tredører er 2 - 8 år. Ingen påviste avvik - ordinær aldersslitasje. Tilstandsgrad: Samlet jfr. alder og gjenstående levetid 1.

Innvendige dører: Tg 1
Innvendige dører i profilert/heltre utførelse. Normal tid før utskifting av tredør er 30 - 50 år. Normal tid før utskifting av tredør er 30 - 50 år. Ingen observerte avvik.

Takkonstruksjoner: Tg 1
Saltakskonstruksjon tekket med torv. Sperrekonstruksjon med bærende tømmeråser gjennomgående i hele bygget. En konstruksjon av denne type er å anse som en gjennomprøvd og solid utførelsemåte, gitt at takverket er dimensjoner for tekkingen og ytre påkjennnger jfr. høyde over havet,
snølaster ol. Ved besiktigelsen kan det ikke visuelt påvises avvikende forhold/skader eller annet som kan påvirke takkonstruksjonens bæreevne og videre levetid. Tilstandsgrad: Forutsatt at taket ikke blir belastet med mer enn det er dimensjonert for, defineres levetiden her som lang - tilstandsgrad 1 jfr. konstruksjonsmetode.

Taktekking og membraner: Tg 1
Ytre taktekking med torvtekke. Undertak av robust, bærende undertak med underlagstekking av godkjent papp samt platonplast under torven (beregnet konstruksjonsoppbygging). Stålkroker festet til sperregurt samt torvholder av trykkimpregnert høvellast. Lukket gesims. Normal tid før omlegging av torvtak er 30 - 50 år. Normal tid før utbedring av torvtak er 10 - 30 år. Ingen påviste avvik ved taktekkingen. Det skal merkes at tekkingen bare er besiktiget fra terreng, og at tekkingen er fra byggeår. Ingen øvrige påviste eller observerte misforhold utover ordinær aldersslitasje. Ikke påvist aktiv lekkasje el.l. Det skal imidlertid merkes at tak med torvtekke har en større vedlikeholdsfrekevens enn andre tekkingstyper. Generell tilstandsgrad for taktekkingen settes til 1.

Terrasse: Tg 1
Åpen solterrasse etter nedre del av bygget/ut for stue/spisestue. Terrassen måler ihht stedlige måltagninger ca 40 kvm og har adkomst direkte fra stue. Antas/beregnes bygd opp i impregnert treverk - spaltegulv - blokkfundamentering til terreng. Ingen påviste avvik med unntak av naturlige påkjenninger - regn og snø, sol.

Piper, plassbygde ildsteder m.v.:
Ikke etablert. Ikke videre kommentert.

Gulvsystemer - Bad:
Baderommet har støpt gulv med varmekabler og fliser. Det forutsettes at baderommet er bygd opp ihht minste forskriftskrav på byggetidspunkt, og at
alle sikringsfunksjoner er ivaretatt - membraner, mansjetter, nødvendige fallforhold mm. Det er registrert 2 stk sluk, ett inne i dusjen og ett i gulv under baderomsinnredning. Ved besiktigelse av sluk, viste sluken i dusjen at opprinnelig plastlokk ikke var fjernet før slukrist ble lagt på plass - dette vanskeliggjør rens/vask av sluk. Plastlokk kan skjæres i to og fjernes. Avløpsventil fra samleskap kommer ut i dusjnisje - det forutsettes da at gjennomføringen er ivaretatt med nødvendige tettinger/mansjetter/membraner. Tilstandsgrad: Ingen videre kommentar eller beregninger foretas.

Innredning og garnityr for våtrom: Tg 1
Baderommet har porselensservant med ett-greps blandebatteri - hjørneplassert. Vegghengte speil. Dusjnisje med hvite aluminiumsprofiler. Alminnelig aldersslitasje - ikke påviste avvik. Tilstandsgrad: 1 ihht alder/over 5 år.

Utstyr for sanitærinstallasjoner: Tg 1
Gulvmontert vannklosett. Ikke påviste avvik. Tilstandsgrad: 1 jfr. alder/over 5 år.

Luftbehandling, generelt/bad: Tg 1
Rommet er ventilert via motorstyrt ventil på utluften, ledet ut fra bygget - manuelt styrt via bryter. Det ses ikke etablert innluft - denne skal/kan etableres ved spalte mellom dør og terskel. Tilstandsgrad: 1 jfr. alder og tilstand.

Badstue:
Badstuen ligger med direkte adkomst fra bad, og har glassdør og terskelløsning. Granpanel på vegg, da denne ikke 'svetter' på samme måte som f.eks furu. Elektrisk badstueovn. Plassbygde benker. Rommet er ventilert via inn og utluft/ventiler i vegg, internt. Det ble ikke påvist avvikende forhold på badstuens innredninger eller de gjeldende funksjonskrav. Sluk i gulvet. Tilstandsgrad: Vurdert ihht stand = 0.

Kjøkkeninnredning: Tg 1
Kjøkken i naturlig tilknytning til stue og spisestue med kjøkkeninnredning i malte og fronter - foliert utførelse med benkeplate i høytrykkslaminat. Vaskebeslag av rustfritt stål med en kum og avrenningsplate - ett-greps blandebatteri med lav tappetut. Hvitevarer som innbygningsprodukter. Innredningen er fra byggeår og fremstår i god bruksstand med fine overflater. Malt av dagens eier. NEFF-Hvitevarer (Tysk høykvalitet). Det er ikke etablert noen form for avtrekksfunksjoner fra kjøkken. Tilstandsgrad: Vurdert til 1 jfr. stand og fortsatt lang brukstid.

Overflater på innvendige gulv: Tg 1
Støpte gulv med varmekabler og egen styring i vindfang og på bad, fliser som overflater. Oppforede tregulv i øvrige rom. Normal tid før utskifting av keramiske fliser er 10 - 30 år. Alle gulv fremstår i god stand - ref: Det opplyses om at tregulvet ble slipt og overflatebehandlet i 2010. Tilstandsgrad: Ordinær slitasjegrad - 1 jfr. alder/over 5 år.

Overflater på innvendige vegger: Tg 1
Trepaneler gjennomgående på alle vegger/veggoverflater - fliser på bad - granpanel på badstue. Overflatebehandlet veggoverflate. Tilstandsgrad: Ingen påviste avvik - normal aldersslitasje - 1 jfr. alder/over 5 år.

Overflater på innvendig himling: Tg 1
Furu trepaneler gjennomgående i alle rom. Overflatebehandlet. Tilstandsgrad: Ingen påviste avvik - normal aldersslitasje - 1 jfr. alder/over 5 år.

VVS-installasjoner: Tg 1
Vanninntak og varmtvannsbereder er plassert på felles bod/teknisk rom med utv. adkomst Alt vann og avløpsopplegg er fra byggeår. Noe åpne rørføringer, skjult forøvrig. Varmtvannsbereder fra byggeår. Trykksatte rørføringer er holdt i loddet kobber. Antatt PVC på alle avløpsrør. Anlegget er ikke trykktestet, men det ble ikke funnet indikasjoner på avvikende forhold ved besiktigelsen. Det er installert/montert sluk i gulvet inne på boden, da som ett sikringstiltak for event. vannutstrømming fra bereder. Det ses også installert vannmålere for hver enhet samt felles vaskemaskin og tørketrommel. Samlet tilstandsgrad settes til 1 pga over 5 år.

Elkraft:
Elektrisk anlegg fra byggeår. Skjult anlegg/dels åpent - automatsikringer - jordfeilbryter. Ikke observerte avvik på el. anlegget. Ikke opplyst om event. offentlige påbud el.l. Sikringsskap i bod. Tilstandsgrad: Ikke vurdert.

All tekst under "Byggemåte" er utdrag fra tilstandsrapport, datert 9.10.2018. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i hele rapporten som ligger vedlagt denne salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

BRA 58 kvm (P-rom 57 kvm, S-rom 1 kvm)

Arealberegningen er foretatt ut fra mål hentet fra fremlagte tegninger samt tatt på stedet av takstmann. Arealmålingene i rapporten har NS 3940:2012 som utgangspunkt. Presiseringer for enkelte arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter er beskrevet i 'Takseringsbransjens retningslinjer for arealmåling - 2014'. Areal oppgis i hele kvadratmeter i rapporten, og gjelder for det tidspunkt oppmålingen fant sted. Fordeling mellom P-rom og S-rom er basert på retningslinjene og takstmannens eget skjønn. En bruksendring av et rom kan ha betydning for hvilken kategori rommet tilhører. Rommenes bruk kan være i strid med byggeforskriftene selv om de er måleverdige. Det tas forbehold om avvik.

Innhold

Entré, 3 soverom, bad med badstue, stue og kjøkken. Bod/teknisk rom med utvendig adkomst.

Standard

Fritidsleilighet med fine løsninger og flott beliggenhet.

Romslig stue med store vinduer som gir naturlig dagslys, god plass til sofagruppe og spisebord. Adkomst til romslig terrasse.
Åpen løsning til kjøkken. Delikat innredning med integrerte hvitevarer. Bad med flislagte vegger og gulv med varmekabler. Adkomst til badstue. Leiligheten har tre soverom. Hovedsoverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap. Soverom to og tre med enkeltkøyeseng og garderobeskap. Romslig entré med god plass til yttertøy og sko.

Den romslige terrassen gir plass til flere sittegrupper, her kan utsikten nytes med et godt utemåltid.

Felles bod med utvendig adkomst.

Velkommen til visning!

Utstyr

Dette følger med salget, ifølge selger:
- Senger på de to minste rommene.
- To nattbord.
- Hyller på veggen på soverommene.
- Spisebord og to spisestuestoler.
- Sofa.
- Hvitt lavt skap.

Dette følger ikke med salget, ifølge selger:
- Sofabord.
- Benk ved spisebord.
- Servise, bestikk, kopper etc.
- Dyner og puter.
- Vegghylle i stue.
- Gammel kiste i stuen.
- Private eiendeler.
- Dobbeltsengen og nattbord i hovedsoverom kan diskuteres.

Oppvarming

Panelovn i alle soverommene og stue / kjøkken. Gulvvarme på badet og i gangen, badstuovn i badstuen.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper".

Parkering / Garasje

Felles parkeringsplass.

Adkomst

Følg Bygdinvegen (51) til Beitostølen sentrum og ta ned mot Beito, deretter inn Lialøovegen (ca 700 m fra krysset). Ta første vei til venstre, deretter første til venstre igjen. Leiligheten vil være merket med Privatmegleren "Til Salgs" skilt. Ta gjerne kontakt med megler for nærmere veibeskrivelse.

Nord: 6790439.64
Øst: 494048.57
System: EPSG:32632

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten er arrondert og tilpasset bebyggelsen ved etablert og tilrettelagt adskomstvei inn til tunet foran inngangspartiet. Grusede snu- og parkeringsarealer. Naturtomt forøvrig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Heftelser

Tinglyst 25.5.2005, dagbok nr. 2398 - Bestemmelse ifølg. skjøte.
Plikt til å delta forholdsmessig i vedlikehold og brøyting av adkomstvei i internt vegsystem for hytteområdet jf reguleringsplan.
Overført fra: 0544-3/911.
Gjelder denne registerenheten med flere.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter registrert.

Vei / Vann / Avløp

Vei: Eiendommen er tilknyttet privat vei.
Vann/Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på
at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt
tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
Eiendommen har vannmåler.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest utstedt 10.5.2013 ifølge Øystre Slidre kommune.

Verdi ved skattefastsetting

Ligningsverdi er ikke registrert ifølge Skatteetaten pr. 4.10.2018. Ny eier må registrere dette selv.

Reguleringsforhold

Eiendommen følger reguleringsplan Møsasvøo ll med formål om bebyggelse og anlegg. Eiendommen ligger i et regulert område. Maksimal tomteutnytting er 12 %-BYA.

Varsel om områderegulering for Størrtjødnlie og varsel om utbygging er gitt til selger.

Reguleringplan og kart ligger vedlagt denne salgsoppgave.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Beskrivelse av sameiet

Dette er et lite sameiet uten forretningsfører. Ingen fellesutgifter, kun felles bygg-forsikring.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Faste, løpende kostnader

Kommunale avgifter Kr. 6 438 pr. år, satser for 2018 ifølge Øystre Slidre kommune:
Vann: Årlig abonnem. kr 1.100,-. Forbruk pr. m3 kr 17,-
Avløp: Årlig abonnem. kr 1.300,-. Forbruk pr. m3 kr 30,-
Renovasjon: Kr 1 150,-
Eiendomsskatt: 2 888,-

Forsikring i Tryg Forsikring kr 5 697,- Selger har betalt 2/5 av summen. Felles forsikring. (polisenummer 4869884)

Strøm: Selger har brukt ca kr 8 000,- i året. Forbruket avhenger av sesong og bruk samt hvor mye som står på når eiendommen ikke er i bruk.

Brøyting/Veivedlikehold: Ca kr 3 000,- pr. år, betales til Møsasvøo Veilag. Utføres av Beitostølen Maskin og Transport.

Løypebidrag: Vi oppfordrer alle til å gi et bidrag til løypelaget.

Satsene kan bli endret.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Opplysninger fra selger:
Vedrørende strøm: Vi har et felles strømanlegg, med egen strømmåler for hver enhet. Denne står i teknisk rom, dette blir avregnet 1 g.pr år av nabo, abonnementet er registrert på nabo. Hun mottar faktura fra Eidsiva, leser av hver leilighets strømmåler og regner ut hva den enkelte skylder.

Pr i dag eier naboen vaskemaskinen tørketrommel i fellesboden. Denne kan benyttes for et lite beløp pr. vask, dette avtales med nabo. Om maskinen går i stykker, kjøper man ny maskin sammen.

Vedtekter for Møsasvøo veilag ligger vedlagt denne salgsoppgave.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut som fritidsbolig.

Konsesjon / Odel

Ny eier må signere egenerklæring om konsesjonsfrihet for behandling hos kommunen og Kartverket. Ingen odel.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
- I teknisk rom er det skiftet ventiler og ballong på varmtvannstanken, da det dryppet fra ventilene. Utført av Rørleggermester Svein Olsen & Sønner AS, Beitostølen. 2016/2017.
- Noen nye takrenner og justering av disse. I 2015. Utført av Arves Vaktmestertjeneste.
- Varsel om regulering og utbyggingsavtale om Størrtjednlie.
- Strøm: Vi har felles hovedstrømmåler, med 3 forgreninger til måler for hver leilighet. Vi Har egne sikringsskap.
- Vi har ingen felleskostnader.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers provisjon: 2,2 % inkl. mva av oppnådd totalpris, minimum kr 55 000,- inkl. mva
Tilretteleggingshonorar: Kr 14 900,- inkl. mva
Visninger: Kr 2 500,- inkl. mva pr. visning
Markedspakke: Kr 28 500,- inkl. mva
Oppgjørskostnad: Kr 7 900,- inkl. mva

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 14 900,- inkl. mva i tillegg til markedspakke, visninger og ev andre direkte utlegg Wangensten & Partners AS har hatt i forbindelse med oppdraget.