X

PrivatMegleren Valdres har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Lærdal – Borgund

Gramstølen 191

Lærdal – Borgund

Gramstølen 191

Prisantydning
4.550.000
Primærrom
125m²
Bruksareal
129m²
Soverom
4 rom
Rom
5 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmeglerfullmektig
47 61 71 03
Salgsoppgave

Siri Lyseng

Eiendomsmeglerfullmektig
PrivatMegleren Valdres
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

71-18-0238

Eier

Erik Floen
Elisabeth Floen

Eiendomstype

Hytte

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 75 Bnr. 91 i Lærdal kommune

Byggeår

2011

Areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 129 kvm

Antall rom

5

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 2098 kvm ifølge webmatrikkel utstedt av Lærdal kommune.

Beliggenhet

Hytta har en flott beliggenhet med mange fine uteområder. Praktfull utsikt over vakre fjell og natur. Rolig og fredelig med gode solforhold. Det er kort vei til butikker, post, bensinstasjon ved Tyinkrysset og ca. 20 min til Filefjell skisenter.

Hytteområdet ligger like ved stamvegen E 16 mellom Bergen og Oslo med 3,5-4 times kjøring fra begge byene

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Gramstølen Hyttegrend ligger på Lærdalssida av Filefjell, mellom Sognefjorden og Jotunheimen. Gramstølen ligger på ca. 1000 moh og er omgitt av storslått natur. Fra eiendommen er det mange fine turterreng året rundt.

Suletinden er en kjent topptur både sommer og vinter, 1780 moh. Herfra er det storslagen utsikt.
Kongevegen over Filefjell er de siste årene rustet opp som en 10 mil lang vandrerute fra innlandsbygda Vang i Valdres til Lærdal nede ved Sognefjorden.
Lærdalselva er berømt for godt lakse- og sjøørretfiske. På fjellet er det gode muligheter for fiske etter fjellørret - både på privat- og statsgrunn. Mange vann (og elver) kultiveres i området - og fangstmulighetene er gode. Det fiskes både med stang, oter og garn.
I de samme fjellområdene jaktes det på elg, rein, hjort og småvilt som lirype, fjellrype, skogsfugl og hare. Det jaktes både på statsgrunn og privat grunn.
På Filefjelle blir det preparert inntil 140 km med flotte langrennsløyper. Skisporet går i en sløyfe til Gramstølen, så alle hyttene har "ski in - ski out" til langrennsløyper. På skisporet.no får du siste oppdatering på statusen for langrennsløyper på Tyin-Filefjell.
Filefjell Skisenter med 4 heiser og 13 nedfarter ligg ca. 23 km unna, mens Hemsedal Skisenter ligger 55 km. unna.

Velkommen til Gramstølen og Filefjell.

Bygninger

Bebyggelsen består av frittliggende hytte

Byggemåte

Bygning, generelt
Beskrivelse: Hytten er en kundetilpasset typemodell. Levert fra lokal leverandør/entreprenør. Hytten er da bygd i 2011 og tatt i bruk i 2012 jfr. innhentede opplysninger. Den er da oppført i tradisjonelle, helisolerte bindingsverkskonstruksjoner med støpte platefundamenter i form av gulv på grunn med støpt ringmur som primær byggemetode. Skifertekket saltak, isolervinduer, dels åpen, dels overbygd terrasse samt liggende kledning med hjørnekasser, dør og vindusomramminger. Forøvrig er bygget holdt i en etasje med tillegg av større hemsrom på deler av bygget.

Bygning, generelt - 1. etasje / 2 stk bad, hvorav ett med badstue
Beskrivelse: Hytten har 2 stk moderne våtrom - baderom. Begge rommene er bygd med støpte gulv med varmekabler og fliser samt sokkelfliser opp etter vegg på tre av veggene, en vegg med fliser. Frittstående dusjkabinetter samt baderomsinnredning med heldekkende servantplate. Veggmontert vannklosett med innebygd sisterne. Tilkomst til badstue fra hovedbad, hvor badstuen er etablert med fliser på gulv, panel på vegger og i himlinger samt plassbygde sitte- og liggebenker. Glassdør med luftespalte ned til gulv - gulv går sammen med baderomsgulvet og antas fall ledet til sluk under dusjkabinett. Elektrisk badstueovn.
Tilstandsvurdering: Baderommet beregnes bygd opp ihht minste forskriftskrav vedr. fallforhold, membraner og hensyn til våtsoner. Det ses benyttet marmorfliser på begge bad og på badstuegulv, keramiske veggfliser. Badstuen ses med nødvendig inn og utluft jfr. krav. Dør er utadslående ihht krav. Tilstandsgrad: Alle overflater som nye

Bygning, generelt - 1. etasje / Vaskerom med tekniske installasjoner.
Beskrivelse: Vaskerom med vann og avløpsuttak til vaskemaskin samt innredninger forøvrig. Vanninntak, bereder mm som tekniske installasjoner. Støpte gulv med varmekabler og fliser samt sokkelfliser opp etter vegg.
Tilstandsvurdering: Vaskerommet beregnes bygd opp ihht minste forskriftskrav vedr. fallforhold, membraner og hensyn til våtsoner.
Tilstandsgrad: Anlegget er nytt.

Bygning, generelt - 1. etasje / Bod med utv. adkomst.
Beskrivelse: Bod er etablert som del av hytten og måler ihht tegninger ca 3-4 kvm - utv. adkomst.
Tilstandsvurdering: Ikke videre vurdert.

Grunn og fundamenter, generelt
Beskrivelse: Utgravd, drenert og oppkultet byggegrube. Plasstøpt betongringmur med støpt, isolert og armert betongplate som fundamenter under hytten. Oppforet og isolert tilfarergulv med heltre gulv samt påstøp med varmekabler og fliser.
Tilstandsvurdering: Det beregnes benyttet markisolering rundt og på utsiden av murlivet som en markisolering av byggegrunnen. Det forutsettes at klimadata for termisk dimensjonering og frostsikring er lagt til grunn ved utførelsen. Tilstandsgrad: Ikke satt, da det ikke er foretatt grunnundersøkelser.

Yttervegger, TG (Tilstandsgrad) 1
Beskrivelse: Yttervegger forøvrig oppført i tradisjonelt reis/bindingsverk, - antatt isolerte konstruksjoner jfr. byggeår. Det er ikke foretatt loddavvik på ytter og innervegger. Utvendige fasader med liggende kledning, hjørnekasser samt dør og vindusomramminger. Dal av nedre langvegg med steinsforblendinger - wallstone.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Trekonstruksjonen er lukket, ikke mulig å kommentere tilstand inne i vegg. Det er ikke foretatt kontroll av event. loddavvik på ytter- og innervegger. Det opplyses om 200 mm isolasjonstykkelse i veggkonstruksjoner/yttervegger. Tilstandsgrad: Samlet tilstandsgrad vurderes til 1/bygget er over 5 år, men fremstår som nytt.

Vinduer TG1
Beskrivelse: 3-lags energivinduer med trerammer - dels fastkarmsvinduer, dels åpningsvinduer. Industrielt behandlet. Ett-greps betjeningshendel og to låsetapper. Innvendige persienner.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Vinduer fra byggeår. Tilstandsgrad: Over 5 år - 1.

Ytterdører og porter TG1
Beskrivelse: Ytterdør som helisolert dør med trekarmer og snippvindu - utadslående - leder til gang. Boddør i samme utførelse uten glassfelt. Terrassedør(heveskyvedør med glassfelter - 2-lags energi.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Fra byggeår. Tilstandsgrad: Over 5 år - 1.

Takkonstruksjoner
Beskrivelse: Saltakskonstruksjon bygd opp som en plassbygd sperrekonstruksjon med bærende limtredragere gjennomgående i stuedelen, selvbærende A-takstolkonstruksjon for etablering av loftsrom/hemsrom på øvrige deler. Kneloft med inspeksjonsmulighet via luker i knevegger. Alle øvrige konstruksjoner ses som lukkede. Åpne gesimser - ikke videre besiktiget pga adkomst. Vindskier bygd opp med 3 stk utenpåliggende bord - avdekningsbord med beslag.
Tilstandsvurdering: En konstruksjon av denne type er i utgangspunktet å anse som en gjennomprøvd og solid utførelsemåte, gitt at takverket er dimensjoner for tekkingen og ytre påkjenninger jfr. høyde over havet, snølaster ol. Det opplyses om 250 mm isolasjonstykkelse i takkonstruksjoner. Tilstandsgrad: Forutsatt at taket ikke blir belastet med mer enn det er dimensjonert for, defineres levetiden her som lang. Bygget er nytt og konstruksjonen forutsettes med lang levetid.

Taktekking og membraner
Beskrivelse: Ytre tekking med skifer. Ståltakrenner med nedløp til terreng.
Tilstandsvurdering: Det beregnes at tekkingen er fra byggeår. Takrenner samme årstall.
Tilstandsgrad: Skifertekking har i utgangspunktet lang levetid - 0 settes som tilstandsgrad.

Piper, plassbygde ildsteder m.v.
Beskrivelse: Murt elementpipe med steinforblendede overflater utv. Murt brannmur med midtdele av kraftig tømmedimensjon - steinforbendelt forøvrig med wallstone.
Tilstandsvurdering: Pipene og ildstedene er bare visuelt besiktiget og ikke gjennomgående undersøkt for feil og mangler.
Tilstandsgrad: Bygget er nytt

Kjøkkeninnredning
Beskrivelse: Kjøkken i naturlig tilknytning til stue og spisestue med kjøkkeninnredning i god kvalitet behandlede skrog og dører/fronter. Vaskebeslag med to kummer - ett-greps blandebatteri med høy tappetut. Komfyr som innbygning med koketopp nedfelt i benkeplate - avtrekksventilator i rustfritt stål med utkast gjennom vegg. Aluminiumsplater på vegg bak koketopp. Innebygd kjøleskap i høyskap.
Tilstandsvurdering: Innredningen opplyses å være HTH og ses å være levert med høyglans overflater med Miele hvitevarer.
Tilstandsgrad: Fremstår som ny.

Overflater på innvendige gulv
Beskrivelse: Innvendige overflater med varierende overflater på de respektive rom. Støpte gulv med varmekabler og marmorfliser på begge baderommene samt badstuegulvet. Støpte gulv med varmekabler og fliser i gang og på vaskerommet. Forøvrig oppforede tilfarergulv med heltre furugulv i 45 cm bredde gjennomgående på øvrige rom.
Tilstandsvurdering: Alle gulv fremstår i god stand, - ingen påviste avvik. Furugulvet er levert som et designgulv.
Tilstandsgrad: Samtlige overflater som nye - 0 i tilstandsgrad

Overflater på innvendige vegger
Beskrivelse: Innvendige overflater med behandlede trepaneler gjennomgående i hele bygget. Fliser i på en av veggene på bad/ene. Tilstandsvurdering: Alle overflater fremstår i god stand. Tilstandsgrad: Bygget er nytt.

Overflater på innvendig himling
Beskrivelse: Mønedrager av limtre med taktro av trepaneler gjennomgående i alle stuehimlinger. Takstoler med skråhimlinger og dels noe flatere midtparti på hems. Overflatebehandlede.
Tilstandsvurdering: Alle himlinger fremstår i god stand. Tilstandsgrad: Bygget er nytt.

VVS-installasjoner, generelt
Beskrivelse: Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløpsystem. Offentlig strømtilknyttet.
Varme: Hytten er oppvarmet via elektriske punkter/Panelovner samt elektriske varmekabler og 1 stk vedfyrt peisovn i stuen.
Ventilasjon: Naturlig ventilert via veggventiler/bryterstyrte avtrekksventiler i yttervegger på begge bad samt ventiler i overkarm vinduer forøvrig. Det skal merkes å mangle innluft til bad.
Sanitær: Vanninntak ført inn på vaskerom med fordelerskap og varmtvannsbereder. Fordelinger ut til de respektive tappepunkter. Alle trykksatte rørføringer er holdt som rør i rør - PVC avløpsrør.
Tilstandsvurdering: Anlegget ses nytt. Sluk i gulv på vaskerom som sikring for overtrykksventil på bereder. Tilstandsgrad: Anlegget er nytt.

Elkraft, generelt
Beskrivelse: Elektrisk anlegg fra byggeår. Inntakssikringer i utv. skap, automater. Tv-signal til alle soverom + 3 stk oppå på hems + i stuen. Tilstandsvurdering: Ikke observerte avvik på el. anlegget. Ikke opplyst om event. offentlige påbud el.l. Tilstandsgrad: Anlegget fremstår som nytt.

All tekst under "Byggemåte" er utdrag fra tilstandsrapport datert 04.10.2018. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i hele rapporten som ligger vedlagt denne salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 129 kvm

1.etasje: BRA 129kvm (P-rom 125kvm, S-rom 4kvm)
Hems: Hemsrom med adkomst fra entre. Hemsen måler samlet 45 kvm gulvareal, hvorav ca 33 kvm som åpent rom/oppholds/lekerom og ett rom på 12 kvm som avdelt til soverom. Innvendig fri høyde er målt til 180 cm i midtpartiet av rommene, og dette er da under minste målbare høyde jfr. gjeldende måleregler.

Innhold

Overbygd inngangsparti ved inntrekt veggliv/svalgang etter deler av nedre langside på ca. 13 kvm. Vindfang samt gang/entre, tre stk soverom, hvorav ett stort soverom/oppholdsrom med eget bad. Forøvrig ett hovedbad med tilgang til badstue. Vaskerom med tekniske installasjoner. Romslig stue/oppholdsrom med kjøkken og spiseplass i tilknytning. Adkomst fra stue til gavlterrasse på ca 27 kvm, hvor ca 13 kvm som overbygd.
Hems med oppholdsrom samt ett rom som selger har benyttet som soverom.

Standard

Praktfull hytte over ett plan med romslig hems. Svært delikate interiørvalg omgitt av eventyrlig utsikt mot vakker fjellheim. Mange fine turterreng året rundt like i nærheten. Her kan en flytte rett inn og starte det gode hytteliv.

Delvis overbygd inngangsparti med platting i forbindelse som har god plass til sittegruppe. Inngang med romslig entrè som ønsker deg og din familie velkommen. Lys og lunt fargevalg samt flislagt gulv med varmekabler.
Stuen har god takhøyde, er romslig og gir en god romfølelse. De mange vinduene som går fra gulv til tak gir et godt og naturlig lys, og utsikten kan nytes fra sofakroken. Det er også en fin peisovn plassert i stuen som gir en god varme og hyggelig atmosfære.
Åpen løsning til spisestue og kjøkken. God plass til et stort spisebord hvor familie og venner kan samles til et hyggelig måltid på fritiden. Adkomst til delvis overbygd terrasse.
Elegant og tidløst HTH-kjøkken med god benke-og skapplass. Høyglans overflater med Miele integrerte hvitevarer.
Dinesen heltregulv med 45cm bredde gjennomgående i hele hyttens hovedetasje, dette er et flott gulv som virkelig fanger ens oppmerksomhet idet man kommer inn. Stilmessig holder hytten en ren stil med lyse overflater samtidig som sorte, stilige dører og vinduskarmer bryter opp og skaper en moderne kontrast.

Hovedbad med dels flisede overflater i en lun farge. Marmorfliser på gulv, keramiske veggfliser. Dusjkabinett, toalett og baderomsinnredning med designvask. Adkomst til badstue med plassbygde benker og elektrisk badstueovn.
Hytta har tre gode soverom. Stort hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, egen sone for en liten sittegruppe. Plassbygd Montana garderobeskap. I tilknytning til hovedsoverommet er det også et svært delikat bad med dusjkabinett, vegghengt toalett samt baderommsinnredning. Soverom to og tre har plassbygde familiekøyer. Et alternativt fjerde soverom er på hemsen, her er høyden under taket 180cm og dermed ikke målbar takhøyde. Det er plass til kommoder eller garderobeskap på alle soverom.
Trapp opp til romslig hems med oppholdsrom og rom som selger har benyttet som soverom.
Praktisk vaskerom med plass til vaskemaskin, tørketrommel og diverse oppbevaring.

Delvis overbygd terrasse med adkomst fra stue. Videre er det åpen terrasse. Her er det god plass til flere sittegrupper. Ett trinn ned til flott opparbeidet gressplen hvor det er god plass til lek og moro.
Utvendig bod med god plass til ski o.l. ved inngangspartiet.

Den rene og moderne stilen innvendig gjennspeiler seg også utvendig. Hytten er malt i en fin gråfarge, har et vakkert skifertak, deler av nedre langvegg har steinforblendinger og det er spotter i terrassegulvet. Sammen med de sorte vinduskarmene skaper alt dette et eksklusivt og moderne uttrykk.

Oppvarming

Ovn i stue eller elektriske punkter. Varmekabler i gulv på begge bad, badstuegulv, gang og vaskerom.

Parkering / Garasje


Parkering på egen tomt

Adkomst

Fra Bergen: Ca. 23 mil. Kjør til Voss og fortsett på E16 i retning Lærdal. Fra Lærdal kjør på E16 i retning Fagernes. Når du kommer ut av tunnelen ved Borgund tar du første vei til høyre, og kjører parallelt med E-16. Ta til høyre inn Gramstølen og følg veien oppover, kjør gjennom bommen. Følg veien i ca. 2km. Ta til høyre, hytta ligger da som første hytte på venstre side.

Fra Oslo: Ta av inn på E16 i retning Hønefoss, Følg veien til Fagernes. Fortsett på E16 i retning Bergen til Filefjell. Ta til venstre inn gamle E-16 rett før du kommer til Borgundtunellen, følg veien tilbake til du ser skilt mot Gramstølen. Ta til høyre inn Gramstølen og følg veien oppover, kjør gjennom bommen. Følg veien i ca. 2km. Ta til høyre, hytta ligger da som første hytte på venstre side.
En kan også kjøre over Hemsedalsfjellet.

Eiendommen vil også være merket med PrivatMegleren "Til Salgs" skilt.
Kontakt evt. megler for nærmere veibeskrivelse.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten ligger grensende inntil friarealer som er avsatt mellom tomtene. Forøvrig ligger den på en naturlig kolle i terrenget, og fremstår som en tilrettelagt eiendom. Tomten er opparbeidet og tilrettelagt for påstående bebyggelse med definerte grenselinjer.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Dagbok nr 1439, tinglyst 23.12.1965 - Håndgivelseserklæring
RETTIGHETSHAVER: ØSTFOLD FYLKE
PÅ FALLRETTER I LÆRDALSVASSDRAGET
Overført fra: 1422-6/1, 1422-6/4, 1422-6/74, 1422-64/43, 1422-65/6, 1422-75/70
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagbok nr 1409, tinglyst 20.05.1985 - Rettighet
Rettighetshaver:ØSTFOLD FYLKESKOMMUNE
Overført fra: 1422-75/70
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagbok nr 1410, tinglyst 20.05.1985 - Rettighet
Rettighetshaver:ØSTFOLD FYLKESKOMMUNE
Overført fra: 1422-75/70
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagbok nr 357, tinglyst 05.02.2004 - Erklæring/Avtale
Vilkår om bruksrettar til fellesanlegg på gnr. 75/1, 3 og 24 for eigarar av tomter som vert frådelt gnr. 75/24. Eigarar med bruksrettar er medlemer av Gramstølen Grendelag. Grendelaget har ansvar for drift og vedlikehald av fellesanlegg og har bruksrett til areal for stiar og løypenett
Vilkår om eigarrådvelde for Filefjell Eiendomsutvikling AS til diverse anlegg og innretningar
Bruksrett til veganlegget for gnr. 75/1 og 3 og gnr. 81/1
Med fleire føresegner
Overført fra: 1422-75/70
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagbok nr 2166, tinglyst 09.08.2004 - Erklæring/Avtale
Rett til å forlenge leigeavtale
Med fleire føresegner
Overført fra: 1422-75/70
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagbok nr 1030625, tinglyst 13.12.2007 - Utbyggingsavtale
Rettighetshaver:FILEFJELL EIENDOMSUTVIKLING AS
Overført fra: 1422-75/24, 1422-75/70, 1422-75/76, 1422-75/78, 1422-75/79, 1422-75/80, 1422-75/81, 1422-75/82, 1422-75/83, 1422-75/84, 1422-75/85, 1422-75/86, 1422-75/87, 1422-75/88, 1422-75/89, 1422-75/90, 1422-75/92, 1422-75/93, 1422-75/94, 1422-75/95, 1422-75/96
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagbok nr 980241, tinglyst 04.12.2008 - Rett til utskilt tomt
Rettighetshaver:Hjermann Thomas
Rett til 5 tomter
Overført fra: 1422-75/70
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagbok nr 437227, tinglyst 16.06.2010 - Bestemmelser iflg.skjøte
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Med flere bestemmelser

Dagbøkene kan fås ved henvendelse til megler

Vei / Vann / Avløp

Vei: Privat
Vann: Privat
Avløp: Privat

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest utstedt av Lærdal kommune 25.09.2012. Ferdigattesten ligger vedlagt

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting for inntektsåret 2016: kr 363 000,- pr 02.10.2018 ifølge Skatteetaten

Reguleringsforhold

Eiendommen følger Reguleringsplan med tilhørende bestemmelser for Filefjell Sørlig del, Område H6, Trinn 1, Lærdal kommune. Bestemmelsene er tilknyttet plankart av 7.september 2006.
Hver tomt kan bebygges med inntil 2 bygninger, dvs. en hovehytte og et anneks eller et uthus. Kun hovedhytte og anneks kan benyttes til opphold.
For området KFI er tillatt bruksareal (T-BRA) 150kvm totalt for alle bygninger.

Opplysninger gitt av Lærdal kommune. Reguleringsplan ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Faste, løpende kostnader

Renovasjon: Kr 1740,- pr år ifølge SIMAS

Pliktig velavgift: Ja. Ca kr 12 000,- pr år ifølge selger. Dette inkluderer vann/avløp, vei, vedlikehold av vei, brøyting og TV-signaler.

Strøm: Selger har brukt ca. 7000kWh /ca kr 12 000,- i året. Forbruket avhenger av sesong og bruk samt hvor mye som står på når eiendommen ikke er i bruk.

Forsikring: Selger har forsikring i IF (5554498) med årlig premie på ca kr 3984,-. Premien kan variere fra ulike selskap og type forsikring

Løypebidrag: Nei, men alle i hyttefeltet er med og vi oppfordrer alle nye hytteeiere til å bidra.

Bom: Inkludert i velavgiften

Nytt i "Forskrift om brannforebygging" er at kommunen nå skal feie og føre tilsyn med fyringsanlegg også i fritidsboliger, fastsatt av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap 17. desember 2015, med virkning fra 1.1.2016. Den nye forskriften er risikobasert, slik at det nå er kommunen som bestemmer intervall for det forebyggende arbeidet ut ifra vurdert risiko.
Når det gjelder gebyret for denne tjenesten er den satt til :
Feiing ( pr pipeløp): Kr 1 875,- inkl. mva.
Tilsyn i hytter / fritidsboliger: Kr 1 875,- inkl. mva.
Disse gebyrsatsene vil bli fakturert etter utført arbeid, og ikke som en årlig a konto innbetaling(delbetaling).

Satsene kan bli endret.Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Selger har brukt ca 7000kWh pr år. Forbruket avhenger av sesong og bruk samt hvor mye som står på når eiendommen ikke er i bruk.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie


Eiendommen kan leies ut

Konsesjon / Odel

Nye eiere må signere egenerklæring om konsesjonsfrihet for stempling hos kommunen, deretter vedlagt skjøtet.
Ingen odel

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers provisjon: 1,5% inkl. mva av oppnådd totalpris
Tilretteleggingshonorar: Kr 14 900,- inkl. mva
Visninger: Kr 2500,- inkl. mva pr. visning
Markedspakke: Kr 28 500,- inkl. mva
Oppgjørskostnad: Kr 5 500,- inkl. mva

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 14 900,- inkl. mva i tillegg til markedspakke, visninger og ev andre direkte utlegg Wangensten & Partners AS har hatt i forbindelse med oppdraget.