Klikk for galleri

Ørterstølen, Golsfjellet - Moderne fritidsleilighet med delikate fargevalg - Flott turterreng med skiløyper rett utenfor

X
Gol – Gol

Ørterstølen, Golsfjellet

Gol – Gol

Ørterstølen, Golsfjellet

Prisantydning
1.990.000
Primærrom
90m²
Bruksareal
90m²
Rom
1 rom
Visning
Lørdag 23.02.2019 – 12:00-14:00
Søndag 24.02.2019 – 12:00-14:00
Visning
Lørdag 23.02.2019
12:00 - 14:00
Søndag 24.02.2019
12:00 - 14:00
skjema her?
Eiendomsmegler / Partner
99 45 53 05
skjema her?
Eiendomsmeglerfullmektig
47 61 71 03
Salgsoppgave

Ida Follinglo

Eiendomsmegler / Partner
PrivatMegleren Valdres

Siri Lyseng

Eiendomsmeglerfullmektig
PrivatMegleren Valdres
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

71-18-0232

Eier

Valdreseiendom AS v. Ole Morten Skogheim
Valdreseiendom AS v. Bent Ove Schjørlien

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 13 Bnr. 168 Snr. 4 i Gol kommune

Etasje

3

Byggeår

1868 / modernisert 2017

Areal

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 90 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 2651 kvm

Forretningsfører

Ørtestølen Fjellstue AS

Beliggenhet

Ørterstølen er beliggende i fjellområde på Golsfjellet, i Gol kommune, ca. 900 moh. Det er 19 km til Gol, som er kommunesenteret i Gol kommune, hvor helsehus og kommunale kontorer ligger, i tillegg til butikker og restauranter. 40 km til Fagernes. Eiendommen ligger 4 km fra Storefjell Høyfjellshotell. Eiendommen ligger i et område med fritidsbebyggelse og setereiendommer. Fin utsikt og gode solforhold. Fint rekreasjonsområde sommer og vinter med oppkjørte skiløyper i umiddelbar nærhet og kort vei til alpinbakke.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Vakre, varierte Golsfjellet byr på innholdsrike dager for store og små både sommer som vinter. Et sted for avslapping, og ikke minst et sted for å kunne lage nye minner med familie og venner.
Er man glad i å benytte naturen så byr området på fantastiske gåturer for hele familien. Hver topp i området har egen kode og registreres minimum 6 av disse toppene er du med i trekningen av fine premier. En fin måte å få med seg også barna ut på tur! Et annet alternativ er å ta seg en sykkeltur på de mange stølsveier og stier. Golsfjellet er blant Norges beste områder for terreng- og tursykling i fjellet. Her finner man løyper for alle aldre og ferdighetsnivå, enten du vil sykle på grusvei eller stier i terrenget og på høyfjellet.
Dersom barna ønsker et avbrekk fra fjelluften så er det kun 19 km til blant annet Tropicana Badeland på Gol. For ikke å nevne en god badetemperatur i de mange fjellvann som kan være en fin pause etter en lang sykkeltur. Gol er også en kommune som setter pris på besøkende og har flere fine festivaler som blant annet Goldagan hvor fortauene fylles av bodselgere, underholdning og aktiviteter for store og små, matmarked, tivoli og konserter.
Dersom dere ønsker en hyggelig båttur på blikkstille fjellvann er det bare å ta kontakt med Oset Høyfjellshotell som tilbyr utleie av motorbåter, kanoer og padlebåter.
På vinterstid kan område skilte med preparerte skiløyper rett utenfor døren som er tilknyttet et fantastisk løypenettet med over 20 mil med preparerte løyper som viser frem det vakreste av hva naturen har å by på. I tillegg er det kun 1,3 km til alpinanlegget Golsfjellet Alpinsenter, Bualie. Storefjell Ski- og akesenter er også i nærheten (ca. 4 km) med flere heiser og nedfarter med ulik lengde og vanskelighetsgrad både for store og små. Storefjell har eget barneområde, terrengpark og kjelkebakke. Her kan man nyte høyfjellssolen i solveggen!
Gol sentrum ligger ca. 19 km fra fritidsleiligheten. Gol er et handelssentrum i Hallingdal, her finnes bl.a. Kjøpesenter, restauranter, butikker, kafeer, Tropicana badeland ved Pers Hotell, Gol skisenter, bank, Gol motor og fritidspark, Legesenter, Middelalderparken osv.
For ytterligere informasjon se www.golinfo.no og www.gol.kommune.no
Velkommen til visning!

Bygninger

Ørterstølen Fjellstues bygningsmasse er fordelt på kjeller i betong og 3 etasjer i trekonstruksjon. Fjellstua er opprinelig oppført i 1868, senere tilbygd og restaurert.

Byggemåte

Bygning generelt:
Opprinnelig byggeår for bygningen er 1868. Bygget har hatt flere byggetrinn. Denne leiligheten er i 3. etasje, eneste leilighet i denne etasjen, ombygget til leilighet i 2017. Lys og delikat leilighet med god planløsning. Leiligheten er på toppen og er nybygget i det gamle Ørterstølen Fjellstue. Fra stuen er det utgang til terrasse på ca. 19 m2 med fin utsikt og gode solforhold. 8 stk vinduer i takoppløft, som gir en helt spesiell romfølelse i stue/kjøkken, bad/vaskerom og ene soverommet. Overflatebehandlet panel på vegger, malte takflater, parkett på gulv. Flislagt bad/vaskerom. Fundamentert med grunnmur av betong. Yttervegger i laftet tømmer og bindingsverk, utvendig kledd med tømmermannpanel, samt utvendige forblendinger med gråsteinsmurer og på østside med vedstabler etc. Vinduer i 2-lags isolerglass i treramme. Mønet takkonstruksjon med sperrer. Taktekking av stålplater og bordtak.

Utvendig:
FUNDAMENTERING OG DRENERING: Fundamentert med grunnmurer av betong. Ingen opplysninger om drenering.
ETASJESKILLER OG GULV: Gulvkonstruksjoner: trebjelkelag. Noen nivåforskjeller på gulvet.
YTTERVEGGER OG UTVENDIG FASADE: Yttervegger i laftet tømmer og bindingsverk, utvendig kledd med tømmermannspanel, samt utvendige forblendinger med gråsteinsmurer og på østside med vedstabler etc.
TAKKONSTRUKSJON MED YTTERTAK: Mønet takkonstruksjon. Mønet takkonstruksjon med sperrer. Taktekking av stålplater og bordtak.
DØRER OG VINDUER: Hovedinngangsdør i formpresset utførelse med lite vindu, hvitmalt. Terrassedør med isolerglass i stue, utvendige sprosser med småruter. Vinduer i tre med to-lags isolerglass, side- og topphengslede utadslående vinduer. Noen vinduer har utvendige sprosser med småruter. Trekantvinduer er fastkarmvinduer.
TAKOVERBYGG: Takoverbygg ved hovedinngang.
UTVENDIG TRAPP: Trapp til 2. etasje. Rett, åpen trapp med trevanger og galvanisert strekkmetall til trinn.
TERRASSE/TAKOVERBYGG: Terrasse utenfor stue, 19 m2, utvidet i 2017. Takoverbygg på ca. 10 m2.

Innvendig:
INNVENDIGE OVERFLATER: Gulv: Parkett med varmefolie under i kjøkken/stue, fliser på bad/vaskerom. Noen nivåforskjeller på gulvet.
Vegger: Overflatebehandlet panel montert liggende. Fliser på bad/vaskerom. Himling: Overflatebehandlet panel med drager i deler av stue. Ledbelysning i flere rom.
TRAPPER: Trapp fra 2. etasje, tett, rett trapp med malte vanger, eike trinn. Samme utførelse på trapp til ene soverom som ligger ca. en meter under hovedplan. I følge selger er trinnene i trappen nå malt.
INNERDØRER: Overflatebehandlede, formpressede fyllingsdører.
KJØKKEN: Kjøkkeninnredning i lyse, profilerte dører. Benkeplate i heltre eik. Fliser mellom benk/overskap. Oppvaskkum i rustfritt stål. Integrerte hvitevarer, komfyrtopp, stekeovn, oppvaskmaskin, samt ventilator.
BAD/VASKEROM: Vegghengt toalett. Dusj med glassdører. Baderomsinnredning med dobbel servant. Opplegg for vaskemaskin. Fliser på gulv og vegger. Varmekabler i gulv.

Tekniske installasjoner:
VVS INSTALLASJONER: Sanitær - bunnledninger, avløp antas i plast. Vannrør antas i plast. Sanitær - ledningsnett, avløp antas i plast. Vannrør i rør i rør med fordelingsskap på bad/vaskerom fra 2017.
ELEKTRISK ANLEGG: Sikringer med automatsikringer fra 2017. Rikelig med kurser, overspenningsvern og jordfeilbryter.
OPPVARMING: Termostatstyrt gulvvarme på bad/vaskerom og stue/kjøkken. I følge selger er det forberedt til varmepumpe.
VENTILASJON: Elektrisk våtromsvifte ført til yttervegg på våtrom. Det opplyses av selger at det er ventiler i vinduer .
ANNET: Forutsatt montert godkjente røykvarslere og brannslukningsapparat.

All tekst under "Byggemåte" er utdrag fra verdi-og lånetakst. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i hele rapporten som ligger vedlagt denne salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 90 kvm

BRA 90kvm (P-rom 90kvm)

Innhold

Leiligheten inneholder Hall, trapperom, kjøkken, stue, bad og 1 soverom, 1 rom med senger samt hems.

Standard

Moderne leilighet på Ørterstølen som ble ombygd til leilighet i 2017. Leiligheten er lys og delikat med god planløsning. 8 vinduer i takoppløft, som gir en helt spesiell romfølelse i stue/kjøkken, bad/vaskerom og det ene soverommet. Totalt inneholder leiligheten åpen kjøkken-og stueløsning med dør ut til solrik balkong, bad og 1 soverom, 1 rom med senger samt hems.

Oppvarming

Termostatstyrt gulvvarme på bad/vaskerom og stue/kjøkken. Noen panelovner.

Adkomst

Fra Gol: Følg RV 51 mot Golsfjellet/Fagernes. Ta til venstre etter ca. 14 km skiltet mot blant annet Ørterstølen og Storefjell. Følg veien, leiligheten er beliggende på høyre side etter ca. 5 km.
Eiendommen vil være merket med PrivatMegleren "til salgs" plakat.
Ta gjerne kontakt med megler for nærmere veibeskrivelse.

Beskrivelse av tomt/hage

Ørterstølen ligger fint til midt på Golsfjellet. Eiendommen består i hovedsak av fellesarealer. Gruset parkering og noe grøntareal på baksiden. Flat og skrånet, delvis opparbeidet naturtomt.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Vei: Privat vei
Vann: Privat
Avløp: Offentlig tilknyttet

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidlig brukstillatelse eller ferdigattest for del av ombyggingen som omfatter seksjonsnr.4.
Det vil foreligge midlertidig brukstillatelse/ferdigattest til overtagelse.

Verdi ved skattefastsetting

Det foreligger ikke verdi ved skattefastsetting. Ny eier er selv pliktig til å registrere riktig verdi.

Reguleringsforhold

Kommuneplan: Kommuneplanen for Gol 2011-2023 Byggeområde: næringsområde. 06.09.2011
Reguleringsplan: Bualie-Ørterstølen. Byggeområde: næringsområde. 03.05.2005
Bebyggelsesplan: TB2 Ørterstølen. Byggeområde: næringsområde 21.04.2009
Planar under arbeid i området: Ingen, etter våre opplysningar.

50 % av seksjonane kan selges uten utleigeklausul. Jamfør vedtak i UNN 17.04.2018, sak 025/18. Det er ingen utleieklausul for denne seksjonen.
BYA = 1412 m2, maks mønehøgde er 12,5 meter.

Planen ligger vedlagt salgsoppgaven.

Opplysninger gitt av Gol Kommune

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter. Det er pr. d.d ikke utarbeidet noe budsjett og regnskap for sameiet.
Se særlig om vedtekter knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 1 000,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Brøyting/strøing, forsikring av bygg, skadedyrkontroll, vann

Kommunale avgifter, satser for 2018 ifølge Gol kommune:
Avløp: Kr 1 938,-
Eiendomsskatt: Kr 580,50,-
Kommentar fra kommunen: For 2018 er samla kommunale avgifter på kr 2 518,5,- av dette utgjorde eigedomsskatten kr 580,50,- resterende beløpet er kloakk. Avgiftene vil variere etter forbruk. Alle avgifter og gebyr vert fakturert to gonger årleg.
Kommunen skriver følgende: "Når brukseininga no etter reseksjonering vert definert som hytte/fritidshus, vil det mest sannsynleg koma inn
fakturabeløp for renovasjon i tillegg".

Strøm: Leiligheten er ikke tatt i bruk. Forbruket avhenger av sesong og bruk samt hvor mye som står på når eiendommen ikke er i bruk.

Forsikring: Byggforsikring er inkludert i fellesutgiftene, ny eier må tegne egen innboforsikring.

Pliktig løypebidrag: Kr 1250,- i følge selger.

Bom: Kr 1200,- for årskort i følge selger

TV: Det er forberedt til Altibox tv og nett i følge selger. Ny eier må tegne egen avtale.

Satsene kan bli endret.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 0,- / Kr 0,- pr 29.09.2018 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Leiligheten er ikke tatt i bruk.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Alle hvitevarer følger med eiendommen.

Kommentar fra selger: Det står igjen innredning av 5 leiligheter på bygget før alt er ferdigstilt, men arbeidet vil forgå på dager utenom helg og ferier for minst mulig sjenanse for beboere. Det er godkjent bygging av mer leiligheter rundt tomten men ikke noen kjent oppstart på dette.

Det gjøres oppmerksom på at rom med senger
ikke er byggesøkt som soverom, men godkjent som disponibelt rom.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Nye eiere må signere egenerklæring om konsesjonsfrihet for stempling hos kommunen, deretter vedlagt skjøtet.
Ingen odel

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring grunnet av forsikringsvilkår, interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Tilretteleggingshonorar: Kr 14 900,- inkl mva
Visninger: Kr 1 500,- pr visning inkl mva
Markedspakke: Kr 28 500 inkl mva
Oppgjørskostnad: Kr 5 000,- inkl mva
Meglerprovisjon: 2% av total salgspris inkl mva. Minimun kr 49 000,-

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 14 900,- inkl. mva i tillegg til markedspakke, visninger og ev andre direkte utlegg Wangensten & Partners AS har hatt i forbindelse med oppdraget.