X

PrivatMegleren Valdres har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Vestre Slidre – Røn

Trillebakkadn 2

Vestre Slidre – Røn

Trillebakkadn 2

Prisantydning
630.000
Primærrom
86m²
Bruksareal
201m²
Soverom
2 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmeglerfullmektig
47 61 71 03
Salgsoppgave
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Nordre Skrøvik
7640
Vestre Slidre
2114976

Siri Lyseng

Eiendomsmeglerfullmektig
PrivatMegleren Valdres
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

71-18-0230

Eier

Åge Neste
Irene Margrete Espeland
Jan Neste

Eiendomstype

Enebolig

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 60 Bnr. 24 i Vestre Slidre kommune

Byggeår

1959

Areal

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 201 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / Ca. 4172 kvm ifølge Matrikkelkart utstedt av Vestre-Slidre kommune. Ikke alle grensemerker er offentlig godkjent, det kan derfor forekomme avvik ved digital oppmåling.

Beliggenhet

Huset ligger åpent og fritt til med vakkert utsyn over Slidrefjorden og bygda. Eiendommen er beliggende ved begynnelsen av oppkjøring til Vestfjella og med nærhet til det attraktive stølsområdet på Syndin. Eiendommen ligger ovenfor krysset derTrillebakkadn tar opp fra Vestsidevegen. Vegkrysset fører også ned til Einangsbrua og E16 på andre siden av fjorden. Adressen er Trillebakkadn 2, 2960 Røn. Det er ca 3 km til Slidre sentrum med komuneadm. butikk, skole, bank etc. og ca 5 km til Røn og 20 km til Fagernes

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Vestre Slidre er en idyllisk fjellbygd ved Slidrefjorden. Naturen på Syndin i Vestfjella, fjellområdet ovenfor bygda, er storslått med høye fjell og aktivt stølsmiljø. E16 går gjennom bygda, i nord mot Filefjell og Bergen. Sørover er det stadige bedre veier mot Oslo, som ligger ca 3 timer kjøretur unna. Ekspressbusser trafikkerer strekningen øst vest. Vestre Slidre har to kommunale barnehager i Slidre og Røn. Vestre Slidre barne- og ungdomsskole er beliggende i Slidre, kort vei fra eiendommen. På skoleområdet er det fotballbane, ballbinge og skatepark m.m. I Slidre sentrum ligger kommunehuset, legesenter, dagligvarebutikk samt andre servicetilbud. Vestre Slidre er en aktiv kommune med mange aktiviteter for store og små. Turn, fotball, ski, trimrom for å nevne noe. Vestre Slidre har eget skolekorps og mange aktiviteter innen kulturskole. Les mer om de forskjellige tilbudene på nettsiden til kommunen.
Vestre Slidre innbyr til å leve tett på naturen. Det er mulig å kjøpe fiskekort for å fiske i Slidrefjorden eller for fiske i utallige fjellvann oppe i Vestfjella. På sommeren er det fint å ta turen ned til Tingstein hvor det er en fin badeplass og brygge. Det er muligheter for å plukke bær og sanke sopp i nærområdet. Fjellplatået rundt Syndisvanna blir også gjort mer tilgjengelige. Det anlegges brede turveier for bedre tilgjengelighet for flere. Fjellområdet er et yndet sted for fotturer og sykkelturer med familien, langs stølsgrender og fjellvann. Her er det frodige gressmarker og beitende dyr. Det er også et utal av muligheter til å bestige høye fjelltopper fra fjellplatået i Vestfjella. Fjellområdet strekker seg fra Gol i sør, Hemsedal i vest og ville og vakre Vang i nord. Vaset ligger en kort kjøretur unna, her er det milevis med velpreparerte skiløyper samt alpinbakke. Det er dagstur avstand til Sognefjorden med verdensarvområdet og Jotunheimen med steile tinder og rike turmuligheter.

Velkommen til fjellbygda Vestre Slidre!

Bygninger

På eiendommen er det enebolig samt en eldre hytte.

Byggemåte

Grunn og fundamenter, generelt TG (Tilstandsgrad) 1
Beskrivelse: Støpt såle og støpt grunnmur mot terreng = bakvegg og ca halve endeveggene, resten av muren er murt i betongblokk. Ytterveggene i gammel butikklokale underetasje er lektet inn og panelt med panel.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Muren står bra, det er registrert kun etpar små sprekker i muren.

Gulv på grunn, TG2
Beskrivelse: Støpt gulv på kult/pukk i kjelleretasje.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Gulvet er antatt ikke isolert.

Drenering, TG3
Beskrivelse: Drenering antatt fra byggeår. Fukt etter gulv og vegger i matbod, trappegang og vedbod. Veggene i yttre halvdel er panelt så en ser ikke muren.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Skal kjelleren bli tørr må det graves opp utvendig og legges ny drenering og grunnmurplast

Yttervegger, TG2
Beskrivelse: Vegger i bindingsverk antatt isolert med flis, sydd matte, liggende utvendig panel.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Det er ikke registrert råteskader i utvendig panel. Ved befaring var utvendig panel falmet og slitt. Telefon fra rekvirent. Huset er nybeiset utvendig etter at jeg var der på befaring. Veggene er dårlig isolert.

Vinduer, TG3
Beskrivelse: Doble vinduer i hele huset.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Vinduene er i dårlig stand og bør skiftes.

Ytterdører og porter, TG3
Beskrivelse: Enkel panelt ytterdør. Terrassedør ut fra stue.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Dørene er heltre furudører som er panelt utvendig. Ikke isolert, dårlig tetting.

Takkonstruksjoner, TG2
Beskrivelse: Saltakkonstruksjon bygd opp på bærevegger og langsgående takstoler. Kaltloft, loftet er ikke inspisert, men i følge opplysninger hentet fra tidligere takst ble det opplyst at himlingen var isolert med flis med sydd matte over.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Loftet kan med fordel etterisoleres.

Taktekking og membraner, TG3
Beskrivelse: Taket er fra opprinnelsen tekket med eternittskifer, det er i ettertid lagt lekter direkte på eternitten og tekket med stålplater. Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Taket er tett i dag, men dette er ingen god løsning. Stålplatene har begynt og flasse malingen og en må regne med at det ikke er lenge før en må tekke om taket på nytt.

Overflater på terrasse, balkong og utvendige trapper og ramper, TG2
Beskrivelse: Overbygget terrasse med vanlig tregulv. Overbygget begynner å bli dårlig.

Piper, plassbygde ildsteder m.v., TG2
Beskrivelse: Muret tegelsteinspipe.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Pipen begynner å bli dårlig over tak. Pipen bør kontroleres av feiermester.
Beskrivelse: Stor vedovn i stue. Murt peis i peisestue, åpen uten innsats.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Sprekk mellom peis og brannmur i peisestue. Pipen og vedovnen er kontrollert og godkjent av Vestre Slidre branntilsyn den 12.01.2012.

Frittbærende dekker, TG2
Beskrivelse: Trebjelkelag mellom etasjene, isolert med flis. Langt spenn ca 4 meter mellom opplegg på bjelkelag i yttre del.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: 4 meter spenn er mye på vanlig bjelkelag, en kan kjenne at det er heng i gulvet oppe. Bjelkelaget er tydelig isolert med flis for en ser at det har rast ut flis i sprekker og hull.

Kjøkkeninnredning, TG2
Beskrivelse: Gammel plassbygd innredning med malte fronter. Meget enkel.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Fra byggeår.

Overflater på innvendige gulv, TG3
Beskrivelse: Tregulv med belegg i entre/gang, teppe på soverom og peisestue, laminat i stue og kjøkken, belegg på badet. Belegg på badegulv.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Slitte overflater. (TG-2) Belegget på badet er ikke tett. (TG-3)

Overflater på innvendige vegger, TG3
Beskrivelse: I kjelleren er det endel synlig betongvegger i trappegang og boder. Panel på vegger i gammel butikk. I 1-etg. er det malt panel i kjøkken, stue og et soverom, malte plater i peisestue, malte plater i entre/gang, tynnpanel i soverom og gulvbelegg på vegger på bad.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Trepanel på vegger i kjellerlokaler er ofte ikke bra, det lukter mugg og sopp i kjelleren. (TG-3) I første etasje er det gjennomgående slitte overflater. (TG-2) Veggbelegg på badet er dårlig. (TG-3)
Kommentar fra megler: Selger opplyser å ha gjort tilltak i kjeller for å vaske bort lukt av mugg og sopp etter at takstmann var på besøk.

Overflater på innvendig himling, TG2
Beskrivelse: I himling i kjeller er det stort sett vanlig panel. Oppe er det malt panel.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Det har lekket ut flis fra himlingene i kjeller i sprekker og hull.

VVS-installasjoner, generelt, TG3
Beskrivelse: Vann fra egen brønn. Privat avløp til enkel kum. 100 liter v.v.bereder i kjeller. Gammelt røranlegg.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Vann og avløpsanlegg er ikke nærmere undersøkt men i flg. eier skal spredeanlegget vere oppgradert ca 2003 Avløpsanlegget er enkelt, en kan regne med å få pålegg om ny trekamret kum og spredeanlegg.

Sanitærinstallasjoner, generelt, TG3
Beskrivelse: Bad med dusjhjørnet, servant og klosett samt opplegg for vaskemaskin.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Badet er slitt.

Elkraft, generelt
Beskrivelse: Gammelt åpent ledningsnett. Tilstandsvurdering: Anlegget er kontrollert og godkjent den 3.03.2009 av Valdres Energiverk AS.

Fast inventar, generelt, TG2
Beskrivelse: Plassbygde garderobeskap på soverom. Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Fra byggeår.

Bygning, generelt, TG3
Beskrivelse: Hytte (hobbyrom) Hytta er satt opp på gårdsplassen og var tenkt flyttet hel oppå fjellet. Det ble aldri noe av og den er blitt stående, den er brukt siste årene som hobbyverksted. Enkelt fundamentert på lecablokker-stripemurer. Trebjelkelag, antatt isolert. Vegger i bindingsverk, antatt isolert, panelt utvendig med tømmermanns panel. Saltakkonstruksjon, bygd opp med sperrer og åser. Kaltloft antatt isolert. Taket er tekket med bølgeblikkplater. Dobble vinduer. Enkel ytterdør. Innvendig er det belegg på gulvet, panel på vegger og himling. Innlagt strøm.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Setninger i fundament og skjevheter inne. Deler av veggpanelet utvendig ligger helt ned i bakken. Trenger vedlikehold

All tekst under "Byggemåte" er utdrag fra tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i hele rapporten som ligger vedlagt denne salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 201 kvm

Enebolig: BRA 168kvm (P-rom 86kvm, S-rom 82kvm)
Hytte: BRA 33kvm (S-rom 33kvm)

Innhold

Enebolig:
Kjeller: Trapperom, hobbyrom (gammelt butikklokale), matbod, vedbod.
Hovedetasje: Entré, kjøkken, stue, peisstue, to soverom, bad/ vaskerom
Hytte: Gang, stue/kjøkken (hobbyrom), 2 disponible rom (hobbyrom)

Standard

Eiendommen består av enebolig fra 1959, et eldre uthus samt en hytte som ble bygget på tidlig 70-tallet. Planen for hytten var at den skulle flyttes til fjells når den ble ferdig, men har blitt stående på eiendommen siden den var ferdig. Hytten inneholder et inngangsparti, en stue samt to mindre rom. Den en enkelt bygget, men er et fint hus for lek eller kanskje et hobbyrom?
Eneboligen består av to etasjer. Kjelleretasje med god takhøyde og flere lagerrom. Egen inngang til stort areal som tidligere har vært butikklokale, her er det store muligheter for å lage til et flott oppholdsrom.
Hovedetasjen inneholder inngangsparti med gang, bad, to gode soverom, kjøkken, stue og peisestue.
Etasjen har gode vindusflater på samtlige vegger som slipper inn godt med dagslys. Samtidig gir vindusflatene muligheten til å nyte den flotte utsikten fra alle rom som vender mot fjorden. I stuen er det ovn som gir god varme til store deler av etasjen, peisestuen har en åpen peis slik at man kan nyte sprakingen fra ilden. Fra stuen er det verandadør ut til veranda, trapp videre ned til terrenget.
Eiendommen har en svært romslig tomt på ca. 4 mål, har lett adkomstvei fra Vestsidevegen og har en flott utsikt. Huset trenger oppussing for å oppnå dagens standard, men er et meget godt utgangspunkt for en drømmebolig.

Velkommen til visning i Trillebakkadn!

Oppvarming

Stor vedovn i stue. Murt åpen peis i peisestue.
Ellers elektriske punkter

Adkomst

Fra Fagernes: Følg E16 mot Slidre, ta til venstre mot Einang bru etter ca. 20 km. Følg veien i 1,5 km, sving til høyre inn på Vestsidevegen og deretter til venstre inn på Trillebakkadn.
Eiendommen vil være merket med PrivatMegleren "til salgs" plakat.
Ta gjerne kontakt med megler for nærmere veibeskrivelse.

Beskrivelse av tomt/hage

Stor tomt med opparbeidet adkomstveg, gårdsplass og romslig plen i forbindelse med inngangspartiet, ellers naturtomt. Vegen som går opp til fjellet går over deler av tomta.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Dagbok nr 2779, tinglyst 13.07.1992 - Målebrev

Dagbok kan fås ved henvendelse til megler.

Vei / Vann / Avløp

Vei: Privat
Vann: Privat. Det er 2 brønner. Den ene (hovedbrønnen) er plassert på naboens eiendom. Kun muntlig avtale mellom hjemmelshaver og tidligere eier av gården, Andris Neste. Den andre brønnen ligger på eiendommen og er kun tilkoblet toalettet og utslagsvask på bad.
Avløp: Det er etablert utslipp, eiendommen har septiktank. Kommentar fra Vestre-Slidre kommune: Vi har ingen godkjent utslippstillatelse på huset, huset ble bygd før 1970 og da var det ikke krav om å søke om utslipp.
VKR opplyser at det er registrert en slamavskiller med 4 m3 teknisk volum. Anlegget ble tømt sist gang 12.09.2017 og ligger med tømming 2. hvert år.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Dette var ikke et krav på eiendommer som ble bygd før 1.1.1998.
Ingen av husene på eiendommen er byggesøkte.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig for inntektsåret 2016: Kr 254 785,- pr 11.09.18 ifølge Skatteetaten
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig for inntektsåret 2016: Kr 815 312,- pr 11.09.18 ifølge Skatteetaten

Reguleringsforhold

Eiendommen følger kommuneplan for Vestre Slidre kommune med formål LNF, vedtatt 18.09.2003.

Se vedlagt plan for ytterligere informasjon.

Byggegrensen er satt til 30 m fra midtlinjen av fv 261 (Vestsidevegen). Alle tiltak nærmere enn 30 m fra fv 261 krever dispensasjon fra Statens Vegvesen.
Deler av einedommen ligger i jord-og flomskred aktsomhetsområde - potensiell skredfare.
Se vedlagte kart

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Faste, løpende kostnader

Kommunale avgifter, satser for 2018 ifølge Vestre-Slidre kommune:
Avløp, årlig abonnent: Kr 1350,- + forbruk pr. m3 kr 448,-
Renovasjon: Kr 2875,-
Branntilsyn/feiing: Kr 540,- Kommentar fra kommunen: Her har det ikke vært feiing og tilsyn på mange år da huset har stått tomt.
Eiendomsskatt: Kr 2250,-

Strøm: Det har kun stått på litt strøm i huset som frostsikring de senere årene.

Forsikring: Selger har forsikring i Gjensidige, polise nr. 87478325 med årlig premie på ca kr 8385,-. Premien kan variere fra ulike selskap og type forsikring

Kostnader for tv/internett dersom man skal ha det.

Brøyting: Ca. kr 1500-2000 pr. vinter

Satsene kan bli endret.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Boligen har stått tom de siste årene og strøm har kun stått på for frostsikring.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Komfyr følger med salget. Kjøleskap følger ikke med. Taklampe i peisestuen og teak vegghylle i stue følger heller ikke med.

Eiendommen vil ikke bli ytterligere ryddet/rengjort etter visning.

Selger opplyser:
Det er kun brannslukningsapparat av gammel type.
Det er ikke husbrannslange montert.
Det er ikke montert feiestige på tak.
Det er ikke monter spjeld i peis.
Vannledning fra begge brønner kan fryse på vinteren og gå tom for vann. Vann fra brønn på egen eiendom har lite fall og dermed dårlig vanntrykk. Overvann kan komme ned i begge brønnene. I forbindelse med veiutbygging ble det ekspropriert del av eiendom.
Gammel fiskedam. Denne ble utgravet på 70 tallet. Uklart om overløpsledning fungerer. Kjenner ikke til konstruksjon/sikring. Kan renne over ved mye nedbør/snøsmelting.
Det er doble vinduer til de fleste vinduer i hus og hytte, men ikke til samtlige


Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke førstehåndskunnskap om objektet, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand fra teknisk fagkyndig.

Adgang til utleie (boligformål)


Eiendommen kan leies ut

Konsesjon / Odel

Nye eiere må signere egenerklæring om konsesjonsfrihet for stempling hos kommunen, deretter vedlagt skjøtet.
Ingen odel

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers provisjon: Kr 40 000,- inkl. mva
Tilretteleggingshonorar: Kr 14 900,- inkl. mva
Visninger: Kr 1500,- inkl. mva pr. visning
Markedspakke: Kr 28 500,- inkl. mva
Oppgjørskostnad: Kr 5 500,- inkl. mva

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 14 900,- inkl. mva i tillegg til markedspakke, visninger og ev andre direkte utlegg Wangensten & Partners AS har hatt i forbindelse med oppdraget.