X

PrivatMegleren Valdres har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Etnedal – Etnedal

Kjerringdalen 67

Etnedal – Etnedal

Kjerringdalen 67

Prisantydning
990.000
Primærrom
65m²
Bruksareal
71m²
Soverom
2 rom
Rom
3 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
41 43 62 55
skjema her?
Eiendomsmeglerfullmektig
47 61 71 03
Salgsoppgave

Marit Wangensten

Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
PrivatMegleren Valdres

Siri Lyseng

Eiendomsmeglerfullmektig
PrivatMegleren Valdres
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

71-18-0220

Eier

Henriette Lien
Sverre Vedal

Eiendomstype

Hytte

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 118 Bnr. 53 i Etnedal kommune

Byggeår

1967

Areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 71 kvm

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Eiet tomt /Ca. 751 kvm. Eiendommen er ikke digitalt oppmålt, grensene er dermed ikke nøyaktige og avvik kan forekomme ved digital oppmåling

Beliggenhet

Eiendommen ligger stille og fredlig til nede ved Kjerringstøltjednet

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Området er en perle i norsk natur.
Eiendommen er nære Gamlestølen som har et mindre alpinanlegg samt serveringssted med god hjemmelaget mat. Etter en tur i bakken kan man ta turen i boblebadet som er utendørs på dette serveringsstedet.
Fjellområdene rundt Etnedal kan by på mange flotte topper med bl. a Spåtind som ligger 1414 moh og Jomfruslettfjell med sine 1139 moh.
Man kan også prøve fiskelykken i de over 100 vann/tjernene, kanskje blir det selvfisket ørret til middag? Kun en liten spasertur fra hytta finner man fiskevannet Garin.
Etnedal er også et eldorado for deg som liker å sykle, her er det mange fine stølsveier som passer for hele familien.

Så om du liker flott natur, fjellturer, fjellklatring, padling, fisking eller rett og slett bare slappe av så er Etnedal stedet for deg!

Bygninger

Bebyggelsen består av frittliggende hytte

Byggemåte

Bygning, generelt
Bebyggelsen består av frittliggende hytte, bygd 1967 og oppført som en tradisjonell bindingsverkskonstruksjon med støpte punktfundamenter til terreng. Saltakskonstruksjoner med bølgeblikk som ytre tekking samt smårutede vinduer. Overbygd inngangsparti med støpte gulv og skifersatte overflater.

Overflater, generelt. TG (Tilstandsgrad) 1
Beskrivelse: Innvendige overflater med forskjellige materialvalg på de respektive deler.
Gulv: Belegg på vaskerommet, forøvrig heltre gulv i dels lakkert, dels malt utførelse.
Vegger: Trepaneler gjennomgående - behandlede overflater i alle oppholdsrom, noe mindre partier i gang som ubehandlet.
Himlinger: Trepaneler gjennomgående - behandlede overflater i alle oppholdsrom, himling i gang som ubehandlet.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Samtlige overflater fra byggeår. Tilstandsgrad: 1 jfr. tilstand - ordinær bruksslitasje, dels noe større bruksslitasje enkelte steder.

Grunn og fundamenter, generelt. TG2
Stedlige masser/naturterreng med grus og morenegrunn, torv og mose, naturlig drenering. Støpte punktfundamenter. Åpen og luftet krypkjeller under hele hytten.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Ved inspeksjon av fundamenter, ses det å ligge jerndragere mellom de støpte søylepunktene. Det antas også at søylene er ført noe ned i terreng (ukjent dybde). Det er imidlertid ikke funnet noen form for markisolering eller ekstraordinær drenering, derfor vil det kunne være bevegelse i punktene i forbindelse med sterk frost. Ett av punktene er påvist ute av stilling som følge av frostsprengninger, og har også skader utover dette jfr. at jerndragerne som ligger som bæring har forskjøvet seg. Videre ses det at pyntemuren som står mellom punktene er falt ned og ligger på terrenget. Det er forøvrig påvist flere steder med noe skjevheter og helningsavvik i gulvene som følge av valgt fundamenteringsmetode. Påviste bevegelser ses også ved å sikte etter bakre takkant.
Tilstandsgrad: Tilstandsgraden samlet på grunnen og fundamentene settes til 2 jfr. valgt utførelsesmetode. Det skal imidlertid merkes at stort sett samtlige hytter fra 1960-1970 og 1980 er fundamentert på denne måten, og at dette ses på som en akseptert løsning

Yttervegger TG2
Yttervegger forøvrig oppført i tradisjonelt reis/bindingsverk, - antatt isolerte konstruksjoner jfr. byggeår. Det er ikke foretatt loddavvik på ytter og innervegger. Utvendige fasader med stående tømmermannspanel.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Trekonstruksjonen er lukket, ikke mulig å kommentere tilstand inne i vegg. Det antas at bindingsverksveggen er oppbygd med utv. vindtettingspapp/plater til bindingsverket, mineralullisolering samt dampsperre og innvendig trepanel/plater. Det er ikke foretatt kontroll av event. loddavvik på ytter- og innervegger. Tilstandsgrad: Samlet tilstandsgrad vurderes til 2 - Symptomer ref. normal aldersslitasje. Noe slitte overflater på solsiden.

Vinduer TG2
Doble vinduer med trerammer og smårutet inndeling i ytre ramme. Åpningsvinduer med haspelåsninger og sidehengslinger.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Vinduer fra byggeår. Tilstandsgrad: 2 jfr. alder og stand

Ytterdører og porter TG2
Ytterdør som speildør med utv. paneler - Utadslående til overbygd inngangsparti - Innerdør som innadslående inn i stue. Binngangsdør som utadslående - uisolert. Smijernsdetaljer.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Fra byggeår. Tilstandsgrad: 2 jfr. alder

Takkonstruksjoner TG2
Plassbygd saltak/sperrekonstruksjon med selvbærende sperrestoler i stuedel og videre etablert med bærende kneveggskonstruksjon og loftsrom for hems. Bakre del (antatt tilbygd del med bod) med plassbygde takstoler. Det antas å være lagt undertak på opprinnelig/hoveddel før ytre platetekking. Bakre del ses uten noen form for undertak - Undertak antas som robust undertak av rupanel og ytre tekking med pappshingel. Alle konstruksjoner ses som lukkede. Åpne gesimser med raftebord montert mellom sperrer. Vindskier bygd opp med 3 stk utenpåliggende bord med utskårne profiler. av justert skurlast avdekningsbord på topp.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: En konstruksjon av denne type er i utgangspunktet å anse som en gjennomprøvd og solid utførelsemåte, gitt at takverket er dimensjoner for tekkingen og ytre påkjennnger jfr. høyde over havet, snølaster ol. Det er observert å ha vært lekkasje på taket over bakre inngangsdør. Dette ses ved at veggen er åpnet og reisolert. Ikke videre opplyst om følgeskader/senskader. Tilstandsgrad: Forutsatt at taket ikke blir belastet med mer enn det er dimensjonert for, defineres levetiden her som lang. Påvist lekkasje - 3. Samlet tilstandsgrad settes til 2 pga alder.

Taktekking og membraner TG2
Ytre tekking med bølgeblikk. Ståltakrenner med nedløp til terreng.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Det forutsettes at tekking og takrenner er fra byggeår. Tilstandsgrad: 2 jfr. alder

Piper, plassbygde ildsteder m.v. TG1
Hytten har to stk murte piper - en teglsteinspipe i stue og en murt elementpipe på vaskerommet. Teglsteinspipen som natursteinsforblendet og med helle som avdekning over tak - elementpipe som pusset og med pipehatt. Murt gruepeis i stue - dels natursteinsforblendet, dels pusset og mal overflate. To stk frittstående ovner - vedovn og peisovn.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Pipene og ildstedene er bare visuelt besiktiget og ikke gjennomgående undersøkt for feil og mangler, sprekker og event. andre momenter vedr. brannfare. Ingen opplyste fyringsforbud eller andre kjente forordninger. Det er ikke montert noe ildsted inne på vaskerommet. Tilstandsgrad: Tilstandsgrad 1 som vurdering jfr. visuell stand/alder.

Frittbærende dekker TG2
Bjelkelag mellom 1.etg og kjeller er bygd opp som et bærende trebjelkelag med stubbeloft og antatt mineralullisolert. Bærende, underliggende jerndragere.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Konstruksjonmessig er dette en kjent løsning, og det beregnes at bjelkelaget er dimensjonert og innenfor lengdekrav mht. naturlige belastninger. Tilstandsgrad: Samlet tilstandsgrad vurderes til 2 jfr. alder.

Kjøkkeninnredning TG1
Kjøkken i naturlig tilknytning til stue og spisestue med nyere innredning i folierte skrog og heltre benkeplate. Frittstående gasskomfyr og gasskjøleskap. Porselensservant med avløp.
Tilstandsvurdering/ tilstandsgrad: Innredningen ses som nyere. Ikke etablert noen form for avtrekksfunksjoner. Tilstandsgrad: Vurdert til 1 jfr. stand/alder på innredningen.

Elkraft, generelt Beskrivelse: Det er montert opp solcellepanel for leselys, videre er det installert aggregat for mer forsyning og event. opplading av batterier.

All tekst under "Byggemåte" er utdrag fra tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i hele rapporten som ligger vedlagt denne salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 71 kvm

Hytte: BRA 71kvm (P-rom 65kvm, S-rom 6kvm)

Innhold

Overbygd inngangsparti ved etablert svalgangsløsning. Biinngang til gang med adkomst videre til utedoen og uisolert bod. Forøvrig med vaskerom, to stk soverom samt oppholdsrom/ stue med kjøkken i åpen løsning. Ca 8 kvm stor hems etablert over soverommene, adkomst via trapp fra stue. Største innvendige høyde er målt til 1,6 meter i midten av rommet

Standard

Sjarmerende hytte fra 1967 med stille og usjenert beliggenhet. Eiendommen ligger i Kjerringdalen, kun et lite stykke fra fiskevannet Garin. Turmulighetene er mange både sommer og vinter. Hytta er jevnlig oppgradert og fremstår nå som lys, med god planløsning og fine interiørvalg. Fra det overbygde inngangspartiet kommer man inn til et åpent og luftig oppholdsrom, her er det en åpen stue-og kjøkkenløsning med god plass til både sofahjørne, spiseplass og kjøkkenkrok. Fra sofakroken kan man nyte sprakingen fra den åpne peisen, i tillegg til den gode peisen er det også to vedovner som gir rikelig med varme til hele hytta. Romslig spisekrok i tilknytning til kjøkkenet hvor man kan samle familie og venner. Flere gode vindusflater gir godt med lys inn i rommet. Kjøkken med god skap- og benkeplass, kjøleskap og komfyr på gass.
I hytta er det to gode soverom i tillegg til hems. På det ene soverommet er det plassbygd køyeseng samt en enkeltseng, det andre soverommet har to enkle senger. På hems er det satt inn dobbeltseng. Totalt i hytta er det syv sengeplasser.
Gang med inngang til vaskerom, utedo og bodrom.

Møblering

Det som er i hytta nå følger med i salget. Den selges møblert.
Modulsofa fra Living
Stuebord fra Home & Cottage
Spisebord og stoler fra Home & Cottage
Ikea kjøkken innredning
Så og si nye madrasser i alle 7 sengeplasser
Flatskjerm, Parabol, dekoder, dvd spiller
Alle varmekildene
Plentrimmer
Aggregat (3600 watt Honda aggregat) Det er lagt opp strøm i hele hytta som går på aggregat.
Solcelle panel og batterier. Brukes til sms hytta varm og leselys over sengene. Her kan flere kilder kobles til.
Baderomsinnredning
Tepper i stue, kjøkken, soverom og spiseplass
Sengetepper til alle sengeplasser

Oppvarming

Oljeovn, sms hytta varm
2 stk. Gassovner
Peis
Jøtul vedovn
Vedovn

Parkering / Garasje

Parkering på egen gårdsplass

Adkomst

Fra Oslo: Følg E-16 til Bagn, ta av Bagnslinna mot Tonsåsen og Bruflat. Følg veien gjennom Bruflat og inn på Etnedalsvegen. Følg Etnedalsvegen i ca. 5 kilometer før du tar inn på Svilosvegen. Følg Svilosvegen inn til Garin (vann), ta deretter til venstre inn Kjerringdalen.
Eiendommen vil være merket med PrivatMegleren "til salgs" plakat.
Ta gjerne kontakt med megler for nærmere veibeskrivelse.

Nord: 6759258.7
Øst: 537868.05
System: EPSG:32632

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten strekker seg noe ned mot Kjerringstøltjednet, beliggende på en naturlig kolle i terrenget og fremstår som godt opparbeidet og tilrettelagt.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Dagbok nr 1900, tinglyst 18.05.1968 - Grensejustering

Vei / Vann / Avløp

Vei: Privat vei
Vann: Drikkevann må medbringes
Avløp: Enkelt gråvannsavløp

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. På eiendommer oppført før 1.1.1998 var det ikke krav til ferdigattest.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting kr 151 686,- pr 03.09.2018 ifølge Skatteetaten

Reguleringsforhold

Eiendommen følger kommuneplan med formål "LNFR for spredt fritidsbebyggelse - Nåværende" vedtatt 22.06.2011.
I disse områdene er det forbud mot fradeling av nye tomter til bolig-, ervervs- og fritidsbebyggelse. Utvidelse av eksisterende fritidsbebyggelse kan godkjennes uten dispensasjonsbehandling i samsvar med følgende bestemmelser:
På hver tomt kan det bygges ett fritidshus, ett anneks og ett uthus med samlet areal på inntil m2 - BYA=180 m2. Maksimal størrelse på hovedhytte er 100 m2 BYA. To biloppstillingsplasser skal medregnes i BYA.
Tilbygg, påbygg og nybygg på eksisterende tomter for fritidsbebyggelse tillates ikke nærmere vassdrag enn 50 meter i sone 2a og 100 meter i sone 2b.
Tilbygg, påbygg og nybygg på eksisterende tomter for fritidsbebyggelse tillates ikke oppført nærmere privat veg, gangveg, sti eller skiløype enn 15 meter.

Kommentar fra kommunen: Kommuneplanens arealdel er under revidering.

Kommuneplanens arealdel er vedlagt salgsoppgaven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Faste, løpende kostnader

Kommunale avgifter, satser for 2018 ifølge Etnedal kommune:
Renovasjon: Kr 1150,-
Eiendomsskatt: Kr 1464,-
Branntilsyn/feiing

Forsikring: Selger har forsikring i DNB, polise nr. 5057118 med årlig premie på ca kr 4800,-. Premien kan variere fra ulike selskap og type forsikring

Løypebidrag: Ikke pliktig, men vi oppfordrer alle hytteeiere å bidra.

Bom: Kr 30,- pr. tur ifølge selger

Eventuelt TV/Internett

Brøyting: Selger har hatt en muntlig avtale med en bonde i nærheten som brøyter. Ny selger bør lage ny avtale.

Satsene kan bli endret.Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Det er montert solcellepanel for leselys, videre er det installert aggregat for mer forsyning og event. opplading av batterier.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer som følger med salget er komfyr og kjøleskap, begge disse går på gass.

Selger har sms hytta varm, det er normal sms takst og abonnement må overføres eller åpne et nytt.

*Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema:
* Litt frost skjevhet ved ene hjørnet av hytta. Se tilstandsrapport /takst

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut

Konsesjon / Odel

Ingen konsesjon/ingen odel

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon: Kr 55 000,- inkl mva
Oppgjørskostnad: Kr 5500,- inkl mva
Tilretteleggingshonorar: Kr 14 900,- inkl mva
Markedspakke: Kr 28 500,- inkl mva
Visning: Kr 1900,- pr visning inkl mva

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 14 900,- inkl. mva i tillegg til markedspakke, visninger og ev andre direkte utlegg Wangensten & Partners AS har hatt i forbindelse med oppdraget.