Klikk for galleri

Tyinstølen 12 - Sjarmerende hytte og anneks oppført i tømmer, flott beliggenhet med nydelig utsikt mot Jotunheimen og Ty

X
Vang – Tyinkrysset

Tyinstølen 12

Vang – Tyinkrysset

Tyinstølen 12

Prisantydning
1.200.000
Primærrom
52m²
Bruksareal
52m²
Soverom
1 rom
Rom
2 rom
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler / Partner
99 45 53 05
Salgsoppgave

Ida Follinglo

Eiendomsmegler / Partner
PrivatMegleren Valdres
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

71-18-0073

Eier

Morten William Knudsen
Ingrid Aslaug Haugå Skillingstad

Eiendomstype

Hytte

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 2 Bnr. 154 i Vang kommune

Byggeår

Hytte: 1987, tilbygd i 2002.
Anneks: 1982, tilbygd i 1985.
Byggeår er hentet fra tilstandsrapport datert 2.8.2018

Areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm
Areal er hentet fra tilstandsrapport datert 2.8.2018

Antall rom

2

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 920,4 kvm
Areal er hentet fra matrikkelkart utstedt av Vang kommune.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Tyinstølen i Vang kommune ca. 1100 m.o.h. Flott utsikt mot Tyin og Jotunheimen med Uranostind og flere andre høye fjelltopper. Ca. 7 km til butikk, skiheis og kafeteria ved Tyinkrysset. Flotte turmuligheter sommer og vinter.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Tyinstølen er et fantastisk område som ligger ved inngangen til Jotunheimen. Et perfekt sted for å oppleve norsk storslått natur på sitt vakreste og villeste. Rett utenfor hyttedøren har du tilgang til et unikt turterreng sommer som vinter. Om sommeren byr området på stier, turveier og uberørte vidder. Tyinområdet gir muligheter for fantastiske utflukter og uforglemmelige naturopplevelser, enten til fots eller på sykkelen. Området er et flott utgangspunkt for turer i høyfjellet, mulighet til å gå på isbreer og topper over 2000 moh.

Om vinteren byr også området på fine turmuligheter. Ta fjellskiene på og nyt en tur innover viddene eller benytt de scooterkjørte skiløypene. Solskinnsløypa fra hytta og rundt fjellene i vest er populær på vinterstid.

Det er ca. 7 km til Tyinkrysset med alpinanlegg, dagligvareforretning, sportsbutikk og bensinstasjon. Muligheter for bespisning flere steder, nevnes kan Tyinholmen og Filefjellstuene.

På Tyinstølen kan man løse fiskekort.

Flere turmål kan nevnes, et turmål er Tyinstølsnøse (1386 moh) som kan bestiges fra Tyinstølen. Her kan man nyte utsikten inn i Jotunheimen og til en rekke av Jotunheimens 2000 m topper.

Når det gjelder toppturer kan Uranostind (2157 moh) anbefales. Dette er en av Jotunheimens vakreste topper. Den er spiss og omkranset av breer, ruver den høyt over vannflaten på Tyin.

Korte kjøreturer med turmuligheter fra Eidsbugarden til det indre av Jotunheimen eller til Årdalstangen og den spennende Utladalen.

Vinjerock festival er en populær opplevelse sommerstid ved Eidsbugarden.

Velkommen til vakre varierte Valdres.

Bygninger

Hytte og anneks

Byggemåte

Hytte:

Grunn og fundamenter, TG 2
Naturterreng med grus og morenegrunn, torv og mose, naturlig drenering
Ved besiktigelse under hytten ses det naturlig terreng som igjen muren antas å være etablert direkte ned på.
Grus/morenegrunn er definert som lite egnet masse å bygge på, da de har begrensende drenerende egenskaper, noe som kan medføre bevegelser i terrenget. Det er ikke foretatt grunnundersøkelser, og derav noe usikkerhet rundt vurderingene.
Konsekvens: Det er påvist helningsavvik i bygget som følge av valgt fundamentering.
TG er vurdert til 2 jfr. utførelsesmåte.

Grunnmur, TG 2
Tørrmurt natursteinsmur på opprinnelig del, støpte punktfundamenter på tilbygd del. Luftet krypkjeller under hele hytten.
Det er konstatert at fundamentene er etablert direkte til terreng, noe som har medført skjevheter og helnigavvik i bygget. Det er ikke foretatt besiktigelse under hytten pga manglende adkomst på befaringsdagen.
Ut fra en helhetvurdering av muren med teoretisk gjenværende levetid jfr. utførelsesmåte, -uavhengig av underliggende terreng, settes TG 2. En vurdering av punktfundamenter settes til 2.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader, TG 3
Bærende trebjelkelag som etasjeskille mellom luftet krypkjeller og 1.etg. Yttervegger forøvrig oppført i høvlet og skåret svilltømmer - innebygd gavloverbygg er holdt med tradisjonelt isolert bindingsverk med stående kledning. Det er ikke foretatt loddavvik på ytter og innervegger.
Antatt dels ustabile fundamenter.
Trekonstruksjonen er lukket, ikke mulig å kommentere tilstand inne i vegg, men ved stikkprøver viset det seg til dels store råteskader i bunnstokken/syllstokken på opprinnelig del. Videre ble det avdekket fukt- og råteskader i noe av bærestolpene.
TG settes til 2 jfr. alder - 3 jfr. påviste skader og avvik.
Tiltak / konsekvens: Det må foretas ytterligere undersøkelser og avdeknig av skadeomfang. Skaden må repareres - det er i verdiberegningen foretatt ett antatt beløp som er vist som ett prosenttrekk for dette. (se også bilder med forklaring i tilstandsrapporten)

Vinduer og dører, TG 2
Doble to- og trefags vinduer med småruter i ytre ramme. Åpningsbare med haspelåsinger.
Ytterdør som fyllingsdør med utvendige paneler.
Innvendige dører i profilert/heltre utførelse.
De tilfeldig valgte funksjonstestede vinduer fungerte tilfredstillende ved besiktigelsen - merk alder. Noe vannmerker i nedre karm som følge av kondensering. Utvendige overflater på vinduer ses å være behandlet/malt sist år - dels noe varierende gjennomføring da enkelte vinduer er malt innvendig og utvendig, noen bare utvendig. Ytterdøren antas å være isolert jfr. konstrukjsonsmetode.
TG vurderes til 2 ut fra byggeår jfr. levetid på vinduer - 2 jfr. faktisk stand. Ytterdør til 2.
Samlet vurdering settes til 2, da det er gjenstående brukstid på produktene.

Takkonstruksjon, TG 2
Saltakskonstruksjon bygd opp på stedet av håndverker som ett sperretak med bærende tømmeråser gjennomgående i hele bygget.
Isolert konstruksjon jfr. byggeår.
Konstruksjonen er en gjennomprøvd og gjengs god løsning med lang levetid, jfr. riktig dimensjonering ihht lastkrav på stedet. Det ses raftekasser mellom sperrer, disse med borrede luftehull. Ett sted er det registert at det mangler raftekasse og at isolasjonen er eksponert for ytre påkjenninger.
Det konstateres også å ikke være etablert lufting på taket.
TG 2 som samlet vurdering jfr. alder. (se også bilder med forklaring i tilstandsrapporten)

Taktekking, TG 2
Robust rupanel som undertak (antatt), underlagspapp samt ytre taktekking med torv. Åpen gesims. Vindskier med avdekningsbord.
Gesims med synlige sperreender og taktro. Dels noe råteskadet torvholdere.
Generell TG for taktekkingen med andre forhold settes til 2 jfr. alder. (se også bilder med forklaring i tilstandsrapporten)

Piper og ildsteder
Stålpipe med peisovn i stuen.
Parafinbrenner med oppringer som separat varmekilde i tillegg til peisovn.
Ingen opplyste fyringsforbud eller andre kjente forordninger.
TG: Ikke vurdert.

Etasjeskillere, TG 2
Bjelkelag mellom 1.etg og kjeller er bygd opp som et bærende trebjelkelag. Beregnet mineralullisolert.
Konstruksjonmessig er dette en kjent løsning. Det kjennes/er påvist svikt i kjøkkengulvet - påvist kul i stuegulvet som følge av bevegelser / fundamentering.
TG 2 pga alder og påvist svikt.

Rom under terreng, TG 2
Luftede krypkjellere.
Krypkjeller under hytten er ikke inpisert av takstmannen pga manglende adkomst og kan ikke kommenteres for helhetlig tilstand.
Det skal merkes at natursteinsmurer er luftige/slipper gjennom mye luft - antas gjennomluftet.
TG: Ingen påviste avvik utover ordinære fuktavsetninger jfr. luftvekslinger - TG 2 jfr. risikokonstruksjon.

Bad
Vaskerom med dusjkabinett/pumpedusj. Enkel benk med vaskevannsfat. Gråvannsavløp til terreng.

Toalettrom
Rom med forbrenningstoalett med adkomst fra gang/vindfang.

Kjøkken, TG 1
Åpen kjøkkenløsning med gasskomfyr og gasskjøleskap. Åpne reoler og hyller.
Kjøkkenet anses som enklere.
TG er vurdert til 1 jfr. alder og tilstand/over 5 år.

Innvendige overflater, TG 1
Lakkerte tregulv, laftede tømmervegger og innvendig raustede himlinger med synlige tømmeråser og taktro av panel.
Generelt ettersette overflater med senere utført overflatebehandling.
TG 1 jfr. vurdert slitasje og gjenværende brukstid.

Elektrisk anlegg
Det er montert opp solsellepanel for leselys, videre er det installert aggregat for mer forsyning og event. opplading av batterier.

Anneks, TG 2
Bygget er oppført i samme bygningstekniske og fasademessige stil som hytten.
Bygd 1982 og tilbygd i 1985, oppført i laftede tømmerkonstruksjoner med murte punktfundamentering til terreng med tørrmurt naturstein mellom punktene.
Smårutede vinduer med haspelåsinger samt helisolert stalldør. Torv som ytre taktekking.
Bygget er da beregnet for varig opphold og er inndelt med vindfang/gang, bod samt to rom for varig opphold - soverom og oppholdsrom.
Innvendig er det innredet med malte tregulv, tømmervegger i ubehandlet utførelse samt skråhimlinger med synlig møneås på hoveddel, skråhimlinger på tilbygd del - ubehandlet trepanel.
Innlagt åpent strømanlegg basert på egen solcelle for dette bygget.
Løse innredninger, dels noe faste hyller i boden.
Det antas isolert gulv og tak, hvorav bærende trebjelkelag med (antatt 10 cm isolasjon) og saltaksonstrukjson bygd opp som en sperrekonstrukjson med bærende møneås, luftet og antatt isolert med 10 matte (ukjent type/tykkelse på isolasjonen).
Bygget fremstår med endel påviste avvik, bla ses det også her noe fukt- og råteskader i noe av tømmeret (svært begrenset) samt at det er påvist råte i torvholdere, vindskier og forkantbord samt bærestolper i front av innebygd gavldel mm.
Videre er det observert at pipe som er murt på utsiden av vegg mot soverom er ute av stilling og at denne ikke lenger har sin funksjon - foreslått revet.
Bygget har også mindre skjevheter og helningsavvik som følge av at fundamentene er etablert direkte til terreng uten frostsikring eller drenering av terrenget. Det er også påvist at noen av de oppmurte punktfundamentene har sprekkdannelser som følge av bevegelser og dels større, tidvise belastninger - refundamentering må vurderes. (se også bilder med forklaring i tilstandsrapporten)
TG: Ihht ovenstående, vurderes bygget til en samlet TG på 2.
Det gjøres oppmerksom på at mange av de påviste avvikene har en 3'er som TG, men ihht samlet vurdering settes 2, da bygget kan benyttes som bygd uten at event. reparasjoner vil medføre at bygget ikke kan benyttes.
Tiltak / konsekvens:
Forskjellige tiltak må beregnes:
- Jekking/retting av bygget.
- Reparere fukt- og råteskader i dels noe tømmer og bærestolper samt torvholdere og vindskier og forkantbord.
- Event. fjerne/rive pipe og tilbygd 'skap' utenpå vegg.
- Reparere/skifte ut punktfundamenter som er skadet.
Utvendig maling:
Det må vurderes om den overflatebehandlingen som er utført, og det produktet som er benyttet er egnet til laftede vegger jfr. at det her må være en overflatebehandling/maling/beis el.l som er diffusjonsåpen. Hvis det viser seg at malingen ikke er egnet, må alle yttervegger sandblåses og behandles på nytt. - Dette gjelder begge byggene.

All tekst under "Byggemåte" er utdrag fra tilstandsrapport datert 2.8.2018.
Fullstendig rapport ligger vedlagt denne salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm

Hytte: BRA 43 kvm (P-rom 43 kvm)
Anneks: BRA 9 kvm (P-rom 9 kvm)
Kommentar fra takstmann vedr. anneks: Planet har ett innvendig målt gulvareal på ca. 18 kvm, men pga lavere innvendig takhøyde med skråhimlinger ned mot yttervegger på nedre del av bygget, hvor disse skråhimlingene strekker seg ned og forbi nedre målegrense jfr. måleregler.
- Det skal ved skråtak lavere enn 190 cm medtas areal målt horisontalt 60 cm inn fra den linjen der høyden er 190 cm.
Ut fra ovenstående vil det da bli foretatt et trekk i gulvarealet som ikke vises i arealberegningen, men som uansett legges inn i verdiansettelsen av bygget. Planet får da et beregnet gulvareal på 9 kvm BRA jfr. gjeldende måleregler på takseringstidspunktet.

Arealberegningen er foretatt ut fra mål hentet fra fremlagte tegninger samt tatt på stedet av takstmann med henvisning til og ihht Norsk Standard NS 3940 nyeste utgave.
Videre er takstbransjens retningslinjer ved arealmålinger av boliger -2009 lagt til grunn. Det tas forbehold om avvik.
Arealer av plattinger, terrasser ol. er ikke tatt med i ovenstående arealoppstilling jfr. ordinære måleregler.
Det er foretatt skille på rom med primær anvendelse og rom med sekundær anvendelse, målt med benevnelsen bruksareal (BRA)
Arealopplysninger er gitt i samsvar med bruken av rommene på befaringsdagen, uten hensyn til krav i teknisk forskrift, slik som krav til lys, volum ol.
Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.
"Takstbransjensretningslinjer ved arealmåling 2014" fås ved henvendelse til takst@nito.no.

Innhold

Hytte: Vindfang, dorom, kjøkken og stue samt mindre bad og ett soverom. Dør fra stuen ut til overbygd gavlterrasse med rom for aggregatet.
Anneks: Gang, ett rom for varig opphold, ett rom for sengeplassering. Bodrom.

Standard

Sjarmerende hytte og anneks oppført i tømmer beliggende i vakre omgivelser med utsikt mot Jotunheimen og Tyin.
Eiendommen ligger på ca. 1100 moh og byr på mange fine turmuligheter sommer og vinter. Er du glad i naturen og fjellet, er det utall muligheter for korte og lange turer. Dyrelivet rundt Tyinstølen er yrende med ryper og andre dyr som setter et ekstra sjarm på tilværelsene her.

Velkommen inn i hytten, entré med plass til yttertøy og sko. Koselig stue med god takhøyde med synlige tømmeråser. Fra vinduene kan man nyte den flotte utsikten og naturen rundt. Peisovnen gir en god varme og hyggelig atmosfære. Koselig kjøkken hvor man kan hygge seg med måltidene. Innredning med skap- og benkeplass samt gass-komfyr og kjøleskap. Soverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap.
Mindre, men praktisk bad med dusjkabinett og servantskap. Eget toalettrom hvor det er formuldringstoalett.

Bod hvor aggregatet er plassert. Det er fjernstyring på aggregatet, det kan startes og stoppes fra hytta.

Annekset er med å gjøre rom for flere, her kommer man inn i en koselig gang med plassbygd benk. Intimt og koselig oppholdsrom med soveromsdel rett innenfor hvor det er to enkeltsenger.

Flott uteplass med heller utenfor inngangspartiet. Å sette seg ned her etter en tur ute i fjellheimen gir et godt pust fra hverdagen. Bare sitte å nyte den idylliske og naturskjønne omgivelsen gir en ro og energi.

Noe renovering må påregnes ref. tilstandsrapport.

Velkommen til vakre Tyinstølen, Vang i Valdres!

Oppvarming

Peisovn i stue.
Parafinbrenner med oppringer som separat varmekilde.

Parkering / Garasje

Ikke vei helt frem til hytten, parkering på felles parkeringsplass.

Adkomst

Fra Bergen: Kjør til Voss og fortsett på E16 i retning Lærdal. Fra Lærdal kjør på E16 i retning Fagernes over Filefjell. På Tyinkrysset ta av til venstre inn på FV53 mot Årdal. Følg FV53 og ta til høyre inn på Tyinstølen.

Fra Oslo: Ta av inn på E16 i retning Hønefoss, Fagernes. Fortsett på E16 i retning Bergen til Tyinkrysset. På Tyinkrysset ta av til høyre inn FV53 mot Årdal. Følg FV53 og ta til høyre inn på Tyinstølen.

Eiendommen vil også være merket med PrivatMegleren "Til Salgs" skilt. Kontakt evt. megler for nærmere veibeskrivelse.

Nord: 6791406,69
Øst: 457314,19

Beskrivelse av tomt/hage

Eiet tomt beliggende inne på Tyinstølen, plassert på en naturlig kolle i terrenget og fremstår som ryddet naturtomt med stedlig vegetasjon og flora. Hellebelagt uteplass i forbindelse med inngangspartiet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Heftelse:
Dagboknr. 2111 - Skjønn
Klausulering vedr. vassforsyninger for Øvre Årdal.
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettighet:
Dagboknr. 3303 - Bestemmelse om veg - Hjemmel til eiendomsrett
Dagboken ligger vedlagt denne salgsoppgave.

Vei / Vann / Avløp

Vei: Offentlig
Vann: Borebrønn med håndpumpe på tunet.
Avløp: Gråvannsutslipp til terreng fra kjøkken og dusj.
Kommentar fra Vang kommune: Pålegg: Tilknytningsforhold ikke vurdert.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest tilbygg hytte utstedt av Vang kommune 22.3.2017.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting for inntektsåret 2016 kr 106 446,- pr 25.7.2018 iflg. skatteetaten

Reguleringsforhold

Eiendommen følger reguleringsplan med navn "Tyinstølen", vedtatt av Vang kommune 18.8.06
TU = Utnyttingsgraden for hyttetomter er sett til totalt bruksareal (T-BRA) = 130 m2. Av dette kan ikkje hovudhytta overstige T-BRA = 100 m2, og anneksa ikkje overstige T-BRA = 30 m2.

Fullstendig reguleringsplan ligger vedlagt denne salgsoppgaven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Faste, løpende kostnader

Kommunale avgifter Kr 2 650,- pr. år, fordelt på kr 1 150,- i renovasjon og kr 1 500,- i branntilsyn/feiing.
Satser for 2018. Opplysninger gitt av Vang kommune.
Forsikring i Gjensidige kr 3 044 (polisenummer 20138092)
Premie varierer fra type forsikring og forsikringselskap.

Andre utgifter:
Velavgift: Ca. kr 2 000,- pr. år. Dette inkluderer brøyting og løypebidrag ifølge forrige selger.
Evt. tv / internett

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Eiendommen er ikke tilknyttet strøm. Den har solcellepanel og aggregat.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema:
* Pipe: Pipeløp i anneks er ikke i bruk og heller ikke brukbart i nåværende stand
* Skjevheter: Vi kan ikke selv påpeke skjevheter eller lignende da vi ikke har erfart dette men viser til tilstandsrapporten
* Råte: Vi kan ikke selv påpeke råteskader da vi ikke har erfart dette men viser til tilstandsrapport
* Tilstandsvurdering: Det er utført en tilstandsrapport i forbindelse med salg av hytten, som detaljert beskriver tilstand, feil og mangler. Vi har sittet som eiere av hytten i litt over ett år, og har kun benyttet den to ganger. Vår kunnskap baserer seg derfor i hovedsak på verditakst ved kjøp av hytten, og tilstandsrapport utarbeidet i forbindelse med vårt salg av hytten.

Adgang til utleie (boligformål)

Eiendommen kan leies ut som fritidsbolig

Konsesjon / Odel

Ny eier må signere egenerklæring om konsesjonsfrihet for stempling hos kommunen, deretter vedlagt skjøte.
Ingen odel.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers provisjon: Kr 45 000,- inkl. mva
Tilretteleggingshonorar: Kr 10 000,- inkl. mva
Visninger: Kr 2 900,- inkl. mva pr. visning
Markedspakke: Kr 27 100,- inkl. mva
Oppgjørskostnad: Kr 5 500,- inkl. mva
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 14 900,- inkl. mva i tillegg til markedspakke, visninger og ev andre direkte utlegg Wangensten & Partners AS har hatt i forbindelse med oppdraget.