X

PrivatMegleren Valdres har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Nord-Aurdal – Aurdal

Sagbrøtavegen 2

Nord-Aurdal – Aurdal

Sagbrøtavegen 2

Prisantydning
2.490.000
Primærrom
184m²
Bruksareal
217m²
Soverom
4 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
41 43 62 55
Salgsoppgave
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Aurdal Vest-sagbråten
206101
Nord-Aurdal
64903029

Marit Wangensten

Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
PrivatMegleren Valdres
 

Informasjon om prosjektet

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i Sagbrøtavegen 2 i Aurdal, i et koselig og etablert byggefelt samt barnevennlig område. Mange herlige uteplasser hvor en kan følge solen fra morgen til kveld. Nærhet til barnehage og Aurdal sentrum. Kort kjøretur til Aurdalsåsen hvor det er mange fine turmuligheter alle fire årstider.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Aurdal er et tettsted i Nord-Aurdal kommune, og bygda er kjent for sine vintersportaktiviteter på Aurdalsåsen og i Valdres Alpinsenter. Aurdal har bensinstasjon og dagligvarebutikk som også er åpent på søndager og helligdager.

Valdres Golf ligger idyllisk til ved Aurdalsfjorden i Vestringsbygda. Anlegget kan friste med 9-hulls bane, en 6-hulls øvingsbane på nesten 1 km samt driving range og øvingsområde med stor puttinggreen og sandbunker. Caféen serverer gode hjemmelagde småretter og i proshopen finner man et godt utvalg av golfutstyr og tilbehør.

I tillegg ligger Aurdal Fjordcamping og Hytter idyllisk til nederst i bygda, dette er et flott sted til både bading og fisking.

Ca. 12 km til Fagernes, som er kommunesenteret i Nord-Aurdal.

Bussen "Valdresekspressen" har flere daglige avganger til/fra Valdres/Oslo og stopper i Aurdal.

Nord-Aurdal barneskole: Fagernes
Montessoriskole: Ulnes og Skrautvål
Barnehager Nord-Aurdal: Ulnes, Fagernes, Leira, Vestringsbygda og Ranheimsbygda
Videregående skole: Leira

Velkommen til Aurdal i vakre varierte Valdres!

Bygninger

Enebolig og garasje

Byggemåte

Enebolig:

Grunn og fundamenter: Tg 1
Grunnmurer av lettklinker på antatt fast grunn. Utvendig pusset og malt utførelse med synlig drensplast og klemlist. Normal tid før utskifting av drenssystem med drensledninger er 20 - 60 år. Mangler klemlist stedvis på drensplast. Setning/sprekk i grunnmur, har vært uendret ifølge eier. Overflatedrenering er tatt igjen siden byggeår, tidligere fuktmerker i bod hadde ikke fuktutslag ved fuktmåling under befaring og er antatt fra før drenering ble utbedret.

Gulv på grunn: Tg 1
Gulv av betong i kjeller. Normal tid før reparasjon av plasstøpt betonggulv på lastbærende isolasjon er 40 - 80 år.

Yttervegger: Tg 1
Yttervegger i bindingsverk kledd med tømmermannspanel, liggende kledning i raust. Forblendet med fasadestein ved inngang. Normal tid før reparasjon av bindingsverk av tre er 40 - 80 år. Skiftet enkelte bord på ytterkledning pga jord/fuktpåkjenning i underetasje i 2015.

Vinduer og dører: Tg 2
Vinduer i 2-lags og 3-lags isolerglass fra byggeår. Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. TG satt ut ifra alder. Stedvis slitasje i karm/utforing.
Et vindu skiftet i 2011 (tg1).

Ytterdører og porter: Tg 1
Hoved ytterdør med glassfelt, adkomst til vindfang. Terrassedører med glassfelt, adkomst til stue. Normal tid før utskifting av tredører og aluminiums dører er 20 - 40 år. Terrassedører og ytterdør skiftet i 2011.

Ytterdører og porter - Leilighet: Tg 1
Ytterdør av tre med glassfelt, adkomst til vindfang.

Takkonstruksjoner: Tg 1
Saltakkonstruksjon med takstoler. Kryploft inspisert fra luke.

Taktekking og membraner: Tg 1
Taktekket med shingel. Montert takrenner med nedløp av sortlakket stål, nedløp tilkoblet drensrør. Montert takstige på tekking. Normal tid før omlegging av asfalttakshingel er 20 - 30 år. Taktekking og takrenner skiftet i 2003. Isbord er slitt, må påregnes utskifting. (tg2).

Trapper og ramper: Tg 2
Utvendig galvanisert trapp til inngang. Trapp av tre ned til kjeller. Normal tid før utskifting av trapper i tre er 15 - 30 år. Overflateslitasje i trapp, fra byggeår og tg satt ut ifra alder.

Balkonger, terrasser ol.: Tg 1
Terrasseplating mot nord ved inngang. Oppført med bjelkelag belagt med terrassebord og montert rekkverk. Overbygd mot vest ved terrassedør.
Terrasse mot sør ut ifra stuen oppført i bjelkelag belagt med terrassebord og montert rekkverk. Overbygd terrasse ved inngangsparti til leilighet. Oppført i bjelkelag belagt med terrassebord. Terrasse mot sør bygget i 2011, mot inngang/nord i 2014.

Piper, plassbygde ildsteder m.v.:
Elementpipe i lettklinker, pusset utførelse over tak med fotbeslag. Tilkoblet vedovn mot gang, pipe/brannmur forblendet med fasadestein. Pipe inspisert fra kryploft, registrert da bekk/merker på pipe, anbefaler nærmere inspeksjon av pipe/pipeløp.
Leilighet, Underetasje - Montert vedovn i gang.

Frittbærende dekker: Tg 1
Etasjeskille i trebjelkelag. Bærevegg mellom kjeller og leilighet av lettklinker. Normal tid før reparasjon av etasjeskiller med bjelkelag av heltre eller I-bjelker er 40 - 80 år.

Kjøkken: Tg 1
Kjøkkeninnredning i malt heltre med over- og underskap. Laminat benkeplate i trefylling. Et skap med glassdører. Fliser mellom benk/overskap. Integrerte hvitevarer med kjølehjørne, ventilator, koketopp, to komfyrer, oppvaskmaskin og og oppvaskkum av stål. Kjøkken fra 2011.

Kjøkken leilighet: Tg 1
Kjøkkeninnredning i malt heltre med over- og underskap, laminat benkeplate i trefylling. Fliser mellom benk/overskap. Oppvaskkum av stål. Integrerte hvitevarer med komfyr, koketopp og ventilator.

Overflater på innvendige gulv: Tg 2
Gulv belagt med parkett og laminatgulv. Fliser på bad. Kontrollert med synlig membran og klemlist i sluk. Betong i vaskerom. Bad 1.etasje: Sprekker i fuger, sprang og bom i fliser på bad i 1.etasje. Normal tid før sliping og oljing av tregulv, parkett, oljet er 8 - 16 år. Normal tid før utskifting av gulv i våtrom med keramiske fliser direkte på membran er 10 - 30 år. Under befaring ble det målt overflateavvik oppmot 15 mm, da i stue, spisestue, kjøkken og gang. Vaskerom er ikke egnet som våtrom ved vannsøl/lekkasje pga manglende tettesjikt i overgang gulv/vegg. Bom, sprang og setninger i fuger på enkelte fliser i bad. Det ble på bad også kontrollert fall mot sluk. Lokalt fall ut ifra vegg i dusj, men motfall mot dusjvegg og vann blir derfor
liggende. Øvrig baderomsgulv hadde manglende fall og sluk er lukket slik at ikke evt. lekkasjevann kommer seg til sluk. Ikke foretatt fuktmålinger av våtrom, da disse hadde nylig vært i bruk.

Overflater på innvendige vegger: Tg 1
Vegger kledd med malt mdf og malte plater. Fliser på bad. Normal tid før maling av plater, malt er 8 - 16 år. Normal tid før utskifting av våtrom, keramiske fliser på membran, lettvegg er 10 - 20 år.

Overflater på innvendig himling: Tg 1
Himlinger kledd med tak-ess plater. Normal tid før maling av plater, malt er 10 - 20 år.

Overflater på innvendige gulv - Leilighet: Tg 1
Gulv belagt med parkett. Fliser i vindfang og bad, sokkelflis på bad. Normal tid før utskifting av gulv i våtrom med keramiske fliser direkte på membran er 10 - 30 år. Begrenset inspeksjon av membran og sluk.

Overflater på innvendige vegger - Leilighet: Tg 1
Vegger kledd med trepanel, malte plater og malt trepanel. Glassbyggerstein mot kontor som ble oppusset i 2017. Normal tid før maling av trepanel, malt er 8 - 16 år. Normal tid før maling av plater, malt er 8 - 16 år.

Overflater på innvendig himling - Leilighet: Tg 1
Himlinger kledd med malt plater. Normal tid før maling av plater, malt er 10 - 20 år.

Sanitærinstallasjoner, generelt: Tg 1
Vannrør med rør-i-rør med fordelerskap plassert i trappenedgang, avløp til bad. Opplegg fra vaskerom i kobber. Avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder for hoveddel er på 200 l fra 2010. Varmtvannsbereder for utleiedel er på 120 l fra 1995. Hovedvannledning med stoppekran og måler plassert i vaskerom. Utslagsvask og opplegg for vaskemaskin plassert på vaskerom. Montert utekran på yttermur. Eier opplyser om at det ved bruk av mye varmtvann fra 1.etasje, knaker det i vegg i kjeller. Dette som følge av for trang rørgjennomføring, der røret utvider seg mot veggen. Anbefaler utbedring med større utsparing for rørgjennomføringen.

Utstyr for sanitærinstallasjoner: Tg 1
Toalettrom har montert servant og klosett. Bad har montert vegghengt klosett, servant og dusj med glassdør/vegg. Nytt bad i 2011.

Varme:
Oppvarming med strøm og vedfyring.

Luftbehandling: Tg 1
Fuktstyrt ventilvifte med avtrekk over tak på bad, samt tilknyttet avtrekk på bad fra leilighet.

Utstyr for sanitærinstallasjoner - Leilighet: Tg 1
Bad har montert dusjkabinett, klosett, servant, utslagsvask og opplegg til vaskemaskin. Nytt bad i 2011.

Elkraft: Tg 1
Sikringsskap med automatsikringer og skrusikringer, samt fjernavleser plassert i vindfang. Brann og tyverialarm. Samsvarserklæring fra 2017. Men må etterhvert påregnes utskifting av skrusikringer. (tg2) For en fullstendig kontroll av det elektriske anlegget, anbefales kontroll av godkjent eltakstmann.

Elvarme:
Elektrisk oppvarming med panelovner. Luft til luft varmepumpe plassert i stue. Varmekabler på bad. Varmepumpe plassert i stue.

Elkraft, generelt - Leilighet: Tg 2
Sikringsskap med skrusikringer og fjernavleser, samt skap med hovedsikringer i skrusikringer plassert i kontor. Må etterhvert påregnes utskifting av skrusikringer. For en fullstendig kontroll av det elektriske anlegget, anbefales kontroll av godkjent el-takstmann.

Elvarme - Leilighet:
Elektrisk oppvarming med panelovner. Varmekabler i vindfang og bad.

Innredning og garnityr for våtrom: Tg 1
Servantskap i folierte plater i toalettrom. Baderomsinnredning på bad i folierte plater med over og underskap, samt høyskap. Speil og tilhørende belysning.

Annet fast inventar: Tg 1
Garderobeskap i folierte plater og speil plassert i gang. Opplegg knagghenger og hyller under trapp.

Sentralstøvsuger: Tg 1
Sentralstøvsuger med sugeenhet på vaskerom.

Garasje: Tg 1
Garasje med to garasjeplasser og oppført søppelhus/overbygd i gavlvegg. Bygning oppført i bindingsverk kledd med tømmermannspanel. Saltakkonstruksjon med takstoler, tekket med shingel. Montert takrenner med nedløp av sortlakket stål. To vipporter i tre. Innvendig grus på terreng, ellers uinnredet på vegger og himling. Nye takrenner og nedløp i 2012. Søppelhus bygget i 2015.

All tekst under "Byggemåte" er utdrag fra tilstandsrapport, datert 6.6.2018. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i hele rapporten som ligger vedlagt denne salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 184 kvm, Bruksareal: 188 kvm

1. etg: BRA/P-rom 97 kvm
Kjeller (hoveddel): BRA 19 kvm (P-rom 15 kvm, S-rom 4 kvm)
Utleieleilighet, underetasjen: BRA/P-rom 72 kvm
Garasje: BRA/S-rom: 29 kvm

Arealberegningen er foretatt ut fra mål hentet fra fremlagte tegninger samt tatt på stedet av takstmann med henvisning til og ihht Norsk Standard NS 3940 nyeste utgave. Videre er takstbransjens retningslinjer ved arealmålinger av boliger -2009 lagt til grunn. Det tas forbehold om avvik. Arealer av plattinger, terrasser ol. er ikke tatt med i ovenstående arealoppstilling jfr. ordinære måleregler. Det er foretatt skille på rom med primær anvendelse og rom med sekundær anvendelse, målt med benevnelsen bruksareal (BRA). Arealopplysninger er gitt i samsvar med bruken av rommene på befaringsdagen, uten hensyn til krav i teknisk forskrift, slik som krav til lys, volum ol. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg. "Takstbransjensretningslinjer ved arealmåling 2014" fås ved henvendelse til takst@nito.no.

Innhold

1. etg: Entré, gang, stue, spisestue, kjøkken, bad, toalettrom, 3 soverom.
Kjeller (hoveddel): Kontor/garderobe, vaskerom, boder.
Leilighet, underetasjen: Entré, gang, bod, stue/kjøkken, bad og ett soverom.
Garasje: 2 biloppstillingsplasser.

Standard

Eiendommen ligger fint til i et hyggelig byggefelt. Gode solforhold og fin utsikt. Mange koselige uteplasser som en kan få mye glede av samt god plass til lek og moro. Eneboligen er pent oppusset og vedlikeholdt, her kan en flytte rett inn. Utleieleilighet i kjelleren.

Et hyggelig inngangsparti som ønsker deg velkommen inn. Uteplassen ved inngangen er romslig med inngjerdet område. Her er det god plass til flere sittegrupper og andre utemøbler. Rundt inngangsdøren er det lagt fasadestein som gir et innbydende uttrykk.

Entré med plass til daglige yttertøy, i mellomgang er det innebygd garderobeplass med speildører.

Åpen og lys stue med mange vinduer som gir et godt dagslys inn, persienne som er god å ha om en vil stenge solen ute. Det er plass til sofagruppe og spisebord. Det er to utganger fra stuen. Den ene har adkomst til overbygd og lun terrasse, mens den andre har adkomst til en romslig terrasse med god plass til flere sittegrupper og andre utemøbler.

Delikat og fint kjøkken med en lys innredning og profilerte fronter. Meget god skap- og benkplass, et kjøkken man kan trives på.

Boligen har tre soverom. Hovedsoverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap. Soverom to og tre har plass til seng og garderobeskap.

Fint og moderne bad med delikate fliser på vegg og gulv med varmekabler. Innredning med god skapplass, toalett og dusj. Ekstra toalettrom i gangen.

Ned trappen til kjelleren er det ett rom som kan benyttes til lagring og kontor, her er det laget garderobeløsning under trappen noe som er praktisk. Vaskerommet har opplegg til vaskemaskin og tørketrommel samt utslagsvask. Boligen har sentralstøvsuger.

I underetasjen er det en fin utleieleilighet. Stue med plass til en mindre sofagruppe og spisebord. Åpen kjøkkenløsning, innredning i en lys farge. God skap- og benkplass. Det er ett romslig soverom med plass til en større seng samt garderobeskap. Badet har en enkel og fin innredning, toalett og dusjkabinett. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel samt utslagsvask. Mellomgang og entré med plass til yttertøy og sko. Det er undermåler både til strøm og vann i utleieenheten.

Garasje med to biloppstillingsplasser. Leietager har parkering ute med uttak til motorvarmer.

Utstyr

Dette følger ikke med salget:
- Vaskemaskin og tørketrommel.
- Rosa garderobeskap på barnerom.
- Kontorinnredning med bokhyller i underetg.
- Kjøleskap og vaskemaskin/tørketrommel i utleieenhet.
- Utepeis på plen ved utleieenhet er laget og satt opp av leietager, og medfølger ikke.

Oppvarming

Varmepumpe i stue, vedovn i mellomgang inn mot stuen i 1. etg, og vedovn i utleieleiligheten. Varmekabler på bad. Panelovner forøvrig.

Ett soverom i 1. etg, begge kontorrommene (både hovedbolig og utleieenhet) har ikke varmekilde.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper".

Parkering / Garasje

Dobbel garasje og parkeringsplass på gårdsplass.

Adkomst

Fra Fagernes, kjør E 16 mot Oslo i ca. 13 km. Ta til høyre rett etter Aurdal kirke og følg Vestringslinna ca 1,2 km. Ta til venstre inn Sagbrøtavegen og følg veien ca 50 meter, eiendommen ligger da inn til venstre. Eiendommen er merket med Privatmegleren "Til Salgs" skilt. Ta gjerne kontakt med megler for nærmere veibeskrivelse.

Nord: 6754001.76
Øst: 522034.29
System: EPSG:32632

Beskrivelse av tomt/hage

Fint opparbeidet uteareal, planert med gress og diverse beplanting på eiendom.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter registrert pr. 22.5.2018.

Vei / Vann / Avløp

Vei: Adkomst fra felles vei inn i boligfeltet.
Vann/Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Eiendommen har vannmåler.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig for inntektsåret 2016: Kr 526 577,- pr 24.05.18.
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig for inntektsåret 2016: Kr 1 685 046,- pr 24.05.18.
Opplysninger fra Skatteetaten.

Reguleringsforhold

Eiendommen følger reguleringsplan Sagbråten med formål om bolig. Utnyttingsgraden skal ikke overstige 0,15.

Utførelse, høyde og farge av gjerder og skjermer skal godkjennes av bygningsrådet. Gjerdehøyden må ikke overstige 1 m inkl. evt. sokkel.

Eksisterer det planforslag som berører eiendommen: Nei
Eksisterer det igangsatt planlegging som berører eiendommen: Nei

Opplysninger fra Nord-Aurdal kommune.
Reguleringsplan ligger vedlagt denne salgsoppgave.

Faste, løpende kostnader

Kommunale avgifter Kr. 11 229 pr. år, satser for 2018 ifølge Nord-Aurdal kommune:
Vann: Årlig abonnem. kr 552,50 Forbruk pr. m
Avløp: Årlig abonnem. kr 547,50. Forbruk pr. m3 kr 50,38
Renovasjon: Kr 5 750,- for to boliger
Branntilsyn, feiing: Kr 410,- pr. pipe
Eiendomsskatt: Kr 3 969,-

Forsikring: Selger har forsikring i Jernbanepersonalets bank og forsikring med en premie på kr 6 268,- (polisenummer 1068978). Premien kan variere fra ulike selskap og type forsikring.

Strøm: Selger har brukt ca 18872 kWh / ca kr 18 104,- i året + eget strømabonnement i utleieenhet. Forbruket avhenger av sesong og bruk.

Alarm: Selger har hatt Verisure alarm, denne er oppsagt. Kan overtas og videreføres av ny eier, ellers blir utstyret nedkoblet innen 31.aug, i følge verisure.

Satsene over kan bli endret.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Radonmåling ikke utført.

Adgang til utleie (boligformål)

Det er utleiedel i underetasjen.

Konsesjon / Odel

Ingen konsesjon/ingen odel.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
- Tre løse fliser, dårlig fall i sluk i dusjen, noe sprekk i fug på gulv. Dette gjelder badet oppe.
- Begge bad totalrenovert av forrige eier. Han er faglært rørlegger og jobber hos Aurdal Rørleggerrjenester AS.
- Takstmann som var hos oss 30.05.18 bemerket at det var noe bek på pipa oppe på loftet. Dette er ikke nytt, men har ikke fått noen anmerkning fra feier på det.
- Merker etter fukt på vegg i bod. Dette ble utbedret av forrige eier og det har ikke vært tegn til fukt der mens vi har bodd der. Takstmann som var hos oss 30.05.18 målte etter fuktighet og fant ingen tegn til det.
- Overflatedrenering utført av forrige eier i 2011.
- Gammel sprekk i mur i kjeller/bod. Denne skal ha vært der da forrige eier kjøpte huset, og har ikke utvidet seg mens vi har bodd der. Dette sees tydelig ved at sprekken er malt over og det har ikke sprukket opp i malingen.
- Bygget en veranda mot sør og en mot vest i 2011 (forrige eier).
Bygget veranda/platting mot nord i 2014 (nåværende eier).
Bygget søppelskur i tilknytning til garasje i 2015 (Nåværende eier).
Montert undertak og takrenne/nedløp på platting ved utleieenhet i 2011 (forrige eier).
Montert takrenne og nedløp på nordsiden av garasje i 2011/12 (forrige eier).
Byttet ca en halv meter med fasadebord ytterst på begge sider av utleieenheten i 2015, dette pga jord som hadde bygd seg opp og blitt liggende mot vegg (nåværende eier). Forrige eier er faglært rørlegger.
- Forrige eier har pusset opp hele huset i 2011/12 og gjort om på mye innvendig. Vet ikke hva han har gjort ovenfor myndigheter.
- Utleieenhet i kjeller på 74kvm. Fysisk avskilt fra huset med murvegg.
- Leiligheten er for tiden utleid og leieboer ønsker å fortsette bo der dersom de får mulighet.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.