X

PrivatMegleren Valdres har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Vestre Slidre – Røn

Ålfjellvegen 117

Vestre Slidre – Røn

Ålfjellvegen 117

Prisantydning
1.100.000
Primærrom
67m²
Bruksareal
72m²
Soverom
3 rom
Rom
4 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
41 43 62 55
Salgsoppgave

Marit Wangensten

Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
PrivatMegleren Valdres
 

Informasjon om prosjektet

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i Ålfjellvegen 117 på Vaset. Praktfull utsikt over Vasetvannet og den vakre fjellheimen. Mange fine turmuligheter året rundt i umiddelbar nærhet. Kort vei til Vaset hvor det er serveringsplasser, sportsbutikk og matvarehandel.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Vasetområdet er meget barne- og familievennlig og kan by på en mengde fasiliteter. Flott turterreng sommer som vinter! På sommeren er det et eldorado for sykkelturer og fotturer. Det er også mange fiskevann i nærheten og gode jaktmuligheter.

På vinterstid kan Vaset by på 120 km løypenett med både lette og litt mer krevende traseer. Man kommer inn i løypenettet ved å gå i enden av Ålfjellveien.

"Sekskanten" som er en hyggelig restaurant/pub som er kjent for sin gode mat. De har selskapslokaler med mulighet for å holde større selskaper. Vasetstølen er kjent for sin gode hjemmelagde mat og hyggelig atmosfære i hyggelig gammel tømmerbebyggelse. Gomobu Fjellstue ligger på Vaset, og er også kjent for sitt gode kjøkken.

Vaset har også en stor matvareforretning som er helårsåpen samt søndagsåpen i sesongen. Intersport Vaset ble etablert i februar 2017og ligger ved siden av Vasetsenteret. Her er det hyggelig betjening som hjelper deg med det gode utvalget de har av sportsutstyr, fiske, klær m.m.

Vaset Skiheiser er et alpinanlegget for hele familien med egen barneheis og flotte forhold for snowboardentusiaster. Skisenteret har skiskole, skiutleie, kafé, snøkanoner og kveldskjøring med flombelysning.

Hvert år, i den første helgen i november, arrangeres Rakfiskfestivalen i Valdres tre hele dager til endes. Rakfiskfestivalen har opp gjennom årene utviklet seg til å bli en folkefest. Her får man mulighet til å smake på rakfisk fra de ulike rakfiskprodusentene, man finner også et stor antall andre utstillere som tilbyr lokalprodusert mat og ulike håndverksprodukter. Det går busser fra Vaset.

Valdres vinterfestival er på Vaset, dette ble gjennomført for første gang i 2015 og ble en suksess. Sett av siste helgen i November og bli med på mange flotte aktiviteter for hele familien på Vaset. Gå gjerne inn på http://www.valdresvinterfestival.no/.

Valdresrittet er meget populært, rittet er 53 km langt og går i variert terreng i en av landets mest aktive stølsområder. Valdresrittet har eliteklasse, aldersbestemte-klasser og tur-klasse. De har distanser som passer både for eliten og de som bare vil oppleve stemningen, atmosfæren og den flotte naturen. Det er også et eget ungdom- og barneritt. Gå gjerne inn på http://www.valdresrittet.com/

På http://www.valdres.com/no/Vaset/ kan du lese mer om vakre og spennende Vaset!

Bygninger

Hytte

Byggemåte

Bebyggelsen består av frittliggende hytte, bygd ca 1968 og oppført som en tradisjonell bindingsverkskonstruksjon med støpte ringmursfundamenter til terreng. Saltakskonstruksjoner med pappshingel som ytre tekking samt smårutede vinduer. Senere oppgradert til dagens stand med enklere vannopplegg fra kilde samt gråvann til terreng. Forbrenningstoalett, offentlige strømtilknytninger mm.

Overflater, generelt: Tg 1
Innvendige overflater med forskjellige materialvalg på de respektive deler.
Gulv: Lakkerte tregulv - belegg på vaskerom (sluk i gulvet, ikke fall).
Vegger: Trepaneler gjennomgående - ubehandlede overflater.
Himlinger: Trepaneler gjennomgående - ubehandlede overflater. Tømmeråser i stue.
Samtlige overflater fra de respektive byggeår. Tilstandsgrad: 1 jfr. tilstand - ordinær bruksslitasje.

Vaskerom/toalettrom: Tg 2
Vaskerommet måler ca 5 kvm +, og består av belegg til gulv og trepaneler på vegger og ii himlinger. Frittstående dusjkabinett. Vegghengt porselensservant. Vanninntak med varmtvannsbereder som frittstående. Toalettrom: Adkomst videre til rom med forbrenningstoalett fra vaskerommet. Belegg på vaskeromsgulv er lagt uten oppbrettet hulkil og defineres ikke som godkjent for å dekke betegnelsen 'godkjent som våt sone'. Det skal også merkes at alt opplegg inne på vaskerommet ses på som enklere og ettermontert. Ved at det er etablert sluk i gulvet, er da sikringsfunksjonen vedr. event. lekkasjepunkt fra bereder ivaretatt. Tilstandsgrad: 2.

Bod: Tg 2
Hytten er siden opprinnelig byggeår, tilbygd med en uisolert ved og redskapsbod på ca 5 kvm. Adkomst til boden utenfra og via dør fra vaskerommet. Enklere uisolert bod med støpte punktfundamenter til terreng. Tilstandsgrad: Følger øvrige - 2.

Grunn og fundamenter: Tg 2
Stedlige masser/naturterreng med grus og morenegrunn, torv og mose, naturlig drenering. Armert, ventilert og plasstøpt betongringmur etablert direkte på terrenget som fundamenter. Luftet krypkjeller under hele hytten. Krypkjeller er inspisert via luke i muren, og det som kunne ses og registreres av krypkjeller ved å krype inn til midtmur, virket å være med godt luftvolum. Øvre del av krypkjeller (under to av soverommene og vaskerommet) er ikke inspisert pga manglende adkomst på befaringsdagen. Det er registrert å være for få lufteventiler i muren, men ut fra åpen beliggenhet, antas det at kjelleren er naturlig gjennomluftet. Det anbefales uansett å legge dampsperre til terreng. Grunnmuren ses plasstøpt og antas ut fra byggeår og gjengs byggemetode at den er armert i bunn og topp med slakkarmert strekkarmering. Muren har over tid fått mindre skjevheter som følge av at den er etablert direkte til terreng, dette kan imøtekommes ved at hytten kan jekkes og rettes over murkrone. Tilstandsgraden samlet på grunnen og fundamentene settes til 2 jfr. valgt utførelsesmetode. Det skal merkes at stor sett samtlige hytter fra 1960-1970 og 1980 er fundamentert på denne måten, og ses på som en akseptert løsning.

Yttervegger: Tg 1
Bærende trebjelkelag til støpte fundamenter. Yttervegger forøvrig oppført i tradisjonelt reis/bindingsverk, - antatt isolerte konstruksjoner jfr. byggeår.
Det er ikke foretatt loddavvik på ytter- og innervegger. Utvendige fasader med stående tømmermannspanel. Normal tid før reparasjon av bindingsverk av tre er 40 - 80 år. Trekonstruksjonen er lukket, ikke mulig å kommentere tilstand inne i vegg. Det antas at bindingsverksveggen er oppbygd med utv. vindtettingspapp/plater til bindingsverket, mineralullisolering samt dampsperre og innvendig trepanel/plater. Det er ikke foretatt kontroll av event. loddavvik på ytter- og innervegger. Samlet tilstandsgrad vurderes til 1 - Symptomer ref. normal aldersslitasje. Noe slitte overflater på solsiden.

Vinduer: Tg 2
Doble vinduer med trerammer og smårutet inndeling. Åpningsvinduer med haspelåsninger og sidehengslinger. Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. Normal tid før kontroll og justering av vinduer, hengslede er 2 - 8 år. Vinduer fra byggeår. Tilstandsgrad: NB: Merk alder - 2.

Ytterdører og porter: Tg 2

Ytterdør som speildør med utv. paneler. Terrassedør som dobbel - inner- og ytterdør. Normal tid før kontroll og justering av tredører er 2 - 8 år. Normal tid før kontroll og justering av tredører er 2 - 8 år. Fra byggeår. Tilstandsgrad: NB: Merk alder og tilstand - 2.

Takkonstruksjoner: Tg 2
Plassbygd saltak/sperrekonstruksjon med bærende tømmeråser i stue. Antatt plassbygde selvbærende takstoler over øvrige deler av hytten. Undertak antas som robust undertak av rupanel og ytre tekking med pappshingel. Alle konstruksjoner ses som lukkede. Åpne gesimser - ikke videre besiktiget pga adkomst. Vindskier bygd opp med 2 stk utenpåliggende bord av justert skurlast - avdekningsbord/ vannbord som avdekning på topp. En konstruksjon av denne type er i utgangspunktet å anse som en gjennomprøvd og solid utførelsemåte, gitt at takverket er dimensjoner for tekkingen og ytre påkjenninger jfr. høyde over havet, snølaster ol. Ved besiktigelsen ble det imidlertid påvist noe nedbøyninger i konstruksjonen inne i oppholdsrommene. Dette kommer da av at det er store spenn og dels noe redusert dimensjonering på benyttet konstruksjonsvirke samt dels noe svikt i underliggende bæringer/gulv og grunnmur. Det ses også nedbøyninger i takkonstruksjonen over stuedelen. Innvendig i stuen er det påvist vannmerker etter langvegger (overgang himling/vegg), som følge av kondenseringer/kondensising som følge av redusert lufting og varmeisolering i takkonstruksjonen. Tilstandsgrad: Forutsatt at taket ikke blir belastet med mer enn det er dimensjonert for, og at snøen fjernes regelmessig, defineres levetiden her som lang - tilstandsgrad 2 jfr. konstruksjonsmetode og påvist nedbøyning i hovedtaket samt påviste vannmerker. Samlet tilstandsgrad settes til 2.

Taktekking og membraner: Tg 2
Ytre tekking med pappshingel. Ståltakrenner med nedløp til terreng. Normal tid før vedlikehold av asfalttakshingel er 5 - 15 år. Normal tid før omlegging av asfalttakshingel er 20 - 30 år. Det beregnes at tekkingen er fra byggeår. Takrenner antas noe nyere. Tilstandsgrad: 2 jfr. alder og tilstand.

Piper, plassbygde ildsteder m.v.:
Murt teglsteinspipe med pussede overflater - teglmurt over tak. Murt brannmur med pussede overflater. Frittstående vedovn i entre. Murt gruepeis i stue - dels fasademurt tegl, dels pussede overflater. Normal tid før utskifting av murte skorsteiner over tak, uten puss er 20 - 40 år. Normal tid før ompussing av murte skorsteiner, pusset utvendig er 10 - 30 år. Pipene og ildstedene er bare visuelt besiktiget og ikke gjennomgående undersøkt for feil og mangler, sprekker og event. andre momenter vedr. brannfare. Ingen opplyste fyringsforbud eller andre kjente forordninger. Det er imidlertid observert at ovnsrøret på ovnen i entre, ligger nærmere brennbart materiale enn lovlige 30 cm. Målt avstand ca 16-18 cm. Tilstandsgrad 1 som vurdering jfr. visuell stand/alder. Påvist avvik vedr. avstand til brennbart - 3. Samlet vurdering - 2.

Frittbærende dekker: Tg 2
Bjelkelag mellom 1.etg og kjeller er bygd opp som et bærende trebjelkelag med stubbeloft og antatt mineralullisolert. Normal tid før reparasjon av etasjeskiller med bjelkelag av heltre eller I-bjelker er 40 - 80 år. Konstruksjonsmessig er dette en kjent løsning, og det beregnes at bjelkelaget er
dimensjonert og innenfor lengdekrav mht. naturlige belastninger. Samlet tilstandsgrad vurderes til 2 jfr. alder.

Kjøkken: Tg 2
Kjøkken i naturlig tilknytning til stue og spisestue med Evalet kjøkkeninnredning i malte fronter med heldekkende stålbeslag med to kummer og avrenningsplate. Forøvrig endel eldre skap, heltre. Hybelkomfyr. Innredningen antas å være fra byggeår - enklere opplegg uten avtrekksventilator el.l.
Vanninntak i kjøkkenbenk. Tilstandsgrad: Vurdert til 2 jfr. stand.

VVS-installasjoner: Tg 2
VVS = Vann, Varme og Sanitærinstallasjoner: Vann og sanitær: : Hytta har rett til, og er tilknyttet, vann fra privat brønn. Ålfjellveien 123 har også vannledning derfra, og flere andre kan også få vann derfra. Vannledningen til hytten ligger ikke dypt nedgravd og er utstyrt med tineledning. Enklere gråvannsavløp direkte til terreng. Vanninntak ført inn i teknisk kjeller og videre til kjøkkenbenk. Åpne rørføringer til bereder på vaskerom. Ført videre til de respektive tappepunkter. Trykksatte rørføringer i loddet kobber. Avløpsrør som ses er i PVC - enklere. Varme: Bygningen har elektrisk oppvarming og tilleggsfyring med vedfyrte ildsteder. Ventilasjon: Naturlig ventilasjon, veggventiler på soverom. Ingen påviste avvik med systemene på besiktigelsesdagen. Tilstandsgrad: Merk alder på deler av anlegget - 2. Tiltak: Det skal merkes at alt vann og avløpsopplegg er enklere og naturlig vil være gjenstand for renovering. Det skal også merkes at det kommer offentlig vann og avløp ført forbi eiendommen, - tilbud om tilknytning vil bli gitt.

Elkraft:
Elektrisk anlegg fra byggeår/eldre opplegg. Åpent anlegg - 40 amper inntakssikringer/3 faset. Nyere sikringsskap med automatsikringer. Ikke observerte avvik på el. anlegget. Ikke opplyst om event. offentlige påbud el.l. Tilstandsgrad: Ikke vurdert.

All tekst under "Byggemåte" er utdrag fra tilstandsrapport, datert 10.6.2018. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i hele rapporten som ligger vedlagt denne salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

BRA 72 kvm (P-rom 67 kvm, S-rom 5 kvm).

Arealberegningen er foretatt ut fra mål hentet fra fremlagte tegninger samt tatt på stedet av takstmann med henvisning til og ihht Norsk Standard NS 3940 nyeste utgave. Videre er takstbransjens retningslinjer ved arealmålinger av boliger -2009 lagt til grunn. Det tas forbehold om avvik. Arealer av plattinger, terrasser ol. er ikke tatt med i ovenstående arealoppstilling jfr. ordinære måleregler. Det er foretatt skille på rom med primær anvendelse og rom med sekundær anvendelse, målt med benevnelsen bruksareal (BRA). Arealopplysninger er gitt i samsvar med bruken av rommene på befaringsdagen, uten hensyn til krav i teknisk forskrift, slik som krav til lys, volum ol. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg. "Takstbransjensretningslinjer ved arealmåling 2014" fås ved henvendelse til takst@nito.no.

Innhold

Vindfang, entré, tre soverom, vaskerom samt rom for forbrenningstoalett, romslig stue og kjøkken. Adkomst til uisolert bod fra vaskerommet.

Standard

Hytta er fra 1968 og følger den norske tradisjonelle hytta. Med fin beliggenhet og en spektakulær utsikt over Vasetvannet og fjellheimen rundt, kan dette bli ditt nye fritidssted.

Stuen har en god takhøyde med synlige tømmeråser. Det er god plass til sofagruppe og et større spisebord, gruepeis plassert i stuen gir en god varme og hyggelig atmosfære. Adkomst til balkong hvor en kan nyte den fine utsikten. Kjøkken i tilknytning til stue, her er det en enkel innredning.

I hytta er det tre soverom. Ett enklere vaskerom med dusjkabinett og servant, rom innenfor med forbrenningstoalett. Adkomst til uisolert bod hvor det er god plass til lagring.

Entré og mellomgang med garderobeplass. I gangen er det vedovn som bidrar til en god varme på de kalde dagene.

Utstyr

Liten hybelkomfyr og kjøleskap følger med salget.
Alt interiør og inventar følger med salget.
Reinsdyrskinnet på veggen følger ikke med salget.

Oppvarming

Gruepeis og vedovn. Panelovn forøvrig.
Det er ikke varmekilde på soverom.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper".

Parkering / Garasje

Parkering på egen grunn.

Adkomst

Følg E-16 til Ulnes og følg skilting til Vaset. Ta første inn til høyre etter Jokerbutikken/Vasetsenteret og følg Knippesetvegen og kjør rett frem i "rundkjøringen". Kjør ca. 880 meter og ta til høyre inn på Ålfjellvegen, (siste innkjørsel før automatbommen). Denne veien har en egen privat bom, kontakt megler for kode. (OBS: Denne veien har timekjøring i vintersesongen. Oppkjøring på hel time, f.eks. kl. 12.00 - 12.25, nedkjøring på halv time, f.eks. kl. 12.30 - 12.55) kjør oppover ca. 1,2 km og du er fremme. Eiendommen ligger på høyre side. Eiendommen vil være merket med Privatmegleren "Til Salgs" skilt. Ta gjerne kontakt med megler for nærmere veibeskrivelse.

Nord: 6762999.995754
Øst: 498548.023507374
System: EPSG:32632

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten opplyses og ses opparbeidet og tilrettelagt for påstående bebyggelse med definerte grenselinjer ihht kart. Brattere tomteareal, naturlig kolle i terrenget hvor hytten er plassert.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen heftelser eller rettigheter registrert. Ajour.: 29.9.2017.

Vei / Vann / Avløp

Vei: Eiendommen er tilknyttet privat vei. Om vinteren praktiseres det timekjøring.
Vann: Eiendommen deler privat brønn med en hyttenabo. Eiendommen har ikke vannmåler.
Avløp: Privat avløp - gråvann til terreng fra dusj og kjøkkenvask. Forbrenningsdo. Eiendommen har ikke godkjent utslipp.

Her er det vedtatt at det skal komme kommunalt vann- og avløpsledning, denne hytten skal kobles på og kjøper må bidra med anleggsbidrag og tilkobling. Om første avdrag er betalt av selger før overtagelse, skal dette tilbakebetales av kjøper.
Anleggsbidrag: Ca. kr 130 000,- (forfaller i to rater).
Tilkoblingsgebyr: Ca. kr 33 750,- (forfaller ved søknad om tilkobling).

Vann/Avløp fra hovedvei i feltet og inn til hytte må det beregnes kostnad på.
Kontakt lokal rørlegger for anbefalt løsning og kostnad.
Det må etableres privat kloakkpumpestasjon for å pumpe kloakken tilbake til offentlig løsning.
Kontakt Magne Presthegge i Vestre Slidre kommune om du har spørsmål.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting for inntektsåret 2016: Kr 268 780,- pr. 28.5.2018. Opplysninger fra Skatteetaten.

Reguleringsforhold

Eiendommen følger reguleringsbestemmelser for Ålfjell med et formål om fritidsbolig. Utnyttingsgraden for areal avsett til byggeområda vert sett til maksimalt BYA = 15 % for alle tomter. I dette skal det inkluderes 36 m2 til utendørs parkering fram til det blir bygd garasje. Da reduseres arealkravet til utendørs parkering med 18 m2 pr. garasjeplass.

Bestemmelsen for farger gjeld og for vindskier, tak og grunnmur.

For tomter der hellingsgraden på det opprinnelige terrenget er mellom 1:4 og 1:6, skal bredde på hytta ikke være over 8.0 meter, målt ved grunnmur. Det skal ikkje etablerast bygg med ytterkant meir enn 4 meter ut frå opphavleg terreng målt ved grunnmur. Helling på opprinnelig terreng skal dokumenteres på byggesøknad. Dette skal uansett vurderes på tomtene: G/Bnr : 70/48,58,117,122,127,130,152,163,166,167,184,19,195,196,199
G/B/Fnr: 70/31/30,49,50,69,72,73,78,87,91,98,104,105,110,133,134,135,136,140.

Oppføring av gjerde er ikke tillatt. Kommunen kan likevel godkjenne søknad om oppføring av gjerde av inntil 500 m2 inngjerding i tillegg til tillatt utnyttingsgrad for tomta som sikring mot beitedyr.

Dersom/Når det blir etablert offentlig vann og avløp til området, plikter alle eiendommer (også eksisterende eigedommar) som har etablert eller som etablerer utslipp å koble seg til det offentlige nettet både for vann og avløp. Eksisterende hytter uten godkjent utslippstillatelse kan ikke legge inn vann uten å være tilkoblet til det kommunale VA-nettet. Eksisterende hytter uten utslippstillatelse skal bruke godkjent biologisk toalett, eventuelt godkjent forbrenningstoalett, med mindre andre løsninger er lovlig etablert.

Eksisterer det planforslag som berører eiendommen: Nei
Eksisterer det igangsatt planlegging som berører eiendommen: Nei
Opplysninger gitt av Vestre Slidre kommune. Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt denne salgsoppgave.

Faste, løpende kostnader

Kommunale avgifter Kr. 3 050 pr. år, satser for 2018 ifølge Vestre Slidre kommune:
Renovasjon: Kr 1 150,-
Eiendomsskatt: Kr 1 900,-

Forsikring: Selger har forsikring i DNB med en premie på ca. kr 4 607,- (polisenummer 5091250). Premien kan variere fra ulike selskap og type forsikring.

Strøm: Selger har brukt ca 1895 kWh / ca kr 6 044,- siste året. Forbruket avhenger av sesong og bruk samt hvor mye som står på når eiendommen ikke er i bruk.

Brøyting: Inngår i medlemskap i Ålfjell Vel.

Bom: Inngår i medlemskap i Ålfjell Vel.

Løypebidrag: Frivillig, men vi oppfordrer alle til å gi et bidrag til løypelaget.

Pliktig velavgift: Kr 4 500,- i året. til Ålfjell Vel. Gå inn på http://www.aalfjellvel.no/ for mer info.

TV: Antenne på taket.

Satsene over kan bli endret.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Adgang til utleie (boligformål)

Hytta kan leies ut som fritidsbolig.

Konsesjon / Odel

Nye eiere må signere egenerklæring om konsesjonsfrihet for stempling hos kommunen, deretter vedlagt skjøtet.
Ingen odel.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.