X

PrivatMegleren Valdres har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Øystre Slidre – Beitostølen

Grønebakkin 2 M

Øystre Slidre – Beitostølen

Grønebakkin 2 M

Prisantydning
2.650.000
Fellesgjeld
132,-
Primærrom
71m²
Bruksareal
72m²
Soverom
3 rom
Rom
4 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
41 43 62 55
Salgsoppgave

Marit Wangensten

Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
PrivatMegleren Valdres
 

Informasjon om prosjektet

Beliggenhet

Grønebakkin 2 M ligger fint til på Beitostølen. Gåavstand til alpinbakke, caféer, restauranter, butikker og puber. Skiløype rett utenfor.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Beitostølen er den komplette og urbane fjelldestinasjonen. Alle årstider er spennende og vakre, og aktivitetene står i kø for både liten og stor. Det som gjør Beitostølen så spesiell er nærheten til fjellet og den intime atmosfæren. Her er alpinbakker, restauranter, puber, butikker og andre severdigheter samlet på ett sted, alt innenfor gangavstand.

Beitostølen er porten til Jotunheimen, her ligger hele 255 av Norges 300 fjelltopper over 2000 meter. Galdhøpiggen (2469 m), Besseggen (1743 m) og Rasletind (2105 m) er de mest populære. Bitihorn (1607 m) er også en populær topp for hele familien, turen starter kun få minutters kjøring fra Beitostølen. En av de siste tilvekstene i området, er Via Ferrata. Interessen for dette har eksplodert blant turister, og bare 12km fra Beitostølen ligger Via Ferrata Synshorn, som byr på spektakulære opplevelser og utsikt mot Jotunheimen.

Båtturen fra Bygdin til Eidsbugarden er en eksotisk reise og er en av Nord-Europas høystgående båtruter. I mer enn 100 år har M/S Bitihorn gått i fast rute mellom Bygdin og Eidsbugarden på innsjøen Bygdin (1060 m.o.h). Et annet alternativ er Rutebåtene Gjende III og Gjendine som tar deg med inn i villeste Jotunheimen med eventyrlige omgivelser og fantastiske turalternativ, bl.a. den populære Besseggen. Avganger fra Gjendesheim til Memurubu og Gjendebu.

Beito Aktiv og skiskole arrangerer aktiviteter som fjellturer, rafting, bueskyting, fjellklatring, viltaften og mye mer. I aktivitetsparken er det duket for fart og moro. Her kan man kjøre kjelke i bobbane, olabil i bane eller hoppe av glede på gyrotrampolinen. Hundespannkjøring, kanefart og ridning i vakkert fjellandskap, dette er en flott opplevelse for hele familien. Det er mange aktiviteter som tilbys året rundt.

Beitostølen Skistadion er Nord-Europas mest komplette langrenns- og skiskytterarena, det er her bl.a World-Cup og årlig sesongåpning for langrenn arrangeres, og stadion er godkjent for alle skiskytterdistanser av IBU. Beitostølen og Øystre Slidre har milevis med fantastiske skiløyper som knytter seg med traseen som går helt til Aurdalsåsen. De forskjellige løypene er merket med farger, noen runder er mer krevende og andre passer for de helt ferske og minste.

Man trenger ikke ha på ski i alpinbakken for å få fart og spenning, hva med kjelkeaking, airbord eller snørafting? I tillegg kan både barn og voksne kjøre snøscooter på bane.

SPA og velvære finner man i underetasjen på Radisson Blu. Her er det også et stort svømmebasseng samt et mindre for barna. Her er det også et velutstyrt treningsrom.

Innekos og samling rundt spisebordet - enten på hytta eller på restaurant - er vel så viktig som uteaktivitetene. Beitostølen har et rikt utvalg av restauranter, puber og dagligvare, ja til og med et eget ysteri med ost av ytterste klasse.

Trollrock, Vårspretten, Beitosprinten, Fjellmaraton, Vinjerock, Trubadurfestivalen og Fjelljazz er bare noe av det faste som skjer i Valdres i tillegg til andre konserter, show og events i helger året rundt.

Velkommen til Beitostølen og Valdres!

Bygninger

Fritidsleilighet

Byggemåte

Grunn og fundamenter:
Utgravd, drenert og oppkultet byggegrube. Plasstøpt betongringmur med støpt, isolert og armert betongplate som fundamenter. Tilstandsvurdering: Det beregnes benyttet markisolering rundt og på utsiden av murlivet som en markisolering av byggegrunnen. Det forutsettes at klimadata for termisk dimensjonering og frostsikring er lagt til grunn ved utførelsen.

Drenering: Tg 2
Ukjent om det er etablerte dreneringsrør rundt muren. Hvis dreneringen er utført i samsvar med preakseptert løsning og at det i tillegg er fylt inntil
muren med drenerende masser vil valgt dreneringsmetode med valgte materialer ha en forholdsvis lang levetid, da spesielt hvis det er muligheter for etterspyling av rør for å holde disse åpne og lett gjennomstrømbare. Tilstandsgrad: Det velges TG2 som generell tilstandsgrad pga av at drensrør ikke kan besiktiges eller på annen måte kontrolleres for feil eller avvik.

Yttervegger: Tg 1
Bærende trebjelkelag som etasjeskille mellom etasjene. Yttervegger forøvrig oppført i tradisjonelt reis/bindingsverk, - isolerte konstruksjoner jfr. gjengs løsning - ref: byggeår. Det er ikke foretatt loddavvik på ytter- og innervegger. Utvendige fasader med stående tømmermannspanel. Stabile fundamenter. Trekonstruksjonen er lukket, ikke mulig å kommentere tilstand inne i vegg. Utvendige overflater virker i generell god stand.

Bærende innervegger: Tg 1
Ikke påvist noe avvikende forhold ved besiktigelsen, men det henvises til byggeår og de dimensjoner som da var gjeldende.

Vinduer: Tg 1
2-lags energivinduer med trerammer og smårutet inndeling. De tilfeldig valgte funksjonstestede vinduer fungerte tilfredsstillende ved besiktigelsen.
Vinduer fremstår som bra vedlikeholdte.

Ytterdører og porter: Tg 1
Isolert ytterdør med snippvindu samt isolert terrassedører med 2-lags glass.

Innvendige dører: Tg 1
Innvendige dører i profilert/heltre utførelse.

Takkonstruksjoner: Tg 1
Saltakskonstruksjon tekket med torv. Antatt oppbygd med selvbærende takstoler med kaldloft En konstruksjon av denne type er å anse som en gjennomprøvd og solid utførelsemåte, gitt at takverket er dimensjoner for tekkingen og ytre påkjenninger jfr. høyde over havet, snølaster ol. Ved besiktigelsen kan det ikke visuelt påvises avvikende forhold/skader eller annet som kan påvirke takkonstruksjonens bæreevne og videre levetid.

Taktekking og membraner: Tg 1
Ytre taktekking med torvtekke. Undertak av robust, bærende OSB-plate med underlagstekking av godkjent papp samt platonplast under torven (beregnet konstruksjonsoppbygging). Stålkroker festet til sperregurt samt torvholder av trykkimpregnert høvellast. Lukket gesims. Ingen påviste avvik ved taktekkingen - snø på befaringsdagen. Det skal merkes at tekkingen bare er besiktiget fra terreng, og at tekkingen er fra byggeår. Ingen øvrige påviste eller observerte misforhold utover ordinær aldersslitasje. Ikke påvist aktiv lekkasje el.l. Det skal imidlertid merkes at tak med torvtekke har en større vedlikeholds frekvens enn andre tekkingstyper.

Balkonger, terrasser ol: Tg 1
Åpen solterrasse etter nedre del av bygget/ut for stue/spisestue. Terrassen måler ihht stedlige måltagninger ca 5 kvm og har adkomst direkte fra stue. Antas/beregnes bygd opp i impregnert treverk - spaltegulv. Ingen påviste avvik med unntak av naturlige påkjenninger - regn og snø, sol.

Piper og ildsteder: Tg 1
Bygget har dobbelt pipe, en til hver enhet/seksjon. Murt elementpipe med pussede overflater. Frittstående peisovn/klebersteinsovn. Pipene og ildstedene er bare visuelt besiktiget og ikke gjennomgående undersøkt for feil og mangler, sprekker og event. andre momenter vedr. brannfare.
Ingen opplyste fyringsforbud eller andre kjente forordninger.

Gulvsystemer - Bad/vaskerom: Tg 1
Baderommet har støpte gulv lagt an til trebjelkelaget. Beregnet nedstøpte varmekabler. Registrert to stk sluk - ett i dusjnisjen og ett under badekar.

Innredning og garnityr for våtrom: Tg 1
Baderommet har baderomsinnredning i heltre med heldekkende servantplate og ett-greps blandebatteri. Vegghengt speil. Dusjgarnityr som utenpåliggende på vegg - hånddusj. Vann og avløpsuttak for vaskemaskin. Alminnelig aldersslitasje - ikke påviste avvik.

Utstyr for sanitærinstallasjoner: Tg 1
Gulvmontert vannklosett, dusjvegger i hvite profiler og klart glass/styren. Badekar.

Luftbehandling:
Rommet er ventilert via veggventil på utluft, ledet ut fra bygget - naturlig avtrekk. Innluft ved dørterskel/flat terskel under dørblad. Ventilasjonen er funnet tilfredsstillende og ihht minste funksjonskrav. Tilstandsgrad: 0 jfr. ingen påviste avvik.

Kjøkken: Tg 1
Kjøkken i naturlig tilknytning til stue og spisestue med kjøkkeninnredning i heltre utførelse med heltre furu benkeplate i lakkert utførelse. Vaskebeslag av rustfritt stål med to kummer og avrenningsplate - ett-greps blandebatteri med lav tappetut. Hvitevarer som frittstående. Innredningen er fra byggeår og fremstår i grei bruksstand med fine overflater.

Overflater på innvendige gulv: Tg 1
Fliser i vindfanget, bjørkeparketter samt heltre gulv på soverom. Alle gulv fremstår i god stand, -liten slitasje.

Overflater på innvendige vegger: Tg 1
Furu trepaneler gjennomgående i alle rom med unntak av bad hvor det er fliser. Overflater ses etterbehandlet med panellakk/lut el.l.

Overflater på innvendig himling: Tg 1
Furu trepaneler gjennomgående i alle rom. Overflater ses etterbehandlet med panellakk/lut el.l.

VVS-installasjoner: Tg 1
Alt vann og avløpsopplegg er fra byggeår. Noe åpne rørføringer, skjult forøvrig. Varmtvannsbereder fra byggeår. Trykksatte rørføringer er holdt i loddet kobber. Antatt PVC på alle avløpsrør. Anlegget er ikke trykktestet, men det ble ikke funnet indikasjoner på avvikende forhold ved besiktigelsen.

Elkraft:
Elektrisk anlegg fra byggeår. Skjult anlegg - 400 volts inntakssikringer/40 A - automatsikringer - jordfeilbryter. Tilstandsvurdering: Ikke observerte avvik på el. anlegget. Ikke opplyst om event. offentlige påbud el.l.

All tekst under "Byggemåte" er utdrag fra tilstandsrapport datert 3.2.2018. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i hele rapporten som ligger vedlagt denne salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

BRA 72 kvm (P-rom 71 kvm, S-rom 1 kvm.

Arealberegningen er foretatt ut fra mål hentet fra fremlagte tegninger samt tatt på stedet av takstmann med henvisning til og ihht Norsk Standard NS 3940 nyeste utgave. Videre er takstbransjens retningslinjer ved arealmålinger av boliger -2009 lagt til grunn. Det tas forbehold om avvik. Arealer av plattinger, terrasser ol. er ikke tatt med i ovenstående arealoppstilling jfr. ordinære måleregler. Det er foretatt skille på rom med primær anvendelse og rom med sekundær anvendelse, målt med benevnelsen bruksareal (BRA). Arealopplysninger er gitt i samsvar med bruken av rommene på befaringsdagen, uten hensyn til krav i teknisk forskrift, slik som krav til lys, volum ol. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg. "Takstbransjensretningslinjer ved arealmåling 2014" fås ved henvendelse til takst@nito.no.

Innhold

Overbygd inngangsparti/trappeadkomst til leilighet og en mindre skibod, entré, tre soverom, bad, kjøkken, romslig oppholdsrom med dør ut til terrasse/balkong.

Standard

Fin og lun leilighet med perfekt beliggenhet på Beitostølen. Her er det lett å få den gode hyttefølelsen.

Trapp opp med overbygd inngangsparti. Bod ved inngangsparti, her er det plass til ved og skiutstyr.

Entréen ønsker deg velkommen inn, her er det plass til yttertøy og sko. Mellomgangen rett innenfor har plass til garderobeskap om det er ønskelig.

Stuen har mange vinduer som slipper inn godt med lys, adkomst til en koselig terrasse med fin utsikt, hvor det er plass til en mindre sittegruppe. I stuen er det en flott klebersteinsovn som gir en hyggelig atmosføre og god varme. Det er god plass til sofagruppe.

Delvis åpen løsning inn til spisestue og kjøkken. Lunt og fint kjøkken med heltre innredning og profilerte fronter. Her er det fint å lage et godt måltid, samtidig som en kan snakke med gjestene sine ved spisebordet.

Leiligheten har tre gode soverom. Romslig hovedsoverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap. Soverom to og tre har plass til familiekøye eller enkeltseng.

Lyst bad med dusj, badekar, toalett og heltre innredning med servant. Lyse fliser på vegg og gulv. Opplegg til vaskemaskin.

Velkommen til visning.

Utstyr

Alle hvitevarer følger med salget ifølge selger.

Oppvarming

Klebersteinsovn i stue, varmekabler i gulv på bad. Panelovner forøvrig.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper".

Parkering / Garasje

Parkering på felles parkeringsplass.

Adkomst

Fra Oslo: Du bruker ca. 3 timer fra Oslo (230 km). Følg Europavei E-16 fra Oslo, via Hønefoss til Fagernes. Følg deretter riksvei 51 fra Fagernes til Beitostølen. Fra Rv 51 i Beitostølen sentrum tar du til venstre inn Beitestølsvegen og kjører denne ca. 500 meter. Leiligheten ligger da på høyre side inn Grønebakkin. Ta gjerne kontakt med megler for nærmere veibeskrivelse.

Nord: 6790363
Øst: 494414
System: EPSG:32632

Beskrivelse av tomt/hage

Plan og fint opparbeidet tomt med definerte grenser. Noen terrengtrapper og andre opparbeidelser med gruset gårdstun samt dels noe grøntarealer, naturtomt forøvrig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Vei: Eiendommen er tilknyttet privat vei.
Vann/Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen har vannmåler.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt 5.4.2017 ifølge Øystre Slidre kommune.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2016: Kr 952 213,- pr 5.2.2018 ifølge Skatteetaten.

Reguleringsforhold

Eiendommen følger reguleringsplan Menkelie med formål om hytte/fritid, vedtaksdato 21.10.2004. BYA=20%.

Planer under arbeid i området: Nei.
Opplysninger gitt av Øystre Slidre kommune.
Reguleringsplan ligger vedlagt denne salgsoppgave.

Beskrivelse av sameiet

Sameiet består av 9 bygg med totalt 28 seksjoner. Ordinært sameiermøte skal holdes hvert år ila april mnd, styret består av 3 medlemmer hvorav ett av medlemmene skal være leder. Styremedlem og varamedlem tjenestegjør i 2 år. Forretningsfører: Sparebank1 Regnskapshuset. Forkjøpsrett for sameiere: Nei

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 700,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Felles vedlikehold, brøyting, regnskap, forsikring, styrehonorar m.m.

Kommunale avgifter, satser for 2018 ifølge Øystre Slidre kommune:
Vann: Årlig abonnem. kr 1.100,-. Forbruk pr. m3 kr 17,-
Avløp: Årlig abonnem. kr 1.300,-. Forbruk pr. m3 kr 30,-
Renovasjon: Kr 1 150,-
Det er innført eiendomsskatt i Øystre Slidre kommune fra 2018.

Forsikring: Sameiet har felles byggforsikring i Gjensidige (polisenummer 77312374). Hver sameier må ha innbo-forsikring selv. Premien varierer fra ulike selskap og type forsikring.

Strøm: Selger har vært der kun 5 uker pr. år i snitt - antatt forbruk ca. forbruk 5.000,-. Forbruket avhenger av bruk og sesong samt hvor mye som står på når leiligheten ikke er i bruk.

Løypebidrag: Selger har betalt frivillig bidrag. Vi oppfordrer alle til å gi sitt bidrag til løypelaget.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
- Membran var opprinnelig lagt mellom to betonggulv, og fliser direkte oppå øverste betonggulv. Dette førte til lekkasje i 2015. Gulvet ble da reparert og membran lagt under nye fliser i henhold til forskriftene. Arbeidet ble utført av Arves Vaktmesterservice AS, Øvrevegen 5, 2953 Beitostølen. Det ble nylig oppdaget en feil med mansjetten på badet, og dette er nå utbedret av Arves Vaktmesterservice AS.
I tillegg ble det installert lekkasjestopper i leiligheten. Dette arbeidet ble utført av Rørleggermester Svein Olsen & Sønner AS, Beitostølen. Dokumentasjon kan fremvises av utførende håndverkere, Arves Vaktmesterservice AS og Rørl.mester Svein Olsen & Sønner.
- Strømmåleren ble skiftet ut av godkjent elektroinstallatør fra Valdres Energi.
- Beiset utvendig overflater 4 ganger siden 2003, sist sommeren 2017.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Øystre Slidre kommune opplyser om at for hytter, støler og fritidshus er det fra 2016 blitt krav om offentlig feiing. Foreløpig er det et fåtall av nevnte bebyggelse som det har blitt gjennomført tilsyn på, men dette vil komme etterhvert.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Nye eiere må signere egenerklæring om konsesjonsfrihet for stempling hos kommunen, deretter vedlagt skjøtet.
Ingen odel.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for sameiere

Nei.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.