X

PrivatMegleren Valdres har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Nord-Aurdal – Aurdal

Sundbyvegen 3

Nord-Aurdal – Aurdal

Sundbyvegen 3

Prisantydning
1.900.000
Primærrom
139m²
Bruksareal
215m²
Soverom
4 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
41 43 62 55
Salgsoppgave
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Vestringsbygda
275119
Nord-Aurdal
64903029

Marit Wangensten

Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
PrivatMegleren Valdres
 

Informasjon om prosjektet

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i Sundbyvegen 3 mellom Aurdal og Vestringsbygda. Vestringsbygda ligger på vestsiden av Aurdalsfjorden. Det er ca. 5 km til Leira og ca 9 km til Fagernes. Både Leira og Fagernes har et rikt utvalg av butikker og servicetilbud. Til Aurdal er det ca. 7 km, her er det Kiwi og bensinstasjon samt en restaurant. Barnevennlig og koselig nabolag.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Nord-Aurdal kommune har 5 kommunale barnehager og den ene ligger i Vestringsbygda, ikke langt fra eiendommen. Barneskolen ligger på Fagernes, og er felles for hele kommunen. I Ulnes og Skrautvål er det Montessoriskole. Det bygges ny ungdomsskole, elevene går nå på skolen i Røn til ny ungdomsskole blir ferdigstilt ca. julen/nyttår 2018/2019.

Valdres Videregående skole ligger på Leira og har mange studieretninger.

Kort vei fra eiendommen til Aurdal fjordcamping som har gode bademuligheter på sommeren. Her er det kro, pub og kiosk som er åpen store deler av året. Det er også muligheter for å leie lokaler til selskap.

Ca. 10-15 minutter med bil til Aurdal Alpinsenter med 11 nedfarter, snowboardpark og eget barneanlegg. For langrenn i fjellet er Aurdalsåsen et godt alternativ med ca. 150 km preparerte skiløyper som fordeler seg videre mot Kruk og Beitostølen. Det er også flotte preparerte skiløyper i Tisleidalen. Det er også lysløype i nærheten av eiendommen.

Om sommeren er det flotte turmuligheter både til fots og med sykkel på merkede stier og stølsveier. Valdres er en naturperle hele året rundt!

Valdres Golf med 9-hulls bane ligger i nærhet til boligen.

Det er gode muligheter for fiske i Aurdalsfjorden/Dokkafjorden. Fiskekort kjøpes bla hos Kiwi Aurdal eller Aurdal Fjordcamping.

Bygninger

Enebolig, garasje og vedbod.

Byggemåte

Enebolig
Grunn og fundamenter: Tg 1
Støpt såle på på grus/morene grunn. Støpt grunnmur, antatt isolert med tresonitt. Innredet kjeller under hoveddel, krypkjeller under vindfang og soverom. Krypkjelleren er ikke besiktiget da det ikke er inspeksjonsmulighet. I følge eier er det god høyde i kjelleren og tørt.

Gulv på grunn: Tg 1
Støpt gulv i underetasje, varmekabel i vaskeromsgulv. Kjellergulvet er fra byggeår, gulvet i vaskerommet er av nyere dato.

Drenering: Tg 2
Drenering antatt fra byggeår.
Ikke registrert fuktighet i underetasje eller i bodrom ved befaring. Utskifting/vedlikehold: Normal tid før utskifting av drenssystem med drensledninger er 20 - 60 år. Huset står på drenerende masser og tomta er tørr.

Yttervegger: Tg 1
Bindingsverk vegger, antatt isolert med 10 + 5 cm isolasjon, panelt utvendig med tømmermannspanel. Utskifting/vedlikehold: Normal tid før reparasjon av bindingsverk av tre er 40 - 80 år. Huset ble renovert utvendig i 1998. Eksisterende utvendig panel ble fjernet, veggene lektet ut og isolert, det ble lagt ny tømmermannspanel. Hele huset ble malt utvendig i 2014. Bra vedlikehold.

Vinduer og dører: Tg 2
Vinduer med to lags isolerglass med utvendige sprosser. Utskifting/vedlikehold: Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. Det ble skiftet vinduer i hele huset i 1990. Vinduer og sprosser ble malt i 2014. Isolert ytterdør. Heve skyvedør ut fra stue til terrasse. Vanlig terrassedør ut fra soverom/kontor i andre etasje. Utskifting/vedlikehold: Normal tid før utskifting av tredører og aluminiumsdører er 20 - 40 år. Nye dører i 1990. Heltre furu fyllingsdører innvendig.

Takkonstruksjoner: Tg 1
Saltakkonstruksjon, plassbygde kraftige undergurtsperrer. Kaltloft isolert med 20 cm rockwool sprøyteisolasjon. Loftet benyttes som lagerloft. Ikke registrert fukt.

Taktekking: Tg 2
Taket er tekket med stålplater med taksteinsmønster. Stål takrenner med nedløp. Ny tekking og nye renner i 1990. Ikke besiktiget pga snø. Det kan med fordel monteres snøfangere på taket.

Trapper og ramper: Tg 2
Svingtrapper i heltre furu mellom etasjene. Litt knirk i trapp mellom første og andre etasje.

Balkonger, terrasser: Tg 2
Veranda og terrasse i trykkimpregnerte materialer. Det er stor terrasse på terreng i første etasje med utepeis. I andre etasje er det veranda etter hele langsiden av huset, gulvet på verandaen er tet og fungerer som tak over terrassen under. Litt lekkasje på gulvet på verandaene i andre etasje, en kan se at platene under er missfarget, dette bør repareres før det blir mer skade.

Piper og ildsteder:
Teglsteinspipe. Peisovn i stue i første etasje - med katalysator. Koksovn i gang i underetasje. Ellers fyres det stort sett med panelovner og varmekabler i vaskeromsgulv.

Frittbærende dekker: Tg 1
Trebjelkelag mellom etasjene, antatt isolert med flis/isolasjon. Dårlig isolert mellom etasjene. Bra isolert på loftet.

Kjøkken: TG 1
Heltre kjøkkeninnredning med aldringsmalte skrog og fronter. Bra med benker og skap. Kjøkkenet ble renovert og montert ny innredning i 1998. Ikke registrert skade på benker eller skap.

Overflater på innvendige gulv: Tg 2
Underetasje. Teppe i trapperom, fliser med varmekabel i vaskerom/dusj, malt betonggulv i boder og hobbyrom. 1-etasje. Laminatgulv i entre, gang og stue, behandlet furugulv i kjøkken, wc og soverom. 2-etasje. Laminatgulv i alle rom utenom i badet hvor det er belegg. Laminatgulvet i stuen er av de eldste fra 1990, her kan en kan se slitasje og skjøtene mellom bordene. Litt slitte overflater.

Overflater på innvendige vegger: Tg 1
Underetasje. Malt puss i trappegang, malt puss og fliser i vaskerom, delvis malte vegger i kjellerrom. 1-etasje. Malt/behandlet panel, brystningspanel og tapet i vindfang og entre, brystningspanel og en vegg med tømmerpanel i stue, tømmerpanel i kjøkken, malte MDF plater på soverom, malt
glassfiberstrie på wc. 2-etasje. Tapet i trappegang, fliseplater på bad, eller i hovedsak malt panel/brystningspanel. Rommene er jevnlig oppgradert med maling.

Overflater på innvendig himling: Tg 1
Underetasje. Malt panel i himling i trappegang og vaskerom, behandlet - lakkert/malt panel i boder og hobbyrom. 1-etasje. Behandlet panel med panellakk i stort sett alle rom, malte plater på wc. 2-etasje. Panel behandlet med panellakk.

VVS-installasjoner: Tg 2
Eiendommen har vann fra Åbjøra kraftstasjon. De betales vanlig vannavgift. Privat avløpsanlegg. Anlegget tømmes årlig. Innvendig røranlegg er fra byggeår utenom det som etterhvert er skiftet ut. Vanninntak og 200 liter v.v.bereder i underetasje. Ikke registrert lekkasjer på rør. Eldre v.v.bereder.

Sanitærinstallasjoner: Tg 1
Underetasje. Vaskerom i underetasje med stål skyllekum, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, dusjhjørnet. 1-etasje. Toalettrom med klosett og servant. 2-etasje. Bad med dusjhjørnet, klosett og baderomsinnredning med servant. Pusset opp vaskerom i underetasje. Pusset opp bad i andre etasje i 2014 med nye veggplater og ny baderomsinnredning.

Alarm- og signalsystemer: Tg 1
Montert alarm. (ikke koblet opp mot alarmsentral i dag) men fungere som innbrudd og brannvarsling.

Elkraft: Tg 1
Sikringsskap på soverom i første etasje. 3-fas inntak. Bra med kurser. Skrusikringer. Elanlegget er oppgradert og godkjent.

Utvendig solavskjerming: Tg 1
Markise på 4,5 meter i forbindelse med uteplass. Ikke testet.

Garasje
Grunn og fundamenter:
Fundamentert på avrettet, komprimert, pukk.

Gulv på grunn:
Støpt og pusset gulv. Murt et skift leca som veggene står på.

Yttervegger:
Vegger i uisolert bindingsverk, panelt utvendig med tømmermannspanel.

Ytterdører og porter:
Dobbel heveport med fjernkontroll.

Takkonstruksjon:
Saltakkonstruksjon, bygd opp med selvbærende takstoler. Uisolert konstruksjon.

Taktekking og membraner:
Taket tekket med torv. Stål takrenner med nedløp.

Elkraft:
Innlagt strøm fra huset.

Vedbod:
Enkelt fundamentert på lecablokkker. Trebjelkelag og tregulv. Vegger i bindingsverk, uisolert, panelt utvendig med tømmermannspanel. Skråtak tekket med pappshingel. Enkel dør. Ny pappshingel på taket i 2011.

All tekst under "Byggemåte" er utdrag fra tilstandsrapport, datert 11.12.2017. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i hele rapporten som ligger vedlagt denne salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 139 kvm, Bruksareal: 215 kvm

Enebolig
1 etg: BRA 73 kvm (P-rom 72 kvm, S-rom 1 kvm).
2. etg: BRA/P-rom 51 kvm.
Underetasje/kjeller: BRA 44 kvm (P-rom 16 kvm, S-rom 28 kvm).
Garasje: Bra/S-rom 47 kvm.
Vedbod: Bra/S-rom 9 kvm.

Arealberegningen er foretatt ut fra mål hentet fra fremlagte tegninger samt tatt på stedet av takstmann med henvisning til og ihht Norsk Standard NS 3940 nyeste utgave. Videre er takstbransjens retningslinjer ved arealmålinger av boliger -2009 lagt til grunn. Det tas forbehold om avvik.
Arealer av plattinger, terrasser ol. er ikke tatt med i ovenstående arealoppstilling jfr. ordinære måleregler. Det er foretatt skille på rom med primær anvendelse og rom med sekundær anvendelse, målt med benevnelsen bruksareal (BRA). Arealopplysninger er gitt i samsvar med bruken av rommene på befaringsdagen, uten hensyn til krav i teknisk forskrift, slik som krav til lys, volum ol. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg. "Takstbransjensretningslinjer ved arealmåling 2014" fås ved henvendelse til takst@nito.no.

Innhold

Enebolig
1.etg: Vindfang, entré, kjøkken, spisestue, stue, soverom, toalettrom og bøttekott.
2.etg: Trapperom, to soverom, kontor/soverom og bad.
Underetasje/kjeller: Trapperom, vaskerom/dusj, hobbyrom, boder og lager.
Garasje: Garasjeplass for to biler, lager for sykler, dekk og redskap.

Standard

Hyggelig eiendom med stor enebolig, dobbeltgarasje og vedbod. Romslig og pent opparbeidet tomt.

Huset ble bygd i 1949 og er godt vedlikeholdt og oppgradert gjennom årene. Vinduer og dører, ny utvendig panel, tilleggs isolert ytterveggene og loftet ble sprøyteisolert med rockwool isolasjon i 1990. I 1998 ble stue og kjøkken oppgradert, det ble også montert ny kjøkkeninnredning. I 2007 ble soverom i første etasje pusset opp. Bad i andre etasje ble pusset opp i 2015.

Delvis overbygd inngangsparti, velkommen inn. Entré med plass til yttertøy og sko. Fra entré er det adkomst til hovedsoverommet, her er det god plass til dobbeltseng og stor garderobeplass. Ett lyst og fint rom. Videre fra entré er det mellomgang med toalettrom inn til venstre og trapp opp til høyre. Videre inn er stuen, denne har god plass til sofagruppe og spisebord. Store vindusflater som lar lyset flomme inn. Adkomst til terrasse.
Delvis åpent fra spisebordet og inn på kjøkkenet. Heltre innredning med aldringsmalte og profilerte fronter.

I andre etasje er det tre gode soverom. Det ene soverommet har adkomst til luftebalkong.
Badet er også her oppe, med en enkel innredning, toalett og dusj i hjørnet med et mindre badekar.

I kjelleren er det vaskerom, her med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Utslagsvask, samt dusj. Det er også fire boder nede i kjelleren, godt med lagringsplass.

Terrassen er romslig og har god plass til flere sittegrupper og andre utemøbler. Her er det også satt opp en fin utepeis.

Garasjen har to biloppstillingsplasser og lagerplass til utstyr og redskaper, samt egen vedbod på tunet.

En meget fin eiendom som en kan flytte rett inn i. Velkommen til visning!

Utstyr

Komfyr og oppvaskmaskin følger med salget.

Oppvarming

Peisovn i stue. Varmekabler i gulv på vaskerom. Koksovn i gang i underetasje. Panelovner forøvrig. Ett rom i 2.etasje har ikke panelovn da det ikke har vært behov for det.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper".

Parkering / Garasje

Garasje med to biloppstillingsplasser. Parkeringsarealer på gårdsplass.

Adkomst

Fra Fagernes: Følg E16 mot Leira (3,9 km). Ta til høyre i rundkjøringa inn på Golsveien, kjør rett fram i andre avkjøring og fortsett på Golsveien ca 1,3 km. Ta til venstre mot Vestringsbygda og følg Vestringslinna ca 7,3 km. Ta til venstre inn Sundbyvegen og eiendommen ligger som den første på høyre side. Eiendommen vil være merket med Privatmegleren "Til Salgs" skilt. Ta gjerne kontakt med megler for nærmere veibeskrivelse.

Nord: 6753878
Øst: 520716
System: EPSG:32632

Beskrivelse av tomt/hage

Stor og romslig tomt opparbeidet rundt huset med plen og beplantning. Gårdsplassen og innkjøringen er asfaltert.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

HEFTELSER
Tinglyst 18.10.2005, dagbok nr. 5347 - Erklæring/Avtale.
Plikt til å betale vannavgift til Åbjøra Kraftverk v/ Skagerak Kraft AS.

Vei / Vann / Avløp

Vei: Adkomst inn fra Vestringslinna på felles avkjøring og vei med naboer.
Vann: Eiendommen er tilkoblet vann fra Åbjøra kraftstasjon.
Avløp: Eiendommen har slamavskiller på 3 m3 teknisk volum og den ble tømt sist gang 12.10.2017.
Den ligger med tømming hvert 2. år. Opplysninger gitt av VKR.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Kommentar fra Nord-Aurdal kommune: Ut i fra vårt eiendomsarkiv kan vi ikke se at det er utstedt verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for
bebyggelsen på eiendommen. Dette skyldes at boligen ble oppført i ca 1950, før bygningsloven trådte i kraft for hele landet og det var derfor ikke nødvendig å sende søknad til kommunen for bygninger i dette området.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2016:
Som primærbolig kr 421 579,- pr. 22.01.18.
Som sekundærbolig kr 1 349 051,- pr. 22.01.18.
Opplysninger fra Skatteetaten.

Reguleringsforhold

Eiendommen følger Arealdelen til kommuneplanen, 2014-2024 med formål om boligbebyggelse, vedtaksdato 11.9.2014.
Kommentarer: Eiendommen er uregulert og i området for nåværende boligbebyggelse, jfr. utsnitt av kommuneplanen. Det bebygde arealet (BYA) på einebustadtomter skal ikkje vera større enn 30 % av tomta. Samla bruksareal (BRA) for bustad, garasje og uthus skal likevel ikkje overstiga 400 m². Der det ligg til rette for det kan det etablerast kjellar. Heimel: Pbl § 11-9 nr. 5.

Planer under arbeid: Nei
Kommundelplanen ligger vedlagt denne salgsoppgave.
Opplysninger gitt av Nord-Aurdal kommune.

Faste, løpende kostnader

Kommunale avgifter, satser for 2017 ifølge Nord-Aurdal kommune:
Renovasjon: Kr 2 790,-
Branntilsyn/feiling: Kr 590,- pr. pipe
Slamtømming: Årlig avgift kr 1 235,-, slamavskiller kr 408,- pr m3
Eiendomsskatt: Kr 2 101,-
Satsene kan bli endret for 2018

Forsikring: Selger har forsikring i Tryg med en premie på ca. kr 5 500,- (polisenummer 6611634). Premien kan variere fra ulike selskap og type forsikring.

Strøm: Selger har brukt ca kr 22 200,- i året. Forbruket avhenger av sesong og bruk.

Brøyting: Privat ifølge selger. Ny eier må ordne dette selv.

TV: Selger har RiksTV.

Vannavgift til Åbjøra: Ca kr 5 200,- pr. år.

Fellesutgifter for gatelys og vedlikehold av postkassestativ ifølge selger.

Vi gjør oppmerksom på at satsene over kan bli endret.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
- Det er lagt nye baderomsplater (Fibo trespo) på veggen av eier, samt satt inn nytt servantskap med vask. År 2015.
- Det ble utført tilsyn av Nord-Aurdal Brann og Feievesen i 2016. Ingen feil eller mangler.
- Undertak på veranda i andre etasje har hatt noe fukt i platene.
- El-Tilsyn i 2009. Montering av stikkontakter og lys i soverom 1.etg, trapp og kjeller. 2011. Utført av Valdres Energi(2009), Valdres installasjon (2011).
- Felles postkassestativ med naboene, felles vedlikehold av det. Fellesutgifter på gatelys.

Hundegården blir tatt med av selger.

Det er innlagt fiber i huset.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Adgang til utleie (boligformål)

Eiendommen kan leies ut.

Konsesjon / Odel

Nye eiere må signere egenerklæring om konsesjonsfrihet for stempling hos kommunen, deretter vedlagt skjøtet.
Ingen odel.

Overtagelse

Juni 2018.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.