X

PrivatMegleren Valdres har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Etnedal – Fagernes

Hølstølvegen 20

Etnedal – Fagernes

Hølstølvegen 20

Prisantydning
580.000
Primærrom
42m²
Bruksareal
45m²
Soverom
2 rom
Rom
3 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmeglerfullmektig
47 61 71 03
Salgsoppgave

Siri Lyseng

Eiendomsmeglerfullmektig
PrivatMegleren Valdres
 

Informasjon om prosjektet

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Kruk, på fjellet mellom Fagernes og Etnedal, ca 850 moh. Hytta ligger langs Hølstølvegen, kun et lite stykke fra Nythun Høyfjellstue. Eiendommen har adresse Etnedal, men ligger i Nord-Aurdal kommune.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Fint turområdet både på sommer og vinter.
Vinteren byr på oppkjørte skiløyper fra Nythun Høyfjellstue, og løypenettet er nesten uendelig da det er knyttet opp mot Aurdalsåsen og Beitostølen. Disse to stedene har også alpinanlegg.

Nythun Høyfjellstue er blitt rangert som distrikt-Norges 3. beste spisested. Vertskapet har bakgrunn fra gourmetkjøkken i inn- og utland. Disse kunnskapene er kombinert med gode, norske tradisjoner, og man kan nyte gourmetmåltider og enklere kost - lagd med kjærlighet til mat og gjest, friske råvarer og entusiasme.

Valdres er også kjent for sine mange festivaler, så som Jørn Hilme stevnet, Valdres Sommersymfoni, Vinjerock, Trollrock m.fl, og selvsagt den mest kjente av dem alle, Norsk Rakfiskfestival.

Man kan også benytte muligheten for å besøke Valdres Golf. Dette er en naturperle av en golfbane der den ligger naturskjønt til nede ved Aurdalsvannet i Vestringsbyga. Anlegget består av en 9-hulls bane med 18 utslagssteder, driving range og øvingsområde med puttinggreen og sandbunker.

Velkommen til vakre varierte Valdres!

Bygninger

Hytte

Byggemåte

Grunn og fundamenter, TG (Tilstandsgrad) 2
Naturterreng med grus og morenegrunn, torv og mose, naturlig drenering
Vurdering: Ved besiktigelse under hytten ses det naturlig terreng som igjen muren beregnes å være etablert direkte ned på. Grus/morenegrunn er definert som lite egnet masse å bygge på, da de har begrensende drenerende egenskaper, noe som kan medføre bevegelser i terrenget. Det er ikke foretatt grunnundersøkelser, og derav noe usikkerhet rundt vurderingene. Konsekvens: Det er påvist noe helningsavvik i bygget som følge av valgt fundamentering på tilbygd stuedel.

Grunnmur, TG2
Armert, ventilert og plasstøpt betongringmur etablert direkte til terreng. Luftet krypkjeller under hele hytten.
Vurdering: Muren kan ikke besiktiges fullt ut, men det antas å være mindre rissprekker som følge av alder og at muren er etablert direkte til terreng. Muren er fra byggeår, og har dermed allerede aldersslitasjer jfr. dette og det faktum at den står til terreng og blir regelmessig utsatt for fuktopptrekk/ytre påkjenninger. Dette kan bla ses på innsiden av muren ved at det er saltutslag stedvise plasser.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader, TG2
Fundamentert på støpt betongringmur til terreng. Bærende trebjelkelag som etasjeskille mellom luftet krypkjeller og 1.etg. Yttervegger forøvrig oppført i tradisjonelt, isolert trebindingsverk. Det er ikke foretatt loddavvik på ytter og innervegger. Utvendige fasader med stående tømmermannspanel.
Vurdering: Antatt dels ustabile fundamenter. Trekonstruksjonen er lukket, ikke mulig å kommentere tilstand inne i vegg.

Vinduer og dører, TG2
Doble vinduer fra byggeår. Ytterdør som fyllingsdør med utvendige paneler. Innvendige dører i profilert/heltre utførelse
De tilfeldig valgte funksjonstestede vinduer fungerte tilfredstillende ved besiktigelsen. Merk alder og slitasjegrad på opprinnelige.
Tilstandsgrad: Tilstandsgrad 3 på vinduer fra byggeår jfr. teoretisk levetid. Samlet tilstandsgrad vurderes til 2, da det er gjenstående brukstid.

Takkonstruksjon, TG2
Saltakskonstruksjon bygd opp som en selvbærende takstolkonstrukjson med kaldloft. Isolert konstruksjon jfr. det respektive byggeår. Opprinnelig taktekking er med robust undertak av rupanel, papp som ytre tekking. Takfotbeslag og takrenner i stål, nedløpsrør til terreng.
Vurdering: Konstruksjonen er en gjennomprøvd og gjengs god løsning med lang levetid, jfr. riktig dimensjonering ihht lastkrav på stedet. Påvist dels noe fuktskader i nedre del av vindskier

Taktekking, TG2
Ytre tekking med papp - rullprodukt. Robust undertak av rupanel til sperrer. To stk vindskier med dekkbord.
Vurdering: Taktekkingen fra byggeår - retekking må påregnes. Åpen gesims med raftekasser av bord mellom sperrer. Vindskier ordinært innfestet - avdekningsbord/isbord. Både rupanel og papp er mekanisk innfestet.

Piper og ildsteder, TG 1
Murt teglsteinspipe med pussede overflater over tak. Murt gruepeis sammen med pipe og brannmur utført i dels fasademurt tegl, dels pussede og malte overflater. Frittstående kombiovn - ved og parafinbrenner.
Vurdering: Pipen og ildstedene er bare visuelt besiktiget og ikke gjennomgående undersøkt for feil og mangler, sprekker og event. andre momenter vedr. brannfare. Ingen opplyste fyringsforbud eller andre kjente forordninger. Dagtank for parfinbrenneren i boden.

Etasjeskillere, TG2
Bjelkelag mellom 1.etg og luftet krypkjeller er bygd opp som et bærende trebjelkelag. Mineralullisolert.
Vurdering: Det er påvist fukt- og dels noe råteskader i deler av bjelkelaget som følge av manglende lufting og manglende dampsperre til terreng.
Tilstandsgrad 1 jfr. at dette beregnes å være dimensjonert ihht lengdespennet (byggeår). Tilstandsgrad 3 pga skade. Samlet tilstandsgrad 2 da påvist skade er begrenset.

Rom under terreng, TG3
Hytten har luftet krypkjeller
Vurdering: Deler av krypkjeller under hytten er inspisert fra luke i kjøkkengulv, og det som kunne ses/besiktiges herfra viste at krypkjelleren har dampsperre til terreng og at denne er lagt helt ut til grunnmuren samt fordelt med steiner ol for atden skal ligge rolig. Etter nedre langside av hytten i en bredde av ca 1 meter, ses det å være en ekstra grunnmur som går paralellt med nedre mur. I denne del av krypkjellere ses det etablert ekstra store ventiler i muren (ettermontert) som følge av dårlig luftsirkulasjon og problem med fukt. Det kunne heller ikke ses om det var lagt dampsperre til terreng i dette området. Ved besiktigelse inn gjennom ventil og fotos viste at deler av stubbeloftet i denne del av kjelleren er utsatt for skader - fukt- og dels noe råteskader som følge av maglende luftsirkulasjon og dampsperre til terreng.
Vurdert til 3 jfr. alder og påviste fukt- og råteskader i et begrenset område.

Kjøkken, TG2
Kjøkken i åpen løsning i forbindelse med stue/oppholdsrommet forøvrig. Kjøkkeninnredning i heltre, dels noe fra byggeår, dels noe nyere. Komfyr. Utslagsvask.
Vurdering: Alminnelig aldersslitasje

Innvendige overflater, TG2
Gulv: Trebjelkelag med lakkerte tregulv gjennomgående i hele bygget. Vegger: Trepanel - ubehandlede overflater gjennomgående. Himlinger: Trepaneler - ubehandlede overflater gjennomgående. Dører: Sponfyllingsdører.
Vurdering: Generelt ettersette overflater, ordinær aldersslitasje, noe ekstra slitasje.

Elektrisk anlegg
Innlagt strøm, åpent anlegg. 1-faset.

Terrengforhold, TG2
Terrenget ses å være naturterreng med naturlig fall. Det anbefales generelt et fall på 1:50 i en bredde av 3 meter ut fra vegglivet rundt huset, dette gjelder fortrinnsvis markterreng. Samlet tilstandsgrad vurderes til TG 1 jfr. alder og ingen påviste fall til/mot veggliv.

All tekst under byggemåte er hentet fra Tilstandsrapport datert 30.08.2017
Fullstendig Tilstandsrapport ligger vedlagt salgsoppgaven

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 45 kvm

Hytta: BRA 45 kvm (P-rom 42kvm, S-rom 3kvm)

Innhold

Overbygd inngangsparti, vindfang, toalettrom, stue, kjøkken og to soverom. Utvendig bod ved inngangspartiet.

Standard

Hytte med enkel standard, men med god romfordeling og hyggelig atmosfære.
Hytta er fra 1966, har innlagt strøm og enkel ankomst ifra veien. Fra det overbygde inngangspartiet kommen man inn i et vindfang, på venstre side er det adkomst til et lite dorom.
Stue med delvis åpen kjøkken og stue løsning. Kjøkkenet har en spesialsnekret kjøkkeninnredning som har rikelig med skap og benkeplass, komfyr og utslagsvask.
De store vinduene i stuen slipper inn rikelig med dagslys og gjør til at hytta fremstår lys og trivelig. Ved vinduet er det god plass til spisestue hvor man kan samle venner og familie til et godt måltid til fjells. Stuen har en åpen gruepeis samt en frittstående kombiovn som gir rask varme.
To gode soverom, et med to enkle senger samt skap og et med en køyeseng, enkel sofa og skap.
Utvendig bod med inngang ved inngangspartiet.

Møblering

Hytta selges med alle møbler og hvitevarer som vist i salgsoppgaven, utenom gyngestol og lite bord ved siden av.

Oppvarming

Murt gruepeis samt frittstående kombiovn - ved og parafinbrenner.

Parkering / Garasje

Parkering på egen tomt nede ved veien, ca 30 meter å gå opp til hytta.

Adkomst

Fra Fagernes: Følg Garliveien mot Leirin (flyplassen). Ta til venstre inn på Raneisveien etter ca 2,5 kilometer. Følg Raneisveien opp til krysset i Ranheimsbygda, ta til høyre inn på Steinsetbygdvegen, kjør 9 kilometer. Ta til venstre inn på Hølstølvegen, følg veien og kjør gjennom bommen (50kr). Hytta ligger da på venstre side av veien.
Eiendommen vil være merket med egen PrivatMegleren "til salgs" plakat.
Ta gjerne kontakt med megler for nærmere veibeskrivelse

Nord: 6767988.85
Øst: 519277.82
System: EPSG:32632

Beskrivelse av tomt/hage

Skrånet naturtomt med naturlig vegetasjon og flora.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter i eiendomsrett:
Dagbok nr: 2330, tinglyst 17.06.1965 - Bestemmelse om vannrett

Vei / Vann / Avløp

Vei: Privat vei
Vann: Ikke innlagt vann. Vann må medbringes
Avløp: Gråvannsavløp fra kjøkkenvask

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ingen ferdigattest for eiendommen, dette er grunnet alderen på hytta.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2015: Kr 154 347,- pr 01.8.2017 ifølge Skatteetaten

Reguleringsforhold

Eiendommer følger kommuneplan med navn "Arealdelen til kommuneplanen, 2014-2024" med formål "Fritidsbebyggelse" vedtatt 11.9.2014.
Kommentar fra kommunen: Eiendommen er uregulert og vist som nåværende fritidbebyggelse, jfr. utsnitt av kommuneplanen.
Opplysninger gitt av Nord-Aurdal kommune

Planer i området: Nei

Faste, løpende kostnader

Strøm: Ca. kr 7 100,- pr år ifølge selger. Selger har kun brukt hytta i korte perioder i sommerhalvåret

Kommunale avgifter, satser for 2017: Kr 2 043,- pr. år fordelt på renovasjon: Kr 1116,- og eiendomsskatt: Kr 927
Opplysninger gitt av Nord-Aurdal kommune

Forsikring i Gjensidige kr 1 568 (polisenummer 20780487)
Pris varierer fra type forsikring og forsikringselskap

Andre utgifter
Bom: Kr 50,- pr tur
Brøyting: Selger har ikke hatt brøyting de siste årene, er dermed usikker på kostnadene for dette.
Evt. tv / internett

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Ca 7000 kWh ifølge selger

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.
Nord-Aurdal kommune opplyser om at for hytter, støler og fritidshus er det fra 2016 blitt krav om offentlig feiing. Foreløpig er det et fåtall av nevnte bebyggelse som det har blitt gjennomført tilsyn på, men dette vil komme etterhvert.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper".

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema:
*Muligens mus i krypkjeller
*VOKKS byttet måleranlegg, ny måler innstralert i sommer.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut med fritidsformål

Konsesjon / Odel

Ny eier må signere egenerklæring om kosesjonsfrihet til kommunen, deretter vedlagt skjøte. Ingen odel

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.