Klikk for galleri

Leilighet plan 1

Leilighet plan 1

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Vinderen

Fahlstrøms Terrasse 5 og 7 - Leilighet plan 1

Prisantydning26.000.000,-Primærrom150m2Bruksareal164m2Soverom2
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Ullevål Eiendomsmegling AS / Anders Langtind

Selger/Utbygger

Fahlstrøm Utvikling AS

Betegnelse

Gnr. 33 Bnr. 635 i Oslo kommune

Eiendommens hjemmeside

Følg linken for å komme til eiendommens egen nettside:
https://fahlstrømutvikling.no

Arkitektens ord

I en av byens grønne åser skal det etableres et svært spesielt nabolag med 3 unike boliger. "Fahlstrøm terrasse" på Slemdal består av 3 stk etasje-leiligheter og er tegnet av R21 Arkitekter. R21 har gjennomført flere tilsvarende prosjekter. Disse fremstår som attraktive og har beviselig tidløse og varige løsninger. Dette er også erfaringer som er brukt i arbeidet med dette prosjektet. Det er nøye plassert i forhold til tomtens topografi og de kvalitetene som ligger i eiendommen som bl.a sol og utsikt. Boligene er planlagt innenfra og ut, hvor store åpne vindusflater gir sømløs overgang mellom ute og inne i flere retninger. Naturlige materialer som tegl og tre, frodige trær og utsikt mot sør trekker landskapet inn i boligene og skaper en helt unik atmosfære. Hver bolig har flere og varierte uterom; atrium, hage, franske balkonger, og terrasser. Uteplassene blir integrerte deler av boligene og oppleves som intime og lune.

Huset har en presis plassering i forhold til terrenget slik at det oppstår naturlige koblinger til private og skjermede uterom koblet til hver bolig. Boligene er organisert over ett plan hver med felles garasje i kjeller. Hver bolig får dirkete tilgang til kjeller via heis. Adkomst til parkering skjer via tunnel som gir snøfri og komfortabel nedkjøring. Gangadkomst til boligene skjer via opparbeidet adkomstvei fra nord-øst. En viktig del av boligenes identitet handler om raushet i de praktiske rommene og en optimal sirkulasjon. Boligene får generelle rom som kan brukes til ulike ting gitt ulike faser i livet. Boligene får "eneboligkvaliteter" med lys og utsyn til alle sider. Prosjektet blir utført i tegl. Tegl er tidløst, varig og vakkert og bidrar til å gi boligene et solid uttrykk som står godt i mange mange år. Tegl kan møte terrenget på en naturlig måte og gi huset en "monolittisk tyngde". Romlige kvaliteter som himlingshøyder, presis detaljering, vakre proporsjoner, bevisste materialvalg osv. gir varige bokvaliteter som man kan nyte godt av hver dag.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt, veletablert og meget barnevennlig boligområde på Slemdal i Oslo. Det er kort gange til idrettsanlegg, skoler, barnehager og idylliske turområder ved Holmendammen. Dessuten er det flere dagligvarebutikker i området - og både Hapag Sushi og Fruktboden bidrar til at det blir noe for enhver smak. Ellers er det et godt kollektivtilbud, og det tar ikke mer enn ca. 20 minutter før man er på Oslo S.

Det er ca. 10 min gange til Hemingbanen som er et flott idrettsanlegg med blant annet flere fotballbaner, friidrettsområde, terrengløype, og idrettshall for håndball og basket. I tillegg er det en nyere hall med fire tennisbaner, samt en stor, nedfelt trampolinegrop. Alternativt er det ca. 4 min å sykle til Gressbanen som gjøres om til skøytebane vinterstid.

Forøvrig er det ca. 1 km til idylliske Holmendammen med parkområde og ikke minst to kastebrygger hvor man kan øve inn fluekasteteknikken. Prøv gjerne fiskelykken med vanlig fiskestang. Det er ca. 2,3 km til Båntjern for grilling og bading, og rett over 6 km opp til Sognsvann med uendelige muligheter for rekreasjon.

Det er ca. 2,5 km til Holmenkollen riksanlegg med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski, samt Tryvann skisenter og klatrepark. Videre innover byr Nordmarka på gode løypealternativer for ski, sykkel og gange.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Extra Slemdal, Kiwi Slemdal og Joker Holmenhavna. Alle butikkene ligger innenfor en radius av ca. 10 min gange. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Slemdal, Vinderen og Ullevål et variert utvalg av butikker og servicetilbud. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Kollektivtilbudet i området består av buss og T-bane. Nærmeste holdeplass er Slemdal T-banestasjon som ligger ca. 660 m fra boligen. Med bil tar det ca. 10 min til Majorstuen, 11 min til Skøyen, 17 min til Oslo S og 45 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det ca. 8 min gange til Slemdal barneskole. Elever på ungdomstrinnene fortsetter enten på Ris eller Midtstuen ungdomsskole. Sistnevnte ligger nærmest, ca. 1,1 km unna. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, og et godt utvalg av private og kommunale barnehager. Nærmeste barnehage ligger ca. 500 m unna.

Kort fortalt

- Leiligheter med eneboligfølelse.
- En leilighet med 2 soverom, en med 3 soverom og en med 4 mulige soverom.
- Moderne og eksklusiv standard.
- Garasjeanlegg med elbilladere.
- Heis direkte inn i leilighetene.
- Lune uteplasser med belysning.
- Solfylt med sydvendt utsikt.
- Pent opparbeidet eiendom.
- Påkostet kjøkken fra Kvänum.
- Integrerte hvitevarer fra Miele.
- Romslig stue med store vinduer.
- God plass for sofa og spisebord.
- En lekker peis fra Nordpeis.
- To delikate bad og eget vaskerom.
- Hovedsoverom med suiteløsning.
- Garderoberom og lagringsboder.
- Enstavs eikeparkett og fliser.
- Vannbåren varme i alle gulver.
- Eget balansert ventilasjonsanlegg.

Arealer og fordeling pr. etasje

P-rom/BRA leilighet 1: 150,3m2 / 164,5m2
-1. etasje: 144,2 / 159,7
- 2. etasje: 5,8 / 5,8

P-rom/BRA Leilighet 2: 159,7m2 / 159,7m2
- 2. etasje:159,7 / 159,7m2

P-rom/BRA Leilighet 3: 191m2/192,8m2
- 3. etasje: 179,4 / 179,4
- 2. etasje: 11,6 / 13,4m2

Det presiseres at alle arealene er omtrentlig oppgitt da husene er under oppføring og at det derfor vil kunne oppstå avvik. Arealene er opplyst av R1 Arkitekter AS. Det tas forbehold om at rom benevnt som "Vask/bod" på plantegning er regnet som P-rom, selv om vaskerom er P-rom og bod er S-rom. I tillegg er garderobe regnet som P-rom da disse ikke har dør til soverom.

Innhold

1. etasje: Hall, gang, bod, 2 soverom, garderobe, 2 bad, vaskerom, kjøkken/stue og stue.
Annet: Bod, garderoberom, terrasse og garasjeplass.


2. etasje: Entré/hall, gang, 2 bad, vaskerom, 3 soverom, kjøkken/spisestue og stue.
Annet: Garderoberom, terrasse og garasjeplass.

3. etasje: Hall, gang, 2 bad, vaskerom, 3 soverom, kjøkken/spisestue, stue og tv-stue.
Annet: Garderoberom, terrasse og garasjeplass.

Leveranse

Innvendig vegger:
Innervegger skal utføres med sparklet og malt gips. Maling på vegg avsluttes 15 mm ned fra overgang tak/vegg, og takmaling avsluttes tilsvarende 15 mm ned på vegg.
Det understrekes at det over tid kan forekomme noe oppsprekking grunnet bevegelse og differanser i temperatur og luftfuktighet, spesielt i hjørner, overgang mellom vegg/tak og i overganger mellom materialer.

Tak/himling:
Himlinger utføres med sparklet og malt gips. Overgang mellom vegg og himling skal være listfri. Leilighetenes himlinger er delt i to eller tre, der arealer
over entré/gang/omkledningsrom/våtrom/wc er løst med senket himling (ca. 30 - 40 cm) for å gi rom for tekniske føringer. Skal det monteres innbygget downlights må det beregnes ekstra nedforing. Det understrekes at det over tid kan forekomme noe oppsprekking grunnet bevegelse og differanser i temperatur og luftfuktighet, spesielt i hjørner, overgang mellom vegg/tak og i overganger mellom materialer.

Gulv:
Innvendige gulv i alle rom (ikke wc, bad, vaskerom og teknisk rom) skal utføres med Parkett Shade eik cotton white 14 mm 1-stav matt, 190 mm x 2200 mm.
Våtrom: Leveres med fliser på gulv og vegg, type ITALGRANITI Nordic Stone, Islanda (Matt) 60 x 60 cm. Vaskerom får vegger med malt gips.

Listverk:
Fotlist i furu; glatt Harmoni i fargen S0502-Y (bomull), størrelse 12x070x4400 mm.
Dørlister/karmlist i furu; glatt Harmoni i fargen S0502-Y (bomull), størrelse 12x070x4400 mm.
Tak og vindusomramming blir listfritt.

Innerdører:
Nordicdoor slett kompaktdør; ekstra høy 230 cm, farge S8500-N (dempet sort).

Ytterdør:
God kvalitetsdør klassifisert B30 med tanke på lys og brannsikring.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredningen leveres av Kvänum, en leverandør som snart fyller 100 år, og som utmerker seg med et klassisk, tidløst design og produkter av spesielt utvalgte materialer. Skrog og fronter er ekstra solide og skuffene av massiv eik. Kvänums filosofi er enkel: Det eneste som duger er ekte vare - form og funksjon i skjønn forening.
Innredning som leveres er av typen Lindö Art Fenix med praktisk og lettstelt Cæsarstone Piatra grey benkeplate og Miele hvitevarer av høy kvalitet.
Kjøkkeninnredning i disse leilighetene vil tilfredsstille de fleste, men det er selvfølgelig mulig gjennom tilvalg å skreddersy innredningen etter individuelle ønsker og behov. Innredning kan tilpasses med en lang rekke forskjellige design, farger, overflater og tilbehør. Forhandler er:

Baderomsinnredning:
Leveres fra Korsbakken AS i Dempet granitt. https://www.korsbakken.no/baderomsinspirasjon-dempet-granitt https://www.korsbakken.no/baderomsinspirasjon-komplett-prisliste[dempetgranitt

Ildsted:
- 1. etasje; Hjørnepeis, type Nordpeis Monaco A hjørne (168/81/51cm). https://www.nordpeis.no/alle-produkter/peis-og-ovn/peis/monaco-serien
- 2. og 3. etasje; Rettveggspeis, Nordpeis Monaco (168/77/50cm) som er 3-sidig.
https://www.nordpeis.no/alle-produkter/peis-og-ovn/peis/monaco-serien

Komplett leveransebeskrivelse ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Standard

I en av byens grønne åser skal det etableres et svært spesielt nabolag med 3 unike boliger. "Fahlstrøm terrasse" på Slemdal består av 3 stk etasje-leiligheter og er tegnet av R21 Arkitekter. R21 har gjennomført flere tilsvarende prosjekter. Disse fremstår som attraktive og har beviselig tidløse og varige løsninger. Dette er også erfaringer som er brukt i arbeidet med dette prosjektet. Det er nøye plassert i forhold til tomtens topografi og de kvalitetene som ligger i eiendommen som bl.a sol og utsikt. Boligene er planlagt innenfra og ut, hvor store åpne vindusflater gir sømløs overgang mellom ute og inne i flere retninger. Naturlige materialer som tegl og tre, frodige trær og utsikt mot sør trekker landskapet inn i boligene og skaper en helt unik atmosfære. Hver bolig har flere og varierte uterom; atrium, hage, franske balkonger, og terrasser. Uteplassene blir integrerte deler av boligene og oppleves som intime og lune.

Huset har en presis plassering i forhold til terrenget slik at det oppstår naturlige koblinger til private og skjermede uterom koblet til hver bolig. Boligene er organisert over ett plan hver med felles garasje i kjeller. Hver bolig får dirkete tilgang til kjeller via heis. Adkomst til parkering skjer via tunnel som gir snøfri og komfortabel nedkjøring. Gangadkomst til boligene skjer via opparbeidet adkomstvei fra nord-øst. En viktig del av boligenes identitet handler om raushet i de praktiske rommene og en optimal sirkulasjon. Boligene får generelle rom som kan brukes til ulike ting gitt ulike faser i livet. Boligene får "eneboligkvaliteter" med lys og utsyn til alle sider. Prosjektet blir utført i tegl. Tegl er tidløst, varig og vakkert og bidrar til å gi boligene et solid uttrykk som står godt i mange mange år. Tegl kan møte terrenget på en naturlig måte og gi huset en "monolittisk tyngde". Romlige kvaliteter som himlingshøyder, presis detaljering, vakre proporsjoner, bevisste materialvalg osv. gir varige bokvaliteter som man kan nyte godt av hver dag.

Utstyr

- Ventilasjon: Det monteres separate ventilasjonsanlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med ett aggregat pr. boenhet som styres uavhengig av andre leiligheters enheter. Inntak på yttervegg og avkast på vegg, eller over tak.

- Teknisk føring: Tekniske føringer ut over det som føres i nedsenkede himlinger kasses inn. Innvendige tekniske føringer samles så langt som praktisk mulig, slik at innkassinger/bokser må begrenses noen plasser.

- Elektro: Alle elinstallasjoner vil bli gjort etter NEK400 med Elko Plus stikk og brytere.

- Lydklasse: For tekniske krav henviser TEK17 til klasse C i standarden. NS8175.

Oppvarming

Leilighetene vil bli varmet opp med elektrisitet og vedfyring. Det blir vannbåren varme i alle rom, og våtrom får enten vannbåren varme eller elektriske varmekabler. Det suppleres med en peisovn i stuen.

Det monteres separate ventilasjonsanlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det blir ett aggregat per boenhet som styres uavhengig av andre leiligheters enheter. Alle elinstallasjoner vil bli gjort etter Nek:400 med Elko Plus stikk og brytere.

Parkering / Garasje

Det blir oppført et felles parkeringsanlegg under leilighetsbygget, med samlet innkjøring via tunnel og en motorisert port. Adkomst til leilighetene vil skje via trappehus og heis. Parkeringsanlegget får blant annet drensasfalt til dekke, elbillader ved p-plassene og takbelysning styrt med bevegelsessensorer. Øvrig parkering vil skje etter områdets gjeldende bestemmelser.

Toppleiligheten får 2 parkeringsplasser tinglyst som tilleggsareal til den respektive seksjonen.
De to leilighetene i 1. og 2. etasje får 1 parkeringsplass tinglyst som tilleggsareal til sin seksjon.
I henhold til offentlige krav vil det i tillegg etableres en HC-plass.

Beskrivelse av tomt/hage

Eiendommen blir gjerdet inn med flettverksgjerde, og pent opparbeidet med ferdigplen, busker og trær. De gode solforholdene vil kunne nytes fra skjermede uteplasser som oppleves som intime og lune. Leiligheten i første etasje får en markterrasse i Møre Royal på ca. 33 kvm med belysning, og det legges opp strøm for senere installasjon av markise.

Leilighet i andre og tredje etasje får franske balkonger og to inntrukne terrasser på til sammen ca. 17 kvm med tak og belysning. Uansett etasje ligger alt til rette for å nyte utvendig hygge. Det blir god plass til sittegrupper, grilling og sosiale sammenkomster. Overbygg eller en markise gjør at hyggen også kan nytes på dager med regn i luften. Belysningen bidrar til at den kan vedvare til langt inn i sene kveldstimer. Det blir også flotte, felles uteplasser.

Arkitektene i R21 har plassert bygget optimalt i forhold til tomtens topografi og de kvalitetene som ligger i eiendommen med tanke på sol og utsikt. Det blir naturlige materialer som tegl og tre, frodige trær og utsikt mot syd. Vinduene vil trekke omgivelsene inn i rommene fra flere retninger og skape en helt unik atmosfære.

Yttervegger blir forblendet med rød teglstein av typen Randers RT 444 Rustica eller tilsvarende. Teglsteinen er en rød, «håndstrøken» stein med brunt fargespill, der det tas utgangspunktet i den klassiske fremstillingen av murstein. Resultatet er en spennende stein med rustikke overflater, forskjelligartede strukturer og detaljrikdom. Forøvrig blir alle beslag utført i kobber, mens dører og vinduskarmer blir lakkert i en farge som matcher steinen.

Seksjonseier  i 1. etasje vil få midlertidig, eksklusiv bruksrett til uteområde/terrasse iht. vedlagte utomhusplan. Dette vil bli regulert i vedtektene. Bruksretten gjelder i inntil 30 år fra vedtektene blir datert. Ta gjerne kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Det gjøres oppmerksom på at deler av utomhusarealene kan ha en senere ferdigstillelse på grunn av tidspunkt for salg og overtagelse, særlig med tanke på årstid. Dersom eiendommen overleveres på vinterstid er kjøper inneforstått med at utomhusareal ikke vil være ferdig opparbeidet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse:

- Tinglyste servituitter:
1932/901935-1/105 Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst 23.09.1932
Erklæringen er overført fra eiendommens hovedbøl. Erklæringen inneholder forpliktelser for eier hva gjelder skader eller ulemper som kan oppstå på vann- og kloakkledningene.

- 1932/145-2/105 Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst 03.11.1932
Erklæringen er overført fra eiendommens hovedbøl. Erklæringen er av eldre dato og noe vanskelig å tyde.

- 1932/901936-1/105 Bestemmelse om veg. Tinglyst 16.12.1932
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Erklæringen er overført fra eiendommens hovedbøl og ble opprettet når denne eiendommen ble utskilt. Erklæringen omhandler en midlertidig fritagelse av opparbeidelse av vei, samt tillatelse til bygging med blant annet forpliktelse til opparbeidelse av vei, fortau og kloakk. Evt grunnervervelse må skje uten utgift for kommunen. Gjerde må settes opp etter reguleringsvesenets bestemmelser.

- 1938/13533-1/105 Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst 23.12.1938
Erklæringen er overført fra eiendommens hovedbøl. Megler har ikke lykkes i å finne erklæringen hos Statens Kartverk eller Digitalarkivet, og har derfor ikke kunnet kontrollere dens innhold. Kjøper overtar ansvar og risiko tilknyttet dette.

- 1967/12827-1/105 Erklæring/avtale. Tinglyst 25.09.1967
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Erklæringen er overført fra eiendommens hovedbøl. Erklæringen inneholder forpliktelse for eier av eiendommen til å følge Vann- og kloakkvesenets reglement.

- 1970/7895-1/105 Erklæring/avtale. Tinglyst 18.05.1970
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
Erklæringen er overført fra eiendommens hovedbøl.
Inneholder en tillatelse til Oslo Lysverker til å sette opp å ha stående en transformatorstasjon for spenning med inn- og utføring av kabler og ledninger fra og til fordelingsnettet. Det kan ikke bli foretatt beplantninger eller foranstaltninger som kan hindre adkomst for personer eller transportmidler eller svekke stasjonen på annen måte.

- 1994/65357-1/105 Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst 16.11.1994
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann- og avløpsverk
Gjelder denne registerenheten med flere. Erklæringen er en overenskomst mellom eierne av gnr/bnr 33/1188, 686, 635 og 1187 hvor de i fellesskap er ansvarlige for ledningenes drift og vedlikehold. Utgifter deles med like deler på eierne uten hensyn til hvor på den felles stikkledning arbeidene befinner seg.
Erklæringen er overført fra eiendommens hovedbøl.

- 2020/3174997-1/200 Bestemmelse om veg. Tinglyst 14.10.2020 21:00
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420. Det er gitt midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven i kravet om å opparbeide offentlig vei. Dispensasjon kan trekkes tilbake, og eier vil da ha en plikt til å opparbeide veien i regulert veibredde på egen bekostning. Inneholder også bestemmelse om at eier må vederlagsfritt gi avståelse av egen tomt til veigrunn.

- 2021/1356150-2/200  Erklæring/avtale 2021/1356150-3/200 
Bestemmelse om vann/kloakk tinglyst 29.10.2021 21:00.
Dette er en rettighetserklæring som tjener som en heftelse på både denne eiendommen og gnr/bnr 33/635, erklæringen gjelder adkomst som anvist på kart, rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold samt rett til å ha liggende ledninger med fri adgang for nødvendig vedlikeholds- og reparasjonsarbeider.

- 2021/1555820-1/200  Bruksrett tinglyst 10.12.2021 21:00 
 Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:33 Bnr:635 har vederalagsfri bruksrett på to teiger som anvist på kart. Det skal anlegges støttemur og denne eiendommen har vedlikeholdsplikt for muren. Den tinglyste bestemmelsen inneholder en begrensning på 10 år, men det foreligger en privat avtale om at rettigheten skal være evigvarende. Ny eier er forpliktet til å samtykke til en ny tinglysning om dette forholdet dersom det behøves for å ivareta den evigvarende bruksretten.

Det skal tinglyses en heftelse som gir naboeiendommen (bruksnummer 635) evigvarende og vederlagsfri rett til kjøreadkomst og manøvrering som angitt på kart i erklæring. Konferer megler ved spørsmål.

Erklæringene ligger vedlagt i salgsoppgaven og alle interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med disse.

Vei / Vann / Avløp

Stikkveg ned fra Dagaliveien (Fahlstrøms terrasse) er privateid.
Veirett over 33/636 og 33/1765 er befestet ved dom, jf. byggesak 201918319-61.
Veiforbindelse for omsøkt parsell ned til eiendom 33/636 og videre ut til offentlig vei skal være
over 33/635, og tinglyses.

Naboeiendommen (bruksnummer 635) skal ha evigvarende og vederlagsfri rett til kjøreadkomst og manøvrering som angitt på kart i tinglyst erklæring.

Eiendommen skal koble seg på private stikkledninger for vann og avløp som går over ny parsell, fram til hovedledninger for vann og avløp i Dagaliveien. Det tinglyses en rettighetserklæring (vedlagt i salgsoppgaven) som gir gnr/bnr 33/635 rett til å ha liggende stikkledninger for vann og avløp med nødvedige kummer gjennom denne eiendommen og frem til felles stikkledninger på samme eiendom.

Kostnader til drift, brøyting og vedlikehold av veiene til boligene dekkes av sameierne.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det er krav om at midlertidig brukstillatelse gis før overtagelse, hvor kjøper kan ha rett til å holde tilbake et forholdsmessig beløp av kjøpesummen som sikkerhet for uferdig arbeid/at det blir utstedt ferdigattest. Ferdigattest blir utstedt ved ferdigstillelse av prosjektet. Selger bærer ansvar for at ferdigattest blir gitt i etterkant.

Det er gitt rammetillatelse datert 07.06.2021. Rammetillatelsen inneholder følgende vilkår for at igangsettingstillatelse kan gis:
- Ved søknad om igangsettingstillatelse må det sendes følgende dokumentasjon: Ny forhåndsuttalelse med godkjent ledningskart fra Vann- og avløpsetaten, tilknytning av stikkledninger for vann og avløp, bortledning av avløpsvann fra garasjeanlegg.
- Bekreftelse på at de utvendige ledningsanlegget har tilfredsstillende kvalitet og kapasitet. Gjelder når ny bolig skal knyttes til eksisterende ledningsnett. Det må dokumenteres at det er foretatt kapasitetsberegning som sikrer at kravene i TEK10 kap. 15 |||. "Utvendige vannforsynings- og avløpsanlegg" ivaretas.
- Tinglyst erklæring om midlertidig dispansasjon fra plikten tl å opparbeide offentlig veg.

Det har kommet klager på rammetillatelsen. Kommunen har foretatt en forberedende klagebehandling, hvor klagen ikke ble tatt til følge. Saken
er derfor sendt Statsforvalteren som skal ta endelig stilling til klagen. Dette er anført i et skriv fra Statsforvalteren 08.12.2021. Statsforvalteren kan ved sin behandling prøve alle sider av saken, jf. forvaltningsloven § 34 annet ledd. Statsforvalteren skal avgjøre saken innen 12 uker fra saken er mottatt fra kommunen, jf. byggesaksforskriften §§ 7-1 d) og 7-2. Dersom saken ikke blir behandlet innen fristen vil vi orientere om dette.

Vilkår for ferdigattest:
Dersom det er satt vilkår for brukstillatelse må disse være oppfylt før du kan få ferdigattest. Dette må være dokumentert enten ved søknad om brukstillatelse eller søknad om ferdigattest. I tillegg må følgende informasjon sendes PBE:
- Sluttrapport med avfallsplan for bygg- og anleggsavfallet og kvitteringer fra avfallsmottaker.
- PBE vil vurdere å føre tilsyn med ansvarlig foretak.
- Bekreftelse på at sluttdokumentasjonen er sendt til Vann- og avløpsetaten.
- Opparbeidelse av intern vei på gnr/bnr 33/635 må være ferdigstilt før brukstillatelse gis.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til hovedformål bebyggelse og anlegg, nåværende i kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030, vedtatt 23.09.2015. Eiendommen er regulert til byggemråde for boliger i reguleringsplan, S-4220, vedtatt 15.03.2006. Det gjøres dog oppmerksom på at det er en pågående revisjon av småhusplanen og at det er varslet midlertidig forbud mot tiltak på eiendommen. I følge Oslo kommune sine nettsider skal den reviderte planen bidra til å skjerme småhusområdene for ytterligere fortetting, og sørge for et sterkere vern av de grønne verdiene når det bygges innenfor småhusplanen. Videre skal småhusområdenes karakter og kvaliteter bevares, det skal legges til rette for mer klimavennlige utbygginger. Småhusplanen styrer hvordan det kan bygges og fortettes på eiendommer som er omfattet av planen. Den legger også begrensninger for hvor mye det er lov å bygge på eiendommene. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med dette og se utfyllende informasjon på Oslo kommune sine nettsider. Vedlagt i salgsoppgaven ligger et høringsbrev til berørte eiere som alle interessenter må gjøre seg kjent

Eiendommen (eksisterende villa og hage) er oppført på gul liste. Iflg. delingstillatelse har byantikvaren uttalt seg om tremannsbolig og underjordisk garasje i byggesak 201717790-19, og har opplyst følgende: Byantikvaren vil ikke motsette seg tiltaket som innebærer nybygg i hagen. Byantikvaren har ingen merknader til endring av gårdsplassen og nedkjøring til garasjekjeller.

Eiendommen er registrert på følgende temakart hos Plan og bygningsetatens hjemmeside for planinnsyn:
- Fortidsminner/mindre funnpotensial.
- Gul liste.
- Marin grense.

I henhold til Plan og bygningsetatens hjemmeside for planinnsyn er følgende planer under arbeid i nærområdet til eiendommen:
- Dagaliveien 11 E: Riving av enebolig. Det ble gitt avslag i 2019.
- Fahlstrøms terrasse 3: Etablering av svømmebasseng.
- Dagaliveien 13 A og B: Innvendig ombygging, oppføring av balkong og bruksendring.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25. Det vil bli laget vedtekter som blir sendt ut til kjøperne i god tid før overtakelsen. Sameiet vil opprettes før overtagelse. Kjøper gir ved inngåelse av kjøpekontrakt fullmakt til selger til å stifte sameiet.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.

Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Faste, løpende kostnader

Det er ikke lagt opp til fellesutgifter. Dette blir opp til de nye eiere å eventuelt etablere.

Kjøper må påregne kostnader til:
- TV og internett
- Kommunale avgifter
- Eiendomsskatt
- Bygg- og innboforsikring
- Andre normale vedlikeholds- og driftsutgifter

Det er ikke innhentet kostnadsoverslag på ovennevnte. Kommunale avgifter ligger historisk i størrelse omfang +/- kr 15 000,- pr. husstand pr. år. Utover dette vil privat forbruk varierer ut ifra eget forbruk.

Oslo kommune har eiendomsskatt. Eiendomsskatten beregnes først når prosjektet får igangsettingstillatelse. Her ligger en beregningsmodell til grunn. Eiendomsskatten er p.t. på 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. Beregningsgrunnlaget finnes her:
https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/.
I tillegg til faste løpende kostnader for TV og internett må det påregnes tilkoblingsavgift.

Oppgjør

Det skal innbetales depositum på 10 % av kjøpesum, jf. bustadoppføringslovas § 46 (2), senest 7 virkedager etter utbygger har stilt garanti etter bustadoppføringslovens §12. Resterende beløp innbetales før overtagelse.

Beløpet (depositumet) renteberegnes til fordel for kjøper.

Det tas forbehold om at selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslovens §47 (selvskyldnergaranti) og dermed vil depositumet bli et forskudd som utbetales til selger. Selger tar forbehold om å stille garanti etter § 47 for hele sluttoppgjøret.

Ta kontakt med megler ved spørsmål rundt garantier / oppgjør.

Det oppfordres til å ha finansiering klart ved innsending av kjøpetilbud. Bud med forbehold om finansiering vil bli prioritert etter bud uten.

Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert kjøpetilbud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper, samt om de vil akseptere salg av flere seksjoner til samme kjøper. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to seksjoner eies av en og samme juridiske person.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Alle kjøpetilbud som gis med forbehold om finansiering vil blir prioritert etter bud med finansieringsbekreftelse. Derfor anbefales alle interessenter å ha avklart finansiering ved levering av kjøpetilbud.

Totale kostnader

Selger står fritt til å endre prisen på eventuelle usolgte enheter.
Ved pris kr. 26 000 000,- (Leilighet 1)


Omkostninger
159 200,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 6 368 000,-))
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøtet)

160 569,50 (Omkostninger totalt)

26 160 569,50,- (Totalpris inkl. omkostninger)


NB! Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses én låneobligasjon og at eiendommen selges til kr 26 000 000,-

Adgang til utleie (boligformål)

Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, så fremt arealet er godkjent for varig opphold iht. plan- og bygningsloven og har forsvarlig radonnivå.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav om søknad om konsesjon.
Det hviler ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Selger starter byggearbeidene etter at 1 leilighet er solgt.
Det tas forbehold om endelig godkjenning i Oslo kommune. Byggetid er estimert til 14-18 mnd. etter vedtatt byggestart. Det gjøres uttrykkelig oppmerksom på at tidsanslaget ovenfor ikke er å anse som en avtalt frist for overtakelse i henhold til buofl. § 10.

Kjøper plikter å overta selv om seksjoneringen ikke er tinglyst per overtagelsen. Overtagelse kan skje mot § 47-garanti for sluttoppgjøret, eller at sluttoppgjøret beror på klientkonto.

Hver av partene kan si seg fri fra avtalen dersom arbeidene ikke kan komme i gang eller må avbrytes i så lang tid at forutsetningene for avtalen blir vesentlig endret, jfr. bufl. § 60.

Selger vil cirka 6 måneder før forventet ferdigstillelse varsle kjøper om antatt overtalelsesperiode innenfor et tidsintervall på cirka 3 måneder. Selger vil cirka 2 måned før forventet ferdigstillelse varsle kjøper om antatt overtakelsesperiode. Dette vil kun være av veiledende karakter, og utløser ikke krav om dagmulkt ved eventuell forsinkelse.

Endelig overtakelsesdato vil bli gitt med minst 30 dagers varsel, jfr. bufl. § 15 første ledd.

Midlertidig brukstillatelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Selgeren skal informere kjøperen dersom det kan påregnes endringer i forhold til den planlagte perioden for overtakelse, herunder som følge av endrings- eller tilleggsarbeider bestilt av kjøperen.

Kjøpekontrakt

Det vil bli benyttet standard kjøpekontrakt for alle salg i prosjektet. Det forutsettes at bud er lagt inn på grunnlag av denne kjøpekontrakten og eventuell aksept av bud fra selger gis under samme forutsetning. Standard kjøpekontrakt er vedlagt som del av denne salgsoppgaven.

Selgers forbehold

Selger tar følgende forbehold for gjennomføring av kontrakten:
- Det er gitt rammetillatelse for tiltaket. En forutsetning for handelen er at tiltaket blir gitt igangsettingstillatelse slik at byggearbeidene kan starte. Frist for avklaring av dette forbeholdet er satt til 01.02.2022.

- Det tas forbehold om at det kan bli mindre vesentlige endringer og arealavvik som følge av prosjektering, videre bearbeiding og detaljering av prosjektet ved arkitekt, rådgivere og under utførelse.

- Det tas forbehold om en tilfredsstillende finansiering og entreprise, etter Selgers oppfattelse.

- Det tas forbehold om uvanlig lang saksbehandlingstid i Plan- og bygningsetaten, Oslo kommune.

- Det tas forbehold om mindre endringer som følge av krav fra offentlige instanser.

- Det tas forbehold om at planskisser og utomhusplan kun er ment som forslag og at standard leveranse kan avvike fra disse. Der det er avvik mellom planskisser, utomhusplan og leveransebeskrivelse er det leveransebeskrivelse som gjelder.

- Det tas forbehold om at det vil være avvik, både når det gjelder utsikt og utsyn, samt bygningsmessig avvik. 3D bildene er kun ment som illustrasjoner.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

1% inkl. mva av endelig kjøpesum i tillegg til provisjonen tilkommer kr 9.850,- inkl. mva og kr 11.650,- inkl. mva (for hele prosjektet).
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 12 375,- pr. enhet, i tillegg til alle påløpte utlegg samt avtalte tillegg.